הודעה אחרונה לפני עיקול
-
נועה_בר*
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
הודעה אחרונה לפני עיקול
חזרנו לת"א, כבר לפני שנה, ופתאום היום הגיע איש העיריה ובידו מסמך עם דוחות חניה משנת 98 .
סכום שהיה 350 ש"ח היום הוא קרוב ל - 2000 ש"ח.
התראה אחרונה לפני עיקול בדירה
מה עושים עם זה? רצים לשלם, מתווכחים ? עם מי? (לך תוכיח שאין לך אחות !)
ואם לעולם לא ראינו קודם את החובות האלו, ככה הם התנפחו - לפי מה בדיוק זה מחושב?
מי יודע, למי יש נסיון או רעיון , מה עושים?
סכום שהיה 350 ש"ח היום הוא קרוב ל - 2000 ש"ח.
התראה אחרונה לפני עיקול בדירה
מה עושים עם זה? רצים לשלם, מתווכחים ? עם מי? (לך תוכיח שאין לך אחות !)
ואם לעולם לא ראינו קודם את החובות האלו, ככה הם התנפחו - לפי מה בדיוק זה מחושב?
מי יודע, למי יש נסיון או רעיון , מה עושים?
-
נוסעת_סמויה*
- הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
- דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*
הודעה אחרונה לפני עיקול
נועה,
אין לי שום ניסיון בנושא, אבל זה נשמע לי שעל דוחות חנייה מ-98 צריכה לחוּל התיישנות, וחוצמזה, מאוד ייתכן שבהליך משפטי העירייה היא זו שצריכה להוכיח שיש לך אחות, ולא להפך.
מצאתי לך פסק דין מעודד בנושא
ראי במיוחד סעיף 9:
ככלל על פי סעיף 225א(א) יש להודיע על עבירת קנס תוך שנה מיום ביצוע העבירה. במידה ולא מוגשת הודעה כזו תוך שנה הרי התיישנה העבירה ולא ניתן לתבוע לגביה (להלן: "התיישנות העבירה").
ובהמשך -
במידה ואדם עבר עבירה כלשהי ולא ניתנה לו במקום הזמנה על ידי פקח, על העירייה להודיעו בדואר רשום תוך שנה מיום ביצוע העבירה. לא עמדה בכך העירייה התיישנה העבירה.
אין לי שום ניסיון בנושא, אבל זה נשמע לי שעל דוחות חנייה מ-98 צריכה לחוּל התיישנות, וחוצמזה, מאוד ייתכן שבהליך משפטי העירייה היא זו שצריכה להוכיח שיש לך אחות, ולא להפך.
מצאתי לך פסק דין מעודד בנושא
ראי במיוחד סעיף 9:
ככלל על פי סעיף 225א(א) יש להודיע על עבירת קנס תוך שנה מיום ביצוע העבירה. במידה ולא מוגשת הודעה כזו תוך שנה הרי התיישנה העבירה ולא ניתן לתבוע לגביה (להלן: "התיישנות העבירה").
ובהמשך -
במידה ואדם עבר עבירה כלשהי ולא ניתנה לו במקום הזמנה על ידי פקח, על העירייה להודיעו בדואר רשום תוך שנה מיום ביצוע העבירה. לא עמדה בכך העירייה התיישנה העבירה.
- לענין העונש, הרי מרגע שבו היה על הנידון לשלם את הקנס נמדדים שלוש שנים. במהלך שנים אלו צריכה העייריה לפעול פעולה כלשהי. הַפְּסיקה היטיבה והקלה משמעותית עם הרשויות (אולי אפילו יותר מדי) והורתה כי די בדרישה תוך שלוש שנים. דרישה זאת צריכה להישלח בדואר רשום (כך שעל העיריה להציג אישור משלוח בדואר רשום).
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
הודעה אחרונה לפני עיקול
אולי אפשר להתמקח על הריבית וההצמדה, ולהפחית את הקנס? אני יודעת שבביטוח לאומי זה די קל.
-
Pלונית_אחרת*
- הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12
הודעה אחרונה לפני עיקול
נועה, יש עו"ד שעוסקים בזה
אני שילמתי בזמנו בדיוק במצב כזה - בעצם מצב בו המעקלים כבר הגיעו אלי [לא היה כזה סכום ולא היה לי חשק להתעסק עם העיריה (והאמת שהגיע לי...) ]
אח"כ קראתי בעיתון שלא ברורה חוקיות הפעלת המעקלים
וחוץ מזה שבאמת העיריה צריכה להוכיח שהיא עשתה מאמץ אמיתי לשלוח אליך דואר רשום עם הדוחות ועוד כל מיני פעולות
אל תשלמו לפני שתתייעצו - אולי שווה חיפוש באינטרנט (ויש גם פורום חוק ומשפט בתפוז)
וגם מה שטרה אמרה.
אני שילמתי בזמנו בדיוק במצב כזה - בעצם מצב בו המעקלים כבר הגיעו אלי [לא היה כזה סכום ולא היה לי חשק להתעסק עם העיריה (והאמת שהגיע לי...) ]
אח"כ קראתי בעיתון שלא ברורה חוקיות הפעלת המעקלים
וחוץ מזה שבאמת העיריה צריכה להוכיח שהיא עשתה מאמץ אמיתי לשלוח אליך דואר רשום עם הדוחות ועוד כל מיני פעולות
אל תשלמו לפני שתתייעצו - אולי שווה חיפוש באינטרנט (ויש גם פורום חוק ומשפט בתפוז)
וגם מה שטרה אמרה.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הודעה אחרונה לפני עיקול
העיריה צריכה להוכיח שהיא אכן שלחה את הקנס בדואר רשום, ושאת קיבלת אותו. אין להם סיכוי למצוא הוכחות לכך, גם בגלל שזה דו"ח כל כך ישן וגם בגלל שיש אצלם בלגן. את יכולה להגיד שמכיוון שלא קיבלת שום התראות את לא תשלמי את התוספות למיניהן, אבל את מוכנה לשלם את הקנס המקורי. בדרך כלל הם מוכנים לזה.
( תמר מתחילה )
( תמר מתחילה )
-
ענת_ב_פ*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2004, 09:18
- דף אישי: הדף האישי של ענת_ב_פ*
הודעה אחרונה לפני עיקול
יקירתי, אימייל בדרך @}
-
פלוני_אלמונית*
הודעה אחרונה לפני עיקול
ושאת קיבלת אותו
העיריה צריכה להוכיח שהיא עשתה את כל המאמצים לאתר אותך.
משלוח בדאר רשום בדרך כלל מספק את בתי המשפט
העיריה צריכה להוכיח שהיא עשתה את כל המאמצים לאתר אותך.
משלוח בדאר רשום בדרך כלל מספק את בתי המשפט
-
הילה_ב*
- הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
- דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*
הודעה אחרונה לפני עיקול
והכי חשוב זה לפנות בכתב (ולא בטלפון) ולמצוא מישהו שיודע לנסח יפה וברור (כמו אבא שלי ז"ל שהיה מבטל קנסות וריביות אלוף!!!)
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
הודעה אחרונה לפני עיקול
אין לי רעיונות.
נשמע מלחיץ.
נשמע מלחיץ.
-
נועה_בר*
הודעה אחרונה לפני עיקול
תודה על כל התגובות המעודדות, נתייעץ גם עם חבר עו"ד .
מה שהכי מלחיץ ומוזר זה שאין שום זמנים במכתב, מצויין שם רק התאריכים של הדוחות הכל סביב חודש אחד באותה שנה ( אולי היו עוד, מי יודע.. ) והסכומים לתשלום.
וכשהאיש האיום הופיע הוא רשם לי בכתב יד למטה שזו הודעה אחרונה לפני עיקול.
בעצם, אין לי מושג מתי הוא עלול להופיע שוב עם שוטרים ועניינים, מחר ? בעוד חודש?
כמה זמן יש לי.....
גם מוזר מאוד שהמכתב ממחלקת הכספים בעיריה, ואין בו שום נגיעה של המחלקה המשפטית.
מה שהכי מלחיץ ומוזר זה שאין שום זמנים במכתב, מצויין שם רק התאריכים של הדוחות הכל סביב חודש אחד באותה שנה ( אולי היו עוד, מי יודע.. ) והסכומים לתשלום.
וכשהאיש האיום הופיע הוא רשם לי בכתב יד למטה שזו הודעה אחרונה לפני עיקול.
בעצם, אין לי מושג מתי הוא עלול להופיע שוב עם שוטרים ועניינים, מחר ? בעוד חודש?
כמה זמן יש לי.....
גם מוזר מאוד שהמכתב ממחלקת הכספים בעיריה, ואין בו שום נגיעה של המחלקה המשפטית.
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
הודעה אחרונה לפני עיקול
אין לי מושג בעניינים האלה, אבל שיהיה בהצלחה...
-
נועה_בר*
הודעה אחרונה לפני עיקול
תודה.
חבר עו"ד אמר שגם הוא קיבל כאלו, ובדק ומצא שאין מה לעשות - צריך לשלם!
מסתבר שהעיריה הצליחה לשנות את החוק כך שזה הפך להיות חלק מפקודת המיסים, ולכן לא חל על הקנס חוק ההתיישנות.
התייעצנו עם עוד אדם, בעל נסיון מוצלח במאבק מול העיריה, שהמליץ לכתוב להם שחלה התיישנות ולחכות לתגובה שלהם, בנתיים ( לפי מה שהוא חושב ) כל עוד יש התכתבות איתם הם לא יפנו לעיקול. אך אי אפשר לדעת, ולכן כדאי שיהיה הכסף בבית לכל מקרה לא נעים.....
ההתכתבות איתם תהיה ממושכת, מנסיונו, ואני אצטרך לדרוש מהם להוכיח לי שהם שלחו לי הודעות על פי החוק. לטענתו, אין להם ההוכחות כי העיריה איבדה את כל רישום הקנסות משנת 2000 ואחורה.
כתבנו המכתב. נחכה ונראה... בנתיים לא ר(ו)צים לשלם.
חבר עו"ד אמר שגם הוא קיבל כאלו, ובדק ומצא שאין מה לעשות - צריך לשלם!
מסתבר שהעיריה הצליחה לשנות את החוק כך שזה הפך להיות חלק מפקודת המיסים, ולכן לא חל על הקנס חוק ההתיישנות.
התייעצנו עם עוד אדם, בעל נסיון מוצלח במאבק מול העיריה, שהמליץ לכתוב להם שחלה התיישנות ולחכות לתגובה שלהם, בנתיים ( לפי מה שהוא חושב ) כל עוד יש התכתבות איתם הם לא יפנו לעיקול. אך אי אפשר לדעת, ולכן כדאי שיהיה הכסף בבית לכל מקרה לא נעים.....
ההתכתבות איתם תהיה ממושכת, מנסיונו, ואני אצטרך לדרוש מהם להוכיח לי שהם שלחו לי הודעות על פי החוק. לטענתו, אין להם ההוכחות כי העיריה איבדה את כל רישום הקנסות משנת 2000 ואחורה.
כתבנו המכתב. נחכה ונראה... בנתיים לא ר(ו)צים לשלם.
-
Mise_en_scene*
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 22:05
הודעה אחרונה לפני עיקול
לי עיקלו את חשבון הבנק לפני חודש בערך, בגלל חוב לעיריית ת"א, מ - 70 ש"ח חניה (חניתי על הטיילת בת"א עם האופנוע שהייתי בים) זה קפץ ל - 298 או משהו כזה..
בכל אופן, כ"כ נלחצתי, כי בדיוק היה צריך לרדת שכ"ד, אמרתי לפקידה ההמומה שתשלח להם שיק בנקאי או משהו ותסגור את העיקול הזה מהר.
היא שאלה שוב ושוב: "את לא רוצה לערער? להתווכח?", כנראה שלא סתם שאלה ויש לה נסיון בזה עם לקוחות אחרים שכן מערערים ומצליחים.
חברה גם צברה כאלה חובות אסטרונומיים בעיריה והלכה להתווכח, ירדו איתה למחיר הקרן.
בכל אופן, כ"כ נלחצתי, כי בדיוק היה צריך לרדת שכ"ד, אמרתי לפקידה ההמומה שתשלח להם שיק בנקאי או משהו ותסגור את העיקול הזה מהר.
היא שאלה שוב ושוב: "את לא רוצה לערער? להתווכח?", כנראה שלא סתם שאלה ויש לה נסיון בזה עם לקוחות אחרים שכן מערערים ומצליחים.
חברה גם צברה כאלה חובות אסטרונומיים בעיריה והלכה להתווכח, ירדו איתה למחיר הקרן.
-
מיצי_החתולה*
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
הודעה אחרונה לפני עיקול
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... s%[po]2Fm1 2000[/po]%2Frlg20051111 7874.xml&origin=ibo&layer=hp&layer2=&layer3=consumer
-
מיצי_החתולה*
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
הודעה אחרונה לפני עיקול
בלי מלים כי 
-
נועה_בר*
הודעה אחרונה לפני עיקול
תודות, יש כאן כפילות של הכתבה "מהארץ", קראתי והתכוונתי בעצמי לקשר. < אערוך מאוחר יותר >
עידכון אחרון:
דיברנו עם העיריה, מסתבר שכבר לפני יותר משנה באו לעקל לנו ( בבינימינה ) אבל לא מצאו אותנו, כי כבר לא גרנו שם...
בכל מקרה, הם טענו ששלחו את ההודעות כחוק, ולפי מה שקראנו בקישורים שקיבלנו כאן על פסק הדין, מבחינת העיריה היא רק מחוייבת לשלוח... בקיצור, שילמנו
לא התחשק לנו להיתקל במעקלים.
בדוחות הבאים, נשתמש בידע החדש שנוסף כאן, מהכתבה.
עידכון אחרון:
דיברנו עם העיריה, מסתבר שכבר לפני יותר משנה באו לעקל לנו ( בבינימינה ) אבל לא מצאו אותנו, כי כבר לא גרנו שם...
בכל מקרה, הם טענו ששלחו את ההודעות כחוק, ולפי מה שקראנו בקישורים שקיבלנו כאן על פסק הדין, מבחינת העיריה היא רק מחוייבת לשלוח... בקיצור, שילמנו
בדוחות הבאים, נשתמש בידע החדש שנוסף כאן, מהכתבה.
-
פלוני_אלמונית*
הודעה אחרונה לפני עיקול
קיבלנו בדואר דו"ח 500 ש"ח מת"א,
מה הכוונה לדואר רשום בדיוק?
כי לא נדרשנו לחתום על המכתב כמו שבדר"כ נדרשים בדואר רשום (כפי שזכור לי),
האם ז"א שזהו אינו דואר רשום?
מה הכוונה לדואר רשום בדיוק?
כי לא נדרשנו לחתום על המכתב כמו שבדר"כ נדרשים בדואר רשום (כפי שזכור לי),
האם ז"א שזהו אינו דואר רשום?