מה הגודל של צ'יק צ'ק? מה מידת השימוש בו? מי אלה שכותבים הכי הרבה? ואלו שעורכים הכי הרבה? מתי הקהילה הכי פעילה? אילו דפים הכי פופולריים? עם השאלות האלה ננסה להתמודד כאן, באמצעות כמה מדדים פשוטים.
כמו כל רשימה טובה, נפתח בסיכום:
[<-stats.pl?table=TOTAL&format=inline]
אני כבר שומע את הגניחות
קודם כל יש שתי קבוצות של עמודות: שינויים ו-צפיות. צפיות היא העמודה האחרונה בטבלה, והיא מציגה את מספר הפעמים הכולל של צפיות בדפים באתר.
- רגע, אז צפיות זה דפים, לא?
- מי צפה?
- אז אם כתוב שם 20000 אז עשרים אלף אנשים צפו בדפים באתר?
- אז זה יכול להיות אלפיים אנשים שכל אחד ראה עשרה דפים?
קבוצת העמודות שינויים כוללת עמודה לכל סוג שינוי, ועמודה נוספת של סך השינויים. לדוגמא, אם מישהו עושה הוספה לדף (כלומר כותב משהו בחלק הצהוב בתחתית הדף ולוחץ על הכפתור "הוסף לדף"), אז המספר בעמודה הוספה גדל באחד.
- ואם מישהו מוסיף דף חדש אז המספר בעמודה_ חדש _גדל?
- אז המספר בעמודה_ חדש _זה בעצם מספר הדפים באתר?
- אפשר למחוק דפים בצי'ק צ'ק? איך עושים את זה?
- אה :-\. ומה זה_ העברה_?
- הבנתי. טוב, השאר נראה ברור:_ עריכה _זה סך כל העריכות, ו-_סך השינויים _זה הסכום של כל השינויים ביחד?
- תודה.
ועכשיו למשהו קצת יותר מורכב:
[<-stats.pl?table=WEEKDAY&format=inline]
אז באיזה יום בשבוע יש הכי הרבה פעילות באתר? ביום שבו יש הכי הרבה הוספות, או הכי הרבה צפיות? ואולי כמות הדפים החדשים היא זו שקובעת את רמת הפעילות? כל אחד יכול לבחור את המדד האהוב עליו. רוצים לראות טריק? תלחצו על הכותרת הוספה. נו, קדימה, תנסו ללחוץ.
- וואי! זה מיין את הטבלה מהיום עם הכי הרבה הוספות ליום עם הכי מעט הוספות!
- זה הפך את הסדר!
- מגניב. אהבתי. קבל

שימו לב שבטבלה הזו יש שתי עמודות חדשות של % מסה"כ. העמודה האחרונה, למשל, אומרת איך מתחלקות הצפיות על פני ימי השבוע. בסך הכל יש 100%, אז כל יום אמור לקבל 14% (ככה זה מאה לחלק לשבע). יום שמקבל יותר מזה הוא יום עם הרבה פעילות, ויום שמקבל פחות הוא יום חלש. לאורך רוב הזמן שצי'ק צ'ק קיים משום מה הפעילות מתרכזת בימים ראשון-שלישי. מעניין למה?
- חכה רגע, אני עוד תקוע במיון. איך מחזירים את המיון לסדר המקורי?
- אה, אוקי

והנה עוד טבלה שקשורה לזמני הפעילות:
[<-stats.pl?table=HOUR&format=inline&size=24]
באיזו שעה יש הכי הרבה פעילות?
- טוב, זה פשוט: לוחצים על_ צפיות _והטבלה מתמיינת מהשעה הכי פעילה לזו הכי פחות פעילה.
- כן. אבל רגע, תגיד לי, אם לוחצים על_ עריכה _אז אני אדע מתי עושים את רוב העריכות, נכון? שנייה אחת, אני מנסה. וואי, תגיד לי, אתם לא ישנים?
והנה טבלה אחרונה בדף הזה:
[<-stats.pl?table=TITLE&records=50&format=inline&sort=-V&controls=0&size=10]
רשימת הדפים היא מאד ארוכה, אז היא לא נכנסת בטבלה אחת. לכן הצגתי כאן רק את עשרת הדפים הכי פופולריים. אבל אם אתם רוצים אז אפשר לדפדף לעשיריה הבאה ולאלה אחריה -- בשביל זה יש את הקישורים שמופיעים בתוך סוגריים מרובעים בתחתית הטבלה. אנחנו משתמשים כאן במנגנון שמביא את כל הנתונים (של כל הדפים) אל המחשב שלך ואז אפשר לדפדף בתוך הטבלה באופן מהיר (בלי תקשורת דרך האינטרנט!).
- נחמד. ומה קורה אם לוחצים עכשיו על_ שם דף_?
- רגע, לפני זה ידעת ש-מה חדש הוא הדף הכי פופולרי? טוב, האמת היא שזה היה צפוי.
- נכון. טוב, הנה אני מנסה ללחוץ על_ שם דף _. . . זה מיין את הטבלה כמו קודם. אבל מה זה כל הדפים עם השמות המוזרים האלה?
- אה. אז אפשר לראות גם נתונים על דפים מההיסטוריה?
- איך אני יודע כמה פופלרי דף הבית שלי? מה, אני צריך לדפדף עד אליו?

- זה לא מוצא את הדף שלי!
- גדול! אני יכול לחפש שם כל דבר?
- יפה מאד. קבל ||||||. ומה זה השדה_ שורות*_?
אז זהו, אני מקווה שלא נרדמתם, ושהבנתם את הרוב. בכל מקרה אתם מוזמנים לשחק עם הטבלאות בדף הזה ובשאר הדפים של סטטיסטיקה בצ'יק צ'ק. לאלה שמעוניינים לקרוא עוד על הנושא, ראו: אודות המנוע הסטטיסטי; ולעזי הלב באמת יש גם סטטיסטיקה למתקדמים ו-הסבר על ההיסטוגרמות.
תהנו!