פעוט מתרחק מאמו

אמא_שלו*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2004, 15:37

פעוט מתרחק מאמו

שליחה על ידי אמא_שלו* »

פותחת את הדף הזה על מנת לקבל יעוץ. תמיכה. לנסות להבין איך להתמודד עם המצב החדש הזה. המרגיעון כותב לי "מה את רוצה". רוצה את אהבתו הבלתי מעורערת של ילדי בחזרה.
הפעוט קשור אלי בנימי נפשו. בן שנתיים וחצי. ינק עד ממש לא מזמן. בלילה במיטה המשפחתית נצמד אלי, מלטף ליטופים, מגרגר גרגורים. הקשר שלנו מאוד פיסי. היה מאוד פיסי.
לפני מספר חודשים נוסף תינוק חדש למשפחה. התינוק מתחשב. תינוק נוח, מרבה לישון, אין לו דרישות מיוחדות. מאפשר נתינת תשומת לב רבה גם לגדול. אמנם יונק, ולכן נמצא עלי הרבה, אבל יש מקום לכולם... :-).
בשבועות האחרונים הפעוט החל מתרחק. אמירות בנוסח "לא אוהב את אמא, רק את אבא" היו יכולות להתפרש כהבעת קנאה כל שהיא, אבל הבעת הקנאה לא מגיעה בדפוס המוכר שלה. כשיוצאים יחד לגינה, הפעוט מציע בנחמדות שאשאר בבית עם התינוק. כשאבא מחזיק את התינוק, הוא מיד מתנדב להעביר אותו לאמא ודורש תשומת לב מאבא.
הריחוק מתגבר בכל יום שעובר. בהיבט הפיסי - לא רוצה בכלל מגע איתי. כשמתעורר בלילה ומתרפק עלי, פתאום פותח עין - מגלה שזו אני ומיד מתרחק. בלילה בועט בי בכוח (גם מתוך שינה). לא מוכן שארים אותו, לא מוכן לדבר איתי. מספר לאבא שהוא לא אוהב אותי. רק אוהב את אבא.
הלב נשבר לרסיסים קטנטנים. חדים. פוצעים את הנשמה.
אני משתדלת לא ללחוץ. אם לא רוצה מגע - לא מחייבת. אם רוצה שאבא ילביש אותו - שואלת למה, מציעה הצעות מפתות אבל לא עושה דבר בכוח.
השיא היה אתמול. תמיד כשחולה (בעיקר כשש חום), מאוד זקוק לי. רוצה לשכב עלי ולנוח. אתמול - החום שלו עלה. הפעוט מתנשף בכבדות, עיניו בורקות והוא בשלו - לא רוצה שום מגע איתי.
איך אני יכולה לשבור את מעגל הריחוק הזה? איך אני יכולה לקבל את אהבתו בחזרה?
כותבת והדמעות יורדות על לחיי החמות.
רן_גולדן*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2007, 12:18
דף אישי: הדף האישי של רן_גולדן*

פעוט מתרחק מאמו

שליחה על ידי רן_גולדן* »

לאימא האוהבת, אני מצרף לך מאמר שכתב חיים עמית אשר מתאר מצב משברי של הילד וכיצד יש להבין ולהגיב למצב .
בנוסף חשוב להבין שגיל שנתיים זהו גיל בו הילד מגלה את עצמו ומתחיל תהליך של אינדודואליזציה ( היפרדות ובניית זהות עצמית ) מהאובייקט שמוסיף לקושי שבו הילד נמצא בעקבות הולדת תינוק חדש.

הכאב שלך והפחד שתאבדי את האהבה של הילד הוא פחד אמיתי במובן שהפחד הוא שלך ואת מרגישה אותו בעוצמה גדולה. יחד עם זאת לפי התחושה שאת מתארת והעוצמה החזקה כדאי לשאול מהו מקור הפחד ?עם אילו פחדים ישנים ( גם מלשון עתיק וגם מלשון רדומים ) הוא נוגע בך ?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

פעוט מתרחק מאמו

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

לא הייתי שם, אבל זה נשמע כואב.

אינסטינקטיבית הייתי אומרת:
רוצה את אהבתו הבלתי מעורערת של ילדי בחזרה
אהבתו כבר מעורערת... מה שיש לך לעשות זה להפסיק לצפות ממנו שיראה לך אהבה, ובמקום זאת לעמוד על מקומך כאמא - תפקידך הוא לתת את האהבה. זה התפקיד שלך ולא שלו.
האהבה שאנחנו מקבלים מילדינו היא רק בונוס, דובדבן על הקצפת, תענוג מוסף - אנחנו לא יושבים ומחכים שילדינו יאהבו אותנו. אנחנו כאן כדי לאהוב אותם ולהעניק להם.

לכן, לחזור ולומר לו שאת אוהבת אותו, וגם להראות את זה במעשים, לגבות את זה בכל מה שאפשר. לא כדי "להוכיח לו", פשוט לנכוח שם. להיות אתו.
לא להקשיב למלים של ילד קטן ולא להיפגע מהן. הרי ברור שאין מצב שהוא אוהב רק את אבא הוא פשוט פגוע.

כשיוצאים יחד לגינה, הפעוט מציע בנחמדות שאשאר בבית עם התינוק.
לומר בבירור שאת רוצה להיות אתו ולא רוצה להתרחק ממנו.
לנסות לא ליצור ביומיום מצב של בחירה "הילד או התינוק". את אתו, כמצב נתון, ויש לך גם תינוק נוסף (אהבת אחים זה השלב הבא, אבל זה כנראה קצת רחוק כרגע :-) ).

נכון, צריך לכבד את המרחב של הילד ואת הבחירות שלו, אבל במקרה הזה הבחירה שלו להרחיק מעליו את אמא היא "לא לגיטימית" (במרכאות, כי אנחנו לא שופטים את הבחירה שלו אלא פשוט לא מקבלים אותה).
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

פעוט מתרחק מאמו

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

לומר בבירור שאת רוצה להיות אתו ולא רוצה להתרחק ממנו
בעצם אפילו לא לומר "רוצה" (כי זה מעמיד לכאורה את הרצונות שלכם זה מול זה).
לומר "אני אתך, אנחנו הולכים יחד". להדגיש שזה מצב נתון.
גל_ים*
הצטרפות: 27 יוני 2006, 14:13
דף אישי: הדף האישי של גל_ים*

פעוט מתרחק מאמו

שליחה על ידי גל_ים* »

יכולה לספר לך על תהליך דומה שקרה אצלינו לאחר לידת התינוקת השנייה, כשהבכור היה בערך בן שלוש וחצי. זה לא קרה מייד, הקטנה היתה נוחה בהתחלה, ואח"כ כבר לא כל כך. עד היום (היא בת שלוש) מאוד מאוד צמודה אליי.
אני הרגשתי שהילד שלי כאילו הבין שעכשיו אני פחות פנויה עבורו, ובלית ברירה פנה לאבא... הוא פיתח העדפה די ברורה לאבא ולי נשבר הלב. נדמה לי שכתבתי על כך פעם בדף אחר.
בכל אופן, זה עבר! בשנה האחרונה אני יכולה להגיד שהוא חוזר אליי. הוא ממש דורש את מקומו, לפעמים זה נראה כאילו לא מתאים לגילו (הוא בן שש וחצי ולעתים קרובות קופץ עליי דווקא כשהיא מחבקת וכד'), אבל בשבילי זו הקלה גדולה ואני מאפשרת ואולי אפילו מעודדת את זה.
אני לא יודעת אם זה המקרה אצלכם ואם בכלל עוזר לך לשמוע סיפור דומה, אבל אם יש שאלות אשמח לענות.

וחוץ מזה אני יכולה להציע חיבוק גדול, גם אם וירטואלי, אני מבינה מאוד את הכאב שלך, ככל שאני מנסה להזכר איך זה היה אצלינו, העיניים שלי הולכות ומתלחלחות... אבל אני באמת חושבת שאולי זה תהליך טבעי שעובר על חלק מהילדים, ואם הקשר טוב בבסיסו (ונשמע לגמרי שאכן זה כך אצלכם), זה חולף.
אמא_שלו*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2004, 15:37

פעוט מתרחק מאמו

שליחה על ידי אמא_שלו* »

תודה, עזרתן לי המון. דווקא מתוך המילים שלכם מוצאת את המקום שבי שלא שופט ולא מבקש "לקבל על מה שאני נותנת". אני נותנת אהבה, מזכירה לו שאני אוהבת אותו ולא מחכה דרוכה להחזרת האהבה שלו אלי.
מהו מקור הפחד ?עם אילו פחדים ישנים ( גם מלשון עתיק וגם מלשון רדומים ) הוא נוגע בך ? אני חושבת שזה באמת מגיע מהפחד שהוא יהפוך להיות Teenager כמו שאני הייתי. לא מוכנה לקבל את האהבה שההורים שלי הרעיפו עלי (והם הרעיפו). לא מקבלת את הסמכות שלהם וכו'. נכון, יש עוד זמן, אבל זה מפחיד... ואולי גם מצפון על שהבאתי לו אח תינוק והוא בעצמו עדיין תינוק. מתי יעבור המצפון הזה??
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”