הסבר על הסטטיסטיקה

אנונימי

הסבר על הסטטיסטיקה

שליחה על ידי אנונימי »

דף מערכת

מה הגודל של צ'יק צ'ק? מה מידת השימוש בו? מי אלה שכותבים הכי הרבה? ואלו שעורכים הכי הרבה? מתי הקהילה הכי פעילה? אילו דפים הכי פופולריים? עם השאלות האלה ננסה להתמודד כאן, באמצעות כמה מדדים פשוטים.
כמו כל רשימה טובה, נפתח בסיכום:

[<-stats.pl?table=TOTAL&format=inline]

אני כבר שומע את הגניחות :-). זה לא מורכב, באמת. לכו איתי ואני מבטיח שהכל יהיה מובן. קחו צידה |גזר| לדרך.
קודם כל יש שתי קבוצות של עמודות: שינויים ו-צפיות. צפיות היא העמודה האחרונה בטבלה, והיא מציגה את מספר הפעמים הכולל של צפיות בדפים באתר.
  • רגע, אז צפיות זה דפים, לא?
ממש לא. בכל דף אפשר לצפות הרבה פעמים. צפיות זה מספר הפעמים שצפו בדפים באתר.
  • מי צפה?
כל מי שצפה, ללא הבחנה. כל צפיה כבודה במקומה מונח.
  • אז אם כתוב שם 20000 אז עשרים אלף אנשים צפו בדפים באתר?
לא, הרי רוב האנשים צופים ביותר מדף אחד, וצ'יק צ'ק פשוט מסכם את כל הצפיות ביחד.
  • אז זה יכול להיות אלפיים אנשים שכל אחד ראה עשרה דפים?
כן. הבנת.

קבוצת העמודות שינויים כוללת עמודה לכל סוג שינוי, ועמודה נוספת של סך השינויים. לדוגמא, אם מישהו עושה הוספה לדף (כלומר כותב משהו בחלק הצהוב בתחתית הדף ולוחץ על הכפתור "הוסף לדף"), אז המספר בעמודה הוספה גדל באחד.
  • ואם מישהו מוסיף דף חדש אז המספר בעמודה_ חדש _גדל?
נכון.
  • אז המספר בעמודה_ חדש _זה בעצם מספר הדפים באתר?
זה מספר הדפים שנוספו לאתר מאז שהוא קם, אבל חלק מהדפים נמחקו. זה המספר בעמודה מחיקה.
  • אפשר למחוק דפים בצי'ק צ'ק? איך עושים את זה?
מבקשים מיונת.
  • אה :-\. ומה זה_ העברה_?
זה סך כל הדפים ששמם שונה.
  • מה, אני מכיר הרבה יותר דפים ששמם שונה. לדוגמא: קרן שמש, מיץ פטל. כולם ספורים כאן?
לא. כאן ספורים רק דפים שיונת אמרה ל-צ'יק צ'ק לשנות את שמם. לפעמים אנשים משנים שמות דפים בלי לערב את צ'יק צ'ק ואת יונת.
  • הבנתי. טוב, השאר נראה ברור:_ עריכה _זה סך כל העריכות, ו-_סך השינויים _זה הסכום של כל השינויים ביחד?
כן. קבל {@.
  • תודה.

ועכשיו למשהו קצת יותר מורכב:

[<-stats.pl?table=WEEKDAY&format=inline]

אז באיזה יום בשבוע יש הכי הרבה פעילות באתר? ביום שבו יש הכי הרבה הוספות, או הכי הרבה צפיות? ואולי כמות הדפים החדשים היא זו שקובעת את רמת הפעילות? כל אחד יכול לבחור את המדד האהוב עליו. רוצים לראות טריק? תלחצו על הכותרת הוספה. נו, קדימה, תנסו ללחוץ.
  • וואי! זה מיין את הטבלה מהיום עם הכי הרבה הוספות ליום עם הכי מעט הוספות!
נחמד, נכון? ועכשיו תנסו ללחוץ עוד פעם על אותה הכותרת.
  • זה הפך את הסדר!
נכון.
  • מגניב. אהבתי. קבל |*|
תודה.

שימו לב שבטבלה הזו יש שתי עמודות חדשות של % מסה"כ. העמודה האחרונה, למשל, אומרת איך מתחלקות הצפיות על פני ימי השבוע. בסך הכל יש 100%, אז כל יום אמור לקבל 14% (ככה זה מאה לחלק לשבע). יום שמקבל יותר מזה הוא יום עם הרבה פעילות, ויום שמקבל פחות הוא יום חלש. לאורך רוב הזמן שצי'ק צ'ק קיים משום מה הפעילות מתרכזת בימים ראשון-שלישי. מעניין למה?
  • חכה רגע, אני עוד תקוע במיון. איך מחזירים את המיון לסדר המקורי?
לוחצים על הכותרת יום בשבוע.
  • אה, אוקי :-P

והנה עוד טבלה שקשורה לזמני הפעילות:

[<-stats.pl?table=HOUR&format=inline&size=24]

באיזו שעה יש הכי הרבה פעילות?
  • טוב, זה פשוט: לוחצים על_ צפיות _והטבלה מתמיינת מהשעה הכי פעילה לזו הכי פחות פעילה.
הבנת את העניין.
  • כן. אבל רגע, תגיד לי, אם לוחצים על_ עריכה _אז אני אדע מתי עושים את רוב העריכות, נכון? שנייה אחת, אני מנסה. וואי, תגיד לי, אתם לא ישנים?
אופס. :-]

והנה טבלה אחרונה בדף הזה:

[<-stats.pl?table=TITLE&records=50&format=inline&sort=-V&controls=0&size=10]

רשימת הדפים היא מאד ארוכה, אז היא לא נכנסת בטבלה אחת. לכן הצגתי כאן רק את עשרת הדפים הכי פופולריים. אבל אם אתם רוצים אז אפשר לדפדף לעשיריה הבאה ולאלה אחריה -- בשביל זה יש את הקישורים שמופיעים בתוך סוגריים מרובעים בתחתית הטבלה. אנחנו משתמשים כאן במנגנון שמביא את כל הנתונים (של כל הדפים) אל המחשב שלך ואז אפשר לדפדף בתוך הטבלה באופן מהיר (בלי תקשורת דרך האינטרנט!).
  • נחמד. ומה קורה אם לוחצים עכשיו על_ שם דף_?
תנסה.
  • רגע, לפני זה ידעת ש-מה חדש הוא הדף הכי פופולרי? טוב, האמת היא שזה היה צפוי.
כן, אבל בהמשך הרשימה יש כמה דברים פחות צפויים.
  • נכון. טוב, הנה אני מנסה ללחוץ על_ שם דף _. . . זה מיין את הטבלה כמו קודם. אבל מה זה כל הדפים עם השמות המוזרים האלה?
בטבלה הזו מופיעים כל שמות הדפים שמשתמשים ביקשו לראות. לא תמיד היו דפים כאלה, או שאולי היו כאלה והם נמחקו.
  • אה. אז אפשר לראות גם נתונים על דפים מההיסטוריה?
כן.
  • איך אני יודע כמה פופלרי דף הבית שלי? מה, אני צריך לדפדף עד אליו? >:(
אז זהו, שלא. תסתכל בתחתית הטבלה על השטח הצהבהב. אתה רואה שם את תיבת הסימון הצג מסנן? תסמן אותה. נו, קדימה, תסמן. עכשיו תכתוב את השם שלך (או חלק ממנו) בתוך השדה, ולחץ Enter.
  • זה לא מוצא את הדף שלי!
אז כנראה שהדף שלך לא בין חמישים הדפים הראשונים. לך ל-סטטיסטיקה של הדפים, שם יש את כל הדפים באתר.
  • גדול! אני יכול לחפש שם כל דבר?
כל מילה שמופיעה בעמודה הראשונה. אפשר גם לכתוב כמה מלים מופרדות ברווחים.
  • יפה מאד. קבל ||||||. ומה זה השדה_ שורות*_?
שם אפשר לקבוע כמה שורות יוצגו ביחד בטבלה. כמובן אפשר לדפדף בתוך הטבלה גם אם לא רואים את כל השורות. זה פשוט מאפשר להתאים את הטבלה לגודל נוח לדפדוף בהתאם למסך שלך.

אז זהו, אני מקווה שלא נרדמתם, ושהבנתם את הרוב. בכל מקרה אתם מוזמנים לשחק עם הטבלאות בדף הזה ובשאר הדפים של סטטיסטיקה בצ'יק צ'ק. לאלה שמעוניינים לקרוא עוד על הנושא, ראו: אודות המנוע הסטטיסטי; ולעזי הלב באמת יש גם סטטיסטיקה למתקדמים ו-הסבר על ההיסטוגרמות.
תהנו! {@
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

הסבר על הסטטיסטיקה

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

משהו לא ברור לי.
קודם כל, בעמוד הזה עצמו נראה לי שהיו אמורות להופיע טבלאות, אבל אצלי מופיע רק הטקסט
Preparing statistics data. Please try again in a few minutes.

אבל לשאלה יותר חשובה:
כשאני לוחץ על מידע סטטיסטי בדף מסויים, אני לא אמור לראות מידע סטטיסטי לדף המסויים הזה בלבד? אני מקבל (אחרי המתנה ארוכה) טבלה שבה יש נתונים על כל מיני דפים, זה לא ממש עוזר לי. למשל, אני רוצה לדעת מי פתח דף מסויים ומתי (נגיד קנאה באח חדש). אני לא חושב שזה המידע שקיבלתי.

ועוד: באותו דף יש רק הודעה אחת, ללא שם כותב. למרות זאת, יש רשימה גדולה של כותבים ושל שינויים. האם עלי להבין שהיו הרבה שינויים אבל העריכה הביאה את הדף למצבו הנוכחי?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הסבר על הסטטיסטיקה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

כרגע המנוע הסטטיסטי בהתפרקות מתקדמת. אני מקווה להגיע לטפל בו מתישהו.
שליחת תגובה

חזור אל “כינויים ואנשים באתר”