אסטמה של העור

שרי*
הצטרפות: 15 דצמבר 2001, 22:10

אסטמה של העור

שליחה על ידי שרי* »

אני מבקשת אינפורמציה לגבי אסטמה של העור. בזמן האחרון אני נתקלת בזה הרבה באיבחונים. חוץ מזה שזה מאוד מקשה לראות את האפידרמיס, מה זה אומר מבחינת גוף-נפש?
יפעת*
הצטרפות: 28 יוני 2001, 04:05

אסטמה של העור

שליחה על ידי יפעת* »

לדעתי אסטמה של העור, כמו אסטמה במערכת הנשימה עלולה להיווצר מרגישות יתר.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

אסטמה של העור

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

אני מסכים עם יפעת. לרוב אסטמה כלשהיא הינה תגובה של רגישויות ייתר באינטליגנציה הרגשית. הקושי להרגיש את הרגשות בזמן אמיתי, ו/או לראות את הגורמים של הרגש ולהתמודד איתם, יכול להוות גורם וסיבה מרכזיים לאסטמה של העור והראות.

קשיים בעור באופן כללי, יכולים להיגרם ממספר גורמים בנוסף לרגישויות ייתר.
  1. מנגנון הגנה בפני מגע של מישהוא ספציפי או בפני מגע באופן כללי.
  2. הבעת לחצים נפשיים באופן כללי. העור הוא המנגנון הארוך והגדול ביותר של האדם, לכן קל יחסית למוח לשלוח לשם קשיים, על מנת שלא לקלקל מערכות אחרות.
באופן כללי הייתי אומר שכל מחלה הניתנת לריפוי משמשת כמנגנון לשידור תת הכרתי שמשהוא אינו כשורה וצריך לטפל בו. הבעייה עם זה היא שכיום ואולי אף פעם לא בדיוק למדנו להקשיב לכך.
מחלות שאינן ניתנות לריפוי, כנראה משדרות מהרמה הנפשית אל הרמה הגופנית, את היאוש האמיתי של האדם מיכולתו לשנות את המצב.

כמובן שישנן כל המחלות הנגרמות עקב תזונה, אוויר, מים, פעלויות, חינוך וסביבה, המזוהמים על ידי היחס בימינו לחיים בכלל ולכדור הארץ בפרט .

כמובן שישנם גם כל המחלות החדשות כתוצאה ממוטציות של מחלות קיימות. וכל המחלות הנגרמות ישירות מהתרופות שלוקחים לחמלות קיימות (לאלו לרוב קיימת מודעות בחברות התרופות, רק שלא כל כך נוח להן לדבר על כך).
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

אסטמה של העור

שליחה על ידי טליה* »

לשרי.
גם אני מסכימה עם מה שנכתב. לפי מה שקראתי ברפואה הסינית . יש קשר בין העור והריאות.
העור מייצג : גבול .לכן , גם ברפואה הסינית מתייחסים לתופעה זו כאל תגובה של קושי בהגדרות וגבולות .
כמו : שנויים במעברים , בית . גן .פרידות מהורים . גרושין ועוד..
אחד המטופלים שלי , סבל מ,תופעה זו. הפנתי אותו למטפל בדיקור ילדים . שעזר לו מאוד .
שרי*

אסטמה של העור

שליחה על ידי שרי* »

תודה רבה.
שרי*

אסטמה של העור

שליחה על ידי שרי* »

תודה רבה.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”