הגברת הנקות אחרי גיל שנה

אנונימי

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי אנונימי »

מדור הנקה

הועבר מדף הבית של בשמת א
יפעת_ו*
הצטרפות: 29 אוגוסט 2005, 20:29
דף אישי: הדף האישי של יפעת_ו*

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי יפעת_ו* »

ערב טוב בשמת.
מקווה שזה בסדר "ליפול" עלייך עם שאלת הנקה... כבר התיעצתי איתך בעבר על נושא "בני לא לוקח בקבוק" והנה עברנו את זה (רוב תודות על עצותייך (-: ), ועכשיו שאלת ה"קונטה"..
יועד בן שנה וחודש התפריט הגסטרונומי שלו כולל פרות ירקות דגנים ועוד, ובעצם כל מה שלא בשר.
אני החלתי לעבוד 3 בקרים בשבוע ובהם בןזוגי איתו בבית.
כיוון שהיה רגיל להרדם עם הנקה בבוקר, עכשיו שנת הבוקר שלו מלווה בבקבוק תמ"ל, שנת הצהריים מקודשת עם ציצי, ובערב שוב בקבוק עם דייסה
(למה דייסה? א. קיוותי שיקום לינוק במרווחים יותר גדולים - לא קרה! ב. מאז הצלחת הבקבוק שירשנו את זה חזק כדי שלא תהיה רגרסיה).
אני תוהה האם אני יכולה לחזור ולהניק גם בערב לפני השינה? נכון להיום יש לי תחושה שהציצי ריק עדיין בשעה 8:00 בערב ורק להנקה הבאה ב- 12:00 בלילה הוא מתמלא.
אני לא רואה שום תועלת בתמ"ל בערב (לעומת הבקבוק בבוקר שעוזר לו להירדם) וסתם חבל לי לא להניק. אני יכולה לעשות את זה בהדרגה? נאמר לתת תמ"ל ואז ציצי אפילו שריק כדי להגדיל את התפוקת חלב שלי (חברת תנובה היתה מתמוגגת מהניסוח (-; ).
תודה
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

עכשיו שנת הבוקר שלו מלווה בבקבוק תמ"ל
ראשית, הוא בן שנה וחודש. את יכולה לחסוך את התמ"ל ולתת סתם חלב פרה. בגילו, אין שום ייתרון לתמ"ל על פני סתם חלב. התמ"ל אלרגני באותה מידה, הוא רק מזון הרבה יותר מעובד, והרבה יותר יקר, והרבה יותר טירחה מאשר סתם למזוג חלב מהשקית שלכם... (-:

שנית, עדיף לתת בכוס על פני בקבוק. אם רק אפשר. אפשר כמובן לבחור ביחד את הכוס, יפה ומצויירת למשל. סיבה אחת מרכזית לעדיפות הכוס היא השיניים. יש עוד, אבל כרגע אין לי זמן אז נסתפק בזה (-:

שלישית, למעשה, גם לא מוכרחים דווקא חלב, אלא אם כן זה משהו שמתקשר אצלו לנחמה, וחשוב לו נפשית (זה גם רלבנטי לנושא הבקבוק). יש הרבה דיעות שחלב פרה לא בריא.

אני תוהה האם אני יכולה לחזור ולהניק גם בערב לפני השינה?
את יכולה לחזור להיניק בכל שעה שמתחשק לך. זה אפילו מומלץ.
אני איתך לגמרי בעניין עדיפות ההנקה על כל חלב אחר, חד משמעית. גם בימים שאת לא עובדת, את יכולה להניק בבוקר במקום הבקבוק, ככה שאמא נמצאת

הנקה, ואמא איננה

חלב אחר. הכל לפי מה שמתאים לך (הכוונה, שאם את חוששת שזה יגרום לבילבול ולצרות אם פתאום תניקי בשבת בבוקר במקום לתת את הבקבוק הרגיל, אז תעזבי. אבל אם נראה לך שאין חשש, וזה גם מתאים להעדפות שלך, אז את יכולה לנסות).

לגבי סדר העדיפויות של החלב מגיל שנה ומעלה: 1. חלב אם בכל צורה (שלך בהנקה, שלך בבקבוק, של אמא אחרת). 2. חלב עיזים אורגני. 3. חלב פרה אורגני. 4. חלב פרה לא אורגני. 5. תמ"ל.
הוא אוכל וגם יונק, ולכן ויטמינים ומינרלים מגיעים אליו מהאוכל. אין יתרון לתמ"ל פה, כי זה ממילא מזון תעשייתי מעובד, מת לגמרי לעומת חלב טרי מהסופר שעוד יש בו משהו.

נכון להיום יש לי תחושה שהציצי ריק עדיין בשעה 8:00 בערב ורק להנקה הבאה ב- 12:00 בלילה הוא מתמלא.
אוקיי, פה צריך לתקן משהו:
אין כזה דבר "ריק". בשד יש תמיד חלב, וחוץ מזה, השד הוא לא בקבוק שמתרוקן, אלא בית חרושת קטן לחלב שמתחיל בייצור ברגע שהתינוק מתחיל לינוק.
בגיל הזה, כמעט כל החלב נוצר תוך כדי הנקה.
נכון, שכדי לינוק פתאום כמות יותר גדולה התינוק יצטרך להתאמץ קצת יותר, אבל כל רגע שהוא יונק - יש חלב. למעשה, דווקא כשיש הרגשה שהשד "ריק" אז החלב נוצר בו יותר מהר.
התחושה שלך שהשד "מתמלא" לקראת ההנקה הקבועה היא מפני שהגוף "יודע" את שעות ההנקה הקבועות ורגיל "להכין" אז חלב. תוך ימים ספורים השד ילמד להכין חלב גם להנקה הנוספת, אבל אין לזה קשר לעובדה שברגע שהתינוק יונק, נוצר חלב בשבילו וזורם לו לפה.
אם את רוצה להקל עליו, את יכולה להתחיל לשאוב בשעות שאת מתכוונת להוסיף הנקה. לא חשוב שכמעט לא ייצא חלב (בגיל הזה עוד יותר קשה להוציא חלב למשאבה) - המטרה בשאיבה היא לא להפיק חלב אלא לגרות את השד. התינוק כן מצליח לינוק.
אבל זה גם לא נחוץ בכלל.
אפשר פשוט לתת לו לינוק. הוא ייצר לעצמו את החלב כמה שהוא רוצה. שוב, אולי זה ייקח לו יותר זמן על השד, במשך יומיים שלושה, אבל חלב יהיה לו.
את יכולה עוד לעזור בתהליך בזה שתקפידי לאכול ולשתות כמו שצריך, ולנוח היטב. זה עוזר לכוחות של הגוף שלך להוסיף כמויות חלב כל יום. כשאת אוכלת טוב, שותה יפה ודואגת לנוח לגוף שלך יש כוחות לעשות את זה מהר ובקלות.
עוד דבר שעוזר זה להימנע מנענע ומרווה שמייבשים את החלב, ואם את במקרה אוהבת חילבה, זה תבלין שהוכח כמגביר חלב. לא נחוץ ולא חיוני במצבך, סתם במקרה שאת אוהבת מרק תימני אז שתדעי שזה מועיל למטרותייך כרגע P-:

מתן תמ"ל כמובן לא יגדיל את תפוקת החלב שלך, אלא להיפך. כדי להגדיל את תפוקת החלב צריך רק להניק.

אם השארתי משהו שלא עניתי עליו, תשאלי שוב D-:
יפעת_ו*

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי יפעת_ו* »

בשמת יקרה,
המון תודה על התשובה המופרטת והתומכת (מסביב כולם: נו, למה לך לחזור להניק?? שוב את מניקה?? מזל שהבנזוג טוען שהמינימום שלנו זה שנה ושמונה ורק אז אפשר לנסות ולדלל הנקות.. קל לומר...).
ממש שמחתי לקרוא.
את נפלאה
אין לי מושג איך לצרף את כל האייקונים ביחד אז : פרח+חיבוק+נשיקה.
מקווה שניפגש באחד המפגשים הבאים
לילה טוב ואדווח ברשותך על ההתקדמות.
בשמת_א*

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

מזל שהבנזוג טוען שהמינימום שלנו זה שנה ושמונה
אני אומרת "עד הצבא, כמובן".
חברה שלי אמרה: "עד הבר מצווה ואף לא יום אחד יותר!"
D-:
[-: ואשמח לדיווחים על התקדמות!
יפעת_ו*

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי יפעת_ו* »

הי בשמת, זו אני יפעת מכמה וכמה הודעות מלמעלה, יא, הדף שלך מתמלא מהר (-:
ובכן דו"ח התקדמות עם להעביר את י' הקטן חזרה להנקה מלאה במקום הבקבוק בערב או בכלל מתי שאני נמצאת: בלי בעיה!! :-D
ממש ככה. כן, לקח קצת זמן עד שאכל לשובע בערב שניים הראשונים אבל הוא מאוד אוהב לינוק ואני מאוד אוהבת להניק אז זה עבד יפה.
תודה שחיזקת את החלטתי.
באינטרנט זה נראה יבש ולאקוני משהו, שאלות ותשובות, אבל באמת צריך לזכור שלתת לתינוק, להעניק ולהניק זה משהו שלא חייב להיות על אוטומט, הכל דינאמי, הכל משתנה, אתמול לא רצה בקבוק - היום רק בקבוק, זה התאים לי - עכשיו כבר לא מתאים לי, ולא לפחד לשנות.
בשבילי זה היה מ-א-ו-ד חשוב לחזור להניק בערב, אפילו שאני מניקה גם במהלך היום.
הרגעים שלנו ביחד, באפלולית החדר, שאני מלווה אותו לשנת הלילה שלו בהנקה, בחיבוקים, בלהסתכל עליו נרדם, אין לזה שובע בשבילי.
אז שוב תודה {@
נתראה בהזדמנות
בשמת_א*

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי בשמת_א* »

יפעת,

הכל דינאמי, הכל משתנה, אתמול לא רצה בקבוק - היום רק בקבוק, זה התאים לי - עכשיו כבר לא מתאים לי, ולא לפחד לשנות
כל כך נכון!
איזו חדשה מרגשת! תודה שנכנסת לעדכן. ממש שימחת אותי (-:
תמרקה*
הצטרפות: 03 אוקטובר 2010, 15:24

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי תמרקה* »

שלום וברכה
יש לי קושיה ואשמח אם מישהי תוכל לעזור לי
יש לי בן ( טוביה) בן שנה וחודשיים
רציתי לדעת- האם ההנקה עכשיו זה רק פינוק או שזה עדיין נותן לו משהו אחר מבחינת תזונה
האם יש פלוס תזונתי ( מעבר לקשר עם אמא, הטעם והפינוק הנפלא) האם יש ערך בריאותי תזונאי לחלב גם אחרי ככ הרבה זמן
תודה וכל טוב
תמר
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום
בתי בת שנה ושלושה חודשים ואני מרגישה שאין לי יותר חלב- גם לפני הנקה וגם בזמן ההנקה נראה שהילדה לא מצליחה לינוק.
האם יש פיתרון ?
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי ריש_גלית* »

מה הסיבה שאת חושבת שאין לך יותר חלב? האם בגלל משהו שהתינוקת עושה? לפי מה נראה שהיא לא מצליחה לינוק?
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

_רציתי לדעת- האם ההנקה עכשיו זה רק פינוק או שזה עדיין נותן לו משהו אחר מבחינת תזונה
האם יש פלוס תזונתי ( מעבר לקשר עם אמא, הטעם והפינוק הנפלא) האם יש ערך בריאותי תזונאי לחלב גם אחרי ככ הרבה זמן_
כו, כן, כן ושוב כן.

אחרי גיל שנה החלב נהיה סמיך יותר, וכך מזין יותר ועשיר יותר.
כמו כן הוא ממשיך לשחק תפקיד חשוב בתמיכה ובניית המערכת החיסונית של הפעוט.
בדוק.
ללו*
הצטרפות: 11 ינואר 2011, 09:59

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי ללו* »

וכן אחרי גיל שלוש (-;
(זה אמור להיות עכשיו הגיל של הבן של תמרקה)
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי ריש_גלית* »

לא נורא, טוב שהתשובה תהיה כאן בשביל מישהי אחרת שאולי תזדקק לה... (-:
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

טוב שהתשובה תהיה כאן בשביל מישהי אחרת שאולי תזדקק לה
בדיוק. לכן כתבתי
פולנית_אלמונית*
הצטרפות: 24 אפריל 2003, 00:43

הגברת הנקות אחרי גיל שנה

שליחה על ידי פולנית_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מניקה ותיקה את שני ילדי הגדולים הנקתי עד גיל שנתיים ואת השלישי עכשיו אני מניקה מזה שנה וחצי ושנינו נהנים מזה מאד.
בגיל 5.5 חודשים חזרתי לעבודה ונהגתי לשאוב פעמיים ביום עם הזמן זה הפך לשאיבה אחת ביום והמשכתי להניק בכל שעות היום האחרות ובלילה.
סביב גיל שנה הפסקנו את הנקת הלילה והמשכתי להניק בבוקר ולפני השינה ולשאוב בעבודה (המטפלת עדיין נותנת לו את החלב בצהריים).
בחודש האחרון שמתי לב שכבר לא יוצא לי בעבודה כמעט כלום, אני ממשיכה להתעקש ושואבת כ10-15 דקות ויוצא אולי 20 מקסימום 40 מ"ל
בעבר הייתי ממלאה בעבודה בקבוקים שלמים של 200 מ"ל ויותר, הכמויות קטנו בהדרגה עד ל 50-60 מ"ל.
לפני כשבוע חזרתי מאוחר ולא הספקתי להניק אותו לפני השינה, אז שאבתי (כמובן), ופתאום גיליתי שיוצא ממש ממש מעט.
חשבתי שזה רק בעבודה ופתאום גיליתי שייצור החלב שלי ירד מאד בכל שעות היום ואני ממש מבואסת מזה.
היום בעבודה יצא אולי 5 מ"ל שפכתי את זה לפח, זה אפילו לא היה שווה את שקית ההקפאה היקרה .
הוא מאד אוהב לינוק ואני לא רוצה להפסיק עכשיו, אבל בקצב הזה כבר לא יהיה מה :-(
מה עושים?
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”