משבר המים בעולם

עולם_יבש*
הצטרפות: 30 ינואר 2009, 01:52

משבר המים בעולם

שליחה על ידי עולם_יבש* »

למי שאין לו כזמן וסבלנות לקרוא את המאמר:

המכון קובע כי הגורמים למצב זה הם: גידול באוכלוסייה הענייה באזורים בהם קשה להגיע למקורות מים, חלוקה בלתי יעילה וצודקת של המשאב, ושימוש בזבזני של מים ממקורות טבעיים בעולם העשיר שיכול להרשות לעצמו לספק את צרכיו באמצעות מתקני התפלה. כך לדוגמה, כדי לייצר כוס אחת בלבד של מיץ תפוזים בהליך תעשייתי, יש צורך ב-850 ליטרים של מים; 2,400 ליטרים נדרשים לקציצת המבורגר; וקילוגרם של שבבי מחשב מצריך כ-16 אלף ליטר מים, המשמשים לשטיפת השבבים ממתכות וחומרים רעילים בהם משתמשים בהליכי הייצור.

עוד נכתב בדו"ח כי הניצול הלא מבוקר של המים גורם לדלדול מאגרי מי התהום שהם מקור מים בלתי מתחדש, אך גם לפגיעה מתמשכת באיכות מים של מקורות מי תהום מתחדשים כמו נחלים ומעיינות.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

משבר המים בעולם

שליחה על ידי פלונית* »

עוד ציטוטים:

"האדם מנצל כיום קרוב למחצית ממקורות המים המתחדשים בעולם, חלק גדול מהנהרות הגדולים בעולם כבר לא זורמים לימים או לאגמים לאחר שהוקמו סכרים כדי לנצלם, ומחצית מאזורי הביצות בעולם נעלמו ואתם גם מינים רבים של צומח וחי.

היקף השימוש במים צפוי לגדול בשיעור של 40% עד סוף העשור הבא ועקב כך צפויים כ-1.8 מיליארד בני אדם לחיות במצוקת מים חריפה.

מצוקת המים הזאת תהפוך לגורם מרכזי בליבוי סכסוכים ומלחמות בין מדינות".
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

משבר המים בעולם

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

מה אני יכולה או כבר עושה למען צמצום השימוש במים?
  • שוטפת כלים בשיטה של קודם לסבן הכל ואחר כך כלי שוטף כלי שבכיור.
  • אנחנו מתקלחים יום כן יום לא ואם מישהו עושה אמבטיה אז יש אחריו מישהו אחר נכנס לאותם המים.
  • לא מרשה לילדים לשחק במים.
  • משקה רק צמחים שמאכילים או משקים אותי ובצורה מאוד מצומצת - גם חזרתי להשקיית צינור (ולא ממטרה)
  • לא מושכת מים אחרי כל פיפי.וכשמושכת זה על הידית הקטנה.
  • הורדתי משמעותית את קצב החלפת המצעים במיטה.
  • בקיץ המיים שהילדים עושים ברכה הולכים להשקייה.
  • לא מצליחה לצמצם כביסות.
ושאלה: יצא לי לקרוא פה באיזה מקום שהמתקנים של טיהור מיים מתחת לכיור מבזבזים מים. האם זה נכון?

מה אתם עושים לצמצום השמוש?
(טוב כמובן שהתעשייה היא המכלה האמיתי והגדול של המים של האויר . מייצר הזבל והשפכים הכימיים הגדול ואיתם צריך להתמודד בצורה של חוקי מדינה)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

משבר המים בעולם

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה אתם עושים לצמצום השמוש?
דלי או גיגית למלא את המים במקלחת עד שמגיעים החמים. עם זה מורידים פיפי/קקי בשירותים.
להשקות עציצים במי השריית קטניות.
כביסה- לשים על התכנית שיש בה הכי מעט פעולות של שטיפה/סחיטה/שטיפה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

משבר המים בעולם

שליחה על ידי פלונית* »

אני חושבת שנתת רשימה מאוד מרשימה של שימוש מדויק במים.
אך לצערי נדמה לי שמה שעושה האדם הפרטי בדלת אמותיו ממש לא מספיק. נדרש שינוי ברמה של תעשיות שלמות. ברמה של מדינות.
נהלל_במעגל*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 18:05
דף אישי: הדף האישי של נהלל_במעגל*

משבר המים בעולם

שליחה על ידי נהלל_במעגל* »

נקודות,
התחברתי מאוד למה שכתבת,ואיך שהצגת את זה-

1. כשמתקלחים,עד שמגיעים המים החמים הכל הולך לדליל שמשקה את עצי הפרי בחצר שנמצאים בדליים,ועציצים נבחרים. שאר הגינה מתייבשת בחודשי הקיץ.
  2. כלים שוטפת בזרזיף קטן,שכמובן בסיבון הברז סגור.
  3. מתקלחים פעם אחת ביום,שטיפה של 2-3 דקות.
  4. כביסה -תמיד במים קרים.פחות מים,פחות חשמל. הבגדים יוצאים מותק,נקיים וריחניים למי ששואל,והכל בחומרים סביבתיים.
  5. בפיפי לא מורידה מים...האיש כן,כמובן בידית הקטנה.
אני יכולה לספר לכם מעבודתי בבית החולים שמה שאני רואה זה לראות ולא להאמין לבזבוז המים שהולך שם.כבר יצרתי קשר עם ארגון ירוק כלשהוא לראות אם אפשר "לתקוף" את הנושא הזה ועוד נושא כואב וקשה של בזבוז בבית החולים.
יש ברזים מיושנים כאלו שאם מרימים אותם אז זה זרם מטורף של מים,וכל פתיחת מים זה "להרים" את הידית. צריך שתיהיה כזו עין אלקטרונית שמזהה יד בכיור.
כמו שאני מכירה את המערכת יגידו לי שאין תקציב.

החיסכון שלנו כפרטים הוא אומנם חשוב מאוד,אך לא נראה לי משמעותי ביותר.
שבת שלום לכולם.
ירוק*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 14:38

משבר המים בעולם

שליחה על ידי ירוק* »

להפעיל לחץ על הרשויות. על מקבלי ההחלטות.
אבל, אנחנו כציבור לא יודעים לעשות זאת. חינכו אותנו להשאיר את מלאכת הניהול למי שמבין בזה. למי שמוסמך.
ועכשיו, אנו מגלים שמוסמכים לא עושים מלאכתם נאמנה. בין אם שלא אכפת להם, או שיש להם ניגוד אינטרסים או שפשוט לא מבינים את תפקידם ואת הנזק שהם גורמים.
וכאן טמון הקושי המהותי: ללמוד איך לקחת את המושכות חזרה לידיים שלנו.

בדברי אלו אני לא מצליח להראות נתיב פעולה, אך לפחות מנסה למקד את ההבנה שלנו את המצב.
נקודות_ורודות_אגדיות*

משבר המים בעולם

זה הסיבה שכן צריך כוח למפלגות ירוקות להיכנס לכנסת, רק שיש פה עוד כל כך הרבה דברים אקוטיים שאני לא יודעת על מה להסתכל קודם. מבחינתי שלי יחימוביץ חייבת להיות דמות מרכזית ומחליטה בכנסת וכמוה עוד כמה שלא עוסקים דווקא בעניינים ירוקים.
הכלכלה והביטחון גם הם כל כך בעייתיים..

ולגבי תחושת הטיפה בים כשמתקנים ברמת הפרט:
גם אם זה טיפה בים, עבורי יש לזה משמעות גדולה מאוד.
  • אני מפעילה מוסריות ומנסה לתקן את היחס שלי למשאבים הכל כך יקרים לנו.
  • יש סיכוי ש"אדביק" עוד אנשים בדרכי.
  • הדבר הראשון שאני יכולה לעשות פה- הוא לתקן את עצמי.
  • אני מנחילה התנהגות מוסרית גם כלפי ילדיי (הדור הבא).
  • אפשר לאמר שזו תרבות שלמה- ראו התרבות האינדיאנית הכה עתיקה, שיודעת לתת כבוד ויחס לאמא אדמה.
  • כשהלחץ לשינוי יבוא גם מלמטה וגם מלמעלה- יהיה לו משנה תוקף.
נקודות_ורודות_אגדיות*

משבר המים בעולם

אני מוסיפה הודעה שכתבתי כתגובה לדבריה של ניצן אמ בדף מפלגת התנועה הירוקה
(ניסיתי להשתמש בכפתור "העבר" ולא הולך לי - כבר לא נסיון ראשון- מישהי יכולה להסביר לי?)

האין זה מגוחך שישראל מייצאת מים לאירופה ולארה"ב ארוזים בצורת תפוזים ופלפלים?!

לגבי זה את צודקת לדעתי ניצן.
אבל לגבי חקלאות מקומית/ מכירה מקומית- נראה לי שכל עוד זה מתחרה במחירי יבוא יש להשאיר את התוצרת מקומית.
כמו כן המיים ועוד איך צריכים להיות במחירים נורמלים לדעתי (אני מדברת על צריכה ביתית וחקלאית). אל תשכחו שזה מוצר בסיסי שיש לספק אותו גם לכל עניי ישראל והם רבים רבים.
מי שייפגע מייקור המים אלה השכבות החלשות (כמו תמיד). דווקא מהם צריך לבקש לצמצם??
לדעתי צריך לעשות מכסה- ומי שעובר אותה ישלם תעריף יקר מאוד- ככה יפסיקו למלא (אולי) - ברכות פרטיות וגינות מפוארות וכולי וכולי.
ואת זה אני מעבירה גם לדף משבר המים בעולם
עריכת כל הדף
דן_חסכן*
הצטרפות: 27 יולי 2004, 00:04

משבר המים בעולם

שליחה על ידי דן_חסכן* »

• מתקלחים פחות -וואלה(!!!) גליתי שהעור לא מתקלף אם לא מתקלחים כל יום
  • כל מי המקלחת הולכים לגיגית איתה ממלאים את הניאגרה - יש פה שיעור חשוב גם בצמצום לאור כך שרואים כמה מים מצטברים במקלחת אחת.
  • מתכננים את המקלחות של המשפחה כך שמלאי הגיגית תמיד עומד מול משיכות המים (כמעט ואף פעם לא ממלאים את הניאגרה עם מים מתוקים)
  • שוטפים ידיים ומצחצחים שיניים לתוך קערת פלסטיק - גם מים אלה הולכים לניאגרה
  • לא מורידים כל פיפי (למרות שזה יוצר קצת סתימות בשרותים - 4 בנות בבית שמנגבות אחרי כל פיפי....)
  • מנקה עוף, ירקות וכו' בקערת מים ולא תחת זרם מהברז
  • מרבה באוורור הבגדים ושימוש חוזר ללא כביסה (כל עוד אין כתמים וריח לא נעים של שימוש יתר)
  • משתדלים להמעיט בהחלפת מצעים ככל שניתן
  • מאווררים ומייבשים טוב את המגבות וכך מרווחים בין הכביסות

לגבי הדיון -
לטעמי מתמקדים יתר על המידה בחקלאות. מציע לזכור שחקלאות הנה מקור פרנסה מקומי, מקור ליצרנות אוכל מקומית (ועל כן יותר אקולוגית מחקלאות מיובאת), מבטיחה מזון במצב של אי יציבות או קריסה כלכלית עולמית, לוקחת מים אך מחזירה לנו אותם דרך הפירות, הירקות, החלב, הבשר והביצים.

אני חושב שאת המאבק האמיתי צריך לעשות במבזבזי המים הגדולים באשר הם, בין אם הם חקלאיים, תעשייתיים, תשתיתיים (המבזבזים הגדולים ביותר!!!), המוניציפאלים והפרטיים.
רק גישה לחסכון והעלאת המודעות לאחראיות קולקטיבית של כל הגורמים יכולים להביא לשינוי משמעותי במצב משק המים בישראל.
נורית_מאור_שביט*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*

משבר המים בעולם

שליחה על ידי נורית_מאור_שביט* »

• שוטפים את הכלים לתוך כלי ומעבירים בכל פעם לדלי.
אלה יוצאים לאוסף דליים שישנם מחוץ לבית, להשקיית הגינה והעציצים.
  • תחילת מקלחת - עד שמתחמם - לדלי.
אלה נאספים חלקם לדליים של החיתולים והתחבושות, ואח"כ לגינה, וחלקם להורדת מים באסלה.
  • הבנים מתקלחים אחת ליומיים שלושה.
בעניין חסכון במקלחות שלי אני לא עומדת.
עבורי זו טראפיה ואני יודעת שהיא בזבזנית, אבל לא עומדת בזה. סליחה...

אני מודה שמכעיס אותי שבמדינה מעבירים את האחריות על העניין לאזרחים.
כבר כתבו פה אנשים שמבינים יותר ממני לגבי האחוז הקטן שמשתמשים בו משקי הבית לעומת כלל המשק הישראלי.
וכבר יודעים על הבעיה הזו למעלה מעשור (שלא לומר כמה עשורים), וה"מדינה" ישנה במשמרת.
החקלאים בקושי מצליחים להתקיים פה, וחשוב מאוד לשמור עליהם, ובמקום למצוא חלופות למים לחקלאות, מסבסדים להם.

אתמול שמעתי רעיון מדהים לשימוש בחקלאות במי ים ללא הוצאת אנרגיה (שאני מבינה שזו אחת הבעיות העיקריות בעניין הטפלת מי ים),
אבל קטונתי מלהסביר זאת כאן.
אנסה להשיג לינק.
נורית_מאור_שביט*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2005, 12:57
דף אישי: הדף האישי של נורית_מאור_שביט*

משבר המים בעולם

שליחה על ידי נורית_מאור_שביט* »

אגב, אני חושדת כבר זמן רב של"מקורות" יש יד ורגל באי הטיפול בעניין ההטפלות למיניהן.....קונספירציה.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

משבר המים בעולם

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

טוב כמובן שהתעשייה היא המכלה האמיתי והגדול של המים של האויר
דווקא מבחינת שימוש במים זה לא נכון. התעשיה משתמשת בכ-11 אחוז מהמים (אם אני זוכר נכון, אבל בכל מקרה לא הרוב). מה שכן חל על התעשיה זה אחריות על זיהום המים, שבגללו נסגרו בשנתיים האחרונות מעל 280 בארות! זה הפסד של מים מתוקים בכמות השווה לזו של מתקן התפלה גדול.

מידע מקצועי על מה אפשר לעשות (לא ברמה האישית) יש כאן
שליחת תגובה

חזור אל “התבטאות”