מניעת אבק בדרכי עפר
-
with_passion*
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מניעת אבק בדרכי עפר
שלומות. אתחיל בכך שלמיטב הבנתי דרכי עפר הן עדיפות על דרכים סלולות.. ושישנם הרבה טריקים לשיפור דרך עפר לפני שסוללים אותה ויוצרים נזק בלתי הפיך בעליל.. אבל את הדיון הזה אשאיר לעמוד אחר (מוזמנים לפתוח).
אני רוצה להתמקד בבעייה אחת בדרכי עפר, והיא אבק בעונה היבשה. קק"ל ממליצה על התזת מי מלח (זה אמור למנוע אבק עד סוף הקיץ). מכירים את הטריק הזה? אשמח לשמוע בעד ונגד וגם דרכים אחרות למניעת אבק.
אני רוצה להתמקד בבעייה אחת בדרכי עפר, והיא אבק בעונה היבשה. קק"ל ממליצה על התזת מי מלח (זה אמור למנוע אבק עד סוף הקיץ). מכירים את הטריק הזה? אשמח לשמוע בעד ונגד וגם דרכים אחרות למניעת אבק.
-
עודד_המחפש*
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
מניעת אבק בדרכי עפר
בלי לדעת שום דבר על זה, מרגיש לי שצמחיה יכולה לעשות עבודה טובה. או גזם של צמחיה שגדלה בשולי הדרך (כי בדרך עצמה האדמה דחוסה ובטח לא יגדל שם הרבה).
-
במבי_ק*
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מניעת אבק בדרכי עפר
מכירים את הטריק הזה?
אצלנו במושב היו עושים את כל שנה, כל זמן שהיו דרכי עפר. עכשיו הרוב סלול. זאת מין מכונה כזאת שמתיזה מי מלח ומהדקת (לא זוכרת אם יש מכבש לחוד או שזה באותה מכונה). זה עובד טוב.
אצלנו במושב היו עושים את כל שנה, כל זמן שהיו דרכי עפר. עכשיו הרוב סלול. זאת מין מכונה כזאת שמתיזה מי מלח ומהדקת (לא זוכרת אם יש מכבש לחוד או שזה באותה מכונה). זה עובד טוב.
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מניעת אבק בדרכי עפר
נראה לי רע מאוד לשפוך הרבה מלח על האדמה. המלח הרי נשטף בגשם, ויכול לפגוע בצמחייה ובאורגניזמים באדמה שבקרבת הכביש או במקום אליו זורמים המים.
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מניעת אבק בדרכי עפר
ל-כריסטופר אלכסנדר יש מה להגיד (גם) על זה: Green Streets
-
with_passion*
מניעת אבק בדרכי עפר
טרה - האם תוכלי לברר את העניין קצת יותר לעומק? הפניות ועוד.
אני עשיתי חיפושים באינטרנט ושאלתי אנשי אקולוגיה כמו שימי רף.. ולא הצלחתי למצוא משהו שמתמקד בלשלול את השיטה הזו ברצינות (בדומה לאתרים ששוללים חיסונים, פלואוריד..). מצאתי שבאלסקה יש שמתנגדים לשיטה הזו כי היא פוגעת בדגי הסלמון - אבל זה באלסקה - הקיץ שם זה יותר גשם מהחורף פה..
יש לנו אינטרס אישי כי אם לא נמצא מידע מפליל יתכן מאד שיעשו זאת לדרכים הלא סלולות בישוב.
אני עשיתי חיפושים באינטרנט ושאלתי אנשי אקולוגיה כמו שימי רף.. ולא הצלחתי למצוא משהו שמתמקד בלשלול את השיטה הזו ברצינות (בדומה לאתרים ששוללים חיסונים, פלואוריד..). מצאתי שבאלסקה יש שמתנגדים לשיטה הזו כי היא פוגעת בדגי הסלמון - אבל זה באלסקה - הקיץ שם זה יותר גשם מהחורף פה..
יש לנו אינטרס אישי כי אם לא נמצא מידע מפליל יתכן מאד שיעשו זאת לדרכים הלא סלולות בישוב.
-
טרה_רוסה*
מניעת אבק בדרכי עפר
טרה - האם תוכלי לברר את העניין קצת יותר לעומק? הפניות ועוד.
מלח זה מלח. אם לא טוב לאדמה לספוג דטרגנטים בגלל המלחה של הקרקע, זה בדיוק אותו דבר כמו כל מלח אחר. ברור גם שלא טוב שמלח בכמויות גדולות מגיע למי תהום. זה כמו שליד הים יש צמחים מיוחדים שמסוגלים להתמודד עם הכמויות הגדולות של המלח.
אילו דרכים למשל? לא ידוע לי על דרכים שאמורות להישאר לא סלולות (לא נראה לי שאספלט יותר טוב, אבל זה כבר סיפור אחר.
אולי להתיז את המיים של הג'קוזייים על הדרך
מלח זה מלח. אם לא טוב לאדמה לספוג דטרגנטים בגלל המלחה של הקרקע, זה בדיוק אותו דבר כמו כל מלח אחר. ברור גם שלא טוב שמלח בכמויות גדולות מגיע למי תהום. זה כמו שליד הים יש צמחים מיוחדים שמסוגלים להתמודד עם הכמויות הגדולות של המלח.
אילו דרכים למשל? לא ידוע לי על דרכים שאמורות להישאר לא סלולות (לא נראה לי שאספלט יותר טוב, אבל זה כבר סיפור אחר.
אולי להתיז את המיים של הג'קוזייים על הדרך
-
with_passion*
מניעת אבק בדרכי עפר
ישנם דרכים שעוד לא נסללו (כמו זו שמגיע לביתך) ויש עניין בלמנוע אבק בתקופת הקיץ באופן חד פעמי. לכן העלתי את הנושא.
אם יש סיבה להתנגדות כדאי להעלות אותה עכשיו בפני ועד הישוב.
אם יש סיבה להתנגדות כדאי להעלות אותה עכשיו בפני ועד הישוב.
-
טרה_רוסה*
מניעת אבק בדרכי עפר
לי אין בעיה שיהיה אבק עוד קיץ או שניים.
-
טרה_רוסה*
-
טרה_רוסה*
מניעת אבק בדרכי עפר
מתוך "מאמר" בנושא צמחי מלחה:
"מלחה היא בית גידול שבו מצטברים מלחים רבים בקרקע, בריכוזים שמפריעים לרוב צמחי הבר והתרבות להתפתח בצורה תקינה ולרוב מונעים את קיומם בכלל. המלח הנפוץ ביותר הוא נתרן כלורי NaCl, אך גם קטיונים ואניונים נוספים נפוצים בשטחי מלחה. גבול מקובל (אך שרירותי) להגדרת קרקע כמלוחה הוא נוכחות של 0.5% מלחים על בסיס המשקל היבש של הקרקע."
"נזקי מליחות הקרקע לצמחים
רוב צמחי הפרחים רגישים מאד למליחות קרקע גבוהה. ריכוזי מומסים גבוהים בקרקע עלולים להפריע לקליטת מים בשרשי הצמחים עקב מפל פוטנציאל שלילי ולגרום להתייבשות הצמח. אך הסיבה העיקרית לרגישותם של צמחים היא ההשפעות הרעילות הישירות של הנתרן, הכלוריד ויונים אחרים על הצמח. השפעות אלה מתבטאות בהפרעות מטבוליות שונות, בפגיעה במנגנון התורשתי וסינתזת החלבונים (DNA ו-RNA), בעירעור יחסי היונים בתאים, בשיבוש פעולת הממברנות ובהפרת האיזון של מווסתי צמיחה."
"מלחה היא בית גידול שבו מצטברים מלחים רבים בקרקע, בריכוזים שמפריעים לרוב צמחי הבר והתרבות להתפתח בצורה תקינה ולרוב מונעים את קיומם בכלל. המלח הנפוץ ביותר הוא נתרן כלורי NaCl, אך גם קטיונים ואניונים נוספים נפוצים בשטחי מלחה. גבול מקובל (אך שרירותי) להגדרת קרקע כמלוחה הוא נוכחות של 0.5% מלחים על בסיס המשקל היבש של הקרקע."
"נזקי מליחות הקרקע לצמחים
רוב צמחי הפרחים רגישים מאד למליחות קרקע גבוהה. ריכוזי מומסים גבוהים בקרקע עלולים להפריע לקליטת מים בשרשי הצמחים עקב מפל פוטנציאל שלילי ולגרום להתייבשות הצמח. אך הסיבה העיקרית לרגישותם של צמחים היא ההשפעות הרעילות הישירות של הנתרן, הכלוריד ויונים אחרים על הצמח. השפעות אלה מתבטאות בהפרעות מטבוליות שונות, בפגיעה במנגנון התורשתי וסינתזת החלבונים (DNA ו-RNA), בעירעור יחסי היונים בתאים, בשיבוש פעולת הממברנות ובהפרת האיזון של מווסתי צמיחה."
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מניעת אבק בדרכי עפר
אאל"ט, אחרי שהרומאים כיסחו לאנשי קרתגו את הצורה והרסו את העיר עד היסוד, הם רצו לוודא שקרתגו לעולם לא תוכל לקום שוב ולאיים עליהם. לכן הם זרו מלח על אדמת קרתגו ושדותיה, וכך הבטיחו שכלום לא יגדל שם.
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מניעת אבק בדרכי עפר
האם יהושע לא עשה כן ליריחו?
-
ליאת_טאוב*
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
מניעת אבק בדרכי עפר
אולי אפשר לפזר רסק עץ?
עיריות ומועצות שמחזיקות מרסקת גזם, מספקות את החומר המופלא הזה בחינם הרבה פעמים.
גם קק"ל לעתים מנדבת עודפים.
עיריות ומועצות שמחזיקות מרסקת גזם, מספקות את החומר המופלא הזה בחינם הרבה פעמים.
גם קק"ל לעתים מנדבת עודפים.
-
יוחנן_בצק*
- הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
- דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*
מניעת אבק בדרכי עפר
יהושע לא השתמש במלח ביריחו.
(אבל כן לבש את החליפה של האיומים כדי שלא יבנו אותה שוב)
(אבל כן לבש את החליפה של האיומים כדי שלא יבנו אותה שוב)
-
תמרול_ה*
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
- דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*
מניעת אבק בדרכי עפר
שברי רעפים הם חיפוי קרקע לא רע.
-
טרה_רוסה*
מניעת אבק בדרכי עפר
טוב , לפני שבועיים שלחתי מייל לפרופסור מומחה להמלחת קרקעות. כבר חשבתי שלא יענה, אבל היום הגיע מייל קצר ממנו, בו הוא כותב שהוא נגד שפיכת מים מלוחים בקרבת קרקעות פוריות, ומציע לשקול פתרונות אחרים כגון: פולימרים, אפר פחם ועוד.
כיוון שלא ביקשתי את רשותו לפרסם באינטרנט את התשובה שלו, וכיוון שהיא ממילא לא מפורטת, לא אציין את שמו.
כיוון שלא ביקשתי את רשותו לפרסם באינטרנט את התשובה שלו, וכיוון שהיא ממילא לא מפורטת, לא אציין את שמו.
-
טרה_רוסה*
מניעת אבק בדרכי עפר
חיפוש אינטנסיבי ברשת הניב timlachat]מסמך karka avak 1[/po].pdf הנחיות אגף שפכי תעשייה וקרקעות מזוהמות במשרד לאיכות הסביבה בנוגע לשימוש בתמלחות או בשמן שרוף לצורך הידוק קרקעות ומניעת מטרדי אבק :
_
בנוסף, הדוקטור הנחמד מהאוניברסיטה אישר את החשש שלי - דרך שמהודקת עם מי מלח מייצרת אבק מלוח. מלח בדרכי הנשימה מזיק הרבה יותר מסתם אבק - צריבות בעיניים ועוד תופעות לא נעימות.
אני גם חושבת שהאבק המלוח יכול לגרום לקורוזיה של מתכות במבנים (נגיד חלונות בלגיים, שערים וגדרות ברזל וכדומה ) וגם נזק למכוניות ולצבע.
_
- המשרד לאיכות הסביבה מתנגד לשימוש בתמלחות ובשמן שרוף לצורך הידוק וייצוב קרקעות ולצורך מניעת מטרדי אבק (דרכים, משטחי עפר, מחצבות, חניונים ועוד).
- תמלחת המפוזרת על קרקע לצורך הידוקה מהווה סכנה לזיהום קרקעות, מים עיליים ומי תהום.
- החלופה למניעת אבק המועדפת על ידי המשרד לאיכות הסביבה הינה שימוש בחומרים נטולי מלח.
בנוסף, הדוקטור הנחמד מהאוניברסיטה אישר את החשש שלי - דרך שמהודקת עם מי מלח מייצרת אבק מלוח. מלח בדרכי הנשימה מזיק הרבה יותר מסתם אבק - צריבות בעיניים ועוד תופעות לא נעימות.
אני גם חושבת שהאבק המלוח יכול לגרום לקורוזיה של מתכות במבנים (נגיד חלונות בלגיים, שערים וגדרות ברזל וכדומה ) וגם נזק למכוניות ולצבע.
-
with_passion*
מניעת אבק בדרכי עפר
סחטיין על העבודה היסודית ולקיחת האחריות. גם שימי יחכים מהנושא..
בכל ישוב צריך כמה כמוך והעולם יהיה טוב יותר..
העניין הבא על הפרק.. שירותי קומפוסט במרכז היישוב!
בכל ישוב צריך כמה כמוך והעולם יהיה טוב יותר..
-
טרה_רוסה*
מניעת אבק בדרכי עפר
תודה, תודה, הייתי צריכה להכריח את עצמי לעשות את זה, אז תודה על הפידבק.
האמת שרציתי להציע למחוק את הדף, כי לא חשבתי שזה יעניין עוד מישהו, אבל אם אתה אומר שגם שימי יפיק מזה תועלת..
אתה יודע שכבר יש? בקליניקה של איריס, איפה שהיה הפלאפל. היא הלכה על השיטה הכי פשוטה - דלי ונסורת. אני חושבת שלפעמים הפתרון הכי פשוט, הכי טוב (כמו פתרון הקערה בכיור, לשימוש חוזר במים).
האמת שרציתי להציע למחוק את הדף, כי לא חשבתי שזה יעניין עוד מישהו, אבל אם אתה אומר שגם שימי יפיק מזה תועלת..
אתה יודע שכבר יש? בקליניקה של איריס, איפה שהיה הפלאפל. היא הלכה על השיטה הכי פשוטה - דלי ונסורת. אני חושבת שלפעמים הפתרון הכי פשוט, הכי טוב (כמו פתרון הקערה בכיור, לשימוש חוזר במים).
-
with_passion*
מניעת אבק בדרכי עפר
חבל למחוק.. אבל אפשר אולי למקד את המידע שאספת וחלק מהדיון בדף שהוא ספציפי לשימוש במי מלח על למניעת אבק.. כדי שגם אחרים ידעו.
שירותי דלי קיימים גם אצלי וגם אצל אריקה... ומי יודע.. אולי אצל עוד. ברור לי שזהו הפתרון האידיאלי (בחיים שהם במקום אחד). באופן גורף אני נוטה להעדיף פתרונות ברמה האישית בה כל אחד לוקח אחריות על הצרכים (תרתי משמע) שלו..
שירותים ציבוריים במרכז היישוב לדעתי צריכים להיות עם מינימום תחזוקה.. ובקיבולת גבוהה יותר - לכן לדעתי המעבר משירותי דלי ל"שירותי חבית" (חבית סטנדרטית של 160 ליטר) הוא הגיוני מאד.- כל 3 חודשים להחליף חבית (נראה לי 4 חביות לשנה יספיקו - אולי פחות) ופשוט לשים אותן בצד סגורות למשך שנה שנתיים.. ולפזר בבגינות הציבוריות.
אז התחזוקה מלבד נקיון ונייר טואלט, היא החלפת החבית, ולשים עוד כמות גדולה, נגיד חבית של נסורת שיצטרכו גם כן למלא מדי פעם.
מלבד היתרון המיחזורי.. יש כאן אלמנט חינוכי.
אני מנסה גם לקבל כמה הצעות מספקים של שירותי קומפוסט מודרניים.
רעיונות נוספים יתקבלו בברכה.
שירותי דלי קיימים גם אצלי וגם אצל אריקה... ומי יודע.. אולי אצל עוד. ברור לי שזהו הפתרון האידיאלי (בחיים שהם במקום אחד). באופן גורף אני נוטה להעדיף פתרונות ברמה האישית בה כל אחד לוקח אחריות על הצרכים (תרתי משמע) שלו..
שירותים ציבוריים במרכז היישוב לדעתי צריכים להיות עם מינימום תחזוקה.. ובקיבולת גבוהה יותר - לכן לדעתי המעבר משירותי דלי ל"שירותי חבית" (חבית סטנדרטית של 160 ליטר) הוא הגיוני מאד.- כל 3 חודשים להחליף חבית (נראה לי 4 חביות לשנה יספיקו - אולי פחות) ופשוט לשים אותן בצד סגורות למשך שנה שנתיים.. ולפזר בבגינות הציבוריות.
אז התחזוקה מלבד נקיון ונייר טואלט, היא החלפת החבית, ולשים עוד כמות גדולה, נגיד חבית של נסורת שיצטרכו גם כן למלא מדי פעם.
מלבד היתרון המיחזורי.. יש כאן אלמנט חינוכי.
אני מנסה גם לקבל כמה הצעות מספקים של שירותי קומפוסט מודרניים.
רעיונות נוספים יתקבלו בברכה.
-
טרה_רוסה*
מניעת אבק בדרכי עפר
בכל אופן אני חושבת ששירותי קומפוסט ציבוריים במושב הם רעיון מצויין! ושאתה צודק בקשר למינימום תחזוקה.
-
כרמל_האורחת*
- הצטרפות: 07 נובמבר 2005, 11:55
- דף אישי: הדף האישי של כרמל_האורחת*
מניעת אבק בדרכי עפר
אולי מותר לדעת באיזה ישוב מדובר? לא יפה סודות בחברה
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מניעת אבק בדרכי עפר
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+