חינוך בנחת

אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אבישג_א* »

מרכזת דף עם רעיונות טובים לחינוך בנחת
למה הכוונה ? לפתרונות פשוטים לעניינים מעצבנים, במקום להשתגע אתה משתמש בפתרון שהוא לא שלילי ונותן לנו נחת

יש פתרונות שנותנים לנו שקט אבל הם לא טובים
למשל : לשקר לילד כדי שיעשה מה שאתה רוצה
או לצרוח על הילד - לצערי לי זה קורה לפעמים (אני יודעת, אני חריגה כאן בבאופן) ואז כל הילדים מפסיקים לריב, עוברים להצדעה וממלאים בשקט כל משימה. אז זה נותן לי שקט אבל זה פתרון מאוד גרוע מבחינתי.

אבל יש פתרונות שהם אולי לא מאוד חינוכיים אבל אם הם משיגים את המטרה אני בעד.
למשל : מבשר לא רוצה לשחק עם אחישלום, כי הוא גדול ורוצה להיות רק עם גדולים, אז סגרתי איתו שכמו שאחיות שלו עושות עליו ביביסיטר גם הוא מחויב לשמור על אחיו שעתיים וחצי בשבוע, מעבר לכך אני משלמת לו והוא מאושר עד הגג, וגם אחישלום מרוצה כי מבשר עושה מה שהוא אומר (זה הרי ביביסיטר אז הוא צריך לוותר לו) ואם אחישלום לא מרוצה אני משלמת גם לו (הוא רוצה לשמור על שיבת).
בכלל כסף זה אחלה דבר לפתרון בעיות : אחישלום שבר לעינה משהו ? אני משלמת לה על מה שהוא שבר והיא מייד מרוצה.
הכסף יענה על הכל מסתבר, אז אני לא תמיד מציעה ולא בכל זמן ולא על כל נושא אבל הוא בהחלט עוזר לי לשמור על שפיות, ואם כולם מרוצים ולי יש זמן אז למה לא בעצם ?

עוד רעיונות ?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

חינוך בנחת

שליחה על ידי יונת_שרון* »

גם אצלנו היתה תקופה שהילדים רצו לעבוד בשביל כסף, ושמירטפו זה את זה. (כמובן ששניהם קיבלו תשלום)

עוד דבר דומה שצץ אצלנו זה עונשים. בעקרון לא היה אצלי דבר כזה, אבל הם מכירים את זה מחברים ומהטלביזיה אז זה יושב אצלם וברור להם. היו פעמים שנתתי להם לבחור לעצמם עונשים (וזה היה מאוד מעניין, ממליצה לנסות) והיו פעמים שאני בחרתי עונש והם רק היו צריכים להסכים. דוגמאות לעונש: לשחק עם האח הקטן במשהו שהוא רוצה, להתאמן בנגינה (לזה שלא עושה את זה מעצמו אבל כן נהנה מזה), לבוא למפגשים (לזה שבוחר להישאר בבית אבל כן נהנה כשהוא מגיע) וכדומה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

חינוך בנחת

שליחה על ידי בשמת_א* »

הסיפור של יונת על העונש מזכיר לי סיפור משפחתי מצחיק. לא אומרת על מי אבל לא ילד שלי ולא בחינוך ביתי.

כשהיה קטן, כל פעם היו מענישים אותו בהוראה ללכת לקרוא ספרון באנגלית.
יום אחד בא לאמא שלו בתלונה: "מה יהיה? כבר מזמן לא נתתם לי עונש! מתי תתנו לי עונש לקרוא ספר באנגלית?"
אחרי שהוריו גמרו להתפקע מצחוק, הם הסבירו לו שהוא יכול לקרוא להנאתו כמה ספרים באנגלית שהוא רוצה גם בלי עונש...
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

יונת אלה רעיונות ממש גדולים לעונשים. ינוסה מהיום!!!
אבישג_א*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אבישג_א* »

גם אצלנו היתה תקופה שהילדים רצו לעבוד בשביל כסף, ושמירטפו זה את זה. (כמובן ששניהם קיבלו תשלום)
מגניב, אצלי אין מצב שמבשר יסכים שאחישלום ישמרטף עליו

אחלה רעיון לבחור עונשים

עוד משהו בעניין, אם ילד משתעמם או רב עם אחים שלו אני מייד מציעה להם עבודות בית, אני אומרת להם שאני נורא עמוסה ואם אין להם מה לעשות אני אשמח לעזרה ואז או שהם עוזרים או שהם מייד מוצאים תעסוקה.
אביבה*
הצטרפות: 05 יוני 2004, 23:49

חינוך בנחת

שליחה על ידי אביבה* »

רעיון משלי: להודיע תמיד כמה דקות מראש מה הולך לקרות. למשל בגן ציבורי: "עוד 5 דקות הולכים הביתה, טוב?" עכשיו הילדים שלי גדלו וכבר אין כל כך צורך במה שעוד מעט אגיד, אבל עד גיל 6 או 7 היה מאד חשוב לסיים את המשפט בשאלה "טוב?" ולוודא שהם עונים "טוב". ואז כשהגיעו החמש דקות האלה, "העסקה כבר היתה סגורה", והם היו באים הביתה מיד ובלי ויכוחים. כי הם הרי הסכימו.
אביבה*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אביבה* »

האמת שעכשיו כשהם גדלו אני פתאום נזכרת שזה קיבל ורסיה אחרת:

"תשטוף כלים בבקשה, טוב?"
"לא, אני עסוק"
"אז מתי זה יהיה בסדר? עשר דקות? עשרים דקות?"
"עשרים דקות"

זהו, בנקודה הזו העסקה נסגרה, והמטלה תתבצע ללא ויכוחים. ("חמודי, עברו עשרים דקות. אתה שוטף?")
אבישג_א*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אבישג_א* »

זהו, בנקודה הזו העסקה נסגרה, והמטלה תתבצע ללא ויכוחים
איזה כיף
אבישג_א*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אבישג_א* »

לשלוח אותם למכולת לקנות שוקו ולחמניה - שחיתות אני יודעת, וממש לא בריא
אבל פעם ב זה נורא נחמד (פינוק שלי אחרי לידה או בתקופות מיוחדות אחרות) - הם מרוצים עד הגג ולי יש שקט וזמן לעצמי (ואין בלגן של ארוחה וכלים ושולחן לנקות).
אביבה*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אביבה* »

לגמרי. פעם בשבוע בערך, כשהם רעבים ואני סחוטה.
אביבה*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אביבה* »

עוד משהו שבדקתי לאחרונה (ונוסה בהצלחה מסחררת) זה אלרגיות למזונות שונים. בלי קשר למה שבריא או לא בריא באופן כללי. למשל אלרגיה לחומר שנמצא בבננות שיכול לגרום לרגזנות וזעפנות. וכשמורידים את זה מהתפריט: חינוך בנחת הוא התוצאה :-)
אבישג_א*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אבישג_א* »

ימים לחוצים, והבנות רוצות שחברה תישן אצלן. אני עושה שיקול שממש לא מתאים לי עכשיו לארח, בפרט ע"פ הכלל המקובל במשפחה שלנו (ואצל ספרדים בכלל) : "ארחת ולא מתת תוך כדי כאילו לא אירחת" - אמנם מדובר בדרך כלל באירוח רציני של שבת עם כל המשפחה אבל גם חברה בסתם ערב של חול כשאני באחד הימים היותר לחוצים שלי... לא מתאים בקיצור
אבל הבנות מאוד מבקשות, מה עושים ? איך מרצים את כולם ?
אני מתנה בהסכמה לאירוח שהן עוזרות לי בתמורה לארגן את הבית, מספרות סיפורים לילדים ושומרות על שיבת בלי שאחשיב להן את זה כשעות ביביסיטר, הן מסכימות וכולנו מרוצות - אני מקבלת עזרה חינם והן זוכות בלילה כיפי עם חברה.
אמנם בכך סטיתי ממנהג אמי שתמיד הקפידה לתת לנו את הנשמה כולל הנשמה עצמה אבל יש מצבים שאני לא ממש מקפידה על המסורת...
יעלפו_מהמושב*
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

חינוך בנחת

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אבישג- כל קודם- געגוע
אבלחוץ מזה- מה דורש ממך אירוח של חברה של הילדות ללילה? עוד ביצה לחביתה? בנחת, בנחת אמרנו!
אבישג_א*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אבישג_א* »

מה דורש ממך אירוח של חברה של הילדות ללילה?
פטפוטים עד חצות
ודי אני כבר חצי שעה מתמרחת, נדבר!
יעלפו_מהמושב*
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

חינוך בנחת

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אם בתור אמא לשישה ילדים עוד לא פתחת את היכולת לאטום אוזניים לפטפוטים, את חייבת דחוף עוד שישה!

בהצלחה עם שלל המשימות שלך ללילה...
אבישג_א*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אבישג_א* »

את חייבת דחוף עוד שישה!
מכירה את משל העז ?

ונחת אתמול לא היה בסוף, צעקות כן ופעם הבאה שלא מתאים לי משהו אז לא מתאים לי.
האמת, עד שלא נרחיב סוף סוף את הבית , ממש לא מתאים לי לארח בכלל, הם חמישה ילדים בחדר אחד (יש שני חדרי שינה - לנו ולילדים), עוד ילד ממש אין מקום
אילה_בשדה_הדגן*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אילה_בשדה_הדגן* »

אולי יש אפשרות לעשות אוהל בחצר?עכשיו קיץ.
זה קצת כמו קמפינג בלי הטירחה של אמא בכל העינין והנסיעה.כמובן שהילדים מקימים אוהל ומוציאים את המזרונים וכ'.

מצד שני ,לפעמים ממש נראה לי שעינין ההתארחות שמתארכת מוציא את כולנו מאיפוס -אז צריך לחתוך.ועדיף לפני ארוחת ערב.
שכל אחד ילך לביתו .
אבישג_א*

חינוך בנחת

שליחה על ידי אבישג_א* »

הילדים שלי מפחדים לישון בתוך הבית (בעיקרון, הם מעדיפים שאני אשאר ערה כל הלילה ואז הם ישנים הכי טוב ואם לא אז לפחות שכל הבית יהיה מוגף ושני ההורים בבית) - לישון מחוץ לבית לא בא בחשבון .

אבל תודה על הרעיון, נשמע נחמד, אולי בכל זאת זה ילך, נראה.
בכל מקרה לא נראה לי שזה חוסך בלאגן

בינתיים נאמץ את זה (-8 - עד לימים רגועים יותר

_מצד שני ,לפעמים ממש נראה לי שעינין ההתארחות שמתארכת מוציא את כולנו מאיפוס -אז צריך לחתוך.ועדיף לפני ארוחת ערב.
שכל אחד ילך לביתו ._
שליחת תגובה

חזור אל “אודות החינוך הביתי”