תינוק נצמד ועייף

אמא_לא_נורמלית*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2006, 17:35

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי אמא_לא_נורמלית* »

נראה לי שאני קצת משתגעת
מאז שהגוזל נולד אני לא אותו בן אדם (מן הסתם) אבל אני חושבת שאני יורדת מהפסים מתוך מטרה וכוונה לעשות לו טוב. בסופו של דבר אני עושה לי רע, ואולי גם לו רע.
די נגמרו לי החיים ואני אסביר.
הגוזל ישן איתנו במיטה אבל נרדם רק שם ורק במיטה בבית ורק איתי על ציצי. הוא חייב שנת בוקר ושנת צהריים ושנת לילה שמתחילה ב-19:00 בערך ומסתיימת אחרי 12 שעות.אבל הוא לא ישן טוב אם אני לא לידו. מה יוצא מזה? אני במיטה כל יום מ-19:00 עד 19:00 ואח"כ מ-08:30 בערך לפעמים עד 11:00 ושוב בערך מ-14:00 עד 16:00.קשה לו מאוד להירדם וזה לוקח המון זמן. אנחנו לא יכולים לארח כאן- כי אני פשוט צמודת מיטה, אפילו קשה לי שמגיעה חברה אחת, כי בשלב מסוים, מוקדם בד"כ הגוזל עייף וישן רק איתי וכו'... זה כבר ממש נראה לי לא נורמלי ואולי הוא אפילו לא לומד לפתח עצמאות וביטחון שאני צמודה אליו ככה??
עם ביביסיטר הוא שורד לא יותר משעה, אח"כ בוכה ורוצה אותי.מה עושים עם דבר כזה?
נעמה_אמא*
הצטרפות: 04 מאי 2006, 20:29
דף אישי: הדף האישי של נעמה_אמא*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי נעמה_אמא* »

בן כמה הוא?
מה קורה אם הוא לא ישן את כל הפעמים הללו- כי נניח אתם בחוץ?
מה קורה כשאת מנסה להשכיב אותו במקום אחר?
ספרי עוד..
אמא_לא_נורמלית*

תינוק נצמד ועייף

בן 10 חודשים
כשאני לא מרדימה אותו הוא גורר עייפות , משפשף עיניים, בוכה, נצמד אלי, מפיל את הראש.כשהיה קטן יותר היה נרדם עלי.עכשיו אני יוצאת רק בזמנים שנוחים לו טבגלל זה נמצאת הרבה יותר בבית. כשאני מנסה להעביר אותו למיטה שלו הוא מתעורר. המיטה שלנו לא בטיחותית עבורו ולכן אני גם נשארת לידו.בלילה זה בסדר כי הוא ישן ביני לבין בקיר.אם יום אחד הוא לא ישן בשעות שהוא צריך למחרת הכל משובש וכל היום הוא יהיה עייף וירצה לישון ולא תמיד יצליח.אל תציאו לי להוריד מזרון וכו' כי זה בלתי אפשרי.המיטה לא מתפרקת, בעלי מסרב בכל תוקף לזה וזה לא ילך.
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

המיטה שלנו לא בטיחותית עבורו
מה עם להוסיף מעקה?
אנחנו הוספנו כזה למיטה שלנו בצד שהוא לא של הקיר...

ואם השינה שלו כל כך מפריעה הייתי מנסה לשנות. ממליצה בחום על לישון בלי לבכות לי הוא נתן הרבה מידע והכוונה.
עוד לא יישמתי אז לא יודעת כמה זה מצליח.
בכל אופן אם לא טוב לך ככה נשמע שאת צריכה לשנות.. שינוי הרגלים הוא לא קל ולא קורה ביום אחד..
אני הייתי מתחילה בלשנות בשנה במשך היום ואת הלילה משאירה כמו שהיא ולאט לאט עושה את השינוי.
בכל אופן לדעתי את צריכה קודם להחליט שזה מפריע לך מספיק שאת רוצה שינוי.

בעלי מסרב בכל תוקף לזה
מה לגבי כל השאר? אולי הוא יכול איכשהו להשתלב בהרדמה ולהקל עלייך קצת?
אמא_לא_נורמלית*

תינוק נצמד ועייף

בעלי מנסה להשתלב בהרדמה אבל עדיין אנחנו עושים תורנות מי משגיח עליו ואז אנחנו לא יחד
עכשיו הוא בצו 8- בכלל מבאס...
את יכולה לספר לי יותר על הספר לישון בלי לבכות? הוא עדיין רלוונטי בגיל כזה?
POOH_והתוספות*

תינוק נצמד ועייף

יש דף על הספר - את יכולה לקבל שם יותר מידע..
לגבי רלוונטי - אני מקווה מאד.. הקטן שלי בן שנה החודש...
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי בשמת_א* »

אוי, ((-))
נשמע ממש קשה.
האמת, אני מכירה אמא לשלושה שסובלת מאותו דבר בדיוק עם מספר שלוש שלה, וקודם מספר 2 היה ככה עד בערך גיל 3 שאז אחיו נולד. הבכורה היתה סוג קצת אחר. נראה מה יהיה עם מס' 4... אני מקווה בשבילה שהיא תגריל משהו קצת יותר קל...

האמת שכרגע אין לי ממש כוח, אבל אני חייבת חייבת חייבת לספר לך משהו.
אני רוצה נורא לפתוח דף חדש על עייפות, שינה ורגשות אשמה.
ובו התכוונתי לספר איך צפריר שפרון נתן לי עצה לפני כשבוע ששינתה לגמרי את השינה שלנו. בכלל אני באתר כי פתחתי את הדואל כדי לשלוח לו אימייל לשאול אותו אם הוא מרשה לספר...

אז אוסיף עוד אחרי שאכתוב לו, אבל קודם:
  • מציעה לך לקחת את עצמך ואת הילד לטיפול סיני, אם זה משהו שאין לך התנגדות אליו (לי אישית יש המלצה חמה על מדקר מעולה באיזור המרכז, לא יודעת איפה את גרה), כי יכול להיות שאפשר לעשות כיוונון עדין שיאזן את נושא השינה.
  • אפשר לקחת פרחי באך - מניסיוני, עוזר מאוד.
  • בשעות שהוא ער, תנסי לצאת הרבה לטיולים בחוץ ברגל, רצוי באיזור יותר טבעי אם יש לך בסביבה (עצים). גם לפני השינה. יכול להיות שהרבה תנועה במנשא (תנועה בעגלה יכולה גם לעזור, אבל הרבה הרבה פחות) והרבה אוויר צח בחוץ יעזרו להקל על הקושי בשינה.
(())
אמא_לא_נורמלית*

תינוק נצמד ועייף

בשמת- למה אני צריכה לעבור דיקור?
איך אויר צח משפיע על שינה
תודה
בשמת_א*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי בשמת_א* »

למה אני צריכה לעבור דיקור?
את לא "צריכה".
רק אם את רוצה.
אבל אני אסביר יותר בפירוט מה אני מציעה ולמה:
קודם כל אני ממליצה על דיקור לקטן, אם הרופא הסיני חושב שזה יעזור.
מתחילים לא בדיקור אלא באיבחון באמצעות הדופק, העיניים והלשון.
יש אפשרות שהרופא יגיד שזה חוסר איזון שהוא מזהה ויכול לטפל בו, ויש אפשרות שהרופא יגיד שזה לא משהו שרפואה סינית יכולה לעזור בו.
בנוסף על דיקור לקטן, כל תינוק - במיוחד עד גיל שנה - מחובר לחלוטין לאמא שלו, ולכן כל מה ש"הוא" קשור בצורה חזקה למה ש"את" ולמה שקורה אצלך. לכן, תמיד כשעולה איזו בעיה אצל תינוק, מאוד כדאי לטפל גם באמא.
יש סוגים של טיפולים, שאפילו לא מטפלים ישירות בתינוק אלא רק דרך האמא. שמעתי למשל על טיפול הומיאופאתי שבו רק האמא (שמניקה) לקחה את הטיפול, והוא עבר דרך החלב שלה לתינוק.

איך אויר צח משפיע על שינה
לא יודעת איך, וגם לא רק אוויר צח. השילוב של תנועה עם אוויר צח הוא שפועל על תינוקות (להיות בחוץ, באוויר החופשי - בתוך הבית, כמה שהוא מאוורר, אין אוויר צח!).
אם חושבים על זה, אז זה מאוד הגיוני: במשך מיליוני שנות האבולוציה שלנו, חיינו בחוץ, באוויר הצח, ובתנועה בלתי פוסקת, למעט בימי גשם שהסתתרנו לרוב בתוך כל מיני מחסים.
תינוקות אנוש מתוכנתים גנטית להיות על גוף של אמא בתנועה ובחוץ. לזה הם בנויים. כל המנגנונים שלהם בנויים להירגע ולתפקד ולהתפתח בחיים כאלה.
פתאום נולד לו תינוק לתוך דירה מערבית, סגור בפנים רוב היום, מקבל פחות מדי תנועה. הוא במצוקה. קשה לו.
כשהם רוצים לאכול זה קל - הם דורשים ובוכים וברור לנו שהם חייבים לקבל כמות X של אוכל כל יום.
כשהם רוצים תנועה או חוץ זה קשה - זה פחות בתודעה שלנו, אנחנו לא רגילים לחשוב שזה צורך בסיסי ממש כמו אוכל והפרשות.

{@
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

תגידי, יש לכם ערסל??
אנחנו בזמנו היינו מרדימים אותה בתוך ערסל (אפשר לתלות גם בבית בלי חצר) וזה פחות או יותר הדבר היחידי שהיה מאפשר לה להרדם בלי להיות צמודה אלי.
אמא_לא_נורמלית*

תינוק נצמד ועייף

ועוד שאלה לבשמת- מי אמור לקחת את הפרחי בך- אני או הפשוש??סליחה על השאלות המטופשות ...
ר_ו_ב_י_נ_א*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2005, 14:42
דף אישי: הדף האישי של ר_ו_ב_י_נ_א*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי ר_ו_ב_י_נ_א* »

יש לי כמה הצעות, סליחה אם אני חוזרת על דברים או מציעה דברים שכבר חשבת עליהם. גם אצלנו השינה לא משהו ויש כמה דברים שגיליתי שבאמת עוזרים:

לדאוג שילך לישון שבע - אם הוא אוכל כבר אוכל אז להאכיל לפני השינה.

לדאוג שילך לישון עייף - כמו שבשמת אמרה, הרבה אוויר צח והרבה פעילות בשעות הערות שלו.

בשעות שהוא ישן ביום, את יכולה לנסות "להתפלח" מהמיטה אחרי שהוא נרדם ולערום כריות שימנעו ממנו להתגלגל מהמיטה. או לנסות להרדים אותו במנשא על הגב ואז את חופשיה לעשות דברים בזמן שהוא ישן ועדיין לספק את צורך שלו בקרבה.

אני מציעה לך גם לא לדאוג יותר מדי לעצמאות שלו - הוא עוד קטן, והוא גדל, אם את מאפשרת לו קרבה ומאפשרת לו להתרחק הוא יקח את העצמאות שלו כשיהיה מוכן
ר_ו_ב_י_נ_א*

תינוק נצמד ועייף

איזה יצורציק לחץ לשליחת ההודעה לפני שסיימתי (ככה זה כשהזמן היחיד שיש לשבת מול המחשב זה כשיש לך מישהו מחובר לציצי....) אבל רק רציתי להוסיף שאלה: אתם יוצאים? נפגשים עם ילדים אחרים? מנסיונה של אמא שלקח לה המון זמן להבין שהיא והילד שלה צריכים חברה של ילדים אחרים ואמהות אחרות אני מאד ממליצה לך לנסות @}
בשמת_א*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי בשמת_א* »

פרחי באך - את לוקחת. זה כמה טיפות ביום... רסקיו וכאלה אני מטפטפת או מתיזה (תלוי איזה בקבוק קניתי...) על הילדים, אם צריך.
אמא_לא_נורמלית*

תינוק נצמד ועייף

לרובין הוד- עד עכשיו היתה לי המון חברה של אמהות וילדים אבל שבעתי מזה קצת ועניין השינה שלו לא כ"כ מאפשר לי גמישות (ישן ר בבית...)כשהיה קטן היה פשוט יותר
מתי לעזאזל הם לומדים להירדם לבד???????????..אני בקושי יכולה לעזוב אותו על המטה- מפחדת שיפול, אין לי עצמאות
ר_ו_ב_י_נ_א*

תינוק נצמד ועייף

מתי לעזאזל הם לומדים להירדם לבד???????????..
אוף אני שואלת את עצמי את אותה השאלה כמעט כל ערב.... היינו בסוף השבוע אצל חברים שהקטן שלהם בן שש והגדול בן 14 - והתשובה היא כנראה, אף פעם ;-)
אבל ברצינות, אני חושבת שאת חייבת לפתור קודם כל את הפחד שלך מלתת לו לישון לבד ורק אז אולי הוא באמת יוכל לישון לבד.

והצעה פרקטית: אולי לשינות היום שווה לך בכל זאת לשים מזרן על הרצפה, לנו יש מזרן דק שבדרך כלל מאוחסן מאחורי הספה בסלון ולפעמים אני משכיבה את עידו שם בצהריים כשחם בחדש השינה או כשאני רוצה לעשות שם דברים בזמן שהוא ישן. ככה זה לא אמור להפריע לבנזוג ואת תוכלי להיות רגועה שהוא ישן בבטחה....
POOH_והתוספות*

תינוק נצמד ועייף

אני בקושי יכולה לעזוב אותו על המטה- מפחדת שיפול, אין לי עצמאות
והצעה פרקטית: אולי לשינות היום שווה לך בכל זאת לשים מזרן על הרצפה, לנו יש מזרן דק שבדרך כלל מאוחסן מאחורי הספה בסלון ולפעמים אני משכיבה את עידו שם בצהריים כשחם בחדש השינה או כשאני רוצה לעשות שם דברים בזמן שהוא ישן. ככה זה לא אמור להפריע לבנזוג ואת תוכלי להיות רגועה שהוא ישן בבטחה....
ואם זה לא מתאים חוזרת על הצעתי מקודם - לשים מעקה במיטה שלכם. ככה אנחנו עשינו וככה אני יכולה להשאיר את הקטן ישן שם בלי חשש.

מתי לעזאזל הם לומדים להירדם לבד???????????..
הלוואי וידעתי..
אנחנו אחרי עוד לילה בלי שינה...
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

את משתמשת במנשא?
ג'וניפר_והמשפחה*
הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי ג'וניפר_והמשפחה* »

מה קרה לילד שלי?!

מהלידה עד עכשיו הוא נרדם יופי וישן טוב מאוד.
ופתאום, בגיל כמעט חמישה חודשים, הוא פשוט מסרב להרדם. הוא יכול לינוק שעות, וכל פעם כשהוא כמעט נרדם כל הגוף שלו קופץ וכל התהליך מתחיל שוב.
הדבר היחיד שהרדים אותו הוא טיול ארוך במנשא.

ובמשך רוב ההירדמות הוא בוכה. (אחרת לא היה אכפת לי לשחק איתו גם עד שתיים בלילה)

מה עושים איתו...?
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

נדמה לי שבגיל חמישה חודשים בערך הילד כבר מתחיל להפריד לשתי תנומות ביום במקום כל הזמן כמו עד עכשיו (הממ.. איך הוא ישן עד עכשיו? מבחינת זמנים הכוונה?)
יכול להיות שהוא רוצה לישון כבר פחות ואת עוד לא התרגלת?
אני הייתי מנסה להרדים רק כשאת כבר רואה שהוא רוצה לישון.
נראה לי שלפעמים בשלב הזה הם לא רוצים לישון אבל אולי אפילו קצת משעמם להם ואז הם באים לינוק ואמא חושבת בטעות שזאת עייפות ואז אמא נתקעת בהרדמה איזה שעתיים..
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

גם אני חשבתי שהוא כבר פחות עייף.
יש שלב כזה שאנחנו בטוחים ש"הוא חייב לישון" ובעצם מרדימים על פארש ולוקח לו שעה להירדם.
לשחרר! טיול במנשא משחרר את האמא, וגם מעייף אותו, ולכן אין פלא שנרדם שם.
חוץ מטיול אפשר גם לשים מוזיקה נעימה ולרקוד, לשים במנשא בבית ולעשות דברים איתו. כל דבר שיסיח את דעת שניכם מ"הוא חייב לישון".
(זה בהנחה שדיברת על שעות היום, לא הרדמת הלילה).

בכלל, השלב הזה הוא שלב ביניים, כבר לא תינוק פיצי שנרדם אחרי כל פיפס, ועדיין לא זוחל אקטיבי. עוד כמה שבועות, כשהוא יתחיל לזחול, יחזור להיות עייף מאוד... מפעילות.
ג'וניפר_והמשפחה*
הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי ג'וניפר_והמשפחה* »

זה קורה גם בשעת הלילה...
ביום לא אכפת לי להיות ערה איתו.

את חושבת שעוד כמה שבועות הוא יתחיל לזחול? זה נראה לי רחוק שנות אור מאיתנו. :-)
מרפסת_ולימונדה*
הצטרפות: 27 מאי 2009, 14:12
דף אישי: הדף האישי של מרפסת_ולימונדה*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי מרפסת_ולימונדה* »

אצלנו זה בא יחד עם בקיעת שיניים.
ביומיים האחרונים גם הגוזל שלי ככה (הוא כבר גדול יותר, שנה וארבעה חודשים)
ואכן ליטוף עדין של החניכיים גילה טוחנת בשלבי בקיעה כואבים במיוחד.

<זו תקופה וזה יעבור, זו תקופה וזה יעבור, זו תקופה וזה יעבור... מזכירה גם לעצמי>
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

את חושבת שעוד כמה שבועות הוא יתחיל לזחול?
זחילת גחון, כן :-) זה שינוי עצום ברמת הפעילות שלהם, בתפיסת העולם שלהם, בכמות הגירויים שהם צוברים... ומעייף גם מנטלית.

זה קורה גם בשעת הלילה...
בלילה אין מה לעשות, אלא מה שאת כבר עושה, מנשא/ידיים, חיבוק והרגעה.
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

אולי נזלת? שפעת?
אני גם למדתי שתקופות כאלה זה כשמשהו בדרישת השינה משתנה. זה יכול להיות באמת פחות צורך בשינה, אבל יכול להיות גם שצריך איזשהו שינוי באופן ההרדמה. נניח, לא עוד במנשא אלא במיטה בהנקה וכולי.
אינדי_אנית*

תינוק נצמד ועייף

גם אפשר להתעייף מפעילות יותר אינטנסיבית עם אמא כמו לצאת מהבית לקניות או מפגש או כל דבר אחר..
אנונימי

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי אנונימי »

בוקר טוב.
אני לא יודעת לאיזה דף להוסיף את זה..אבל בחרתי לפה.
כבר כתבתי פה בעבר את הבעיה עם הקטנה שלי (היום בת שנה).
הילדה יונקת,ישנה איתי במיטה,בתקופה האחרונה המצב נהיה באמת בלתי נסבל..היא ישנה מחוברת אלי כ ל הלילה..אם אני מתנתקת ממנה,ישר מתעוררת ורוצה ציצי,ולא מוותרת עד שלא מקבלת את מבוקשה.
ע
היא לא לוקחת מוצץ,לא מוכנה לקחת בקבוק..לא נרדמת במיטה שלה בשום מצב,יכולה לבכות כמה שצריך עד שאני אוציא אותה וארדים אותה אצלי עם ציצי.
היא מאד מאד מאד צמודה אלי.
נניח שהיא ברצפה משחקת,לבד,עם אבא,סבתא..הכל בסדר,איך שהיא רואה אותי>>בכי עד שאני מרימה אותה..
ככה זה כל היום ,תקופה מאד ארוכה.

אני לא יכולה אפילו להתחיל להגיד עד כמה זה קשה לי..אני רוצה להפסיק להניק(בגלל המצב הזה).

אני אודה לכן על כל עצה..
(היא ילדה שניה,יש ילד בן שנתיים וחודשיים)

יאנה..
אנונימי

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי אנונימי »

ואולי עכשיו יהיה למישהו משהו לחדש לי ? :)
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי יונת_שרון* »

כמה זמן זה בתקופה האחרונה? מה קרה בערך כשזה התחיל? האם את במקרה בהריון?
בשמת_א*

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי בשמת_א* »

מה קורה עם אחיה? האם הוא בסביבה כשזה קורה? שניהם מאוד קטנים.
איך היא אוכלת? האם עשית לה בדיקות דם לבדוק אנמיה/ברזל? לפעמים כשיש רמת ברזל נמוכה, התינוקות יונקים המון ולא רוצים לאכול.
איך הגדילה שלה?
אנונימי

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי אנונימי »

המצב הבלתי נסבל התחיל לפני כשלושה שבועות,לא קרה כלום..אין לי מושג מה גרם לשינוי הפתאומי הזה..חשבתי שיניים,אבל זה נמשך יותר מדי זמן והשן עוד לא יצאה.
אחיה לא בסביבה כשהיא מתנהגת ככה,הוא בגן עד 1 ,היא דווקא מאד מסתדרת איתו. הוא קצת מקנא,אבל לא נראה שלה יש בעיה איתו.
היא לא אכלנית גדולה,בשבוע האחרון ב"ה התחילה לאכול מנה סבירה של מרק ומעט פירות,ומכרסמת פה ושם דברים.
היא לא גדולה..הגדילה שלה סבירה,אבל אוכל להיות יותר מדויקת עוד כמה ימים אחרי שקילה ובדיקת התפתחות.
אני באמת אקח לה הפניה לבדיקת דם. יכול להיות שזה משפיע על השינה גם ?

ולא ציינתי,אבל היא ללא חיסונים ודברים לא טבעיים(ויטמינים)
אינדי_אנית*

תינוק נצמד ועייף

חוסר ברזל מאוד מאוד משפיע על השינה
אנונימי

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי אנונימי »

אותנו חוסר ברזל בדרך כלל עושה עייפים,אז כיצד הוא משפיע על תינוקות ?
סיירת1*
הצטרפות: 17 ינואר 2013, 12:58

תינוק נצמד ועייף

שליחה על ידי סיירת1* »

עייפים, מסכנים ועצבניים.
מה עושה תינוק כשהוא מרגיש על הפנים?
נכון.
אמא אמא אמא.

חזור אל “אתגרים בהורות”