האם ממצאי כף היד תמיד נכונים

הדסה*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2005, 21:16

שליחה על ידי הדסה* »

_כאשר ישנן רגישויות ייתר של העור או רגישות ומודעות גבוהה של האינטליגנציה האנרגטית, צריך לקחת לדעתי בחשבון, שכל ממצאי היד יכולים לקבל הדחקה יסודית, למרות שביד לא ניראה הדבר, גם לא ברמז.
האומנם זה הגורם היחיד שגורם להדחקה והיפוך של ממצאי היד ??_
הדסה*

שליחה על ידי הדסה* »

למשה אני שולחת את השאלה שוב לפי בקשתך הפעם עם סימן קריאה !!!
סליחה במבט קצת אחר- "טיול אל חיי שעברו לא במקרים הרעים שלהם אלא את הכמעטים שבהם את הכמעט מידות את האירועים שבהם עמדתי בניסיון.. כמעט, איך מילים שלא שלא היו צריכים להיאמר, אכן כמעט לא נאמרו, לראות לאן הייתי מגיע אילו עמדתי בניסיון, ואיך לאט לאט הלחץ גובר, הקושי תחושה של מחנק נורא שי אפשר לבלוע.. ואיך אני מצליח לעמוד בזה...כמעט, כולמות שלמים מחכים, שפע טוב ממתין לרדת לארץ, שינויים הבטחות ושפע כמעט.
וכך לראות כמעט ניצחונות, כמעט הצלחות, הפעמים הרבות שהעולם עמד תלוי , חציו זכאי וחציו חייב , וכולו עומד על הדבר שעשיתי ...כמעט.
ובתוך הצער הגדול שממלא את הלב על עולמות שאבדו בכמעט...לזכור שזה הזמן ליישר את הכמעטים.. למתוח קצת יום אחד ,להעלות למעלה יום אחר ,למחוק עקמומית קטנה בלב ,להוריד מעט גאוה ,זה הזמן לתקן את הכמעט"
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

ל הדסה צריך לחשוב על זה, אך סביר להניח שישנם נושאים שונים היכולים לגרום להיפוך או ביטול של ממצאי כף היד.
כל הכבוד על ניסון תיקון הכמעט. עלי והצליחי (אני יודע שכבר תיקנת הרבה מאוד מזה).

לכלנו, הכמעט יכול בהחלט להיות הבסיס לחוסר!!!!! מצד שיני הכמעט מראה בדיוק על הכוונה האמיתית בזמן העשייה. הרי כל מה שיצא בסופו של דבר מראה על העושה וכוונותיו. תמיד ניתן לשנות את הדרך ולהפסיק עם הכמעטים שלנו, על אף שזה באמת קשה. המעבר בין הכמעט לשלם, הוא כל ההבדל, הוא ה "גשר צר מאוד" הוא האור שבקצה המנהרה כשאנחנו עדיין בראשיתה.
משה_אלבאום*

הדסה ממצאי היד יכולים להתבטל מגורמים שונים.
לדעתי רגישויות הייתר - חסר, הינו הגורם החשוב ביותר.
מערכת ההדחקה של מערכת ההדחקה יכולה להסתיר ביסודיות את הנתנים האמיתיים הנמצאים בבסיס הקושי.
חוסר בדיקה של המצב המוטורי כגורם ראשוני, יכול להביא את המאבחן לראייה מוטעית לחלוטין לגבי גורמי הקושי במערכת ההדחקה ומערך הכוחות. כמו כן כל הקשיים הגופניים שאנו נוהגים לאבחן.
זהו לרגע זה, אשמח אם תזכירי את מה שדיברנו עליו בשיעור, כבסיס להמשך השיתוף בממצאים. את מוזמנת להוסיף מעצמך. הרי מין הידוע הוא, שאת יודעת הרבה מעבר למה שאת מוכנה לדבר עליו.
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

שלום משה, עניתה ל הדסה את התשובה הבאה, מה כוונתך??
מערכת ההדחקה של מערכת ההדחקה יכולה להסתיר ביסודיות את הנתנים האמיתיים הנמצאים בבסיס הקושי
משה_אלבאום*

sushi ברוך הבא.
מערכת ההדחקה של מערכת ההדחקה נוצרת ברגע שהנושא המודחק כל כך כואב, והקוגניציה כל כך מפחדת שנגיע לשם, עד שהיא בונה מנגנון הגנה נוסף שמקשה ביותר להגיע לנושאים השונים המודחקים.
למסקנה שהמערכת הזו קיימת, הגעתי לאחר שבכף היד של נשים שעברו התעללות מינית קשה ביותר, באבחון לא היה זכר להתעללות. לאחר שבטיפול ארוך הזיכרונות נפתחו, הסימנים להתעללות הופיעו בכפות הידיים. הקושי לפתוח את הזיכרונות מהסוג הזה, לרוב קשה הרבה יותר מפתיחת הדחקות ללא המערכת הנוספת. לוקח זמן ארוך יותר ונראה שהדרך היחידה להגיע לשם היא בשילוב של תנועה אל הרגש ועיסוי אל הרגש במשולב.
בשיחות או בתרפיות אחרות לא הצליחו בכלל להעלות אל תוך התודעה שהנושא המודחק קיים .
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

משה, תודה על התשובה.
ידוע לך איפה ניתן למצא חומר כתוב על הנושאים הללו? האם כתבת בעצמך חומר בנושא שפורסם ?
למה לדעתך דווקא תנועה אל הרגש ועיסוי אל הרגש הן הטכניקות היחידות לכך ? האין דרכים אחרות? לא נראה לך קצת יומרני?
משה_אלבאום*

sushi
כל טכניקה היכולה באופן מודע לאפשר למטופל להוריד את חומות ההגנה הקשות שבנה, ולהוביל אותו לשחרור הפחדים והכעסים בצורה יסודית, טובה מאוד בעיני.
ידוע לי שחלק מהמטפלים של אידה רולף, כשעוד טיפלו ב" רולפינג" לפני שעיקרו חלק גדול מהטכניקה וקראו לה בשמות שונים, יכלו להיכנס לנבכי הקשיים בצורה דומה . גם שם משלבים את העיסוי העמוק לתנועה, יציבה וגמישות. השילוב הוא מנצח.
ידוע שביוגה, מרמה מסוימת ומעלה (לאחר שנים רבות ביותר) מנסים לכוון את המתאמן לחדור לתהליכים הרגשיים שלו. מהכתובים ניתן ללמוד שזוהי חבירה טובה ביותר (רק חבל שלאחר הרבה שנים בלבד ישנה הכוונה לכך). גם ""רייך" ו"לוואן" שהם מהמורים הרוחניים שלי ומובילי התיאוריות של קן הפיתוח של הטכניקות שפתחתי, עסקו בכך בדרכים רבות ושונות. בסיפרות של הידע הרוחני ממקורות שונים בעולם, עוסקים בדרכים שונות לשחרור של מערכות ההדחקה.
סביר מאוד להניח שישנן שיטות רבות ביותר בנושא. למרות כל זאת, לא ידוע לי על התייחסות למערכת ההדחקה של מערכת ההדחקה כנושא טיפולי ממוקד, ולא ידוע לי על טכניקות ממוקדות גוף לפתיחת של מערכת ההדחקה, תוך כדי תרגול ממוקד של מערך כוח הרצון.

השילוב בין תנועה אל הרגש ומיקוד כוח הרצון, לעיסוי אל הרגש (את שני הנושאים פתחתי עבור מטופלים שונים, לאחר מכן לימדתי את הנושאים בקבוצות הלימוד של השיטה. את תרגול כוח הרצון לקחתי ממורה שהיה לי בשם "דוויט גון ווילסן" מניו יורק), מאפשר למקד את ההתחברות אל הזיכרונות המודחקים בשרירים, בצורה יחסית מדויקת ומהירה. השחרור והפירוק של חומות הגנה על ידי המטופל, החל בעיסוי אל הרגש, הוא מין העמוקים המהירים והמדויקים ביותר שאני מודע אליהם.
עד כמה שאני מבין, המודעות של המטפל (בתנאי שהיא קיימת) למערכת ההדחקה שבשרירי המטופל, (ובתנאי שאינה קיימת אמור לעמוד לרשותו האבחון של המאבחן) מאפשרת לכוון במדויק את המטופל לפתוח את הזיכרונות המודחקים בשרירים.
כמובן שהמטפל אינו אמור בכלל לכוון את המטופל ל"מה" הוא אמור לזכור או לפתוח. העבודה של המטפל הינה של שחרור ההדחקות והחסימות הגופניות בלבד.
מכיוון שמערכת ההדחקה של מערכת ההדחקה הינה לדעתי פונקציה גופנית , הרי שהמטופל מוביל בעצמו את תהליך הפתיחה וההיזכרות.
כמובן שהשילוב של כל הנושא לתרגול כוח הרצון בצורה מודעת, ממוקדת ומשחררת חסימות, מגבירה ביותר את האפשרויות ויכולת ההתמודדות עם הנושאים הקשים.

עד כמה שידוע לי, כתובים על מערכת ההדחקה של מערכת ההדחקה לא בנמצא. גם המורים השונים לכף היד ולגרפולוגיה שנפגשתי איתם, לא מציינים את הנושא בדרך כלשהי. בשאלות ממוקדות לא ידעו להתייחס לנושא, אבל סברו שזה בהחלט אפשרי. משיחות עם פסיכולוגים שונים, המערכת אינה מוכרת.
אמנם כתבתי חומרים בנושא, אבל הם לא ברמת פרסום עדיין. לרוב אני מלמד את הנושא בקורס המאבחנים.

אני רוצה למקד, שמערכת ההדחקה של מערכת ההדחקה הינה מערכת שלא מאפשרת למצא את ההדחקות בכף היד, אלא לאחר שהתחברנו גופנית לזיכרונות הכואבים.
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

שלום משה, תודה על הפירוט. כתבתה
(את שני הנושאים פתחתי עבור מטופלים שונים, לאחר מכן לימדתי את הנושאים בקבוצות הלימוד של השיטה. את תרגול כוח הרצון לקחתי ממורה שהיה לי בשם "דוויט גון ווילסן" מניו יורק),
אני מבין שהשיטה הינה אוסף של טכניקות שתפרת משיטות שונות שעברת בהן. האם זה כך?
מיהו המורה הזה "דוויט גון ווילסן" ? איפה ניתן לפגוש אותו?
מי היו המורים שלך לאורך הדרך, מה הכוונה ב "את שני הנושאים פיתחתי עבור" אתה פתחת את הנושאים הללו? מה עוד?
אני מקווה שאיני פולשני מדי, אני סתם סקרן.
משה_אלבאום*

ל sushi
טוב שבחרת את השם הזה, האוכל היפני הוא האהוב עלי יותר.
שאלות רבות שאלת, ועל חלקן עניתי לאורך הדף הזה והדף הקודם. מכיוון ששואלים אותי פעמים רבות את השאלה הזו, ונתקלתי יותר מפעם באמירות כגון "שיטת אלבאום היא סתם אוסף של שיטות אחרות" "השיטה הזו אינה מחדש דבר", נראה אולי שצריך לחזור על מה שאני פתחתי ומה לקחתי מגישות אחרות.
  1. נראה שהדבר החושב ביותר שפתחתי ובונה בעצם את ליבת השיטה הוא עקרון העבודה המודעת והממוקדת על ארבע האינטליגנציות שבונות את האדם. גוף-רגש-חשובה-אנרגיה.
עד כמה שידוע לי, לפני לא היה בנמצא תיאוריה או טכניקה שעבדה בצורה מכוונת על השילוב בין ארבע האינטליגנציות על מנת לבדוק את איכות התפקוד של האדם. האינטגרציה הנולדת ואפשרויות הבדיקה המתאפשרות בעקבותיה, הינה חידוש בתחום האבחוני והטיפולי. (גורד'ייף דיבר על כך אך לא בצורה של טכניקות טיפוליות ממוקדות מטרה)
  1. הדרך בה מאבחנים בשיטה את הגוף ואיכות תפקודו, והטיפול המוצע בעקבותיו הינה פיתוח שלי. עד היום נראה שהמומחים השונים בעולם אינם מבינים חלקים של האבחון וסיבותיו ולכן גם לא את דרכי הטיפול בשיטה. כגון: מדוע נשימה מודעת כל כך חשובה לתהליכי הלמידה. מדוע צריך לבדוק את העיניים בדרך המיוחדת הזו ולא רק בדרך אחרת. מדוע הגמישות והיציבה הינה חלק מכל תהליך אבחון. איך לאבחן את מערכת החושים ובעיקר מה לעשות איתה לאחר מכן. עד כמה ניתן לתקן את הדברים הנמצאים באבחון. נראה שכל מה שנעבור עליו בשיטה, הינו די ייחודי.
  2. השילוב בין תנועה (נלקח מאומנויות הלחימה) לתנועה אל הרגש (פתוח ייחודי שלי), לתנועה קורדינטיבית (פתוח ייחודי שלי) וכוח הרצון (גון דוויט ווילסן מתוך אומנויות הלחימה היפניות) מצד אחד, לתרגול של עיסוי אל הרגש (פתוח שלי), תהליך הסליחה (שיכלול שלי לטכניקות של לואיז הייז) ומדיטצייות שונות (פתוח ייחודי שלי) מצד שיני. מאפשר להעמיק את התהליך למקומות עמוקים ביותר. מאפשר לשחרר את המטופל בדרך בטוחה מקשיים שלא מצליחים לשחררם בדרכים אחרות.
  3. כל תרגולי הקורדינציה בתנועה ובבודדת (פמפומים בתנועה, עבודה בשתי הידיים בתרגול שונה בו זמנית, עבודה בשילובי נשימה מודעת, עיניים אצבעות בהונות וחשיבה בו זמנית, תרגולי עיניים והדרכים השונות לתרגלן, ובכלל כל הטכניקות לפיתוח קורדינטיבי) הינם פיתוח ייחודי של השיטה. את רובם הגדול פתחתי בעצמי, חלקן פותחו על ידי ילדיי וחלקן על ידי מטפלים נהדרים כגון מירום כהנר ואחרים.
  4. תרגול מודעות האינטליגנצתיה האנרגטית, רוב הטכניקות בהן מתרגלים את האינטליגנציה בתנועה אנרגטית הינם פיתוחים שלי. את נושא הטיפול האנרגטי לקחתי מרפי רוזן והתאמתי אותו לצורכי העבודה בשיטה. כמו כן אני מתאמן בטכניקות שונות לשכלול המודעות האנרגטית.
  5. את כל המדיטציות שמתרגלים בשיטה פתחתי בעצמי. מדיטציית שורשים רמה ראשונה שנייה ושלישית. מדיטציית המים הכחולים. מדיטציית מוח רמה ראשונה שנייה ושלישית. מדיטציית רחם רמה ראשונה ושנייה.
לאורך השנים מורים שונים החדירו לשיטה מדיטציות שונות שאיני מכיר.
  1. עקרון לימוד השליטה בתהליכים רגשיים לא מווסתים באמצעות תיקון התקשורת בין ההמיספרות, פיתוח שלי.
  2. טכניקות רבות פותחו ושוכללו על ידי מורים שונים של השיטה, בראשם מירום כהנר. היצירתיות הרבה שלו תרמה רבות לשיטה.
כרגע איני זוכר עוד נושאים. מה שנראה חשוב לאחרים שזה "מי המציא מה" אינו חשוב בכלל. מה שחשוב הוא שישנה שיטה המאגדת בתוכה חומר רב המאפשר לטפל בזוויות שונות ומגוונות של הקשיים האנושיים.

מורים רבים היו לי. מאיר יהל חיבר אותי למודעות הגוף. דוויט גון ווילסן חיבר אותי למודעות כוח הרצון כטכניקה ולאינטליגנציה האנרגטית ככלי עבודה מודע. רפי רוזן פתח בפני את הדרך לרכות, לביו אנרגיה, ולתיאוריות של רייך ולוואן.
אנשים רבים מאוד היו למורי לאורך השנים. תלמידי, מטופליי, ילדיי, חבריי. מאנשים רבים למדתי ולהם נתונה תודתי הנצחית.

המורה הראשי שלי לאורך כל חיי הייה "ההקשה הנולדת בעקבות תרגול רב" כל הידע בסופו של דבר אגור בתוכנו. אנחנו עוברי אורך האוספים ידע וניסיון. מי מבין יותר ומי מבין פחות. בסופו של דבר אין חשיבות רבה מדי לכמות הידע ולמה אני או אחר פיתח. מה שחשוב מה כל אחד ואחד יכול לעשות עם זה. מה שחשוב באמת הוא להעביר את זה הלאה.

תודה על שאלתך.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הגענו לאחרי החגים אז שיהיה לכולנו חורף בריא ופורה
מערכת ההדחקה של מערכת ההדחקה נוצרת ברגע שהנושא המודחק כל כך כואב, והקוגניציה כל כך מפחדת שנגיע לשם, עד שהיא בונה מנגנון הגנה נוסף שמקשה ביותר להגיע לנושאים השונים המודחקים
למשה בשיעור המשכנו את הנושא להשפעת אמונות ודת כעוד פרמטר שמטשטש ווגורם להיפוך ממצאי כף היד.

כתשובה לריבה בעלת הילד בן השנה בנושא רגישויות יתר / חוסר לגיל צעיר יש היום טיפולים מצויינים כחלק מסל הבריאות ושווה לנצל אותם , היום בריפוי ועיסוק פתוחים מאוד לנושא ושווה לחפש מטפלים מתאימים בקופה , ידוע לי על מקרים שהפנתי לטיפול והדבר היה לעזר רב להמשך התפתחות חיים תקין אם פחות קשיים

למשה בנושא אתיקה- ו"הדרך " חשוב מאוד לזכור שאומנם הילד הוא מרכז "התמונה" והשאר רקע אבל אם גורמים למסגרת להיראות עלובה ודוחה אף אחד לא ירצה להסתכל על התמונה גם אם היא יפה, ולפעמים תהליך הסליחה אחרי מעשה קשה וצורך "טיפול חדש" וחבל, "הילד " במקרה זה יכול להיות גם רעיון ,שיטה ,ותיאומים נכונים
הדסה*

שליחה על ידי הדסה* »

זאת הייתי אני השם ברח לי סליחה ואולי כדי שאפתח שוב את החלונית "יש הרבה דרכים וכולן טובות"
משה_אלבאום*

הדסה תודה על התזכורת ועל האינפורמציה לאמא לתינוק. אני בכל זאת ממליץ בנוסף על הטיפול הנ"ל.
לא הבנתי את כוונתך באתיקה ו"הדרך" תוכלי להעמיק יותר? האם את מתכוונת שהמסגרת היא המשפחה ולה גורמים להיראות בדרך כלשהי עלובה? באיזה דרך? מי גורם לכך? האם הכוונה למטפל? לא הבנתי את ההקשר.
בהקשר לרעיון, שיטה ותיאומים נכונים אשמח להרחבה גדולה יותר.
הדסה*

שליחה על ידי הדסה* »

בדוגמא שלנו בטיפול ה"להגיד לה " ואחר כך גם התגובה
_נראה לי שהרגישה שלא בנוח מן הצורך
שלי להבין את הקושי לעומק באמצעותך_
נתן לי להרגיש פגיעה וערעור במקום של המטפלת
ואם השיחה היתה גם במסגרת הטיפול קשה לי לחשוב איך הילד מרגיש מול הסיטואציה של המקום הבטוח ועד כמה ניתן לו לסמוך על המטפלת הזאת שיודעת ושתוביל אותו נכון ,האם באמת ללכת אחריה למרות הקושי ואולי יש עוד דברים שהיא לא יודעת בדיקות,ערעור...

כך גם מול הורים חשוב לזכור בטיפול ובאבחון את מקום ותפקיד ההורים במשפחה ונשמור עליו כגבול שלא נחצה לא כל דבר שמותר לנו כ"אנשים זרים" מטפלים מותר גם לילד , כבוד הורים וכו ורק כאשר נצא מהמקום הזה ,(למרות שבחדר טיפולים אנחנו מיצגים את הילד רגשותיו וכו..) נוכל באמת לעזור לו בבניה של המקום בדגש על הנכון במשפחה .

מה לעשות ואני עדיין ישיר מדי לפעמים זה יוצר הרגשה של כאילו חוסר התחשבות מצידי
לאנשים שעומדים ממול זה לא כאילו חוסר התחשבות זאת חויה מהותית של חוסר התחשבות , נראה לך שמישהוא שמרגיש כך ירצה להמשיך ולברר או שילך במקרים רבים ויתפספס ולפעמים בגלל הצורך שגדול יותר מהעלבון וכו ישרוד אבל גם בסיטואציה כזאת יצא שכרו בהפסדו. לכן למרות שחשוב לנו התוכן חשובה באותה מידה הדרך שבה מגישים את הדברים ולפעמים לעגל פינות בתוכן כדי שיכנס למסגרת "יפה" אין כאן הכוונה להתפשר תמיד אלא לעשות את החישוב ולא מיד לירות את התוכן לעמים עדיף תיאומים של 99% ושגם יהיה בצד השני מי שיוכל להכיל אותם
הדסה*

שליחה על ידי הדסה* »

נראה לי מתאים לתאר את הטיפול כמו עבודת הגיהוץ,
צריך חום -אבל שיהיה מתאים ונבדוק על עצמנו לפני שנתחיל לגהץ את הבד
צריך התאמה בזמן- לא להשהות את המגהץ זמן ארוך מידי
אם לא נשמור ישרף נוכל תמיד לשים טלאי ולתקן את הנזק אבל הבגד כבר יראה אחרת
צריך גבולות -גם לבגד ווגם לקרש ולמגהץ
צריך התאמה בגובה ובגודל- השולחן שיתאים לגובה המגהץ לגודל הבגד
העבודה מונותותנית וחוזרת על עצמה יש שמרגיעה ויש שמעוררת קוצר סבלנות
צריך להתחשב- בצורה של הבגד בקפלים שחשוב שישארו כדי לא לאבד את הדוגמא
עזרה- לפעמים צריך עזרה עמילן ספרי וכו כדי לישר קפלים
אחרי הגיהוץ לא מיד נכניס לארון נחכה עד שיתקרר במקצת ורק אז נאכסן בארון בצורה מסודרת כדי שלא יתקמט מחדש
ויש את אלו שאף פעם לא מצליחות ומעדיפות לקחת מישהוא אחר לגהץ בשבילן
עד כאן אשמח להמשך פיתוח הרעיון
בחלונית "מילים טובות מסלקות עננים שחורים"
משה_אלבאום*

הדסה
אני יוצא מתוך הנחה שההורה לא ירצה להגיד את הידע החדש למטפל ליד והילד , כי ברור לי שזאת יכולה להיות פגיעה בילד, במטפל ובטיפול. מכיוון שאני יוצא מתוך נקודת הנחה שההורה רוצה ומעוניין לטובת הטיפול, נראה כי אין צורך להזכיר זאת. כמו כן התרשמתי שההורה במצוקה אמיתית, ואת הרי מכירה עד כמה אני לא יכול שלא להגיב למצוקה. בכל שאר הדברים שאמרת, במידה ולוקחים בחשבון שההורה יגיד את הדברים בצורה ישירה ליד הילד, הרי שאת צודקת לחלוטין.

בתגובתך
נתן לי להרגיש פגיעה וערעור במקום של המטפלת
נראה כי הצורך הבסיסי של המטפל הוא להיות מוכן בדרך הנכונה לטובת צורכי הטיפול. נראה שבמידה ומישהו היה אומר לי המורה שלך אמר כך וכך, בעיקר על משהו שאני לא ידעתי להסביר, טבעי ביותר היה עבורי לקבל את זה כמובן מאליו. אבל כנראה שזה אני. תגובתי ודרך הבנתי את צורכי הטיפול וההתפתחות של המטפל, כבסיס לעבודתו עם בני אדם, מחייבת אותי ואת דרכי האישית.

בנוסף לכך, האם את מציעה שלא אתייחס לשאלות ולא אגיב במסירת הידע שלי בגלל החשש שמטפל כזה או אחר אינו בקי בשיטה??
שאלה נוספת שעלתה במוחי בזמן שהשאלה נשאלה, האם יכול להיות שמטפל המתקשה בידע הוא זה ששאל את השאלה? לא חייב, אבל כך עבר בראשי. בכל מקרה שמחתי לענות על שאלה מקצועית, שחשוב ביותר להבהירה. אשמח לענות על שאלות רבות נוספות, ולא כל כך חשוב לי באיזה פורמט שואלים. העיקר עבורי להבהיר את הידע, שקיבל כל כך הרבה פנים בשנים האחרונות.

עם כל מי שנפגע מהדרך בה אני מעביר את הידע, אני מתנצל מראש ומבקש את סליחתו.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”