בן 7 היפוטוני מפרקים נפוחים של האצבע והאמה

מימי*
הצטרפות: 05 ינואר 2003, 14:55

שליחה על ידי מימי* »

למשה שלום.
ניתקלתי בידיים של ילד בן 7.היפוטוני שעבר טיפול של מרפאה בעיסוק . מאוד השתפר אך עדיין ישנם קשיים רבים.
הפרקים האמצעיים החיצוניים של האצבע והקמיצה מאוד נפוחים בשתי הידיים.
מה זה אומר?
תודה מראש
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

מימי אני לל כל כך מבין את המיקום של הנפיחות במפרקים. מה הכוונה המדוייקת ב:
הפרקים האמצעיים החיצוניים של האצבע והקמיצהמאוד נפוחים
אנא תארי יותר במדוייק על מנת שאוכל להתייחס לכך.
מימי*

שליחה על ידי מימי* »

_מימי
  • אני לל כל כך מבין את המיקום של הנפיחות במפרקים. מה הכוונה המדוייקת ב:
הפרקים האמצעיים החיצוניים של האצבע והקמיצהמאוד נפוחים
אנא תארי יותר במדוייק על מנת שאוכל להתייחס לכך*._

למשה
בדומה למה שרואים בזרת , פרק אמצעי נפוח/בולט =חרדת נטישה.
כך גם בפרק/ מפרק האמצעי של האצבע (יופיטר) והקמיצה בצד החיצוני של היד . שניהם נראים נפוחים בצורה לא שיגרתית .
אקוה שהפעם מובן יותר.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

ממה שאני יודע על כך, בעיקר ממה שהולצמן מלמד בנושא, זה יכול להיראות כנטייה לאישיות דו קוטבית. אישיות זו סובלת מעליות וירידות חדות ביותר של מצב הרח, אך לא בפרקי זמן קצרים אלה על פני חודשים. כמה חודשים בהיי וכמה חודשים בדיקאון (לרוב זה בסביבות כחצי שנה בכל מצב). כשהוא בהיי הוא ירגיש שיכול לכבוש את העולם ומתנהג כך, אופטימי לחלוטין וללא בקרות על מה שהוא משקיע בנושא כלשהו.
כשהו בדאון הוא בדיכאון חסר יכולת לתפקד וחסר חשק או משמעות לדבר כלשהו.

בכל חיי המקצועיים ראיתי רק מבוגר אחד כזה, אבל הנפיחות הייתה משני צידי הפרק האמצעי. הוא תפקד בדיוק על פי הנוסחה של האישיות הדו קוטבית.

כשהגיע אלי הוא היה בטיפול תרופתי הכולל ליטיום, אך זה לא עזר לו.
היה אצלי בטיפול כשלושה חודשים ברציפות עם תוכנית עבודה לשלש פעמים בשבוע כשעה עד שעתיים. מה שקרה במציאות היה שהוא טופל לפעמים שעה ביום, לפעמים שש שעות ביום, לפעמים יומיים בשבוע לפעמים חמישה ימים.

לא ניתן היה לדעת מתי יגיע אלי או מה בדיוק אעשה איתו, פיניתי עבורו את כל הזמן הדרוש (הוריו עשירים ויכלו להרשות לעצמם את העלויות, הוא הגיע אלי במיוחד מאנגליה לישראל, שכר דירה בקירבת ביתי שבחדרה ועסק בטיפול של עצמו בלבד).
בהתחלה הוא היה משוגע על כל הראש, בדיכאון עמוק ביותר, משחק הצגות מטורפות.

החזקתי אותו בתוך תהליך הסליחה עם תהליכים רגשיים עמוקים ביותר לאורך שעות רבות בכל פעם, עד שהיה יוצא מעצמו מהתהליך הרגשי שניכנס אליו בעקבות תהליך הסליחה. השינאה להוריו היתה כל כך עמוקה, שהכעסים היו כמעת בלתי ניתנים לעצירה. זו הייתה הפעם הראשונה בחייו שהוא ניכנס לתוך הרגשות שהרגיש להוריו, למרות שהיה בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי במשך שנים.
ללא הידע בהפעלת כוח הרצון בעקבות הידע באומנויות הלחימה שהיה לי מצד אחד, וחוסר הגבולות שלי בהולכת מטופלים למעמקים הנידרשים להם על מנת להוציאם מהצד השיני, מצד שני, לא ניראה שהיינו מסוגלים להחזיק מעמד בתהליך הזה.

צריך לדעת שהבחור היה בן 36 גדול מאוד- כמטר תישעים+ ובנוי כמתאבק מקצועי. אדם אינטליגנטי במיוחד, בעל יכולת מניפולאטיבית אדירה, שהצליח לעבוד על כולם לאורך שנים רבות. מגיל עשרים היה בטיפולים ואישפוזים. במשך השנים הפך לאיש עשיר מאוד ולאחר מכן הפיל את הכל לתוך חובות כבדים ועסקיו נילקחו ממנו.

לאחר שלשה חודשים, הייתי חייב להחזירו לאנגליה, כשהתלוותי אליו ולאימו בטיסה כי היא פחדה לטוס איתו לבד.
מהטיסה הוריו לקחו אותו לקליניקה פרטית לאישפוז, משם הועבר מיידית לבית חולים עם מחלקה סגורה.
הוא הצליח להסביר לרופאיו שהכל בסדר איתו, שיכנע אותם ועל כן יצא לחופשי.

הוריו פחדו ביותר וחשבו שהוא מסכן אותם, אבל הוא מצא את דרכו, היה בקשר איתי לאורך הזמן ודיווח לי איך הוא מתקדם בתהליך הסליחה ובשליטה בעצמו.

לאחר כמה חודשים כבר גר בדירה משלו, מצא עבודה והחל לדאוג לצרכיו.

כיום שלש וחצי שנים לאחר מכן, הוא ללא תרופות וללא טיפולים, נשוי לאישה מקסימה וחכמה אשר לה שני ילדים מנישואים קודמים. הם מאושרים ושמחים בחלקם.

לטענתו של הבחור, תהליך הסליחה שהכרחתי אותו לבצע הוא זה שהחזיר אותו לחיים וריפא את האישיות הדו קוטבית שלו.
אישית, איני יודע האם זה נכון או לא. אני מאוד שמח עבורו, בכל פעם שאני באנגליה אני מבקר אותו ואני יכול להגיד שכיום אני גאה בו וגאה בחברות שהתפתחה בינינו.
מימי*

שליחה על ידי מימי* »

למשה.
תודה על תשובתך המפורטת ועל הצלחת הטיפול המעניין והמאתגר מאוד.
מאוד מתחבר לי פרמטר זה עם אישיותו של הילד .ברנה מידה קטן יותר.
אני מאוד מקווה להצליח ולעזור לו.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”