כשהילדים רעבים

יעלפו_מהמושב*
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אני מקווה שזה יהיה דף פרקטי, עם הצעות, רעיונות ומתכונים

אבל רגע לפני זה, רוצה לומר: ילדים הם עם רעב למדי (לפחות הבנים שלי, ונדמה לי שאני לא לבד). הם קמים בבוקר- רעבים. ובעשר שמחים לעוד נשנוש. בשתיים עשרה לגמרי מוכנים לארוחת הצהריים ומעוררים משנ"צ כשהם מוכנים לטרוף.

באופן אישי, ו באופן טבעי, אני כל בתהליך תמידי עם ענייני התזונה, שלי, ובתוך כך גם של המשפחה כולה.

מה הייתי רוצה בשבילנו, תזונתית:
|#| יותר שייקים ירוקים
|#| יותר סלטי ירקות
|#| יותר ירקות בתנור
|#| יותר מרקים

ובמובן התפיסתי, משהו שאני לא מצליחה לשחרר- כשאני חושבת על ארוחה, ארוחה ביתית טובה, אני חושבת על ארוחה חמה ומבושלת. אני יודעת, בראש, שארוחה של סלט פירות או שייק או בטטה בתנור, זו ארוחה. אבל... לא לגמרי קונה את זה, שזה ישביע את הילדים (כנראה שלא רק בפן הפיזיולוגי).

מוזמנות לשתף ולהשתתף...
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי אחת* »

אני באופן יומיומי מגישה לילדים, למקום בו הם משחקים, צלחת ירקות/פירות חתוכים, לפעמים שקדים. לא מחכה שיאמרו שהם רעבים .לפי ההיענות אני מוסיפה עוד.
מיכל_בז*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 16:49
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בז*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי מיכל_בז* »

זה נשמע כמו תיאור של הוביטים.
רק_מה*
הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
דף אישי: הדף האישי של רק_מה*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי רק_מה* »

מתאים לי להקשיב כאן!
בדיוק היום גמלה בליבי החלטה (בעקבות בעיות ביני לבין עצמי עם ארוחת הבוקר של בכורה) להתחיל את היום בחיתוך הרבה פירות וירקות לי ולבנות כדי שיהיה שפע לארוחת הבוקר- כך שתהיה אופציה אמיתית לשבוע מזה, שזו תהיה האפשרות הזמינה (ולא נניח ופל או עוגייה) וגם הרווח המשני: מה שיוותר יהיה זמין בשבילי למהלך היום.

מה שעובד בשבילי כארוחה למהדרין והוא אוכל ״יחידני״:
תירס. בטטות בתנור. ארטישוק.

מה שעוזר לי בהתארגנות בימים מורעבים-
חומוס מבושל ומוקפא שניתן להעשיר איתו כל ארוחה. הרבה עדשים במרק. ראש כרובית בתנור. אדממה.

ולבשל לכל היום במקביל (לעוף על המטבח לשעה)
יעלפו_מהמושב*

כשהילדים רעבים

להתחיל את היום בחיתוך הרבה פירות וירקות לי ולבנות כדי שיהיה שפע לארוחת הבוקר- כך שתהיה אופציה אמיתית לשבוע מזה
נשמע מעולה
ואצלנו באמת רוב הימים מתחילים עם שייק ירוק, אבל תמיד עם עוד משהו לידו (נניח, לחם).

זה נשמע כמו תיאור של הוביטים.
:-D :-D
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

דף מעולה!
יש למישהו רעיון מה עושים עם ילד שלא נוגע בירקות ופירות - מאוד בררן...
וכיצד מתכננים ארוחות לילד אחר רגיש לגלוטן מלבד הלחם ושאר מזיקים כגון תחליפים למוצרי גלוטן.
אצלנו יש יותר כיוון לפאן הבריאותי, אך אין הרבה מה להגיש כדי להעלות משקל אצל ילדים שלא נותרו להם הרבה אפשרויות.
יש לכם נסיון, רעיון? ת'נקס..
פלוני_אלמונית*

כשהילדים רעבים

ובנוסף...בכלל, לגבי ילדים טבעוניים צימחונים. כיצד משפחות שנוקטות בתזונה כזו, נותנות מענה גם לרגישי גלוטן, אשר מעניק כיסוי תזונתי מספק.
מהרהרת בכך המון אך לא בקיאה ואשמח לדעת.
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי אישה_במסע* »

אלמונית

אם נוקטים בתזונה חיונית על פי ציל צול אז יש מענה לצמחונים, טבעונים, ורגישים לגלוטן ללא בעיות. זו תסונה קיצונית גם על פי הסטנדרטים של באופן - אוכלים פירות, ירקות, עלים ירוקים, נבטים, אגוזים, ובעצם כל מה שצומח ואפשר לאכול בלי לבשל. אפשר להוסיף גם בשר נא וגבינות אורגניות בכמויות קטנות, אולם אפשר גם לא.

זה לא עונה לילד שלא נוגע בפירות וירקות <למרות שתמיד כשאני קוראת על ילדים כאלו אני תוהה מה היו עושים ילדים כאלו במקומות שבהם זו הייתה התזונה. מתים מרעב? איכשהו נראה לי שלא>.

בנוגע לילד רגיש לגלוטן - אני לא רעבה לגלוטן, אולם אני חושבת שאם אני לא יכולה להוציא את הגלוטן מהתזונה ללא מאמץ כנראה שמשהו בה לא נכון. פשוט כי מראש התשונה שלי לא אמורה לכלול הרבה גלוטן, ובוודאי שלא תחליפים.
אני מעדיפה לאכול פירות ירקות וכו', על פי התשונה החיונית. מידי פעם להוסיף ירקות בתנור, או עדשים, או קטניות אחרות בתור ארוחה עיקרית. וזהו. מה עוד צריך?
אני אוכלת לחם מידי פעם <ולא מזמן קניתי לראשונה לחם מעולה> אולם מבחינתי לחם זה פתרון למתי שאין זמן, או כוח, או מתי שיש ממרח כלשהו שאני אוהבת ולא מצאתי לו פתרון ללא לחם.
קול_פעמונים*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2013, 10:13
דף אישי: הדף האישי של קול_פעמונים*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי קול_פעמונים* »

רק מה,

איך את מכינה ראש כרובית בתנור ?
אני משתמשת במוקפא, ותהיתי אם יש דרך שלא כוללת חליטה מראש.
תודה {@
דנד_י*
הצטרפות: 01 ינואר 2014, 13:31
דף אישי: הדף האישי של דנד_י*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי דנד_י* »

אצל הילדים שלי אני מרגישה שמדובר בעיקר בהרגלים.
יש לנו סדר יום מסוים, והם רגילים שבשעות מסוימות אוכלים.
הסדר הזה משתנה מידי פעם, אבל לא לעיתים קרובות.
אם יש חריגה אני צריכה להצהיר - זאת ארוחת ערב, כדי שלא יבקשו אח"כ שוב, גם אם לא רעבים...

ובאופן פרקטי - בטטה במיקרו זו אחלה ארוחה מבחינתי, עם ירקות חתוכים ליד - כולם מרוצים, גם אדממה זה להיט.

לגבי ילדים שלא אוהבים פירות - אפשר לנסות פירות מבושלים / קפואים, אצל הקטנה שלי זה עובד.
טנא_מלא_כוכבים*
הצטרפות: 03 דצמבר 2007, 18:12
דף אישי: הדף האישי של טנא_מלא_כוכבים*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי טנא_מלא_כוכבים* »

הי,
אצלי כמעט קבוע על השולחן - ירקות ופירות חתוכים, ולפעמים גם תמרים, אגוזים, שקדים.

אני חושבת על ארוחה חמה ומבושלת
  • ארוחה מהירה וכיפית של חורף - ירקות שזרקתי לתנור עם שמן זית - כרובית (לא חייבים לאדות לפני, אצלנו אוהבים שרוף ואני מחממת היטב בתנור והיא מתרככת), תפוחי אדמה, בטטה, כרוב, שומר וחברים.
  • יש לנו מין סיר פיירקס סגור עם מכסה. אפשר להכין בו ארוחה שלמה בתנור - מכניסה בלילה אורז, מים רותחים, תבלינים, גרגרי חומוס או עדשים או שעועית, ירקות חתוכים (גזר, כרוב, תפוח אדמה). לוקח לי כמה דקות להכניס את הכל פנימה ולשפוך על זה מים רותחים מהקומקום. אופה 40-50 דקות ונותנת לזה להישאר כל הלילה. בבוקר יש ריח נפלא וסיר מעולה לצהריים ולערב. כמו חמין :-).
  • מרק.
  • דייסת קוואקר עם תוספות.
ויש עוד, אבל העייפות...
טנא_מלא_כוכבים*

כשהילדים רעבים

אה, שכחתי - הגדול טובל הכל בטחינה. זה מאוד משביע.

מה עושים עם ילד שלא נוגע בירקות ופירות
נוגע בתירס? תפוח אדמה?
אצלנו אין כמעט גלוטן בארוחות. מעניין אותך כיוון של חביתת חומוס? קציצות ירק טעימות (מין המבורגרים צמחיים, עם עדשים או ירקות)? אם כן, אספר מה אנחנו מכינים.
פלוני_אלמונית*

כשהילדים רעבים

תודה.
גוונים*
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי גוונים* »

דייסת קוואקר עם תוספות.
אפשר להוסיף לדייסת קוואקר תוספות לא מתוקות? איזה? רעיונות יתקבלו בברכה...
רק_מה*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי רק_מה* »

...במשך הרבה זמן, טבולה בשמן זית, לעיתים ראש שום חצוי ליד. אם רוצים פחות זמן, לפרק לפרחים. אני עושה פתוח בזכוכית, יש שעושות עטוף נייר אלומיניום.

טוב. חתכתי היום צלחת משונה ומעניינת של קולורבי פלפל אדום תותים ותפוח והיא היתה פשוט מונחת על השולחן והתכרסמה לה. ואז יוצאת -פולין הפנימית שלי הציעה לילדה גמדים (כי היה פתוח, כי פחדתי שתרעב, כי ... לאל פתרונים). נו.
זה גם דף תמיכה?
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי מצ'רה* »

רעיונות יתקבלו בברכה...
שקדים (או שקדיה, אם זה לתינוקת)
קוקוס
פלוני_אלמונית*

כשהילדים רעבים

גוונים, אם את מחפשת דייסה לא מתוקה, אמנם לא קוואקר, אבל טעים...

אני מכינה פולנטה (דייסה מקמח תירס), חותכת חצי עגבניה לקוביות קטנטנות היישר לתוך הצלוחית, מפזרת מעל העגבניה קצת פטה ומעל הכל יוצקת את הדייסה. מחכה שיתקרר קצת, ואוכלת.
אפשר גם לבשל את העגבניות ביחד עם הדייסה. אני מעדיפה אותן טריות.
נשמע הזוי, אני יודעת. בעלי מסתכל עלי בזעזוע עמוק כשאני אוכלת את זה... אבל זה באמת טעים!
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי יעלי_לה »

לא קראתי הכל, ויכול להיות שזה כבר לא רלוונטי, אבל:
  1. נכון שיש תקופות של קפיצות גדילה שבהם רואים תיאבון כביר אצל הילדים, אבל ילד שרוצה לאכול לעתים מאוד מאוד קרובות, יכול גם להיות שהוא אוכל דברים לא כ"כ משביעים שגם מתדלקים התמכרות (לסוכר ו/או גלוטן, אלא מה).
  2. צילי בדיוק כתבה משהו על רעב של ילדים בפוסט האחרון בבלוג שלה שדווקא עוסק בילדים וירקות, אבל היא כותבת שם לא לפחד מרעב של ילדים. מעניין וכדאי לקרוא. בכלל כל הפוסטים האחרונים שם עוסקים בילדים ומאוד רלוונטיים לדף הזה לדעתי
יעלפו_מהמושב*

כשהילדים רעבים

ממש אחרי שפתחתי את הדף קפצתי לביקור בבלוג של צילי, ונהנתי מאוד לקרוא את כל מה שכתוב שם.

מחפשת רעיונות לארוחת ארבע ולארוחת ערב. (האמת שגם לארוחת צהריים).

מה הילדים שלכן אוכלים?
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי תמי* »

צהריים:
סיר קינואה - מי שרוצה אוכל רק את הקינואה.
בנפרד יש ירקות מוקפצים (בצל, פלפל אדום, גזר וקישוא). מי שרוצה מערבב את השניים.
או בצד - רוטב עגבניות (שמכינים מעגבניות ובצל וטוחנים כדי שיהיה טעים גם לבררנים).
הרוטב מצטרף לקינואה או לשעועית לבנה או לאורז.
אצלנו אוהבים לצהריים גם אורז פראי (שזה בעצם לא אורז).

עוד לצהריים: ירקות בתנור. כרוביות, תפוחי אדמה (חתוכים דק), גזרים, בטטות.
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי תמי* »

ארוחת ארבע: פירות חתוכים בצלחת צבעונית.

ארוחת ערב: ירקות חתוכים גם משתדלת בצבעוניות. אותם טובלים בטחינה / רוטב פסטו.
או - מרק (ובפנים מוסיפים את הקינואה / אורז / שעועית מארוחת הצהריים).
יעלפו_מהמושב*

כשהילדים רעבים

תודה על ההשראה. הולכת להשתמש בה עוד היום :-)
פלוני_אלמונית*

כשהילדים רעבים

היום הכנתי לארוחת אחה"צ, גלידה מבננות קפואות + חמאת בוטנים (אפשר להוסיף להן פקאנים או פרי אחר)
טוחנים הכל עד שניהיית גלידה מזינה ובריאה.
את האמת, בינתיים אני אוכלת אותה לבד (:, כי הילדים הבררנים שלי לא מתחברים לעסק.
מי שילדיו אוהבים פירות, כיף לו...
גוונים*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי גוונים* »

_שקדים (או שקדיה, אם זה לתינוקת)
קוקוס_
כן זה לתינוקת.
שקדיה אני מוסיפה קצת, זה כן מתקתק, לא שזה מאד אכפת לי אבל כן הייתי רוצה משהו שישבור את המרקם הכבד כי היא קצת מתקשה לבלוע את כל העסק.
האמת, הבעיה היא באמת לא במתיקות כמו במרקם...

אני מכינה פולנטה (דייסה מקמח תירס),
איך מכינים?
נראה לכן בסדר לתינוקת בת 9 חודשים?

נשמע הזוי, אני יודעת. בעלי מסתכל עלי בזעזוע עמוק כשאני אוכלת את זה... אבל זה באמת טעים!
בכלל לא נשמע הזוי, נשמע ממש יאמי. אם לא מסובך מדי להכין את הפולנטה הזו, יש מצב שאאמץ (לעצמי! לא לתינוקת:-) )
אמא_אחת*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2002, 23:14
דף אישי: הדף האישי של אמא_אחת*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי אמא_אחת* »

בטח, בת התשעה חודשים שלי אוכלת את זה כבר כחודשיים.
ולגבי דיסת קוואקר, יש לי חברה שמוסיפה לה טחינה. אני אישית מפזרת קצת קינמון, ולפעמים מועכת בפנים גם בננה או פרי אחר.
יש גם כל מיני ספרי מתכונים לתינוקות, אם את בעניין.
פלוני_אלמונית*

כשהילדים רעבים

הייתי רוצה משהו שישבור את המרקם הכבד כי היא קצת מתקשה לבלוע את כל העסק.
אולי פשוט להוסיף עוד מים?

_אני מכינה פולנטה (דייסה מקמח תירס),
איך מכינים?_
זה מאוד מהיר ופשוט. מרתיחים מים ומערבבים בפנים את הקמח, אבל אני לא יודעת להגיד לך כמויות... בדרך כלל כתוב על האריזה (אני בחו״ל, אז לא אתן לך את פרטי האריזה שלי).
אני מוסיפה מעט מלח ושמן זית בזמן הבישול. אפשר גם חמאה, אם את בעניין.

נראה לי סבבה, אם כי פחות מזין מקוואקר או דוחן.
בתי בהחלט אכלה את זה בגיל 9 חודשים.

בתאבון
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי אורי* »

יש לנו מין סיר פיירקס סגור עם מכסה. אפשר להכין בו ארוחה שלמה בתנור - מכניסה בלילה אורז, מים רותחים, תבלינים, גרגרי חומוס או עדשים או שעועית, ירקות חתוכים (גזר, כרוב, תפוח אדמה). לוקח לי כמה דקות להכניס את הכל פנימה ולשפוך על זה מים רותחים מהקומקום. אופה 40-50 דקות ונותנת לזה להישאר כל הלילה. בבוקר יש ריח נפלא וסיר מעולה לצהריים ולערב. כמו חמין .
נשמע מעולה
את לא מבשלת את החומוס/שעועית יותר זמן קודם? זמן הבישול והשהיה מספיק? או שהתנור על חום נמוך כלשהו? (כמו בחמין בעצם)
גוונים*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי גוונים* »

אולי פשוט להוסיף עוד מים?
מוסיפה אבל כל הדבר הזה הוא חתיכת עיסה חסרת טעם..
פשוט בינתיים לא נותנת לה בננה בגלל בעיות עצירות והמרקם של תפוח ואגס לא באים לה טוב גם כן (הגרגריות שלהם גורמת לה לרפלקס הקאה...) אז אין לי כל כך פירות להוסיף, ממתיקים כמו סילאן וכאלה נראה לי מיותר בגיל הזה, אז חשבתי לכיוון המלוח. הוספתי אבוקדו, יצא מעניין... היא אכלה וזה מה שחשוב.

את הקמח
כן, השאלה מה לקנות. ממש קמח תירס או משהו שכבר נקרא פולנטה? אולי מישהי מהארץ תדע לענות לי.

או דוחן.
עושים דייסה מדוחן? איך?

(שאלות של פעורה:-) אני ממש חדשה בתחום הדייסות...)
פלונה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2003, 00:28

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי פלונה* »

והמרקם של תפוח ואגס לא באים לה טוב גם כן (הגרגריות שלהם גורמת לה לרפלקס הקאה...)
גוונים, תנסי לבדוק את המרקם שלהם אחרי דקה או שתיים במיקרוגל (או בישול קצר). הם בדרך כלל הופכים נימוחים יותר. אם אין לך חששות מהמיקרו, עדיף שם כי זה בלי מים ואז הויטמינים המסיסים במים נשארים בפנים. או שתרסקי עם המים אחרי בישול.
פלוני_אלמונית*

כשהילדים רעבים

עושים דייסה מדוחן? איך?
כן! עושים דייסה מדוחן. במדינה שבה אני גרה זה מאוד פופולרי. זה גם סופר-בריא...
מכינים ככל הדייסות... מים, דוחן ומבשלים. אבל שוב, אני לא יכולה להמליץ לך על סוג.

אה, וכן, פולנטה זה פשוט קמח תירס.

כשאני מכינה דייסה, אני תמיד מבשלת לפני זה את האגס או התפוח. לאותם מים אני מוסיפה את הדגן. כלומר, זה מתבשל הכל ביחד.
ועכשיו נזכרתי, גוונים, שכשבתי הייתה בגיל של שלך, הייתי אכן מרסקת לה את כל העניין, למרות שהמרקם היה רך ואכיל.
הייתה לי אז הרגשה, שהחתיכות הקטנטנות של הקוואקר או הדוחן או מה שזה לא יהיה עושות לה קצת עצירות.
אולי גם אצליכן העצירות נובעת מהמירקם, ולאו דוקא מאוכל מסויים?
רק_מה*

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי רק_מה* »

טוב אני חוזרת לטובת בת-גוונים על המתכון שלנו ל"ארוחת ארבע" לתינוקת: כפית שקדיה, כף טובה קוואקר + חצי תמר . מועכת במזלג עם מים רותחים. גם אני מוכנה לאכול. יוצא טעים מתוק עדין ומרקם נחמד.

ולבכורה בזמנו הייתי מוסיפה לכל דבר עגבניה מגוררת. כיום היא לא אוהבת ולא מוכנה לאכול עגבניות. אז לא יודעת אם זו המלצה

היום הלך בארוחת הבוקר: פירות מסודרים בצורה של פרפר (אגס ותפוח בפרוסות. חיתוכי תות לעיגולים על ה"כנפיים")

כשבא לי "לשדל לאכילת ירקות" אני מגישה כמה סלטים שונים ולא סטנדרטיים או דרך הגשה שונה ובדרך כלל יש היענות לשוברי השגרה:
  • סלט מגורד של סלק וגזר (אפשר לחתוך סלרי דק דק שמכונה אצלנו: ירח-סלרי)
  • סלט נחשים: חיתוך במעבד/ פומפייה של נחשים של קולורבי.מלפפון. גזר
  • ירקות חתוכים עם מטבל צבעוני (טחינה+ ירוקים או פלפל קלוי או ממרח גזר)
  • בטטות שלמות מהתנור שצריך לקלף
  • כרובית, חומוסים, שעועית ירוקה או כל ירק אחר שאפשר להגיש חצי-נוקשה. ילדתי אוהבת ללקט אחד אחד מקערה/כוס
  • מצד שני: מרקמי מחית של לביבות ירוקות (מנגולד, תרד, קישוא, חוביזה, מה שיש...) : מטוגן /אפוי ולכן פריך בחוץ ורך בפנים
  • אפשר לתת לילדים להרכיב בעצמם סלט מכל מיני חיתוכים מוכנים (או לתת לחתוך, תלוי בגיל ובחשק) ולהוסיף אלמנטים מעניינים כמו אגוזים טחונים, שומשום וכו
  • משקדיה עם לימון ומים אפשר להכין רוטב מתקתק מיוחד
  • אפשר לגלגל סלט בתוך עלים חלוטים/ דפי אורז

טוב אלה כל רעיונות הסלט שלי כרגע.

והכי הכי מתאים לנו לאכול תוך כדי הבישול של אמא במטבח (מי מהסיר, מי מהשולחן ומי...מהרצפה)
טנא_מלא_כוכבים*

כשהילדים רעבים

והכי הכי מתאים לנו לאכול תוך כדי הבישול של אמא במטבח
אכן, גם אצלנו זה ה-להיט! כל ילד עומד על דרגשו, מכין משהו וטועם משהו-אים.

את לא מבשלת את החומוס/שעועית יותר זמן קודם?
כן, מוסיפה מבושלים.
יש לי בדרך כלל מבושלים מוכנים. קונה קילו, משרה או מנביטה, מבשלת בסיר מלא מים, מחלקת למנות ומקפיאה. מוסיפה למרק, מפשירה לנשנוש או לסיר הלילי או לתבשילים שונים.
את הסיר אני מכניסה לתנור על טורבו 200 מעלות למשך כחמישים דקות. ככה הירקות שלמעלה תופסים שיזוף. השאר מתבשל בחום השיורי לאורך הלילה.
אורי*
הצטרפות: 11 דצמבר 2003, 15:31

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי אורי* »

ש לי בדרך כלל מבושלים מוכנים. קונה קילו, משרה או מנביטה, מבשלת בסיר מלא מים, מחלקת למנות ומקפיאה.
גם אני צריכה לעשות את זה. רק הבעיה היא שכבר אין מקום במקפיא. המקפיא שלנו מלא בעופות ובשרים קפואים,קצת אוכל קפוא ובעיקר לחם ופיתות,שבעלי אוכל הרבה,והילדים גם :-/
אני נורא אוהבת להכין ממש ממרח חומוס ולהקפיא,אבל אני ובעלי מחסלים את זה די מהר. הילדים לא נוגעים לצערי.
למרות שאני בהחלט רואה שמה שאני מגישה שוב ושוב ושוב לפעמים קצת תופס לפתע,לפחות לארוחה אחת, אז צריך לא להתייאש. בודאי עם הקטנה,אצלה ממש לא ברור מה היא אוהבת ומה לא, ואם אני ממשיכה להגיש בסוף היא כן תאכל יום אחד.
צריך הרבה אורך רוח עם אוכל וילדים. ונשימה לטווח רחוק.אני כל הזמן שוכחת את זה.
מישהי_מהארץ*
הצטרפות: 04 פברואר 2015, 17:34

כשהילדים רעבים

שליחה על ידי מישהי_מהארץ* »

כדי להכין פולנטה/ממליגה - צריך קמח תירס אבל טחון יחסית גס (נראה קצת כמו סולת צהובה, לא כמו קמח דק)
יש של חברת וילי פוד וגם של חברת מיה
http://www.rami-levy.co.il/default.asp? ... po]details type[/po]=1&itemid=%7B17E2E614-440E-4782-AD17-F4180AF5F2DF%7D
http://www.mysupermarket.co.il/רמי-לוי/[po]קמח תירס אינסטנט ללא גלוטן וילי פוד 500 גרם[/po]/קמח וסולת/מוצר
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”