_למה אלה שתי האפשרויות?
למה מי שנקעה נפשו מהתרבות הזו, ופוזל מעט ימינה, שמאלה ולעתים גם אחורה, מיד חושבים שהוא רוצה לחיות בקרב הפיגמים הננסיים ולהאכל ע"י אריות?_

זה באמת מה שאת חושבת שאמרתי, או שהניע אותי לכתוב?
הרי יכולתי לענות לך באותו המטבע. למה כל מי ש(כאן באתר) נקעה נפשו מהתרבות הזאת נשמע כמו כהן-גדול במקדשו של האל קווין, מאמין אדוק בדת הרצף וסוג של מקס הלוחם בדרכי התזונה הלא-טבעונאית? הרי יש כל מיני סוגים של ביקורות. גם לי יש ביקורת. רק שאני משתדלת לסייג את האמירה שלי על החברה של ימינו בידע ובכלים הביקרתיים העומדים לרשותי. מוזר לי העליהום המוחלט, ההללויה לתיאוריות שאין להן הוכחות חזקות יותר מתיאוריות אחרות על איך חיינו צריכים להתנהל, הדינמיקה שמקטלגת כל ביטוי של טכנולוגיה מודרנית (והאופן שבו היא מעבדת בידור, תרבות, מזון וכו') כמזיק, וכל זה - למרבית הגיחוך -
באינטערנעט, בידיעה שמזון יגיע אל בטננו השבעה בסופו של יום, ותמצא קורת גג מעל ראשנו, כלומר, כל זה תוך התעלמות מוחלטת ממה שחיים בחברה המערבית המנוונת מאפשרים לאנשים שזמנם בידם, והכי מוזר לי - הביטחון המוחלט במה ש"טוב". ביטחון מוחלט במה ש"טוב ל-99.9 אחוז מהאנשים" כי זה "בריא/כי זה חזרה לחיים שטבעיים לנו/כי זה צודק/כי זה לא לקחני/ כי זה כן לקחני/כי זה מנוגד למה שאני מכירה כרע" הוא משהו שאותי אישית, בגלל נסיון אישי, היסטוריה אישית, ומקצוע

, מפחיד אותי וגורם לי דחיה.
אני מקדישה את חיי הבוגרים לחקר ההיסטוריה, ואני יודעת שאם יש משהו שמאפיין את בני האנוש, הרי זאת העובדה שבכל זמן בהיסטוריה אנשים (בעיקר המעניינים ובעלי השכל שבהם) פיקפקו בערכי היסוד שעליהם הושתת הסדר החברתי שלהם ושאפו לשנותם. בכך אין כל חדש. ואני אוהבת ומעריכה את הדינמיקה האנושית הזאת.
אבל אני לא מכירה אף לא מהפכה אחת שהפנתה את גבה ל
כל ביטוי של הסדר הזה ושרדה. אם לסכם את הסיבות שבעטין בכלל נכנסתי לדף, זה משום ש:
א. בעיטה כוללת בכל דבר שהחברה שלנו רואה בו "נכון", "הכרח" או "צורך" היא מגוכחת בעיני ממש כמו קבלתו של ה"נכון", "הכרח" ו"צורך" בלי שום ביקורת ושאילת שאלות.
ב. על אחת כמה וכמה כשהבעיטה הכוללת הזאת נתמכת או מוצגת כנובעת מתיאוריה מדומיינת, שבהרבה מאד דפים באתר היא נתפסת כ: 1. אמת מוחלטת או קרובה מאד לאמת כזאת. 2. מדד ואידיאל לפיו עלינו להתאמץ לחיות את חיינו כיום. 3. ביטוי (מתמיה במיוחד לאור העובדה שרבים כאן הם חילונים וגם ספקנים) לרעיון גן העדן (והגירוש ממנו עקב טעות פטאלית, אכילה מעץ הדעת החקלאי).
כאמור, אני לא צריכה להתאמץ. בעוד כמה שנים יעלה ויבוא הסבר קוסם אחר למה ש"טבעי" לנו (או אולי אפילו למה טבעי הוא לא טבעי ולא טוב), יגיע טרנד אחר משוליים אחרים, יעלו תיאוריות מפתות אחרות, והן תהיינה משכנעות והגיוניות ויגרמו לנו לשנות את אורח חיינו. וזה בסדר, כך "טבעי" לנו
@}