צוף שלנו נולד במרץ 2004, בסיומם של הריון תקין ומאושר ולידה טבעית, אי שם בחו"ל. משקלו תקין, ציון אפגר גבוה, בדיקותיו תקינות פחות או יותר אולם פניו הקטנטנות וסימנים גופניים שונים מסגירים מיד את התסמונת בה הוא לוקה - התסמונת על שם דאון. עובדת היותו לוקה בתסמונת זו הפתיעה את כולנו, ואכזבה אותנו מאד. צוף אינו הילד לו ציפינו, הוא ילד אחר. אבל הוא כאן, ואנחנו אתו, מנסים להסתכל קדימה.
צוף יהיה ילד כל חייו. כיצד הוא יתמודד עם זה? מה זה יעשה לו? כיצד מתמודדים ילדים אחרים עם העובדה שהם ילדים, ושיש סביבם אנשים לכאורה חכמים יותר ויודעים יותר? והאם בעולם מלא לחצים וזוועות, עולם בו האדם נתון לאין ספור מחויבויות, ציפיות, מלחמות, אכזבות... האם לא עדיף לפעמים להיות ילד, לא לדעת, לשוט לנצח בשמחת הילדות והחופש ולא להיכבל לכלום? האם החכמה והבגרות הן באמת תנאי לאושר, האם הצלחה מקצועית, חברתית, כלכלית? היתכן שצוף, ברבות הימים, יהפוך לאדם השמח ביותר מבני דורו, האמיתי ביותר, החופשי ביותר, המחובר ביותר לעצמו?
אנחנו רוצים להאמין שנכונו לצוף חיים טובים. אנחנו נעשה את המיטב בכדי לאפשר לו לחיות את חייו בצורה הטובה ביותר. צוף הוא ילד רצוי ואהוב, וככזה יגדל. יהיו לנו קשיים, יהיו לנו משברים, ונכונה לנו עוד דרך ארוכה, עלומה ומפחידה מאד מאד. אבל ייקל עלינו לו נדע שצוף לא סובל.
אני מודה למי שקרא בדף הזה בהתהוותו, ומקוה שהוא תרם לכם. לכם, וגם ליכולותיכם לתרום למען איכות חייו העתידיים של צוף, ושל ילדים מיוחדים אחרים, בהבנה ובהתחשבות ובסובלנות ובכבוד הראויים להם. צוף יהיה ילד כל חייו, וככזה יצפה וישתלב בעולם. לא יהיה לו עור עבה שיגן עליו, לא יהיו לו חסינות ולא חספוס ולא רוע. יתכן שתכונות אלו יעזרו לו להתמודד עם תלאות גופניות ובריאותיות שלצערי עוד נכונו לו, אולם ודאי הוא שבבגרותו תמימותו הילדותית גם תהפוך אותו לרגיש ופגיע יותר מכל אדם מבוגר אחר. בבקשה קבלו אותו כפי שהוא ושמרו עליו בשבילנו, והעבירו מסר זה לילדיכם ולסובבים אתכם.
תודה מיוחדת למי שעזר לי להתמודד עם הימים הראשונים של הידיעה.
תינוק חדש בא לעולם
-
אם_פי_3*
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
תינוק חדש בא לעולם
וואו! איזה שינוי בדף (ובגישה). אני נפעמת.
לא כתבתי קודם, אבל עוקבת כל הזמן.
גדול לך, להורים - וגם לצוף.
לא כתבתי קודם, אבל עוקבת כל הזמן.
-
יוחננ_ית*
- הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
- דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*
תינוק חדש בא לעולם
שיחקת אותה 
-
אמא_נוגי*
- הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*
תינוק חדש בא לעולם
דודה יקרה.
אני מרגישה את התהליך שעברת ואת עוברת, ואני שמחה על התוצאה שהתקבלה. אני מאחלת לכם פחות ופחות מכשולים בהמשך הדרך. אני יודעת שכשיוצאים לדרך חמושים בידע וברצון, הדרך כבר לא נראית ארוכה ומפותלת.
הרבה הרבה כוחות, אהבה ואושר.
אני מרגישה את התהליך שעברת ואת עוברת, ואני שמחה על התוצאה שהתקבלה. אני מאחלת לכם פחות ופחות מכשולים בהמשך הדרך. אני יודעת שכשיוצאים לדרך חמושים בידע וברצון, הדרך כבר לא נראית ארוכה ומפותלת.
הרבה הרבה כוחות, אהבה ואושר.
-
רוני_בלוני*
- הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
- דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*
תינוק חדש בא לעולם
דף מעניין ומיוחד....
מישהו יודע מה שלום צוף היום??
מה שלום הדודה המדהימה שלו?
מישהו יודע מה שלום צוף היום??
מה שלום הדודה המדהימה שלו?