קודם כל תודה, בכלל על זה שאני מדברת על זה ואתן לא נבהלות או בורחות. (או אומרות שאני לא שפויה, או תובעות אותי...)
אני מרגישה את ההבנה שלכן מצליחה לאט לאט להיכנס לתוכי.
_הפגיעה לא נעלמת לה סתם כך. לנפש יש צורך להתגונן מפניה. ולדעתי זה מה שאת עשית. זה גם מה שאת מתארת כאן: את התגוננת. הגבת. אני מניחה שהחוויה של הנפש שלך מול הפגיעה היתה שמחצו אותה. הנפש שלך הרגישה קטנה, לא חשובה ולא שווה. וכדי לחוש כן שווה היה לה צורך לצמצם מישהו אחר. וכמו שתיארת זאת, גם לחוש שליטה ולא חוסר אונים עצום שכזה.
את לא בחרת את התגובה הזאת. זה היה לגמרי מנגנון תגובה אוטומטי והישרדותי. ואת לחלוטין לא אשמה בה.
מה דעתך על קו המחשבה הזה?_
לא יכולה לתאר כמה זה נגע בי.
נכון, אני יודעת שזו אני שבחרתי (אישה במסע), יותר מידי יודעת ומרגישה , יותר מידי מרגישה רע שזו אותה "אני" שעדיין קיימת בתוכי,
ופתאום אני מצליחה להכניס קצת הבנה של הבחירה, קצת חמלה על הילדה שהייתי, המסכנה
בחרתי , אבל הבחירה שלי עזרה לי אז לשרוד, כמה שזה נשמע נורא, היא היתה ממקום שרצה לחיות בתוכי, לא שאבחר בזה שוב, לעולם,
אבל אני מצליחה קצת להתחבר אליה ולהבין אותה.
ועוד משהו שאני מתחילה להרגיש - אני נזכרת בכל הייסורי מצפון שלי אז, בכל מה שעשיתי כדי להפסיק ואיך שהפסקתי בסוף, (לא מעצמי - גילו אותי)
ואחר כך, שנים שעוד התמודדתי עם מחשבות מיניות, עם פנטזיות שתוקפים אותי שוב, נלחמתי בהן פעם אחר פעם, והצלחתי רק אחרי שנים לשכוח מהן לגמרי.
אני מרגישה שהיה לי רע עם הבחירות שלי אז, אבל המלחמה איתן לא היתה פשוטה, והבחירה שלי היתה קטנה מאד.
הייתה בחירה , אני מסכימה, אבל היא לא כמו שיש לי היום , עם ההבנה שלי היום לנזקים, לתוצאות והכוחות שיש לי היום
אז? הייתי בטוחה שתקיפה מינית זה כיף )-:
אני מצליחה יותר להפריד בין אשמה לאחריות, אני חושבת שאחריות זה לומר:
תקפתי את אחיות שלי, נכון, אז מה? אני מוכנה לומר את זה, ולעמוד בזה, אבל זה לא מערער על זכותי להתקיים. זה לא אומר שאני XYZ
זה פשוט אומר שתקפתי אותן בעבר. זה הכל .
(הלוואי שאני באמת אהיה מסוגלת לומר את המשפט הזה בקול ליצור אנוש, אבל זה הכיוון , נכון?)
השאלה היא מי את כרגע, בהווה, ביחס לעבר.
מה שנשאר בי, אני חושבת זה משהו מעבר לאשמה,
זו השלכה של מה שהרגשתי אז שזו "אני "
אני עדיין מרגישה רע מאד עם זה שאני משתלטת, כשאני מנצלת מישהו, או כשאני רעה,
זה הרבה מעבר לפרופורציות של מה שקרה.
כאילו יש בתוכי, עמוק מאד, סטיקר שאומר: "אני רעה, ואני שתלטנית"
לא יעזור מה שאעשה, ובפרט שיש לי נטיה לזה, אז זה לא כל כך מופרך.
היו שנים שהייתי רוצה להחליף את עצמי, אבל עכשיו אני מרגישה יותר טוב, אולי אחליף רק חלקים שלי?