דיסקלקוליה קושי ספציפי במתמטיקה

ויקי*
הצטרפות: 23 דצמבר 2003, 16:05

שליחה על ידי ויקי* »

שלום לכולם.
אני סטז'רית בת"א. יש לי מטופלת בת 12 . אחד הקשיים שלה הוא: דיסקלקוליה. אין לה את הפרמטר של :"לא שוכח לא סולח". של תפיסה מרחבית וקו סידני .
אשמח לקבל הצעות שיעזרו לי לעזור לה. מלבד קטה וקפיצות.
תודה מראש
משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

שלום ויקי תודה על שאלתך.
האם ישנן רגישויות ייתר כשלהן? במידה וכן, הן יכולות להקשות על התפיסה המרבית הנדרשת לבנה חשבונית.
תפיסת הכיוון וחציית קו האמצע שלה מושלמים? במידה ולא גם הם יכולים לגרום לקשיים.
האם הקושי בחשבון הינו בהבנת החומר או בזכירתו לאחר שלמדה?
האם תוכלי לספר קצת יותר על הפרמטרים של כף ידה?
למשל האם היא נהנתנית גדולה? האם היא אימפולסיבית? האם היא ילדותית מאוד? האם היא ילדה בעלת קליטה בלתי אמצעית חריפה? האם היא יצירתית מאוד?
כל אלו ועוד יכולים להשפיע.
האם היא למדה להפעיל חישובית? האם מרשים לה להשתמש בחישובית בכיתה? במידה ולא, חשוב לאפשר לה.
האם היא יודעת לקרא שעון מספרים (לא דיגיטלי)? במידה ולא, ציור השעון על הרצפה 12-3-6-9 ולאחר מכן
1-1/4-1/2-3/4 ולימוד התנועה של הקטה והקפיצות בכיוונים משתנים על י הנחייתו של המטפל, יכול מאוד לעזור.
האם היא אוהבת חשבון ורוצה ללמוד את הנושא? במידה ולא, צריך לקחת את זה בחשבון. לא כל אדם אוהב חשבון, ולא כל מי שאינו אוהב חשבון, מסוגל להביא עצמו להתמודד עם הנושא, בעיקר אם הוא נהנתן וילדותי.

מה שחשוב ביותר להבין הוא מה את חושבת ו/או מרגישה שיכולה להיות הבעיה? אנא הפעילי את חושייך והבנתך העמוקה ואפשרי לעצמך לנסות להבין את מעמקי הקושי הספציפי שלה.
אפשרי לעצמך להימצא בהרפייה עמוקה, הביאי את עצמך לראותה אל מול עינייך, אפשרי לעצמך לנסות לאסוף את כל הידע שאגרת עליה. זה יכול להעלות תמונה די ברורה של הגורמים לקושי.
בהצלחה.

דרך הגב, האם כבר ניסית את הקטה והקפיצות, ברמות המורכבות שלהן? במידה ולא, חשוב לבדוק את ההשפעה.
ויקי*

שליחה על ידי ויקי* »

למשה. תודה על תשובתך המעמיקה והמפורטת. מאוד הוקל לי להבין את קשייה של המטופלת דרכך.
המטופלת ילדותית ונהנתנית. אימפולסיבית . בעלת רגישות ייתר. מאוד יצירתית . עולמה הדימיוני מאוד עשיר מאוד.
אין בעייה של כוון, חיציית קו אמצע והבנת השעון הרגיל. הייתה בעייה בלוח הכפל . פיתרון בעיות חשבוניות .ותרגילים שונים.
זכירת החומר והבנת שאלות.
אסור להם לחשב עם מחשבון בכתה. באמצעות הקפיצות פתרנו את לוח הכפל .זה היה נפלא.גם באמצעות תיפוף אצבעות.
הרגשתי לגביה. יצירתיות וחשבון לא מתחברים יחד.(כך נראה לי) היא פשוט לא סובלת את המקצוע כאילו חוסמת את עצמה
מלהבין. מאחר ויש לה רגישויות יתר . היא צונחת אנרגטית בשיעור ולא יכולה להקשיב. דבר נוסף . היא אינה מתחברת למורה. לדבריה המורה משעממת ו"יבשה" בלשונה.ניסיתי ללמד אותה לצייר את הבעייה ולדמיין אותה . זה עזר לה מעט
אך לא בלחץ של השיעור או מבחן ובאופן איטי מאוד. ללא לחץ וזמן מוגבל.
חוץ מזה. נראה לי כי הוריה מצפים ממנה להיות טוכה במתמטיקה , כי זה מקצוע חשוב. עושים השוואה עם אחותה הקטנה יותר וזה עוד יותר מלחיץ אותה.
את הקטה והקפיצות המורכבות יחד עם שאלות לכל הכוונים גם בעיניים עצומות היא עושה מצויין. השקיע בזה הרבה מאמץ.
לעומת זאת כשאני שואלת אותה שאלות תוך כדי קפיצה על מספרים , פתרונות פשוטים במתמטיקה היא עוצרת את הנשימה
מתעצבנת ומפסיקה את התירגול.מתעצבנת עליי ומבקשת להפסיק עם השאלות המעצבנות.
משה_אלבאום*

ויקי אנשים נהנתנים, תינוקיים ובעלי יצירתיות רבה, אינם מבינים פעמים רבות מדוע בכלל צריך לחשב חישובים. מתקשים ביותר להביא עצמם לחשב. התנגדותם הינה בסיסית, כי הם מסרבים לראות מסגרות קבועות כמשהוא המחייב אותם. הסיבה הזו עומדת בבסיס הקושי בחישובים.
מה שאולי יעזור, הוא לחבר את החישובים למה שיצא לה מזה כסוחרת. הרי כל הנהנתנים סוחרים גדולים.
בקשר להוריה, אנא הורידי אותם מהעץ. חשוב יותר לגרום לילדה לאהוב את חייה מאשר לשנוא אותם. אנא השקיעי כל מאמץ על מנת לגרום להם להבין זאת. בנושא בית הספר, אני ממליץ להפעיל עליהם לחץ על מנת לאפשר את החישובית לילדה הזו.
בהצלחה
ויקי*

שליחה על ידי ויקי* »

למשה
תודה על תגובתך והתייחסותך.
הייתי ממנה אותך לסניגור של הילדים.
עזרת לי מאוד
משה_אלבאום*

ויקי כל מי שיצא לו לשמוע אותי מלמד, תמיד שמע אותי אומר שהמטפל בשיטה הוא הסניגור של הילד, לא של ההורים ולא של המערכת. כך ורק כך נכון להפעיל את השיטה עם ילדים.
תודה על המחמאה הגדולה.
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”