דימום מהאף
-
מיואשת_קלות*
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2010, 10:46
דימום מהאף
שלום
כמו שניתן להבין מהניק, אני מיואשת קצת, כבר כארבעה ימים שיש לי דימומים חוזרים מהאף, בין ארבע פעמים לפעמיים ביום, לפעמים גם בלילה (אין יותר מבאס מלקום משינה בגלל דבר כזה).
הרופא והסביבה אומרים שזה בגלל שינויים במזג אוויר ושאין מה לעשות.
האם למישהו יש תרופת סבתא, משהו לעזור, עיצה, הסבר או כיוון מחשבה למשמעות של מצב כזה?
תודה
כמו שניתן להבין מהניק, אני מיואשת קצת, כבר כארבעה ימים שיש לי דימומים חוזרים מהאף, בין ארבע פעמים לפעמיים ביום, לפעמים גם בלילה (אין יותר מבאס מלקום משינה בגלל דבר כזה).
הרופא והסביבה אומרים שזה בגלל שינויים במזג אוויר ושאין מה לעשות.
האם למישהו יש תרופת סבתא, משהו לעזור, עיצה, הסבר או כיוון מחשבה למשמעות של מצב כזה?
תודה
-
נקודות_ורודות_אגדיות*
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
דימום מהאף
האם את בהריון?
אני בזמן הריון מדממת המון מהאף ומהחניכיים. היו לי מקרים מאוד מביכים עם זה בזמן הריון.
חוץ מזה גם היום (לא בהריון) אני מדי פעם פתאום מדממת מהאף ומדובר בדימום שלוקח לו זמן להרגע וגם הדם שיורד הוא לא קצת. מחכה עם זה דקות ארוכות עם טישו עד שזה פוסק. אבל כשזה מתחיל זה יכול לקרות כמה פעמים במשך היום ואם אני לא בבית זה ממש מביך.
לצערי, גם לי אין הסבר ולא מבינה למה זה קורה. (אני יודעת שגם לאמא שלי קיימת התופעה).
אולי מישהו יענה פה תשובה מלומדת.
אני בזמן הריון מדממת המון מהאף ומהחניכיים. היו לי מקרים מאוד מביכים עם זה בזמן הריון.
חוץ מזה גם היום (לא בהריון) אני מדי פעם פתאום מדממת מהאף ומדובר בדימום שלוקח לו זמן להרגע וגם הדם שיורד הוא לא קצת. מחכה עם זה דקות ארוכות עם טישו עד שזה פוסק. אבל כשזה מתחיל זה יכול לקרות כמה פעמים במשך היום ואם אני לא בבית זה ממש מביך.
לצערי, גם לי אין הסבר ולא מבינה למה זה קורה. (אני יודעת שגם לאמא שלי קיימת התופעה).
אולי מישהו יענה פה תשובה מלומדת.
דימום מהאף
אבקש את עצתכם המהירה :
ילד בן 12 , צמחוני , אוכל מגוון בד"כ .
אבל עכשיו בסוף של שפעת חזקה+כאב גרון +שיעול עמוק , יש בנוסף דימומים חזקים מהאף .
אנחנו באנגליה . קור אימים . בבית הסקה - יש יובש .
מקפידים על שתיה .
בכ"ז הדימום מופיע כל פעם ועכשיו היה ממש גדול מאוד. חייבת לעשות משהו יותר אפקטיבי.
מבקשת עיצות שהועילו לכם. אשמח לשמוע טיפים מתזונאים ומרפאים וכד'
תודה גדולה
ילד בן 12 , צמחוני , אוכל מגוון בד"כ .
אבל עכשיו בסוף של שפעת חזקה+כאב גרון +שיעול עמוק , יש בנוסף דימומים חזקים מהאף .
אנחנו באנגליה . קור אימים . בבית הסקה - יש יובש .
מקפידים על שתיה .
בכ"ז הדימום מופיע כל פעם ועכשיו היה ממש גדול מאוד. חייבת לעשות משהו יותר אפקטיבי.
מבקשת עיצות שהועילו לכם. אשמח לשמוע טיפים מתזונאים ומרפאים וכד'
תודה גדולה
-
ענבל_נתן_בר*
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*
דימום מהאף
קודם כל ללכת לרופא לבדוק מה הסיבה. אם נשללה בעיה רצינית - היובש יכול לגרום לדימומים. לשים מכשיר אדים שיעבוד כל הזמן, גם בלילה, או סיר עם מים חמים ליד ההסקה (זהירות מכוויות). בזמן הדימום עצמו ללחוץ עם 2 אצבעות מתחת לעצם של האף, ולהוריד את הראש למטה (לא להרים! זו עצה שפעם היו נותנים. היום בפרוטוקולים של רפואת חרום יודעים שצריך להוריד).
המון בריאות
המון בריאות
-
ענבל_נתן_בר*
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
- דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*
דימום מהאף
נקודות- לשאלתך: בזמן ההריון יש סבירות גבוהה יותר לדימומים בכלל (מהאף, מהחניכיים...) ולכן התופעה החמירה בהריון. כדאי לעשות בדיקת טרומבוציטים (טסיות) - (זו בדיקת דם) כדי לראות אם יש בעיה בקרישה. העניין הזה יכול להיות תורשתי ולהסביר את העניין. מה שלא הבנתי- למה זה מביך אותך? זה יכול לקרות לכל אחד. אפילו מעודף קינוחי אף...
יובש, חום (למשל ממזג אויר מאוד חם או מחימום בחורף), ויציאה מחום לקור/ ההיפך יכולות לגרום לזה. תשימי לב לעניין, לא לחמם יותר מדי את הבית, להיכנס לאט לאט מקור לחום, לשים מכשיר אדים או סיר עם מים רותחים (זהירות מילדים) וכו'. זה קורה בגלל כיווץ והרחבה מהירים מדי של כלי הדם באף, שפשוט מתפוצצים מהעניין. ולעניין ההוליסטי: איך את עם מעברים? איך את מתמודדת עם שינויים? (שינויים- דברים חיצוניים, כמו שינוי מקום עבודה, נישואין, גירושין, הכנסת הילד לגן...) ופנימיים: גל ההתבגרות, גיל המעבר, שינוים נפשיים...
יובש, חום (למשל ממזג אויר מאוד חם או מחימום בחורף), ויציאה מחום לקור/ ההיפך יכולות לגרום לזה. תשימי לב לעניין, לא לחמם יותר מדי את הבית, להיכנס לאט לאט מקור לחום, לשים מכשיר אדים או סיר עם מים רותחים (זהירות מילדים) וכו'. זה קורה בגלל כיווץ והרחבה מהירים מדי של כלי הדם באף, שפשוט מתפוצצים מהעניין. ולעניין ההוליסטי: איך את עם מעברים? איך את מתמודדת עם שינויים? (שינויים- דברים חיצוניים, כמו שינוי מקום עבודה, נישואין, גירושין, הכנסת הילד לגן...) ופנימיים: גל ההתבגרות, גיל המעבר, שינוים נפשיים...
-
נועה_ברוך*
- הצטרפות: 18 יוני 2004, 15:22
- דף אישי: הדף האישי של נועה_ברוך*
דימום מהאף
אשמח לעזרה.
לביתי דימומים חוזרים מידי פעם, אמנם לעיתים יחסית רחוקות אבל בפעמים אחרונות זה יכול לקרות גם יום אחר יום, כמויות גדולות של דם, מהאף וגם מהפה.
מלחיץ מאוד הרופא לא מתרגש
אני קצת..
האם יש כאן בעלי נסיון עם התופעה או בעלי ידע רפואי?
אני יודעת שיש מקרים שצורבים את כלי הדם, כמובן מאוד לא רוצה להגיע לשם.
לביתי דימומים חוזרים מידי פעם, אמנם לעיתים יחסית רחוקות אבל בפעמים אחרונות זה יכול לקרות גם יום אחר יום, כמויות גדולות של דם, מהאף וגם מהפה.
מלחיץ מאוד הרופא לא מתרגש
אני קצת..
האם יש כאן בעלי נסיון עם התופעה או בעלי ידע רפואי?
אני יודעת שיש מקרים שצורבים את כלי הדם, כמובן מאוד לא רוצה להגיע לשם.
דימום מהאף
מה זאת אומרת מהפה? מאיפה בפה?
אוי אני גם לא מהנלחצות אבל זה נשמע באמת לא נעים.
איך היא מגיבה לזה? ובת כמה היא?
אוי אני גם לא מהנלחצות אבל זה נשמע באמת לא נעים.
איך היא מגיבה לזה? ובת כמה היא?
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
דימום מהאף
בן של חברים שלי היה מדמם מהאף לעתים קרובות, בכמויות. שנים הם דחו את הנושא של הצריבה, אבל בסוף נמאס להם ובעיקר לילד (בן 5) והם החליטו לצרוב. הם הופתעו לגלות שזה לקח שנייה, כמעט לא הורגש ופתר לגמרי את הבעיה, ופתאום לא הבינו למה הם נמנעו מזה כל השנים.
אז גם אני שואלת:
למה בעצם כמובן מאוד לא רוצה להגיע לשם ?
אז גם אני שואלת:
למה בעצם כמובן מאוד לא רוצה להגיע לשם ?
דימום מהאף
יש מישהי שחוותה דימום מהאף בהריון, בשליש השלישי? אני כבר חודש מדממת לפחות 3 פעמים בשבוע. לעתים גם פעמיים ביום. יש עצה? המלצה? הזדהות? נאמר לי שזה קשור לשתיה. אם כן - העליתי את כמות המים שאני שותה. אך ללא שיפור. אשמח לתגובות. תודה רבה.
-
פלוני_אלמונית*
דימום מהאף
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני בת 18, ויורד ל דם ממש פעמיים ביום לפחות אם לא יותר במשך שבועייפ וחצי
זה בלתי נסבלה מעיק, מביך ומסרבל מאד
יש פיתרון לדבר?
לא התייעצתי עם רופא בנושא כי נראה לי טיפשי ללכת לרופא בשביל זה
זה דןרש התערבות רפות? תודה ה לעונים
אני בת 18, ויורד ל דם ממש פעמיים ביום לפחות אם לא יותר במשך שבועייפ וחצי
זה בלתי נסבלה מעיק, מביך ומסרבל מאד
יש פיתרון לדבר?
לא התייעצתי עם רופא בנושא כי נראה לי טיפשי ללכת לרופא בשביל זה
זה דןרש התערבות רפות? תודה ה לעונים
-
שושנה_הרטל*
- הצטרפות: 07 יוני 2018, 07:06
דימום מהאף
אני אשה בת 79 .
מלבד לחץ דם מאוזן בעזרת Amilopidine 5 mg ו Tritace comp 5mg/25 mg
מאוזנת ברמת הקולסטרול בעזרת Stator 5 mg
כמו כן לוקחת מדי בוקר ויטמין C 100 וויטמין D 1000 מג
לעתים בלילה לוקחת Vaben 10 מג באופן נדיר.
מלבד החלפות מפרקים ירך שמאל וברך ימנית וצליעה ברגל שמאל בחודשים האחרונים מרגישה כאילו נפיחות בצד השמאלי של הלחי עם לחץ בעין.
היו לי לאחרונה 3 ארועים של נזילת דם טרי מצד הנחיר השמאלי בכמות רצינית שנפסקו אחרי דקות ספורות.הבוקר פעם שלישית קמתי כשהכרית רטובה בדם בלי עיטוש או קינוח אף.
האם הדבר דורש ברור מידי אצל רופא א.א. ג או לרופא המשפחה? יש לי תור בשבוע הבא האם יש צורך לזרז אותו?
צילום מערות האף וסינוסים או CT של מערות האף והסינוסים יעזרו לפענח את הבעיה?
אמי נפטרה מגידול ממאיר במח בגיל צעיר מאוד.
אני אשה בת 79 .
מלבד לחץ דם מאוזן בעזרת Amilopidine 5 mg ו Tritace comp 5mg/25 mg
מאוזנת ברמת הקולסטרול בעזרת Stator 5 mg
כמו כן לוקחת מדי בוקר ויטמין C 100 וויטמין D 1000 מג
לעתים בלילה לוקחת Vaben 10 מג באופן נדיר.
מלבד החלפות מפרקים ירך שמאל וברך ימנית וצליעה ברגל שמאל בחודשים האחרונים מרגישה כאילו נפיחות בצד השמאלי של הלחי עם לחץ בעין.
היו לי לאחרונה 3 ארועים של נזילת דם טרי מצד הנחיר השמאלי בכמות רצינית שנפסקו אחרי דקות ספורות.הבוקר פעם שלישית קמתי כשהכרית רטובה בדם בלי עיטוש או קינוח אף.
האם הדבר דורש ברור מידי אצל רופא א.א. ג או לרופא המשפחה? יש לי תור בשבוע הבא האם יש צורך לזרז אותו?
צילום מערות האף וסינוסים או CT של מערות האף והסינוסים יעזרו לפענח את הבעיה?
אמי נפטרה מגידול ממאיר במח בגיל צעיר מאוד.
-
פלוני_אלמונית*
דימום מהאף
שלום ,
אחרי שנים של דימומים מהאף בעיקבות סינוסיטיס וגם אחרי צריבה שוב יזר הדימום מהאף אבל כעבטר שנה לערך...מצאתי שהפתרון הטוב ביותר הוא לטחוב צמר גפן ספוג בשמן זית לתוך הנחיר המדמם ולהחליף מדי כ 4 שעות למשך כשבוע או עד שהסינוסיטיס חולף...ויחד עם זאת יש להימנע מהתאמצות יתר והתכופפות על מנת לא ליצור לחץ של זרימת דם לראש , אם החימום פועל בבית יש ליצור לחות או על ידי מכשיר או פשוט לפתוח חלון אם בחוץ יורד גשם או אפילו לתלות כביסה בתוך הבית או פשוט לא להפעיל את ה
שלום ,
אחרי שנים של דימומים מהאף בעיקבות סינוסיטיס וגם אחרי צריבה שוב יזר הדימום מהאף אבל כעבטר שנה לערך...מצאתי שהפתרון הטוב ביותר הוא לטחוב צמר גפן ספוג בשמן זית לתוך הנחיר המדמם ולהחליף מדי כ 4 שעות למשך כשבוע או עד שהסינוסיטיס חולף...ויחד עם זאת יש להימנע מהתאמצות יתר והתכופפות על מנת לא ליצור לחץ של זרימת דם לראש , אם החימום פועל בבית יש ליצור לחות או על ידי מכשיר או פשוט לפתוח חלון אם בחוץ יורד גשם או אפילו לתלות כביסה בתוך הבית או פשוט לא להפעיל את ה