אני תוהה מאין מגיע חוסר הנוחות הזה. אני מסתכלת בתכנייה של שאקטי 10 ורואה כל כך הרבה סדנאות. וכאילו אין בשביל הנושאים הללו מילים בשפה (הסקסיסטית והמודרנית והלא טבעית הזו), ואין בשביל הנושאים האלה מקצוע, ואין בשביל הנושאים האלה דרך שבה נאמר משהו וכולן יבינו למה הכוונה. יש הרבה נסיון להמציא מילים חדשות, אבל גם להתנצל עליהן, נניח לקרוא לעצמי מאפשרת, אבל לשים את זה בתוך גרשיים, כאילו בתוך זה שאני קוראת לעצמי ככה אני גם אומרת שבעצם אין מילה כזו בשפה. אני "מאפשרת". נשמע לי לא נכון.
וגם - המון פיזור. אנחנו מדברות, נניח, על יצירת מציאות, או על מיניות, ויש לנו כל מני כלים שאולי מצאנו לבד ואנחנו רוצות לחלוק, או שאספנו ממסורות שונות, או שלמדנו ממסורת מסויימת, חדשה, שקוראת לעצמה בשם מסויים שעדיין אף אחת לא מכירה..ההרגשה בקריאת התכנייה היא של המון פיזור, והמון תעייה. אין לנו מילים. השפה כבר לא יכולה להכיל את הדברים שלמדנו. את הדברים שחשוב ללמוד וללמד עכשיו - קדושת הגוף, מיניות מקודשת, מסתורין הנשים (Women Mysteries) העצמה, כישוף. דברים שפעם היו מובנים מאליהם, ואחר כך נשכחו והושכחו בכח, ועכשיו אנחנו מבקשות להיזכר בהם שוב בעוצמה, כי יש המון ריפוי לעשות.
ומה שהכי מטריד אותי, שהכלים כולם הם כלים של האני - אני לבד, או אני עם מנחה, או אני עם קבוצה של נשים או אנשים... אבל לא אני והאדמה, או אני והעצים, או אני והאלה.
הרי הבעייה היא שהתנתקנו, ששכחנו שאנחנו ילדות של אמא, ואחיות לכל מה שחי, ולי ברור שהריפוי והחזרה עוברים דרך החיבור מחדש. דרך תקשורת מחודשת עם כל מה שהוא טבעי ונכון. כשאני אעביר סדנאות, ברור לי שיהיה למסורת שלי שם - אני פגאנית וזו המסורת שאני הולכת איתה, זה הנתיב שלי וזה השם שמאחד את כל החוויות שהכשירו אותי להקשיב, לספר ולהעביר הלאה את מה שלמדתי. אני בת אדמה ומה שאני מאפשרת הוא חיבור. חיבור של ההולכים על שתיים עם אמא, ועם כל ילדיה. אולי זה מה שמטריד אותי - שהנסיון בסדנאות שאקטי הוא ריפוי, אבל ריפוי שהוא מנותק. ריפוי שהוא לבד.
הממ.. עדיין לא מצליחה להסביר במילה מה מפריע לי. אולי יעזור המשפט כאן למעלה - "כאשר הכלי לא מכוון האוזן איננה פנויה אל הניגון". וזה בדיוק מה שזה
כמו ילדות שלא יודעות איך לחיות פה בעולם, ויש להן כאב והן מנסות להמציא לעצמן דרכים לרפא אותו... אבל אם רק יקשיבו ישמעו את לחישותיהן של אמהות קדמוניות שחיו פה לפניהן, וששומרות על הזכרונות העתיקים רק בשביל להעביר אותם הלאה. ואם רק יפקחו עיניים יראו מיד את כל הישויות והכוחות שעומדים לצידן להדריך ולהגן, ואם רק ימששו יגלו שאמא בעצם יושבת לידן, ומחבוקה רך, ומגעה מרפא.