תזונה ללידת תינוק בריא

שירה*
הצטרפות: 16 יולי 2001, 22:53

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שירה* »

תודה לך
מאמר מעניין מאוד,
קראתי אותו בעבר, ואני בהחלט מתחברת אליו
אני חושבת שאני יודעת מה אני צריכה לאכול על מנת שלא להזדקק לתוספים
אלא שכרגע זה לא מתאפשר לי בצורה מושלמת
(עוף אורגני, למשל, דגים טריים... עלים ירוקים אורגניים)
ולכן אני תוהה בנושא

עדיין אשמח לכל תגובה נוספת מכל מי שמוצאת לנכון
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

ממליצה על אומגה 3 שעשוייה משמן פשתן בכבישה קרה - כף ביום מספקת את התצרוכת היומית והיא ממקור צמחי.
לא. לא מחליף שמן דגים. אומגה 3

אבל יש לי שאלה: קראתי איפשהו שלא מומלץ לקחת יותר מדי שמן דגים, בגלל חומר מסוים שבו (ויטמין A אולי?) שבכמויות גדולות עלול לגרום למומים מולדים
בשמן דגים אין ויטמין A. בשמן כבד קוד יש ויטמין A + D והוא מקור לוויטמינים אלה ולא ל אומגה 3 , כי יחסי הכמויות בין EPA ל-DHA בו אינם אלה שצריך. לדעתי האישית והלא רפואית ולא מקצועית, ההיסטריה סביב ויטמין A בהריון מוגזמת, עד כדי כך שההמלצה היום לנשים בהריון היא להימנע מאכילת אברים פנימיים המכילים הרבה ויטמין A!!!

הבנזוג המליץ לי לקחת מולטי ויטמין
ככלל, אני לא חסידה של מולטי ויטמינים ( הסברתי באריכות בדף ויטמינים ותוספי תזונה ). לדעתי, אם את חושדת בחוסרים ספציפיים עדיף שתקחי תוספים ספציפיים, אבל הכי חשוב שהתזונה שלך תהייה כמה שיותר מלאה. אני בהחלט בעד תוספים במצב העולם היום; גם מזון אורגני, לצערנו, לא מספק היום את כל מה שצריך לאוכלוסיות עם צרכים מוגברים, בגלל דילדול הקרקע והרעלים שיש בכל מקום. אבל תוספים באים בנוסף לתזונה כמה שיותר מלאה ובריאה, ולא במקומה. (סוגיית התוספים היא סוגייה מורכבת שמצדיקה דף נפרד...). אם את מחליטה לקחת מולטי ויטמין, נסי למצוא אחד שאין בו ברזל ונחושת (and good luck with that), שתי מתכות כבדות שבחלק גדול מהמקרים הן מיותרות לגמרי ואף מזיקות.

לגבי בשר הבנתי שהוא בכלל לא בריא אלא אם הוא אורגני אז האם מספיק שאוכל עוף אורגני
יש מרכיבים תזונתיים חשובים שיש רק בבשר אדום. לדעתי האישית, עדיף להתפשר על בשר לא אורגני מאשר להימנע מאכילת בשר בכלל.

מדגים הייתי נמנעת בכלל, קטנים, גדולים, בינוניים וזעירים. אבל זו אני. במיוחד במיוחד לא טונה! הרעלת כספית

לדעתי חמאה אורגנית זה אחלה, מעיזים או כבשים אפילו יותר טוב.
הכי חשוב זה חלבונים, ירקות ופירות טריים. אכילת דגנים אינה הכרחית, לדעתי (ואולי אפילו טוב יותר בלעדיהם).

שחברה אמרה שבגוף שלנו צריך להיות כספית
כבר שמעתי את הטיעון הזה בעבר.... אם זה לא היה כל כך עצוב, זה היה מצחיק.

עוד משהו חשוב הוא לגוון את האוכל ככל האפשר כדי לקבל כמה שיותר מאבות המזון והוויטמינים והמינרלים החיוניים, וכדי להימנע מפיתוח אלרגיות.
אמא_נחה*
הצטרפות: 22 מרץ 2005, 14:55
דף אישי: הדף האישי של אמא_נחה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אמא_נחה* »

אני כבר מבולבלת!!!!!!
בימים אלו ממש אני מסיימת לקרוא את הספר "שוטי החלב" של ד"ר אבנרי - ואני חייבת לאמר שאני פשוט אובדת עיצות......כן חלב/לא חלב כן סויה/לא סויה.......... מישהי קראה את הספר ויוכלה לחלוק איתי את רשמיה???????

<אמא נחה שוקלת להתחיל לאכול רק חסה......אורגנית כמובן!!!!!!>
חגית_ל*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי חגית_ל* »

לא. לא מחליף שמן דגים. אומגה 3
תמי, פישתן זה בהחלט תחליף לאומגה 3 עד כמה שידוע לי, וזה גם כתוב במפורש על הבקבוק.

אני לוקחת תוספות של ברזל, חומצה פולית, סידן ולפעמים גם את שמן הפשתן, אבל אולי בחורות צעירות לא חייבות.

מוצרי חלב אני כמעט לא נוגעת. חלב אני לא שותה מאז שגיליתי שכל חיי סבלתי מכאבי בטן איומים מזה. מוצרי סויה לעתים רחוקות.
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

אומגה 3 מפשתן ( מהצומח) נספג בגוף מעט מאוד ביחס לאומגה 3 מהחי , זה רשום פה באחד הדפים.
תמי_גלילי*

תזונה ללידת תינוק בריא

חגית,

הרשי לי לחלוק עלייך.
גיא בן צבי, המוחזק בעיניי כמומחה לחומצות שומן (עוד לא פגשתי מישהו אחר שמבין בזה יותר ממנו, וזה כולל רופאים), כתב בדף אומגה 3 :

ולמי הזכירה כאן שפשתן הוא תחליף לשמן דגים- זו טעות בסיסית. הגוף לא צריך את האומגה 3 שבפשתן שזו חומצה לינולנית אלא כדי ליצר EPA. הוא עושה זאת ביעילות נמוכה של 5-10% לכל היותר אצל אנשים בריאים ופחות מכך אצל אנשים עם בעיות מטבוליות. לכן הדרך הנכונה לתיגבור EPA היא שמן דגים או בשר בעלי חיים שגדלו רק על עשב...

כתוב במפורש על הבקבוק
לצערי, יצרנים כותבים על האריזה ככל העולה על דעתם. אפשר לכתוב הכול אם הקריטריון היחיד הוא קידום מכירות, ואין צורך להתעסק בדברים שוליים כמו האמת, הוכחות אמפיריות או טובת הצרכן.

מוצרי חלב אני כמעט לא נוגעת. חלב אני לא שותה מאז שגיליתי שכל חיי סבלתי מכאבי בטן איומים מזה. מוצרי סויה לעתים רחוקות.
אני בהחלט חושבת שגם מוצרי חלב וגם סויה אינם מיועדים למאכל אדם - בוודאי שלא בכמויות שאוכלים אותם היום. אבל, דרך אגב, ייתכן שחסר לך האנזים שמפרק אותם. במקרה כזה יש אפשרות (אם זה חשוב לך) שאם תקחי אנזימים תוכלי לאכול מאכלי חלב מסויימים. בכלל, אנזימים זה רעיון טוב.
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

מסתבר שהדף הזה אמנם עזר לי, אבל לא מספיק...

הריון ראשון (מזל טוב לי :-)), שבוע 8, ורמות ויטמין D שלי בתחת (משהו בסביבות 20, כשטווח הערכים הנורמלי הוא 70-300). חוצמזה גם הברזל שלי גבולי (דווקא היה לי המוגלובין מצוין לפני ההריון, גבוה גם מהממוצע הנומינלי וגם מהממוצע האנושי שהאחות בבנק הדם רואה בד"כ), ומאתמול אני חלושה כמו ישישה אחרי שפעת. טוב, לא עד כדי כך, אבל כמעט.
לא יודעת בקשר לתוצאות הבדיקות של שאר החומרים החשובים (המרפאה שלי היתה מפוצצת והרופאה לא היתה היום, והאחות העיפה אותי מהחדר אחרי דקה), אברר עוד יומיים.
אז חזרתי לקחת שמן כבד קוד.

אז כמה שאלות:
א. חוץ מהשמן דגים, יש עוד מה? אמבטיות שמש (רבאק, אוסטרליה, ואני לבנה כמו גבינה. איך עושים את זה בלי להישרף?)
ב. אני כן חוששת מהאזהרה שמצויה על השמן דגים, שיותר מדי ויטמין A עלול גרום מומים. אז נכון שעשיתי חישוב מהיר, וכדי להגיע לרמה שהם מציינים אני צריכה לקחת יותר מ- 10 כמוסות ביום, ולזה אני בטח לא אגיע. ובכל זאת...
ג. איזה ויטמינים? יש פה להשיג קומפלקס של ויטמינים וחומצה פולית "לנשים בהריון", ועד עכשיו פשוט היה לי אנטי לצנצנות הגלולות האלה. חשבתי שהתזונה שלי תספיק. האם להתגבר על האנטי ופשוט לקחת אותם?

ד. נוסף לרופאה הכללית שלי, אני רוצה ללכת גם לרופאה הסינית, שיש לה המון ניסיון עם נשים סביב כל נושאי הפוריות, כולל הריון ולידה. אבל שתיהן פנויות הכי מוקדם ביום שני כמעט באותה השעה. למי ללכת קודם? מה יותר כדאי?
וגם, אני יודעת שזה נשמע מטומטם נורא, אבל כיוון שאני עובדת שלושה ימים בשבוע אני משתדלת שכל ענייני ההריון יתארגנו בימים שאני לא עובדת. כלומר, אני יכולה ללכת לסינית ביום שני, ולקבוע עם הרופאה הרגילה ביום שלישי, ב- 12 בצהריים, מה שיגמור לי כמעט יום עבודה שלם. ולא נעים לי מהעבודה. האמת שאני מפחדת... לא יודעת למה. מפחדת להיות יותר מדי מבריזנית. להיעדר יותר מדי. (נשמע אידיוטי, אני מודה. אבל קשה לי...)
אז מה יותר חשוב? להיפגש רק עם אחת מהן בהקדם, עם השניה רק שבוע אחר כך, ולא להפסיד עבודה, ובינתיים לקחת את השמן דגים, או לעשות את הבירורים הרפואיים כמה שיותר מהר, ולהפסיד עוד יום?
(שתבינו, אני עובדת בבית ספר, משרד החינוך, ועד אתמול בכלל לא ניצלתי את ימי המחלה עם-פתק-מרופא, וניצלתי רק חלק מימי המחלה בלי-פתק. כלומר, יש לי יתרה ב"חשבון")
תמי_גלילי*

תזונה ללידת תינוק בריא

תמרוש רוש, מזל טוב על ההריון! איזה יופי.

כמה רעיונות (אני כמובן לא רופאה ולא תזונאית וכו'):

א. למיטב ידיעתי, באוסטרליה אכן יש בעיה רצינית של חשיפה לשמש. אני מציעה שתתייעצי עם הגב"צ (הלא הוא גיא בן צבי), שמבין בנושא הרבה יותר ממני.
ב. שמן דגים מכיל ויטמין A? את בטח מתכוונת לשמן דג קוד. אם את חוששת, תורידי את המינון למינימום - נניח כמוסה אחת, אולי אפילו אל תקחי כל יום. (אני למשל לוקחת כמוסה אחת פעם ביומיים, ואם אהיה בהריון אעשה כנ"ל). איכלי בשר אדום ואברים פנימיים במקום. שוב, לא חייבים כל יום. בהריון חשוב גם לא להילחץ כשלא חייבים.
ג. אני אישית לא חסידה של מולטי בכלל - כתבתי כמה פעמים. חומצה פולית כן הייתי לוקחת (למיטב ידיעתי גיא בן צבי לא חסיד של זה). אני הייתי מבררת מה החסכים הספציפיים. אז הייתי משנה את התזונה בהתאם, או לוקחת תוספים ספציפיים, במקום לקחת משהו שמישהו אחר הרכיב בשביל כל הנשים-בהריון-שבעולם, ושמכיל ברוב הפעמים גם דברים שהן לא צריכות (כמו נחושת). במקביל, מנסה לגוון את התזונה עד כמה שניתן.
ד. בשביל ברזל - שוב, בשר אדום, והרבה עלים ירוקים. את מסתדרת עם רסק ירוק ? אני מכירה גם מקרים של ילדים, לא נשים בהריון, שכשעברו לדייאטה בלי גלוטן הברזל פתאם עלה מעצמו. אולי שווה לך לנסות.
ה. coq10 בכמויות גדולות (מאה מג ויותר) יכול לעזור עם התשישות. למיטב ידיעתי הוא אינו מסוכן, רק יקר. אותי הוא מציל לאחרונה.

לגבי סידורי העבודה, מה שפחות מלחיץ אותך עדיף, לדעתי. בכל אופן, זה מה שאני הייתי עושה.
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

יש למשל תיאוריה שמקשרת בין חומרי ההדברה שהרכבם הכימי מחקה אסטרוגן לבין ההתפתחות המינית המוקדמת מדי של נערות כיום (גיל הוסת שיורד לגילאים בלתי אפשריים כמו 8), וכאן גם הסויה נכנסת לעניין.
חשבתי שגם ההורמונים שמזריקים לפרות, שיתנו יותר חלב, ולתרנגולות, ועוד כל מני כאלה גם משפיעים על האישה.
כמו לדוגמא שאישה יכולה להרות עם הנקה מלאה חודשיים או שלושה אחרי הלידה...
גדילת גודל החזה בארה"ב זה גם נתון מדאיג- מדברים על בנות 15-16 עם חזיות F ..... (אני אחרי הלידה הייתי כמעט D, והיה לי חזה ענק, מבחינתי!)
תמרוש_רוש

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

דרך אגב, יצא איזה מחקר של אוניברסיטת מונאש שמצא קשר (סטטיסטי מן הסתם) בין לקיחה של חומצה פולית לבין הריון (ספונטני) רב עוברים.
אנסה למצוא ולהביא את הקישור.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

קשר (סטטיסטי מן הסתם) בין לקיחה של חומצה פולית לבין הריון (ספונטני) רב עוברים.
מעניין. ייתכן שהמתאם הוא צירוף של שני גורמים המאפיינים נשים מערביות ממעמדות מסוימים (שגם לוקחות חומצה פולית בהוראת הרופא, וגם מתחילות ללדת בגיל מאוחר יחסית ולכן לעתים זקוקות לטיפולי פוריות, שמעלים את מספר העוברים הממוצע).
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

אני לא רוצה שמה שאני כותבת כאן יגרור לדיון על אמונה, או על פנאטיות, בבקשה, טוב? @} @} @}
בשמת, בקשר לתחילת הדיון אצלך בדף....

נתחיל מברוקולי וכרובית-
אין כזה דבר "בלי חרקים"-הרי זה פרחים פרחים (החלק שאוכליםבד"כ, אלא אם כן תציעי לי לאכול את הגזעים \-: ואשתדל לשמוע בעצתך...) ובתוכם יש חרקים. האפשרות היחידה שלי לאכול ברוקולי- זה כשמיובא מארה"ב, וזה בטוח שלא אורגאני. וכמה ויט' נשארים בקפוא? (אם כן, תגידי לי, לפחות אוכל את זה... )

ירוקים- פטרוזיליה, כוסברה, תרד, חסה, כרוב (לא אוהבת בכל מקרה, אבל נכניס לדיון), בצל ירוק, וכאלה...
גם, הרבה מאוד חרקים, עד כדי שאפילו אם אני קונה מחברות שמתכלחילה מגדלים "בלי חרקים", אנחנו משרים במי סבון ל3 דקות, שוטפים טוב טוב במים זורמים, בודקים עלה עלה, עדיף מול האור, ורק אז, אוכלים. (אז אורגאני...... אוי לי, ואבוי לי....)
כרגע אני עושה את זה רק עם בצל ירוק, ואם אמצא גם פטרוזיליה, אבל זה מתיש ומתסכל.....
(אני משרה הרבה זמן במים, כדי שמפל הריכוזים של הסבון יצא מהתאים, והירק יתנקה ממנו.....)

ירקות ופירות "רגילים"
שומר לדוגמא, יש לו חרקים בין ה"דפים הלבנים" שלו ואפילו בגידול לא אורגאני תמיד קורה שאני מוצאת לפחות שניים (קוראים להם תרפסים) , ואני חייבת לבדוק ממש "דף דף" , לשטוף טובטוב, ואז לחתוך/לכבוש, וכו'....
אני יודעת שבתפ"א, גזר, בטטה, ועוד מני שורשים יש תולעים, וצריך לבדוק תפוח תפוח אם אני קונה אורגאני, ולקוות שאין בפנים איזו אורחת....
תותים "מפוצצים" בחרקים, אפילו המרוססים... ואם הם מרוססים, מה עשיתי בזה? (חוצמלהרעיל אותי ואת התינוק, ואת העובר....)
למשמשים יש תולעים שגדלות עם הפרי, כמעט מאז הפריית הפרח.... וכדי שהסיכוי למצוא תולעת יהיה נמוך, כדאי לקנות לא אורגאני.... כך גם עם תמרים (מיובשים, לא כ"כ אוהבת את הרגילים), ועוד....

אורז, כוסמת, קינואה, אפונה, עדשים, וכל זרעונים-
יש אפשרות שיהיו חרקים בתוך הזרעים, וגם כשאני קונה לא אורגאני- כשאני שופכת, אני בודקת אם אין תולעים, או חרקים, אח"כ בוררת טוב טוב, ומוציאה מה שלא מוצא חן בעיניי.... (נקודות, אכול, לא מוצא חן בעיניי, צבע מוזר.... כאלה.)
וזה אחרי שמעבירים את זה (אם הבנתי נכון) בדיקה שכזאת במפעל, לראות שאין חרקים בתוך הגרגרים.... (בגלל זה יש הכשר לאורז, אפונה, כוסמת, שעועית, ועוד.

אממ..... יש 3 ספרים עבי כרס, על איך לבדוק ולנקות כל פרי או ירק שתחשבי עליו , ואני לא יכולה לספר לך הכווווווווווול

יש לי כמה הזדמנויות בשנה לאכול פירות באמת אורגניים, כי אצל הורי יש עצים
יש לי מנגו, לימון, אשכולית, קלמנטינה, ואם ה' במצב רוח טוב ;-) אז יש גם פומלה (לא כל שנה, משום מה....)
אני משתדלת עכשיו לקנות רק כמה שיותר טבעי- סוכר חום (דמררה של סוגת זה טוב?) אורז מלא, לחם מחיטה טרום נבוטה, כוסמת, קינואה, עדשים (מקווה להגיע להנביט אותם), קניתי קמח מלא, ואני רוצה להתחיל לאפות עוגות ולחם כשנעבור דירה (אין לי כאן מקום לתנור) ואז המתוקים יהיו "בשליטתי", ולא פתי בר וופלים וכאלה....
מה את מציעה?
אני משתדלת להקפיד לקחת מולטי ויטמין-פרנאטאל של סולגאר, וגם ברזל.
פשושי בן שנה, ויונק ממש כמעט מלא (לא כ"כ אוכל חוצמזה) , ואני רוצה להיות במצב טוב- בשבילי, בשבילו, ובשביל ההריון הבא....
(עוברת גם לנוזל כביסה אורגאני בעזרת ה'....)
>הולכת לקרוא בעיון את הדף<
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

אה, כתבת כבד, אולי אוכל להשיג אורגאני, אבל- כדי שאוכל לאכול אותו (כשר- בלי דם) הוא צריך לעבור טיגון, והוא יבש יחסית, ודי מוצה ממנו כל הטוב..... אם אני מבינה נכון.
אם את חושבת שעדיף כבד מטוגן ולא אורגאני מכלום, אקנה ואוכל....
גם_אמא*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 14:27

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי גם_אמא* »

הי בשמת
האמת, לא קראתי את כל הדף.אבל אני מתכוונת לעשות את זה כי זה מעניין וחשוב!!
מסכימה איתך מאד בהמון דברים. אני מקפידה על תזונה כמו שאת ממליצה כבר הרבה זמן.(יש מעידות מידי פעם קוביית שוקולד...איך אפשר לעמוד בפני שוקולד??אני יכולה לא לחסל שורה. אבל לראות ולא לקחת קובייה אחת?!
סתם, אני יודעת שאפשר.הכל אפשרי)
מה שכן מעניין אותי זו דעתך לגבי מוצרי חלב. לי זה לא עשה טוב בבטן והפסקתי. ומאז עוד דברים שהציקו לי נפתרו. גם בעלי שלא סבל מכאבי בטן כמו שהיו לי מהחלב, הפסיק ומאז מרגיש יותר טוב מכלמיני בחינות בריאותיות.
לפי מה שהבנתי את בעד מוצרי חלב.
קראתי גם את הספר "תעזוב ת'עטינים שלי" של ד"ר אריה אבני(אם אני לא טועה בשמו) והוא מסביר שם למה לא חלב פרה. אני חושבת שהוא צודק. למרות שעכשיו קראתי שגם הסויה לא פתרון מוחלט ופשוט...
לפי מה שד"ר אבני אומר-גם מי שלא סובל מבעיות עיכול הלקטוז מחלב הפרה, זה לא אומר שלא יגרם לו הנזק שהחלב עצמו עושה בגוף לעיתים אפילו נזק מצטבר שהתוצאות מתגלות אחרי שנים...רק שאז לא יודעים שזה מהחלב. הוא טוען שהאנזים שעוזר לעיכול הלקטוז מתפתח או נוצר בגוף עם אכילת מוצרי חלב. ולכן בארצות שלא נהוג לצרוך מוצרי חלב, רב רובם של האנשים לא יכולים לעכל את הלקטוז...וההיפך בארצות שכן צורכים הרבה חלב..
מה את אומרת?כן לחלב פרה או לא?
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

אה, שכחתי, יש לי אגוזי מקדמיה ופקאן- אורגניים, חופשי. (מהעצים, כאן.... )
אגב, לגבי חלב, אני שוקלת להשיג עז חולבת, ולחבוץ חמאה. אני אוכל לרעות אותה באזור הישוב אליו אני עוברת, שהוא מרוחק מזיהומים, והיא תאכל עשב טבעי ממרעה טבעי. ואולי להכין עוד כמה סוגי מאכלים.
מה עם הליסטריה? האם מותר לצרוך חלב עז לא מפוסטר? (אולי יש דף שתוכלי לתת לי אליו הפניה בנושא הנ"ל...)
נטע*
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי נטע* »

הי פפריקה,
בלי דיון על אמונה או על פנאטיות - אני אוכלת אורגני.
מעודי לא מצאתי חרק או תולעת בדבר מהדברים שהזכרת (כמובן שירקות ועלים מסוימים - לאחר רחיצה. חסה, למשל).
גם בקטניות והמוצרים היבשים שלי איני מזהה חרקים.
הראיה שלי 6/6 :-).
<לא כותבת כדי להקניט, אלא כדי להרגיע ולעודד. בהצלחה ובבריאות>
טלי_מא*
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טלי_מא* »

מה את אומרת?כן לחלב פרה או לא?
מוצרי חלב טוב או רע
יתרון_האור*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2006, 00:00
דף אישי: הדף האישי של יתרון_האור*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי יתרון_האור* »

הי פפריקה יקרה,
תמרים מזן מג'הול הם מאוד נקיים, אנחנו קונים אורגנים ובקושי מוצאים תולעים/ חרקים.
טחינה אורגנית יש בהכשר טוב.
עוף אורגני של "עוף פלוס" - אני משערת שיש להם גם כבד, אמנם זה לא כבד בקר אבל זה אורגני... הכשר של הרב הנדל מנצרת עילית, שחיטת לובביץ' אז באמת אין בעיה.
ירקות ופירות - פשוט צריך לבדוק אותם טוב, ולהמנע מהבעייתיים (אני משערת שאת מכירה את ספרים של הרב ויא). לגבי פירות ,צריך לברר מאוד טוב מאיפה הם מגיעים.
לגבי חסה ושות' אין לי פתרונות, חוץ מלגדל לבד בתוך רשת כמו הנקיים, רק ללא חומרי הדברה. שמעתי על מישהו שעושה את זה.
קמח אורגני מעולה יש מסוסיא.
שמן זית אורגני ודבש אורגני אנחנו קונים קבוע ממישהו פה שמביא, עם הכשר מהודר וחותמת של אורגני. אם את מעוניינת תכתבי כי זה מהשומרון נדמה לי, אגיד לך מאיפה.
אורז אורגני וקטניות יש בואקום (לא "נקי" אבל הרבה יותר טוב מאלה בשק, וכמובן גם יקר יותר...), זה מגיע מחו"ל אז לא צריך הכשר, בכל אופן תשאלי על זה אם את רוצה. אולי אפשר למצוא גם בהכשרים טובים. העדשים האדומים מאוד נקיים (צריך לברור בזהירות, אבל בקושי מצאתי עדשים עם חורים, וחרק אף פעם לא). העדשים הירוקים - לא ממליצה בכלל כי כמעט בלתי אפשרי לבדוק אותם. כל השאר - תנסי ותראי. מקסימום לא טוב אז אל תקני שוב. אני אישית לא יכולתי לעמוד בתקציב הזה, והפסקתי עם האורז וקטניות אורגני.

יש עוד שאלות? :-)
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

האמת עלה לי בית משיר מוכר....
hey, farmer farmer put away DTT now
Don't care 'bout spots on my apples
leave me the birds and the bees! please
don't it always seem to go
that you don't know waht you've got 'till it's gone
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

_נתחיל מברוקולי וכרובית-
אין כזה דבר "בלי חרקים"-הרי זה פרחים פרחים_
תגידי לי, היהודים מעולם לא אכלו כרובית?
זה לא נשמע לי הגיוני. הכרובית היתה מאכל נפוץ בארץ ישראל, וברוב העדות היהודיות בתפוצות. חיים נחמן ביאליק אפילו כלל אותה בשירו "בערוגת הגינה" וזה לא מקרה, כל הפירות המוזכרים שם מנויים ב"סדר זרעים" ויש יחסים מעניינים מאוד בין השיר הזה לבין הדיון באותם ירקות במשנה (או במקור יהודי קדום אחר, במקרה שלא דייקתי). השיר למעשה נועד לשמש מבוא ללימוד "סדר זרעים" בכיתה גבוהה יותר. אז בואי נסכם, שאם חז"ל דנו בכרובית בסדר זרעים, סימן שהם אכלו כרובית.

אז מאז שיש יהודים, יהודים אוכלים כרובית.
וכל הזמן הזה, כמה אלפי שנים (בואי נגיד רק 3200, בסדר? זה מספיק זמן?), כל הזמן הזה - הכרובית רק אורגנית.

רק בערך מאמצע המאה העשרים, לפני פחות ממאה שנה, התחילו לגדל כרוביות בתוך רעל.
אז תגידי לי את: מה עשו כל אותם מיליוני יהודים במשך כל הדורות? איך הם אכלו כרובית אורגנית? הרי היו שם חרקים, לא? אז מה הם עשו?

אני באופן אישי, בשונה מאופק הטבעונאי למשל, לא ממש אוהבת לאכול חרקים בתוך הכרובית או הברוקולי שלי, בלשון המעטה... אני יודעת שהתפתחנו מחיות אוכלות חרקים וכל זה, אבל באמת, אותי זה מגעיל S-:
אז אני משרה את פרחי הכרובית שלי במים עם מלח במשך כחצי שעה. זה גורם לחרקים לצוף. ואז אני שוטפת טוב טוב.
בשנתיים האחרונות לא נתקלתי בברוקולי או בכרובית עם חרקים.

אנחנו משרים במי סבון ל3 דקות.
את אוכלת ירקות שהושרו במי סבון???? אופס. חביבתי. זה רעל.

ואגב, לא ברור לי מה שאת מתארת. אני סתם לא שומרת מצוות ולא כלום, וכל דבר אני שוטפת היטב בדיוק כמו שאת מתארת. את עלי הסלרי אני שוטפת בידיים ומקרצפת אחד אחד (לא בסבון, בידיים, וגם במברשת ירקות), כך גם פטרוזיליה, כך גם שומר. אני לא מבינה מה מיוחד בזה. מאז ומתמיד מנקים אצלי ככה במשפחה. הרי מתחבאים שם חול וכל מיני דברים. עדשים וקטניות קטנות אחרות בוררים אצלנו, ואז ממלאים במים, שופכים את מה שצף, שוטפים. אורז גם שוטפים (דברים צפים למעלה) וגם מסננים (שייצאו המים אחרי זה). כך גם עם "מרוסס" וגם עם אורגני. אז אני לא ממש מבינה את הבעיה.
מעבר לזה, נדיר שאני מוצאת חרקים בפירות ובירקות שלי האורגניים.

כדי שאוכל לאכול אותו (כשר- בלי דם) הוא צריך לעבור טיגון, והוא יבש יחסית, ודי מוצה ממנו כל הטוב..... אם אני מבינה נכון.
אני אמרתי שחייבים לאכול את הדם בכבד? איכס... אצל פרייס לא קראתי הוראות, ואמנם אני כאמור לא דתייה ולא שומרת שום מצוות, אבל יש לי גנים יהודיים ואני בהחלט צולה את הכבד ולא נוגעת בשום בשר משום חיה שרואים בו דם...
בערך לקראת גיל 40 (-: התחלתי פתאום לאכול כבד קצוץ (מאכל שהגעיל אותי לפני כן כל חיי), אבל רק אם אמא שלי או חמותי הכינו אותו (וגם הן צולות עד שלא רואים שום דם). קניתי להן מצרכים והן עשו: כבד אורגני, ביצים אורגניות, בצל אורגני, שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה כמובן, קצת מלח פלפל. יבש זה לא יוצא.

על מוצרי החלב כבר ניתן קישור לדף. עז חולבת שרועה במרעה טבעי - נהדר.
לגבי זיהומים - אני מציעה שהעז תיבדק ושהחלב שלה ייבדק בהתחלה על ידי וטרינר וכו' (לא יודעת לאן אפשר לשלוח דגימות חלב עז). אם היא לבד, רועה ליד הבית שלך, לא באה במגע עם אחרות, לא כלואה בדיר ואוכלת תערובת כל הימים - אין סיבה שהיא תידבק בליסטריה ושהחלב שלה יהיה נגוע.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אילה_א* »

מה עשו כל אותם מיליוני יהודים במשך כל הדורות? איך הם אכלו כרובית אורגנית? הרי היו שם חרקים, לא? אז מה הם עשו?
הם כנראה היו פחות קיצוניים.
פפריקה יש מין מכשיר כזה שמשקף את הירקות לפי גלי חום אני חושבת לא בטוחה על מה זה עובד ובכל מקרה אם יש חיה הוא מזהה אותה
אולי כדאי לך לרכוש אותו.
יתרון_האור*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2006, 00:00
דף אישי: הדף האישי של יתרון_האור*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי יתרון_האור* »

בשמת ואילה - לגבי החרקים
ידוע שבתקופות שונות ובארצות שונות יש יותר ופחות נגיעות.
למשל, בארצות מסויימות בדרום אמריקה חייבים לבדוק מלפפונים כי יש שם איזו תולעת שאין בשום מקום אחר בעולם. בארץ אף אחד לא חולם לבדוק מלפפון.
לגבי ירקות עלים וכרוב וכאלה, קראתי מכתב, נדמה לי מהבן איש חי (רבי יוסף חיים, בגדד, המאה ה-19) שמתאר שינויים שחלו בכל מיני ירקות שפעם היו מוחזקים נקיים (כלומר, שאין צורך לבדוק בהם תולעים) ופתאום זה השתנה, אולי חרקים חדשים, אולי שינויי אקלים, מי יודע. יש עוד הרבה עדויות כאלה לאורך הדורות.
למשל - בארץ חייבים לנפות קמח ובארה"ב לא - אין שם תולעים בקמח. ובארץ בהחלט יש, מצאתי כמה פעמים בתוך הנפה תולעת או חרק. עכשיו אני קונה קמח אורגני שמיד אחרי הטחינה שמים בקרור כך שאין צורך לנפות כי אין תנאי התפתחות לתולעים.

אבל נראה לי שממש חרגנו מהנושא של הדף, לא?
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

אני אמרתי שחייבים לאכול את הדם בכבד? איכס... אצל פרייס לא קראתי הוראות, ואמנם אני כאמור לא דתייה ולא שומרת שום מצוות, אבל יש לי גנים יהודיים
לאו דווקא עם דם, ולא אמרתי שאת כאילו (או כל מישהו אחר) פחות מקפידה, אבל אני יודעת שהצליה המוקפדת מוציאה מהכבד את המיץ, אבל לגמרי, וזה משאיר אותו ממש יבש, ועוד מומלח. אז אולי אני מבינה לא נכון, ואם את אומרת שזה בריא ובסדר, אז בסדר .... (אגב, ראיתי היום בסופר לא אורגאני- כבד עוף
90 ש"ח לקילו..... יכול להיות??? 0-: )
_מה עשו כל אותם מיליוני יהודים במשך כל הדורות? איך הם אכלו כרובית אורגנית? הרי היו שם חרקים, לא? אז מה הם עשו?
הם כנראה היו פחות קיצוניים ._
אילה, את לא באמת חושבת שאני מגזימה או משהו- ביחס לאנשים הרבה הרבה הרבה הרבה יותר חכמים וצדיקים ממני, נכון?

מה לגבי ברוקולי קפוא, שאני לא יודעת אם הוא אורגאני? (חברת בודק, יתרון) כדאי לקנות ולאכול פעם בשבוע? כנ"ל יש לי גם תרד.

_אנחנו משרים במי סבון ל3 דקות
את אוכלת ירקות שהושרו במי סבון???? אופס. חביבתי. זה רעל._
אני יודעת! ובגלל זה עד עכשיו עשה לי רע לחשוב על לאכול את זה....
חוצמזה, יש נוזל ניקוי אורגאני של סאן ריידר, שאני הולכת לברר אם אפשר להחליף לזה, והבנתי שאפשר גם חומץ, אנסה לאמת את זה.....
(וחוצמזה, שאני משרה את זה אח"כ להמון זמן במים נקיים כדי שהסבון ייצא מהירקות כמה שיותר ע"י מפל ריכוזים שלילי....)

מעבר לזה, נדיר שאני מוצאת חרקים בפירות ובירקות שלי האורגניים. אז יופי...
את ויתרון הרגעתן אותי....
אגב, היום עשיתי קניה אורגאנית, שמקווה שתספיק לי לאיזה שבועיים שלושה, כי זה עלה טונה כסף.... קניתי כוסמת ואורז מלא ועדשים כתומות, ומחר אקנה כמה ירקות. ובכל מקרה, לא נראה לי שאגיע לכמויות שהצעת למעלה....

יש לחברת סופהרב supherb כמוסות אומגה 3 וכתוב שמן דגים - marine lipid concetrate(לא מפורט, רק כתוב שללא מתכות רעילות) 1000מ"ג ,
EPA 180mg , DHA 120 mg ו-ויטמין E טבעי 1 יחב"ל.
מה את אומרת?
וגם, אם אני מגררת גזר או שניים ואוכלת ככה, פעם או פעמיים בשבוע, זה עוזר במשהו? (מבחינת הרכיבים שיש בגזר- האורגאני....) או שצריך כל יום?
בכלל, מה הכמויות היומיות של איזה ירקות/פירות, ואיפה אפשר לראות את זה אם אין לי את הספר של פרייס, ואני לא כ"כ טובה לקרוא אנגלית במחשב..?

>פפרי אוכלת עכשיו מנגואים אורגאניים של אבא שלה..... |אייקון משוויץ| ;-) <
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

תזונה ללידת תינוק בריא

פפריקה, מה עשית עד עכשיו? האם את לא אוכלת ירקות ופירות כמעט בכלל?

אם אני מגררת גזר או שניים ואוכלת ככה, פעם או פעמיים בשבוע, זה עוזר במשהו? (מבחינת הרכיבים שיש בגזר- האורגאני....) או שצריך כל יום?
תזונה מאוזנת מבחינת ירקות ופירות משמעה סלט גדול כל יום, תבשיל ירקות כל יום (מירק אחד, שניים או יותר), נשנושים של ירקות חיים, פירות כיד המלך, ולא יזיק גם רסק ירוק . זה הרבה הרבה יותר מלאכול גזר אחד פעם בשבוע :-)
אני מבינה שהמחיר של האורגני מטריד אותך - אפשר לקנות יותר בזול אם מזמינים מקואופ כלשהו (יש גם דף על אוכל אורגני בזול). בכל אופן, המחיר ודאי פחות מזה של תוספי מזון מלאכותיים.

(רוצה להבין שוב אם הבעיה היא שעד עכשיו לא אכלת הרבה פירות וירקות, או שנראה לך שיש בעיה מיוחדת עם האורגניים).
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

האם את לא אוכלת ירקות ופירות כמעט בכלל?
[-:
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

אני אבדוק, יש כאן כנראה קואופ בהתהוות.... את אומרת שיש יותר זול ? אני מאווווווד אשמח....
@}
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

פירות כיד המלך
עם פירות יש בעיה- אם זה העונה של אחד הפירות שיש אצל ההורים, אז זה יהיה אורגאני, אבל פירות- יש כמה הלכות לגביהם שיכולות להוות בעיה, ואני אצטרך לבדוק עליהם.... ועל ההלכות.
אגב- הכוונה לא היתה רק גזר אחד בשבוע, אלא -בשמת הזכירה שיש כמה מרכיבים בגזר שמאוד חיוניים (במיוחד- בטא קרוטן, ויט' A, ועוד, אם אני לא טועה...) ורציתי לשאול אם צריך לאכול כל יום, או שאפשר פעם או פעמיים בשבוע.. טוב- הסתבכתי, לא משנה.
הבנתי.
נראה איך עומדים בזה כלכלית.
וכן, באופן כללי, אני מסתובבת ברעב עמום, כי הירקות לא טעימים לי (איי וונדר ווי.....) וכמה אפשר לאכול רק קישוא גזר בטטה.....
מקווה שעם המעבר לבריא אוכל יותר טוב....
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

תזונה ללידת תינוק בריא

אני מסתובבת ברעב עמום, כי הירקות לא טעימים לי (איי וונדר ווי.....) וכמה אפשר לאכול רק קישוא גזר בטטה.....
שוב לא הבנתי כלום :-) מה את כן אוכלת? מה אכלת עד עכשיו? אם זה היה כריך, את דוחפת פנימה פרוסות מלפפון ושמה על הצלחת ליד עגבנייה חתוכה, ומבטיחה לעצמך לאכול גם את הירקות (אפילו אם זה כתנאי לאכילת הכריך). אף אחד לא אמר לך לאכול רק ירקות.

אם את מכינה פשטידה, אז במקום תפוחי אדמה וגבינה, תשימי המון ירקות מגוררים וכף טחינה גולמית.
אם זה מרק, תכניסי פנימה פי 2 יותר ירקות ועשבי תיבול.
אם את מכינה עוף או בשר בתנור, תצלי את זה על ערימת ירקות, המיצים של העוף יירדו עליהם ויהיה לך טעים כפליים.
בקיצור, העיקרון הוא - להכניס לכל פריט בתפריט שלך לפחות ירק אחד ורצוי שלושה, בצורה שונה או משונה.

ורציתי לשאול אם צריך לאכול כל יום, או שאפשר פעם או פעמיים בשבוע..
גזר זה עונש? :-) בשמת צריכה להרביץ לך במקל בשביל לאכול את הגזר? (טוב, סיימתי להצחיק את עצמי :-D ).
אם גזר כפי שהוא לא טעים לך, תאכלי "גזר ותפוזים" כמו הקינוח הידוע (מגורר שוחה במיץ תפוזים).
גם זה לא טעים לך? תאפי עוגת גזר (הרע במיעוטו). או תאכלי אותו בתוך מרק עוף (לפחות 4-5 גזרים לסיר מרק), או הכי מתוחכם - גזר מבושל וטחון/מרוסק אל תוך פירה תפוחי האדמה שלך (על אותו עיקרון אפשר להגניב פנימה גם בטטה וקישואים).
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

חוצמזה, יש נוזל ניקוי אורגאני של סאן ריידר, שאני הולכת לברר אם אפשר להחליף לזה, והבנתי שאפשר גם חומץ, אנסה לאמת את זה.....
אין צורך. באמת.
תראי, כל הרעלים הכימיים שיש באוכל הלא אורגני לא נמצאים על הקליפה. הרעלים נמצאים באדמה, טובלים בהם את הזרעים ואת השורשים של השתילים עוד בזריעה ובשתילה, ולאורך כל חיי הצמח מכניסים אותם למי ההשקייה של הצמח.
נוסף על כל אלה, יש גם גידולים שמרססים עליהם. חלק מהם עוד לפני הקטיף (למשל, תפוחים מרוססים כל הזמן כל הזמן, כל יום ריסוס), וחלק מהם גם אחרי הקטיף, בכימיקל שמונע ריקבון (תפוחים כבר אמרתי?).
אך ורק את אותו החלק מהריסוס הזה שנשאר על פני הקליפה ולא נספג בפרי או בירק - אפשר להוריד.
כל השאר הוא חלק בלתי נפרד ממה שאת אוכלת. את לא יכולה להוציא את זה. זה ספוג ברעל.
ומה שאפשר להוריד, אז בשיפשוף במים.
בכל מקרה, גם פירות וירקות אורגניים כדאי לשטוף (מחול, אבק ושאר מרעין בישין שנדבקו בדרך, במשאית, במחסן וכו').
והניקוי של פירות וירקות לא אורגניים שווה בערך כמו כוסות רוח למת...

אבל אני יודעת שהצליה המוקפדת מוציאה מהכבד את המיץ, אבל לגמרי, וזה משאיר אותו ממש יבש, ועוד מומלח
לא יודעת מה להגיד על זה.
בחיים לא אכלתי כבד שלא צלו אותו בקפדנות, ולא הרגשתי שהוא "ממש יבש" או מלוח. בחיי.
ואולי זה מפני שכבד צלוי אוכלים עם טבעות של בצל מטוגן, ובכבד קצוץ משתמשים בבצל מטוגן.
האם אי פעם אכלת כבד, בכלל? האם אכלת אי פעם כבד שהוכן בצורה אחרת?
פתאום נזכרתי: פעם, כשהלכנו ל"טעם העיר" הראשון, אישי שיכנע אותי לטעום כבד אווז. אמרו לי שזה מעדן (אחרי זה למדנו איך מפטמים את האווזים אז אנחנו מחרימים כבד אווז, ככה שזו היתה הפעם הראשונה והאחרונה...).
עכשיו אני מבינה למה זה הגעיל אותי: היה לזה טעם חלקלק, מגעיל ברמות, וזה גם עשה לי הרגשה של כמעט נא (לראות אי אפשר. זה היה ברוטב). אני לא זוכרת אם זרקתי את זה או נתתי לאיש לאכול. אני, בכל אופן, נגעלתי ולא רוצה יותר לאכול דבר כזה אף פעם בחיים. אז לשאלתך: כנראה שה"ממש יבש" זה מה שטעים לי, ולאנשים כמוני, אם נותנים כבד לא "מוקפד" כמו שאת כותבת, אז זה לא יהיה טעים (בלשון המעטה. באמת, עשה לי בחילה LOL ורק עכשיו אני מבינה שכל העיקרון של זה הוא שלא "צלו את זה בהקפדה").

_יש לחברת סופהרב supherb כמוסות אומגה 3 וכתוב שמן דגים - marine lipid concetrate(לא מפורט, רק כתוב שללא מתכות רעילות) 1000מ"ג ,

EPA 180mg , DHA 120 mg ו-ויטמין E טבעי 1 יחב"ל.
מה את אומרת?_
אני אומרת שתחפשי את הדף על אומגה 3 (מקווה שזה שם הדף) ותקראי מה שגיא בן צבי כותב. הוא הכי מתמצא. אני בכלל עושה לעצמי חיים קלים וקונה את שמן הדגים שהוא מייבא.

רוצה להבין שוב אם הבעיה היא שעד עכשיו לא אכלת הרבה פירות וירקות, או שנראה לך שיש בעיה מיוחדת עם האורגניים
יש לי אותה שאלה כמו קרוטונית. כנראה לא ניסחתי אותה טוב קודם, אבל זה מה ששאלתי למעלה לגבי שטיפת הירקות.
התכוונתי: [כמעט] כל מי שאוכל פירות וירקות שוטף אותם כמו שתיארת. לא בגלל סיבות הלכתיות (שאין לי ותודה, אני גם ממש לא רוצה) אלא סתם מסיבות של היגיינה פשוטה.
לכן, החרדה שלך מזה לא מובנת לי - אלא אם כן מה שאת מנסה לומר הוא, שקודם לא אכלת שום פירות וירקות!

אגב, כמה שתאכלי יותר ישר מהעצים אצל הורייך - כן ייטב. ואם הם גם מגדלים כמה עשבים בגינה (פטרוזיליה? שמיר? חסה? רוקט? אורגנו? זעתר? בצל?) - עוד יותר טוב. תכניסי כמה שיותר לסלטים מאלה. ואם הם עושים קומפוסט משאריות המטבח שלהם ומעלים יבשים ודשא קצוץ יבש, ומפזרים אותו מסביב לעצים וכו' - עוד יותר טוב! זה מעלה עוד יותר את תכולת הויטמינים בפירות ובירקות!

אבל אם הסתכלת בתפרט של ווסטון פרייס, אולי ראית שהכי חשובים המזונות מן החי.
חמאה שנחבצה מחלב לא מפוסטר של עז/כבשה שרעתה באחו, היא למשל מזון מעולה. וגם חלב טרי מאותה עז, באוכלוסייה שאין לה אלרגיה לחלב או קושי בעיכול חלב.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

רק עכשיו ראיתי את ההודעות האחרונות.
אני למשל לא אוהבת גזר מבושל.
אך ורק במרק ירקות.
מרק ירקות אני עושה מבצל, שום, גזר, דלעת, בטטה, תפוח אדמה, סלרי, פטרוזיליה (הכרחי: משהו כתום, תפוח אדמה, בצל, לפחות אחד מהעלים הירוקים), ואם יש אז גם: כרישה, שעועית ירוקה, שעועית צהובה, ברוקולי, כרובית, לא זוכרת מה עוד, הכל לפי העונה. משתדלת גם להגניב פנימה איזה כף או שתיים של עדשים, או חומוס, או שעועית.
לפעמים אני טוחנת אותו. אז אפשר גם להוסיף שמנת מתוקה.
אני טוחנת בשביל הילד. הוא אוכל יותר כשזה טחון.

גזר אני אוכלת חי ב"מקלות" או בעיגולים, סתם לנישנוש, או מרוסק בסלט ירקות גדול.
כמו כן, כשאני מקפיצה סיני אז אני עושה טבעות דקות של גזר, רצועות סלרי, פלפלים אדומים/צהובים/כתומים, כרוב, נבטים, עלי סלרי, בצל כמובן (אין אצלי אוכל בלי בצל (-: ) וכמובן זנגביל חתוך, יין וסויה, מקפיצה קצת במחבת (שזה עוד פריך) כאשר מתחילה עם הירקות הקשים, ועלים ונבטים ממש בסוף, כמעט לא עוברים שום בישול, ואת זה על ערימת אורז מלא אורגני. מעדן.

עוד מרכיב חשוב בתזונה:
רצוי כל יום לאכול מזון מותסס ביתי. למשל, כרוב כבוש ביתי. מלפפונים כבושים ביתיים. זיתים (כבושים אורגניים, או כבושים בבית, לא תעשייתיים עם כימיקלים).
מסתבר שהמזון המותסס יוצר אנזימים חיים בקיבה, וכל העמים שווסטון פרייס בדק אכלו מזון מותסס על בסיס יומיומי.
סויה ומיסו במזרח הרחוק, כרוב כבוש במרכז אירופה, מלפפון חמוץ (אצלנו אוכלים במלח), זיתים במזרח התיכון ועוד. יש לזה תפקיד בעיכול וזה מאוד בריא.
פפריקה_הונגרית*

תזונה ללידת תינוק בריא

אף אחד לא אמר לך לאכול רק ירקות. הגזמת... נעל, נכון. אבל אל עד כדי כך.... P-:
גזר זה עונש? בשמת צריכה להרביץ לך במקל בשביל לאכול את הגזר? (טוב, סיימתי להצחיק את עצמי ).
את משהו את....D-:
מה את כן אוכלת? מה אכלת עד עכשיו? בדיוק. מה אכלתי..... אני כמעט לא אוכלת. זה חלק מהבעיה....

לא בגלל סיבות הלכתיות (שאין לי ותודה, אני גם ממש לא רוצה) אלא סתם מסיבות של היגיינה פשוטה. ואני שוטפת גם בגלל ההלכה. ובגלל זה-
והניקוי של פירות וירקות לא אורגניים שווה בערך כמו כוסות רוח למת...
הניקוי הוא מהחרקים לא (רק) מהכימיקלים. אני יודעת שאי אפשר לנקות את החומרים , כי גם משקים אותם בחומרים כדי שיצמחו מהר יותר גדול יותר ובהההההה יותר....
ואני אוהבת ירוקים (פטרוזיליה, וכאלה), והבעיה שהם נגועים מאוד מאוד מאוד בחרקים, וקשה לנקות אותם אם הם אורגאניים, וזה אחד החששות העיקריים שלי, וכנראה אצטרך פשוט לגדל לבד בהתייעצות עם מישהו שמבין, במקביל להתייעצות עם רב.
חששות אחרים הפגתן לי (שהכבד כן יהיה טוב כמות שאנו מכינים, שהירקות והקטניות והדגנים זה לא כזה אסון כמו שחשבתי.....)

גזר מבושל וטחון/מרוסק אל תוך פירה תפוחי האדמה שלך (על אותו עיקרון אפשר להגניב פנימה גם בטטה וקישואים).
אני אוהבת את זה, וגם עושה ככה. זה אפקטיבי?
תביני, אני לא נגד ירקות או משהו, רק לא בשלנית מי יודע מה, במיוחד שאני אצל ההורים כרגע, וכל המרחב עבודה במטבח כל כך מצומצם, ואין לי תנור, שזה מוציא לי את החשק.....

אבל אם הסתכלת בתפריט של ווסטון פרייס, אולי ראית שהכי חשובים המזונות מן החי. לא, אבל אני אנסה להשיג את הספר, יש בעברית?
אני אומרת שתחפשי את הדף על אומגה 3. תודה
אין אצלי אוכל בלי בצל. גם אצלי.... |Y|
רצוי כל יום לאכול מזון מותסס ביתי. למשל, כרוב כבוש ביתי. מלפפונים כבושים ביתיים. איזה קטע.....
מסתבר שהמזון המותסס יוצר אנזימים חיים בקיבה. וזה בעצם עוזר לפלורה של המעיים? ויוצר מצע טוב למיקרוביוטיקה להתאזן?

אגב, כמה שתאכלי יותר ישר מהעצים אצל הורייך - כן ייטב. זה מה שהחלטתי לעשות- כשיש אצלם פירות לאכול כמה שיותר- אני יודעת שהם בריאים, שנקטפו לפני שעה בערך, או מקסימום יום יומיים, ואין להם ריסוס.
ואם הם עושים קומפוסט משאריות המטבח שלהם ומעלים יבשים ודשא קצוץ יבש, ומפזרים אותו מסביב לעצים וכו' - עוד יותר טוב! זה מעלה עוד יותר את תכולת הויטמינים בפירות ובירקות! אציע להם. זה גם מקטין את כמות האשפה (האסטרונומית....) שהם מייצרים....
<לפפרי נפל היום האסימון- במקום לזרוק את הקליפות של המנגואים לקבור אותם תחת העץ שלהם.... |אוף| .>

שלושת ההודעות האחרונות שלכן קרוטונית ובשמת- נתנו לי איך עושים את זה ביום יום. כמויות, דרכי אכילה- תכל'ס.
זה חלק ממה שחסר לי.
מודי_תאני*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי מודי_תאני* »

בשמת - כתבת פה איפשהו למעלה שעשו מחקרים על שבטים של אנשים בריאים וראו מה הם אוכלים, וכולם אכלו הרבה בשר... את יודעת באילו שבטים מדובר? כי אני תמיד ידעתי שעם כל הכבוד לטבעי, בחברה המערבית תוחלת החיים כפולה מאשר בחברות הפרימיטיביות.
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

בחברה המערבית תוחלת החיים כפולה מאשר בחברות הפרימיטיביות.
זה מיתוס. הופרך בלא מעט מחקרים.
גם יונת שרון כתבה על זה.
לך תיכנס ללינקים שבראש הדף, תגיע לחלק מהחומר הזה. ואגב, אני לא כתבתי "שבטים". זה הדימיון שלך תירגם, ולא במקרה! (-:
כיוון ששניים מה"שבטים" האלה הם תושבי אחד האיים של בריטניה (Isle of Man אולי?), ותושבי כפר באלפים השוויצריים (בראשית שנות השלושים של המאה ה-20) - אני בטוח לא הייתי מגדירה אותם "שבטים".
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

לא, אבל אני אנסה להשיג את הספר, יש בעברית?
לא, אבל התפריטים הם מה שתרגמתי יותר למעלה בדף. תראי 01.05.2004

וזה בעצם עוזר לפלורה של המעיים? ויוצר מצע טוב למיקרוביוטיקה להתאזן?
כנראה.
מיטל*
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 08:52

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי מיטל* »

שלום רשמתי את השאלה הזו גם בפורום תזונה בהריון אל ככול הנראה הוא פחות פעיל אז הרי שאלתי שוב....תודה רבה לכלם
אני בשבוע ה-13,מרגישה טוב סה"כ חוץ ממעט כאבי ראש וסחרחורות קלות,אני לא לוקחת תוסף ברזל ולאחרונה גיליתי שההומגלובין שלי ירד ל-11.2
האם המדד ממש לא טוב? אני משתדלת לאכול מסודר ומותאם לכך שאני לא לוקחת תוספים,וגם אוכלת בשר לפחות פעם בשבוע,האם יש מאכל ספציפי שבעזרתו אפשר להעלות את רמת ההומגלובין? האם כל דבר שיש בו ברזל נספג בגוף?
תודה מראש על האתר המקסים והעוזר שלכם
איטל*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2005, 13:23

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי איטל* »

יש לי ספר טוב אם תרצי אוכל לשלוח לך
bayalumaya@gmail.com
טלי_מא*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טלי_מא* »

מיטל את יכולה לקרוא עוד קצת Library]כאן Article1[/po].asp?cat=55&a id=101
לדעתי זה לא פשוט לתת עצות פרטניות דרך הרשת, מה גם שההמוגלובין אינו מדד יחיד (יש גם מדדים שמראים על מאגרי הברזל בגוף ועוד...).
יש המון מידע בדף הזה עם תפריטים ועיצות פרקטיות, אבל אם את לא בטוחה אני חושבת שאת צריכה לגשת ולשוחח עם יועץ-תזונתי או נטורפות שאת סומכת עליו.
מיכלי_לי*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

מיטל, ההמוגלובין שלך לא כל כך נמוך ביחס לעובדה שאת בהריון - אבל הכל תלוי בתחושה הכללית: סחרחורות וכאבי ראש הן לעיתים סימן כי לגוף אכן חסר ברזל. אם ההמוגלובין ממשיך לרדת יש לשקול תוסף תזונה יש סכנה בהמוגלובין נמוך.
אני בהריון לקחתי מטיפת חלב דף של מזונות עשירי ברזל אנסה למצוא אותו (עבר כבר זמן...)
פתאום_בהריון*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2007, 02:15

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי פתאום_בהריון* »

אני בהריון הפתעה. לא מתוכנן. הרביעי במספר, לקראת ילד/ה מס' 3.
בין שתי הילדות היה הריון אחד שלא התפתח, ומאז לידת קטנתי, בעיקר כי מוצרי חלב עשו לה גזים נוראיים, התחלתי לאכול בריא מאוד. ללא מוצרי חלב (אחרי 10 חודשים התחלתי קצת מוצרי חלב עזים וכבשים), דגנים מלאים (ממעטת בחיטה ואורז, אוכלת יותר כוסמין, קינואה, קמוט), ירקות פירות לרוב.
ירדתי במשקל 20 קילו בשנה וחצי האחרונות (מאז הלידה. התחלתי בתזונה הנוכחית חודשיים אחרי הלידה), והרגשתי קלילה ונעימה.

ועכשיו פתאום אני בהריון. הבחילות קצת מונעות ממני לאכול, ירדתי עוד קילו-קילו וחצי. לא שאני מאוד רזה, יש לי עגלגלות כלשהיא, אבל אני מרגישה שאני לא מצליחה לאכול את כל מה שאני אמורה.
אני לוקחת (אמורה להתמיד לקחת, הכוונה...) סירופ של סידן-מגנזיום שהנטורופתית שלי המליצה לי לקחת בהריון.
התפריט שלי הוא בערך כמו שאכלתי קודם. אני לא נוגעת באורז לבן, קמח לבן, סוכר לבן (כמעט בכלל). אוכלת לעתים קרובות במשך היום, בעיקר בעבודה. כדי למנוע תחושת רעב-בחילה-חוסר תאבון-עוד יותר בחילה.
שותה הרבה מים.

השאלה היא האם זה כל כך נורא שירדתי עוד קצת במשקל, כי אח"כ זה יתאזן (התאבון שלי נפתח ובגדול בדר"כ בחודש רביעי, עם סיום הבחילות).
מה אפשר להוסיף בלי להרגיש שאני תוקעת לעצמי אוכל שאח"כ ארגיש לא טוב בגללו?
פתאום_בהריון*

תזונה ללידת תינוק בריא

שכחתי לציין שעוף ובשר אני אוכלת. פתאום זה חסר לי בהודעה הקודמת. פשוט הכמויות כרגע יותר קטנות.
הריונית_אלמונית*
הצטרפות: 12 אוגוסט 2007, 23:11
דף אישי: הדף האישי של הריונית_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי הריונית_אלמונית* »

סירופ של סידן-מגנזיום שהנטורופתית שלי המליצה לי לקחת בהריון
מה היתרונות של זה? במה בגוף המגנזיום תומך?
סקרנית....
@}
מה עם דגים? אומגה3? חומצה פולית? ברזל? ויטמינים בכלל? או שאת אוכלת אורגאני ופרי/ירק בכמויות?
תמי_גלילי*

תזונה ללידת תינוק בריא

אגב, סידן ומגנזיום מפריעים זה לזה בספיגה אם שניהם נמצאים יחד בתוסף, לפחות אחד מהם לא נספג טוב. לידיעתך.
פתאום_בהריון*

תזונה ללידת תינוק בריא

חומצה פולית הצלחתי לשכוח לקחת לגמרי... אני אתחיל.
דגים אני אוכלת, לא כל יום. גם שמן גדים אתחיל שוב לקחת, אם זה לא יעשה לי רע.
אני משתדלת לאכול אורגני. לא הכל, אבל הרוב כן. כמויות - לא ממש. זו הבעיה.

תמי תודה על המידע. אני אבדוק מה יש בסירופ ואיך זה מסתדר אחד עם השני.
פתאום_בהריון*

תזונה ללידת תינוק בריא

גדים=דגים. ככה הבת שלי אומרת. נדבקתי.
הריונית_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

כתבתי והכל נמחק \-:

כתבתי ש:
ממליצה לקחת מולטיויטאמין פרנאטאל (אותי הציל מהתפרקות טוטאלית בשבועיים הראשונים של ההריון. זה ואכילה בכמות כפולה בערך- אני גם מניקהץ)
ממליצה לקרוא את כל הדף, אם לא קראת את כולו, קצת מלחיץ אבל יש מידע נורא חשוב על תפריטי מזון, כמויות ויטאמינים, ועוד מידע קריטי...
וגם ממליצה לאכול סרדינים בשביל הסידן, ולהפריד בין לקיחת ברזל (וגם מולטיויטאמין וחומצה פולית+ברזל) לבין אכילת מוצרי חלב- כי סידן (אם איני טועה) סותר ספיגת ברזל כמעט לחלוטין....

הריון בריא וקל!
@}
מוזר שייצרו סירופ עם שני מינראלים נוגדים.... |-: איזה קטע....
הריונית_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

גדים=דגים. ככה הבת שלי אומרת. נדבקתי.
D-:
פתאום_בהריון*

תזונה ללידת תינוק בריא

כן קראתי את כל הדף. דווקא לא נלחצתי מאוד, רק הצטערתי שבהריונות הקודמים לא ידעתי על זה.
גם אני מניקה, אבל לא הנקה מלאה. היונקת בת שנה ו-7, יונקת פעמיים שלוש ביום. בסופ"ש יותר. אבל לא בכמויות גדולות.
אכילה בכמות מוגברת - זה מה שחסר לי... נורא קשה עם הבחילות. אבל במשך כל היום בעבודה אני אוכלת סנדביץ', פירות (3-4), ארוחת צהריים מלאה (אם כי כמות קטנה מבדר"כ), שותה מים.
בערב ארוחת ערב סטנדרטית - ביצה, לחם, סלט, טחינה, גבינת עזים...

לא לגמרי ברור לי איך ירדתי במשקל. לא הורדתי כמויות באופן דראסטי. הבחילות גורמות לי לאכול פחות באופן כללי. יכול להיות שהתפריט שלי די דיאטתי באופן יחסי, אבל זה בגלל שאני נמנעת ממוצרי חלב פרה (וחלב עזים לא המון), מחיטה ושיבולת שועל. כמובן שפחמימות ריקות לא נכנסות וטוב שכך. התפריט הוא בריא אבל אולי חסר קצת קלוריות.
יש רעיון להעשרה שלא עושה בחילה?
הממ*
הצטרפות: 20 ספטמבר 2007, 09:17

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי הממ* »

אולי הרבה אגוזים?
הריונית_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

העשרה שלא עושה בחילה זה תלוי בך- תביטי בתפריט שאת אוכלת, ופשוט תאכלי יותר.
תעשי סיבוב נוסף בסופר (אני מאמינה שאם אישה מחוברת, ובמיוחד בהריון, היא בוחרת מה שטוב לה) ותקני את מה שאת רואה ש"עושה לך טוב" לחשוב על לאכול את זה.....
אגוזים מכל מני סוגים- קשיו, ברזיל, פקאן, שקדים, מקדמיה, פיסטוק....
פירות יבשים
כמה לחם את אוכלת? לפי מה שקראתי איפשהו צריך לפחות 4 פרוסות (כמובן אם את אוכלת עוד פחמימות -בטטה, תפ"א, אורז, קינואה, וכאלה.) ממליצה על לחם מחיטה טרום נבוטה, לי אישית עושה הרגשה טובה, ללא מלאות.
קינואה- מכיל הרבה מינראלים הכרחיים , אולי עם קצת טונה, או עדשים....
לי אישית בצל (טרי, או מטוגן בשמן זית, או מבושל) עושה תיאבון טוב, אז אולי להכניס בכל דבר- בסנדביץ' חתיכות קטנות, בסלט, בבישולים....

לא לגמרי ברור לי איך ירדתי במשקל._ ומצד שני- את אומרת _הבחילות גורמות לי לאכול פחות באופן כללי. יכול להיות שהתפריט שלי די דיאטתי באופן יחסי,
זה שאת לא אוכלת מוצ"ח (מזלך, אני לא מסוגלת בלי, לאחרונה, לצערי הרב!!!) זה רק טוב, לא מוסיף ליחה מיותרת לגוף, לא מכביד על העיכול, ולא מכניס לך לגוף חומרים לא הכי איי-איי-איי .....
אני גם ירדתי במשקל 2 קילו באיזה שבוע וחצי....
תראי, את גם מניקה, שזה משהו כמו 400 קל' ליום (שאיזה מומחית תתקן אם אני טועה, אשמח לדעת במדויק) וגם בהריון, בתקופה שהגוף בונה את הגוף בעיקר, וצורך הרבה אנרגיה, ואת גם עובדת, וגם אמא שמתרוצצת בטח, ומכינה אוכל, ובבית כל מני מטלות- זה דורש אנרגיה....וגם אמרת שירדת בכמויות האוכל.... מספיק שהורדת 200 קל'- וכבר את בירידה כללית. זה לא קשה להוריד 200 קל'- כמה ביסים פחות בארוחה, פרוסה פחות, חתיכת עוף פחות- וכבר את מרזה..

תנסי אולי לאכול מה שטוב לך אבל בכמות קצת יותר -
לדוגמא- אם את אוכלת סנדביץ'- נסי לאכול אחד וחצי, או אפילו שניים.
עוד פרי, עוד שתי כפות של אורז/כוסמת, טחינה טובה ובריאה- נסי לאכול עוד פרוסה.
עוד ביצה אחת (חלבונים זה חשוב להתפתחות התינוק, וגם שלא יילקחו מהשרירים לטובת ההריון- ואז יש ירידה במשקל- השרירים מתפרקים ראשונים, ושוקלים יותר משומן...),
עוד כף טחינה עם הסלט.
זה עוד קלוריות, ועוד קצת...

תתמקדי במה שמעורר לך תיאבון, ולהתרחק ממה שעושה לך בחילה.....

אני פשוט הכרחתי את עצמי לאוכל (לא ממש בכוח) במקום לדחות- "טוב אז עוד מעט, ואחרי הכביסה, ואני רק תולה, ואני רק אשטוף כלים, ושניה אאכיל את המתוקי שלי, וטוב, אחרי שהוא ילך לישון" - וככה כו' וכו' עד שעוברות איזה 3 שעות מאז שחשתי צורך עמום באוכל ובעצם הדחקתי את הרעב....
יצרתי מצב- "את רעבה- עכשיו- תקחי איזה פרוסת לחם ותאכלי". בלי דחיות. ומאז אני מרגישה פחות תשושה, ומרגישה שהגוף יותר מאוזן....

בהצלחה....
@}
הריונית_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

אה....
אולי איזה ביס של מלפפון חמוץ יגביר לך תיאבון? (או לפחות ינטרל בחילה) המיתוס לפעמים נכון....
אני מאמינה (וגם מנסיון) שאם את אוכלת את מה שהגוף שלך תאב אליו (cravings) ובלי לחכות הרבה זמן יהיו לך פחות בחילות, וגם בד"כ הבחילות הן מחוסר אכילה... (למעט מקרים קיצוניים)
הקדימי רפואה למכה- צימוקים וכאלה בתיק, קרקרים, מלפפון חמוץ, או זיתים, יוגורט, דברים קטנים שתאכלי לפני שאת רעבה, וזה בד"כ עוזר....

(אני הייתי מתעוררת ב3:00 לפנות בוקר ופשוט אוכלת.... כמה שהייתי צריכה, עד שהרגשתי רוגע בגוף, והייתי קמה בלי בחילות... עכשיו, אני לא תמיד עושה את זה, ויש לי בחילה לפעמים.....)
פתאום_בהריון*

תזונה ללידת תינוק בריא

תודה הריונית אלמונית
אני אנסה ליישם. למרות שמלפפון חמוץ לא ממש בא לי...
הדחיות של האוכל אצלי נובעות מהבחילה, ואז אני שותה מים וזה עוזר ל-5 דקות והבחילה מתגברת. אני צריכה לנסות לאכול במקום.
מצד שני היום כשאכלתי סנדביץ', בקושי גמרתי אותו. היה לי בוקר מזעזע.

לאכול באמצע הלילה לא בא בחשבון מבחינתי. אני חושדת שבגלל שאתמול בערב היתה לי בחילה ואכלתי משהו בשעה מאוחרת, קמתי במצב עוד יותר גרוע. למרות שזה עזר בלילה...
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

_אגוזים מכל מיני סוגים - קשיו, ברזיל, פקאן, שקדים, מקדמיה, פיסטוק....
פירות יבשים._
מצטרפת.
כולל פיצוחים. אמנם הערך התזונתי שלהם נפגע מהקלייה, אבל בכל זאת יש שם מינרלים חשובים וזה מוסיף קלוריות לא ריקות.

כמה לחם את אוכלת? לפי מה שקראתי איפשהו צריך לפחות 4 פרוסות.
לא חייבים לחם בכלל.
דגנים יכולים להיות בעייתיים.

תראי, את גם מניקה, שזה משהו כמו 400 קל' ליום (שאיזה מומחית תתקן אם אני טועה, אשמח לדעת במדויק) וגם בהריון.
בחודשים כה מתקדמים, ההנקה כבר לא לוקחת כל כך הרבה קלוריות. רק מעט מאוד.

הקדימי רפואה למכה- צימוקים וכאלה בתיק, קרקרים, מלפפון חמוץ, או זיתים, יוגורט, דברים קטנים שתאכלי לפני שאת רעבה.
זה באמת עובד ברוב המקרים, כי יש קשר בין הבחילה לבין רווחים באכילה (כשכל הזמן אוכלים, שומרים את הבחילה למטה. השוער בקיבה נשאר כל הזמן בכיוון הנכון וכך נמנעות הבחילות של ההתהפכות שלו. מסובך להבין, אבל יש סיבה למה זה עובד).
כמו כן: אוויר צח. כמה שיותר. תאכלי בחוץ כמה שיותר.

מלוח ויבש בדרך כלל עוזר (גרעינים, שקדים וכו').
מטוגן ושמן בדרך כלל מגביר את הבחילה, מייד או אחרי קצת זמן.
אני גם ממליצה מאוד על דיקור סיני אצל מישהו טוב, זה יכול להציל מבחינת הבחילות וכו'. לי יש רופא סיני מעולה באיזור ת"א.
אינדי_אנית*

תזונה ללידת תינוק בריא

ואסור טונה בהריון. מכיל כספית.
הריונית_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

ואסור טונה בהריון. מכיל כספית.
0-:
0-:
0-:
???
אינדי_אנית*

תזונה ללידת תינוק בריא

הממ... טונה זה די א.ב. אולי כדאי להזכיר שוב שאסור פסטרמה, דגים חיים (יש כאלה שאומרים דגים בכלל), סלמון (אני יודעת שזה דג אבל אותו ממש אסור) שרימפס וקלמרי. זה מה שאני זוכרת.... יש למישהו משהו להוסיף?
דרך אגב בעקבות טיפ שראיתי פה חיפשתי מידע לגבי עולש וראיתי שאסור להשתמש בהריון ובהנקה, אבל החברות שמיצרות תחליפי נס קפה מעולש רושמות שזה מיועד לנשים בהריון ומניקות.... מישהו יודע משהו לגבי זה?
סטודנטית_לנטורופתיה*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2007, 13:24

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי סטודנטית_לנטורופתיה* »

אסור בתכלית האיסור לצרוך בהריון כמויות של גרמים מויטמין סי בהריון, כפי שהמלצתן!!!
הגישה שדיברתן עליה מוכרת לי אך אינה מיועדת להריון. כמויות מגה של ויטמין סי (1,000 מ"ג = גר' ומעלה)
מעוררות את מערכת החיסון, שכידוע בהריון אמורה 'להוריד פרופיל' על מנת שלא לפגוע בתינוק ולהביא להפלה.
הריונית_אלמונית*

תזונה ללידת תינוק בריא

מעוררות את מערכת החיסון, שכידוע בהריון אמורה 'להוריד פרופיל' על מנת שלא לפגוע בתינוק ולהביא להפלה.
ואז מה?
עוד מעט חורף, זה אומר שאני מועדת לגמרי למחלות, ע"פ ההסבר....
(בעצם, כמעט כמו HIV... ככה זה נשמע...)
ואיך אני מגינה על עצמי, על עובר, ועל יונק מפני מחלות אם לא עם 1000 מ"ג או אפילו 1300?
(ככה הייתי עושה לפני שהתחתנתי, פשוט לא הייתי מאוד חולה מאז. טפו טפו טפו)
גילית_ט*
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי גילית_ט* »

מה מומלץ למניעת רעלת הריון?
תמרוש_רוש

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

כתבה מעניינת, על הקשר האפשרי בין מחלות חניכיים ללידה מוקדמת

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... urnParam=Y

מה דעתכן?
בוחרת_באהבה*
הצטרפות: 03 דצמבר 2006, 02:15
דף אישי: הדף האישי של בוחרת_באהבה*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בוחרת_באהבה* »

הופתעתי, כמו רבים וטובים לקרוא על נזקי הסויה.
לפני שנה בערך עזבתי את חלב הפרה ועברתי לחלב סויה, מייד הרגשתי שינוי לטובה ועכשיו אני תוהה האם כל כמות של חלב סויה מזיקה להריון ואין במשקה שום יתרון תזונתי? (אני שותה ליטר "אלפרו" כל ב-4-5 ימים)
גברת_פלפלת*
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

הריונית אלמונית-
זה שהמערכת החיסונית נחלשת בהריון היא עובדה מדעית ידועה שנשים רבות חוות אותה על בשרן. לא צריך להגזים, לא ברמה של HIV כמובן. ישנה סיבה נוספת לכך שויטמין סי במינוני מגה מאוד לא מומלץ בהריון (לא רציתי להיכנס לזה אבל...) - ויטמין סי מסייע בשכפול תאים של מערכת החיסון, מה שיכול לגזול אנרגיה מהכפלת התאים של גוף העובר עצמו.. זה ניגוד אינטרסים...

ואיך אני מגינה על עצמי, על עובר, ועל יונק מפני מחלות אם לא עם 1000 מ"ג או אפילו 1300?
את צודקת שזה לא נעים, אבל ישנן דרכים רבות לחזק את גופך בלי לחשוף את התינוק חלילה לאופציה של פגיעה.
למשל:
נטילת פרוביוטיקה (שמסייעת להוריד את כמות החיידקים הפתוגנים-(ה'רעים') פשוט בכך שהיא לוקחת להם את מקום המחיה)
הפחתת סוכרים (פחות מזון לפתוגנים)
הפחתת שומן רווי (הופך את ממברנות התאים לפחות גמישות )

תמיד יש פתרון... את יכולה כמובן להמשיך עם ויטמין סי, אם נטלת באופן קבוע, אבל אני מציעה לך לרדת (בהדרגה) למשהו כמו 500-600 מ"ג ליום.

בהצלחה
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

מייד הרגשתי שינוי לטובה ועכשיו אני תוהה האם כל כמות של חלב סויה מזיקה להריון ואין במשקה שום יתרון תזונתי?
אכן.
טלי_מא*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טלי_מא* »

תזונה בריאה ומאוזנת.

אני בסוף ההריון השני שלי, שרובו היה בקיץ, הקודם היה רובו בחורף.
לא הרגשתי פתוחה יותר למחלות או חולנית יותר בהריונות http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/images/Emo57.gif.
להיפך - היתה בי תחושה של חיוניות (מהולה בעייפות-מה... :-) אבל זה כבר מסיפור אחר).
(אני לא נוהגת ליטול תוספים)
תמרוש_רוש

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

_ואיך אני מגינה על עצמי, על עובר, ועל יונק מפני מחלות אם לא עם 1000 מ"ג או אפילו 1300?
תזונה בריאה ומאוזנת._
|Y|
לא הרגשתי פתוחה יותר למחלות או חולנית יותר בהריונות.
גם אצלי, היתה אמנם עלייה במספר ימי המחלה שלקחתי מהעבודה, אבל יותר על רקע תשישות-של-השליש-הראשון (אז עוד היה לי ברזל נמוך ולא ידעתי) ואחרי מעבר דירה - שהיה הרבה יותר מאמץ ממה שתיארתי לי שיהיה. ולא היתה עלייה משמעותית במחלות.

איך אני מגינה על עצמי מפני מחלות.
הגישה בעצם צריכה להיות הפוכה: לא "להתגונן מפני מחלות" אלא "להפוך את הגוף למקום בריא וחזק שחיידקים לא ירצו להסתבך אתו". ובשביל זה לא מספיקה לקיחה מבודדת של ויטמין או כל תוסף זה או אחר, מועיל ככל שיהיה. (למרות שזה נחמד מאוד לפעמים להרגשה ולמצפון). עדיף אורח חיים מקיף.
(שכמובן יכול לכלול גם תוספי מזון).
גברת_פלפלת*

תזונה ללידת תינוק בריא

_ואיך אני מגינה על עצמי, על עובר, ועל יונק מפני מחלות אם לא עם 1000 מ"ג או אפילו 1300?
תזונה בריאה ומאוזנת._
ההמלצות שנתתי כמובן באות בנוסף לאורח חיים בריא, כמו תזונה טובה ופעילות גופנית ושלווה נפשית וכולי, לא מחליפות... תודה מא ותמרוש על הדגש
אישה_הרה*
הצטרפות: 13 נובמבר 2007, 20:16

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אישה_הרה* »

גיליתי היום כיצד להשיג "פלורדיקס" בזול. "פלורדיקס" זה הנוזל ברזל המומלץ לנשים בהריון עם ספירת ברזל נמוכה שמאוד עזר לי אישית.
יש חנות מפעל או משרד של המפעל האחראי על ייבוא של מוצרי חברת סאלוס מגרמניה
מתקשרים אליהם- 049090901 הם יושבים ביוקנעם וניתן לרכוש שם בהוזלה או דרך הטלפון עם דמי משלוח או ברכישה של 300 ש"ח ללא דמי משלוח.
מקווה שלא חזרתי על זה אם מישהי כבר כתבה.
גברת_פלפלת*

תזונה ללידת תינוק בריא

תודה על המידע... הפלורידקס באמת יקר. ההנחה היא משמעותית?
אגב, הוא מעולה לא רק לנשים הרות!
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי במבי_ק* »

וכשאני שותלת אני משתמשת בכפפות

עוגיה – למה לשתול רק עם כפפות ? זה קשור להריון או למשהו אחר?
אמא_טל*
הצטרפות: 13 נובמבר 2007, 00:11

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אמא_טל* »

תזונה ללידת תינוק בריא מתייחסת רק לתקופת ההריון או שיש מקום לחזק את הגוף עוד לפני..?
אני שואלת כי עברתי הפלה טבעית ומצערת בשבוע 7 להריוני השני. לפי מה שאני שומעת חלק מהרופאים ממליצים לחכות קצת ולא לנסות להכנס ישר להריון.
אולי לתת לרחם להתחזק, אני לא ממש יודעת. מישהי יודעת מה מומלץ? לחכות או לנסות ישר להיכנס להריון? ואם כן למה מחכים?
האמת ברגע ששמעתי שההריון נפל רציתי ישר לנסות שוב בביוץ הקרוב. אבל עכשיו...כששמעתי שיש רופאי נשים שממליצים לחכות, מבחינה פיזית-רפואית כמובן, זה קצת הקל עלי. למה?
כי אז אוכל להניק את בתי עוד קצת לפני שאגמול אותה לקראת ההריון הבא..(היא בת שנה ו-5 וזה נראה לי קצת מוקדם לגמול אותה אבל החלטתי שאחד הדברים שהיו לי מאד קשים בהריון הקצר הזה זו ההנקה בנוסף להריון. חשבתי שאצליח גם וגם אבל אני ממש מרגישה שלי זה יותר מידי. אני גם מפחדת אפילו מהסיכוי אחד למיליון שייגרם נזק לעובר בגלל ההנקה.)
וגם- זה מקל כי אוכל לחזק את הגוף, הרחם ולהכין את עצמי אולי יותר טוב בנוסף לשינוי גדול שאני עושה עכשיו בפן אחר-בדפוסי חשיבה והתנהגות חדשים...
בקיצור-יש מקום לחזק ולשנות תזונה לפני ההריון כהכנה להריון חדש? אם כן, מה עושים?
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

תזונה ללידת תינוק בריא מתייחסת רק לתקופת ההריון או שיש מקום לחזק את הגוף עוד לפני..?
עוד לפני. כתבתי בתחילת הדף:

"התזונה כך וכך גורמת נזק לעוברים. חיוני בתכלית שמי שמתכננת הריון תכין את גופה לפחות חצי שנה מראש בעזרת התזונה היומיומית הבאה... "

ואף אחד לא יודע ובטח לא אומר לך שהיית יכולה למנוע את זה אילו היית יודעת שזה נגרם כתוצאה מהתזונה שלך ושל בעלך עוד לפני ההריון!

אז רצוי חצי שנה מראש, לפחות, ורצוי של שני בני הזוג, כי התזונה משפיעה גם על איכות הזרע, וגם זה לוקח בין שלושה חודשים לחצי שנה להשפיע.

לפי מה שאני שומעת חלק מהרופאים ממליצים לחכות קצת ולא לנסות להכנס ישר להריון.
לפי מה שקראתי, אני מסכימה איתם.
הגוף השקיע הרבה כוחות ומשאבים בהריון שהיה. בהפסקת ההריון קורית נפילה, כולל נפילה פתאומית של ההורמונים (אם יש לידה אז הם יורדים ומשתנים בהדרגה). ההגיון אומר שעדיף לתת לגוף כמה חודשים להתאושש ולבנות את עצמו מחדש.

זה קצת הקל עלי.
וזו עוד סיבה חשובה לחכות. כי את מרגישה שזה יהיה מוקדם מדי, כי יש לך תינוקת קטנה (עוד לא שנה וחצי) שעדיין זקוקה לך מאוד ואת בעצמך עוד לא נחפזת להרחיק אותה. אלה סיבות כבדות משקל. כל עכבה לטובה!

אם כן, מה עושים?
קוראים את הדף ואת הדפים שיש אליהם קישורים בתחילת הדף, ומנסים לחשוב מה הכי חשוב לך.
תזונה בדיוק כמו שווסטון פרייס ממליץ - קשה למציאה עד לא קיימת בכלל בישראל (בשר לא מזוהם, חלב טרי חי, חמאה איכותית, cod liver oil). אבל אפשר להתקרב כמה שאפשר, עם פירות, ירקות, אגוזים, שקדים וזרעונים שיש בארץ, עם עוף וביצים אורגניים, עם כבד אורגני, עם שמן דגים, עם חמאה תוצרת חוץ.
וואללה. כדאי לעבור הריון בדנמרק!
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

בשמת א, הדף הזה מדהים, חשוב לאין ערוך, מאלף (ומעלף)!
ולכן -
נראה לי שחשוב לערוך אותו כדי שעבודת הפרך שעשית ב-2004 - בעיקר התפריטים שהוצאת, ועוד תרומות של ורד לב ואחרים - תבלוט ולא תיבלע איפשהו באמצע הדף. אני בטוחה שזה יחסוך הרבה שאלות חוזרות (מניסיון, כי גם אני בעוונותי ניסחתי שאלות בוערות לפני שקראתי את כל הדף - כי חשבתי שהעיקר נמצא בהתחלה - ואז מצאתי תשובות כאמור איפשהו באמצע). חלק מהעניין בעיני הוא גם שיש פה בעצם תפריטים מומלצים לא רק לנשים בהריון, או בעצם לפני ההריון, אלא גם בכלל (לכן רלבנטיות גם הדוגמאות שלך למה שאת בעצמך אוכלת); וגם לילדים - ובהם תשובות לשאלות שלא ידעתי איפה לשאול, כמו ענייני החלב והבשר וחשיבותם לתזונת הילדים.
ועוד משהו - כל מיני דברים שהתעדכנו מאז שכתבת (שמן דגים, כמוסות כבד דג קוד, הדברים של תמי גלילי על הכספית בטונה ובדגים בכלל; בשר אדום אורגני שכבר אפשר להשיג, חלב פרה אורגני אם כי לא מלא... ומה עם כבד עוף של טבע עוף? מותר?)
אני אף פעם לא ערכתי פה באתר כי אני די חדשה, ואין לי מושג איך (לערוך באופן כללי אני דווקא יודעת, רק לא באופן טבעי). וגם לא אומץ. אבל זה באמת דף חשוב מדי.

מה דעתכן?
אמא_טל*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אמא_טל* »

תודה בשמת א !
האמת שאני די מקפידה על תזונה. אבל אולי לא מספיק בעניין הגיוון...ולקבל את כל הויטמנים וכל מה שצריך.
אוכלת רק לחם והכל רק מקמח מלא. פירות, ירקות, אגוזים שקדים וגרנולה כל יום.
עוף וביצים ובשר. (לא אורגני, אבל..זה גם משהו)
לוקחת שמן דגים כתוסף וגם ויטמין סי.
נראה לי שאחכה קצת עם ההריון הבא. בגלל המלצות הרופאים...ולהיות בטוחה שהתאוששתי גופנית, נפשית...
זאת התלבטת גדולה:
מצד אחד אני רוצה הרבה ילדים (מינימום מינימום ארבעה!) וגם לא רוצה ללדת בגיל מבוגר, כך שאם ההפרשים יהיו גדולים בין הילדים זה יקרה גם בגיל מבוגר יותר...
אני גם "מקפיאה" קצת את הקריירה שלי (החלטתי שקודם גידול הילדים, קודם אני אמא ואח"כ-העבודה..כך שאני עובדת מעט מאד) אבל מתישהו אני רוצה לפרוח גם בתחום הזה. ושוב-פערים גדולים בין הילדים "יעכבו" את זה..אבל נראה שאין מה לעשות בעניין הזה. אני במת שלמה עם זה שיותר חשוב לי להיות אמא רגועה ובבית עם הילדים ואח"כ העבודה שלי.
עוד שיקול-אני רוצה להשאיר את הילדים בבית. כמו שנראה לי עכשיו- עד גיל 3-4. ולהניק הרבה. רוצה עד שנתיים לפחות... כך שזה יהיה יותר קל שיהיו מרווחים קצת יותר גדולים. נראה לי מה זה קשה להיות עם הרבה קטנים בבית ולנשום קצת בעצמי.
טוב, זה לא כ"כ מתאים לדף הזה...אז אולי אעביר את זה לדף מתאים.
הולכת_את_מעימי*
הצטרפות: 09 אוגוסט 2006, 17:29

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי הולכת_את_מעימי* »

אמא טל
פתרון שיכול לפתור את הקונפליקט הוא אולי הנקת צמד ?
אמא_טל*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אמא_טל* »

הנקת צמד שקלתי וקראתי את כל הדף.. אבל נראה לי ש-לי זה יותר מידי. הנקה והריון. והנקת צמד.
שקלתי את זה בתחילת ההריון שהיה עכשיו ולמרות הרבה סימנים שהגוף סימן לי התעלמתי מההרגשה שזה לא טוב לי וקשה מידי והייתי באשליה שאצלי זה גם יצליח. להניק כל ההריון (אולי לגמול בלילה) ולהניק אחרי הלידה שניים.
עכשיו במבט לאחור אני מבינה שהתעלמתי מסימנים שהגוף סימן ומהאינטואיציות שלי שבד"כ הן נכונות עבורי.
לכן החלטתי לגמול....
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

נראה לי שחשוב לערוך אותו
כן, כן, זה ברשימה שלי... הארוכה.... )-:
ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

_לי שחשוב לערוך אותו
כן, כן, זה ברשימה שלי... הארוכה...._

אפשר לעזור? ממילא אני שורצת פה באתר לאחרונה (תוכנית הגמילה בקרוב).
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי סלט_פירות* »

מסתבר שכמה שנדמה לי שאני אוכלת בריא, הפעם אני טיפה בחוסר.
בבדיקת דם בשבוע 17 ההמוגלובין היה 11.4. המיילדת אמרה שצריך לחזור על הבדיקה בשבוע 32 (כרגע אני 20+2). אז כנראה שצריך איזה בוסט לברזל.
מיד הוצאתי את הכבד האורגני מהפריזר. ואשתדל לקנות ממנו יותר (למרות שיקר לאללה).
היא אמרה לאכול מזונות עתירי ברזל (למשל בשר אדום) עם מזונות עתירי ויטמין C. שזה עוזר לספיגה.

מחפשת עצות פרקטיות ובעיקר פשוטות וטעימות :-)
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

רסק ירוק . מה, 11.4 זה נמוך? לא נראה לי. אני בד"כ מתחת (גם בהריון) ואני לא אנמית.
סלט_פירות*

תזונה ללידת תינוק בריא

לא זה לא נמוך לכרגע. אבל לרוב במשך ההריון זה יורד וכדאי לבדוק שוב לפני הלידה כדי לא להגיע אנמית.
מיכלי_לי*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

כשאני הגעתי בהריון סוף סוף ל11 הרופא שלי נשם לרווחה (זה מעט נמוך אך לא נורא)
בכל מקרה לי נאמר שמומלץ שקדים, משמשים מיובשים והמון עלים ירוקים.
רק שלצערי בלי תוסף ברזל לי זה לא עזר...
טל*
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:45

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי טל* »

קראתי את הכל וכרגע גם מאוד רלוונטי עבורי (-: לצערי לא הכנתי את הגוף להריון ואפילו לא אנסה לתרץ את זה בתירוצים עלובים אבל עכשיו רוצה לשנות ומבקשת עזרה,
במיוחד ממך בשמת שכן רוב העיצות נלקחו מדברים שכתבת כאן, אז למען הסדר הכנתי רשימה של דברים שאשמח לדעת עם הקפתי את הכל (נו..טוב לא ממש הכל אבל לפחות את הכי חשוב):
  • סילוק מוחלט של אורז לבן, סוכר לבן, קמח לבן ושמנם שאינם שמן זית מכבישה קרה.
  • סילוק מוחלט של מזונות מעובדים
  • מזון אורגני בכל מה שניתן
  • מזונות עשירים בוויטמין B (אודה אם מישהי תוכל לפרט אילו מזונות)
  • לאכול מספיק בשר וביצים
  • מוצרי חלב
  • וויטמנים: E, A, C שמן דגים
  • מזון חי וטרי (להשתדל לא אחרי 3 ימים מיום שנקטף )-: )
  • חלב מלא אורגני
  • להרבות באכילת ירקות ירוקים
  • להרבות במזונות ים ואיברים פנימיים (בייחוד כבד אורגני).
  • תערובת חמאה ושמן דגים.
רציתי לדעת בשר אני לא יכולה לקנות אורגני, בגלל המחיר, איזה בשר נחשב לפחות 'נורא' ומזיק???
אשמח לקבל מקורות למידע נוספים בנושא. תודה
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

אומרים שבשר אדום אדום, אבל אני לא באמת יודעת.
בכל אופן, גם זה לא חייבים בכמויות היסטריות. נורא חשוב: ירקות ופירות טריים, כמה שיותר. ביצים אורגניות, בהחלט חשוב.
"חלב מלא אורגני" לא רצוי. גם לא מוצרי חלב.
ראי הדף חלב לא מפוסטר. כמה שפחות מוצרי חלב, חוץ מחמאה, יותר טוב.
מזונות ים - מורעלים בכספית. עדיף להמנע בשלב זה. גם שמן דגים, רק ממקור טוב.
איברים פנימיים - רק כבד אורגני.
תעזבי את הויטמינים. אם אוכלים אוכל אמיתי, טרי ונקי מרעלים - יש בו מספיק ויטמינים, ולא נורא חשוב לדעת מה הם...
סלט_פירות*

תזונה ללידת תינוק בריא

בכוונה שואלת פה ולא בדף של בעיות בהריון - צרבת.
שבוע 24 והנה זה מתחיל. גם בהריונות הקודמים זה התחיל בערך בשלב הזה והתגבר עד סוף ההריון.
קניתי תרופה הומאופתית למקרים של חוסר ברירה/כשאי אפשר יותר. אבל מחפשת פתרונות תזונתיים.
מתישהו כתבתי פה מה אני אוכלת. אבל החשק למתוק חזר ובגדול. לא שחזרתי לתזונה דומה להריונות הקודמים שהיתה עתירת סוכר ושוקולד, אבל כן מתוקים פה ושם. רעב כזה שקשה לספק, למרות הרגשת מלאות. אני בקפיצת גדילה.
בסוף אם אני מרגישה שאכלתי יותר מדי - אני שותה תה קמומיל. :-)

בקיצור - הצרבות התחילו לתת אותותיהן. ממה עדיף להמנע ומה עדיף לצרוך כדי לצמצם אותן למינימום?
תמרוש*
הצטרפות: 30 אפריל 2005, 10:04

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי תמרוש* »

זה נורא אישי.
כל העצות הכלליות אומרות: להימנע ממטוגן, מחריף, מארוחות גדולות מדי.
אצלי זה התגלה כקשקוש, ואני יכולה לאכול ארוחות הודיות גדולות, חריפות ומטוגנות מהיום ועד מחרתיים וכלום לא יקרה, אבל שני הדברים שעשו או עושים לי צרבת מיידית הם: בננות (!) ולחץ זמן - להספיק משהו מהר מהר, להתארגן מהר כדי להגיע לרכבת, דברים כאלה.
אז מאלה אני משתדלת להימנע.
בהתחלה היו לי גם צרבות שהופיעו בצורה רנדומלית לחלוטין, בלי קשר למה אכלתי \, מתי אכלתי ולמה.

תנסי לעשות אנליזה של הרגלי החיים שלך. מתי הצרבות מופיעות? אחרי איזה אוכל? האם יש להן דפוס כלשהו?
את יכולה גם לנסות את העצות הקלאסיות ולראות אם הן עוזרות.

מה שכן - שורה של לגימות קטנטנות מכוס מים עזרו לי לצרבות הרנדומליות. די מרגיז לשתות כך, זה מתסכל, אבל זה מחזיר את שרירי הגרון למקום הנכון ואת מיצי הקיבה לקיבה, איכשהו.

ואני אישית לא רואה כל רע בכדור מציצה קונבנציונלי נגד צרבת, פעם-ב, כשהמניעה לא עובדת.
שם_במרחקים*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 18:30

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי שם_במרחקים* »

כאן ממליצים על פאפיה או אנזים פאפיה בכדורים. אומרים שעושה פלאים למלחמה בצרבות. טרם ניסיתי בעצמי אבל קיבלתי המלצה מכמה ברות סמכה (אמיתיות). מה שכן ניסיתי ועזר ישר זה לשתות כוס חלב...
בהצלחה!
בשמת_א*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי בשמת_א* »

שורה של לגימות קטנטנות מכוס מים עזרו לי לצרבות הרנדומליות. די מרגיז לשתות כך, זה מתסכל, אבל זה מחזיר את שרירי הגרון למקום הנכון ואת מיצי הקיבה לקיבה
עבודה על השוער של הקיבה, שהפך את הכיוון שלו.
זה גם נגרם מההורמונים של ההריון ומהלחץ הפיזי של הרחם הגדל על הקיבה.
דיקור סיני גם יכול לעבוד.
ריש_גלית*

תזונה ללידת תינוק בריא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

שקדים עוזרים לי. וגם, לא יודעת אם את אוכלת כאלה, אבל ערבוב של חלבונים ופחמימות גורם לי צרבת בדרך כלל. למשל לחם עם גבינה, פיצה, לזניה... אבל נדיר מאוד שאני אוכלת כאלה בשנים האחרונות.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

תזונה ללידת תינוק בריא

לצרבת וסתם תחושת כבדות ובלגן בבטן - פטנט של הטבעונים/טבעונאים שאימצתי (גם אופק וגם עוד מישהו שהמליץ על זה בתפוז) - לאכול כמה עלי חסה, או כל סוג של עלים ירוקים .
שליחת תגובה

חזור אל “לפני ההריון”