איך משחקים

אנונימי

איך משחקים

שליחה על ידי אנונימי »

סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

איך משחקים

שליחה על ידי סיגל_ב* »

אוי הזכרתי לי את קלאס 9 אני חושבת.
מציירים את זה כתשע ריבועים כמו באיקס עגול.
עומדים לפני המשבצת האמצעית תחתונה וזורקים עם הרגל את האבן למשבצת הראשונה. כמו שכתבה אביב, צריך לקלוע בדיוק ולא להיות על הקווים. ואז נכנסים למשבצת הזו ונדמה לי שמעבירים את האבן למשבצת לידה (?) וכך הלאה. עד שמסיימים סיבוב ראשון. סיבוב שני עושים בקפיצה על רגל אחת (???) או משהו כזה.
זה מה זוכרת. ההנקה מאדה לי כל טיפת זיכרון מיותרת..
נונה_בי*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*

איך משחקים

שליחה על ידי נונה_בי* »

עכשיו בבקשה הסבר לסבתא סורגת :-D

<לא עומדת בקצב שלך>
נונה_בי*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*

איך משחקים

שליחה על ידי נונה_בי* »

פתאום נזכרתי בגומי וחבל
|פרצופון של נוסטלגיה|
אליס_בארץ_המראה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*

איך משחקים

שליחה על ידי אליס_בארץ_המראה* »

בקלאס תשע עד כמה שזכור לי אסור שהאבן תנחת במשבצת האמצעית - זה פוסל את התור הנוכחי.
אליס_בארץ_המראה*

איך משחקים

נדמה לי שכן, אבל אני לא זוכרת בדיוק... בעצם כן, זה חייב להיות עם הרגל. אבל מה, תקפידי על גירים! הכי כיף זה למספר את המשבצות בגירים. צבעים שונים, עוד יותר טוב. צריך מדרכות ישנות, לא אקרשטיין.
אליס_בארץ_המראה*

איך משחקים

ויש גם ווריאציות: לא מעבירים את האבן רק למשבצת הבאה, אלא גם למשבצות רחוקות יותר (יותר קשה, אתגר לפגיעה מדויקת). אבל אני לא זוכרת באיזה מקרים מותר לעשות את זה...
דגנית_ב*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

איך משחקים

שליחה על ידי דגנית_ב* »

מישהו זוכר את המשחק שמשחקים בכדור עם הקיר?

לא כלום
לא לזוז
לא ל'דבר
מחיאת כף
כפליים
יד ימין
יד שמאל
אל החזה
שילוב אצבעות
סיבוב
דגנית_ב*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

איך משחקים

שליחה על ידי דגנית_ב* »

אם חסים על הקיר, אפשר פשוט להתמסר עם השמיים...
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

איך משחקים

שליחה על ידי ב_דחילו* »

ויש גם קלאס בצורת צלב:
ריבועים 1, 2, 3, אחד על השני ו- 4, 5, מאוזנים - אחד ליד השני מעל 3, ואחרון למעלה באמצע - 6.

זורקים את האבן כל פעם למספר גבוה יותר - וקופצים על רגל אחת למספר המתאים, כדי לבעוט אותה בחזרה להתחלה, מחוץ לקלאס.
ב- 4, 5 שתי רגליים וב- 6 שוב רגל אחת וסיבוב.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

איך משחקים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני זוכרת שהיו בדפים אחרים דיונים על איך משחקים, אבל לא מצאתי. מישהו זוכר?
חוה_ש*
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*

איך משחקים

שליחה על ידי חוה_ש* »

פתאום נזכרתי בגומי וחבל
כשהיייתי ילדה היינו משחקים בגומי בקבוצה גדולה - הרבה ילדים מחזיקים את הגומי ואחד קופץ. היתה גם גירסה שרק שניים מחזיקים ואחד קופץ. עכשיו ברחוב אני רואה את הילדים משחקים רק בגירסה השניה ואחרים יושבים בצד ומחכים או פותחים עוד גומי. מאוד קרץ לי להראות להם שאפשר גם אחרת אבל אני גם מתביישת ובעיקר לא זוכרת את התנועות, מה גם שעד כמה שאני כן זוכרת הם הרבה פחות משוכללות ממה שהם מצליחים לעשות פה בגירסה של שניים מחזיקים (תנועות מורכבות ומסובכות שגם בתור ילדה לא הייתי מצליחה ללמוד אותם)
<כשהולכים את הדרך מהפעוטון הביתה שמרחקה האמיתי הוא חמש דקות עם בת השנה וארבע במשך ארבעים דקות עוצרים המון פעמים ליד משחקי גומי ויש המון זמן לחשוב על הסוגיה :-) >
רינ_צ'י*
הצטרפות: 31 מרץ 2003, 09:12
דף אישי: הדף האישי של רינ_צ'י*

איך משחקים

שליחה על ידי רינ_צ'י* »

מישהו זוכר את המשחק שמשחקים בכדור עם הקיר?
ואצלנו "לא כלום, לא לזוז" היה אל השמים. מול הקיר היינו משחקים "שבע" (ואפשר גם לשחק את זה בזוג או בקבוצה, ואז זה "שבע מסירות"). זה הולך ככה:
שבע זריקות פשוטות אל הקיר - הכדור מכה בקיר וחוזר, וצריך לתפוס אותו
שש זריקות כדור אל הקיר ככה שיקפוץ פעם אחת על הקרקע (לא זוכרת אם בהלוך או בחזור)
חמש - חמש הקפצות של הכדור במקום
ארבע - להרים את הרגל ולזרוק את הכדור אל הקיר מתחת לרגל המורמת
שלוש - ואללה, לא זוכרת
שתיים - כמו שש, אבל עם סיבוב בדרך (בזמן שהכדור בדרך אל הקיר וממנו, הזורק צריך לעשות סיבוב במקום)
אחת - לא בטוחה, יכול להיות שלזרוק את הכדור גבוה באויר (אולי אל הקיר?) ועד שהוא חוזר למחוא כף פעם אחת מאחורי הגב ופעם אחת מלפנים
שירי_בן_דב*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2001, 14:57
דף אישי: הדף האישי של שירי_בן_דב*

איך משחקים

שליחה על ידי שירי_בן_דב* »

אני זקוקה באופן דחוף ,אם אפשר עוד היום, לאינפורמציה איך משחקים מחניים. אני יודעת שיש מחניים קטן ויש מחניים גדול. אם יש לכם עוד רעיונות למשחקי כדור שאפשר לשחר בקבוצה על חוף הים אהיה אסירת תודה. אני צריכה להפעיל מחר קבוצה של 10 בנות על שפת הים עם כדורים ואין לי מושג.
בתודה מראש- שירי
שרית_אמיר*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

איך משחקים

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

עומדים במעגל ילדה זורקת את הכדור לגובה וקוראת בשם אחת הילדות,
הילדה שקראו בשמה צריכה לרוץ ולתפוס את הכדור לפני שיגיע לרצפה( חול) והיה והילדת תפסה היא זורקת וקוראת בשם אחר.
כשילדה לא תופסת יש לה נקודה , כשילדה צוברת 3 נקודות בוחרים לה "כינוי" וכשזורקים קורים לה בכינוי ולא בשמה המקורי.

עומדים במעגל ילדה אחת באמצע והילדים שבמעל צריכים להתמסר 21 פעם בלי שהכדור יפול אם נפל מתחילים לספור מחדש
אסור למסור לצמודים איליך מימין ומשמאל אלא לרחוקים ממך, זו שבאמצע מנסה להפריע ולתפוס את הכדור שהילדה מנסה למסור והיה ופסה זו שזרקה נכנסת לאמצע

מאמנה שהבנות עצמן מכירות משחקי כדור או בעצמן ימציאו
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

איך משחקים

שליחה על ידי רועי_שרון* »

מישהו זוכר איך משחקים גומי?
בדקתי בויקיפדיה, וגם בגרסה האנגלית, והחוקים הבסיסיים שם, אבל בלי המהלכים עצמם.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איך משחקים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מישהו זוכר איך משחקים גומי?
ברור
קפיצות של 4, 3, 2 ו-1 רצוף בכל גובה (לא בדיוק קפיצות אלא הקשה עם רגל אחת על הרצפה, בדרך כלל זו שמשמשת רגל ציר)
גבהים- רגל (קרסול), ברכיים, מתחת לתחת (ישבן :-) ) מותן, בית שחי ולממש גמישים או פעלולנים אז יש גם צואר וראש.
נפסל מי שדורך על הגומי לא מצילח לעבור בלי לגעת או נוגע במהלך הנקישות.
יש עוד משחק שמצליבים את הגומי ודורכים עליו ואז משחררים בלי ליפול או משהו כזה אבל אני צריכה עוד לשחזר אותו יותר
"קושי אינו בהכרח סבל" אמר המרגיעון
אז בהצלחה!
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

איך משחקים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

כתבה מעניינת שקראתי על חשיבות המשחק בחיים
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 38,00.html

"לסטיוארט בראון יש שם של דמות מצוירת, משרד על צמרת של עץ והתמחות במשחקי ילדים. התמונה המתקתקה הזו מקבלת טוויסט טים־ברטוני כשמתברר שהיא תוצאה של רצח סדרתי. עד לפני 25 שנה היה ד"ר בראון, תושב קליפורניה, פסיכיאטר מן השורה, שהתמחה באבחון, טיפול ומחקר של רוצחים סדרתיים. תובנה אחת שנבטה בו באותן שנים הולידה שינוי אדיר בחייו: בראון הבחין במכנה משותף מפתיע - לכל הרוצחים שבהם טיפל היו תבניות משחק מעוותות. הם היו ילדים שלא הורשו לשחק, או שהוריהם התערבו, הכתיבו והגבילו את המשחקים שלהם"

"לגישה הזו יש כבר ממצאים ספציפיים מאוד, למשל בכל הנוגע להפרעת קשב וריכוז (ADHD). הביקורת הגוברת הנוגעת להפרעה הזאת היא שהילדים של היום אינם סובלים ממנה יותר מבעבר, הם פשוט סובלים מאבחון יתר; לפני 20 שנה, טוענים המבקרים, הם פשוט היו נחשבים ילדים שובבים. ואמנם, פרופ' ג'ון פנקספ מאוניברסיטת וושינגטון מצא כי חולדות שסבלו מ־ADHD שיחקו באופן פיזי ואלים יותר מחולדות אחרות, ולאורך זמן רב יותר. כשאפשרו להן לשחק יותר - עוד שעה ביום, לעומת חולדות אחרות - ההפרעה לתפקוד שלהן בבגרותן היתה מתונה בהרבה. במילים אחרות, הפרעת הקשב והריכוז יכולה להיות תוצר של מעט מדי שעות משחק פיזי, ממשי, אנרגטי."
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

איך משחקים

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

כתבה טובה, שמשאירה חשק לעוד
מ*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2004, 16:20

איך משחקים

שליחה על ידי מ* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כ