יסמין שדה ירוק

אנונימי

יסמין שדה ירוק

שליחה על ידי אנונימי »

שלום,
שמי יסמין, ואני אמא לשני בנים מתוקים בני שנתיים וחצי שנה. גדלה יחד איתם ונהנית מכל רגע (גם מהקשים והמאתגרים). אני בעלת רקע נרחב ונסיון בינלאומי בתחום החינוך בגיל הרך... (טוב, עבדתי בתחום לא רק בארץ) וכן מנחה בתחום של תקשורת בין תרבותית, הורות מתוקשרת ומה שנקרא Positive Discipline.
מה עוד? מגדלת את בניי בשתי שפות ומקווה שיזכו להכיר ולקבל תרבויות שונות.
מתעניינת וסקרנית לגבי החינוך הביתי ונהנית לשמוע באתר זה על ההתנסות של אחרים.
מקוה שיהיה לי אומץ לאט לאט לשתף ולהשתתף קצת יותר...:-)
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

יסמין שדה ירוק

שליחה על ידי סיגל_ב* »

ברוכה הבאה @}
ותתחדשי על דף בית אישי :-)
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

יסמין שדה ירוק

שליחה על ידי עירית_לוי »

ברוכה הבאה! {@
מבקש_להתחדש*
הצטרפות: 30 מרץ 2005, 01:01
דף אישי: הדף האישי של מבקש_להתחדש*

יסמין שדה ירוק

שליחה על ידי מבקש_להתחדש* »

על גבעה תלולה?

ברוכה הבאה {@
יסמין_שדה_ירוק*
הצטרפות: 19 יולי 2005, 22:05
דף אישי: הדף האישי של יסמין_שדה_ירוק*

יסמין שדה ירוק

שליחה על ידי יסמין_שדה_ירוק* »

תודה לכל המברכים... הצצתי גם ב'דפי הבית' שלכם ומאד נהניתי והתרשמתי.
ל מבקש להתחדש - על גבעה תלולה?
האמת שאני מקווה, זה נשמע לי מבטיח...
:-)
חמוטל_בת_חוה*
הצטרפות: 22 מרץ 2005, 13:59
דף אישי: הדף האישי של חמוטל_בת_חוה*

יסמין שדה ירוק

שליחה על ידי חמוטל_בת_חוה* »

שלום יסמין
איך את מגדלת בשתי שפות? יש לך או לבעלך שפת אם שונה מעברית? ואם לא, איך אתם מתגברים על ההבדלים התרבותיים בין שפה לשפה? אני שואלת בגלל שהילדים שלי דו לשוניים ואני מכירה את המאמץ
מעניין יהיה לשמוע איך אתם מתגברים על הקשיים, אם בכלל יש לכם כאלה
עירית_לוי

יסמין שדה ירוק

שליחה על ידי עירית_לוי »

אני מבינה שיש לך ידע ונסיון בתחום החינוך הביתי? _ועבודה מהבית? ומאד אשמח לשמוע וללמוד מנסיונך בזמן שאני תוהה ביני לבין עצמי ובודקת את הכיוון.
יסמין, אני אשמח לחלוק איתך מנסיוני :-)
יש שאלות ספציפיות שאת רוצה לשאול?

הדפים בנושא פתיחת עסק עצמאי מאד מעניינים (זה נכון שאת ערכת?)
אכן ערכתי, יחד עם תזמורת הים.
לפני שאת שואלת, כדאי לך קודם לקרוא את הדף הזה. יש בו הרבה מידע מועיל.
לגבי נסיוני האישי, שיתפתי שם על הרעיונות של מאזין מחוייב, בארטר, גיבוי כלכלי, סיעור מוחות,
וכן את החשיבות שמצאתי בשימוש ביחסי ציבור (לעומת פרסום) ובעיקר במיקוד.

מחכה לשאלות שלך {@
עירית_לוי

יסמין שדה ירוק

שליחה על ידי עירית_לוי »

ועכשיו כשצריכה להחליט אם לחזור לעבודה מרגישה שמבחינה כלכלית זה יהיה מגוחך שאני אעבוד בדיוק בשביל לממן את המעונות של הילדים ומבחינה אישית - כל כך רוצה להיות איתם כמה שיותר בבית... אבל... מאד, מאד חוששת מההיבט הכלכלי - המשכורת של בן זוגי לא תספיק לנו גם אם יהיו שניהם איתי בבית. הפתרון ה'קל' יהיה לחזור למקום העבודה השמור לי והבטוח, אבל בעצם הייתי רוצה לעבוד מהבית. אני מאד אשמח לשמוע מה את ממליצה - איך מתחילים?

הי :-)

כמה טוב לילדים שלך שזכו באמא שקשובה לצרכים שלהם.
מעבר לעובדה שההוצאות על שני גנים יתקזזו עם המשכורת שלך, קיימת, בעיני, החשיבות של השהייה שלהם יחד איתך במשך היום.

לפני שאת מתחילה לחשוב על איך להקים את העסק, אולי כדאי לך לחדד עבור עצמך את ההֶקשר לכל העניין הזה.
כלומר – כדאי לך לשאול את עצמך שאלות כמו - למה להישאר איתם בבית? למה לא לשלוח אותם למסגרות? מה עומד מאחורי הבחירה שלי?
כאשר ההקשר הרחב למה שאת עושה ברור וחזק - כל העשייה שלך נראית אחרת.
ההקשר משפיע ישירות על התוכן.

אני יכולה לשתף אותך מה אני עברתי מהבחינה הזאת. הקמתי את העסק שלי הרבה לפני ההריון. אז עוד לא חשבתי על חינוך ביתי, אבל כן היה לי ברור שאין סיכוי שמישהו אחר יגדל את הילדים שלי במקומי בשנים הראשונות! ידעתי שאני לא רוצה להשאר שכירה כשאהיה אמא, וזה היה אחד הטריגרים למעבר לעצמאות.
היום, לאחר שבחרנו בחינוך ביתי לבתנו וללילדנו שעוד לא נולדו, ההקשר משפיע על הפעולות שלנו ולא משנה מה יצוץ בדרך – אין לנו כוונה לשלוח אותם למסגרת חינוכית כלשהיא. זאת אומרת – קודם בחרנו בחינוך ביתי. בהמשך נראה איך פותרים את הבעיות שיעלו בדרך (בעיות כלכליות, בעיות שקשורות לסביבת מגורים וכו').

לגבי איך מתחילים?
קראתי שאת עוסקת בתחום של תקשורת. אם תרצי – שתפי על איזה עסק בדיוק חשבת.
זה יעזור לי להיות יותר ספציפית במה שאכתוב.

בינתיים –

להתחיל בקטן:* מאחר וכן יש לכם פרנסה, גם אם קטנה בינתיים לטעמכם, את יכולה להרשות לעצמך ללכת בצעדים קטנים. נניח שאת רוצה להנחות סדנאות בחום התקשורת? תתחילי בלהרים סדנא אחת. קבוצה קטנה חד פעמית. זה מסוג הדברים שמגלגלים את עצמם. תנחי סדנא אחת, תצברי ביטחון לגבי היכולת שלך לשווק ולהביא קהל, תנחי עוד אחת וככה תצברי תאוצה.

מאזין מחוייב:* (כתבתי על זה בדף). יש חשיבות לתמיכה של עוד מישהו שהוא לא את. לי מאוד עזר "לצאת" מהראש שלי כאשר נעצרתי או התברבתי הרבה זמן במקום אחד. אני מעתיקה לך לכאן את מה שכתבתי על הנושא בדף פתיחת עסק עצמאי:
בשנה הראשונה הייתי בקשר אינטנסיבי עם חברה/קולגה שהיתה במקום דומה לשלי, והקימה עסק חדש. נפגשנו פעם בשבוע וגם דיברנו בין לבין הרבה בטלפון ובמייל. תמכנו אחת בשניה כל אחת במקומות בהם היא נעצרה (למשל: "יש כאן 3 טלפונים שאני נמנעת כבר שבועיים מלעשות. בואי תתמכי בי לעשות אותם עד מחר"). הקשר התחיל כשחשבנו על שותפות. בסוף כל אחת עשתה לבד, אבל מה שיצא מזה זו תמיכה שהיתה משמעותית אז. זה לא חייב להיות מישהו שעושה בדיוק את מה שאת עושה. זה יכול להיות סתם מכר רחוק / חבר של חבר שבדיוק עובר משכירות לעצמאות.

שיווק:* קראי בדף ההוא כמה נקודות שכתבתי ושלמדתי מנסיוני: סיעור מוחות, יחסי ציבור לעומת פרסום וחשיבות המיקוד.

בכלל, אני ממליצה לך שוב ללכת ולראות בדף הזה. יש שם הרבה מידע חשוב על עזרה שאת יכולה לקבל ממט"י (מרכז טיפוח יזמות), על בניית תוכנית עסקית ועוד.

ואת מוזמנת לשאול אותי שאלות יותר ספציפיות {@
עירית_לוי

יסמין שדה ירוק

שליחה על ידי עירית_לוי »

במידת הצורך אחזור אלייך (מקווה שאין לך התנגדות)
בשמחה :-)
אני פה.
את שאלת עיסוקי בואי נשאיר להזדמנות אחרת במייל.

אם את רוצה עוד חומר קריאה בינתיים, הציצי ב מדור כסף עבודה, במיוחד בדפים תחת הסעיפים:
  • עבודה מהבית
  • אימהות חוזרות לעבודה
  • עבודה מול בית
וכן ב אמהות וקריירה מאת יונת שרון

ולאט לאט גם ב מדור חינוך ביתי שבטח כבר הכרת.

<מקווה שאני לא מטביעה אותך :-) >
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”