אלמונית על מונית

אנונימי

אלמונית על מונית

שליחה על ידי אנונימי »

שלום חברי באופן טבעי,

אני אלמונית על מונית (משתמשת בתחבורה ציבורית, לרוב באוטובוסים ומוניות שירות), בת שלושים ושתיים פלוס שני חתולים, שוכרת דירה בתל אביב (במאי אאלץ לחפש לי דירה אחרת) ועובדת בתחום המחשבים.
יש לי הרבה דיעות נחרצות, ורעיונות לא מסובכים שיכולים לעזור המון, כמעט בכל תחום.
שמחה להצטרף לקהילה הטבעית :O)

הנה איור שדומה לי קצת, אולי:
תמונה
דרך_עפר_שם_זמני*
הצטרפות: 31 מאי 2007, 20:52
דף אישי: הדף האישי של דרך_עפר_שם_זמני*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי דרך_עפר_שם_זמני* »

באיזה דף להגיד לך "ברוכה הבאה"? (-:
אלמונית_על_מונית*
הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי אלמונית_על_מונית* »

אה תודה, אני עדיין מנסה להבין איך זה עובד. הכי הייתי רוצה לדעת איך לעקוב אחרי דיונים שהשתתפתי בהם, כי מעניין אותי אם עצות ודיעות שאמרתי נגעו למישהו....
אשמח לטיפים בנוגע לשימוש!
:O)
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי טלי_מא* »

ברוכה הבאה {@
התחדשי על ה{{}}דף בית אישי
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי טלי_מא* »

הנה הדרך לעשות את מה שרצית:

כדי לראות בדף שלכם את כל הדפים בהם השתתפתם השבוע, הוסיפו לו את השורה הזאת:
{{[<-stats.pl?table=TITLE&format=list&filtera=$title&time=7&sort=-T]}}

בשביל להגביל את מספר הדפים ברשימה ל-18 בהם השתתפת הכי הרבה, הוסיפו את שורה הבאה:

{{[<-stats.pl?table=TITLE&format=list&filtera=$title&records=18&time=7&sort=-T]}}

את יודעת שהייתה פה פעם גם פלונית על מונית ?
אלמונית_על_מונית*

אלמונית על מונית

לא ידעתי שהיתה פלונית על מונית! איך זה שהיינו שתינו על מונית ולא נפגשנו?!?

חשבתי אולי להיות "פלונית פולנית", אבל אני רק רבע פולנית....אז החלטתי שזה לא ממש הולם :O)
אלמונית_על_מונית*

אלמונית על מונית

[<-stats.pl?table=TITLE&format=list&filtera=$title&records=18&time=7&sort=-T]
אנונימי

אלמונית על מונית

שליחה על ידי אנונימי »

הי חמודה,
שמחה שהדף שלי מעורר השראה אצלך.
בנוגעה לאמא שלך יש חדשות אולי לא כל כך טובות אבל בהחלת מציותיות - את בחיים לא תצליחי לגרום לה לשנות את החיים שלה ולהאמין בעצמה.
זה יקרא רק אם היא תרצה בכך וכשה היא תהיא מוכנה לכך.
כשה היא תהיה מוכנה אז החיים יביאו לה את המידע, את האנשים ואת ההזדמנויות. אבל ברור שהחלתה הסופית תהיה בידיים שלה.
הוכח על ידי ניסיון של אלפי אנשים.

דרך הגב אולי היא תרצה להתעסק במשהוא שלא כשור להוראה או לילדים? לא תמיד אנשים רוצים להמשיך במשהוא שהם עשו את רוב שנות חייהם. פשוט צריך להסתכל על הדברים ועל החיים בצורה יותר רחבה. אני מכירה כמה מורות ומורים שהעסק שלהם מבוסס על האבודה עם האנשים בוגרים (כי זה הטבע שלהם) אבל לא כשור לחינוך, אלה יותר לעזרה ולתמיכה. והם מצליחים מאוד, גם מבחינה כלכלית.

עכשיו לגביך - אם את רוצה לראות איך את מתחילה לשנות את חייך בלי לווטר באתיד הקרוב על העבודה שלך כשכירה - תקראי כמה ספרים של קיוסאקי, הוא בהחלת עוזר לראות את החיים מזוית קצת שונה. תתני גם לאימא, אם היא תרצה כמובן.
אלמונית_על_מונית*

אלמונית על מונית

תודה על העצות.
כמובן שאת צודקת, אני הרי לא יכולה לשנות בשבילה...וזה נכון- יכול להיות שנמאס לה כבר לעבוד עם ילדים אחרי כל כך הרבה שנים...אני באמת לא יודעת!
אולי אני אקנה לה את הספר שאת ממליצה עליו :O)
אנונימי

אלמונית על מונית

שליחה על ידי אנונימי »

שיהיה לכן בהצלחה!
אשמך לעזור במידה אפשרית.
אריאל_בת_11*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2007, 16:58
דף אישי: הדף האישי של אריאל_בת_11*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי אריאל_בת_11* »

היי
דבר ראשון:
תודה (האמת אני לא ממש אוהבת את השם שלי..).
דבר שני:
אמרת שיש שיר ששמו אריאל??
אני רצה לחפש אותו חחח...
דבר שלישי:
כן אני כבר בת 12
הא....ביי
אלמונית_על_מונית*

אלמונית על מונית

הנה לינק לשיר באנגלית:
http://www.poemhunter.com/poem/ariel/
האנגלית קצת קשה, ויש תרגום של סבינה מסג, אבל אין אותו באינטרנט. בכל אופן, המשוררת מתייחסת לאריאל כדמות נשית מלאת עוצמה- הלביאה של אלוהים.
אמאלה*
הצטרפות: 09 יולי 2004, 21:01

אלמונית על מונית

שליחה על ידי אמאלה* »

אני רוצה להגיב למה שכתבת בדף חוסר שיתוף פעולה והרס עצמי אצל ילד
אבל קודם...
איך שהחלטתי לכתוב לך קיבלתי מהדף את המסר הבא "אי אפשר להשפיע, מבלי להיות מושפע", וזה כל כך קשור למה שיש לי להגיד.
בדרך כלל אני רק קוראת באתר כי בפעמים המועטות שהעזתי לכתוב, קיבלתי תגובות לא נעימות, שהבנתי שאו שאני לא מסבירה את עצמי מספיק טוב, או שאין לי כושר ביטוי, או שתמיד יהיו כאלו שיבינו אחרת את מה שהתכוונתי לכתוב.
אהבתי את מה שאת כתבת בכמה דפים אחרים - את צעירה ממני בהרבה, אבל הכתיבה שלך נותנת הרגשה שיש לך 'תובנות' מעבר לממוצע לגילך ויכולת אנליטית טובה.

טוב אני מתנצלת - כל מה שאכתוב פה זה הכללות - אני יודעת שיש כאלה שאצלם זה אחרת, אבל אז מן הסתם אין להם את הבעיה הזאת...

לגבי הצבת גבולות לילדים, אני מסכימה שזה הכרחי, וזה טוב - הבעיה היא שזה אתגר לא פשוט בכלל ואני יכולה להבין למה הרבה הורים מתקשים בכך.

לקבוע חוקים ברורים וקבועים - יותר קל לגבי ילדים קטנים - הקושי עולה עם הגיל של הילדים
בכל גיל הם בודקים - איפה בדיוק הגבול - מנסים למתוח עוד קצת - ככל שהם גדלים ומחכימים הבדיקות שלהם יותר מקשות
זה יכול להתיש כל אחד. וכשאנחנו ממש עייפים (מיום עבודה על אחת כמה וכמה)

כתבת על: להרגיש סיפוק ואושר על כך שעמד במטלות ובמשימות והתקדם בכוחות עצמו
הבעיה היא שלקום בבוקר, להתארגן, להתלבש וכו - זה ענין שגרתי , כך שתחושת הסיפוק על כך שעמד במשימה זאת בפעם בעשירית - אינה כמו בפעמים הראשונות.

ילדים קטנים אינם יודעים לבדוק בעצמם את ענין השעון והזמן - כך שההורה חייב להיות זה שאומר להם וזה כבר מקלקל את האפקט
כי כמה אפשר כבר להגיד : עוד חמש דקות, עוד דקה וכו'

הילד לא מנסה להתיש את הוריו, לילדים יש יותר אנרגיות (מהוריהם העסוקים במירוץ לחיים)
והם תמיד מנסים לבדוק : מה המקסימום שאפשר לקבל בכל דבר
כמו לדוגמה במשחק מחשב: מנסים לבדוק איך אפשר לעבור לרמה הבאה, אם קיבלתי כך וכך נקודות, מה אפשר לעשות כדי לקבל יותר.

ילדים אוהבים שיהיה מעניין - כשהם קטנים זה קל - הכל חדש - קל לגרום להם הנאה גדולה במאמץ יחסית קטן
כשהם גדלים - מה שעשית פעם כבר לא מספיק טוב - אם אין ענין - הם יעשו שיהיה מענין -
וההורים - בבוקר עייפים וממהרים - בערב עייפים ..

לתת פרס סמלי כמו פרח - עובד ככל שהם יותר צעירים - אחר כך לצערנו (או לשמחתנו) הם לומדים להתמקח
אלמונית_על_מונית*

אלמונית על מונית

שמחה לקרוא את מה שאת כותבת.
בוודאי שהנסיון שלי בחינוך ילדים הוא קטן מאוד, ואין להתווכח עם מה שאת אומרת- כל התאוריות הן מאוד יפות, אבל בתכלס זה הרבה יותר קשה!
בכל אופן, אני הצעתי מה שאני עושה כדי לחנך את עצמי, בעצם, ועלי זה עובד, ואני כבר בת 32. אז נכון שאני לא מציירת לעצמי פרח, אבל אני כן מסתכלת על עצמי במראה ואומרת "כל הכבוד לך! את מצויינת!" (כמובן, רק כשבאמת כל הכבוד לי ואני באמת מצויינת) וזה מאוד משמח אותי. לכן אני חושבת שזה יכול לעבוד טוב גם עם ילדים. נניח, בבקרים שבהם מצליחים להתארגן בזמן לדאוג לתת פידבק חיובי, יותר מסתם מלה טובה. ממש להתעכב על זה, לטפוח על השכם- פשוטו כמשמעו.
ספציפית לגבי ילדים שקטנים מכדי לקרוא מספרים של שעון דיגיטלי, עולה לי בראש הצעה, אולי לא ניתן ליישם אותה, אבל אפשר לחשוב על משהו בכיוון דומה- לשים תקליטור עם שירים שנמשכים נניח 10 דקות, תקליטור שהילדים כבר מכירים, כך שהם יודעים להעריך מתי השירים יסתיימו, ומה הסדר של השירים. תגידי להם שהכלל של משחק-הבוקר הוא לקום מהמיטה ולהתלבש לפני שהשירים נגמרים.
נכון שילדים יותר גדולים יותר קשה לעניין, אבל מצד שני יש את הייתרון שהם מסוגלים יותר לעשות למען עצמם- למשל, ליצור לעצמם עניין. כדאי כמובן להדריך אותם איך ליצור לעצמם עניין באופן מועיל וחיובי, ולא באופן שיעיק על אחרים. אני מאוד בעד לשתף את הילדים בפרוייקט החינוך של עצמם, להעביר להם כמה שיותר אחריות, כי בסופו של דבר כל אדם אחראי לחנך את עצמו, בעיקר כשהוא גדל.
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לגבי שינה עם פירות במיטה -
זה לא כמו מיטה-משותפת עם תינוק.. לא ישנים עם הפירות מחובקים

הם בקצה אחד של המיטה ואני בקצה השני.
(כמו זוג שעומדים להתגרש)
אלמונית_על_מונית*

אלמונית על מונית

LOL דימוי משעשע לגבי שינה עם פירות. אולי אני אנסה. אני רק תוהה איך החתולים שלי שישנים איתי בדר"כ יגיבו.
לגבי מתכונים מתוקים בלי סוכר- עניתי כמיטב יכולתי :-)
אירוס_כחול*
הצטרפות: 03 יוני 2007, 16:33
דף אישי: הדף האישי של אירוס_כחול*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי אירוס_כחול* »

שלום,
קוראת אותך פה ושם ומאד נעימה לי דרך המחשבה והביטוי שלך,
סתם ככה רציתי שתדעי...
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

יש בתל אביב כמה ילדים שרוצים להתחיל קמפיין בעניין הזה וישמחו לעזרה, אפילו קטנה. רוצה לעזור? דברי איתי בדפבית.
קלמנ_טינה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2007, 12:57
דף אישי: הדף האישי של קלמנ_טינה*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי קלמנ_טינה* »

ב"העניין הזה" התכוונתי לפחי הקומפוסט שדיברת עליהם בערגה ב- באופן תל אביבי.
אלמונית_על_מונית*

אלמונית על מונית

לאירוס כחול,
תודה!
ההודעה שלך היא משהו שאולי לא כותבים בדרך כלל, גם אם חושבים אותו (אני, נניח, לא הייתי מעלה על דעתי לכתוב פידבק חיובי, אפילו שיש כאן המון אנשים מעניינים, לא כי אני לא-אכפתית, אלא פשוט בגלל שזה לא עלה בדעתי) וזה עושה כל כך שמח בלב פתאום!
היה לי משהו לא כל כך נעים, שדי היה לי קשה לעשות מבחינה נפשית, ואז קראתי את ההודעה שלך, ואיכשהו הרגשתי שיש לי פתאום אנרגיה לעשות את זה (והצלחתי).
אירוס_כחול*
הצטרפות: 03 יוני 2007, 16:33
דף אישי: הדף האישי של אירוס_כחול*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי אירוס_כחול* »

דוקא בגלל שאני יודעת כמה אנרגיה טובה אפשר לקבל מפידבק חיובי,
מאד חשוב לי לתת ולקבל את האנרגיה הזאת...
תמיד דימיינתי לעצמי איזה טוב זה עושה ,וכמה מעט אנשים נותנים זה לזה,
תודה על מה שכתבת אצלי,אני קצת במקום אחר עכשיו,
יש דיבורים על מעבר מגורים, ובינתיים אני עובדת לי בעבודת ביניים כזאת...
זה תהליך ארוך אבל אני מרגישה תזוזה...
אהבתי מה שכתבת על חינוך, יש לי בן שיחתום על התאוריה שלך של שיתוף
הנוער בחינוכו בשתי ידיים!
אלמונית_על_מונית*

אלמונית על מונית

אה! אלה בשורות טובות! שמחה לשמוע שאת מתכננת איזשהו מעבר. זה תמיד עושה טוב, נותן תנועה והזדמנויות חדשות :-)
אמאלה*
הצטרפות: 09 יולי 2004, 21:01

אלמונית על מונית

שליחה על ידי אמאלה* »

הנה אני שוב - כשפעם כתבת לי פה בדף - "מה שאני עושה כדי לחנך את עצמי" - לא ידעתי בהתחלה איך לאכול את זה
אני בתקופה כזאת שזה כנראה מה שאני צריכה - ואני לומדת את זה בדרך הקשה גם דרך הילדים
ניסיתי את זה קצת על עצמי - אני עדיין לא נהנית, לא מהתהליך ולא מהתוצאות - אבל ממשיכה להתאמן

אני רוצה להגיב למה שכתבת בדף נשים שמחפשות דמות אם :

גם לי היה קשר קשה אם אמא שלי זכרונה לברכה - וכל מפגש היה מלווה בכעס
ומאז שהיא הלכה לעולמה - אני מצטערת שזה לא היה יכול להיות אחרת כי היא היתה היא ואני כמו שאני ...
וגם בתקופה מסויימת היה בי צער על כך שלא הייתי יכולה להיות קצת אמא שלה, כי זה מה שלא היה לה - אמא

אני מוכנה לבוא למפגש...
אלמונית_על_מונית*

אלמונית על מונית

את צודקת כמובן. לא יודעת מה הייתי עושה בלי אמא שלי. זה כל כך מפחיד אותי שאני מעדיפה לא לתאר לעצמי את זה בכלל.

מצד שני, אני לא מסוגלת לסבול לדבר איתה יותר מפעם בשבוע. היא מכעיסה אותי ללא הרף.
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

היי אלמונית, ראיתי בדף של מתכונים ללא סוכר שכתבת על נזקי האינסולין. אני אשמח אם תוכלי לפרט ואולי להפנות אותי למקורות. חיפשתי המון ולא מצאתי, ויש לי ויכוח עם אחי הסוכרתי שהרופא שלו אמר שאין שום נזקים לאינסולין (פרט להזרקת כמות גדולה מדי שתגרום להיפו, כמובן)
יער_נורווגי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 08:01
דף אישי: הדף האישי של יער_נורווגי*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי יער_נורווגי* »

הי אלמונית, ראיתי בדף של התחפושות שיש לך כל מיני חלקי תחפושות שאפשר לשאול ממך. אולי יש לך קרניים שיתאימו להיות קרני פר? בבי"ס שלנו מתחפשים חיות חווה והילד (בן 7.5) רוצה להיות עגל... אכין לו משהו מפליז, עוד לא יודעת מה ייצא אבל עוד לא פתרתי את ענין הקרניים/אזניים (אני צריכה להציץ בתמונות של פרות או לקפוץ היום לרפת בכפר הירוק לראות שאני לא מדמיינת פרה אחרת מאיך שזה באמת נראה...)
ענת_רז*
הצטרפות: 17 פברואר 2008, 12:35
דף אישי: הדף האישי של ענת_רז*

אלמונית על מונית

שליחה על ידי ענת_רז* »

ביקשת לדעת על שוקי קח-תן קבועים, אז יש במרכז דארמה ברחובות ביום שישי האחרון של כל חודש. השוק הקרוב מחר! 10:00-13:30, ברגמן 2 רחובות. את מוזמנת! ענת מדארמה
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”