חטיבת נעורים במיתר

זאב_גולן*
הצטרפות: 27 ינואר 2009, 21:30
דף אישי: הדף האישי של זאב_גולן*

חטיבת נעורים במיתר

שליחה על ידי זאב_גולן* »

את חטיבת הנעורים הקמנו במיתר (מה זה מיתר) השנה. זו מסגרת המיועדת לילדים בגיל חטיבת הביינים והשנה יש בה שמונה נערים ונערות. זו אינה הפעם הראשונה בה אנחנו מנסים במיתר לצור מסגרת שתתן מענה לילדים בגילאים הללו ונדמה לי שהשנה פרצנו דרך. חטיבת נעורים מצליחה להיות מקום מפגש משמעותי לבני נוער - לקיים בו אינטימיות , העמקה והתמודדות חברית ואישית. אשמח לשתף בחויות ובפרטים על הקורה אצלנו.
זאב_גולן*

חטיבת נעורים במיתר

שליחה על ידי זאב_גולן* »

אני רוצה לשתף כאן בתהליך בנית שירותי קומפוסט בחטיבת הנעורים של מיתר. זה תהליך שמתרחש ממש עכשיו כך שאינני יודע אם אני עומד להנציח הצלחה או כשלון מפואר. בכל מקרה - במבנה בו שוכנת חטיבת הנעורים שלנו אין שירותים. זה נתון פיזי לא כל כך נוח. יחד עם זה רשמו ילדי החטיבה את עצמם לתחרות הנקראת אוצרות הסביבה . זו תחרות שיוזמת חברת אינטל ובה שני שלבים - שלב של כתבי חידה (שלב לימודי) שהמצליחם בו עולים לשלב הגמר בו יש לתכנן פרויקט סביבתי. (בשנה שעברה חלק ניכר מהקוצה הנוכחית לקח חלק בענף אחר של התחרות - "אוצרות המדעים" - והם זכו במקום השלישי). בנוסף להחלטה להשתתף הוחלט כי לא נחכה עם הפרוייקט לשלב הגמר אלא נתחיל לעבוד עליו מיד. היה שלב של סיעור מוחות שבסופו - לאחר לבטים נבחר לבנות לחטיבה שירותי קומפוסט. כרגע בנינו תוכנית תמגללת עם חלוקת אחריויות שונות, וכן הקדשנו כמה פגישות ללמידת עומק בנושא. נראה מה ילד יום...
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

חטיבת נעורים במיתר

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

בהצלחה, מחכה לשמוע.
מצטערת אם מתנפלת, אני מאוד סקרנית ושמחה שאתה מדווח. (-:
מתעניין_במקום_טוב*
הצטרפות: 04 פברואר 2009, 22:49

חטיבת נעורים במיתר

שליחה על ידי מתעניין_במקום_טוב* »

כהורה לילדים בגיל חטיבת ביניים ופחות, אשמח לדעת היכן אפשר לקרוא עוד על מה שעושים בחטיבת הנעורים במיתר. האם קבוצה של שמונה היא לא קבוצה קטנה מידי? האם אפשר לבוא לבקר אם מתענינים ברישום לשנה הבאה? האם זה יכול להתאים גם למי שלא גדל במקום כמו מיתר?

בתודה,

מתעניין במקום טוב
זאב_גולן*

חטיבת נעורים במיתר

שליחה על ידי זאב_גולן* »

האם קבוצה של שמונה היא לא קבוצה קטנה מידי?
זו שאלה שעסקנו בה רבות. ברור כי בגילאים אלו (של חט"ב) עולה המרכזיות של הצורך החברתי. מכיוון שמיתר בכל מקרה מהווה מסגרת קטנה (גם אם חטיבת הנעורים היתה כפולה בגודלה..) החלטנו להתרכז באיכויות שמיתר יכול להציע וזאת מתוך אמונה שהן מתקשרות עם צרכים עמוקים לא פחות מהצורך החברתי , ויכולים להוות הצדקה אמיתית לבחירה במיתר גם בגילאים אלו. כוונתי לחיפוש אחר אתגר, לרצון להעמיק, להתמודדות עם שאלות של זהות, לגילוי וביטוי הכוחות שלי, להגדלה של האחריות שלי, ולקשרים משמעותיים. מהנסיון שנצבר עד כה אני יכול לומר בלב שלם שיש הצדקה להמשיך ולקיים את חטיבת הנעורים. בהחלט יכול להיות שיהיה מי שסביבה חברתית קטנה כלכך לא תספק אותו (היו כאלו אשר התחילו איתנו את השנה ועזבו די מהר מהסיבה הזו, כאשר מהבחינות האחרות היה להם טוב.) אבל נדמה לי שבאמת יש משקל לא מבוטל גם מהצד השני של המאזניים.

פרטים על תהיך ההרשמה למיתר (שנפתח בימים אלו וכולל ביקורים במקום) תוכל למצוא באתר http://www.beit-meitar.org.il/index.php
זאב_גולן*

חטיבת נעורים במיתר

שליחה על ידי זאב_גולן* »

המשך תיעוד פרויקט שירותי קומפוסט :
אתמול הגיע אלינו אבא של שני כדי לעזור לנו לתכנן את בניית תא השירותים. הגישה שלו שדוגלת בפשטות ובשימוש חוזר בחומרים משתלבת מצויין עם המחשבה הסביבתית שמאחורי הפרויקט. לפני שהוא נידב לנו מעצותיו הוא בחן עד כמה אנחנו רצניים בכוונות שלו לא רק להקים את השירותים אלא גם לעשות בהם שימוש. עמדנו במבחן בהצלחה ועברנו לחלל בו אמורים השירותים להיות מוצבים , (כרגע בתוך המשרד של מיתר) וניסנו יחד למצוא את המיקום הטוב ביותר, הגודל הנכון, בעיות תאורה ועוד . זה היה שיעור מרתק בתכנון, שמנסה להיות קשוב לצרכים השונים - שמירה על חלל נפרד למשרד,ובנית תא שירותים מרווחים ונעימים שחשים בהם פרטיות. דברנו על החומרים מהם נבנה את התא, היכן להשיג אותם וקינחנו בשרטוט של התא.
ביקור שערכנו היום במזבלה המפוארת של בית אורן (שיש בה מערך הפרדת אשפה שלא היה מבייש מדינה אירופית מתקדמת - כבוד!) היה מהנה ועליז מאד, וחזרנו ממנו עם הרבה "קניות". בתחילת השבוע נעבור למטר ולמסור, לבדוק עם יש לנו מספיק חומרים על מנת לבנות את התא, או שנצטרך לצאת לסיבוב זבלנות נוסף. המשך יבוא.
זאב_גולן*

חטיבת נעורים במיתר

שליחה על ידי זאב_גולן* »

הימים עוברים - וקרשים לבניית תא השירותים הולכים ונאספים, הילדים לוקחים אחריות על ערמת הקומפוסט של מיתר שנראית היום טוב יותר משנראתה בכל השנים האחרונות: גידור, חיפוי וזבל סוסים להאצת תהליכים תרמו-פילים. בקצב הנוכחי נראה שאחרי פורים (אנחנו עסוקים עכשיו בעיקר בעבודה על הצגה גדולה במיתר) נפנה לבניית תא השירותים, ואז נתחיל לייצר בעצמנו "זבל אנושי". זה דיווח יבש, אבל זה מרגש באמת לראות את הדבר הזה קורם עור וגידים, מגייס זמן ועניין של ילדים גדולים שיכולים לבחור בהרבה אפשרויות אחרות, שזמנם לחלוטין לא פנוי (לו"ז מלא של עיסוקים מחויביות ורצונות) למעשה של פעולה ויצירה יחד.
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

חטיבת נעורים במיתר

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

בפעם הבאה אני ממליצה לאסוף זבל פילים להאצת תהליכים תרמו-סוסים. :-)
תענוג לקרוא!
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”