קישורים קשורים:
מתכונים והצעות
ג'רקי
בשר רזה ככל האפשר, חתוך לפרוסות דקות
הרבה מלח
ולייבש במייבש
"קרקרים" מבשר ואגוזים של תמי (המצאה שלי)
בשר טחון רזה ככל האפשר
אגוזים טחונים דק (אני מעדיפה שקדים) בכמות שבין חצי מכמות הבשר עד כמות זהה (אני לא טובה בכמויות; ה"בצק" המתקבל צריך להיות גמיש מספיק כדי שאפשר יהיה לרדד אותו)
הרבה מלח (עד שממש מלוח, אבל כמובן לא מלוח במידה שאי אפשר לאכול את זה! ולהביא בחשבון שאחרי הייבוש זה נעשה עוד יותר מלוח)
מערבבים היטב.
חותכים שתי פיסות זהות מנייר אפייה טבעי, לפי גודל המייבש (שלי עגול, אז ממש לפני הייבוש אני חותכת לעיגולים עם חור באמצע)
שמים כדור של ה"בצק" באמצע אחד מהניירות, מועכים מעט, שמים את נייר האפייה השני מלמעלה, מועכים עוד קצת.
מרדדים בעזרת מערוך, בין הניירות, עד לקבלת העובי הרצוי (אני אוהבת דק - לא יותר מ-2-3 מ"מ)
מסירם בזהירות את הניירהעליון (אפשר לעשות בו שימוש חוזר לכדור הבא), גוזרים את הנייר כך שיתאים למייבש, ומייבשים לפי הטעם. אני אוהבת יבש מאוד.
בשתי הצורות, זה אמור להישמר לפחות שבוע, אבל זה אף פעם לא מחזיק אצלנו מעמד יותר מיומיים.
מיונז נא בהשראת מתכון של אהרוני (בכמה שינויים) - המתכון הכי טוב למיונז תוצרת בית שניסיתי עד היום.
2 ביצים (הוא מציע רק חלמונים, אני מצאתי שזה עובד טוב גם כשמשתמשים בחלבונים)
- 25 כוסות שמן בעל טעם עדין (אני מעדיפה שמן שקדים. לא אוהבת שמן זית כי הוא משתלט על הטעם לגמרי)
שן שום מגוררת
מיץ מחצי לימון או ליים
מלח לפי הטעם.
במעבד מזון מערבבים את הביצים. מוסיפים את השמן בקילוח דק, לאט לאט. מוסיפים את יתר החומרים, מערבלים עוד קצת, וזהו. טעים בטירוף ובריא הרבה יותר מכל מיונז שקונים בחנות. אין לי מושג כמה זמן זה נשמר, כי גם זה נגמר בתוך כמה ימים.
גירסה משופרת (שלי
2 חלמונים
לימון אחד
טיפטיפה חרדל
3/4 כוס שמן זין כתית
כוס וחצי שמן בעל טעם עדין (שקדים, אגוזי מלך, אבוקדו)
מלח ופלפל לפי הטעם
אז ככה. הסתבר לי שכשמשתמשים בשמן אחר שאינו שמן זית, המיונז לא נעשה מוצק מספיק. הסיבה כנראה היא ששמן זית הוא שמן סמיך יותר משמני האגוזים. זו גם כנראה הסיבה שבמיונז תעשייתי משתמשים בשמן סויה, שהוא ממש צמיג. מצד שני, לשמן זית יש טעם חזק מאוד ונוטה למריר בתוך מיונז. הפיתרון שלי: מתחילים בשמן זית ואחרי שמקבלים את המרקם הדרוש מוסיפים שמן עדין, שמעדן את הטעם.
הכנה.
חשוב. מחממים את הקערה והסכין של מעבד המזון. אני שוטפת אותו במים חמים ומנגבת. אפשר גם להכין את המיונז מייד כשמוציאים את חלקי המעבד ממדיח הכלים.
לתוך המעבד מכניסים את החלמונים, מיץ מחצי לימון וטיפה חרדל. מערבלים קצת עד שמתערבב.
מפעילים את מעבד המזון ומוזגים פנימה את שמן הזית בקילוח דקיק ואיטי. אפשר להפסיק גם כמה פעמים באמצע כדי לבדוק אם כבר קיבלתם מרקם "מיונזי", ואז להמשיך עם השמן העדין. אני מצאתי שצריך את כל הכמות המצויינת של שמן הזית.
ממשיכים לערבל, אבל אפשר גם סתם לערבב בשלב הזה - מוסיפים בקילוח דק (אבל עכשיו זה כבר פחות קריטי) את השמן העדין יותר. מוסיפים מיץ מחצי הלימון שנותר, מלח פלפל ושאר תבלינים כיד הדימיון, וזהו. המיונז מוכן.
תמי גלילי (2007-11-30T23:07:24):
עוד הצעות בלי מתכונים:
קרפצ'ו
סטייק טרטר
סשימי (לאוכלי דגים)
with passion (2007-11-30T23:37:28):