פנדה אדומה

אנונימי

פנדה אדומה

שליחה על ידי אנונימי »

פנדה_אדומה*
הצטרפות: 01 דצמבר 2009, 04:49
דף אישי: הדף האישי של פנדה_אדומה*

פנדה אדומה

שליחה על ידי פנדה_אדומה* »

קוראת וקוראת וקוראת ועד עכשיו לא מעיזה לכתוב.
אבל יש לי היום יום הולדת ויש לי ילדה קטנה שצומחת בבטן ואולי אני כבר מספיק גדולה ואמיצה להיות באמת נוכחת, להראות את עצמי לעולם, לחשוף את השמחות והפחדים שבי, לעמוד מול ביקורת, לבקש עזרה, להיות חלק מהקהילה באופן ממשי יותר ולא רק לחייך ולבכות מול מסך המחשב או לחפור ולחפש מידע.
פותחת לי דף בית, דף אישי. מנסה לזכור שהוא לא צריך להיות מושלם, שאני לא צריכה להיות מושלמת, שהעיקר הוא שאני סוף סוף כותבת, סוף סוף עושה.
פנדה_אדומה*

פנדה אדומה

פתאום, משמאל על המסך אני רואה אותי, המחשב מזהה אותי וכותב "פנדה אדומה" אני פעילה עכשיו .
מרגישה קצת כאילו נולדתי מחדש. יופי של מתנת יומולדת נתתי לעצמי.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

פנדה אדומה

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

ברוכה הבאה.
יופי שאת מצטרפת !
ויום הולדת שמח !!! {@

דרך אגב, מה המשמעות של פנדה אדומה?
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

פנדה אדומה

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

שלום פנדה וברוכה הבאה.
איזה כיף לך שאת בהריון, אני מקנאה! התקופה הזו עברה עליי כל כך בנעימים בפעמיים שהריתי שאני לא מבינה איך אחרים יכולים להרגיש אחרת בקשר לזה אז מקווה שכיף לך ושהכיף ילך ויגדל וששיאו יהיה בלידה כיפית!
ראיתי ששאלת כל מיני שאלות בכל מיני דפים אבל בחרתי לענות לך כאן. אני חושבת שקורס הכנה ללידה הוא ממש לא הכרחי. במקרה של קורס מהקופה או בית חולים, נראה לי שאפילו יכול להזיק עם כל הדיבורים על התערבויות רפואיות בלידה. אם את רצינית לגבי לידה טבעית לפי דעתי הכי חשוב שתכיני את עצמך מבחינה נפשית ככל שתוכלי ולהתכוונן רק לכיוון הזה. זה אומר בין השאר לא לעשות קורס הכנה ללידה שמדבר על התערבויות כי אז בראש הן כבר יהיו חלק מהסנריו שלך. אני התכוננתי ללידה הראשונה עם הספר "לידה פעילה" של ג'נט בלאסקס והוא ממש סיפק לי את כל האינפורמציה הדרושה, כולל התערבויות (כך שלא אגיע בורה לחדר לידה בנושא התערבויות). ללידה הגעתי מוכנה וידעתי הכל יותר טוב מכל מי שלקחה קורס. באתי עם דף שאלות שהכנתי לסיור בבי"ח (חוץ ממני אף אחת לא שאלה כלום (חוץ ממשהו על ג'קוזי... כאילו זה החשוב)). חוץ מזה עשיתי הרבה עבודה מנטלית וחשוב חשוב חשוב היתה לי דולה שערכה היה יקר מפז בלידה הזו, כולל הכוונה של הבעל. היתה לי לידה ראשונה פשוטה וטבעית בבית חולים. אמנם 48 שעות מהציר הראשון עד שהתינוקת היתה בחוץ אבל בחדר לידה רק 6 שעות, שבד"כ נחשב גרושים בלידה ראשונה.
לידות ראשונות נוטות להתארך מאוד. חברה שלי שהיא דולה אמרה שלדעתה הסיבה לזה הוא חוסר הכנה נפשית ללידה. אז שוב אני אומרת: חשוב חשוב חשוב להתכונן נפשית. ואת זה קורס הכנה ללידה קונבנציונאלי לא יכול לתת לך, בטח לא כזה של בית חולים או הקופה. אם תרצי אני יכולה לחשוב איתך על כיוונים להכנה נפשית. חוץ מזה חשוב גם יוגה ותזונה, אבל קודם כל הנפש. טוב אני חוזרת על עצמי כמו תקליט שבור. הבנת מה רציתי לומר, נכון?
אז תהני.
סיפור_פשוט*
הצטרפות: 01 דצמבר 2009, 14:42

פנדה אדומה

שליחה על ידי סיפור_פשוט* »

שלום פנדה אדומה
מסקרנות על שמך נכנסתי לדף,גם אני קוראת באתר שנים מספר ולא כותבת...
וגם לי היום יש יומולדת (תאריך עברי, אני חוגגת גם עברי וגם לועזי:)),
וגם אני נושאת לראשונה ילדה קטנה בבטני, אז חשבתי רק לכתוב לך ש... גם אני! ומזל טוב.
מוש*
הצטרפות: 01 דצמבר 2009, 15:40

פנדה אדומה

שליחה על ידי מוש* »

אנחנו מושלמות באי מושלמיותנו, לא?
פנדה_אדומה*

פנדה אדומה

אהבת עולם-
תודה על הברכות ועל ציון הדף כדף בית אישי (לא הייתי בטוחה איך עושים את זה)
לגבי השם שבחרתי:
אני מודה שהיה לי קשה לבחור שם וזה אפילו היה תירוץ לזה שלא התחלתי לכתוב המון זמן.
הייתה לי הרגשה שזה נורא חשוב איזה שם אני בוחרת לעצמי והיה לי קשה למצוא שם שארגיש 100% שלמה איתו (וזה לא מפתיעה שהיה לי קשה, בעיקר בתקופה שאני מרגישה שאני לא ממש יודעת מי אני ומה אני רוצה להיות).
בסוף החלטתי לבחור שם של חיה שאני אוהבת ושמסקרנת אותי ושאחד השמות הרשמיים שלה הוא גם שם של צבע (צבע פנדה וצבע אדום) בגלל שציור, יצירה והתבוננות הם חלק משמעותי בחיים שלי (הן בזמן שאני מצליחה ליצור באופן ממשי והן בתקופות בהן אני רק מתכננת וחולמת).
פנדה אדומה (החיה) היא יונק קטן מהמזרח הרחוק שנראה כמו הכלאה בין דוב לחתול אדמוני עם זנב גדול או שילוב של שועל וראקון (הוא נקרא גם fire fox). עד לפני 5 שנים בכלל לא ידעתי שיש חיה כזאת והקיום שלה בעולם עדין מרגש ומשמח אותי (דרך אגב יש אחת בגן החיות התנ"כי בירושלים).
http://en.wikipedia.org/wiki/[po]Red Panda[/po]
פנדה_אדומה*

פנדה אדומה

אום אל קיצקיצ -
תודה על הברכות והתשובות. אני באמת נהנת מההריון (חוץ מכמה רגעי משבר ורצף של חרדות...) בעיקר מהרגע שהקטנטונת התחילה לרקוד לי בבטן.
אני מאוד רוצה לידה טבעית אם ביומיום אני כמעט לא רואה רופאים ולא זוכרת מתי לאחרונה לקחתי אקמול אז מה פתאום שיקבעו אותי ויסממו אותי בלידה.
הייתי מאוד רוצה ללדת בבית בלי אנשים זרים שהולכים ובאים בהתאם למשמרות שלהם ונדחפים לי לאחד הרגעים הכי אישיים שאני יכולה לדמיין. אבל בגלל שאני לא עשיתי את התינוקת לבד ובן הזוג שלי מודאג והוא כל כך תומך ומעורב בהריון (וכמובן מעוניין להיות חלק בלתי נפרד גם מהלידה) החלטנו על לידה בבית חולים. וזה בסדר, כל עוד אגיע (נגיע) מספיק מוכנה ונהייה מספיק נחושים לגבי הדרך הנכונה בשבילי ללדת אני מתארת לעצמי שגם בית חולים יהיה בסדר.
התחלתי לקרוא את "לידה פעילה" אבל אני מרגישה שאני כן צריכה הדרכה אנושית ולא רק קריאה של חומר. בין השאר (מביך להודות) כל פעם שהגעתי להתמודדות עם החלקים ה"לידתיים" בספר ולא רק המחקריים נלחצתי וחוץ מזה היחס שלי לגוף שלי ולעצמי קצת מורכב ואני מרגישה שאני זקוקה להכוונה גם לגבי כל התנוחות והנשימות (אני חושבת שאני פחות או יותר הקוראת היחידה בבאופן שלא עושה יוגה) וגם לגבי ההכנה הנפשית. כך שאשמח מאוד אם יש לך רעיונות בנושא. בנתיים אני מנסה להגיד לעצמי שני משפטים בסיסיים לגבי הלידה (שאני לא בטוחה שיספיקו בלידה אבל הם מרגישים לי כמו בסיס טוב להתחיל למחוק את הפחדים וחוסר הביטחון שיש לי):
אני אומרת לעצמי שמליוני נשים לאורך ההיסטוריה הצליחו לעבור את הלידה בשלום וללדת תינוקות בריאים אז אין סיבה שאני לא אצליח ושההריון מתקדם יפה בלי בעיות (טפו טפו טפו) וגם הלידה תהייה כזו. יש לך רעיונות לעוד משפטים או לכיוונים אחרים שיכולים לעזור בהכנה הנפשית ללידה?
פנדה_אדומה*

פנדה אדומה

סיפור פשוט?
לפי הכותרת והתוכן אני מבינה שאת באמת נפש תאומה שקוראת וקוראת ולא כותבת. אולי אנחנו צריכות להקים קבוצת תמיכה לקוראות אנונימיות.
מזל טוב! גם אני חוגגת תאריך עברי ולועזי (תאריך עברי בחנוכה- כך שגם במשפחה כופרת כמו שלי תמיד זכרו גם את התאריך העברי). תמיד הייתה לי הרגשה שהרווחתי בזה עוד הזדמנות לתקן את חוויית יום ההולדת אם במקרה התאריך הלועזי נפל על יום לא כל כך מוצלח באותה שנה.
אני מקווה שאת והקטנטונת נהנות ממהריון ושיעבור מהצלחה ובשמחה.
פנדה_אדומה*

פנדה אדומה

מוש,

אנחנו מושלמות באי מושלמיותנו, לא?
תזכורת חשובה, תודה. כל כך נכון עקרונית וכל כך קשה לי לקבל וליישם לגבי עצמי.
הרבה שנים ציפיתי מעצמי לשלמות עד שכמעט הגעתי לשיתוק (איך אפשר לעשות משהו אם ברור שהוא לא יצא מספיק טוב? איך אפשר לאהוב אותי אם אני לא מספיק טובה?).
הכי מצחיק (או אכזרי) זה שאחרים באמת נראים לי נהדרים כמו שהם ואני לרגע לא מצפה מהם לשלמות- הרי היופי של הרבה אנשים והעניין והעושר שהם מביאים לעולם מגיע דווקא מחוסר השלמות שלהם (אז למה לא אצלי?).
אני עדיין עובדת על זה וגאה להגיד שאני הולכת ומשתפרת ומנסה לזכור שאני לא אמורה להגיע לשלמות בקבלת חוסר השלמות של עצמי...
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

פנדה אדומה

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

וואו, פנדה, ראיתי את התמונה של הפנדה האדומה בקישור שנתת - איזה יצור חמוד !
ואני בכלל לא ידעתי שיש כזאת פנדה. חשבתי שאת המצאת כזה. (אני מכירה רק פנדות בצבעי שחור-לבן).

חוצמזה, את נשמעת ממש חמודה.

שיהיה לך הרבה הצלחה עם ההריון והלידה (וגם עם ויתור על השאיפה למושלמות. מוכר לי מאוד הקטע... :-))

{@
מענק_התמדה*
הצטרפות: 03 דצמבר 2009, 11:27
דף אישי: הדף האישי של מענק_התמדה*

פנדה אדומה

שליחה על ידי מענק_התמדה* »

תמיד כשמישהו משאיר אצלי מילים, אני באה להכיר אותו קצת יותר בדף הבית שלו, אז באתי לבקר, וראיתי שיומולדת ודף בית חדש והריון.
הרבה שמחות (:
מזל טוב !
אום_אל_קיצקיצ*

פנדה אדומה

כל פעם שהגעתי להתמודדות עם החלקים ה"לידתיים" בספר ולא רק המחקריים נלחצתי
כן, אז זה בדיוק הסימן שיש עבודה פנימית לעשות, משהו שקורס הכנה ללידה רגיל לא נותן. יש לי הרבה רעיונות איך להתכונן נפשית. יש לימימה (לימודי ימימה) מלאכה על לידה ואת יכולה לקחת שעור פרטי חד פעמי עם מורת ימימה שתעבוד איתך על המלאכה הזאת. או אם את רוצה קורס אז גם יש קורס הכנה ללידה בהשראת ימימה. הוא נקרא "דבש מסלע". הנה קישור: http://dvashmisela.co.il/
חשבתי לעשות את שני אלה ובסוף הרגשתי שאני לא צריכה את זה אבל זה בהחלט מה שהייתי בוחרת לו הייתי צריכה עזרה חיצונית בעבודה פנימית.
מעבר לזה הייתי ממליצה לך לקרוא הרבה סיפורי לידה. ממליצה לך במיוחד לקרוא סיפורים מהאתר הזה כי הם ברובם מאוד מחזקים. גם לומדים על המון תרחישים אפשריים מסיפורים אחרים.
מעבר לזה מאוד ממליצה לך לקחת דולה. אני מוכנה גם להרחיב למה אני חושבת שזה חשוב אם את מעוניינת.
מעבר לזה, יש כאן דף בבאופן שנקרא ארגז כלים ללידה ובמורדו יש רשימת אמירות מחזקות ללידה עם הרבה היגדים שכדאי לעבוד איתם. מטרת ההיגדים היא להגיע למצב שאת משוכנעת בכוחות שלך בלידה. את בוחרת לך שניים או שלושה שאת מתחברת אליהם ומתרגלת אותם במהלך ההריון עד שאת מרגישה שהם אמת צרופה, ואז משתמשת בזה בלידה כדי להזכיר לעצמך שאת מסוגלת לעבור את זה.
וגם, המליצו כאן באחד הדפים על ספר שנראה לי מאוד טוב כהכנה נפשית ללידה. אני אחפש אותו.

תראי זה שאת חוששת מהלידה זה בסדר, ומראה שיש על מה לעבוד, כי באמת יש. רובינו לא בנות המזל שבלידה ראשונה תוך שעתיים התינוק יהיה בחוץ ולא כדאי לבנות על זה. בדרך כלל זו לידה ארוכה. אז, אם רוצים ללדת הלידה טבעית, ובמיוחד בבית חולים, יש הרבה עבודה לעשות. באמת. צריך גם להיות בקיאה בכמה שיותר תסריטים, כדי שהרופאים לא פתאום יפתיעו אותך ויציעו לך לעשות משהו שאין לך מושג מה המשמעות שלו, וגם ובעיקר כמו שאמרתי להכין את עצמך מבפנים. צריך לדעת שזה באמת כואב מאוד אבל שכאב הוא רק כאב. אני עצמי עשיתי שני קורסי ויפסנה במהלך ההריון הראשון שמאוד עזרו לי כדי להיות לגמרי בתוך ההרגשה הזו שהכאב הוא רק כאב. ולא שלא זעקתי את גרוני מכאב (-; .
אני שוב רוצה לומר בנושא הקורס שאם כבר קורס, אז נראה לי זה שהזכרתי למעלה, או הכנה עם הדולה שתקחי. אני חושבת שמאוד לא רצוי שתקחי קורס בי"ח או קופה כי זה רק יחליש אותך. כדאי להתמקד בדברים שיחזקו אותך. אם את צריכה עזרה שלא בקורס, יש כאן באתר המון אמהות (כמוני למשל) שמאוד אוהבות לשוחח על לידה וישמחו לפתח איתך דיונים. מה שמזכיר לי פתאום שיש אפשרויות של מעגלי נשים למשל, בקרוב ממש: ערב סיפורי לידה מעצימה וגם אחת לחודש משוחחים עלהריון ולידה .

טוב, כתבתי די הרבה ומקווה שזה נותן לך כיוונים. הולכת לחפש את שם הספר.
אום_אל_קיצקיצ*

פנדה אדומה

הספר: "הכנה ללידה רוחנית" בהוצאה פרטית של משה ודפנה חסדאי. לא יודעת איפה אפשר להשיג אותו. הוא באוריינטציה דתית, אם זה משנה לך. (אני לא דתיה ולי זה לא היה משנה. עדיין נשמע לי שיש מה להרוויח מספר כזה).
שבת שלום.
גלי_לבנדר*
הצטרפות: 25 מאי 2009, 14:26
דף אישי: הדף האישי של גלי_לבנדר*

פנדה אדומה

שליחה על ידי גלי_לבנדר* »

בדיוק היום (שבוע 35) עשינו קורס הכנה ללידה של שלוש שעות אצלינו בבית עם אישה מקסימה
היא עובדת באיזור ירושלים
אם מעניין אתכם אשמח להעביר מספר טלפון.
שלוש שעות= 200 שח
אם את מעוניינת אני בדף הבית
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

פנדה אדומה

שליחה על ידי פלונית* »

thorn@017.net.il
אם את רוצה רעיון להכנה ללידה.
נוני_עמית*
הצטרפות: 17 יוני 2009, 23:10
דף אישי: הדף האישי של נוני_עמית*

פנדה אדומה

שליחה על ידי נוני_עמית* »

היי פנדה אדומה וברוכה הבאה, מזל טוב וכמובן בהצלחה!!!!
אני די חדשה בירושלים, גרה בעין כרם, עברנו מת"א כשהייתי בחודש 9 בהריון עם הבן שלי שהיום הוא בן שנה וחודשיים כמעט...
אני רוצה לספר לך שאני כן עשיתי קורס הכנה ללידה דרך קופ"ח כללית אך זה היה מדהים!!! גם בת"א הבנתי שקצת שונה מירושלים.. לנו תרם המון וגם הזמן איכות של כל הזוגות שמגיעים לשם עשה לנו כייף, בעלי רצה לפנק אותי אז בשבוע 32 קבע לי פגישה עם דולה מדהימה שהיא ילדה כמעט את כל בנות משפחתו, היא אישה מנוסה, יודעת המון היא הייתה מיילדת ראשית בבית חולים משגב לדך, ככה שקבעה לי פגישה פעם בשלושה שבועות והיינו מגיעים אליה הביתה, מדברים, נוצר קשר מעולה ביניינו והרגשתי ביטחון מצידה...גם אני רציתי ללדת לידה טבעית בבית חולים אך במקרה שלי לא התאפשר, אחרי 23 שעות בחדר לידה הכניסו אותי לקייסרי, וילדתי תינוק מדהים, אני שומעת הרבה נשים שיולדות בבית ומורידה בפניהם את הכובע...אני בחיים לא הייתי יולדת בבית...אבל סבבה כל אחת וההחלטה שלה, טוב אני מרגישה שאני יכולה לכתוב לך מגילה שלמה, אך אין לי כוח..חחחח אבל במידה ותרצי לשמוע פרטים על "ג'ויס" הדולה שהייתה לי את מוזמנת להתקשר אלי 0542448893 נורית
יעל_כו*
הצטרפות: 19 ינואר 2007, 14:14

פנדה אדומה

שליחה על ידי יעל_כו* »

הי פנדה אדומה! קפצתי אלייך לדף למרות שאין לי עצות בשבילך...
רק רציתי לומר שאני במקום דומה.. הריון ראשון, בן זוג שממש נלחץ מלידה בבית, ואני שמאוד רוצה לידה טבעית ומחזקת..
אה, ואנחנו גם בירושלים..

אנחנו הלכנו לראות את המחלקה הטבעית בתל השומר, ובינתיים נראה לנו שיש סיכוי שזה יהיה לנו טוב יותר מללדת בירושלים.
אם תרצי לשמוע על זה יותר- תכתבי..

והרבה מזל טוב ובהצלחה בכל מקרה!
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

פנדה אדומה

שליחה על ידי נגה* »

הי, אני ילדתי לידה טבעית בבי"ח (עם דולה שאני ממליצה עליה מאוד) בי-ם וגם עוד כמה מחברותי, כולנו בחצי שנה האחרונה. אם את רוצה לשמוע את מוזמנת להצטרף למפגשים. יש דף על זה אני לא יודעת את שמו, סביר להניח שיש מפגש מחר או ביום שלישי, אם הכרובית יודעת הכי טוב.
בכל מקרה אני בטלפון 054 3097200.
נעמ_תי*
הצטרפות: 01 דצמבר 2008, 21:21
דף אישי: הדף האישי של נעמ_תי*

פנדה אדומה

שליחה על ידי נעמ_תי* »

הי פנדה...
גם אני ילדתי בעין כרם לידה טבעית, במאי, עוד לפני שהם פתחו את המרכז לידה טבעית, והיתה לנו חוויה מאוד מאוד טובה שם.
כתבתי סיפור לידה בדפבית שלי, את מוזמנת לקרוא.
אני גם מאוד ממליצה על המיילדת שילדה אותנו, שמה אביטל בן יאיר.היא היתה פשוט נפלאה.
וגם השהות שמה במחלקה של הביות מלא היתה סהכ מאוד נעימה.
בקשר לקורס הכנה ללידה את יכולה ליצור קשר עם שמש_ בבטן. היא דולה ומדריכת הכנה ללידה ויש לה את מרכז עלעל בבית זית. יש שם כל מיני מפגשי הריון...
בכל מקרה שיהיה במזל טוב ובשמחה!
אליס*
הצטרפות: 10 ינואר 2006, 13:44

פנדה אדומה

שליחה על ידי אליס* »

בשום פנים ואופן אל תלכי לקורס של קופ"ח אם את רוצה לידה טבעית! אני מאד מאד ממליצה על הקורס של "פרפרים בבטן" במושבה הגרמנית, וגם דנית, משם, היתה הדולה שלנו. חוצמזה - גם בבית זית נפתח קורס עכנה בשישה טבעית ב"עלעל מקום" שבטוח יהיה טוב כי אני מכירה את הנפשות הפועלות. אפשר ללדת טבעי בבית חולים, אבל צריך הכנה, יעוץ, ומומלץ גם תמיכה בזמן אמת (דולה). מוזמנת להתקשר: 02-5790611
פנדה_אדומה*

פנדה אדומה

הקואלה נרדמה עכשיו אחרי הנקה, הדוב פדיגטון עוד ישן ואני חוזרת לכתוב.
לאורך כל ההנקה הבוקר (הלילה?) מילמלתי לעצמי משפטים שאני רוצה לכתוב בבאופן.
כמו שאפשר לראות לפי התאריכים נעלמתי לתקופה ארוכה אחרי התחלה קטנטונת של כתיבה.
זה היה מוזר- הייתי בטוחה שלאורך ההריון ומידי אחרי הלידה אני בטח אהייה צמודה לבאופן, אקרא כאן המון, אתייעץ ואהגג.
במקום זה פשוט התנתקתי. כנראה הייתי צריכה זמן לעצמי. למצוא את הדרך שלי. להתמודד לבד. ועכשיו 5 חודשים אחרי הלידה, עם תינוקת בריאה, שמחה ואהובה אני מרגישה שאני יכולה לחזור.
אולי סוףסוף אכתוב את סיפור לידה.
אולי אסתפק בתקציר , זה מרגיש פחות מחייב ואם תהייה לי אנרגיה והשראה ארחיב:
לידהמפתיעה 3-4 שבועות לפני הזמן, לידה מהירה, טבעית, רגועה, אמיצה, בלי אפידורל, בלי התערבויות, עם תמיכה נפלאה של הדוב פדיגטון ושל המיילדת, תינוקת קטנה, פגיה, אילוץ לוותר על ביות מלא, תחושת כלא במחלקת יולדות, מעבר לבית ההורים, אילוץ לתת גם תחליפי חלב, קשיים בהנקה, עזרה נפלאה וגם מאתגרת של המשפחה, מעבר להנקה מלאה, המשך קשיים בהנקה, הבנה שעבורי הלידה ממשיכה מעבר לשעות המעטות שעברו בין ירידת המים ליציאת הקואלה והחלק הקשה באמת הוא השבועות בעקבות הלידה.
פנדה_אדומה*

פנדה אדומה

מעל טיוטת ההערה הקודמת הופיע המשפט הממורקר הבא: "מה את רוצה?" ברגע הראשון הייתה לי הרגשה שהאתר פונה אלי אישית ומנסה להבין למה חזרתי ומה לכל הרוחות אני רוצה ממנו. אבל אז הייתה לי התחושה כמו שהרבה משפטים אקראיים שעלו כאן באתר נתנו לי- שאיכשהו רבים מהם כלכך מתאימים לי או לרגע. מה אני רוצה? לא לגמרי ברור. אבל איזה כיף שאני יודעת שחלק ממה שאני רוצה כבר יש לי!
פנדה_אדומה*

פנדה אדומה

היו 970 שינויים חדשים בכיכר השוק מהפעם האחרונה שניכנסתי לאתר. מה? זה הכל? :-)
נגה*
הצטרפות: 24 יולי 2001, 01:01

פנדה אדומה

שליחה על ידי נגה* »

שלום,
אשמח לקבל את עלי הפטל...
איפה את בירושלים?
תודה רבה,
נגה
noga.kadman@gmail.com
054-4560098
סאלי_תדמור*
הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*

פנדה אדומה

שליחה על ידי סאלי_תדמור* »

שלום פנדה @} אנסה לעזור

קבלתי הצעה לאיור ספר ילדים ואין לי מושג כמה לדרוש וכמה זמן להגיד שזה יקח.
הכי טוב לעשות איור אחד ולראות כמה זמן לוקח לך.

מדובר על כ-20 איורים לספר שמיועד, לפחות בשלב הראשון, בעיקר לתפוצה משפחתית.
כנראה אומר תקציב לא גדול לאיורים

האם מישהו יודע מה השכר המקובל או היכן ניתן לבדוק זאת?
אפשר לפנות ישירות למאיירים ולשאול אותם במייל כמה הם לוקחים. היתה פעם מאיירת שראיתי את האתר שלה והיא פרסמה שם מחירים.
בכל מקרה תמיד קודם כל שווה לחשוב, כמה את רוצה לקבל עבור העבודה? מה את רוצה, ומה המינימום שאת מוכנה לעבוד עבורו?

האם מישהו יודע האם עלי לחתום על חוזה
תמיד טוב. בעיקר להסדיר שם מתי הם משלמים לך. כמה סקיצות את מוכנה לתת לכל איור. מה טווח הזמן שאת צריכה לספק את העבודה. מה קורה אם הם לא מרוצים (נניח לכתוב שהם משלמים בכל מקרה). לכתוב תוך כמה זמן הם צריכים לחזור אלייך עם הערות על הסקיצות שלך.

וכיצד אני שומרת על זכויות היוצרים על איורי?
גם בחוזה, כתוב שהזכויות הן שלך. ועל הספר כתוב שמך. וזו נקודה שאולי מאיירים יגידו לך עליה עוד משהו.

בהצלחה :-)
פנדה_אדומה*

פנדה אדומה

תודה על התשובה. בסוף לקחו מישהי אחרת, אבל מתישהו בעתיד אני בטוחה שיהיו עוד הזדמנויות ליישם את העיצות
ענבר*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 17:04

פנדה אדומה

שליחה על ידי ענבר* »

היי פנדה, אני מהתחום של הספרים הדיגיטליים אבל יש לי שתי עצות בעניין (להבא)
תחפשי את פורום המאיירים ואת ליאורה גרוסמן בפורומים ואת אלית אבני. שתיהן מספקות המון פרטים לכמה ולמה ואיך
שנית, מדובר בלפחות 350-400 שקלים לאיור. זה המון עבודה ואת לא תאמיני כמה תיקונים תתבקשי לבצע (זה גם אמור להיות בחוזה אבל נשמע זה משהו משפחתי אז... יותר בעייתי)
אם יש לך אפשרות לסרוק כמה גרסאות של כל איור הדבר בטוח ייקל עלייך בהמשך הדרך.

רק טוב
ענבר*
הצטרפות: 15 פברואר 2003, 17:04

פנדה אדומה

שליחה על ידי ענבר* »

היי פנדה, אני מהתחום של הספרים הדיגיטליים אבל יש לי שתי עצות בעניין (להבא)
תחפשי את פורום המאיירים ואת ליאורה גרוסמן בפורומים ואת אלית אבני. שתיהן מספקות המון פרטים לכמה ולמה ואיך
שנית, מדובר בלפחות 350-400 שקלים לאיור. זה המון עבודה ואת לא תאמיני כמה תיקונים תתבקשי לבצע (זה גם אמור להיות בחוזה אבל נשמע זה משהו משפחתי אז... יותר בעייתי)
אם יש לך אפשרות לסרוק כמה גרסאות של כל איור הדבר בטוח ייקל עלייך בהמשך הדרך.

רק טוב
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”