מהו מטפל טוב

איסק*
הצטרפות: 12 ינואר 2006, 14:39

מהו מטפל טוב

שליחה על ידי איסק* »

משה שלום לך, עברה תקופה ארוכה מאז הפעם האחרונה שעליתי לדף זה, שמעתי שאתה מתכוון ללמד את השיטה בדרך שלך והבנתי שהלימודיים יארכו שנתיים. האם זה נכון? אם כן האם תוכל להוסיף פרטים? אני בשנה השלישית ואני תוהה מיהו המטפל הטוב? היש מטפל טוב? איזה תהליכים באמת צריך לעבור כדי להרגיש זאת? האם כל מה שעשינו עד עכשיו מספיק.? לי חסרים דברים אני לא יודעת להצביע עליהם אבל אני יודעת שהם קיימים ואין לי אותם, צר לי שכך הדבר אחרי שנים של השקעה. האם ללא תהליך סליחה ניתן להצליח בתור מטפל בשיטה? מהם הדברים החשובים באמת להיותי מטפלת בשיטה שאתה הוצאת אל הפועל?
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

מהו מטפל טוב

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

ל איסק
מתנצל שלא עניתי לך, כתבת בדף הקודם שלי ולא עובר שם יותר אלה במקרה, כמו הבוקר.
ניתן להגיד שמי שלומד טיפול, תמיד ירגיש שמשהו חסר, עד שיקבל מספיק ביטחון במה שהוא עושה. נראה שכך בכל מקצוע.
את אומרת שאת מרגישה שלא קיבלת מספיק. עבור אנשים שמרגישים כך פתחתי את קבוצות המיקוד של הגישה האישית שלי. את מוזמנת להצטרף לקבוצה הבאה שמתארגנת.
הקבוצה נפגשת אחת לשבוע לשלש שעות למשך עשרה מפגשים. בקבוצה אני מעביר "מיקוד והבנה" של כל אחד מהנושאים שהשיטה עוסקת בהן. המיקוד נעשה באופן פעיל וחוויתי.
הנושאים העיקריים שעוסקים בהם הם:
תנוע, תנועה אנרגטית.
שיכלול ההבנה והטכניקות באינטליגנציה האנרגטית.
אינטגרציה בין ארבע האינטליגנציות, איך מביאים נושא רחב ומורכב זה לידי מימוש בחדר הטיפולים ובחיי היומיום.
מיקוד נושא המדיטציות.
איך עובדים עם מטופל הסובל מקשיים שונים.
נושאים העולים מתוך הצרכים של הקבוצה.
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

מהו מטפל טוב

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

ל איסק המשך לשאלותיך מהדף משה אלבאום
את שואלת גם מה צריך לדעת מטפל על מנת להיות מטפל טוב. השאלה רחבה ביותר. נראה שצריך לשאול את עצמנו במי אנו מעוניינים לטפל, לפני ששואלים מה צריך לדעת. כל אוכלוסייה צריכה ידע ממוקד מטרה.
השיטה הינה קודם כל גישה לחיים. ככזו היא בנויה על מנת לעזור לאדם באשר הוא, להתפתח. זאת אומרת שהיא מכילה בתוכה כלים על מנת לטפל בנושאים רבים ושונים. על מנת להצליח להפעיל את כל מה שהשיטה מציעה, חייב הסטודנט לקחת עצמו ברצינות רבה ולתרגל כמה שצריך ולא כמה שרוצה. בכמה שצריך הכוונה היא לשעתיים ביום מינימום, לאורך כ חמש שנים מיום התחלת הלימודים. תרגול אינו קשור לתנועה בלבד אלה לכל מרכיבי השיטה.
על מנת שסטודנט ירצה להתאמן ברמה הזו, הקשר עם המורה והרמה בה המורה דוחף ללא לאות את הסטודנט להתאמן כך בביתו, היא הקובעת. נראה שהחוויה של "איזה כף להתאמן ולהתפתח" גם כשהתהליך בעצמו קשה מאוד, בתוספת לאמונה הבלתי מתפשרת של המורה באדם וביכולתו להשתנות, מובילה את יכולתו של הסטודנט להשקיע בעצמו.

את שואלת "האם ללא תהליך הסליחה ניתן להצליח כמטפל בשיטה" התשובה גם היא מורכבת. כשתעבדי כמטפלת עם תהליכים רגשיים הצורכים פתיחה של זיכרונות מודחקים, סביר להניח שתתקשי מאוד. במידה ותעבדי רק עם ילדים בעלי קשיי למידה, סביר להניח שניתן להסתיר את הקשיים שייווצרו (למרות שמאוד לא מומלץ), בעיקר עם תדעי איך לארגן את היחס שלך להורי הילדים (שם תממש ההפרעה המרכזית במידה ולא עסקת בתהליך הסליחה).
נשאלת שאלה נוספת, מה יקרה לך ברגע שילד ישקף את הקשיים שהיו לך בחייך ולא סלחת לעצמך עליהם? האם יכול לקרות מצב בו התהליך הרגשי שלך בעקבות המצב של הילד יגרום לך לטעויות? כנראה שכן.
מה יקרה כשהורה ישקף את הקשיים שהיו לך עם הוריך? האם יכול להיות מצב בו תפרקי על ההורה את מה שהיית חייבת לפרק בתהליך הסליחה עם הוריך ועצמך? כנראה שכן.
סביר להניח שללא תהליך סליחה, המטפל יכול להתקשות במקומות רבים. זוהי הסיבה בגללה שילבתי את התהליך והפכתי אותו לשיטה לסליחה ופתיחת ההדחקות, העומדת כמעת בפני עצמה.
אם שתאלי אותי האם רוב המטפלים והמורים שהוכשרו עסקו "מספיק" בתהליך הסליחה בזמן הלימודים? הרי שהתשובה הינה חד משמעית לא. הסיבה היא שבזמן הלימודים עוסקים בכל כך הרבה דברים, שקל להתחמק מעצמנו. זאת אינה סיבה בגללה לא יעסקו בתהליך. מסתבר שמי שבאמת רציני ומעוניין להתפתח ולשנות את איכות חייו, חוזר לאחר מכן לתהליך הסליחה.

נראה שהשאלה החשובה באמת היא למה קשה לך לעסוק בסליחה. נראה ששם את צריכה להשקיע את מירב המאמץ.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”