תזונה טבעית מהי

סבטקסט_כפול*
הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*

תזונה טבעית מהי

שליחה על ידי סבטקסט_כפול* »

ישבתי וקראתי את כל הדפים של המדור תזונה טבעית ולא הבנתי עדיין מה זה תזונה מאוזנת בריאה וטבעית?
משהו/י יכולים להסביר למה הכוונה?
מא_צ'י*
הצטרפות: 28 ספטמבר 2004, 20:36
דף אישי: הדף האישי של מא_צ'י*

תזונה טבעית מהי

שליחה על ידי מא_צ'י* »

אני אגיד כמה מהדברים שנראים לי ושאני יכולה לחשוב עליהם כתשובה.
טבעי ובריא זה שני דברים שונים, חופפים, אבל שונים.

|#| טבעי - בהתאם למה שהגוף יכול לעכל, מטבעו.
כנראה שמערכת העיכול שלנו התאימה את עצמה במשך מאות אלפי שנים לתזונה שהשתנתה מאוד באלפי-שנות חקלאות ועוד יותר במאות השנים האחרונות. כך שה"טבעי" שמחפשים הוא מה שמתאים לאופן בו התהוותה המערכת הזאת.
קצת כמו להגיד - חלב-אם אנושי מתאים ליניקה רציפה ולפי צורך - ולפי זה לכוון את ההתנהגות שלנו לגבי תזונת התינוק.
אז טבעי למערכת העיכול זה - קודם כל בלי חמרים משמרים/משפרי-טעם (מונוסודיום גלוטמט)/חמרי טעם וריח וכל מיני חמרים סינטטיים שמערכת העיכול לא מזהה ולא מצליחה לפרק (הם שוקעים בפרקים, MSG שוקע במוח...).
יש מי שטוען שטבעי זה גם "לא מבושל" (נא), יש מי שיגיד שמכיוון שאפילו הציידים-לקטים כבר בישלו את האוכל, זה דווקא כבר נחוץ לנו. מעבר לכך - אנחנו יודעים עוד פחות על אוכל שאבות-אבות-אבותינו היו אוכלים לפני שידעו לבשל. סביר, למשל, שלא אכלו כל מיני סוגים של עשבים, כי אין לנו ארבע קיבות, וקשה לנו לעכל חסה ותרד בלי בישול או החמצה (כבישה). מכל מקום - ברור שיש חשיבות גם לשיטות הבישול ועיבוד המזון.

|#| בריא זה גם טבעי, אבל זה כבר קצת יותר מורכב - כי זה תלוי בהרבה דברים - עונה, אקלים, מיקום גיאוגרפי, גיל, גנטיקה, אורח-חיים ועוד...ועוד..
בשביל בריא -
משנה עיבוד המזון - למשל חמרים כמו סולנין אינם מתעכלים ומשפיעים באופן בעייתי על הפרקים (זה אומר שכדאי לא לאכול תפו"א, עגבניות, חצילים, מנגולד, פלפלים... ואם אוכלים אותם - אז לנצל שיטות שיושמו במשך אלפי שנים בעבר כדי לפרק את הסולנין).
משנות הכמויות והתדירות - הגוף מתקשה לעכל עודפים ומתקשה לפעול עם חוסרים.
משנה גם ההיסטוריה האישית שלך - אם מערכת העיכול הפרטית שלך התרגלה למזון שקשה לפרק אותו כדי להגיע לויטמינים ולמינרלים שבו, או שאין בו, הרי שהיא תתקשה לשוב ולפעול היטב גם במצב של שינוי קיצוני לכיוון "טבעי" יותר.

|#| בנוסף לכך - זה בריא וטבעי להימנע מתוספות למזון שמגיעות מאופן הגידול שלו - על-כן "בריא וטבעי" זה גם אורגני.
|#| גם טרי זה בריא וטבעי יותר. בריא כי הירקות מאבדים ערכים תזונתיים מרגע הקטיף, טבעי - כי מעולם לא היו לנו ממש שיטות לשימור מזון בלי ליצור בו קילקול. כלומר - אנשים לא שימרו מזון בלי להסתייע בחיידקים עד המאה ה-17 (בערך, איפה צ'י כשצריך אותו?). היום אנחנו שומרים על המזון בכך שאנחנו מרחיקים ממנו את החיידקים, לא טבעי, לא בריא.
קריטריון חשוב נוסף הוא בשל. מזון שמבשיל על הצמח, נקטף בשל ונאכל בשל וטרי - נמצא עשיר יותר בערכים התזונתיים שבו (מחקרים הראו בההדלים הם עד כדי עשרות-אלפי מונים - בין עגבניות שנקטפו ירוקות והבשילו בדרך למדף לבין עגבניות שהבשילו על השיח, כדוגמא).

<מא>
<בטח אחרי שאני אשלח את זה אני אזכר בעוד כמה דברים ששכחתי לכתוב... נו אבל אני כותבת את זה כבר כמה זמן, אז אני משחררת>
בן_טרופר*
הצטרפות: 29 יוני 2013, 10:23

תזונה טבעית מהי

שליחה על ידי בן_טרופר* »

מזון מבושל הוא מזון שתוך שינוי צורתו הוא איבד מהערכים התזונתיים שלו, האדם התחיל לבשל מזון בתקופת ההומו ארקטוס (כשגילה את האש), אבל זה לא אומר שבכל התרבויות היו אוכלים מבושל, בטח שלא עבדו את המזון כמו שנהוג כיום.
דרך החיים הלקטית מאפשרת לאדם לאכול לאורך כל היום אוכל חי מזין ובריא, ובלילה לבשל מעט תפוחי אדמה ושורשים שלא ניתן לאכלם ללא בישול.

http://easyfoodisrael.blogspot.co.il/20 ... g-[po]post 26[/po].html "תזונתו הטבעית של האדם"
דפנה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 18:35

תזונה טבעית מהי

שליחה על ידי דפנה* »

יש לי תהיות על מסטיקים.
תחושת הבטן שלי לגבי הדבר הזה - ג'אנק. ג'אנק שאפילו לא מושך אותי מרוב שהוא נראה לי ריקני ומטופש.
אבל עם השנים יוצא לי לשמוע עוד ועוד תועלות בריאותיות קטנות וגדולות שמייחסים לו בהקשרים שונים. כמובן שעד שהגעתי לכתוב על זה שכחתי חלק ניכר מהטריגרים שלי, אבל הנה חלק שאני עוד זוכרת - מדברים על מסטיק לילדים שיש להם בעיה עם ויסות חושי, מדברים על מסטיקים מסוימים לניקוי השיניים, ויש כמובן התועלת הידועה של מסטיק להקלה בשינוי חד בלחץ האוויר (המראות, וגם ברכב בנסיעה תלולה, ומי יודע - אולי גם על גבי חמור התופעה הזאת יכולה להציק).
אז מה זה מסטיק? גומי + משהו. והמשהו הזה הוא מן הסתם ג'אנק, אבל האם זה הכרחי? האם אפשר היה להצמיד לגומי דבר-מה איכותי לבליעה? או להשאיר את הגומי לבד ללעיסה אינסופית? האם פעילות הלעיסה הנמרצת הזאת, בפני עצמה, טבעית לנו? מה דעתכן?
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

תזונה טבעית מהי

שליחה על ידי אישה_במסע* »

האם פעילות הלעיסה הנמרצת הזאת, בפני עצמה, טבעית לנו? מה דעתכן?
אחד הדברים שקראתי על שייק ירוק זה שהוא אמור לתת לנו את העלים הירוקים שהיינו אמורים ללעוס. כך שלפי זרם אחד של "טבעיות" - כן. אם כי אני חושבת שלעלים ירוקים יש הרבה יותר תועלת בריאותית ממסטיק...
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

תזונה טבעית מהי

שליחה על ידי יונת_שרון* »

יש תרבויות שנוהגות להחזיק ענף קטן בפה וללעוס אותו במשך היום (למשל שוש קרח). דומה קצת לאנשים אצלנו שמסתובבים עם קיסם בפה. חושבים שזה מנקה את השיניים, אבל אני לא בטוחה שזה מבוסס.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

תזונה טבעית מהי

שליחה על ידי יונת_שרון* »

ויש גם ״שוב אני מוצץ גבעול״...
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”