גשר על הואדי

אנונימי

גשר על הואדי

שליחה על ידי אנונימי »

"גשר על הואדי"

בית ספר דו לשוני נהדר בכפר קרע יש שתי מורות בכל כיתה אחת יהודיה ואחת ערביה!...................................................

אז תישאלו וילדי "גשר על הואדי" יאנו או לפחות ינסו לאנות על כל שאלה...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

גשר על הואדי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מאמר על ביה"ס שהיה בעיתון "מקור ראשון"
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

גשר על הואדי

שליחה על ידי ורד_לב* »

היי פיונית קטנטנית רק עכשיו נכנסתי אל הדף.
איזה כייף שפתחת אותו |תמר|

אולי תכתבו, בנות, באיזה גיל הילדים שהולכים לביה"ס? ומשהו על תכנית הלימודים שלכן?
לומדים גם ערבית וגם עברית? כולם?
יש מספר שווה של יהודים וערבים?
מאיזה ישובים מגיעים התלמידים לביה"ס?

ושאלה לאמא שלך- איך ממומן ביה"ס? מי משלם וכמה?

יאללה, לעבודה {}
פיונית_קטנטנית*
הצטרפות: 19 דצמבר 2004, 17:43
דף אישי: הדף האישי של פיונית_קטנטנית*

גשר על הואדי

שליחה על ידי פיונית_קטנטנית* »

בית הספר הוא "צומח" השנה יש מגן חובה עד כיתה ג' שנה הבאה ד' וכו'.
תוכנית הלימודים שונה בכל כיתה, בכל כיתה כולם לומדים במקביל בשתי השפות בכל כיתה יש בערך חצי חצי ערבים ויהודים.
בכיתה ג אנחנו לפעמים לומדים עברית וערבית לחוד כדי ללמוד את הכתיה של השפה השניה, (בכיתות הנמוכות רוכשים את השפות במקביל)
הילדים מגיעים מאום אל פאחם, מוסמוס, קציר, ערערה, כפר קרע, פרדס חנה כרכור, בקה אל ערביה, גבעת עדה, בנימינה....
לומדים מקצועות רגילים אבל בלי ספרי לימוד, המורות מכינות לנו דפי עבודה מהחיים שלנו והסיפורים שלנו ועם זה אנחנו לומדים
השנה למדנו למשל על הזית בעונת המסיק ולכן טילנו במטע ליד בית הספר,ציירנו את העצים, כתבנו מה שאנחנו יודעים ועשינו שם מסיק, הלכנו לבית בד עתיק, עשינו עבודה עצמית בבית.
כשאנחנו לומדים נושא בדרך כלל יש טיול מתאים. ביקרנו גם בבית פלאחים עתיק ובעין שמר בחצר הישנה כדי ללמוד על צורות התישבות

המורות מאוד טובות וכולם חוץ מהבנים שמפריעים, אוהבים אותן. הלימודים מאוד מעניינים, השעור נקבע בערך לפי מה שלומדים ולפעמים משנים את השעור לפי הצורך-אולי צריך לעשות שיחה או ילד יכול לצאת לנשום אויר - לא בתור עונש. או שעוברים מהלימוד למשחקי קופסא.
היחס לילדים הוא של כבוד והתחשבות ומקשיבים לנו
אין לנו בחירה בשעורים כמו בדמקרטי אבל יותר קל ללמוד כשהמורים אחראים שיהיו לימודים ואנחנו אחראים ללמוד אותם.
אנחנו לומדים 4 פעמים בשבוע עד 15:30, פעם עד 13:00 וביום שישי לא לומדים, אנחנו חוגגים את החגים היהודיים והמוסלמים ולומדים על כולם , זה מעניין אבל בלאגאן, בלאגן טוב . עשינו למשל הופעה שהיו בה קטעים על הראמאדאן ועל חנוכה בשתי השפות לפני כל ההורים.

בית הספר מוכר וממומן ע"י משרד החינוך, ההורים משלמים עוד סכום שמממן את החוגים שניתנים במסגרת הלימודים, הסעות ואולי השתתפות בכך שיש שני מורים בכיתה עם 30 ילדים.
בית ספר נמצא בתוך קריית החינוך של כפר קרע במבנה עם חצר נפרדים.
המבנה בנוי כמו חאן עם מרפסות מקושתות וחצר מרכזית , כיתות מאוד מרווחות ומוארות, לאחרונה בנו מעין אמפי ובעצם כל הזמן מטפחים בעזרת ההורים את סביבת בית הספר.
יש לעיתים קרובות מפגשים בנושאים שונים עם ההורים ויועץ אירגוני בשיתוף עם הצוות להכרות, ליבון עניינים ועבודה על מערכות התקשורת הורים, צוות, ילדים ועוד.
לאחרונה התחילו מפגשים עלך מנת לעצב את האופן שבו יחגגו/ יצינו את הימים הלאומיים שהם סמוכים , כמובן, אי אפשר לחגוג באופן השבלוני משום המורכבות של ימים אלה, לכן נבנה ביחד האופן היייחודי שהקהילה מעוניינת לציין את ימים אלה.
זהו בנתיים, נשמח לענות על עוד שאלות - פיונית ואמא שלה.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

גשר על הואדי

שליחה על ידי ורד_לב* »

תודה חמודות- עשיתי לכן שיעורי בית, ;-)

פיונית, אני יודעת שאת מכורה כבדה לביה"ס ולא ששה אפילו לצאת לחופשים. זה לא קשה ללמוד כמעט בכל יום עד 15:30? במיוחד אחרי שהיית במסגרות פתוחות יותר לפני כן....
אשמח גם אם שחף והחתולה יענו. מעניין לשמוע מה יש לכן לומר.
אסנת*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 21:36

גשר על הואדי

שליחה על ידי אסנת* »

ורד לב
אני אמא של שחף ויש לי גם בן, תומר, שלומד בגן בוסתאן בבית הספר המקסים הזה. אני אשאיר להם לענות לך, בכל אופן כאמא אני לא רואה שיש לילדי קושי ללמוד עד שעה כזו. בגשר על הוואדי יש אוירה מאוד משפחתית כולם מכירים את כולם גם ההורים וגם הילדים ויש משהו מאוד נעים וחמים בלהיכנס לבית ספר כזה תבואי פעם לראות...
אני אשמח לענות על עוד שאלות, תמיד כיף לי לקשקש על בית הספר שלנו.
אני גם אומר לשחף שתענה לך
יום מקסים
אמא של שחף, תומר יובל ויעלי
אל_המעיין*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 00:24

גשר על הואדי

שליחה על ידי אל_המעיין* »

הייתי רוצה לדעת עוד פרטים על בית הספר הזה,יש למשהו מידע על זה או כתובת של אתר?
אסנת*
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 21:36

גשר על הואדי

שליחה על ידי אסנת* »

אל המעיין,
לי יש שני ילדים שלומדים בבית הספר, מה את רוצה לדעת?
נגה_שמש*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2004, 15:09
דף אישי: הדף האישי של נגה_שמש*

גשר על הואדי

שליחה על ידי נגה_שמש* »

היייייייי לא ידעתי מזל טוב מאוחר(אני מקירא רק את פיונית קטנטנית החתולה הסיאמית ושחף הכלבלבונת אני אשמח להקיר עוד הרבה ילדים גם יהודים וגם ערבים) ביייייייייייייייי נגה שמש |L||L|
פיונית_קטנטנית*
הצטרפות: 19 דצמבר 2004, 17:43
דף אישי: הדף האישי של פיונית_קטנטנית*

גשר על הואדי

שליחה על ידי פיונית_קטנטנית* »

כל מי שרוצה לדעת על הבית ספר הזה מוזמן לשאול שאלות את: שחף הכלבלבונת החמודונת
החתולה הסיאמית
וכמובן אותי פיונית קטנטנית
שחף_הכלבלבונת_החמודונת*
הצטרפות: 25 דצמבר 2004, 09:20
דף אישי: הדף האישי של שחף_הכלבלבונת_החמודונת*

גשר על הואדי

שליחה על ידי שחף_הכלבלבונת_החמודונת* »

היי,
אני שחף אני לומדת בגשר על הוודי עם:פיונית קטנטנית, החתולה הסיאמית, פסיפלורה סגולה ו ארטי שוק
כבר שנה שניה ולא יותר טובה מהקודמת אנחנו נימצאות בבית הספר היינו 31 ילדים ולערי ולצער כולנו חברה טובה נחמדה ועדיבה בשם רנא עזבה אותנו וכעת אנו 30 ילדים מקווים שרנא שחשבה שאין לה חברים תחזור אלינואני יודעת שלא כתבתי בדף זה בכלל אך עכשיו אחרי שנה ויותר על כל הדברים שעברו אלי בבית ספר זה החלתתי להתישב ליד המחשב ולהקליד את כל מה שהיה בראשי אכתוב שוב...בינתיים...בייי...|יש|
ארטי_שוק*
הצטרפות: 21 דצמבר 2004, 16:12
דף אישי: הדף האישי של ארטי_שוק*

גשר על הואדי

שליחה על ידי ארטי_שוק* »

היי זאת אני ארטי שוק ואני רוצה לספר לכם על הבצפר חוץ מ- שחף הכלבלבונת החמודונת, פסיפלורה סגולה,
פיונית קטנטנית וחתולה סיאמית יש עוד מלא חברים נפלאים הכיתה שלי זאת הכיתה הכי מגובשת שאני מכירה!
השנה שהיא השנה השניה יש עוד גן עוד כיתה א וכמובן כיתה ד אנחנו מחזור א המחזור הראישון וכולם תמיד מתייחסים אלינו כמו לבוגרים ואנחנו יכולים ללעוג לכולם על זה שהם קטנים מאיתנו ( לא שאנחנו עושים את זה) ואנחנו פותחים טקסים ומנחים כישרונות צעירים וממש כיף כדאי לכם להיצטרף כי זה הביצפר הכי טוב שיש!

|L| |L| |L| |L| |L| |L| |L| |יד1|
שחף_הכלבלבונת_החמודונת*

גשר על הואדי

שוב התחילה שנה חדשה עם כל החברים!!!
ושוב עזבו אותנו:'(
אבל הפעם 3
עלמא,נעה ותמרה
אבל אני בטוחה שנישמור איתם על קשר3:
יש לנו מורות ממש נחמדות:-)
טוב אני אכתובעוד בקרוב
...בינתיים...ביי...|יש|
שחף_הכלבלבונת_החמודונת*

גשר על הואדי

איזו שנה יכפית(בערך)
3 חברות שלי עדבו, 3 חברות כל הזמן אחת עם השניה ואני לא יכולה לשחק איתן אבל 2 חברות שלי תמיד איתי אנה ופלג וכמובן הערביות!!! כמו לנא, לנא, מהא, היא, רוואן, ןכ"ו... טוב ביי
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

גשר על הואדי

שליחה על ידי יעלי_לה »

שמתי לב שיש 2 דפים: גשר על הואדי ו-בי''ס ערבי יהודי גשר על הואדי. כדאי לאחד, לא?
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”