שאלות בענייני פעוטות

בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי בשמת_א* »

מצד אחד, אני נוטה לא להתערב, אם כולם בסדר, מה אכפת לי? מצד שני, הגדול יכול להפנים את הרעיון שהוא יכול לקחת לעצמו הכל כל הזמן? או שברגע שלקטן יהיה אכפת הוא יאלץ להפנים מציאות אחרת? אני לא כל כך רוצה שזה יבוא ממני, אבל אולי יש צורך בתיווך?
בקצרה, כי אני באמצע הרשמה לכנס...
דעתי בלבד, כן?
אני מסכימה שברגע שלקטן יהיה איכפת הגדול יצטרך להפנים מציאות אחרת (-:
במלים אחרות:
if it ain't broke - don't fix it
לא לגעת אם אין קונפליקט. הכל בסדר אם הכל בסדר.

לגבי "תבקש סליחה מהקטן" - אני בעד לעולם לא להגיד את המשפט הזה... (-:
כן להדגים, להוות דוגמא - לא לכפות על אף ילד לעשות משהו מסוג זה. לא "תגיד תודה" ולא "תגיד בבקשה" ולא "תגיד שלום יפה לדודה" ולא "תבקש סליחה" שהוא לדעתי בין הכי איומים...
מה כן?
אם נוצר מצב כזה, קודם כל להגיד בעצמך "אוי קטן סליחה!!! הגדול רצה לשמור עליך אבל בטעות נפלת". או משהו כזה. אבל שאת תבקשי סליחה.
אם כבר אז אני מעדיפה ניסוח יותר מדוייק ונעים: "אוי קטן, אני מצטערת! (במקום "סליחה" וגם לגדול יהיה בהחלט יותר מדוייק להגיד שהוא מצטער מאשר לבקש סליחה) הגדול רצה לשמור עליך ובטעות נפלת. זה לא היה בכוונה".

את המשפט הזה את אומרת למעשה יותר לגדול מאשר לקטן, כן?
זה הגדול שצריך לקבל דוגמא לתגובה ("אני מצטער, לא התכוונתי").
זה הגדול שצריך הכרה בעובדה שהוא התכוון לטובה (הוא נבהל שהקטן ייפול. זה לא שזה לא מצא חן בעיניו).
זה הגדול שלא הצליח לו וצריך גם הוא להירגע.

למעשה, אין לך מה להבהיר לו בסיטואציה הזאת.

ככל שתגידי פחות בסיטואציות כאלה, ותנחמי את שניהם בשיטה שתיארתי - הגדול האינטליגנטי יבין את הלקח בעצמו. הוא מספיק חכם לקלוט מה היה לא בסדר.
ומה שלמדתי בשנות אמהותי: כל עצה לסיטואציה הקודמת לא תעזור בתאונה הבאה ... בחיי!
הדבר היחיד שעוזר הוא לרפד את הילדים בכמה שיותר אהבה, חום, נחמה וקבלה, ואז:

לעזוב אותם בשקט

כי הם לומדים את הלקח לבד. באמת שהם לומדים.
זה רק אנחנו שמפריעים להם עם הפחדים שלנו ש"אם לא נבקר ונעיר ונתקן ונסביר" אז הם לא ילמדו.

אוי אוי כמה שזה לא נכון. ואנחנו העדות. עם כל הפחדים שלנו והביקורת העצמית.
כדי ללמוד מהניסיון כל מה שצריך זה מרחב לטעות.
מרחב לטעות פירושו: בלי נזיפות ובלי ביקורת. רק תמיכה ואהבה. תמיכה ואהבה. הכרה בכוונות הטובות - התעלמות מהתוצאות האממממ לא כל כך טובות...

כל הכבוד לך שקלטת מהר שהרעיון להתעצבן על ה"גדול" (תינוק בעצמו) לא היה מוצלח והחלפת מהר את הטקטיקה.
כיוון שכן התעצבנת, אני מציעה לא להתייחס יותר בכלל למה שקרה כי הוא לא יקשיב לשום הערה נוספת על העניין P-:
אבל תחשבי מה היית רוצה שיקרה בפעם הבאה (למשל, אם הקטן נעמד על השולחן בסלון? אפשר לקרוא לאמא, או שהגדול יכול לעמוד בצורה כזאת שאם הקטן ייפול, הוא מייד יתפוס אותו, יש בטח עוד רעיונות) ותשמרי אותו בראש.
בפעם הבאה שאת רואה את הקטן מטפס על משהו ונעמד - את יכולה להגיד לגדול כבדרך אגב מה הוא יכול לעשות במקרה שהקטן עושה את זה כשאת בחדר אחר. בדרך אגב. הערה קצרה מאוד.

ושוב מזכירה: יש לך שני בנים.
עוד יותר חשוב לזכור לא להכביר מלים. להמעיט במלים. ממילא הם מקשיבים בעיקר לרגשות שאת משדרת ולא למלים שאת אומרת...
מלים טובות, נעימות, רכות ונחמדות - אפשר להגיד הרבה (-: שיגדלו להיות גברים שלא מפחדים מדיבורים של נשים D-:
בשמת_א*

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי בשמת_א* »

ורציתי לשאול עד איזה גיל את מגדירה "תינוק"?
רק עכשיו ראיתי את השאלה הזאת (סידרתי טיפה את הדף).

הממממ.
האמת שאני לא מגדירה (-:
זה מאוד תלוי בילד הספציפי.
אבל הייתי אומרת שרוב הילדים מפסיקים להיות "תינוקות" מתישהו בין שלוש לארבע, בחלק גדול מהמאפיינים שלהם. עם זאת, חלקים תינוקיים יכולים להתמיד בשקט גם עד כיתה א' וגם אחרי (וכמובן לא אמרתי כלום על המין החזק, שמאפיינים תינוקיים רבים יכולים להתמיד בו בשכיחות ובכמות מרשימה עד גיל זקנה ושיבה P-: ).
תפילה_לאם
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי תפילה_לאם »

רק עכשיו ראיתי את השאלה הזאת (סידרתי טיפה את הדף).

אה, יופי. זאת שאלה שלי עוד מהקיץ, ולא חזרתי עליה בגלל נא לא לכתוב בו.
תודה! (ומצאתי אמת בסיומת.)
סגולה*
הצטרפות: 15 יולי 2007, 12:18

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי סגולה* »

שלום בשמת,
הגעתי לדף במקרה ואני מחפשת כבר תקופה מקום לשאול שאלה קצת יותר מורכבת, אולי זה המקום...
הבת שלי בת שלוש וחודשיים ובני בן שנה וחודשיים.
הבת גדלה ללא מוצץ, אבל כשהבן נולד החלטנו לתת מוצץ כי לא תמיד הייתי פנוייה לתת ציצי (למשל בהשכבה של הבת הגדולה, בנסיעות)
הוא מקבל מוצץ רק לשינה ובתכלס מעדיף ציצי, במהלך הלילה למשל, הוא יונק ונרדם, המוצץ סתם זרוק לו במיטה המוצץ משמש בעיקר את אבא שלו ולפעמים אני מחליפה ציצי במוצץ, בעיקר בשנות יום שאני רוצה לצאת מהמיטה
הבת - ראתה אותו, ראתה ילדים בגן והחליטה שהיא רוצה גם מוצץ.
לצערי לא אפשרנו את זה בהתחלה ויצרנו על זה יותר עניין ממה שזה , ובגן החדש שלה היא ראתה ילדה עם אצבע בפה, והתחילה למצוץ אצבע
מאחר וגם היא וגם אנחנו מעדיפים מוצץ , נתנו לה מוצץ.
היא לא הולכת לגן עם מוצץ והגננת מדווחת שהיא לא מבקשת שם ולעיתים נדירות מוצצת אצבע
בבית , לעומת זאת היא המון עם מוצץ.
היא לא ישנה עם מוצץ כי הוא מפריע לה להרדם (נרדמת יותר מהר בלי , נדמה שהוא דורש ממנה מאמץ אקטיבי)
אבל בשאר הזמן היא עושה הכל עם מוצץ ומכריחה גם את הקטן למצוץ (אותו זה בכלל לא מעניין , הוא מכניס לפה וממשיך הלאה ויורק בשלב מסוים)
אני גם לא רוצה שהקטן יהיה עם מוצץ יותר ממה שצריך וגם לא וצה שהיא תהיה המון עם מוצץ
החלטנו פשוט לאפשר לה להתנהל עם זה , כולל לשים אותם כל הזמן במקום שהוא זמין לה אבל כמות העניין שיש סביב זה (המוצץ מלוכלך, איפה הסגול? עכשיו אני עם הכחול, תראי יש לי מוצץ אחד לפה ואחד לאף) ובעיקר הבחירה המרובה שלה בפשוט לשכב על הספה ולמצוץ, עדיף תוך כדי מילול האזן של אחד מאיתנו...
אני כבר לא יודעת איך להתנהל מול זה , היא הפכה להיות מהמכורים הקשים למוצצים ,מרגע שנכנסת הביתה ועד שהיא הולכת לישון יש "אחד לפה ואחד לאף" זה מטריד אותי גם כי זה לא בריא לשיניים וגם כי הייתי רוצה שהיא תעשה עוד דברים פרט ל...
כל העצות לגבי מוצצים לרב הן הפוכות כי הילדים ישנים עם מוצצים והיא בדיוק ההפך, חשבתי להפוך את זה אבל זה באמת מקשה עליה להרדם ולא רוצה להרגיל אותה לתלות שלא קיימת
חשבנו לגמול את הקטן כי תכלס בקושי צריך, אבל מה הוא אשם??
כל עצה , רעיון, הוא דרך התבוננות על הנושא ישמח אותי , תודה!!
סיהרא*
הצטרפות: 08 ינואר 2012, 08:52

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי סיהרא* »

בשמת שלום
האם את פנויה לענות? יש לי קושי עם הבת השניה שלי, בת כמעט שלוש. מכיוון שזה דורש הרבה פירוט, אשמח אם תכתבי אם יש לך פנאי לענות, או לא...
תודה
אפו_נים*
הצטרפות: 08 נובמבר 2010, 20:38
דף אישי: הדף האישי של אפו_נים*

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי אפו_נים* »

הי בשמת,
גם אני אשמח להתייעץ איתך. ההתמודדות שלי כרגע היא עם "גדול" בן שלוש וחצי שמרביץ ל"קטנה" בת כמעט שנה ושמונה.
מאוד אהבתי מה שכתבת בענין אלימות בין אחים, אבל אני מרגישה שהעצה הכי חזקה שנתת - פשוט לקום עם הקטנה ולעבור לפעילות אחרת לא לרוונטית לגבי בגלל שאני לא יכולה לשאת את הקטנה שלי כי היא כבר לא כל כך קטנה. וגם יש לא מעט פעמים שזה קורה דווקא ברגע שאני בכלל לא בסביבה. הם קצת יותר גדולים מהילדים שהעליהם נשאלה השאלה אז בהחלט יש סיטואציות שהם משחקים לבד ואני עושה משהו במקום אחר בבית. כך שאין משמעות ל"לקום וללכת".
אני כרגע תקועה מאוד עם עודף מילים שאני מרגישה שלא עוזר ואף מחריף את הבעיה וגורם לי תסכול ואיבוד שליטה, אבל אין לי רעיונות איך אפשר להגיב במעשים, בשקט.
אם יש לך זמן לכתוב לי איזה עצה בנוגע לזה אני אהיה אסירת תודה
:-)
בשמת_א*

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי בשמת_א* »

זה כבר לא דף "שאלות לבשמת".
זה שאלות למי שרוצה לענות.
במקור, שם הדף הטעה את הקוראים/ות. זה היה קיצור של:
"שאלות ששאלו את בשמת בדף הבית שלה בענייני פעוטות ושמנו בינתיים בדף כי לא נמצא דף מתאים קיים".

צר לי, אבל כרגע אני עמוסה והשאלות האלה דורשות טיפה יותר משאבים ממה שיש לי.
סיהרא, דווקא נראה לי שכדאי לך לפרט.
זה דף ציבורי בבאופן.
אם יימצא מי שיהיה לו רעיון, יכתבו לך.
פלונית_ברזלית*
הצטרפות: 22 מאי 2013, 17:40

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי פלונית_ברזלית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שאלה לגבי ברזל- בתי בת שנה ושבעה חודשים, בריאה ומפותחת לפי הספר + ( משפטים, הליכה חופשית במדרגות, סיר...10 קילו, בלידה 2750)
היא גבולית בערכים של האנמיה ()
היא אוכלת יפה כשהיא בטוב, אבל יש עדיין ימים שהיא בעיקר יונקת, בעיקר כשיוצאות שיניים/חיסון וכו. כשהיא אוכלת טוב היא בררנית לגבי בשר אבל אני מצליחה לתת לה מדי פעם (3-4 בשבוע?) קצת הודו ועוף. גם ירוקים היא אוכלת קצת (מנגולד סלרי פלפל חסה...מלפפון?). האם היא גבולית ״מדי״? אוכלת מעט מדי בשביל להסתמך על זה? בקיצור, להוסיף ברזל?!
(לא היו לה בעיות מיוחדות איתו, אני אשמח אם יגבר לה התיאבון- שמעתי שזה קשור, אבל עדיין מעדיפה משום מה להאכיל ולא לתסף שלא לצורך)
פלונית_ברזלית*
הצטרפות: 22 מאי 2013, 17:40

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי פלונית_ברזלית* »

הערכים מגיל שנה , משקל 8600:
Hb 11.1
Hct 32.4%
Ch 25.6
  • כתבתי פה כי אני זוכרת שלבשמת יש רקע בנושא הברזל, אבל אשמח לעימות מלומדות אם ישנן
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אגב תיאבון- האם ניתן להגדיל אותו? כדאי להציע אוכל לעיתים קרובות או מסודר בארוחות?
נעמי_*
הצטרפות: 03 דצמבר 2012, 19:10

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי נעמי_* »

שלום, איני יודעת אם הדף הזה עוד פעיל...
לבני בן השנתיים שקיות 'שחורות' מתחת לעיניים, כבר כמה ימים/ שבועות? בעיקר בעין אחת, משתנה לאורך היום, קם היום משנת צהריים עם שתיהן...
הבנתי שאחד הגורמים העיקריים הוא נזלת, סינוסים סתומים - זה לא המצב
עייפות? לא ככ סביר
לי נדמה שזה עשוי להיות חסך במשהו?
אבל האמת שאין לי מושג.
אשמח לכל תגובה, תודה נעמי
יש לך מה להוסיף? עריכת כל הדף
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

שאלה: שני אחים, הגדול בן כמעט ארבע, הקטן בן שנה וחצי. בתקופה האחרונה הגדול מציק- דוחף את הקטן, דוחף את ההורים, מחזיק את החצאית של אמא באופן שהוא יודע שמעצבן, דורך על אבא- כאלה.
קראנו את "אחים ללא יריבות" וגם את "איך לדבר" ואנחנו מנסים במקרה של הצקות לאח הקטן להתייחס למותקף ולא לתוקף. להזיז אותו מהמקום ולומר לו- אם מציקים לך, אתה יכול ללכת.
במקרים שהגדול מציק לנו, אנחנו קצת פחות יודעים מה לעשות. מנסים להבין מה מציק לו (לא תמיד יש משהו ברור, בדרך כלל לא). יורדים לגובה שלו, מסבירים שזה מציק ומבקשים שיפסיק. זה לא עוזר בדרך כלל ואנחנו קצת אובדי עצות.

רעיונות?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

כן. פחות משנה מה שאתם עושים כשהוא מציק, חשוב יותר מה שאתם עושים בשאר הזמן. כי ההצקות שלו הן תגובה למה שקורה בשאר הזמן. אני יודעת כמה שזה קשה עם תינוק, אבל לנסת מתי שאפשר וכמה שאפשר לתת לגדול מגע, הזדמנויות להנות מתשומת לב חיובית, וקשב. זה לא חייב להיות כל הזמן, אפשר ליזום את זה בזמנים שנוח לכם ההורים:
לבוא לחבק אותו סתם, כשאתם פנויים לרגע;
להזמין אותו לעשות איתכם משהו או להצטרף למשחק שלו, כשהאח הקטן ישן או עסוק;
לאלתר איתו סיפור שממציאים במקום, חלק ההורים וחלק הוא, בזמן שמנקים/מלבישים/עסוקים בדברים אחרים;
וכן הלאה כיד הדמיון הטובה עליכם.
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

עושים את זה, ממש עושים את זה הרבה.
אבל אני באמת חייבת רעיונות להתמודד עם ההצקות כשהן קורות. נניח, הוא מושך לי בחצאית. זה משגע אותי, זה ממש ממש משגע אותי. אני עוצרת. יורדת לגובה שלו, מסבירה לו שזה מרגיז. מציעה לו יד. אומרת לו שלא נזוז עד שהוא יעזוב את החצאית. כלום לא עובד. בסוף אני יוצאת מכליי. לא מצליחה להתמודד. מה עושים?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי יונת_שרון* »

זאת אומרת שהוא יודע שזה משגע אותך ובכל זאת עושה את זה. אין טעם להסביר לו את מה שהוא כבר יודע. בתור התחלה, הייתי מציעה להפסיק לעשות את זה. בזמן שהתפנה מזה שאת לא מסבירה לו, את יכולה לנשום, או לחבק, או להזיז לו את היד, או סתם לעמוד ולא לעשות כלום (שזה בעצם לא גרוע יותר מלהסביר לו משהו שהוא כבר יודע).

ואולי, באחת הפעמים האלה שלא תעשי את מה שאת כבר יודעת שלא עובד, תגלי משהו חדש שיתאים לכם יותר.
בן_כמעט_שלוש_משחק_באוכל_הצילו*
הצטרפות: 16 ספטמבר 2013, 08:53

שאלות בענייני פעוטות

שליחה על ידי בן_כמעט_שלוש_משחק_באוכל_הצילו* »

שלום לבאי הדף

יש לי מתוק בן שנתיים וחצי שפשוט לא יודע לאכול בצורה מנומסת. הוא אוהב מאוד להתעסק עם האוכל תוך כדי ואחרי האכילה. גבינה הוא מעדיף לאסוף עם האצבעות, וכך הלאה.
זה מעיק כי
א: נמאס לי לנקות אחריו - הוא מלכלך גם את הכיסא וגם את השולחן בצורה מאוד יצירתית
ב: זה נראה לי כבר לא מתאים לגילו.
אני חושבת שמרחנו קצת את שלב ה"לתת לו לחוש בעצמו את האוכל" ואנחנו לא מצליחים לצאת מזה.
ניסינו להוריד אותו מהשולחן מיד כשהוא מתחיל עם ההתעסקות ובלי לעשות עניין, זה לא עזר, לדבר אתו ולהסביר לו גם לא עזר.
עצות ותובנות יתקבלו בברכה

חזור אל “אתגרים בהורות”