ירושלים לכולנו

חני_תה*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

ירושלים לכולנו

שליחה על ידי חני_תה* »

למי שנשאר בעיר ורוצה להלחם ישנה יוזמה חדשה במספר ערים בארץ. תל אביב (ראה תל אביב עיר לכולנו) וירושלים בניהן.
התנועה החדשה מתעתדת לרוץ לבחירות למועצת עיריית ירושלים, והיא בעלת אג'נדה סוציאליסטית, ירוקה, אינטגרטיבית, שמבקשת להחזיר את הכוח והעיר לתושבים.
התנועה מורכבת מכל תושב שמעוניין להצטרף, כולם מוזמנים לשנות את פני העיר.
התנועה בתחילת דרכה, אנחנו ממש צריכים אנשים שיעזרו לנסח את עקרונות התנועה שלנו (ושלכם), שיאתרו בעיות ופתרונן, והצעות לידועי שם, אנשי מפתח שיצטרפו לצוות.
התנועה היא של התושבים ועבורם, ופועלת מן השטח. מי שרוצה לעזור, להצטרף יכול לפנות לירמי

jbenshalom שטרודל gmail.com

רעיונות אפשר להוסיף בדף זה וירמי יענה
חני_תה*

ירושלים לכולנו

שליחה על ידי חני_תה* »

אני מעתיקה כאן (ועורכת קלות) את הקריאה הראשונה למפגש בנושא (שכבר התקיים).
למרות שהמפגש התקיים ניתן ללמוד מן המסמך הבא על התנועה החדשה.

חזון ירוק–אדום לירושלים:

עיר לכולנו (טיוטא)

כולם דואגים לעתיד ירושלים הסמלית, המדומיינת – שתהיה גדולה, שתהיה חגיגית, שתהיה יהודית. לצד זאת פועלים בירושלים כוחות כלכליים חזקים שדוחפים לפירבור העיר, לפירוק המרכז העירוני שלה, להעברת המסחר לקניונים, לנדל"ון השטחים הפתוחים ולמחיקת השכונות הותיקות. בתוך ההמולה הזאת של נדל"ן וסמלים, נשכחת מלב ירושלים הממשית, ירושלים של תושביה, ירושלים של כולנו.

אנו מציעים חזון אחר.

ירושלים היא לא רק סמל ולא רק קרקע נושאת רווח, אלא גם מקום שבו אנשים חיים ומתפרנסים, מקום של מפגש בין אנשים, מרכז תרבותי וחינוכי. ומעל לכל, מקום שבו אפשר לבנות ולטפח קהילה פוליטית דמוקרטית וסולידרית.

נכון, קשה לבנות מודל כזה בחברה שעסוקה באובססיביות במיסחור כל מישורי החיים מצד אחד, ובהקמת גדרות מפני זרים מהצד השני. אך אנו מאמינים שיש מקום לפוליטיקה אחרת. שבמאמץ משותף ניתן להפוך את העיר למקום טוב יותר לכל תושביה.
  • אנו מציעים חזון של עיר סביבתית, בה ערכים סביבתיים ומרחבים ציבוריים לטובת הכלל מקבלים קדימות על פני השיקול הצר של רווח כלכלי.
  • אנו מציעים חזון של עיר דמוקרטית, בה לאזרחים – באופן ישיר, דרך ארגוני החברה האזרחית ודרך המפלגות הפוליטיות – יכולת ממשית להשפיע על סדרי הקדימויות של העירייה.
  • אנו מציעים חזון של עיר סולידרית, בה הן גביית המשאבים (הארנונה והמסים) והן הקצאת המשאבים, משקפות גישה שויונית, בה כל אדם זוכה לכבודו כאדם.
  • אנו מציעים חזון של עיר של שלום, עיר של שלוש הדתות, עיר המתקיימת לצד העיר המזרחית המשמשת בירה למדינתה.
  • אנו מציעים חזון של עיר המקיימת דמוקרטיה תרבותית, בה יש מקום לביטוי התרבויות השונות הקיימות במרחב העירוני.
איננו רוצים עיר מים לים, איננו רוצים עיר ליהודים בלבד, עיר לעשירים בלבד. אנו רוצים עיר שמשרתת קודם כל את תושביה, ורק אחר כך את חלומותיהם של אחרים.

אנו רוצים ירושלים ים תיכונית: עיר של תושביה, יהודים, ערבים, דתיים, חילוניים, מהגרי עבודה, נשים וגברים, עיר של שונים אך שווים, עיר פתוחה, מטופחת, נקיה. עיר אשר בנויה על עקרונות של קיימות. עיר שבאמת טוב לחיות בה.

איננו רואים עצמנו מועמדים לבחירות לעירייה, ואיננו רוצים להקים מפלגה חדשה - אנו רוצים להקים בתנועה פוליטית רחבה, דמוקרטית, ובעלת השפעה בירושלים. אנחנו קוראים לכל מי שירושלים ותושביה חשובים לליבו, לכל מי שרוצה לקחת חלק במאבק על ירושלים, לכל מי שרוצה להמשיך ולחיות כאן, אנו קוראים לכולכם לקחת חלק בהקמתה של תנועה פוליטית שתציב בירושלים סדר יום חדש: סדר יום ירוק-אדום.

מצ"ב טיוטא של נייר עמדה ראשוני, שהוכן על בסיס עקרונות קבוצת "אדום ירוק" – קבוצה של פעילים סביבתיים ואנשי אקדמיה שהחלה בהתארגנות זו לפני כשנה.
חני_תה*

ירושלים לכולנו

שליחה על ידי חני_תה* »

מחר תהיה פגישה של התנועה ירושלים לכולנו בקטמונים.
אם משהו מעוניין להגיע, צרו קשר עם ירמי, 0504217616
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ירושלים לכולנו

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גינה קהילתית (ברבים; הקצאת שטחים נוספים וגיוון הפעילות בהן)
זירוז הרכבת הקלה
קמפיין לעודד סטודנטים להירשם במשרד הפנים כמתגוררים בי-ם בזמן הלימודים, כדי שיוכלו להצביע לראשות העירייה ולחזק את העיר

יורם אמיר הצלם האקולוגי (זה שהצטלם בחדשות מאיים לקפוץ מגשר המיתרים) אולי יכול להועיל אם מתוכנן קמפיין.

אם אתם בוחרים לא לפעול במישור הפוליטי בעיניי כמעט אין טעם לפעילות. יש לחבור למי שכבר מנסים לקדם רעיונות דומים.

<שוכנת>
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

ירושלים לכולנו

שליחה על ידי יער_ה* »

אולי תפרסמי גם ב מידע ירושלמי
נשמע מעניין. לא יודעת לגבי הפגישה מחר.
מיכל_בר*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

ירושלים לכולנו

שליחה על ידי מיכל_בר* »

אכן נשמע מעניין, חניתה.
חבל שאני לא יכולה מטעמים טכניים לקחת חלק.
מקווה שזה יתרומם ויצליח.
חני_תה*

ירושלים לכולנו

שליחה על ידי חני_תה* »

בתל אביב יש כנס של התנועה:

עיר לכולנו – כנס פעילים
מוצ"ש, 19.1.08
19:30
בית הקיבוץ הארצי, רח' לאונרדו דה-וינצ'י 15, תל אביב

אני ממליצה גם לירושלמים ולתושבי ערים אחרות להגיע.
אפשר ללמוד מהתהליך וליישם בעירכם.
אנחנו נגיע גם.

והנה חלק מן ההודעה המקורית:

אנו מזמינים אותך להצטרף לתהליך, להשפיע על קבלת ההחלטות בתנועה וליטול חלק פעיל במוסדותיה.
בכנס הפעילים הקרוב נציג את החזון שלנו, נשתף את הציבור בדפוס הפעולה של התנועה, וניצור דיאלוג אמיתי עם כל מי ששותף לעקרונות היסוד שלנו.
רק באמצעות פעילות עממית משותפת נצליח להחזיר את תל אביב יפו לתושבים.
אילת_מ*
הצטרפות: 27 מאי 2005, 12:17
דף אישי: הדף האישי של אילת_מ*

ירושלים לכולנו

שליחה על ידי אילת_מ* »

חניתה, הייתי מאד שמחה לבוא.
את יודעת על אנשים אחרים שנוסעים?
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

ירושלים לכולנו

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

גשר המיתרים

זה העמוד הענקי הזה שמזדקר אל השמיים בכניסה לעיר?

אני עדין המומה מהכיעור, כנראה ההלם של מי שלא ראתה את הבניה בהדרגה. הצילו!
אף_חצוף*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

ירושלים לכולנו

שליחה על ידי אף_חצוף* »

אני עדין המומה מהכיעור, כנראה ההלם של מי שלא ראתה את הבניה בהדרגה. הצילו!
לא, לא, אני עדיין המומה מהכיעור. כל פעם שאני רואה עוד קטע מתווסף, ולא מאמינה שזה לא הסוף.
גועל נפש במיטבו.

זה העמוד הענקי הזה שמזדקר אל השמיים בכניסה לעיר?
יש לי כל מיני דברים מגעילים להגיד על זה, אבל אני בטוחה שאני לא לבד. (ודי לחכימא)
שליחת תגובה

חזור אל “מוסר ואתיקה”