איפה הגולן

יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

איפה הגולן

שליחה על ידי יעלי_לה »

האתר קשתות רחבעם נכון לעכשיו לא כלול בשטחה של סוריה, ובכל אופן המפגש האחרון נחגג בחיק המשפחה הישראלית בשבט - ולא בחיק המשפחה הסורית (האם יש כזו, בסוריה עצמה?).
שם הדף מטעה (באמת קיוויתי לרשמים של איזה אח עם אזרחות אירופית ממפגש סורי בסוריה)
מציעה לשנות ל רשמים מהריינבו 2006.

<יעלי לה מוכרת יותר בקרב ג'מעת הריינבו הוותיקה בתור יעל סוריה>
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

איפה הגולן

שליחה על ידי with_passion* »

תלוי את מי שואלים.. רק בגלל ששלטון הכיבוש החליט לספח זה לא אומר שמכירים בזה. למעשה אין מדינה אחרת שמכירה מבחינה חוקית בהתיישבות בגולן. יש רבים בארץ ומחוצה לה שרואים באזור חלק חוקי של סוריה. התושבים שאינם מתנחלים, רובם אין להם אזרחות ישראלית. מה שמטעה זה הסיפוח.. לא השם של הדף.
אבאשלהילדהשלו*
הצטרפות: 17 דצמבר 2005, 22:35

איפה הגולן

שליחה על ידי אבאשלהילדהשלו* »

אם אתם רוצים לפתוח דיון פוליטי, בבקשה.
הייתי שמח לשמוע, כפי שמעיד שם הדף, שהסורים נתנו לריינבואו מקום בו יוכלו להפגש.
היו שוחטים אתכם חיים. כל ההתייפיפות שתגיע, לא עומדת במבחן המציאות.
רק תחת שלטון ה "כיבוש" אפשר להשתחרר ולהפגש ולעשות חושבים דיבורים ומסיבות. בשלטון החופש הסורי לא היית יכול אפילו להגיב באתר דומה לזה.
אני מעדיף את ה"כיבוש" הישראלי על פני כל "חופש" סורי
אבאשלהילדהשלו*

איפה הגולן

ריינבואו בסוריה ? אירן ? עירק ? מצריים ? ירדן ? לבנון ?
נראה אתכם.
יעלי_לה

איפה הגולן

שליחה על ידי יעלי_לה »

אופק, אני לא רוצה להיכנס לויכוח פוליטי. זה בכלל לא קשור למקום הגאוגרפי. השם של הדף בהחלט מטעה, כל עוד לא מדובר במפגש ריינבו סורי עם חבר'ה סורים. אני אומרת לך שכשראיתי את הכותרת, באמת קיוויתי לרשמים של איזה אח עם אזרחות אירופית ממפגש סורי בסוריה.

כמו שזה, יש סיכוי גדול שזה ימשוך אנרגיות וכחניות. אתה רוצה שזה יהיה פתוח לרשמים של עוד אנשים שהיו (אם כי בכלל לא בטוח שיהיה מי שיכתוב)? או להפןך את זה לבלוג אישי? אם אתה מעוניין שהדף יהיה פתוח לכולם, אני ממש ממש ממליצה לשנות את השם (ואם לא, אז לתייג כבלוג).

<מודה ומתוודה ששם הדף מעצבן אותי באופן אישי, אבל ההצעה שלי דווקא לא נובעת מזה>
<ואולי אני גם קצת נגועה בקנאה כי בסוף לא יצא לנו להגיע ;-)>
יעלי_לה

איפה הגולן

שליחה על ידי יעלי_לה »

_ריינבואו בסוריה ? אירן ? עירק ? מצריים ? ירדן ? לבנון ?
נראה אתכם._

למיטב ידיעתי יש הרבה מפגשי ריינבו בסיני ובירדן. עם מעט מאוד מקומיים.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

איפה הגולן

שליחה על ידי פלונית* »

כמו שזה, יש סיכוי גדול שזה ימשוך אנרגיות וכחניות :-D
שנקרא לטליה? :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

איפה הגולן

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

_ריינבואו בסוריה ? אירן ? עירק ? מצריים ? ירדן ? לבנון ?
נראה אתכם.
למיטב ידיעתי יש הרבה מפגשי ריינבו בסיני ובירדן. עם מעט מאוד מקומיים._

אז מי בא ? תיירים ???
יעלי_לה

איפה הגולן

שליחה על ידי יעלי_לה »

אז מי בא ? תיירים ???
תיירי ריינבו.
משפחות ריינבו אירופיות בעיקר (אולי גם אמריקאיות) מארגנות לעתים קרובות מפגשים מחוץ לארצות שלהם. נראה לכם שמפגשי הריינבו בהודו הם של הודים?
נו_באמת*
הצטרפות: 01 יולי 2004, 17:16

איפה הגולן

שליחה על ידי נו_באמת* »

מה שמטעה זה הסיפוח.. לא השם של הדף.

לא נכון. השם מטעה ובכוונה.
וזה מוציא את הטעם מכל הדברים היפים שכתבת
סולימן_המפואר*
הצטרפות: 11 דצמבר 2006, 21:26

איפה הגולן

שליחה על ידי סולימן_המפואר* »

יש רבים בארץ ומחוצה לה שרואים באזור חלק חוקי של סוריה.
מה פתאום סורי ?
הגולן הוא חלק בלתי נפרד מהאימפריה העות'מנית. העובדה שהצרפתית והבריטים החליטו לחלק את השטחים הכבושים למדינות כמו ישראל, הממלכה האשמית, לבנון וסוריה, לא נותנת לגיטימציה לקרוא למפגש באום אל קנטיר מפגש סורי.
ישונה שם הדף לאלתר.
בייברס*
הצטרפות: 11 דצמבר 2006, 21:33

איפה הגולן

שליחה על ידי בייברס* »

מה פתאום עות'מני. הגולן הוא חלק בלתי נפרד מהאימפריה הממלוכית, האימפריה שלי.
with_passion*

איפה הגולן

קודם כל בסוף חודש ינואר הקרוב, יתרחש מפגש ריינבו בירדן בואדי רום! למעונינים בפרטים כדאי להתטרף לרשימה orientalrainbow@yahoogroups.com. אנחנו כנראה נלך, עוד לא בטוח. יהיה נחמד לצאת עם עוד אנשים.. מי רוצה?
הדיווחים שאני מקבל מאד חיוביים, מספרים על עזרה הדדית, ניקוי מעיינות, איך שהבדואים עוזרים ומארחים בהתלהבות ומחכים לפגוש את המשפחה כולה. על שחיטה לא שמעתי וכנראה גם לא תהיה (אבאשלהילדהשלו). גם כאן יש לא מעט מארגנים מהארץ וסביר להניח שתהיה שם לא מעט נוכחות צברית. גם סביר שיהיו מעט מאד ירדנים, ובכל זאת הריינבו הוא בירדן, ואף אחד לא יחלוק על זה. אבל אם הצבא (המייצג רק חלק מהאוכלוסיה בארץ) יכבוש את ואדי רום ונכריז על זה "שלנו" - אז מה, פתאום זה "מטעה" שאני קורא לזה הריינבו בירדן וכדאי שאהפוך את הדף לבלוג אישי? לפי כמה אנשים - כנראה שכן. לפי הבטן שלי - לא.
יעלי, קודם אמרת השם של הדף בהחלט מטעה, כל עוד לא מדובר במפגש ריינבו סורי עם חבר'ה סורים_ ואחרי זה אמרת _נראה לכם שמפגשי הריינבו בהודו הם של הודים? אני מבולבל - אם זה מטעה בגלל שאין סורים, אז זה גם מטעה לקרוא לריינבו בהודו כך, כשאין שם הודים. לא? וחוץ מזה - קצת קשה לסורים להגיע במיוחד אחרי שרק לפני 40 שנה גירשו ושחטו 90,000 מהם (כ-90% מאוכלוסיית הגולן דאז) ואז בנו גדר גדולה ושמו שומרים... אם זאת האוכולוסייה היהודית היא רק חצי (ויש הטוענים שעדיין מיעוט) ולרוב הדרוזים והעלאווים אין אזרחות. לכן, אני מרגיש נוח לקרוא לאיזור אום-אל-קנאטיר - סוריה.

מה שכן, שמעתי את הרגשות והדעות - ואני מכבד אותן - ולרוב אני מאמין בקונצנזוס - ולכן אני מסכים לשנות את השם ל רשמים מהריינבו בגולן - נראה לי על השם גולן יש קונצנזוס.
אני מעביר את הדיון הזה לעמוד אחר.. שלום לכולם!
אנה_בי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 21:24
דף אישי: הדף האישי של אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

יש רבים בארץ ומחוצה לה שרואים באזור חלק חוקי של סוריה.

שפעם היה של שני שבטי ישראל!
אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

קצת קשה לסורים להגיע במיוחד אחרי שרק לפני 40 שנה גירשו ושחטו 90,000 מהם (כ-90% מאוכלוסיית הגולן דאז) ואז בנו גדר גדולה ושמו שומרים...

להזכירך, הם אלא שתקפו ראשונים

ובכלל, אם אתה קורא למדינת ישראל - "שלטון כיבוש" אז למה אתה גר כאן? יש לנו חבר עם דעות דומות והוא ירד מהארץ. אם כבר אז להיות נאמן לעצמך עד הסוף, לא? או שאתה מציע שניתן את הארץ לחברה מעבר לגבול ונתפזר כולנו במדינות שלא רוצות אותנו?ותאמין לי- אני הייתי שם והם לא רוצים אותנו.
שובי*
הצטרפות: 01 נובמבר 2006, 22:51

איפה הגולן

שליחה על ידי שובי* »

נכון ישראל כבשה את הגולן.
כבשה אך במלחמה !!!!
אין מדובר פה בצדק (גם אלה שיושבים ומשתמשים במושג זכיות האדם) ישראל לקחה את השטח שהתחת שלכם מונח עליו לא בצורה יפה חלק בהפחדה והרוב ע"י גירוש ומלחמה , אני מודע לכך שמלחמות לא תמיד צודקות אך אם אני או הם אז איני צבוע!!!!!!
אבאשלהילדהשלו*

איפה הגולן

איפה הגולן ? תלוי את מי שואלים.
אם אתה שואל סורי עם רובה, ולך אין רובה, הגולן של סוריה.
אם אתה שואל ישראלי עם רובה, ואתה סורי בלי רובה, הגולן של ישראל.
אם לך יש רובה ולסורי יש רובה, מי שהרובה שלו יותר גדול, הגולן שלו.
כרגע לנו יש רובה יותר גדול.
מחר אולי לא.
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

איפה הגולן

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אחרי שרק לפני 40 שנה גירשו ושחטו 90,000
שחטו 90000 איש? השמדה המונית - ואני לא שמעתי על זה?!
איך זה קרה?
יעלי_לה

איפה הגולן

שליחה על ידי יעלי_לה »

השאלה היא איפה הגולן, או של מי הגולן?
איפה הגולן? - בדרום-מערב הבשן, ממזרח לכינרת ולעמק החולה, מתחת לחרמון, וכו'.
של מי הגולן? של עצמו, של אלהים, של כדור הארץ, של הצמחים ובעלי החיים. ממש לא של האנשים, בטח לא של מדינות או של מנהל מקרקעין או של צבא או של יישובים.
with_passion*

איפה הגולן

מסכים עם דבריה האחרונים של יעלי לה.
אמא של יונת - מגורשים+שחוטים=90000.
אבאשלהילדהשלו - אני הולך לפי למי יש את הרובה הכי קטן, או למי אין רובה בכלל. כולם מפסידים אם נתחיל להתחרות בכמות וגודל הנשק.
אנא בי - מבלי להכנס לדיון היסטורי, בכל ריב או מלחמה, זה לא מתחיל עם זה "שמתחיל" אלא עם זה ש"מגיב". או יותר נכון איך בוחרים להגיב כמישהו תוקף. כלומר אם אני מקלל אותך, ואת בוחרת לשתוק, אין זה ריב, אם את מקללת בחזרה, אז הריב מתחיל, אם את בוחרת להקשיב לרגשות ולפתוח בשיח, גם כאן זה לא יהיה ריב..
כשהריב כבר באמצע זה לא ממש רלוונטי מי התחיל, האחריות משותפת (או אחריות עליי, 100% אחריות יש כאן איזה עמוד על זה).
עדי_ל*
הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*

איפה הגולן

שליחה על ידי עדי_ל* »

_מבלי להכנס לדיון היסטורי, בכל ריב או מלחמה, זה לא מתחיל עם זה "שמתחיל" אלא עם זה ש"מגיב". או יותר נכון איך בוחרים להגיב כמישהו תוקף. כלומר אם אני מקלל אותך, ואת בוחרת לשתוק, אין זה ריב, אם את מקללת בחזרה, אז הריב מתחיל, אם את בוחרת להקשיב לרגשות ולפתוח בשיח, גם כאן זה לא יהיה ריב..
כשהריב כבר באמצע זה לא ממש רלוונטי מי התחיל, האחריות משותפת (או אחריות עליי, 100% אחריות יש כאן איזה עמוד על זה)_

זה דיאלוג שקיים ביני לבין ילדים איתם אני מבלה חלק מיומי (מה שנקרא "עובדת"),
מצידי - זהו המסר שלי אליהם ברגעי מריבות, התרגזויות ושלל הברוגזים היומיים.
אז אם בגילאי 6-8 המסר הוא " אפשר לדבר, ואם הוא הרים עליך יד, אל תחזיר כי זו בדיוק אותה שפה אלימה שאתה לא רוצה שתופנה כלפיך... בואו ונדבר, נתרחק, נירגע, נתבונן, ננשום..."
אפשר גם כשגדולים. אפשר.
כבשה אך במלחמה !!!!
המילה "אך" מעניינת כאן.
כרגע לנו יש רובה יותר גדול
נו, גברים... כמה שזו הכללה גסה, זו כמעט עובדה. הגודל אכן קובע, אם ברובים עסקינן. מצער. מעצבן. מדכא.נמאס.
תפסיקו לייצר כלי משחית. תנו לחיות.
אמא_של_יונת*

איפה הגולן

מגורשים+שחוטים=90000.
ובעיניך מגורשים = שחוטים?!
אגב, מנין לקחת את המספרים?
אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

_אנא בי? - מבלי להכנס לדיון היסטורי, בכל ריב או מלחמה, זה לא מתחיל עם זה "שמתחיל" אלא עם זה ש"מגיב". או יותר נכון איך בוחרים להגיב כמישהו תוקף. כלומר אם אני מקלל אותך, ואת בוחרת לשתוק, אין זה ריב, אם את מקללת בחזרה, אז הריב מתחיל, אם את בוחרת להקשיב לרגשות ולפתוח בשיח, גם כאן זה לא יהיה ריב..
כשהריב כבר באמצע זה לא ממש רלוונטי מי התחיל, האחריות משותפת (או אחריות עליי, 100% אחריות יש כאן איזה עמוד על זה)._

מי שיתן לי סטירה בלחי ימין... יקבל את זה בחזרה.
לא עם כל אחד אפשר לפתור בעיות בהדברות, יש תרבויות (כמו ערבית) שאלימות מושרשת אצלם. הם יכולים לומר בפנים שאוהבים אותך ואחר-כך ולתקוע לך סכין בגב.

מעניין מה היה קורה אם ישראל לא הייתה מגיבה איך שהיא הגיבה. אם לא היינו מתגוננים היו שוחטים אותנו.
אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

_איפה הגולן? - בדרום-מערב הבשן, ממזרח לכינרת ולעמק החולה, מתחת לחרמון, וכו'.
של מי הגולן? של עצמו, של אלהים, של כדור הארץ, של הצמחים ובעלי החיים. ממש לא של האנשים, בטח לא של מדינות או של מנהל מקרקעין או של צבא או של יישובים_

נכון
סולימן_המפואר*

איפה הגולן

_מגורשים+שחוטים=90000.
ובעיניך מגורשים = שחוטים?!
אגב, מנין לקחת את המספרים?_
אמא של יונת
בגולן חיו לפני מלחמת ששת הימים כ- 125 אלף נפש. רובם ברחו. למיטב ידיעתי לא היה טבח באוכלוסייה אזרחית בגולן במלחמת ששת הימים, אבל בואי לא נטריד אותו עם עובדות.
with passion
אם זאת האוכולוסייה היהודית היא רק חצי (ויש הטוענים שעדיין מיעוט) ולרוב הדרוזים והעלאווים אין אזרחות. לכן, אני מרגיש נוח לקרוא לאיזור אום-אל-קנאטיר - סוריה.
האוכלוסייה היהודית מהווה קצת פחות ממחצית האוכלוסייה ברמת הגולן. העלוואים שנותרו בשטח שנכבש במלחמת ששת הימים מתגוררים בכפר ע'ג'ר, הנמצא מחוץ לגולן, ולכולם יש אזרחות ישראלית. לדרוזים יש תעודת זהות כחולה ובסעיף אזרחות מופיע "אזרחות בלתי ברורה" מדינת ישראל רצתה לתת להם אזרחות ישראלית אבל הם סרבו כי הם רואים את עצמם סורים, או חוששים מתגובה סורית במקרה ויחזרו לשלטון סורי. בכל מקרה מעמדם זהה למעמד של "תושב קבע" כלומר, הם מקבלים את כל הזכויות למעט הזכות להצביע בבחירות.
אם אתה רוצה לנסות לשכנע, אל תזרוק אמירות דמגוגיות כמו שרק לפני 40 שנה גירשו ושחטו 90,000 מהם (כ-90% מאוכלוסיית הגולן דאז) ואז בנו גדר גדולה ושמו שומרים
אבאשלהילדהשלו*

איפה הגולן

הכל טוב ויפה, אבל

אני הולך לפי למי יש את הרובה הכי קטן, או למי אין רובה בכלל

משפט שעובד כל זמן שאני יכול להגיד, לחשוב ולעשות מה שאני רוצה.
בשניה שיקחו ממך את החירות לחשוב, לדבר ולעשות, כל מה שישאר לך זה לקנות את הרובה הכי גדול באיזור.

אז כל מה שתגידו הוא נכון, יפה וחכם, הומני ואנושי,
כל זמן שיש לידכם מישהו עם רובה גדול מספיק, להגן עליכם בזמן שאתם מדברים.

אני הולך לפי למי יש את הרובה הכי קטן, או למי אין רובה בכלל

לאן אתה הולך לפי ? ומאיפה הגעת לכאן ?
אמא_של_יונת*

איפה הגולן

העלוואים שנותרו בשטח שנכבש במלחמת ששת הימים מתגוררים בכפר ע'ג'ר, הנמצא מחוץ לגולן, ולכולם יש אזרחות ישראלית.
יותר מזה:
אלה שחיים ברג'ר עשו זאת מבחירה.
אחרי מלחמת ששת הימים ניתנה לתושבי רג'ר אפשרות בחירה בין הישארות בכפר תחת שלטון ישראל לבין עזיבת הכפר ומעבר לסוריה.
שליש עבר לסוריה ושני שלישים בחרו להישאר, ומהם צמחה האוכלוסיה החיה בכפר היום.

לגבי הדרוזים, חלקם מעדיפים את השלטון הסורי, חלקם מעדיפים להישאר בשלטון ישראל, אבל כמעט כולם חוששים מתגובה סורית במקרה ויחזרו לשלטון סורי. היות וישראל אינה יכולה להבטיח להם שלא יוחזרו לשלטון סורי, הם נוקטים באמצעי זהירות, שאחד מהם הוא הימנעות מקבלת אזרחות ישראלית.
הדרוזים בגולן רגילים לחיות תחת שלטון זר מאז ומתמיד, הם קשורים בעיקר לכפר ולאדמתם (בניגוד לנו, היהודי הנודד), והם שורדים על ידי נאמנות לשלטון הקיים באותה עת.
הם אינם פטריוטים ישראליים, הם אינם פטריוטים סורים. הם פטריוטים דרוזים.
אמא_של_נבט*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 07:06

איפה הגולן

שליחה על ידי אמא_של_נבט* »

יש תרבויות (כמו ערבית) שאלימות מושרשת אצלם. הם יכולים לומר בפנים שאוהבים אותך ואחר-כך ולתקוע לך סכין בגב
גזענות?

אם זה לא גזענות זה בטח דברי טפשות.
ובכלל אנה בי ,מתיחסת לשליחתך את הרואים אחרת ממך לארצות אחרות . הנך חושבת שזאת יהירות וחוסר סולבנות מוחלטת לפנות מכאן את כל מי שחושב אחרת .
האם קבלת בעלות בלעדית על הארץ בהיותך ציונית ימנית ?
אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

גזענות?

חס וחלילה גזענות! זאת עובדה.
מאמי, אני נולדתי וגרתי במדינה מוסלמית ואני מכירה את החברה הזאת מבפנים. נכון שיש תכונות יפות אצלם ויש גם פחות. לצערי זאת התנהגות די אופיינית.
אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

_
_ובכלל אנה בי ,מתיחסת לשליחתך את הרואים אחרת ממך לארצות אחרות . הנך חושבת שזאת יהירות וחוסר סולבנות מוחלטת לפנות מכאן את כל מי שחושב אחרת .
האם קבלת בעלות בלעדית על הארץ בהיותך ציונית ימנית ?_

איך הגעת למסכנות אלו?

מכל מקום, אין לי חשק לרדת לעומקו של הדיון הזה. אני מציעה לך לדבר עם פלסטינאים (ולא ערבים ישראלים) וסורים עצמם על הכוונות האמיתיות שלהם. אבל לא עם כאלה הצבועים שעושים יחסי ציבור אלא עם חברה שיהיו מוכנים להגיד לך את האמת.( והאמת היא שאף אחד לא רוצה את ישראל במזרח התיכון וזה לא משנה כמה שטחים תתני להם (אפילו את תל-אביב). אבל את זה תגלי בעצמך.)
כואב לי אל ישראל למרות שיש הרבה מאד מה לשפר כאן (בעיקר מבחינה חברתית) כי אני יודעת שקר שם בחוץ, שאין לאן ללכת, שאין לנו ארץ אחרת ( יש כאלה עם אזרחות זרה, אני מדברת על אלה שאין להם) . ולדעתי לזלזל במה שיש ("שילטון הכיבוש", הא) זה ממש לירוק לתוך הבאר ששותים ממנו.

ושיבוא שלום עלינו...
אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

אבאשלהילדהשלו - |Y| |Y| |Y|
אמא_של_נבט*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 07:06

איפה הגולן

שליחה על ידי אמא_של_נבט* »

אנה בי - ראשית אני מציעה לך להסתכל המראה, תגלי שישראל האלימה שבל מדינות האזור .
ולרוק לבאר ששותים ממנה זאת מצווה , ולעשות זאת בעיניים פקוחות כדי שלא תפספסי .

בכל מקרה אני מסכימה עם פשוט אופק בנקודת המבט שלו עם הגולן ככבוש.
אני בכלל חושבת שהריב הזה על אדמה הוא יותר מטופש מריב בגן . למי שייכת אדמה זאת מלחמת האגו האווילית ביותר שקיימת באנושות.
אליס_בארץ_המראה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*

איפה הגולן

שליחה על ידי אליס_בארץ_המראה* »

_חס וחלילה גזענות! זאת עובדה.
מאמי, אני נולדתי וגרתי במדינה מוסלמית ואני מכירה את החברה הזאת מבפנים. נכון שיש תכונות יפות אצלם ויש גם פחות. לצערי זאת התנהגות די אופיינית._

מאמי, אני נולדתי וגדלתי במדינה יהודית ואני מכירה את החברה הזאת מבפנים. יש להם תרבות של שקר, רמיה, אלימות ובעיקר אהבה גדולה לכסף. יהודים, נו. זאת לא גזענות, חס וחלילה גזענות! זאת עובדה. בחיי. תשאלי את מל גיבסון, גם הוא מסכים.

אבל אני בכלל מגיבה רק כי קראתי ש:
מגורשים+שחוטים=90000

מעבר לעובדה שאף אחד מתושביו המקוריים של הגולן לא "נשחט" במלחמת ששת ימים, נדמה לי שיש הבדל גדול בין מגורשים לבין שחוטים.
רק מעט מאד דברים עושים שירות דוב שכזה לקידום הרעיון (הצודק) שעל הגולן לחזור לידיה המדינה הריבונית ששלטה בו כשנכבש על ידינו. האמירה שישראל "שחטה" את תושבי הגולן היא לא פחות משקר גס, והייתי שמחה מאד לראות הוכחות מצדך לטענה כל כך חמורה. כשלעצמי ביליתי שעות רבות בארכיון צה"ל, שם לא מתבישים להציג לציבור הוכחות על מעשי טבח שצה"ל אכן היה מעורב בהם (אף לא אחד מהם במלחמת ששת הימים), ומעולם לא נתקלתי ולו בבדל של עדות שיכול להצביע על תכנית ו/או ביצוע של טבח/שחיטה/השמדה המונית של תושבי הגולן המקוריים. אם יש לך עדות היסטורית קבילה למשהו מעין זה אשמח מאד לשמוע עליה.
with_passion*

איפה הגולן

השתמשתי בשורש ש.ח.ט אחרי שאבאשלהילדהשלו הסביר לי שבסוריה (ובמדינות שכנות אחרות כנראה) היו שוחטים את משתתפי הריינבו. אזרחים הרוגים, שחוטים, נרצחים, לא משנה לי איך קוראים לזה.

עובדה שאף אחד מתושביו המקוריים של הגולן לא "נשחט" במלחמת ששת ימים
אליס - הניקוי האתני שהתרחש בגולן לקח ימים ספורים (משה דיין מספר שרוב "פריצות הדרך" הגדולות בסה"כ לקחו 7 שעות). בגולן חיו 100,000 לפי מקור אחד, 150,000 לפי מקור אחר רובם בכפרים וחוות הפזורים בכל מקום. לאחר המבצע נשארו כ- 7000. נראה לך שאפשר לעשות כזה מבצע ואף אחד לא נשחט? היה שם בלאגן ויש הרבה דעות ועובדות, תלוי מי שואלים. אני חושב, שסביר שצורת הפעולה של הצבא לא הייתה יותר הומנית מאיך שהיא היום. להזכירך ב"מלחמה" האחרונה (טכנולוגיה מתקדמת יותר??) נשחטו מאות אזרחים (יש האומרים 1000).
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

איפה הגולן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

מאמי, אני נולדתי וגרתי במדינה מוסלמית ואני מכירה את החברה הזאת מבפנים. נכון שיש תכונות יפות אצלם ויש גם פחות. לצערי זאת התנהגות די אופיינית.

מאמי, אני נולדתי וגדלתי במדינה יהודית ואני מכירה את החברה הזאת מבפנים. יש להם תרבות של שקר, רמיה, אלימות ובעיקר אהבה גדולה לכסף. יהודים, נו. זאת לא גזענות, חס וחלילה גזענות! זאת עובדה. בחיי. תשאלי את מל גיבסון, גם הוא מסכים._

מאמות, אני נולדתי וגדלתי בבלגיה ואני מכיר את החברה הזאת מבפנים (אבל ממש מ מ ש בבפנים. עבדתי כסוכן פלמי מוסווה לפני נפילת החומה). נכון שהם אוכלים גופרה בלגית אבל הם גם שותים בירה. לצערי הם כולם פדופילים (אני יודע כי אני ממש אבל מ מ ש מקורב לאחד מספקי התוכן הגדולים ברשת של פדופיליה) וזו התנהגות די אופיינית אצלם.
הם כביכול מסווים את זה ע"י הקמת משפחות עלק נורמאליות אבל מי (כמוני) שנמצא בפנים, באימאימא של הבפנים, באימ אימ אימא של הבפנים יודע שהם כולם פדופילים.
אבאשלהילדהשלו*

איפה הגולן

מאמי, אני נולדתי וגדלתי במדינה יהודית ואני מכירה את החברה הזאת מבפנים. יש להם תרבות של שקר, רמיה, אלימות ובעיקר אהבה גדולה לכסף. יהודים, נו. זאת לא גזענות, חס וחלילה גזענות! זאת עובדה. בחיי. תשאלי את מל גיבסון, גם הוא מסכים.
מאמות, אני נולדתי וגדלתי בבלגיה ואני מכיר את החברה הזאת מבפנים (אבל ממש מ מ ש בבפנים. עבדתי כסוכן פלמי מוסווה לפני נפילת החומה). נכון שהם אוכלים גופרה בלגית אבל הם גם שותים בירה. לצערי הם כולם פדופילים (אני יודע כי אני ממש אבל מ מ ש מקורב לאחד מספקי התוכן הגדולים ברשת של פדופיליה) וזו התנהגות די אופיינית אצלם.
הם כביכול מסווים את זה ע"י הקמת משפחות עלק נורמאליות אבל מי (כמוני) שנמצא בפנים, באימאימא של הבפנים, באימ אימ אימא של הבפנים יודע שהם כולם פדופילים._

הכל בסדר ? מה קרה לכם ?
פלוני_אלמונית*

איפה הגולן

אל דנטה :-D. תודה שהבאת קצת אור לדף.
פלוני_אלמונית*

איפה הגולן

<מיצי החתולה, נו. אני כל הזמן שוכחת שאני ממחשב אחר>
מיכלי*
הצטרפות: 23 ינואר 2002, 18:47

איפה הגולן

שליחה על ידי מיכלי* »

אל דנטה . תודה שהבאת קצת אור לדף.
סולימן_המפואר*

איפה הגולן

להזכירך ב"מלחמה" האחרונה (טכנולוגיה מתקדמת יותר??) נשחטו מאות אזרחים (יש האומרים 1000).
with passion
במלחמה האחרונה נהרגו מאות אזרחים משני צידי הגבול. לדעתי יש לך בעיה בעברית. במלחמה זו, כמו במלחמת ששת הימים, כמעט ולא היו מעשי שחיטה. היה הרג בשוגג או לא בשוגג של אזרחים. הפעלים - שחט, רצח, טבח, הם סופרלטיבים הנמצאים בשימוש יתר. מעשי ההוצאה להורג המצולמים של אל קעידה או ארגוני טרור/חופש בעירק הם שחיטה. הנידון כורע מתחת ללוחמי החופש/מחבלים ולאחר הקראת גזר הדין גרונו משוסף (ממש שחיטה כשרה). טבח התבצע בסברה ושתילה. אזרחים נטבחו ברחובות בהמוניהם. גם בחברון היה טבח ורצח. ברוך גולדשטיין/ערביי חברון רצח/רצחו את המתפללים במערת המכפלה/יהודי חברון.

הטענה שהגולן סורי היא טענה לגיטימית בשיח הישראלי. הניסיון להפוך את כיבוש רמת הגולן לטבח המוני הוא טיפשות שמוציאה את העיקר מהדיון.
אמא_של_יונת*

איפה הגולן

סולימן המפואר,
|Y|
אמא_של_יונת*

איפה הגולן

עוד פרטים בקשר לכפר רג'ר
אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

לא חשבתי שאנשים יכולים להגיע לרמה כל-כך נמוכה בדיון. כבוד, חברה, כבוד.
נראה מה יהיה שלומכם כשסורים (או כל מדינה ערבית אחרת) יכבשו אתכם. ברגע שתתנו להם את השטחים קטיושות וקסאמים יעופו על תל-אביב.
ישראל פועלת מתןך הגנה עצמית. היא לא מדינה הכי מושלמת בעולם אבל זאת מדינה יחידה שיש לנו.
ושאלתי: אם לדעתכם ישראל כובשת (הרי כל השטחים חוץ מגוש דן אולי (גם על זה אני לא בטוחה) נכבשו? איפה נחיה?

אל דנטה, רמה נמוחה ומגיעלה. לא תארתי לעצמי שכאלה מסתובבים פה

אמא של נבט יריקה לבאר ששותים ממנו יכולה להביא להרעלה רצינית. ולגזום את הענף שיושבים עליו לנפילה כואבת.
אל_דנטה*

איפה הגולן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

וואלה, אני כולה כתבתי על חוויותי מהשירות בבלגיה. עשיתי גם פעם סטאז' קטן בקונגו אבל נראה לי שעדיף שאשתוק לגבי הנושא של איידס וכושים, נכון? (וזה קשה להתאפק כי יש לי מה זה מידע פנימי שחבל על הזמן!)

וברצינות, אנה בי. דברייך הם דברי שטות מוחלטים שמביישים את מקלדתך. כמניין הפרטים בכל מדינה בעולם כך מניין גיוון הדעות. כל תאוריה מכלילה מהסוג הזה, במיוחד כשהיא באה להציג טיעון פוליטי הם גזענות חשוכה שמקומה מחוץ לפלנטה.
לי באופן אישי, כואב פחות ופחות אבל עדיין כואב שאנשים עם דעות מבעיתות כמו שלך כותבים בבאופן טבעי.
אחרי שנים של קריאה וכתיבה פה, עדיין לא קל לי להתמודד עם הפרדוקס של אנשים שמאמינים בחופש, בכבוד לילדים ובאהבה לטבע מסוגלים לראיה כל כך סוטה כשזה מגיע לאנשים אחרים רק משום שהם ערבים.

לשאלתך איפה נחיה: בישראל.
אבאשלהילדהשלו*

איפה הגולן

סליחה, אבל להגיד על כל (כן כל) הערבים שהם חיים במשטרים אלימים, מדכאי נשים וחופש זה בסדר ?
להגיד שברגע שבלבנון התחילה תחילתה של התחלה של נורמליזציה עם המערב מיד הוציאו האירנים בעזרת חיזבאללה את האנשים לרחובות. באפריקה המוסלמים טובחים בכל מה שזז, ומה שלידו,
באירופה יוצאים לרחובות כי לא נותנים להם לבנות מסגד באמע גבעה בטוסקנה (אוריאנה פלאצ'י למתחילים)

אז נכון, אם אני יושב עם מוסטפא ליד מדורה על אי בודד, מעבירים נרגילה תפוח ושותים תה אנגלי, הוא הבנאדם הכי נחמד בעולם והייתי רוצה שנהיה שכנים ונגדל ילדים יחד, אבל
המציאות היא שאנו חיים במדינות ששוטפות לנו ולהם את המח, מחממות אותנו אחד נגד השני, ומביאות אותי לחשוב שמוסטפא הוא האוייב הכי נורא, כי הוא ערבי, ואני השטן, כי אני יהודי.

אבל,
אצלי למוסטפא יש את חברי הכנסת שלו, את הלובי שלו ואת הכח הציבורי והחשיפה, נציגים שנוסעים לסוריה וללבנון, מוחים על כל דבר צודק או לא שנעשה פה ומקבלים במה לכל מילה שלהם, ו ב צ ד ק.
איפה הנציגים שלי (חופשי, ליברל, דמוקרט) באירן, סוריה, לבנון, עירק (מה שנשאר ממנה) ???
אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

אבאשלהילדהשלו - לא יכולתי לומאר זאת יותר טוב |Y|

אל דנטה , ראה את אבאשלהילדהשלו.

אני רק אוסיף ואומר שאנחנו לא נחיה עוד הרבה זמן בישראל אם המצב הקיים ימשיך ככה כי במדינה יהודית יש להם תרבות של שקר, רמיה, אלימות ובעיקר אהבה גדולה לכסף והמדינה הזאת תחרב לא בגלל יחסינו עם ערבים אלא בגלל יחסים בינינו לעצמינו, בגלל חוסר כבוד איש אל רעהו ובעיקר שנאה עצמית עצומה. כי שכחנו שעניי עירך קודמים. כי לפנו שדרשנו שלום עם שכנינו שכחנו את שלום ביתינו.
אל_דנטה*

איפה הגולן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

שניכם מדברים שטויות במיץ.
ערבים חיים, הפלא ופלא, אל תפלו מהכיסא, גם בקנדה, לונדון, ברלין, בוסטון ושאר העולם.
עכשיו, בבקשה תחזיקו חזק, חלקם אפילו לא מוסלמים.
וחלקם, רוצו להביא וונטולין, אתאיסטים.

בגלל זה כל הכללה מעידה על הכותב אותה יותר מאשר על המציאות.
ובגלל זה: "סליחה, אבל להגיד על כל (כן כל) הערבים שהם חיים במשטרים אלימים, מדכאי נשים וחופש זה בסדר ?" זה לא בסדר כי זה לא נכון. (ואתה חשבת לרגע שמה שמפריע לי כשמאלני נטול ערכים זה נעדרות הפוליטיקלי קורטנס בדבריה של ההיא. נו טוב.) ובגלל זה גם לומר ש "יש תרבויות (כמו ערבית) שאלימות מושרשת אצלם. הם יכולים לומר בפנים שאוהבים אותך ואחר-כך ולתקוע לך סכין בגב" זה שקר נתעב, גס שמי שמזהם את מקלדתו בלומר אותו אינו ראוי לכתובת אי פי עצמאית.
אבל אם כבר קיבל וזה הלך הרוח בדף הזה, אז תשמעו, אני מוכרח לספר לכם על ישראל, איפה שעכשיו אני משרת, יש פה יהודים!... >מפה ואילך אל דנטה צינזר עצמו<

אינני מעוניין לנהל איתך דיון (מעניין מאוד כשלעצמו) על התרבות הערבית כיום משום שזה לא ממש מעניין אותי. באותה מידה שלא מעניין אותי לנהל שיחה עם מנהל סניף ק.ק.ק טקסס על התרבות השחורה בארה"ב.

אנה בי, המדינה הזו לא תיחרב כל כך מהר, הרגעי.
בכל מקרה אני מפנים את דברייך ומחר אהיה יותר נחמד לעצמי ופחות לשכנים החדשים. אוקיי?
אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

סליכה, לא התכוונתי לכל חברה ערבית אלא למוסלמית (שבעיקר איתם יש לנו קונפליקט)
אני נולדתי וגרתי במדינה מוסלמית
משום מה קשה להם להפנים חלקים מהקוראן שקוראים נגד האלימות.
ואני לא ממש פטריוטית ישראלית (בגלל סיבות חברתיות פנימיות) אבל זה שיש פה יהודים שהם...(ראו את אל דנטה) לא מצדיק כינוי "שלטון כיבוש". אתם חיים עדיין בצד הישראלי ונהנים (עד כמה שאפשר) ממה שיש ל"שלטון" הזה להציע וזה לא נותן לאף אחד (וגם לא לפשוט אופק) "לחלק" את אדמותיה של המדינה לשכנים.
ועדיין , אל דנטה, זה לא ממש משכנע. האלימות בקרב חברה ערבית גבוהה יחסית בהשוואה לחברה מערבית.
אינני מעוניין לנהל איתך דיון (מעניין מאוד כשלעצמו) על התרבות הערבית כיום משום שזה לא ממש מעניין אותי אז על מה אתה מסתמך?

באירופה יוצאים לרחובות כי לא נותנים להם לבנות מסגד באמצע גבעה בטוסקנה (אוריאנה פלאצ'י למתחילים) זה לגבי הערבים בארופה (גם בצרפת היו כל מיני דברים).
אז אפשר לחזור לדיון על רמת הגולן.

ואל דנטה, מה יצאתה למלחמה נגד המלחמה?
אבאשל_הבשל*
הצטרפות: 06 דצמבר 2006, 21:05
דף אישי: הדף האישי של אבאשל_הבשל*

איפה הגולן

שליחה על ידי אבאשל_הבשל* »

אל דנטה, כל דיון על תרבויות הוא גזעני ? האם לומר שבאלף השנים האחרונות האומה הערבית (הם מכנים עצמם כך) מנסה (בדיוק כמו מסעי הצלב הנוצרייים) להשליט את דתה על העולם זו גזענות ? ולהגיד שהיהודים באלף השנים האחרונות נרדפו כמו כלבים, זו גזענות ?
האם העובדה כי הסורים שלטו בגולן רק 40 שנה (סייקס פיקו 1923) ואילו אנו שולטים בגולן 40 שנה לא מקנה לנו זכות לשליטה בגולן ?
כיצד נקבעים גבולות ? גבולות הם דבר דינמי, הם משתנים ללא הרף לאורך ההיסטוריה ומקנים לכל אחד את היכולת לבסס לעצמו את חלקת אלוהים הקטנה שלו.
לצערי, כן, לצערי, הימים בהם היינו משחקים בבית הספר את המשחק עם המעגל, שזורקים אולר וקובעים גבולות לא כל כך עובד בעולם של מבוגרים... האולר יותר גדול, והגבול נקבע על ידי מי שמחזיק אותו,
כך היה תמיד, כך יהיה תמיד (ומסכנים הטיבטים...)

מה שתמיד מצחיק אותי, זה שאנשים משכילים, בעלי גישה לאינפורמציה, מתחבאים מאחורי Talk to the hand כל פעם שמשהו בוויכוח לא מוצא חן בעיניהם.

אותי דווקא מעניין היה לדבר עם מנהל סניף ק.ק.ק על התרבות השחורה, ולנסות להוכיח לו בדרכו שלו עד כמה הוא טועה...
אנה_בי*

איפה הגולן

שליחה על ידי אנה_בי* »

אבאשל, מסכימה איתך.
מה זה talk to the hand ?
אבאשל_הבשל*
הצטרפות: 06 דצמבר 2006, 21:05
דף אישי: הדף האישי של אבאשל_הבשל*

איפה הגולן

שליחה על ידי אבאשל_הבשל* »

talk to the hand
ביטוי לועזי ל "דבר אל הקיר" כאשר היד מונפת קרוב לפרצופו של הצד השני, כמעין קיר...
אל_דנטה*

איפה הגולן

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אין לי בעיה עם וויכוחים. יש לי בעיה עם גזענות, עם הכללות שכל מטרתן היא להצדיק דעות מעוותות.
שים לב שמעולם לא התייחסתי לגולן בדברי אלא לדבריה הגזעניים של אנה-בי.
ה_בוסתנאי*
הצטרפות: 12 פברואר 2008, 21:56
דף אישי: הדף האישי של ה_בוסתנאי*

איפה הגולן

שליחה על ידי ה_בוסתנאי* »

לדעתי,יש לחקור את השב"כ איך הוא הצליח לשתול בפחות מ40 שנה 27 בתי כנסת בני כ1200 שנה בגולן ,כדי להוכיח שהגולן שלנו, והוסיף פה ושם חריטות של סמלים יהודיים
כגון שופרות ,מנורות וכדומה.
שליחת תגובה

חזור אל “אלימות והתעללות בזוגיות”