אני מכינה לקט עצות שימושיות להריון בריא וטבעי (לא, אני לא בהריון. המתנה מיועדת עבור אחותי, ועבור אשת אחי)
אשמח אם תזכירו לי עצות שיממושיות שעזרו לכן לעבור את תקופת ההריון בטוב ובאופן טבעי
מתחילה במשהו שקראתי הבוקר בככר השוק:
חוסר סידן
נטורופטית ממליצה לנשים שזקוקות לתוספת סידן,
להשתמש בקליפות ביצים - להשרות אותן במיץ לימון למס' דקות, לסנן את הנוזל שכולל את הסידן שהתפרק בתסיסה ולשתות כלימונדה.
- לא ניסיתי, אבל אימא שלי שותה כבר חצי שנה מים שהושרו כמה שעות בקליפות של ביצה. זה עוזר.
אפשר לעשות בדיקת דם לקלציום ולגלות מה המצב, ורצוי להשיג ויטמין די תוך כדי לקיחת סידן (שמש/כדורים).
- אני מכירה את השיטה, ואף ניסיתי. אותי זה הגעיל עד כדי בחילה. מציעה לנסות לסנן טוב את חלקיקי הקליפה שנשארים.
לימון הוא חומצי, ולכן ממוסס את הסידן ומסייע לספיגתו (השרייה במים למיטב ידיעתי אינה מספקת). תגובתו של הלימון בדם היא בסיסית (עניין של סוג המינרלים), ולכן מעודדת כניסה של הסידן הנספג אל התאים (מה שרצוי).
חוסר מגנזיום
להקלה במצבי התכווצויות שרירים ברגליים : עוזר לאכול הרבה בננות,לדרוך על הרגל המכווצת בשעת הכאב,
לאכול צ'יה- לא נבדק,רק רעיון חדש שלי לאור היכרותי האחרונה עם ה"אוצר" הזה שגיליתי את איכויותיו:
• גרעיני צ'יה מכילים יותר חומרים החיוניים לשמירה על הבריאות ועל תפקודו התקין של גופנו:
פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון
פי 3 יותר ברזל מתרד
פי 15 יותר מגנזיום מברוקולי
פי 6 יותר סידן מחלב
פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות
יותר סיבים תזונתיים מזרעי פשתן
יותר חלבונים מסויה
מישהיא אמרה לי שהמנה המומלצת היא כפית ליום,האומנם? אשמח לשמוע מבעלות ניסיון (גם כאלו שבהריון וגם כאלו שלא)