אוצר מילים כש טוב

פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

הכל התחיל בתהליך אישי שאני עובר. אני מנסה לעקוב אחרי מילים שאני אומר באופן אוטומטי מתוך הרגל,
ולשנות אותם למילים עם אותה כוונה, אבל מילים יותר טובות וללא כוונות במימדים אחרים.

אז הגעתי לרגע כשרציתי לומר על משהו שהוא טוב, אבל לא רק טוב אלא ממש טוב.

וזה אוצר המילים שאני צריך להוציא אותו מההרגל דחוף!
פיצוץ, פצצה, תותח, פיגוז, חבל על הזמן, מדליק, מגניב, שיגעון, קטלני...

מה קרה ל: נפלא, מקסים, מדהים, נהדר, ובטח עוד הרבה?

כרגע אשתמש ב: כיפי לגמרי, אחלה, יופי, סבבה, על הכיפאק.

< פשוט אלון החליט לשתף, אולי תחליטו גם אתם לשים לב, לשנות > :-D
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי יעלי_לה »

ולשנות אותם למילים עם אותה כוונה, אבל מילים יותר טובות וללא כוונות במימדים אחרים.

יש מלא מילים שליליות להבעת אהבה: אני מתה עליך, אני חולה עליך, וכו'.

פיצוץ, פצצה, תותח, פיגוז, חבל על הזמן, מדליק, מגניב, שיגעון, קטלני...
סוף הדרך!
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

יש מלא מילים שליליות להבעת אהבה: אני מתה עליך, אני חולה עליך, וכו'.
שליליות מאוד! (כמעט כתבתי "בטירוף", ואז כמעט כתבתי "לאללה")

והמילה החיובית היחידה שיש היא אני אוהב אותך.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חיובי: משובח, מעולה
שלילי: מטמטם, מאמם
י*
הצטרפות: 15 ינואר 2003, 02:57

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי י* »

מה עם הדף הזה? אפשר לצרף אותו לאנשהו?
כרובית*
הצטרפות: 22 פברואר 2005, 22:14

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי כרובית* »

לפני שמצרפים, (או אחרי, לא ממש אכפת לי) -
אלון, אתה יכול להגדיר מה בדיוק מפריע לך במלים שציינת בהתחלה?
_וזה אוצר המילים שאני צריך להוציא אותו מההרגל דחוף!
פיצוץ, פצצה, תותח, פיגוז, חבל על הזמן, מדליק, מגניב, שיגעון, קטלני..._

<אני מנסה להיפטר מ"סבבה" ו"ואללה". זה יותר מאתגר ממה שזה נשמע>
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

שלהגיד דברים טובים יוצר טוב. סבבא זה אחלה:-D
אני חושבת שיש פה משהו חשוב- לנסות לשפר את הדיבור לחיובי וטוב, טהור ואמיתי.
שוכנת_הצוק*
הצטרפות: 11 מרץ 2007, 14:47

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי שוכנת_הצוק* »

וואלה. גם אני חושבת ש סבבא זה אחלה .
אבל כן גיליתי שהשורש של לשׂים נמצא בשימוש-יתר וקרוב מאוד להישחק עד שיישאר ממנו רק לסמ או משהו. הוא כבר איבד כל משמעות. "לשים חגורת בטיחות, לשים את הילדה בסלקל, לשים את הבקבוק בתיק, לשים לה חיתול, לשים לה בגדים".
ברגע שמחקתי אותה מהלקסיקון, אוצר המלים שלי הכריח את עצמו לקום לתחייה. פתאום אפשר להניח, להלביש, לחגור, לארוז, לחתל, להלביש..

<פשוט משהו קטן שהנחתי לב אליו>
כרובית*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי כרובית* »

שוכנת הצוק, אכן נקודה מצוינת. יש פה דף שלם על זה, או אפילו סדרת דפים שהיו מאד סוערים עד לא מזמן, על החייאת מלים בשפה העברית. אני מתעצלת לבדוק איך קראו לזה אחרת הייתי מקשרת.

לוטם מרווני: האם פיצוץ, מדליק, מגניב, שגעון, או לצורך הענין אפילו חבל על הזמן המאוס לכל הדעות, הן בהכרח מלים שליליות (אני מתכוונת כרגע למשמעות שלהן פרופר, ולא לתפקיד הסלנגי שלהן)?

וגם: האם אחרי שמלה עוברת טרנספורמציה כך שכשאומרים אותה מתכוונים למעשה למשהו שונה לחלוטין מהמשמעות המילונית המקורית שלה, היא עדיין סוחבת אתה את ה"קארמה" של המשמעות המקורית? כלומר, האם המלה "קטלני" למשל, כשהיא נאמרת במובן שנתפס באופן גורף כ"מצוין", ממשיכה להיות בעלת נוכחות שלילית?

"אחלא" מציק לי באוזן בעיקר כי זה לא מסתדר עם המקור בערבית. "ואללה" סתם כי אני אומרת את זה הרבה יותר מדי, וגם שמתי לב שאני נוטה להגיד את זה כשאין לי משהו אחר לומר ("יש לי סרטן" "ואללה"), ולכן קשה למצוא לה תחליף ראוי.. ו"סבבה".. זו סתם מלה מעצבנת. אין לי הסבר ממש. כמו "חפיסה".
שוכנת_הצוק*

אוצר מילים כש טוב

אחלה, וואלה, סבבה
נכון שהמרצה שלי לערבית תמיד צחק על "חומוס אחלה" (מילולית בערבית =החומוס הכי מתוק.. :-) ), אבל בשימושן היומיומי בתור מלים עבריות, שלושתן מלים מאוד קוליות, ומשדרות סוג של אופטימיות קלילה, פרגון והקשבה.

וגם: האם אחרי שמלה עוברת טרנספורמציה כך שכשאומרים אותה מתכוונים למעשה למשהו שונה לחלוטין מהמשמעות המילונית המקורית שלה, היא עדיין סוחבת אתה את ה"קארמה" של המשמעות המקורית?
  • מי אמר שהמילון מייצג את המשמעות המקורית? רבים מאיתנו מטילים ספק בסמכות המוחלטת של הממסד החינוכי; ניתן להתייחס בחשדנות דומה גם לערכים במילון.
  • לכי תדעי, אולי מילה כמו "קטלני" לא התחילה את דרכה אי שם בעולם העתיק (הטרום-מתועד) כמילת הלל, ואז עברה גלגולים שונים ומשונים? מי יודע אם לא "אספה" בדרך משמעות שלילית, ועכשיו היא "נגאלת" ממנה?
< חפיסה מעצבנת גם אותי. אולי כי היא כזאת רופסת. כשאומרים אותה כמה פעמים ברצף היא מאבדת משמעות.>
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

אבל אפילו אם "קטלני" התחילה את דרכה כמילה חיובית, כיום משתמשים בה ובהטיותיה באופן שלילי, ונראה לי שהמשמעות הכפולה הזאת נמצאת גם אצלינו בראש ו"מטמאת" את הכוונה החיובית. בסך הכל, זה לא מקרה שכל כך הרבה מלים חיוביות בעברית הן בעלות משמעות אלימה.

(מזכיר לי קצת את דיוני בעלי או אישי )
שוכנת_הצוק*

אוצר מילים כש טוב

ונראה לי שהמשמעות הכפולה הזאת נמצאת גם אצלינו בראש ו"מטמאת" את הכוונה החיובית

האם זה לא built-in במשמעות של "גאולה"?
רחל_ברמן*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

לא יודעת. אבל קודם כל, אם את רוצה לגאול מילה כדאי להפסיק להשתמש בה במשמעותה השלילית, וזה לא מה שקורה היום בקשר לרוב המלים האלו - אלא להפך, המשמעות האלימה היא מה שנותן למלה את העוקץ, כמדומה. ודבר שני, למה בעצם לגאול את המלים הללו? כלומר, יש מספיק מלים שמשמעותן רק חיובית, אנחנו פשוט כבר לא משתמשים בהן. וברור שאנחנו גם זקוקים למלים עם משמעות שלילית (העלמת בעיות הרי לא גורמת לפתרונן). אז לשם מה לגאול?
שוכנת_הצוק*

אוצר מילים כש טוב

לא אני מחליטה איזו מילה לגאול, ובאיזו דרך - השפה העברית החיה מחליטה זאת בעצמה. מי שמנו כשופטים?
פלוני_אלמונית*

אוצר מילים כש טוב

אה, אוקיי - הבנתי אותך לא נכון. איכשהו היה נראה לי שהשימוש במינוח "לגאול" מרמז על תהליך מכוון ולא אורגני, אבל זה היה בראש שלי, לא במילים שלך...

אבל בכל אופן, אני חוזרת לתהות - למה את רואה את זה כתהליך של גאולה, כשהשימוש הכפול הוא במקביל ולא במקום? (כלומר, אני לא רואה פיחות בשימושים השליליים של המילים הללו ונגזרותיהן)
רחל_ברמן*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

(סליחה, זו אני ממחשב אחר)
כרובית*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי כרובית* »

מי אמר שהמילון מייצג את המשמעות המקורית?
זו שאלה שקצת קשה לי להתיחס אליה.. כלומר, יכול להיות שהמילון באמת לא מייצג את המשמעות המקורית. אבל אני לא יכולה ממש לדעת אם אכן היתה למלים האלה או לכל מלה אחרת משמעות אחרת אי-פעם, ואם כן מה היא היתה.. אני רק יכולה להתיחס לדברים שקיימים כרגע בעולם (עד כמה שתודעתי מגעת) או שיש לי איזשהו בסיס לחשוב שהיו קיימים פעם. קשה לבסס תודעה והרגלים על היפותזות. לא?
חוצמזה. אני נוטה להסכים עם רחל ברמן, שהבעייתיות האמורה אם אכן קיימת, נובעת לא רק מהשימוש החיובי במלים שידועות כשליליות, אלא בעיקר מהשימוש הדואלי. כי זה לא שהפסקנו לומר "קטלני" בהקשרים שהם אכן קטלניים. ואז יש בלאגן.

כשאומרים אותה כמה פעמים ברצף היא מאבדת משמעות
את זה אפשר לומר על כל המלים, לא? :-)

בסך הכל, זה לא מקרה שכל כך הרבה מלים חיוביות בעברית הן בעלות משמעות אלימה.
זאת נקודה מענינת. באמת דברים כמו "פצצות לגבות" "רסיסים לריסים" ושכמותם יש בעברית הרבה. ובאמת אפשר להניח שזה קשור לאלמנטים האלימים/ צבאיים שמושרשים כאן חזק מאד. מענין אם יש תופעות כאלה גם בעוד שפות..?
רונית_נשר*
הצטרפות: 27 דצמבר 2006, 13:23
דף אישי: הדף האישי של רונית_נשר*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי רונית_נשר* »

שזה קשור לאלמנטים האלימים/ צבאיים שמושרשים כאן חזק מאד. מענין אם יש תופעות כאלה גם בעוד שפות..?
כן...זה גם בעוד שפות.
באנגלית אפשר למצוא המון מילים אלימות כשהכוונה היא דווקא סלנג חיובי ( כמו killer job) .

אני שומעת מסביבי הרבה מאד ( בעיקר מבני נוער ומצעירים/ות) את המילה "הורסת" בהקשר הסלנגי של "מדהימה".
כמו- איזו בחורה הורסת, איזו מסיבה הורסת...
חייבת לאמר שזה מעצבן לי את האוזן.

לנו יש מנהג לפני השינה ולפעמים גם בבוקר כשמתעוררים -
להגיד מילים יפות. כי למילים יפות ( נעימות לאוזן ולמחשבה) יש אנרגיה נפלאה.
מילים יפות יכולות להיות - אני אוהבת אותך, ויכולות להיות גם : שמש של זריחה... ריח של תות שדה...( ואולי - מיליון דולר...)כל מה שיפה שעיניכם...

לילה טוב. חלומות נעימים.
הרגע_שלפני*
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

מענין אם יש תופעות כאלה גם בעוד שפות..?
לא סלנג ולא שלילי (לכן אולי זה לא ממש קשור לשאלה שלך) אבל למשל לאסקימואים יש המון מילים לסוגים שונים של קרח ושלג, לנו בקושי יש אבל יש לנו המון מילים למדבר.
שוכנת_הצוק*

אוצר מילים כש טוב

לא סלנג ולא שלילי (לכן אולי זה לא ממש קשור לשאלה שלך) אבל למשל לאסקימואים יש המון מילים לסוגים שונים של קרח ושלג, לנו בקושי יש אבל יש לנו המון מילים למדבר.
אופס.. לא בדיוק. עוד מיתוס שצריך לנפץ.

תחשבו רק כמה מלים לנו יש למים שיורדים מהשמיים בכל מיני צורות: גשם, מטר, זרזיף, ממטרים, יורה, מלקוש, טפטוף, טל, סגריר, דֶלֶף, שלג, ברד, כפור (זה שמצטבר על כבישים קפואים בלילות ירושלמיים), חנמל (ברד ג"כ)..
לפי כל אלה, אנו טובעים!
שוכנת_הצוק*

אוצר מילים כש טוב

מלים למדבר: מדבר, ציה, ציון, מדבר שממה, ישימון.. וזהו בערך?
שוכנת_הצוק*

אוצר מילים כש טוב

ועוד משהו - תראו כמה מלים חמודות יש באתר שלנו לילדים - הפיצפונים המתוקים, הדרדקים, קטינא, קטנצ'יק, פיצקה, ילדון, תינוקון, פגפגון, התוספת המתוקה למשפחה, החיפושית, תינוקי, מקסימונת וכן הלאה.. :-)
רחל_ברמן*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

_תחשבו רק כמה מלים לנו יש למים שיורדים מהשמיים בכל מיני צורות: גשם, מטר, זרזיף, ממטרים, יורה, מלקוש, טפטוף, טל, סגריר, דֶלֶף, שלג, ברד, כפור (זה שמצטבר על כבישים קפואים בלילות ירושלמיים), חנמל (ברד ג"כ)..
לפי כל אלה, אנו טובעים!_
לפי כל אלה, גשם על צורותיו מאד חשוב לנו - מה שהגיוני בחברה חקלאית שחיה באיזור בו יש דפוסים משתנים של משקעים. מה שאני לא מבינה, זה איך לעברית יש את המילה המקסימה "שלכת", בעוד שבאנגלית ובהולנדית אין שום מילה מקבילה (אבל באנגליה ובההולנד יש המון שלכת).

ועוד משהו - תראו כמה מלים חמודות יש באתר שלנו לילדים - הפיצפונים המתוקים, הדרדקים, קטינא, קטנצ'יק, פיצקה, ילדון, תינוקון, פגפגון, התוספת המתוקה למשפחה, החיפושית, תינוקי, מקסימונת וכן הלאה..
:-)
ציפ_ציף*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

עוד מילים למתוקים : גוזלון,ציפלון,סקוו'ישי,סנופקי,צופקי-לופקי,תושתושון,צופי-ציפלופי,צופלי....אני יכולה להמשיך עוד ועוד...
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

פינוק, הצלחה, בריאות, שמחה, פריחה, נפלא, לבלוב, אדיר, תיקון, שירה, קבלה, עצמאית, תודה, נתינה, יחד, חוסן, חכמה, מרגלית, המצאה, חיים, חיוך, צחוק, אהבה, הערכה, עונג, בינה, שוקולד, נשגב, חשיבה, אור, ברכה,
כוכב_נגה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

אחלה דף! (-:

גם אני מאד משתדלת לנקות את הדיבור ממילים גסות כמו אחלה, סבבה, שרש ב.א.ס על כל נגזרותיו (איזה באסה), חבל על הזמן, מהזה, כאילו, ועוד ועוד.
בעיקר חורה לי שחוסר ההצלחה שלי מביא לכך שילדיי האהובים לומדים את המילים האלה ממני, שלא בכוונה. לשמוע את הפיות הטהורים האלה מפיקים כאה מילים גסות (אין לי תיאור אחר), ממש כואב לי.
פינוק, הצלחה, בריאות, שמחה, פריחה, נפלא, לבלוב, אדיר, תיקון, שירה, קבלה, עצמאית, תודה, נתינה, יחד, חוסן, חכמה, מרגלית, המצאה, חיים, חיוך, צחוק, אהבה, הערכה, עונג, בינה, שוקולד, נשגב, חשיבה, אור, ברכה, את אלה צריך לשנן!
פלוני_אלמונית*

אוצר מילים כש טוב

מה גס בהן?!
אחלה = הכי מתוק או המתוקה ביותר בערבית. מותק של מילה.
חבל לפסול מילים רק בגלל צליל הח' וההשאלה משפה אחרת - התנ"ך וכל רובד הלשון ההיסטורי שלנו מלאים מילים בח' ומילים מושאלות משפות אחרות.
לי צורמות יותר המילים "לנקות את הדיבור". "דיבור" ו"פינוק" בתור שמות עצם הן בעיניי וולגריות הרבה יותר מסבבה, אחלה ובאסה.
מהרשימה שלך אהבתי את האסוציאציות של חלק מהמילים, אבל הן לא חיוניות או עזות-הבעה במיוחד.
ציפ_ציף*
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

איפה הח' בבאסה ?... מבאס אותי תגובות כאלו...
תיקון,נעים לשמוע תגובות יותר שמחות :-)
שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי שירה* »

< חפיסה מעצבנת גם אותי. אולי כי היא כזאת רופסת. כשאומרים אותה כמה פעמים ברצף היא מאבדת משמעות.>

מאוד אוהבת את המילה חפיסה. מילה נעימה ומקדימה בעיניי. ומזכירה לי ילדות.
:-)
ומישהו צריך פה לערוך לדעתי יש כמה קשקושים מעליי
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי יולי_קו »

נעים, טוב! חסד, אההה (מלווה בחיוך מאושר), שמחה, מסכימה, יופי, מתאים! כן!! אוצר, תענוג, אוהבת, !!!Yes mama
וואאו! מאוד! מפעים, מרטיט, מרגש, נוגע, מדוייק, בדיוק, משמח, ממש, מוצלח, עדין, חיבוק, פרח, נשיקה, טיפוח (בהחלט מחליף ׳פינוק׳), מעניין, פותח אופקים (יותר מאשר פורץ דרך או יוצא דופן, בכל אופן), מלמד, השראה, דוגמא, מוזה, מיוחד, מלהיב, פנינה, מצויין
אדיר, ברוך, גדול, דגול, הדור, זהב, חזק, יקר (בהשראת התפילות :-)) (איפה תמרושרוש שיודעת את כל המילים הללו בשרשור מא׳ ועד ת׳)
לפעמים גם- יחד, עדינות, נקי, קרוב
יולי_קו
הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
דף אישי: הדף האישי של יולי_קו

אוצר מילים כש טוב

שליחה על ידי יולי_קו »

עוד מילים למתוקים
אני כרגע בעיקר עם ׳ברווזונת׳. לא יודעת למה, וגם לא יודעת למה אני לא הולכת לישון במקום לבלות פה....
שליחת תגובה

חזור אל “דפי בית של עורכים שבהם דיונים וטיפים”