סדר פסח אישי

נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

השנה הכנתי רשימת סידורים בבית שאני רוצה לעשות - בעיקרון זה אומר לעבור חדר חדר, ארון ארון ולהיפרד מדברים שכבר לא בשימוש. חלק שמתי בארגזים (קוביות, פזלים תינוקיים) ואין לי כוונה לזרוק אלא לאכסן לדורות הבאים, חלק אני מביאה לבמחשבה שניה בטבעון לשימוש חוזר.
בעיקרון הסדר הזה היה אמור להשתלב במעבר בית, אבל כרגע זה בסימן שאלה. החלטתי להתנהג כאילו אני באמת עוברת בית ולעשות כל מה שהייתי עושה אז, כולל לזרוק את הג'נק מסביב לבית.
סדר פנימי יותר אני מתחילה לעשות בקרוב בטיפול שסוף סוף אפשרתי לעצמי - הלוליה, הגיע הזמן
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי עדי_יותם* »

נעוה, כל הכבוד לך.
ולמי שמעוניין, באותו עניין - אתר אינטרנט שמציע תוכנית לניקיון וסדר של כל הבית. קצת דומה ל-"FlyLady" www.flylady.net אבל עדיין נראה טוב, למי שיש זמן ואנרגיות..
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

קראתי המון דפים.
הגעתי שוב למסקנה המדהימה, שככה אני חיה. וגם, שחינכו אותי היטב.
עכשיו ברור לי שוב (כל פעם אני מגלה מחדש) למה אחרים לא יודעים אחזקת בית בסיסית. מה שאני יודעת מתוך שינה ומובן לי מאליו - הם צריכים ללמוד מספרים ולשנן!
אולי גם אני אכתוב ספר: "איך לתלות כביסה ככה שתישאר נקייה, תתייבש מהר ולא תזדקק לגיהוץ". "איך מסדרים ארון בגדים". "איך מנקים את הסלון" (בישראלית צריך להסביר איך עוברים על הפאנלים קודם, שוטפים עם סמרטוט רטוב, סוחבים במגב וגומרים בסמרטוט יבש?) ואולי "המדריך להורדת כביסה" (לא! לא מורידים כל בגד רק אחרי השקיעה, כשנעשה לח, מכווצ'צ'ים אותו לגוש מקומט, ומשאירים את כל הגושים המקומטים בערימה על הספה...).
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי חגית_ל* »

לא יאומן, רק הגיע האביב התחלתי לסדר כל מיני פינות בבית, באופן לגמרי לא מתוכנן - ימים שלמים רק לחשוב לאן להעביר דברים, לנקות ולסדר. אפקט הקינון האביבי, טרום לידה.
דנה*
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

סדר פסח אישי

שליחה על ידי דנה* »

לאחרונה שמעתי מכמה חברות על שיטה שנקראת "שיטת המגרות", שמציעה דרך לעשות סדר בחומר וברוח. למה מגירות? כי כל פעם בוחרים "מגירה" אחת (לא בהכרח מגירה אמיתית, יכול להיות מדף כלשהוא, תיק מסוים, פינה בבית וכו'), חושבים מה היא אומרת בשבילי כרגע, איזו תחושה עולה מלהסתכל בה, מה מפריע לי בה ואיך הייתי רוצה שהיא תהיה. לתת לזה מילה (מסודרת/יפה/מפתה/נקיה....). ואז, לסדר אותה כך שהיא תהפוך למילה שנותנים לה.
לא ממש ממש ביררתי פרטים (בעקרון עושים את זה תוך ייעוץ טלפוני של מדריכה), אבל נדלקתי על הרעיון, ומאז אני מדי פעם בוחרת לי איזו מגירה כזאת, וכשזה קורה זה ממש כיף.
עכשיו לקראת פסח, אני משתדלת לבחור כל יום מדף או מגירה אמיתית או איזה סל, ולעשות את זה. לא תמיד זה קל...
יאללה, הולכת לסדר איזו מגירה...
עין_הסערה*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2001, 11:34
דף אישי: הדף האישי של עין_הסערה*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי עין_הסערה* »

פורים תם, ופסח מתקרב.
איך אתן מסדרות \ מנקות לקראת פסח?
בשנה שעברה, הצלחתי בפעם הראשונה גם לנקות את הבית לפסח, וגם לא למרר לבנזוגי את החיים ולא להרגיש קורבנית ואומללה ואפאתית. עשיתי כל ערב 15-30 דקות ניקיון באיזור מוגדר, וויתרתי על הרבה מאוד פרפקציוניזם.
השנה - אני מקוה שיצליח לי גם כן....
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

יש למישהו עצות על איך מסיידים את הבית בלי לעבור דירה?
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי בשמת_א* »

איך מסיידים את הבית בלי לעבור דירה:
קודם כל מפנים הכל לתוך ארונות וכו'. אם יד חדר אחד שלא מסיידים עדיף, או שעושים בשלבים.
מורידים תמונות וכדומה, מעמידים בפינה של החדר שנדחה אם אין מקום בתוך איזה ארון.
בכל חדר שקירותיו פונו וכל מה שחשוף סולק
  • מטאטאים (אבק על צבע טרי לא מתקבל טוב)
  • מורידים במברג את המכסים של שקעי החשמל ושמים שם מסקינג טייפ. הזדמנות טובה לניקוי... או, אם זה לא מכסה אלא שקע שלם, מכסים הכל במסקינג טייפ.
  • עוטפים רהיטים מפני נתזי צבע ואבק וכו' בסדינים או בניילונים. אני משתמשת בוילונות אמבטיה ישנים וגם סוגרת במסקינג טייפ.
  • לאורך הפאנלים מסקינג טייפ, וגם על משקופים. לקחת מסקינג טייפ משובח, לא הסוג שנקרע ונדבק.
  • על הרצפה ניילונים או עיתונים או וילונות אמבטיה ישנים, כדאי להצמיד במסקינג טייפ לפאנלים כי האזור שקרוב לקיר תמיד יקבל נתזי צבע.
אני יודעת שבעלי מקצוע וגברים ישראלים יגידו "שטויות, לא צריך, אין שום נתזים ואם יש אני מעביר סמרטוט בצ'יק והכל נקי", אבל בנות, תאמינו לי ולא להן. אני ניקיתי אחריהם בשפכטל, בסקוטש ברייט ובסמרטוטים ואין כמו לתלוש הכל ולזרוק עם המסקינג טייפ והכל כמו חדש.
נועה_ברקת*
הצטרפות: 30 יוני 2002, 17:11
דף אישי: הדף האישי של נועה_ברקת*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי נועה_ברקת* »

הה, איזה קטע, לפני שנה פתחתי את הדף הזה...
חשבתי שאני עוברת דירה (פרצוף עצוב), הנה עברה עוד שנה ואני תקועה באותו מקום.
נורא רוצה לסייד את הבית, אבל ברור לי שזה ממש לא לעניין עכשיו...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שמעתי שבמקום מסקינג טייפ אפשר להרטיב מעט את הרצפה וזהירות לא ליפול -אין כניסה לילדים ולאחר הצביעה אין אפילו כתם אחד של צבע
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

עושה סדר ונדרשת לסוגיית המצעים והשמיכות.

יש שמיכות קיץ ושמיכות חורף ושמיכות מעבר. שמיכות יחיד, שמיכות זוגיות, פוך אמיתי, פוך סינטטי ומשהו שנראה כמו צמר ושוקל כמו כבש.
בתכל'ס - אני יודעת בדיוק באיזה שמיכות אנחנו באמת משתמשים אבל - מה עם אורחים, צריך להשאיר משהו בשבילם, לא? כמה? איזה?
ואיפה לעזאזל מאכסנים את השמיכות האלה? המון מקום הן תופסות..

חשבתי לקחת את הגדולות ולגלגל אותן לגליל בתוך ציפה שאתאים להן במיוחד. עוד כריות למרבץ בסלון (ובשעת הצורך אפשר לשלוף ולהשתמש). מישהו ניסה משהו כזה? זה הגיוני? או שבפועל יוצא שבבוא החורף כשמוציאים את הפוך מהציפה היא מסריחה מכל מה שהילדים אכלו בקיץ בסלון?

כמה מצעים צריך?
מישהי אמרה כאן פעם - 3 סטים על כל מיטה (1 בשימוש, 1 בכביסה ו1 בסטנד ביי).
מה עם ספיירים בשביל אורחים? (עודפם האורחים האלה. פעם בחודשיים מישהו נשאר פה לישון ואני עושה מזה אישו).
מה עם מיטות שמכילות ילדים שיכולים לגרום להחלפת מצעים לילה אחרי לילה?
אם_הבנים_שמחה*
הצטרפות: 11 מאי 2004, 23:14
דף אישי: הדף האישי של אם_הבנים_שמחה*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי אם_הבנים_שמחה* »

כמה מצעים צריך?

אוי, אני מהרהרת בזה כבר שנים.
מצדחד באמת לא צריך הרבה וכל הטקסטיל הזה סתם מביד על הארון.
מצד שני באמת מה עם אורחים? ולפעמים הילדים רוצים אוהל ופעם בשנה בונים סוכה.
אותה הבעיה קיימת עם בגדים ישנים ואיפור וחגורות...איך יתחפשו הילדים בפורים?
ב_דחילו*
הצטרפות: 13 יוני 2004, 10:05

סדר פסח אישי

שליחה על ידי ב_דחילו* »

ה עוגיה , אני אכסנתי שמיכות בשקיות ואקום. אפשר לקנות באייס - ולשאוב את כל האויר מהשקית עם שואב אבק. בצורה כזאת השמיכה מאבדת שמונים-תשעים אחוז מנפחה, ואפשר לאחסן במדף בארון.

אחרי שגיליתי שאני מכבסת ומחזירה את אותם מצעים אהובים הרשיתי לעצמי לקנות מצעים יפים וטובים ואני מכבסת, מיבשת ו'על המקום' מחזירה למיטה. חוסך מקום ומעודד להפטר מכל אותם מצעים שקיבלנו לחגים או במבצע עם קנייה של משהו בלתי נחוץ אחר.

ואורחים יכולים להתכסות בקיץ עם ציפה ובחורף עם שמיכה כלשהי בתוך ציפה...
ה_עוגיה*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אחרי שגיליתי שאני מכבסת ומחזירה את אותם מצעים אהובים הרשיתי לעצמי לקנות מצעים יפים וטובים ואני מכבסת, מיבשת ו'על המקום' מחזירה למיטה
אני עשיתי את זה במשך כמה שבועות (גם בגלל שלא מצאתי את הקרטון של המצעים וגם בגלל שזה חסך לי קיפולים של מצעים)
עד שבא עוג ואמר לי (אחרי שהסברתי לו שזה לא שלא החלפתי מצעים חודשיים אלא כיבסתי כל שבוע והחזרתי למיטה) שזה ממש משעמם וחלק מהכיף בהחלפת מצעים זה שהם אחרים .
ה_עוגיה*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לגבי אחסון - אני מקפלת את כל הסט לתוך הציפית ושומרת ככה (נראה כמו כרית בינונית).
קל מאוד לשימוש אח"כ.
ריח_מנטה*
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

סדר פסח אישי

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

בדף תרגומי פליי ליידי יש רעיונות לסידור הבית, ולפי דעתי כשיש סדר לכבוד פסח בבית, יש גם סדר בראש ובהרגשה תנסו זה כיף.
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

סדר פסח אישי

שליחה על ידי יעל* »

עכשיו שאנו רגועות אחרי חג הפסח, חשבתי לי שטוב יהיה לחשוב על איך לשפר את ההכנות לשנה הבאה.
חיפשתי כבר המון באינטרנט ולא מצאתי - אולי יש למישהי מכן רשימה מפורטת של הכנות לחג הפסח?
האם תוכלי להפנות אותי לשם או לפרסמה כאן?
תודה רבה מראש :-)
כל טוב ובהצלחה בהתכוננות לחג השבועות ולמתן תורה,
יעל.
ריח_מנטה*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

אולי תמצאי דרך ב fly lady
אבל עד פסח יש עוד המון זמן, רק נגמר הסיוטון לא?
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

סדר פסח אישי

שליחה על ידי יעל* »

אני מדריכה במדרשה של חב"ד לחוזרות בתשובה וכדאי להכין את הכל לשנה הבאה כשאין לחץ :)
תודה על העזרה.
יעל
אורה*
הצטרפות: 27 יוני 2005, 09:22

סדר פסח אישי

שליחה על ידי אורה* »

בעיקרון הסדר מתחיל בראש, כשרוצים להתחיל לסדר ניתן לערוך רשימה של הדברים שרוצים לסדר ביומן, ולפי זה מתקדמים והכיף הגדול הוא למחוק את המשימות אחת אחת לפי הסדר.
עוד- כשמקפלים כביסה, על המקום להחליט אם הבגד / המגבת / המצעים נחוצים לנו, אם לא מנדבים ליד שניה בשמחה.
אותו דבר כשמדיחים כלים, וכן הלאה... וכן הלאה...
והכל מתוך שמחה ואהבה
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

אין כאן מדריך או מדריכה אבל מנסיוני, בתקופות מסויימות התעסקתי עם זה כל יום חצי שעה מקסימום.
יצרתי לי שגרה של ממש.
סל הכביסה ממש התרוקן ומצאתי את עצמי מחליפה סדינים ומגבות בתדירות מדהימה כדי למלא מכונה.
וכך כל בגד שכבר נלבש פעם אחת ובדרך כלל אנחנו לא מחזירים לארון, אלא מניחים על השידה/שולחן/ספה/סתם בצד והבגד מחכה ללבישה הבאה - לא לשים בצד! לשים בסל הכביסה (גם אם הוא לא ממש מלוכלך)!!
כך:
  1. אין בגדים בכל מקום
  2. לשגרה מתרגלים (גם אם זה דורש מאמץ)
  3. כדאי לשתף את הילדים (בתליית בגדים על החבל, בקיפול - הקטנה שלי מגיל שלוש יודעת לקפל בגדי חורף....)
  4. ליצור קיפול קל ולא מסורבל כדי להקל על בני המשפחה לקפל (למשל חולצה ארוכה לקפל לצדדים מאחור את השרוולים ואז לקפל לשניים).
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

אבקש לקבל עזרה איך עובדים על נקיון בית בצורה יעילה ובזריזות.
רותם*
הצטרפות: 04 מרץ 2003, 06:37

סדר פסח אישי

שליחה על ידי רותם* »

אמר לי (אחרי שהסברתי לו שזה לא שלא החלפתי מצעים חודשיים אלא כיבסתי כל שבוע והחזרתי למיטה) שזה ממש משעמם וחלק מהכיף בהחלפת מצעים זה שהם אחרים.
אני יודעת שזה היה מזמן אבל...
מהסיבה הזו (שלא תהיה הרגשה שלא מחליפים) כשאני מחליפה מגבות אני תולה אותן על מתלי האמבטיה מקופלות לארבע. שבני הבית ירגישו שמישהו החליף.
דוקא בקשר למצעים אין במיטנו אפשרויות כאלה, המיטה ענקית ורק סדין אחד מתאים לה... אני מכבסת ופורשת מיד, ורק מחליפה את הציפיות של הכריות לסמן ריענון.
אבל בשבילי, להיכנס למיטה עם סדינים נקיים זה ביןהתענוגות הכי גדולים שיש. זה בתחושה, לא במראה, אפילו שזה תמיד אותו סדין.

כל בגד שכבר נלבש פעם אחת ובדרך כלל אנחנו לא מחזירים לארון, אלא מניחים על השידה/שולחן/ספה/סתם בצד והבגד מחכה ללבישה הבאה - לא לשים בצד! לשים בסל הכביסה (גם אם הוא לא ממש מלוכלך)!!
זה ביזבוז כביסה רציני, לא? מים, חשמל, חומרי ניקוי, עבודה (קצת), והשחיקה של הבגדים עצמם מכביסות מיותרות.
אני עכשיו במגמה הפוכה: לקפל ולהחזיר לארון מה שלא התלכלך, שלא יגיע לכביסה רק כי שכב על הרצפה...
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

איך מנקים בית בצורה יעילה וטובה אבקש לקבל הסבר מפורט
רוני_בלוני*

סדר פסח אישי

הכוונה לסדר או ניקיון ???
(למשל ריצפה: שפיכה של המים+מרכך כביסה, משיכות המים במגב כלפי חוץ הבית, סמרטוט לח)???
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

הכוונה
לניקיון
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

אמא של יונת אולי את לא יודעת אבל אנשים כן נתנו לי תשובה בקשר לשאלה הדרכה וסדר בניקיון עכשיו אני רוצה תשובה מובהקת לגבי טיפול בעומס כביסה הן לכבס והן לקפל.
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

איך עובדים על לעשות בזריזות דברים
רוני_בלוני*

סדר פסח אישי

איך עובדים על לעשות בזריזות דברים.
מתאמנים עם שעון!
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

איך מארגנים בית? במה מתחילים בבוקר?
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

איך משתלטים על כביסות?
רוני_בלוני*

סדר פסח אישי

רעיון: לעשות יומיים בשבוע כביסות מרוכזות באופן קבוע. למשל בימים שני ומוצאי שבת.
בכל יום מרוכז עושים שתי מכונות בזו אחר זו.

רעיון אחר (ניסיתי זה החזיק תקופה ממושכת ואז נשברתי): כל יום יומיים - מכונה, בערב תולים, כשחוזרים מהעבודה מקפלים ואם יש צורך מפעילים עוד מכונה. האמת שנשברתי וחזרתי למייבש חיש מהר. מהר מאוד גיליתי שסל הכביסה ריק כל הזמן.
רוני_בלוני*

סדר פסח אישי

_איך מארגנים בית
?_
יש המון חומר מדהים בדף של פליי ליידי ובדפים נוספים אולי כדאי לך לבקר גם שם.
ארגון בית זו מילה גדולה מדי, כללית מדי.

במילים פשוטות: "להכניס הכל לשגרה"
כל ערב לפני שהולכים לישון אוספים את הצעצועים לתוך הארגזים/ארונות.
שוטפים את הכלים, מנקים את המשטחים (שולחן במטבח/בסלון/שיש),
כל דבר שלא שייך לסלון מחזירים למקום.

כדאי להתחיל את המלאכה ביחד עם הילדים לפני שהם הולכים לישון, ואחרי שהם הולכים לישון להמשיך לבד.
כדאי לשים טיימר על עשרים דקות - עשרים וחמש דקות ולהשתדל לעבוד מה שיותר מהר.
אפשר לחלק את שגרת הסדר לשניים: שגרת בוקר ו- שגרת ערב.
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

איפה יש דפים של אמא של יונת לארגון בית?
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

רעות אני רוצה הדרכה לסדר וניקיון בית, אולי את יכולה לתת לי טיפים קצת
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

ותעני לי איך עושים דברים בזריזות ולא באיטיות
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

אני רוצה הוראות מפורטות איך לסדר ולנקות בית ואיך לא לדחות עשיית דברים
ריח_מנטה*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

לפלוני אלמוני שלום
את שואלת כיצד לארגן בית ולנקות. אז צריך להתחיל ממשהו ולאט לאט להגיע לכל מיני פינות.
תתחילי עם חדר 1. בחדר הזה תמייני כל מיני דברים שאת לא צריכה או שאולי את יכולה למסור לנזקקים. אחר כך לרחוץ חלון לשים מצעים נקיים לטאטא את הריצפה ולשטוף אותה לנגב אבק וזהו חדר 1 נקי וכך הלאה.אל תעשי הכל ביום אחד תחלקי לך כל יום לעשות משהו ואז תראי שדברים מתחילים להסתדר נתנו לך פה הרבה דפים לקרוא בהם ויש שם טיפים מצוינים.
דפים
טיפים ופטנטים ,
תרגומי פליי ליידי
מדור הבית במרכז בחרי לך קטגוריה מסוימת ותתחילי לקרוא וללמוד מהעיצות שנתנו בדפים. בהצלחה@}
לואיזה*
הצטרפות: 31 יולי 2005, 17:19

סדר פסח אישי

שליחה על ידי לואיזה* »

קמים מוקדם ממש (עכשיו קיץ וזה לא קשה), בונים שגרה קבועה של משימות שרוצים להספיק (מתחילים ממשימה אחת או שתיים ומוסיפים לאט לאט) ובשלב מאוחר יותר מתחילים לעבוד עם טיימר.
מה שמאוד מקל על הבוקר הוא למצוא בית מסודר כשקמים.
בקיצור- נכנסים לאתר של FLYLADY
פלוני_אלמונית*

סדר פסח אישי

בערב: עוברים בזריזות בבית ומחזירים דברים למקום.
כלים שוטפים בלילה כך שבבוקר קמים והכיור נקי.
כשקמים בבוקר מכניסים כביסה מלוכלכת למכונה ומפעילים עם השהייה.
אחרי הצהריים מבטלים את ההשהיה, מורידים ומקפלים את הכביסה של אתמול, ותולים את הכביסה.
רוני_בלוני*

סדר פסח אישי

חשבתי לעשות לכם חשק.....
יש לנו חדר, חצי חדר למעשה שהוא כמעט פתוח לסלון.... אתמול עשיתי בו סדר רציני ביותר והפכתי אותו למשרד של הבית, הוספתי אפילו כורסא נפתחת, עציצים, שולחן כתיבה שלא היה בשימוש (ועליו המחשב) כל צרכי המשרד (עפרונות, עטים, מחשב כיס, מספרים, דבק), ועל אחד המדפים שמתי את מגרות הניירת שלנו (עשויה מקרטון: דואר לשלם, דואר ששולם, מסמכים שיש לשמור). ככה הכל בהישג יד. כולל הטלפון וכל הניידים למניהם.
הילדים התלהבו - אז אני מקווה שנצליח לשמור שם על הסדר. ועכשיו .... היום... בעוד כמה דקות אני הולכת לרכוש מדפסת.
אין לנו מדפסת והילדים רוצים להדפיס כל מיני דברים, וגם אני. הגיע הזמן לרכוש לנו מדפסת.
אז כל מי שחלם ורצה גם משרד יפה בבית.... קדימה חפשו לכם פינה מתאימה.... ולעבודה! היום לא דוחים!
אביב_הגיע*
הצטרפות: 18 מרץ 2007, 10:47

סדר פסח אישי

שליחה על ידי אביב_הגיע* »

אני כל כך רוצה בית נקי ומסודר !
תאריך היעד-פסח
בינתיים רק קוראת את התרגומים של פליי ליידי שוב ושוב , מחכה שזה יחלחל ויגרום לי לקום... מחזירה את הדף למה חדש
והולכת לקרצף את הסיר של הצ'ולנט מאתמול.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

סדר פסח אישי

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

לא קשור לפסח (אבל עוד מעט ראש השנה..) :-)

מה לדעתכן אפשר לזרוק מתוך אלה - ולחלופין האם כדאי לשמור בפורמט אחר או מצומצם:
  • מאמרים בסיסיים מימי התואר הראשון, מסודרים במעטפות/קלסרים דקים. תופסים מדף אחד בארון.
  • שקית קטנה עם מכתבים מאנשים שאני כבר לא בקשר איתם, ניירות וכל מיני מזכרות משנותי בחו"ל (מ-4 שנים זה מה שנשאר)
  • המון קלסרים דקים עם יצירות שלי מאותה תקופה - ציורים בצבעי מים, קומיקס וכולי. לא תופס המון מקום אבל כבר ממש ישן וכמעט לא רלוונטי לחיי. מצד שני זו האמנות שלי, דברים שממש החזיקו אותי אז.
  • כמה יצירות אישיות בעלות נפח (קלסר קטן מלא בסיכות אמנותיות קטנות, פסלי קרמיקה וכולי). תופסים מדף שלם בארון.
  • המון מגזינים שקשורים לתחום עיסוקי (נקרא להם מגזינים מסוג 1) - בד"כ מכל מגזין רלוונטיים רק 2-4 דפים (אלה שאני קשורה אליהם). תופס 2-3 מדפים.
  • ספרים מקצועיים מתחום עיסוקי הקודם, שחופף לנוכחי במידה מאוד-מאוד חלקית. כבר לא נוגעת בהם, אבל הם ספרים מאוד "חשובים" ויפים (מדריכים מקיפים כאלה, בונבוניירות :-) ).
  • עוד עשרות מגזינים מסוג אחר שתופסים מדף שלם (מגזינים מסוג 2) - לא כ"כ שימושי, מתפקדים על תקן רזומה ;-) מדי פעם אני מעלעלת בהם כדי להיזכר במשהו שקשור לעבודה.
  • ערימת תקליטים ופטיפון ישן - כבר לא משתמשת המון זמן, לא רוצה שהילד ישחק בזה. אבל אולי כשהוא יהיה גדול כן ייהנה מזה? חלק גדול מהתקליטים אין להשיג על דיסקים.
  • תמונה ממוסגרת גדולה שכבר לא רלוונטית לחיי - לשים ברחוב? למכור? למסור? למסגר שוב עם תמונה אחרת בפנים?
(כל אלה דברים שנשארו כבר אחרי ניפויים חוזרים ונשנים, ובכ"ז תופסים ארון שלם בחדר העבודה).
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

מאמרים בסיסיים מימי התואר הראשון, מסודרים במעטפות/קלסרים דקים. תופסים מדף אחד בארון.
בהחלט לזרוק. אין ספק.
שקית קטנה עם מכתבים מאנשים שאני כבר לא בקשר איתם, ניירות וכל מיני מזכרות משנותי בחו"ל (מ-4 שנים זה מה שנשאר)
לי יש נטיה לשמור דברים כאלו, אבל רק אם השקית קטנה קטנה. תדמייני את עצמך פותחת אותה עוד 10 שנים: את מדמיינת עונג גדול? אז לשמור. אם לא אז לא.
המון קלסרים דקים עם יצירות שלי מאותה תקופה - ציורים בצבעי מים, קומיקס וכולי. לא תופס המון מקום אבל כבר ממש ישן וכמעט לא רלוונטי לחיי. מצד שני זו האמנות שלי, דברים שממש החזיקו אותי אז.
בהחלט לשמור.
כמה יצירות אישיות בעלות נפח (קלסר קטן מלא בסיכות אמנותיות קטנות, פסלי קרמיקה וכולי). תופסים מדף שלם בארון.
לנפות באלימות אבל לשמור דוגמיות (מכל אסכולה?)
המון מגזינים שקשורים לתחום עיסוקי (נקרא להם מגזינים מסוג 1) - בד"כ מכל מגזין רלוונטיים רק 2-4 דפים (אלה שאני קשורה אליהם). תופס 2-3 מדפים.
לגזור את הדפים הרלוונטים (לרשום בשוליים מאיפה ומתי) ולזרוק את השאר. הכוונה לכתבות שלך?
ספרים מקצועיים מתחום עיסוקי הקודם, שחופף לנוכחי במידה מאוד-מאוד חלקית. כבר לא נוגעת בהם, אבל הם ספרים מאוד "חשובים" ויפים (מדריכים מקיפים כאלה, בונבוניירות ).
או להשאיל או לשמור. אני אוהבת שיש לי מאגרי ידע על המדפים.
ערימת תקליטים ופטיפון ישן - כבר לא משתמשת המון זמן, לא רוצה שהילד ישחק בזה. אבל אולי כשהוא יהיה גדול כן ייהנה מזה? חלק גדול מהתקליטים אין להשיג על דיסקים.
ההורים שלי והחמים שלי נפטרו משלהם על ידי כך שמכרו אותם. ככה את יודעת שהם יגיעו למישהו שיעריך אותם וישמור עליהם. לגבי צ'וצ'ו - אני לא חושבת שיש סיכוי סביר שילד שגדל על הצליל הנקי של דיסקים יכמהה פתאום לתקליטים. יכול להיות אבל מאד לא סביר.
ואת התמונה למסגר מחדש, כמובן. המסגרת זה החלק הכי יקר.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

את מדף המאמרים את יכולה לזרוק ללא חשש. באינטרנט המידע רב יותר, מעודכן יותר ונגיש יותר לחיפוש.
אני שומרת מהלימודים רק עבודות שכתבתי ויש לי איזשהו קשר רגשי אליהן.

בנוגע לשקית המכתבים וגם ליצירות - אהבתי את אמת המידה שהציעה אמא של שפן: תדמייני את עצמך פותחת אותה עוד 10 שנים: את מדמיינת עונג גדול? אז לשמור. אם לא אז לא.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

סדר פסח אישי

צודקת :-) תודה. לא יודעת למה שמרתי מגזינים עבים כ"כ הרבה זמן כשמעניינים אותי רק דפים ספורים מתוכם.
לגבי צ'וצ'ו - אני לא חושבת שיש סיכוי סביר שילד שגדל על הצליל הנקי של דיסקים יכמהה פתאום לתקליטים. יכול להיות אבל מאד לא סביר.
לא יודעת אם "יכמה" - בפנטזיה שלי, שנינו ניגשים בחרדת קודש להאזין לתקליטים הישנים, חלקם של שירי ילדים וחלקם לא, וזו פעילות תרבותית נפרדת ולא תחליף לדיסקים. אבל זו פנטזיה :-P
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

סדר פסח אישי

עבר עלי יום כייפי ומטהר של ניפויים :-) וסופו בארגז מלא ניירת להשלכה.
  • אלבום קטן מאולתר של ציורי ילדים על נייר קשיח, שציירו לי ילדים בני 4-5 בגן שעבדתי בו בגיל 19 (בנח"ל...). הציורים מקסימים, אבל עם כל מה שקשור בילדים האלה או בנח"ל איבדתי קשר מזמן. מה עושים עם זה?
אמא_של_שפן*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2006, 12:19
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שפן*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי אמא_של_שפן* »

מעבירים את מבחן ה" תדמייני את עצמך פותחת אותה עוד 10 שנים: את מדמיינת עונג גדול? אז לשמור. אם לא אז לא.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

סדר פסח אישי

עוד שאלה -
קלסר קטן ובו שמורות עשרות יצירות ישנות מאוד שלי, שבזמנו קיבלו משקל רב (כמעט הוצגו בתערוכה למשל). מדובר באמנות שימושית (סיכות לבגד/כובע עם תמונות קטנטנות עליהן).
אין לי שום סנטימנט לסיכות עצמן, ובכל זאת מתקשה לזרוק. זה לא תופס הרבה מקום, אבל לא רוצה לדחוס את זה בבוידעם. וגם לא רוצה להציג אותן על הקיר או להשתמש בהן בעצמי. אולי לחלק לחברות? אבל זה צריך להיות רק למי שתרצה לענוד אותן או להשתמש בהן... לא סתם "לזרוק עליהן" סיכות :-)
חשבתי ללכת לחנות פיצ'פקעס ולהציע להם שישימו את הסיכות שם למכירה.
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי עדי_ל* »

הציורים מקסימים, אבל עם כל מה שקשור בילדים האלה או בנח"ל איבדתי קשר מזמן. מה עושים עם זה?
יוצרים מחדש עם הקטנצ'יק : גוזרים חלקים נבחרים, מדביקים על כריכה של מחברת/ספר סקיצות, סתם קרטון שעליו יוצרים. ואז מוסיפים את חלקכם לזה.

אפשר גם להשאיר כמו שזה או כאמור לגזור ולהדביק בצפיפות את מה שאהוב במיוחד ואת זה להעביר לימינציה ולהשתמש כתחתית לצלחת.
ציורי ילדים זה דבר מנצח :-)
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי עדי_ל* »

סיכות שוות?
אולי אבחר לי אחת להתהדר בה..
את יכולה להשתמש בהן שימוש מעט שונה, לדקורציה אחרת.
כמו, לסדר אותן על כובע אחד אהוב ולהניח בכניסה לבית ולחילופין לחבר אותן לאיזה משטח ולהפוך לתמונה לשירותים(מקום אהוב ומאפשר הירהור :-)) וכו'..
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

סדר פסח אישי

תודה :-) אחלה רעיון לעשות למינציה לציורי הילדים.
סיכה אתן לך בשמחה, ואפילו שתיים (כאמור יש עשרות). אני לא בטוחה שאני רוצה לראות אותן מול העיניים באופן קבוע, זה כבר לא הסגנון שלי (אורבן סופיסטיקייטד :-P ואילו היום מתאים לי יותר רטרו וינטאג'!).
סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

הגיע הזמן לעשות קצת סדר...
סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

סדר פסח אישי

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

מעלה למה חדש