ניסויים בבעלי חיים

אנונימי

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי אנונימי »

האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים מפרסמת מדריך צרכנים ובו רשימת חברות המבצעות ניסויים על בעלי חיים. רשימות מפורטות יותר נמצאות כאן . (נורית מ)

באתר של אנונימוס יש מידע על ניסויים בבעלי חיים ומידע רב נוסף שלא תמיד קל לעיכול. הטלפון של אנונימוס 03-5226992. (רז כשר)

כתבה : "התשדירים שלא ראיתם."
אחד הסירטונים שניגנזו

מוצרים שמיוצרים על ידי חברות שעושות ניסויים:

X חיתולי פמפרס .
פמפרס שייכים ל"פרוקטר את גמבל", חברה שמבצעת ניסויים ומייצרת גם את
X שמפו פנטן
X שמפו "הד אנד שולדרס".
X פרינגלס (כן, הקרקרים).
X מזון לחיות מחמד איימס ויוקנובה
X קולגייט (קצף גילוח ומשחת שיניים).
החברה, "קולגייט פלמוליב" מייצרת גם את-
X סבון רחצה וסבון כלים פלמוליב.
X דאודורנט "ליידי ספיד סטיק".
X טמפוני או.בה
X תחבושות אולוויז
X מוצרי תינוקות וקוסמטיקה של "ג'ונסון אנד ג'ונסון"
(מיכל מ)
X האגיס מיוצרים ע"י קימברלי קלארק שכן עושה ניסויים.
X יש איזה שיתוף פעולה בין קימברלי לחוגלה כך שגם מוצרים של חוגלה אני לא קונה.
(נורית מ)

מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים:

V בשקד קוסמטיקה טבעית גם המוצרים וגם חומרי הגלם לא נוסו מעולם על בעלי חיים www.shaked-natural.com
V על מוצרים שלא נוסו מופיע סמל של ארנב (לא על כולם).
V קמיל בלו ושאר המוצרים של ד"ר פישר, לא מנסים על בע"ח. (מיכל מ)
V כל מוצרי Careline לא עברו ניסויים על בעלי חיים. ככה גם קונים ישראלי (אנחנו מקפידים, אלא אם אין תוצרת הארץ) וגם בלי פגיעה בבעלי חיים. (אביב חדש)

רז_כשר*
הצטרפות: 31 יולי 2001, 10:53
דף אישי: הדף האישי של רז_כשר*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי רז_כשר* »

שלום שמי רז כשר ואני עוסקת בהתנגדות לניסויים בבעלי חיים אני עושה דוכן ואת זה אני תורמת לאגודות.
מי שמתענין בנוסה יכול לכתוב

ביי ביי רז
מיכל_מ*
הצטרפות: 06 דצמבר 2001, 17:44
דף אישי: הדף האישי של מיכל_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מיכל_מ* »

רז, כל הכבוד לך.

אני משתדלת לקנות מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים. (חיתולים, סבון, שמפו, קצף גילוח ועוד) - נראה לי שאם כל משפחה תחליף רק מוצר או שניים שנוסו בכאלו שלא, יהיה לזה אפקט צרכני. ושזה עדיף על נסיון להחליף הכל - כי אז מרימים ידיים ועוזבים הכל.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי בשמת_א* »

וואו, איזה דברים!
למה למשל צריכים אורל-בי לנסות על בעלי חיים את החוט הדנטאלי שלי? מה יש פה לנסות על בעלי חיים? לא היה עולה בדעתי אפילו לחשוד!
מרב_אמא*
הצטרפות: 16 נובמבר 2001, 20:14
דף אישי: הדף האישי של מרב_אמא*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מרב_אמא* »

רז, כל הכבוד על פתיחת הדף !
אני מוסיפה כאן מידע על הסכם סחר שישראל חתמה עליו עם האיחוד האירופאי שיזיק מאד לזכויות בע"ח במה שקשור לניסויים בארץ. המידע הוא מהעיתון השבועי של אנונימוס:

טוב למסחר, אסון לבעלי-החיים

לאחרונה נכנס לתוקפו הסכם מדעי ומסחרי, המאיים להפוך את ישראל למרכז של ביצוע ניסויים בבעלי-חיים עבור חברות אירופיות, בתנאים המחפירים הנהוגים בישראל. זהו הזמן לשפר בישראל את הנהלים בתחום הניסויים בבעלי-חיים, לפי המודל האירופי.

הכרה הדדית. הסכם הכרה הדדית במעבדות המבצעות מחקרים קדם-קליניים, נחתם בשנת 1999 בין ממשלת ישראל לבין האיחוד האירופי. מטרת ההסכם היא להפחית אצל שני הצדדים עלויות וזמן המעורבים בקיום מבדקי בטיחות למוצרים שונים, ולהקל על כניסתם של מוצרים חדשים לשוק. לפני מספר שבועות נכנס לתוקפו השלב השני של ההסכם, ומעתה קיימת הכרה הדדית בין ישראל לבין האיחוד האירופי במחקרים ובנתוני מידע, המשמשים לייצורם של מוצרים – רובם מוצרי צריכה: מוצרי קוסמטיקה, כימיקלים תעשייתיים ורעלים, מוצרי רוקחות, תוספי מזון, תוספי תזונת בעלי-חיים ומדבירי חרקים. במסגרת ההסכם, קיבלה הרשות הלאומית להסמכת מעבדות, הכפופה למשרד התעשייה והמסחר, את הסמכות לאשר למוסדות ישראליים לבצע מבדקי בטיחות, שתוצאותיהם יוכרו במדינות האיחוד האירופי. חמישה מוסדות בישראל כבר אושרו רשמית על-ידי הרשות, וביניהם מעבדות חברת "הרלן", העוסקת באופן בלעדי בביצוע ניסויים בבעלי-חיים עבור לקוחות בארץ ובחו"ל.

ההסכם פוסח על בעלי-החיים. ההסכם דורש מהמוסדות הישראליים לעמוד בתקני "תנאי מחקר נאותים" (GLP: Good Laboratory Practice). אלו הם כללים אירופיים, המסדירים את דרכי ביצוע הבדיקות, והם באים להבטיח איכות גבוהה של המוצר, ותקפות ומהימנות של נתוני המעבדות. מכללים מוגבלים אלה, לא נובע כי המעבדות הישראליות יחויבו לפעול גם לפי הכללים האירופיים לביצוע ניסויים בבעלי-חיים. לפרצה זו בהסכם יש חשיבות רבה, כי קיים פער גדול בין רמת הסטנדרטים והכללים של מועצת אירופה לבין הרמה שקבעה המועצה הישראלית לניסויים בבעלי-חיים (היא הגוף האמור לפקח על הניסויים בבעלי-חיים בישראל). הבדלים משמעותיים קיימים בין אירופה לישראל בעיקר בתחומים הבאים:
  • תנאי החזקת החיות ב"בתי החיות" (המכלאות של מעבדות המחקר) באירופה גרועים פחות (גודל המכלאה הנדרש באירופה הוא פי 3 בקירוב מן הנדרש בישראל).
  • ניסויים אכזריים במיוחד, שבאירופה נמצאו להם חלופות מוכרות, נאסרו לביצוע באירופה, אך הם מותרים בישראל (פוטוטוקסיניות – בדיקת רעילות לאחר חשיפה לאור חזק; ולקורזיביות – בדיקת איכול העור).
  • שיטות בדיקה המוכרות באירופה בתור תחליף לניסויים בבעלי-חיים הביאו לאיסור על ניסויים בבעלי-חיים במקרים אלה, אך בישראל לא קיבלו החלופות הכרה.
  • הבדלים בין מנגנוני האישור של ניסויים, הופכים את ישראל למקום שבו קל יותר לאשר ניסויים בבעלי-חיים (פיקוח עצמי של מוסדות המחקר, לעומת פיקוח על-ידי ועדות חיצוניות).
  • הרפיית שרירים ללא הרדמה נאסרה בכל 43 מדינות מועצת אירופה, אך לא בישראל.
ישראל: מרתף עינויים עולמי? תנאי הכליאה הפחות קשים, אשר נדרשים באירופה, עולים יותר כסף מן התנאים המקובלים בארץ. שיקול זה, בנוסף לעובדה, שבישראל (בניגוד לאירופה) אין פיקוח חיצוני על מוסדות העורכים ניסויים בבעלי-חיים, הופך את ישראל למקום זול ונוח במיוחד לביצוע מחקרים בבעלי-חיים, אשר קשה יותר לקיימם במדינות אחרות. הסכם ההכרה ההדדית עלול להביא לכך, שחברות אירופיות, שעד כה נאלצו לבדוק מוצרים במדינותיהן, תחת הסטנדרטים האירופיים, תעברנה את שלב המבדקים למעבדות בישראל, כאן יבוצעו ניסויים האסורים במדינותיהן, והניסויים המותרים יבוצעו בתנאים קשים יותר, וללא סיכוי נראה-לעין לעבור לחלופות. אין פלא, שהאל הרלן, מנהלה של חברת "הרלן" העולמית (העוסקת בגידול בעלי-חיים לניסויים ובשירותי ביצוע ניסויים עבור גופים אחרים), הצהיר במפורש כבר בשנה שעברה על כוונתו להפוך את מדינת ישראל למרכז הפעילות העולמי של החברה.

בדיקות רעילות. בדיקות בטיחות למוצרי צריכה כוללות בדיקות רעילות של כל מרכיב במוצר וכן במוצר המוגמר. בדיקות הרעילות כוללות בין השאר את הפרוצדורות הבאות:
  • בדיקת רעילות חריפה. זוהי חשיפה חד-פעמית רבת עוצמה לבדיקת יכולת ההמתה של החומר. למשל: מבדק 50LD כרוך בהלעטת מאות בעלי-חיים בחומר, בניסיון למצוא את הכמות שתמית את מחציתם. מבדק זה נאסר בחוק בהולנד כבר ב 1997, ובאופן בלתי רשמי הוא אסור במדינות נוספות. בישראל הוא מותר.
  • בדיקת רעילות תת-חריפה. החומר הרעיל ניתן במינון נמוך במשך מספר שבועות.
  • בדיקת רעילות כרונית. ההרעלה נמשכת מספר חודשים.
  • בדיקת רעילות לאחר חשיפה לאור (Phototoxicity). בבדיקה זו מורחים חומר על עור החיה, מקרינים עליו אור אולטרה-סגול, ובודקים אם חלו שינויים. מבדק זה נאסר לביצוע בבעלי-חיים בכל האיחוד האירופי (אך לא בישראל) לאחר שבאירופה אושרה לו חלופה באמצעות תרבית תאים.
  • בדיקת פוטנציאל מסרטן. המבדקים נערכים בעכברים מבוגרים, הנוטים לפתח סרטן, והם נמשכים שנתיים, לפחות.
  • בדיקת פוטנציאל טרטוגני שנעשית בבעלי-חיים מעוברים: הנקבות המעוברות נחשפות לחומר, ונבדקת השפעתו על הוולדות.
  • בדיקת רגישות (לעור ועיניים). למשל: מבדק Draize, הכולל החדרת חומר לעיניהן של ארנבות הנתונות בסד והחזקתן במצב זה במשך עד שלושה שבועות. שיטה זו נאסרה לפי הכללים של מועצת אירופה, אך היא מותרת בישראל.
כל חומר ממרכיבי המוצר נבדק על בין אלפיים לארבעת-אלפים בעלי-חיים. המבדקים מכאיבים מאוד וכוללים סדרות ארוכות של פרוצדורות פולשניות ובדיקות דם. בסוף המבדקים מומתים כל בעלי-החיים שלא מתו במהלכם.

בדיקות יעילות. בפיתוח תרופות נהוגות גם בדיקות יעילות, הנערכות לאחר שהוכח בבדיקות הרעילות, שהחומר הנבדק אינו רעיל לבעלי-חיים. הבדיקות הללו כוללות גרימת מחלה מסוימת לבעלי-החיים באמצעים המשתנים לפי סוג המחלה, ובדיקת יעילות התרופה בריפוים ממחלה זו. הבדיקה מתבצעת על כמה קבוצות של בעלי-חיים, כולל קבוצה, שאינה מקבלת את התרופה.

הצעד הבא. מאחר שהסכם ההכרה ההדדית במחקרים ובמידע, בין ישראל לבין האיחוד האירופי, עלול להעביר לישראל ניסויים בבעלי-חיים עבור חברות אירופיות, נוצר צורך מיידי להשליט בישראל את הסטנדרטים האירופיים לרווחת בעלי-חיים, מכל הבחינות: הנהלים והשיטות לאחזקת החיות ולביצוע הניסויים בהן, נהלי האישור והפיקוח בתחום, והאיסור המוחלט על עריכת ניסויים מסוגים מסוימים. השוואת התקנים והנהלים בישראל לאלה הנהוגים באירופה היא הדרך העיקרית, כיום, למנוע את הפיכת ישראל למרכז לעריכת ניסויים בבעלי-חיים עבור חברות אירופיות. לאחרונה הביעה הנהלת משרד התעשייה והמסחר נכונות לבדוק אפשרויות לתיקון המצב שנוצר בעקבות ההסכם. נכונות זו היא תוצאה של לחץ ציבורי. את הלחץ הזה יש להגביר, והיעד העיקרי בשלב זה הוא שרת התעשייה והמסחר.

מקורות:
האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי-חיים, "ישראל הפכה לפח הזבל של העולם", 22.5.02.
האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי-חיים, "ישראל – פח הזבל של העולם", 29.4.02.
משרד התעשייה והמסחר, “Agreement on mutual recognition of OECD principles of good laboratory practice (GLP) and compliance monitoring programmes between the European Community and the State of Israel - Agreed Minutes”, Official Journal L 263 , 09.10.1999 pp. 0007-0018.
משרד התעשייה והמסחר, לשכת הדובר, "שרת התמ"ס: מדינות השוק המשותף מכירות ביכולת המקצועית של מערכת הניתור והבקרה של מדינת ישראל", הודעה לעיתונות, 8.4.02.
הכתבה מתבססת על כתבה מאת ענת רפואה, ותודה גם לאסף עמית.
מרב_אמא*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מרב_אמא* »

אנונימוס גם מבקשים מכל אחד שאיכפת לו לכתוב:
כִתבו לשרת התעשייה והמסחר על ניסויים בבעלי-חיים
בעקבות כניסתו לתוקף של הסכם הכרה הדדית בנתונים שהושגו דרך ניסויים בבעלי-חיים בין ישראל לאיחוד האירופי (ראו כתבה 2), אנו מבקשים לשלוח פקס או מכתב (מנומס!) לשרת התעשייה והמסחר, דליה איציק, ולבקשה לפעול בתחומים הבאים:
  1. לאמץ את כל הסטנדרטים, הכללים, התקנות והתקנים הקיימים במדינות האיחוד האירופי בנושא רווחתם של בעלי-חיים במעבדות.
  2. לפעול לכך שיאושרו בישראל חלופות לניסויים בבעלי-חיים, שכבר אושרו לשימוש במדינות המערב, ובמקביל לכך לאסור ביצוע כל ניסוי שנמצאה לו חלופה.
  3. להעביר את סמכות האישור והפיקוח על הניסויים מוועדות פנימיות של המוסדות לגורמים חיצוניים, כנהוג באירופה.
  4. להבטיח בחוק אי-ביצוע כפל ניסויים.
המען למכתבים: השרה דליה איציק, לשכת שרת המסחר והתעשייה, רח' אגרון 30, ירושלים 94190
מספר פקס: 6243738 02
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

מרב, אולי תציגי מכתבים לדוגמא, כך שלא אצטרך להתאמץ ולשלוח אחד מוכן?
מרב_אמא*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מרב_אמא* »

שגית לבקשתך, אני מקווה שכמה שיותר מחברי קהילת באופן יישלחו או יפקססו את המכתב:

יוני 2002

לכבוד
השרה דליה איציק
לשכת שרת המסחר והתעשייה
רח' אגרון 30, ירושלים 94190

בעקבות כניסתו לתוקף של הסכם הכרה הדדית בנתונים שהושגו דרך ניסויים בבעלי-חיים בין ישראל לאיחוד האירופי דומה כי ישראל עומדת להפוך ל"פח הזבל" של אירופה בנושא זה.
האם את, כשרת המסחר והתעשייה של מדינה מערבית כישראל, מעוניינת לקדם תהליך שלמעשה מעמיד את ישראל בשורה אחת עם העולם השלישי ?! ידוע שבעולם מדינות מתקדמות נוהגות לעסוק בתעשייה מזהמת במדינות בן תקנות הזיהום קלות יותר. דומה שעתה, בעקבות ההסכם הנ"ל, ישראל מוכיחה את עצמה בנושא זכויות בעלי חיים באותה שורה כאותן מדינות נחשלות המנוצלות בצורה כה ברורה ע"י העולם המערבי.
הנני מבקשת כי בתוקף תפקידך ולכן באחריותך על קידום תעשייה ומסחר מתקדמים כבכל מדינה מערבית מן השורה הראשונה לאמץ את כל הסטנדרטים, הכללים, התקנות והתקנים הקיימים במדינות האיחוד האירופי בנושא רווחתם של בעלי-חיים במעבדות.
  1. לפעול לכך שיאושרו בישראל חלופות לניסויים בבעלי-חיים, שכבר אושרו לשימוש במדינות המערב, ובמקביל לכך לאסור ביצוע כל ניסוי שנמצאה לו חלופה.
  2. להעביר את סמכות האישור והפיקוח על הניסויים מוועדות פנימיות של המוסדות לגורמים חיצוניים, כנהוג באירופה.
  3. להבטיח בחוק אי-ביצוע כפל ניסויים.
אשמח לשמוע על הצעדים בם הנך נוקטת בנושא

בברכה,
XXX
נורית_מ*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי נורית_מ* »

ידיעה משמחת היום בוואלה על אישור בקריאה טרומית של הצעת חוק שתצמצם ניסויים בתחום הקוסמטיקה וההוראה ותאסור ייצוא קופים לניסויים בחו"ל.
מיכל_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מיכל_מ* »

זו אכן ידיעה משמחת, אבל לי תמיד נורא קשה לקרוא בנושא ולכן גם לפעול. נדמה לי שאני לא היחידה. זה כל כך מרתיע שאנשים מעדיפים פשוט להתעלם.
מרב_אמא*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מרב_אמא* »

אני משתדלת להחרים חברות שעושות ניסויים גם אם חלק מהמוצרים לא עברו ניסויים בבע"ח. ג'ונסון עדיין מקיימים ניסויים ולכן יש, לדעתי, להחרים אותם לחלוטין. שאר המידע שנתת נכון ועוד מידע מסוג זה ניתן להשיג מרז בחוברת שעליה דובר למעלה.
נורית, תודה על המידע.
מיכל, לי קשה מאד להתמודד נפשית עם נושא זה אבל על מנת לשנות אנחנו חייבים.
נורית_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי נורית_מ* »

גם לי ההתעסקות בנושא הזה כמעט בלתי אפשרית. קראתי לפני בערך 11 שנה ספר בשם "רצח החפים מפשע" וזה היה כל כך מזעזע ומדכא שאחרי זה כבר לא התקרבתי לנושא (רק הקפדתי לעדכן אצלי את מדריך הקוסמטיקה).
השבורה*
הצטרפות: 31 יולי 2002, 02:06

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי השבורה* »

בא לי לבכות כשאני קוראת את זה.
אני לא יכולה לשמוע על זה.
כל כך קשה לי ביום יום, שאני מנסה כמה שפחות לחשוב על זה. יש לי ימים שאני רק עוברת בכביש ליד צער בעלי חיים ומתחילה לבכות.
אני לא מסוגלת להתקרב לשם. יש לי כנראה טראומות מכל מיני דברים שראיתי בטלויזיה כשהייתי ילדה. בכלל ,אני מרגישה כל כך קרובה לעולם החיות שהחוסר אונים שלי לעזור לכולם פשוט מטריף אותי.
מספיק לי לראות כלב אחד משוטט ברחוב עם מבט עצוב בעיניים בשביל לא לישון אחר כך בלילה.
אני מסתובבת עם אוכל יבש לחתולים בתיק כדי שלא יקרה מצב שאני לא אוכל לעזור לחיה רעבה....

כמובן שאני לא משתמשת באף מוצר שנוסה על בעלי החיים .
אני לא רוצה לפתוח אף אתר שמדבר על חיות מהפחד שאולי אני אקרא בטעות משהו נורא
וזה יטריד אותי עד כאב עד שאיכשהו אני אצליח להעיף את זה מהראש.
אף אחד לא יודע שזה עד כדי כך אצלי. בטח יחשבו שהשתגעתי.
וגם כאב לי נורא לקרוא את זה שהניסויים הנוראיים האלה הולכים להיעשות כאן בארץ.
אין גבול לאכזריות של בני אדם?!?!?
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי רועי_שרון* »

יש מוצרים שאני לא מעז לנסות על עצמי אם אינני יודע שהם נוסו קודם לכן על בעלי חיים. כמובן שלא כל מוצר, אבל בהחלט יש כאלה. כמו כן, אני מודע לזה שיש סוגים שונים של ניסויים. אבל האשם העיקרי בניסויים מיותרים הם תקנים ולא החברות שמייצרות את המוצרים.

לדוגמא, חברה שמייצרת מוצר שאמור לבוא במגע עם תינוקות (נניח, צבע מיטת תינוק) חייבת לעמוד בתקנים מסויימים על מנת למכור בארה"ב. וחלק מהתקנים האלה הם דרישות מינימום של ניסויים בבעלי חיים. בדוגמא הזו: מאחר שתינוקות מכרסמים ריהוט (כמו כל דבר אחר שהם מכניסים לפה) אז יש סיכוי שהם יבלעו חתיכות צבע יבש, ולכן יש דרישה בתקן לבדוק רעילות של הצבע באמצעות בעלי חיים. ובסך הכל מה היה עדיף, שיבדקו את זה על תינוקות?

אז נכון שהחברה היא הזרוע המבצעת, ונכון גם שהחברה יכולה לבחור לייצר מוצרים שאין לגביהם דרישה כזאת. אבל כל עוד יש שוק לצבע מיטת תינוקות, אז יהיו חברות שמייצרות אותו, וכל עוד התקן ידרוש מהן לבדוק את רעילות הצבע על בעלי חיים, הן יעשו כן.

כך שההתנגדות לניסויים בבעלי חיים נראית לי גורפת מדי. אני חושב שצריך למקד את ההתנגדות בתהליך הניסוי יותר מאשר בעצם קיום הניסוי. לדוגמא, אפשר לבדוק רעילות עד כמות של פי שלוש ממקסימום כמות הצבע שתינוק יכול לכרסם, ולא עד פי עשר. אפשר לדרוש טיפול נאות בבעלי חיים שהורעלו כתוצאה מהניסוי. אפשר להגביל את כמות הבדיקות שבעל חיים מסויים עובר. אפשר לדרוש תהליך בדיקה הדרגתי, כך שאם מתגלה רעילות חלקית בכמות של 50% מהמקסימום, אז לא ממשיכים לבדיקה של 100% או 300% כמות. וכו'.
נורית_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי נורית_מ* »

רועי,
למה אתה חושב שאם צבע מסויים אינו רעיל לחיה מסויימת אז הוא בטוח לתינוק?

יש רשימה לא קטנה של חומרים שהוכחו כבטוחים על חיות אבל מסוכנים לבני אדם וגם להיפך. חומרים שמזיקים לחיות אך מצילי חיים לבני אדם.

אני אנסה להביא דוגמאות.
אילנה*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 06:47

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי אילנה* »

אז המסקנה החכמה היא פשוטה: לישון, כמונו, על מזרנים על הריצפה ולזרוק את מיטת הסורגים לעזאזל!
קדימה! תנו לחיות לחיות! (ולהורים לישון עם הילדים)
רועי_שרון*

ניסויים בבעלי חיים

נורית, (א) לא אני חושב אלא אלה שקבעו את התקן; (ב) גם אם זה אינו אישור ודאי, קיים מתאם סטטיסטי בין רעילות לבע"ח מסויימים ורעילות לבני אדם. אז נכון שיש יוצאי דופן (כמו לכל דבר), אבל עדיין זו עשויה להיות בדיקה חשובה מבחינת הורדת הסיכון לרעילות לבני אדם. ושוב אני שואל, מה האלטרנטיבה? אני מניח שאת לא היית מעדיפה לבדוק את הרעילות באמצעות בניסויים בבני אדם, נכון?
נורית_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי נורית_מ* »

רועי,

לגבי השאלה האחרונה שלך, המסקנה שלי מכל המאמרים שקראתי היא שזה לא משנה מה אני מעדיפה בפועל זה מה שקורה. המסקנות שמתקבלות מניסויים בבעלי חיים הן לא אמינות והתרופות יוצאות לשטח והניסוי עלינו מתחיל.
מרב_אמא*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מרב_אמא* »

רועי,
השחצנות שלנו כבני אדם שבכלל פותחת אפשרות לעשות מעשים כמו ניסויים בבע"ח היא איומה בעיניי.
הצורך להמשיך לפתח על מנת למכור הוא תאב בצע ותרופות לרוב הדברים כבר קיימות אם רק נעמיק בידע של השבטים שעוד לא איבדו קשר עם סביבתם.
חלק מהפתרונות הם מניעה ולאו דווקא תרופה לאחר תקיפתה של המחלה.
עם הקידמה אנחנו גורמים צרות לעצמינו ואז על מנת לפתור את הצרות אנחנו מענים מיליוני בע"ח.

השבורה,
את כן יכולה לעשות, ובעצמך אמרת שאת עושה [מסתובבת עם אוכל]. אני מכירה היטב את הבעייה עליה את מדברת אבל אלה אנשים כמונו שיעזרו לחיות ולכן עלינו לשנס מותניים ולעשות מה שאנו יכולות/ים ולנסות לעבות טיפטיפה את העור על מנת שנוכל לעשות זאת.
מיכל_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מיכל_מ* »

מרב, אני חותמת על כל מילה.
רועי_שרון*

ניסויים בבעלי חיים

נורית, אני מסכים שהבדיקות (על בעלי חיים ואחרות) שעושים לתרופות אינן מגלות את כל האמת לגביהן, ואכן, התרופות יוצאות לשטח והניסוי עלינו מתחיל. :-(

יחד עם זאת, אין בנמצא דרך לדעת את כל האמת לגבי תרופות חדשות, ומלבד לא לצרוך אותן בכלל אין דרך להמנע מהשתתפות בניסוי.

מרב, אני חושב שנקודת המבט שלך מעט נאיבית. אני מסכים שהקדמה מביאה עימה הרבה צרות, אבל יש גם הרבה דברים טובים שמגיעים ממנה. (יש כאן איזה דף באתר שעוסק בנושא הזה, אבל אינני זוכר כרגע איזה.) אז כמו כל דבר בחיים, גם כאן נדרש איזון. לא צריך לרוץ ולנסות כל תרופה חדשה, וכן כדאי להקשיב לעצמנו ולמנוע מראש את המחלות. אבל אם אני אי פעם אהיה חולה באיזו מחלה נוראית אני מאד אשמח על כל סיכוי, ובכלל זה התרופות שפותחו תוך ניסויים בבעלי חיים.

תארי לך עתיד בלי איידס ובלי סרטן, עתיד שבו משך החיים הממוצע עומד על מאתיים שנה (ומתוכן נניח 180 בבריאות אופטימלית), עתיד שבו כמעט כל איבר שנפגע ניתן להחלפה על ידי ניתוח פשוט. זו ההבטחה של המחקר הרפואי. בלי מחקר רפואי זה לא יקרה, ועם מחקר כזה זו רק שאלה של זמן. נשמע לך חלום באספמיה? אם לשפוט על פי ההיסטוריה הקצרה יחסית (עשרות בודדות של שנים) של מחקר רפואי רציני, אז זה חלום עם סיכויי התממשות גבוהים מאד. זו שחצנות? יכול להיות. אבל מי רוצה לוותר על זה? צריך להקריב חיות בדרך? So be it.

הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות בשביל למנוע מהחיות האלה כאב ועוגמה מיותרים הוא להציב דרישות לדרך שבה מבצעים את הניסויים. אני חושב שרוב האנשים שמוכנים להקריב את החיות למען רווחתם האישית אינם אנשים אכזריים מטבעם. אני בטוח שהם היו מעדיפים שהניסויים האלה יתבצעו עם מינימום כאב ויגון לחיות. ולכן אני חושב שבנושא הזה אפשר לעשות שינוי של ממש (להבדיל לדוגמא מאי-שימוש במוצרים שנוסו על בע"ח בכלל).
מיכל_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מיכל_מ* »

כמו בנושא החינוך הביתי, גם הנושא הזה דורש סוויץ' מחשבתי.
רועי_שרון*

ניסויים בבעלי חיים

אולי. אבל להבדיל מחינוך ביתי, אם את לא מצליחה לגרום לסוויץ' הזה לקרות אצל הרבה מאד אנשים, ההשפעה שלך זניחה.

אני קורא בין השורות שאת חושבת שאני לא עשיתי את הסוויץ' הזה.
נורית_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי נורית_מ* »

רועי,

העתיד האוטופי שאתה מתאר רק מתרחק מאיתנו בגלל בניסויים בבעלי חיים. אני לא יודעת אם קראת את הקישורים שצירפתי אבל הם מסבירים איך הניסויים לא רק שלא תורמים להתקדמות הרפואה אלא אפילו מעכבים אותה בגלל שמשאבים עצומים מופנים לדרך הלא יעילה הזו (שאפילו מזיקה לנו במקרים רבים). מי יודע כמה תרופות מצילות חיים נמנעו מאיתנו בגלל תוצאות שליליות על בעלי חיים. אולי התרופה לאיידס היתה אחת מהן?

בקשר לעניין המוסרי. כדי להציל את החיים של הבן שלי הייתי מוכנה להטיל פצצת אטום על ניו יורק. אני מקווה שאתה לא חושב שהמוכנות הזו שלי עושה את המעשה הזה למוצדק או מוסרי.
מרב_אמא*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מרב_אמא* »

רועי,
קודמותי ענו לך יפה ולא אחזור על דבריהן שוב.
נאיביות היא בצד של מי שחושב שעל ידי עוד ניסויים ועוד "התקדמות" נגיע לעדנה. על מנת למנוע מחלות כמו סרטן יש ללכת אחורה ולהפסיק לרסס ולעבד ולהנדס מזון. שים לב, על מנת למנוע ולא על מנת לרפא אח"כ [אני נאלצת להפסיק כי דולב קורא לי....]
מיכל_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מיכל_מ* »

רועי. טוב, קצת רוורס. קבל התנצלות על התוקפנות. אין טעם לעשות עוד ויכוח בנושא, לדעתי. אני כותבת כאן, כמו בדפים אחרים באתר, כדי להתקדם בעצמי בתפיסה של הנושא, דרך ההתבטאות והאינטראקציה עם הכותבים האחרים, ומתוך תקווה גם לתרום לאחרים.

כמו שמרב כתבה, אנשים מוצאים דרכים שונות לעזור לבעלי חיים. זה יכול להיות להאכיל את חתולי השכונה, לתת בית לכלב עזוב, או להשתדל להמנע מצריכת מוצרי קוסמטיקה שנוסו על בעלי חיים (כאן אני כל כך משוכנעת שהם מיותרים! אם חברה אחת מייצרת שמפו בלי ניסויים למה אחרת צריכה ניסויים? כדי לשכנע שהיא רצינית? לא מבינה).

ושוב, דווקא בנושא הזה לדעתי יכול להיות "כוח צרכני", כמו בנושא איכות הסביבה. ולכן כן יכול להיות כח ליחיד בלי מהפכה (כמו שאורנה כתבה פה באתר, למהפכות יש תמיד קורבנות. כמו בסיפור זן ששמעתי, אני יכולה לשאוף לשנות רק את עצמי, לא את כל העולם ואפילו לא את סביבתי הקרובה).

"מגילת סן-מיקלה", ספר מופת, מסתיים במשפט שנערך בשמיים למחבר אחרי מותו ובו נגזר עליו גהנום. ברגע האחרון מגיעות שתי ציפורים קטנות שמעידות עליו כי הציל אותן או את קרוביהן, וכך הוא ניצל. אפילו המחבר הזה, אכסל מונתה, טען בדומה לך בספר עצמו, כי הכלבים ששימשו לניסויים כדי למצוא חיסון לכלבת מקריבים את עצמם למען האנושות.

קראתי שוב את דבריך ומצאתי מה שמוצא חן בעיניי בהם - חיפוש הנתיב שיאפשר התקדמות משמעותית. גם אני חיפשתי נתיב כזה כשכתבתי דווקא על צריכת קוסמטיקה ולא על חקר סרטן. בתחום הראשון אני יכולה לשנות משהו, בשני - קטונתי כרגע. אני לא חוקרת ואני פשוט לא יודעת מה להציע.

אז כן, לדעתי כמו בתחום איכות הסביבה, וכמו בתחום החינוך וגידול הילדים, יש כאן נושא שלם שמחכה לפריצת דרך מחשבתית. שראוי לבחינה מחודשת מתוך נכונות לשנות את התפיסה, שלי, שלך, של מי שמוכן.

מתוך הסיום של מגילת סן-מיקלה - (משה, ששפט את המחבר לגיהנום מוחה על כך שציפור אחת שינתה את גזר הדין בעזרת פרנציסקוס הקדוש) -

'...פרנציסקוס הקדוש עמד בשקט על ידי והסתכל בשופטי בעיניו הנפלאות, אותן עיניים שלא אלוהים ולא אנשים ולא בעלי-חיים לא יכלו להחזיר להן מבט של זעם.
משה צנח על כסאו ושמט מידו את לוחות-הברית.
"תמיד הוא", מלמל במרירות. "תמיד הוא, החולם השברירי... כל כך רפה ושברירי, ואף על פי כן הוא חזק כל-צרכו לעצור את ידך הנוקמת, אלוהים!
...
מי יירא את להב ברקך, ה', אם את רעם עברתך (כעסך, חרונך מ.מ) יכול להשתיק ציוץ של ציפור?" '
רועי_שרון*

ניסויים בבעלי חיים

מיכל, אין בעיה, לא נפגעתי. לא נכנסתי לדף הזה על מנת להתווכח. למעשה בכל פעם אני אומר לעצמי שזו הפעם האחרונה שאני כותב בו -- מאחר שלדעתי ויכוחים לא עוזרים לשנות דעות, אין הרבה טעם בדיונים כאלה. ועדיין, אני מתפתה להגיב בגלל שהמטרה נראית בעיני ראויה, אבל האמצעים אינם אפקטיביים. התסכול שעולה מדברי האנשים כאן מעיד על זה. הסוויצ' שאת מדברת עליו בערגה (בלי ציניות) לא קרה עד היום וגם לא יקרה אצל רוב האנשים. כל מי שאי-פעם נזקק באמת -- או חושש שעלול להזדקק -- לתרופות או טיפול רפואי משמעותי לא יכול פסיכולוגית לנקוט עמדה בוטה כל כך נגד המחקר הרפואי. את מדברת על ניסויים, ואנשים שומעים "מחקר". את מדברת על שמפו, ואנשים שומעים "תרופה". את האסוציאציות האלה המציאו אנשי "תנו לחיות לחיות" וחבריהם. ההתנגדות הגורפת לניסויים בחיות מסמאת את עיני האנשים, ולכן חותרת תחת עצמה. איזה אחוז מהאנשים מסוגל להתחבר ל"לחיות יש נפש", ואיזה אחוז ל"החיות מרגישות כאב"? ברור שיותר קל לשכנע אנשים לפעול למען מניעת כאב מחיות מאשר למניעת ניצולן למען בני אדם. אז בלי קשר לדעתך האישית בנושא, אם את רוצה להיות אפקטיבית תפעילי את מעט הכח שיש לך בנקודה בה יש לו הכי הרבה השפעה. זו לפחות דעתי.

נורית, באמת שניסיתי לקרוא את הקישורים, אבל כולם ללא יוצא מן הכלל מחזירים לי הודעת שגיאה. כנראה השרת לא היה זמין כשניסיתי. אני אנסה שוב מאוחר יותר. :-(

בכל מקרה, כמה מקרובי ומידידי עוסקים במחקר רפואי, ואני יכול להבטיח לך שהם לא אנשים רעים או אכזריים. כמו כן, אף אחד מהם לא מעוניין להשיג תוצאות באופן לא יעיל. כולם כאחד חוקרים באופן הכי אפקטיבי שהם יכולים, ומשתדלים לנצל את המשאבים שנתונים לרשותם בדרך הטובה ביותר. אם הם היו מסכימים עם כותבי המחקרים אליהם קישרת -- וחושבים שיותר יעיל לחקור באמצעים אחרים -- אני בטוח שהם היו עושים כן. אלה לא אנשים טפשים.

דודתי למשל עוסקת בחקר הסרטן כבר שנים רבות במכון ויצמן. לדבריה ההתקדמויות בשנים האחרונות בנושא הזה מאד מעודדות. ברור שאנחנו בתור צרכנים נראה את התוצאות של המחקרים האלה בעוד עשור בערך, לאחר שכל הבדיקות שדורשים התקנים השונים יסתיימו. אבל אין ספק שהמחקר המדעי בתחום הזה משיג הצלחות בזכות השיטות המחקריות שנהוגות בו, ובכללן ניסויים בבעלי חיים.

האם ללכת אחורה ולהפסיק לרסס ולעבד ולהנדס מזון יגרום למניעת סרטן? כנראה שלא. אין ספק שזה יכול לעזור לגבי סוגים מסויימים של סרטן (ומחלות אחרות), אבל כמו שדודתי אמרה: כל דבר מסרטן. אנחנו פשוט לא נועדנו לחיות כל כך הרבה, ולא פלא שהסרטן מופיע בעיקר בגילאים שהם מעל משך החיים הסביר כמה עידנים אחורה.

ולגבי העניין המוסרי, אמרת: כדי להציל את החיים של הבן שלי הייתי מוכנה להטיל פצצת אטום על ניו יורק. הבעיה בנושא הזה שעל מנת שהתרופה או הטיפול יהיו זמינים כשתצטרכי (חו"ח), המחקר הרפואי היה צריך להתרחש במשך שני העשורים לפני כן. אז אם את מתנגדת היום למחקר כזה, בעוד עשר או עשרים שנה לא תהיה לך פצצת האטום המטפורית שלך, והברירה המוסרית בכלל לא תהיה לפניך.
מיכל_מ*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מיכל_מ* »

רועי, אם את רוצה להיות אפקטיבית תפעילי את מעט הכח שיש לך בנקודה בה יש לו הכי הרבה השפעה. - כאמור, מקבלת. מחפשת את המקום הזה (ויודעת שעבורי הוא לא נסיון למנוע כאב בניסויים, הלוואי ויכולתי. בשבילי זה כמו להבדיל לחפש מטפלת טובה... לא רוצה להתמחות בתחום המטפלות בכלל).

אז אנחנו מסכימים על הנוסחא. מבחינתך הנתיב להשפעה הוא מניעת כאב בניסויים, מבחינתי - משהו אחר. (למשל הפעלת הכוח הצרכני העצום שלי...). הסוויץ' שאני מחפשת הוא קודם כל אצלי.

ההתנגדות הגורפת לניסויים בחיות מסמאת את עיני האנשים, ולכן חותרת תחת עצמה._ -יש בזה משהו. שיטת ההסברה מרתיעה, גם בגלל שלאף אחד לא בא לחשוב מה יקרה אם קרוב שלו יזדקק לתרופות שנוסו על קופים, וגם בגלל סיבה פשוטה יותר - זה מרתיע, מזעזע, מחריד. לכן כתבתי למעלה _זה כל כך מרתיע שאנשים מעדיפים פשוט להתעלם.

אגב, מסיבות דומות אנחנו לא עושים כלום בכל מיני תחומים - כי יש שם המון סבל וכי זה מסובך מצפונית (למשל מושיטים עזרה לפלשתינאים). אבל הכיוון נכון ואמת.

אז הסיכום שלי כרגע - עדיף פחות או יותר מאשר הכל או כלום. עדיף לעשות מה שאני יכולה מאשר כלום. כלומר, שכל אחד יעשה מה שהוא יכול מאשר כלום, שנסכים לא להסכים בנקודות מסויימות, אבל כן להתקדם כל אחד בנקודות בהן הוא יכול.

אם אני משדרת ציפייה מכל מכריי ומעצמי להיות צמחוניים, לא לקנות אף מוצר שנוסה על חיות, ללחום נגד מחקר רפואי שעוסק בניסויים, לא ללבוש מוצרי עור ועוד ועוד - מהר מאוד אני או האחרים ירימו ידיים וימנעו מעשיית הדבר האחד או שניים שהיו עושים לולא המתקפה הזו.
אמא_של_רועי*
הצטרפות: 19 יולי 2002, 20:58

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי אמא_של_רועי* »

הי, אני מאוד מקפידה על קניית מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים, אבל מכירה אותם רק לפי הציור של השפן הקטן....נדהמתי כשקראתי שהאגיס עושים ניסויים בבע"ח!!!!לא ידעתי!! באיזה חיתולים אשתמש עכשיו???????? בעיה...אלה מתוצרת הארץ (שניסיתי) הם ברמה נמוכה, מישהו יכול להמליץ על חיתולים טובים ללא ניסויים?
אשמח גם לדעת אילו חב' קוסמטיקה לא עושות ניסויים.
אני רק חייבת לומר שאני צמחונית כבר 14 שנה מטעמי מצפון ומאוד רגישה לנושא בע"ח, תעיד על כך כלבתנו האהובה לוקה שברחה ממעבדות הניסויים באוני' בן גוריון לפני 5 שנים ומצאה את מפלטה בקננו החם....
קרן_אור*
הצטרפות: 27 יולי 2002, 23:17
דף אישי: הדף האישי של קרן_אור*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי קרן_אור* »

אמא של רועי,
יש פה המון אינפורמציה על חיתולים רב פעמיים .
כדאי לך להציץ. ממש לכל שאלה תשובה, ותשובה גם לשאלתך על בעלי החיים.
מרב_אמא*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי מרב_אמא* »

אמא של רועי, ישנם חיתולים חד פעמיים מתכלים אשר נמכרים בחנויות הטבע. הם קצת יותר יקרים אבל לדעתי הינם יותר ידידותיים גם לתינוק הלובש אותם מכיוון שיש בהם פחות חומרים מזיקים והם לא מולבנים ע"י דיוקסינים [תהליך שאינו נחוץ כלל אך נותן תחושה של נקי ויפה יותר ולכן מבצעים אותו]. כרגע אני משלבת אותם עם חיתולים חד פעמיים קונבנציונלים מכיוון שהשימוש בהם ללא הפסקה גורמים אצלנו לפריחת טוסיק קלה.
כיצד הצליחה כלבתכם להימלט ? זה נשמע לי כמעט בלתי אפשרי.
"בית החיות" של ביה"ח סורוקה נמצא מול מעונות ג' והינו צריפון קטן שלוהט בו בקיץ וקר בו בחורף ונפשי יוצאת אל החיות הכלואות בו. [ובכל מעבדה אחרת].
רועי, גם אני איני אוהבת להכביר במילים כאשר ניראה שאין מוצא מהויכוח אך אני חשה צורך להדגיש שוב נקודה שניראה לי שלא הבנת לחלוטין. מעשי האדם כיום הם שגורמים לו לחלות בהרבה מהמחלות מהן הוא ניפגע. נכון, גם תוחלת חיים ארוכה יותר אך לא רק [ורחוק מאד מזה]. אני לא טוענת שזה קל ליישום ובחלקים מסוימים זה אף בלתי אפשרי אך מניעת הזיהומים הם שיעשו את פעולת המניעה למחלות ובזה צריך להשקיע הרבה מהמשאבים המושקעים במחקר לריפוי המחלות.
עם כל הכבוד למכריך שאינם אכזריים... האם הם כולם פתוחים ומודעים לכל טכניקות המחקר הנהוגות היום בעולם ? האם הם שואלים את עצמם לפני כל בע"ח שעליו נערך ניסוי האם ניסוי זה יוביל באמת לעזרה אמיתית ? רבים מהחוקרים נעולים בדרך לה התרגלו והופכים אדישים לכאב של בעלי החיים.
על כך יעידו התנאים המחפירים שבם מוחזקות חיות המעבדה ברבות מהמעבדות.
אמא_של_רועי*
הצטרפות: 19 יולי 2002, 20:58

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי אמא_של_רועי* »

קרן אור, תודה על הלינק.
מרב אמא, לוקה הצליחה להימלט בדרך נס (כנראה), אנחנו משערים שבזכות גופה הצר וגמישותה הרבה, היא הצליחה לחמוק. גם לנו לא ברור כיצד בדיוק, מצאתי אותה משוטטת באוניברסיטה, קפואה מקור החורף הב"שבעי, כחושה ורעבה, צמאה, מוזנחת, עם תולעים בצואה ואחרי מחלת כלבלבת. דרך אגב, באוניברסיטה עצמה (לפחות נכון לתקופת לימודיי שם) הסתובבה חבורת כלבים משוטטים , הנחנו בזמנו שגם הם נפלטי "בית החיות". (אבל אלה היו כאמור, רק הנחות). אגב, גם כיום (5 שנים אחרי) לוקה עדיין יכולה לקפוץ מעל גדר בגובה מטר וחצי (!!!) המקיפה את הבית שלנו.}
נטע_ש*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54
דף אישי: הדף האישי של נטע_ש*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי נטע_ש* »

זה עתה גיליתי ש -
נמשכים הגילויים המזעזעים במעבדות איימס/יוקנובה :

התעללות במסווה של אהבת בעלי-חיים (מתוך כתבה שהתפרסמה בעלון האגודה האחרון של אנונימוס)

יצרנית המזון לחיות מחמד איימס, המשווקת גם מוצרים במותג יוקנובה, אוהבת להציג את עצמה באור חיובי. החברה, הנמצאת מזה כמה שנים בבעלות קונצרן הענק פרוקטר אנד גמבל, מעניקה חסות לאירועים הקשורים בבעלי-חיים ומשתמשת בתמונות של גורים מאושרים בפרסומותיה.

הארגון האמריקני לזכויות בעלי-חיים PETA פרסם בעבר עדויות מצמררות ממעבדות חברת איימס. בעקבות החשיפה, הודיעו איימס ופרוקטר אנד גמבל באוקטובר 2001 שנהלי העבודה שונו מן הקצה אל הקצה, וכי מעתה יקפידו שלא יאונה כל רע לבעלי-החיים שבמעבדותיהן. כמה חודשים מאוחר יותר שלחה PETA חוקרת סמויה לעבוד במעבדות החברה במשך תשעה חודשים, וגילתה ששום דבר לא השתנה.

במעבדות איימס צילמה החוקרת כלבים זרוקים על רצפת בטון קרה לאחר שגושי שריר נעקרו מרגליהם, ראתה כיצד מחדירים צינורות לגרונות הכלבים כדי לאלץ אותם לעכל שמן צמחי, פגשה כלבים שלא מסוגלים לאכול מרוב עששת שהתפתחה בשיניהם, וכלבים וחתולים שמסתובבים בטירוף בתוך כלוביהם הקטנטנים מרוב כליאה ממושכת. החוקרת שמעה על חתולים שנשטפו לתוך צינורות הניקוז, ועל כלב שנמצא מת כשהוא מדמם מפיו ואיש לא לקח עליו אחריות. בכלובים היא נשמה את אדי האמוניה החריפים שגרמו לעיניה לדמוע ולשרוף, וחזתה בעובדי החברה מבצעים בדיקת הריון לכלבה משתוללת על גבי עגלה נוסעת. החוקרת ראתה כלוב חתולים העשוי כולו מקרשים שמסמרים בולטים מהם, וצפתה במו עיניה בקרש הניתק מהקיר ומוחץ חתולה למוות. מנהל המעבדה לא הסיר את הקרשים בעקבות האירוע, אך הוא הסיר אותם כשנודע לו שהמעבדה עומדת להיבדק.

בניגוד להבטחת החברה שאף אחד מבעלי-החיים במעבדות לא יורדם, תיעדה החוקרת הסמויה "הקרבה" של 27 מבין 60 כלבים ששרירים נחתכו מתוך רגליהם. כשהחוקרת דיווחה על כלב הסובל מצליעה, אמר לה הטכנאי שמכשיר הרנטגן שלהם ישן ולא פועל, ושמנהל המעבדה מעדיף להמית ולא להתעסק בחיות פצועות. בנוסף, תיעדה החוקרת כיצד לוקחים החוקרים דם מהכלבים ומוכרים אותו לחברות אחרות. לקראת סיום עבודתה במקום, שמעה החוקרת שמנהל המעבדה מורה לטכנאי לחתוך את מיתרי הקול של הכלבים מאחר שיללותיהם הפריעו את מנוחתו. החוקרת ניסתה למנוע את המהלך באמצעים שונים, אך ללא הועיל - היא בעצמה חזתה בטכנאי המעבדה כשהוא מכוסה בדם, אחרי יום שלם של ביצוע ניתוחים להסרת מיתרי הקול.

ח ו ל ר ו ת >:(
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי בשמת_א* »

גם ככה אני חושדת בכל המזון המוכן לחיות.
למה אי אפשר לתת להם אוכל רגיל, כמו שנתנו לחתול שלנו שאריות וגם פילה דגים במיוחד בשבילו?
עוג_הבנזוג*
הצטרפות: 31 יולי 2003, 12:49
דף אישי: הדף האישי של עוג_הבנזוג*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי עוג_הבנזוג* »

אני תוהה מהיכן מגיעות רשימות ה"חברות המנסות" וה"חברות הלא מנסות" - האם יש איזושהיא יכולת לארגונים המפרסמים אותם (אשר אני מניח חפים מכל אינטרס כלכלי בענין..) לפקח על העניין באמת?? הרי כולם עושים ניסויים באיזושהיא צורה - לא יכול להיות שחברה תוציא לשוק שמפו לפני שבדקו השפעתו על עיניים של בע"ח - אז איך ישנם בקבוקים עם ציור של שפן לבן קטן? ומה בכלל אומר הציור הקטן הזה? שלא עשו ניסויים בבע"ח בכלל? (רק בבני אדם!) שעשו קצת? כמה?

האם אותה חוקרת של PETA הגישה תלונה נגד את החברה המדוברת (הרי החוק אוסר מפורשות על התעללות) - איך הסיפור נגמר?

איננו יודעים ולא יכולים לדעת מי באמת עושה ניסויים, מי לא, כמה ולמה - הכל שיווק, שמועות ואינפורמציה שמסתובבת ללא אסמכתא. כל זה גורם לאנשים (באופן טבעי) להרגיש שהם פועלים למען אידאל נעלה, כשבסה"כ אין שום הוכחה שכך הוא הדבר.

תקנו אותי אם אני טועה (בלי שום טיפת ציניות - בחיי!)
אביב_חדש*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

הרי כולם עושים ניסויים באיזושהיא צורה - לא יכול להיות שחברה תוציא לשוק שמפו לפני שבדקו השפעתו על עיניים של בע"ח
נאמר לי שאת השמפואים, למשל, באמת לא מנסים בחברות הקוסמטיקה, אבל את חומרי הגלם, כן... :-(
עוג_הבנזוג*
הצטרפות: 31 יולי 2003, 12:49
דף אישי: הדף האישי של עוג_הבנזוג*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי עוג_הבנזוג* »

נאמר לי שאת השמפואים, למשל, באמת לא מנסים בחברות הקוסמטיקה
את בטוחה? נשמע לי לא שפוי שמשרד בריאות כלשהוא יאשר להוציא שמפו לשוק לאחר בדיקת חומרי הגלם בלבד.. הרי ידוע שתרכובת של חומרים תגיב בהרבה מקרים באופן שונה מאשר כל חומר כאשר הוא נמצא בנפרד.

אני מוכרח להוסיף שאינני כותב מתוך ידיעה אלא מתוך חשיבה והפעלת הגיון.
אביב_חדש*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

זה מידיעה מצומצמת ושיחה עם חברה שקרובה יותר לעניינים. אתה נשמע צודק לגבי התרכובות...
ענת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי ענת* »

האם ידעתם שבפתח תקוה ישנה חווה לגידול והרבעת קופים לצורך מחקרים מדעיים?
בחווה יש כאלף קופים הנמכרים כל אחד ב2500$
הם נשבים בטבע, הגורים מופרדים מאמותיהם כדי להגביר את כמות הילודה.
אתם מוזמנים לצפות (זהירות! הסרט אינו קל לצפיה) בסרטון הבא
לאינפרמציה נוספת ולחתימה על העצומה
לוונדר_סגול*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

תודה על הקישור לעצומה.
חתמתי.
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אסנת, מחקתי את הודעתך על חתולי בונסאי, כי לפני שבועיים היה דף בנושא והתברר שזו מתיחה. כן, באמת.
כאן כתוב שזו מתיחה בעברית ו כאן באנגלית

< תוספת של לוונדר שגם כן נפלה בפח ויצאה בקריאה נרגשת :-/ >
כואבת*
הצטרפות: 12 דצמבר 2005, 23:56

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי כואבת* »

covance]מזעזע ועצוב נורא main[/po]&Player=wm&speed=_med
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ניטרוג'ינה שייכים לג'ונסון
פלוני_אלמונית*

ניסויים בבעלי חיים

אתם כתבתם שלא כול הדברים מסומנים בארנב איך יודעים מה לא נוסה בבע"ח ?
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

קוראים במדריכי הצרכים, כמו זה שמשורשר בראש הדף
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

בקשר לעניין המוסרי. כדי להציל את החיים של הבן שלי הייתי מוכנה להטיל פצצת אטום על ניו יורק. אני מקווה שאתה לא חושב שהמוכנות הזו שלי עושה את המעשה הזה למוצדק או מוסרי.

נכון מאד.
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

אתם כתבתם שלא כול הדברים מסומנים בארנב איך יודעים מה לא נוסה בבע"ח ?

זה אמור להיות כתוב בפרוספקט או באתר החברה.
מצד שני, לא כל מה שיש עליו סמל ארנב - הוא כשר. הארנב מעיד על כך שהחברה לא ערכה ניסויים במוצר המוגמר, אך לא מתייחס לאפשרות שהחברה משתמשת בחומרי גלם שפיתוחם כלל ניסויים בבע"ח. לכן פתחתי רשימה חדשה של חברות שבהן גם חומרי הגלם לא עברו ניסויים מעולם: http://www.shaked-natural.com/index.php?tPath=[po]3 7[/po]&itemID=110
iLoNkA*
הצטרפות: 01 ינואר 2012, 22:45

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי iLoNkA* »

חחחח תודה מאוד עזרת לי , אני עושה עבודה על ניסויים בבע''ח וזה מאוד מאוד עוזר לי :) דרך אגב אנחנו לומדים עלזה [כיתה ו' ]
פלוני_אלמונית*

ניסויים בבעלי חיים

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

פרינגלס נמכרו לקלוגס ב-2012. האם זה אומר שזו כבר לא חברה שעושה ניסויים בבעלי חיים? האם ניתן לקנות פרינגלס?
אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

ניסויים בבעלי חיים

שליחה על ידי אלה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני כבר הרבה זמן מחפשת קוסמטיקאית (לניקוי פנים) שלא משתמשת במוצרים שנוסו על בעלי חיים... בראשון לציון אין.. בגוגל לא מצאתי...מישהו יכול לעזור לי..?!
פלוני_אלמונית*

ניסויים בבעלי חיים

תבדקו את עצמכם הרשימות לא אמינות!
באירופה יש חוק שאוסר מכירת מוצרי קוסמטיקה שנוסו על בעלי חיים. חברות שציינתם שעושות ניסויים נמכרות באירופה. בניהם מותגים של פרוטקר אנד גמבל, יוניליוור ועוד.
שליחת תגובה

חזור אל “בעלי חיים”