נואשתי סופית, ולכן אני פותחת דף...
יש לי ילד בן 4, אכלן בררן שרק הולך ומדרדר.
לפני שנה הוא היה בררן שאכל גם תפוחים, בננות, אבטיחים ומלונים ואגוזים, פרט לפחמימות ריקות כמובן.
לאחרונה, באופן רשמי הוא אוכל את כל אלה, אבל כשהם נמצאים מולו אז פתאום לא בא לו עליהם.
לאחרונה הזדמן לנו אבטיח מעולה, ראיתי עליו שהוא ממש רוצה לאכול אותו אבל משהו עוצר אותו. אז הוא מצא תירוץ של גרעינים זערוריים באבטיח ולכן לא אכל. הוא ליקק אותו קצת...
נשברתי סופית אתמול כשהוא הכריח את אבא שלו לטחון לו את מרק התירס, ואז גם לא אכל אותו.
וכך נשארנו עם מרקים טחונים, לחם, חמאה, וממתקים כמובן.
זו מרגישה לי בעייה התנהגותית יותר מהכל. יש לו איזה רגישות יתר או תת רגישות באיזור הפה, אבל הוא מוכן לאכול דברים קשים אם הם ממתקים.
הוא נכנס למקום הזה של "אני לא אוכל ירקות" ועכשיו הוא עומד בציפיות של עצמו.
אנחנו כרגע מנסים לעשות שבוע התבוננות, אבל נראה שההתבוננות מחמירה את המצב.
עצות? תובנות? דפים אחרים בנושא שלא מצאתי?
אכלנים בררנים
-
תפוח_אדמה*
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
-
סבטקסט_כפול*
- הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
- דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*
אכלנים בררנים
אצלי זה ממש בגלל יחס,לא היה בעיות עם האוכל עד שהילד שמע אותי מדברת על הנושא עם חברה שהיתה צריכה עזרה.
תנסי לא להתייחס לנושא האוכל, ולהתייחס אליו בנושאים אחרים..
תנסי לא להתייחס לנושא האוכל, ולהתייחס אליו בנושאים אחרים..
אכלנים בררנים
היי,
בתי בת השנתיים מאוד בררנית באוכל. בלשון המעטה. אוכלת רק ממתקים מסויימים ורק חטיפים מלוחים מסויימים. המזון שהיא אוכלת יכול להמנות על יד אחת: כריך עם שוקולד, קורנפלקס, תפוח, בייגלה וסוכריות מכל הסוגים. זהו. לא תיגע יותר בכלום גם אם תגווע ברעב (והאמינו לי, ניסיתי להרעיב בתקווה שתסכים לנסות משהו חדש).
היינו אצל רופאי משפחה, דיאטנים, הומאופתית, מרפאה בעיסוק, הדרכה הורית, מרכז להפרעות אכילה, הכל. את כל העצות וההוראות שקיבלנו אנו מיישמים: ארוחות ערה משותפות, לא להתעסק באוכל, לא לשבח ולא להעניש, לתת לה את השליטה לבחור מה שהיא רוצה ממה שעל השולחן...
כלום לא עוזר. הילדה עקשנית.
האם מישהו חווה משהו דומה?
מכיר איש מקצוע שמומחה בנושא ויוכל לעזור? המלצות?
מרכז שמטפל בדברים מסוג זה? כל סוג טיפול שהוא? סתם עצות מניסיון?
אני נואשת, ניסיתי הכל ואני מבועתת מהמחשבה שאני נותנת לילדה לגדול עם הפרעת אכילה...
תודה רבה מראש.
בתי בת השנתיים מאוד בררנית באוכל. בלשון המעטה. אוכלת רק ממתקים מסויימים ורק חטיפים מלוחים מסויימים. המזון שהיא אוכלת יכול להמנות על יד אחת: כריך עם שוקולד, קורנפלקס, תפוח, בייגלה וסוכריות מכל הסוגים. זהו. לא תיגע יותר בכלום גם אם תגווע ברעב (והאמינו לי, ניסיתי להרעיב בתקווה שתסכים לנסות משהו חדש).
היינו אצל רופאי משפחה, דיאטנים, הומאופתית, מרפאה בעיסוק, הדרכה הורית, מרכז להפרעות אכילה, הכל. את כל העצות וההוראות שקיבלנו אנו מיישמים: ארוחות ערה משותפות, לא להתעסק באוכל, לא לשבח ולא להעניש, לתת לה את השליטה לבחור מה שהיא רוצה ממה שעל השולחן...
כלום לא עוזר. הילדה עקשנית.
האם מישהו חווה משהו דומה?
מכיר איש מקצוע שמומחה בנושא ויוכל לעזור? המלצות?
מרכז שמטפל בדברים מסוג זה? כל סוג טיפול שהוא? סתם עצות מניסיון?
אני נואשת, ניסיתי הכל ואני מבועתת מהמחשבה שאני נותנת לילדה לגדול עם הפרעת אכילה...
תודה רבה מראש.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אכלנים בררנים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
אני אמא לילד בן 4.5 שנים אכלן בררן - אינו אוכל ירקות ופירות משום סוג, מזון רטוב ואינו מנסה שום דבר חדש. קיבל אבחנה של אכלן בררן ע"י תזונאית. מה שחשוב זה להוריד לחץ מהאוכל ולוודא שאוכל את כל מה שצריך (אני משלימה עם פדיאשור שוקו בבוקר).
לא לחייב, לא לדחוף ולקוות שישתפר עם הזמן.
אני אמא לילד בן 4.5 שנים אכלן בררן - אינו אוכל ירקות ופירות משום סוג, מזון רטוב ואינו מנסה שום דבר חדש. קיבל אבחנה של אכלן בררן ע"י תזונאית. מה שחשוב זה להוריד לחץ מהאוכל ולוודא שאוכל את כל מה שצריך (אני משלימה עם פדיאשור שוקו בבוקר).
לא לחייב, לא לדחוף ולקוות שישתפר עם הזמן.