אנא ממרחים ללחם למאותגרת שומנית

סוסת_פרא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

שלום. רציתי לקבל רעיונות לממרחים ללחם שהם דלי שומן.
(יותר מדויק: ממרחים, סלטים וסוגי תבשיל שמתאימים למרוח על לחם או לשים בפיתה).

מכיוון שמסיבות בריאותיות אני יכולה לאכול רק עד 5% שומן (לפעמים אני קצת 'מרמה' עד 10%) - איני יכולה להשתמש בממרחים כמו טחינה, חומוס, אבוקדו, ממרח פסטו (שאני מאוד אוהבת), סלטים עם מיונז, חמאה וכד'.
גם הממרחים והסלטים בחנויות בד"כ באחוזי שומן גבוהים. אבל בכל מקרה, אני מעדיפה כמה שפחות ממרחים מקופסאות - גם מסיבות בריאותיות וגם מסיבות של אקולוגיה (כל האריזות).

כמו כן, אני משתדלת להפחית ככל הניתן ממוצרי חלב, כך שגבינות זו לא אופציה טובה בשבילי.

אחד הרעיונות שמצאתי בינתיים זה סלט חצילים על האש שאמא שלי עושה בלי טיפת שמן, ויוצא ממש טעים. ולפעמים תבשיל לצ'ו, שהיא גם הצליחה איכשהו להפיק אותו ללא שמן.
מעבר לזה, אין לי כ"כ רעיונות.

העניין הוא שהרבה פעמים אין לי זמן להכין לעצמי ארוחה ממש, או שאני רוצה לקחת לעבודה משהו שאני יכולה להכין מהר ולקחת בקלות, וגם לאכול בעבודה בתנאים שלא ממש מאפשרים לי 'לפתוח שולחן' - אז כריכים זה דבר ממש נוח. נכון שלא הכי רצוי לבסס ארוחה על כריכים, אבל לפעמים זה ממש חיוני לי.

אז אשמח לשמוע אם יש לכם עוד רעיונות בשבילי לממרחים וסלטים.
תודה וחן חן. :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מותר לך חומוס בייתי? אם כן אפשר גם להכין ממרח דומה משעועית אדומה או שחורה
(בסיגנון מקסיקני)
אני משתמשת ביוגורט עיזים סמיך כממרח. אני לא אוהבת חמאה כממרח והרבה פעמים משתמשת בכמה טיפות חומץ בלסמי עם הרבה ירקות. כמובן שאפשר אוכל בשרי (חזה עוף צלוי או קציצות )עם חרדל.
<מונונוקי>
סאלוש*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 12:14

שליחה על ידי סאלוש* »

או בעצם לרדת מהסנדויצ'ים ופשוט לקחת אוכל בקופסא. ואז אפשר פירות וירקות טריים, פסטה לפעמים טעימה קרה.
אפשר מרק כתום שטעים (לי) גם קר (בהנחה שאין לך בחוץ איפה לחמם).

בנוגע לסנדויצ'ים, אפשר ירקות קלויים בתנור כגון פלפלים, חצילים פרוסים, עם קצת עשבי תיבול, שמן זית בכמות צנועה ושום.

בתיאבון
ציפ_ציף*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

אפשר גם קישוא מוקפץ ברוטב סויה.(מותר קצת שמן זית לטיגון?)

טחינה גולמית עם דבש

גבינה עם נבטים (ראיתי שיש גם גבינת טופו,אבל לא ניסיתי)

אבוקדו נחשב שומני?

אולי בקופסא אורז +עדשים
טונה+תירס+ביצה קשה
סלט כרוב+טונה+מלפפון חמוץ\חי ומעט לימון סחוט (במקור זה עם מיונז)
יוגורט+גרנולה\מיזלי
סלק+תפוח מגורר+בצל+לימון
לאדות המון פלפל אדום ובצל ולהוסיף קוביות טופו ורוטב סויה
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

חומוס עדשים (חפשי בגוגל, יש לזה מתכון מצוין בווינט).

כרוב לבן מוקפץ בסויה עם זרעוני שומשום - כחטיף קר או על אורז לבן טרי.

סלט פסטה קר - פסטה סלילים/קונכיות מבושלת קרה, לערבב עם קוביות עגבניות , זיתים שחורים, גבינה מלוחה שאת אוהבת, עלי בזיליקום. נשמר במקרר וטוב גם יום לאחר מכן (אפילו עוד יותר טוב כי הטעמים מתערבבים).
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שליחה על ידי במבי_ק* »

לדעתי - תשני קונספט. לא ממרחים, אלא מרכיבים. למשל:

פרוסת דלורית (נניח בעובי ס"מ) צלויה בתנור או על מחבת פסים עם מינימום שמן זית. ערבבי כף טחינה גולמית עם חצי כף סויה. את זה תמרחי על לחם קצת קלוי. על זה את הדלורית. על זה עלים ירוקים קצוצים.

אותו הדבר עם חציל / קישוא / טופו.

גם סרדינים יכולים להיות להיט - עם בצל קצוץ, עגבניה, ואולי כף מיונז ואפילו בלי כלום.

זה מדבר אלייך הכיוון הזה?
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

שליחה על ידי קט_קטית* »

ריבה :-)
חולה על פרוסות עם ריבה,
במיוחד ריבת תפוזים :-)
אין שומן בכלל, 100% פרוקטוזה
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

פראית,
סתם מסקרנות, למה אסרו (או שאת אוסרת) עליך לאכול אבוקדו?
מיה_גל*
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

שליחה על ידי מיה_גל* »

אני מכינה ממרחים על בסיס טופו.
שמה במעבד מזון גוש של טופו ומוסיפה כף או שתיים של רוטב סויה, חופן אגוזי מלך ו/או זרעי פשתן ולזה מוסיפה למשל שקית של עגבניות מיובשות שהשרתי קצת במים חמים קודם, או המון בזיליקום ופטרוזיליה (ואז יוצא מאד דומה לפסטו) או כל דבר אחר שיש לי בהישג יד. בצל מטוגן בשמן זית הולך אצלינו מצויין וגם זיתים, אבל אלו עשירים בשומן ולכן נראה לי שאינם מתאימים לך.
תוספת של כף שמן זית לממרח מאד מוסיפה לטעם, אבל הם טעימים להפליא גם בלי.
כשאני לא מספרת שהממרח עשוי מטופו, נהנים ממנו מאד מאד מאד גם אנשים שחושבים שהם לא סובלים טופו ;-)
בתאבון
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

כחטיף קר או על אורז לבן טרי.
לא רק לבן ;-)
מאותגרת_אחרת*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 11:33

שליחה על ידי מאותגרת_אחרת* »

זה מדבר אלייך הכיוון הזה?
אלי זה מדבר. מה יש עוד באותו כיוון?
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

שליחה על ידי סמדר_נ* »

מותר לך חומוס ביתי
אפשר להכין חומוס ביתי כמעט ללא שומן. כמויות הטחינה והשמנים הצמחיים ששמים בממרחי החומוס הקנויים הן אדירות, ולא הכרחיות בכלל מבחינת טעם -- אם כבר, הן פוגמות.
על כמות של כוס וחצי גרגרי חומוס (זו הכמות לפני השרייה. לאחר ההשרייה זה כמובן הרבה יותר) אפשר לשים כף או שתיים של טחינה גולמית מלאה, וכף שמן זית אם ממש בא לך (כך אני מכינה חומוס, ואני לא מאותגרת-שומנית -- זה סתם יותר טעים לי ככה). האמת, אם החומוס הושרה ובושל היטב -- אפשר לוותר אפילו על זה ולהסתפק בלימון-מלח-שום ואפילו עשבי תיבול. אם כבר מכינים חומוס -- כדאי לתת לחומוס להתבטא ולא לשטוף אותו בהר של שומן. טחינה ושמן זית הם אפשרויות תיבול חביבות מאד, אבל זה רק תיבול.
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

קודם כל תודה רבה על כל ההצעות. עוד אעבור עליהן אחת אחת, ואדלה מהן אוצרות.

רציתי רק להבהיר כמה נקודות:

ביצים למשל שהוצעו לי כאן - אני לא אוכלת. במיוחד את הצהוב. זה אחוזים גבוהים של שומן.
כמו כן זיתים בעיקרון לא, (אבל מרשה לעצמי מדי פעם).
שמן זית, גם כן - רק קצת.
אבוקדו - זה אחוזי שומן גבוהים. (תשובה ל-אורי יורמן).
טחינה גולמית שהציעו לי - שוב, זה אחוזי שומן מ-מ-ש גבוהים.

כך שחלק מהדברים שהוצעו כאן לא רלוונטיים בשבילי.

כמו כן, הוצע לי להכין חומוס ביתי ללא טחינה, או דמוי חומוס מעדשים או משעועית.
שאלה: עד כמה שהבנתי גרגרי החומוס עצמם מכילים אחוזי שומן גבוהים, הלא כן?
ומה עם עדשים? ומה עם שעועית?
מותר לי רק עד 5% שומן (וכפי שכתבתי, קצת 'רמאות' עד 10% מדי פעם).
איך אני יכולה לדעת כמה אחוזי שומן יש בגרגרי חומוס, בשעועית ובעדשים?

ועוד דבר ששכחתי לכתוב: אני צמחונית. כך שהצעות לבשרים ונקניקים לא הולכות.
גם דגים אני משתדלת כמעט לא לאכול. מדי פעם טונה.
כך שדגים זו הצעה טובה רק לעתים רחוקות.
וכפי שכבר כתבתי, גם גבינות או יוגורטים (יענו, מוצרי חלב) - עדיף שלא.

כמו כן, ההצעות לסלטים ותבשילים לקחת בקופסא לעבודה היו יכולות להיות טובות לו היו ישימות לי, אבל הן לא.

בעיקר אני זקוקה לרעיונות לממרחים וסלטים למריחה, שהם מהצומח ושאינם שומניים.
ואשמח לרעיונות נוספים.

ושוב, תודה לכל המגיבים.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אהלן פראית,
אני לא נתקלתי עדיין בדיאטה (של הרזיה ו/או בריאות) שמגבילה שומנים ומרשה לחם שהחזיקה מים.
אני אשמח אם תאירי את עיניי (ומעזה לנחש שלזה חתר גם אורי)
בכל מקרה, ממרח פסטו מפטרוזיליה, מעט צנוברים, שום, מעט שמן זית
ממרח צ'מיצ'ורי - המון פטרוזיליה, מעט שום, חומץ, פלפל חריף (קל למצוא הרבה גרסאות ברשת)
פלפלים מיובשים, מרוסקים בבלנדר עם תבלינים
טפנאד עגבניות מיובשות
ויש עוד...
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

תודה ניצן.

אני מתה על ממרח פסטו. אך, האם הוא אינו בנוי בבסיסו על הצנוברים והשמן זית? גם אם שמה הרבה פטרוזיליה, נדמה לי שאחוז השומנים בו עדיין יהיה די גבוה. (אלא אם כן הוא יהיה סתם 'ממרח פטרוזיליה' ולא כ"כ טעים). האם אני טועה?

אני לא נתקלתי עדיין בדיאטה (של הרזיה ו/או בריאות) שמגבילה שומנים ומרשה לחם שהחזיקה מים.
זוהי אינה דיאטה.
זה מסיבות בריאותיות-רפואיות שלא כ"כ בא לי להיכנס אליהן.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

ממרחי פטרוזיליה הם אחלה מן אחלה. לא צריך הרבה שמן או צנוברים בשביל פסטו, אפשר להחליף או למעט (נגיד, טופו נשמע מעניין בתור משהו לערבב את הפטרוזיליה איתו)
אני ממש לא רוצה להציק לך בקשר לסיטואציה הרפואית שלך, מצטערת אם ככה זה נשמע. אני מקשה פשוט כי בהרבה מקומות פה באתר יש קריאת תיגר מסויימת על התזונה הסטנדרטית והמקובלת, כולל זו המקובלת כבריאה. ;-)
בלא מעט דפים אפשר למצוא דוגמאות (אנקדוטליות או מבוססות יותר) לבחירות תזונתיות שעשו בדיוק את ההיפך ממה שהיית מצפה.
אורי סיפר על מישהו סכרתי שהוריד בצורה דרסטית את רמות הסוכר בדם ע"י צריכת תמרים מיובשים, ויש עוד דוגמאות. יש כאן שלל נטורופתים ומרפאים בצמחים ובתזונה, ועוד לא זכור לי שמי מהם רשם למישהו דיאטה דלת שומנים טבעיים מן הצומח ועתירת עמילנים. אז אני בכלל לא מבקשת ממך שתספרי לי מה המצב הבריאותי שלך, אלא רק מספרת שיש גישות אחרות שפותרות כל מיני בעיות בצורה אולי יותר יעילה מן הצורה הקונבנציונאלית. (אולי אני טועה, אבל מה שאת שואלת נשמע לי די קונבנציונאלי)
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

יש בעיות רפואיות כמו SCAD שבהן יש להימנע משומן, או לפחות שומנים מסוגים מסויימים. נדיר, אבל קיים.

ייתכן ששמן MCT יהיה מותר לך - עד כמה שידוע לי, הוא אינו משהו שהגוף מנצל. יש מוצרים של שמן MCT באינטרנט (כמו של DOUGLAS LABS) ויש להם טעם של שמן רגיל. לא תוכלי לטגן או לחמם בהם אבל אפשר בהחלט להוסיף אותם לפסטו. יש לו ערך מוסף בזה שהוא מסייע למלחמה בקנדידה, אם היא ישנה (יש בו חומצה קפרילית).
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

פראית,,
אם זה נוגע לפרטים אישיים שאת לא מעוניינת לחשוף, אז באמת שאני לא רוצה להטריד,
אבל פשוט קצת מוזר לי העניין.
מבחינתי איסור על אבוקדו נשמע כמו איסור על חסה. מדובר ברכיב שאם צורכים אותו בכמויות הנכונות, הוא פשוט 100% בריאות, ממש סוג של superfood. לפחות למיטב הבנתי.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

זה מסיבות בריאותיות-רפואיות שלא כ"כ בא לי להיכנס אליהן.
רק שתביני שלמעט אותם מקרים נדירים שהזכירה תמי גלילי, התפריט שאת מחפשת נשמע ממש אנטי בריאותי ואנטי רפואי, ולא בטוח שמי ששלח אותך לדיאטה הזאת יודע מה הוא עושה ("דיאטה" זה "תפריט של תזונה מיוחדת", לכן זה כן דיאטה).
למשל, מסכימה עם אורי יורמן ב:
מבחינתי איסור על אבוקדו נשמע כמו איסור על חסה. מדובר ברכיב שאם צורכים אותו בכמויות הנכונות, הוא פשוט 100% בריאות, ממש סוג של superfood. לפחות למיטב הבנתי.
שמן זית הוא מזון מרפא (יש בו רכיבים שמנקים את כלי הדם, בין היתר).
חומוס וטחינה הם מהמזונות המומלצים ועתירי המינרלים ביותר. בחומוס בגדול אין שומן (אולי כמות מזערית), אבל בטחינה השומן בריא ביותר.
לחם, לעומת זאת, הוא מזון ממש מזיק לרוב המכריע של האנושות, ואפילו אם מדובר על לחם שאור אורגני שנאפה מגרעינים שנטחנו במקום רגע לפני האפייה.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

ובכל זאת יש פה בדף הזה רעיונות מעוררי תאבון... יצויין לעיל ממרחי הטופו שממש הגירו ריר אצלי... נשמע יאמי (ואני דווקא לא מאותגרת מטבחית)!
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

סנדוויץ' מרוח בחרדל עם ירקות. אני גם אוהבת למרוח רוטב ויניגרט, אבל יש בזה מעט שמן זית.

ובלי קשר להצעות, אני חושבת שאת צריכה לפנות לדיאטנית או נטורופטית, כי את מתארת דיאטה מאוד מאוד מצומצמת וצריך להיזהר מזה. את כבר לא אוכלת בשר, דגים, דברי חלב, ביצים. עכשיו הורדת את כל סוגי השמן, טחינה, חומוס, עדשים, אבוקדו ואגוזים - שהם מרכיבים חשובים ביותר בתזונה של אדם טבעוני. וטבעונים גם ככה צריכים לשים לב שהם מקבלים את כל מה שהגוף שלהם צריך. יש לי הרגשה שאת מורידה לעצמך מהתפריט דברים בלי לבדוק קודם אם הם באמת אסורים לך (כמו חומוס ועדשים, שנדמה לך שהם שמנים, אבל לא בדקת). בקיצור, לדעתי את זקוקה ללווי של איש מקצוע, כדי לוודא שלא יהיו לך חוסרים ושאת לא אוסרת על עצמך מזונות שהם בעצם מותרים לך. בהצלחה!
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

שליחה על ידי with_passion* »

טבעונים גם ככה צריכים לשים לב שהם מקבלים את כל מה שהגוף שלהם צריך

זה ישרת את כולנו לשים לב לגוף שלנו ולקשר בין איך שאנחנו מרגישים למה שאנחנו אוכלים.. אני לא מבין את חיזוק המיתוס שצמחונים או טבעונאים צריכים לשים לב לזה "יותר" - ישנם חסרונות רבים בכל תזונה לא מודעת - ודווקא האוכלים השגורים - מה שאנו קוראים לו בשגגה "אוכלי כל" - אוכלים תזונה מאד מאד מצומצמת על בסיס של מוצרים תעשיתיים מחיות חולות ודגנים ריקים. דווקא לצמחוני והטבעוני יש סיכוי טוב יותר (ואין זה תמיד כך) לאכול תזונה צבעונית יותר ולא לבן לבן לבן..
with_passion*

אה ולגבי מתכונים..:
ממרח עגבניות - לחתוך עגבניות ובצל על מגשים ולשים בשמש מהבוקר עד החשכה - לטעם מרוכז יותר, להכניס הביתה עד הבוקר ולהוציא שוב.. או להשתמש במייבש מזון או בתנור בטמפ' נמוכה. לא לייבש עד הסוף כי אחרת לא יהיה ממרח (אבל אז אפשר להוסיף מים..) בבלנדר לערבב עם שום\לימון\ריחן\מלח .. או כל משהו אחר.. ויוצא אחלא ממרח בטעם פיצה.

אפשר להשרות אגוזים במים ולהריד את אחוזי השומן בצורה משמעותית (וגם יותר קל לעכל את זה) - למשל להשרות שקדים - ללילה, לקלף, ובמעבד מזון או בלנדר להוסיף שמיר, שום, מלח.. לממרח גבינתי מטריף.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מה שאנו קוראים לו בשגגה "אוכלי כל"
במאמר מוסגר, אותי זה משעשע....
נראה את אוכלי הכל אוכלים מה שעז אוכלת.
או דרבן. או פנדה.
with_passion*

אה ושכחתי לקשר לפת-שמש (בדף מאפים נאים) - לא יודע איך את עם פשתן או כוסמת מונבטת, אבל תעשי אותה עם הרבה טעם - יענו ירקות או פירות ואז הממרח built in..
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לא אמרתי צמחונים, אלא טבעונים, וזאת בעיקר בגלל שמי שמוריד מהתפריט שלו את כל מוצרי החלב וביצים ואין לו מושג קלוש בתזונה, עלול למצוא את עצמו במחסור בחלבונים. אני יוצאת מתוך הנחה שאדם כזה לא יתחיל לאכול "ככה סתם" קטניות, זרעים וגרעינים. וכן, טבעונים צריכים לשים לב שהם מספקים לגופם מדי יום את הדרוש לו. ברור שגם "אוכלי כל", אבל איכשהו לא נראה לי שאוכל כל יכול להגיע למצב של מחסור חמור באחד מאבות המזון - אולי למעט ויטמינים.
with_passion*

לדעתי הדאגה לחלבון אינה מבוססת. חלבון מצוי כמעט בכל סוג של מזון, וגם טבעונים צריכים לדאוג לא לאכול יותר מדי ממנו - קטניות, זרעים וגרעינים רק לאחרונה (מאז החקלאות, ובמיוחד לאחר תיעוש) הפכו לחלק עיקרי בתזונה (גם של חיות מתורבתות) וצריכה מוגזמת שלהם היא בעייתית. "אוכל כל" מלבד חוסרים תזונתיים בסיסיים הנובעים מצריכה של קלוריות ריקות בעיקר, סובל בימינו מעודף שומן (רב בלתי רווי) וחלבון.

מההבנה שלי הפראית מנסה משהו אחר - רואה איך היא מרגישה.. והייתי נותן בה קצת אמון לפני שמזהירים אותה מזה ומזה.. הגוף נותן לנו סימנים אם אנחנו לא פועלים נכון.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

טרה, כדי להיות טבעוני לפי הגדרה על דרך השלילה, מספיק יהיה אם אדם יאכל רק במבה השכם והערב, או לחם לבן עם חומוס.
אבל זה לא אומר שזו תהיה תזונה טובה ובריאה. בכל בחירה תזונתית (כולל זו הקונבנציונאלית) צריכה להיות הבנה.
באיזשהו מקום דווקא מי שעושה בחירה מושכלת לשנות את הדרך התזונתית שלו, ואפילו יהיה זה לכיוון טבעונאי, משקיע הרבה אנרגיה ב"למה" הוא עושה, "איך" לעשות, וכו'.
ולכן זה קצת מוזר שדווקא מהדיאטה הזאת "מזהירים".

וטבעונים גם ככה צריכים לשים לב שהם מקבלים את כל מה שהגוף שלהם צריך
יותר ממישהו עם תזונה קונבנציונאלית? אני לא חושבת.
לדעתי מושג קלוש בתזונה צריך אפילו יותר מישהו שאוכל דיאטה קונבנציונאלית עתירת כימיקלים, שומנים מחוממים מהחי, סוכרים מזוקקים ועמילנים מולבנים.
עכשיו שאני אוכלת הרבה יותר נא, אני פחות ופחות טורחת להסתכל על הביטים ויותר ויותר על התמונה כולה.
(טפו טפו טפו טפו, אני למשל, מרגישה הרבה יותר בריאה. רק השבוע התגברתי על שפעת ביום וחצי! אף פעם לא לקח לי פחות משבעה ימים די מזופתים..)
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

חצילים.... עם שום ולימון עם פלפלים קלויים, עם רוטב עגבניות...עם טופו שומשום וזעטר.

זמן זית וזעטר אפשרי גם עם טופו.

פלפלים קלויים לחתוך רצועות ולטבל עם חומץ,שום כתוש ומעט מלח.

צאטני - כוסברא ופטרוזליה עם שום לימון מלח לבלנדר היטב.

עגבניות מרוסקות עם טופו ומעט בצל קצוץ

עגבניות מרוסקות עם שום כתוש,בצל, אורגנו, בזיליקום...
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

אה.. ותבשיל העדשים של תבשיל קדרה שממש תענוג למרוח על לחם.

ובכלל עדשים אדומות עם שום ו כמון - יכול להיות מרח טעים ..
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

אז שוב, המון תודה על הרעיונות הנוספים. מתברר שזה ממש מגוון, ויש המון רעיונות שלא חשבתי עליהם.

בקשר לבריאות:

קודם כל, אני לא יודעת אם הבנתם, אבל העניין עם השומנים - זה לא נתון לבחירתי.

שנית, זה נכון שכדאי לי יותר לשים לב שאני מקבלת את המרכיבים התזונתיים שאני צריכה. ואני ממש מודה לכם על דאגתכם בעניין.
יחד עם זאת, אני חושבת שיש פחות מקום לדאגה ממה שנראה:
  1. דבר ראשון, אני כן אוכלת שומנים במידה מסוימת - למשל קצת שמן זית בסלט ועוד. לדעתי, כמות השומנים שאני אוכלת ממש מספיקה, ואפילו יותר. לא נראה לי שלגוף שלי חסר שומן.
  2. דבר שני, למרות שאני מעוניינת להפחית, אני כן אוכלת פה ושם מוצרי חלב, ופה ושם דגים.
  3. דבר שלישי, דווקא מאז שנאלצתי להפחית שומנים מהתפריט - התפריט שלי נהיה הרבה יותר בריא. זאת מכיוון שהפסקתי לאכול דברים כמו: בורקס, פיצות, פלאפל, שוקולד, עוגות, גלידות, פשטידות שמנות, גבינות צהובות, דברים מטוגנים וכו' וכו' - דברים שהייתי אוכלת קודם על בסיס קבוע. וחלק גדול מהתזונה שלי עכשיו זה ירקות חיים ומבושלים וכמובן פירות.
בודאי שיש מקום לשיפור בתזונתי, אך עכשיו היא טובה בהרבה משהייתה, אז כבר משמח מאוד.

חוזרת ומודה על כל הרעיונות. זה בוודאי יעזור לי.
{@
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

אה.. ותבשיל העדשים של תבשיל קדרה שממש תענוג למרוח על לחם.

מיץ פטל, במה מדובר? התוכלי לפרט?
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני כן אוכלת שומנים במידה מסוימת - למשל קצת שמן זית בסלט ועוד. לדעתי, כמות השומנים שאני אוכלת ממש מספיקה, ואפילו יותר. לא נראה לי שלגוף שלי חסר שומן.
את צריכה להקפיד לאכול מספיק חלבונים.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

פראית, הכל נתון לבחירתך.
ואני שמחה על המגמה החיובית ועל התחושה הטובה שהתזונה החדשה נותנת לך.
המון הצלחה.
with_passion*

טרה - מדוע ההמלצה הזו? גוף מבוגר בסה"כ מאבד כ-25 גרם של חלבון ביום - זה כתוב בספרי הרפואה של כל סטודנט.. את יודעת כמה קל להשיג 25 גרם של חלבון? זה אומר שאם אני אוכל 2 וחצי קילו של אוכל אז אחוז החלבון במזון צריך להיות אחוז אחד ומעלה בממוצע.. ירקות ופירות רבים זה בדיוק זה.. בדומה לחלב אם (המגיע בתקופה בה אנו צריכים הכי הרבה חלבון המשמש לבניית תאים חדשים) - אחוז החלבון הוא נמוך.

דוגמאות:
100 גרם כף אווז: 4.5 גרם חלבון.
5 אפרסמונים: 1 גרם חלבון.
2 תמרים: 1 גרם חלבון
1 כוסות כרובית: 2 גרם חלבון.
2 עגבניות: 2 גרם
2 מלפפון: 2 גרם
בצל: 1 גרם
נבטים: 0.5 גרם
כוס עלים ירוקים כהים: 2.5 גרם.
חצי רימון 1 גרם
4 כפות פשתן 7.5 גרם
אבוקדו: 2.5 גרם
1 אנונה גדולה: 3 גרם
כוס פטרוזיליה קצוצה: 2 גרם
1 גזר: 1 גרם
פלפל אדום גדול: 1.5 גרם

ממש לא קשה אפילו בתזונא של פירות וירקות בלבד.. להגיע ליותר מ-25 גרם של חלבון!

להיפך הסכנה היא עודף חלבון.. שכל כך קל להגיע אליו בתזונה רגילה.. אפילו כזו "בריאה" יחסית שמתבססת על הגרעינים של הצמחים במקום על הפירות והעלים. ב-100 גרם חמניות יש 23 גרם חלבון.

לגבי שאלת החלבון השלם השגורה.. עלים ירוקים עשירים בכל הסוגים - ובתזונא בריאה יכולת ההמרה וההשלמה של הגוף היא אופטימאלית.

לבריאות.
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

שליחה על ידי טלי_מא* »

רק שתביני שלמעט אותם מקרים נדירים שהזכירה תמי גלילי, התפריט שאת מחפשת נשמע ממש אנטי בריאותי ואנטי רפואי
תמי ובשמת, זה לא נכון.
במצב של אבנים בכיס המרה כמות של שומנים מעל 5% מעוררת ומעודדת התקפים.

מובן שמלבד זה נחוצה תזונה מאוזנת, בריאה ומבריאה (ואסור להימנע משומנים בכלל, כי יש להם תפקיד בתזונה), אולם בלא הפחתת השומנים במזון הגוף ממשיך לייצר התקפים.
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני כתבתי כאן ל סוסת פרא, כי ראיתי מהדברים שכתבה שמצד אחד התפריט שלה מצומצם ומצד שני אין לה ידע רחב בתזונה. לדעתי זה לא טוב. אז פראית, ההצעה שלי היא שתיעזרי באיש מקצוע או שתרחיבי את ידיעותיך על ידי קריאה בספרים או באתרי אינטרנט שעוסקים בתזונה (טבעונית או מה שלא יהיה).

אופק, אתה מנסה להפוך את הדיון לעקרוני, ואני לא. התייחסתי ישירות למה שכתבה סוסת פרא. אני מבינה שזה מקפיץ לך את הפיוז שאומרים שטבעונים צריכים לשים לב למה שהם אוכלים. לי אין עניין להיכנס איתך לויכוח אם זה נכון או לא נכון.
אתה צברת ידע והגעת למסקנה שהדאגה לחלבונים לא מבוססת. זכותך. עכשיו סוסת פרא צריכה גם היא להחליט בעצמה החלטה מושכלת אם זו דאגה מבוססת או לא מבוססת, ולתכנן את התפריט שלה בהתאם.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

_תמי ובשמת, זה לא נכון.
במצב של אבנים בכיס המרה כמות של שומנים מעל 5% מעוררת ומעודדת התקפים_
הבעיה לא רק עם השומנים אלא עם כל השאר.
דווקא דגים ומוצרי חלב היא לפעמים אוכלת... סוסת פרא: מוצרי חלב מפוסטרים רעילים לגוף, ואם את לא אוכלת דגים אורגניים אז גם הם מלאים רעל )-:
סמדר_נ*

שליחה על ידי סמדר_נ* »

פראית, כל הכבוד על השינוי בתזונה!
עם זאת, כדי שאפשר יהיה לעזור לך יותר בקלות, אולי כדאי שנבין יותר מה זה אומר "עד 5% שומן".
כמו שאמרת שאת שמה קצת שמן זית בסלט (כי הרי ברור שבחישוב הכולל, הסלט כולו עם הרוטב שלו יהיה הרבה פחות מ 5% שומן), את יכולה למשל לערבב כף טחינה גולמית מלאה עם חצי כפית מיץ לימון וכף מים, להמליח, לפלפל ולשמשם כרצונך, ולשים כפית מזה על כריך ירקות, כרוטב. על אותו עקרון בערך אפשר להכין רוטב אבוקדו (אם כי אני לא יודעת כמה אפשר לשמור אותו). אני משערת שכך כמות השומנים הכוללת במנה תהיה פחות מ 5% שומן. בתגובות שלך להצעות הקודמות היה נראה שכל דבר שמכיל רכיב הידוע כ"שמן" נפסל מראש, גם אם מדובר בכמות קטנה מאד של אותו רכיב. כך שהיה נדמה שאת למעשה מכוונת לאחוזי שומן נמוכים הרבה יותר מ 5%.
הנקודה של הרבה מהמגיבים לך כאן היא שיש מצרכי מזון שתכולת השומן שלהם אמנם גבוהה, אולם הם מכילים דברים רבים החיוניים לגוף (טחינה, אבוקדו, אגוזים וזרעים למיניהם), ולכן, גם במצב של מאותגרות שומנית לא כדאי לוותר עליהם כליל, אלא רק להפחית את כמותם לרמה המותרת לך (כך שלא יהיו מעבר ל 5% שומן). לא בגלל השומן שהם מכילים -- אלא בגלל כל הדברים האחרים שחבל להפסיד (חלבונים, ויטמינים, מינרלים). אני לא תזונאית, אבל נראה לי שצריכה מבוקרת של המזונות הנ"ל עדיפה על פני מזונות "מופחתי שומן" למיניהם, למשל, כל עוד את שומרת על מכסת השומן הכוללת.
סמדר_נ*

שליחה על ידי סמדר_נ* »

כמובן, אם זה חשוב שבכל ביס בפני עצמו יהיו פחות מ 5% שומן, אני מבינה את הטעם בהימנעות מביצים, אבוקדו, טחינה, אגוזים ושות'. האם זה המצב?
סמדר_נ*

שליחה על ידי סמדר_נ* »

במצב של אבנים בכיס המרה כמות של שומנים מעל 5% מעוררת ומעודדת התקפים
נכון מאד -- כהמלצה כללית.
אבל אינדיבידואלית, לפי נסיונו של כיס המרה שלי ז"ל, זה תלוי גם בעיתוי הארוחה, בהרכב הכללי שלה ובסוג השומנים. בארוחה עתירת ירקות חיים ומים יכולתי, למשל, לצרוך גם דברים שמנים מאד ללא כל תוצאות כואבות, ושומנים טבעיים ולא מחוממים גם עברו חלק (טחינה מחוממת היתה פשוט אסון. וגם מרגרינה אם היא איכשהו הצליחה להשתרבב לי לתפריט בלי שידעתי). יש הבדלים אינדיבידואליים בין אנשים בנוגע לתפקודו של כיס מרה עם אבנים -- אני מביאה את הדברים רק כחיזוק לטענה שיש שומנים ויש שומנים, ויש דרך ויש צורה לצרוך אותם. זה לא נכון ש"שומן הוא שומן הוא שומן".
פלוני_בריאות*
הצטרפות: 26 מרץ 2014, 12:31

שליחה על ידי פלוני_בריאות* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לך פראית,
אני מציעה לך מניסיון לגשת לנטורולוגיה. גם לי היו בעיות בריאותיות והן ניפתרו לחלוטין לאחר שיישמתי במלואה את שיטת ההיגיינה הטבעית. אני אישית הייתי אצל מישהו מסוים. אם תרצי לדעת תחפשי באינטרנט היגיינה טבעית . אין סיבה לצרוך שמן בכלל. גם בירקות ופירות יש שמן. מספיק שאת אוכלת חופן קטן של אגוזים או טחינה או קצת אבוקדו את כבר מעל ומעבר לנדרש. בהצלחה.
קרן*
הצטרפות: 05 ספטמבר 2001, 00:38

שליחה על ידי קרן* »

יש מעדניות שאפשר לקנות חצילים שרופים
וזה חוסך את העבודה,
פלוני_אלמונית*

מאש מונבט או לא, עם אורז - טעים מזין וחלבון מלא
פלוני_אלמונית*

הרבה סלטים מכל הירוקים האפשריים. קציצות של ירק עם קמח חומוס או קמח אחר לאפות בתנור, לא לטגן!!! לאייד ירקות…איזה טעם חדש יבוא לפיך!!!

בריאות שלמה
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”