חידונת: איך מגיעים משאלה על חרדת משכנתא לכתובות בהן ניתן להשיג ספרי טלפון?? פתרון: כותבים בבאופן..

אז גם אני - האג'נדה שלי היא פטריוטית! די להשמצות המדינה! נכון, שביתה זה מעצבן, הכי כיף זה לקטר, אבל - זה לא רק בארץ. מי שטרם ניתקל במנגנון הבירוקרטי האמריקאי לא רכש לעצמו את הזכות להשמיץ את ישראל.
טמטום ואטימות במנגנון בירוקרטי הם ממש לא רק בארץ
אז אנא, למען שלוות הנפש שלי - בואו נשמיץ את המנגנון הבירוקרטי (באשר הוא) ולא את המדינה (כי גם אני ואתם זה מדינה).
אגב,
גם בזמן העיצומים מודיעין בזק סיפק מספרים לצרכי חירום (אבא שלי, למשל, קיבל את מספר הטלפון של אולם השמחות בו היינו כדי לדווח לי שהחום של בני הגדול עלה).
<או או (בעגה אמריקאית) - מיכל מצאה עצמה מסנגרת על בזק. הגיהנום כבר קפא??>
ילדה יפה - אני נורא שמחה שהבעיה נפתרה (או לפחות בשלבי פתרון)! @} אני כל כך מכירה את הלחץ הזה - זה נורא מוזר, אבל גם כשאנחנו דירה לפני 6 או 7 שנים, נתקע נושא המשכנתא בגלל שביתה כללית במשק (הצ'ק היה מוכן אבל הבנק סרב לתת לנו אותו). במחשבה שניה אולי לא כ"כ מוזר כי תמיד יש שביתה איפשהו...
הפתרון של סעיף בחוזה נראה לי לא ראלי. בארץ שלנו (כן, כאן מותר להשמיץ...) אפילו מלחמה לא נחשבה ל 'כח עליון' או לדבר בלתי צפוי, על אחת כמה וכמה שביתה.
הפתרון שלנו היה לדבר עם המוכרים ולהגיע איתם להבנה. היה ברור להם שנשלם ושהכל תקוע שלא באשמתנו, וחוץ מזה, מה הם יעשו? ישברו חוזה? ימצאו קונה חדש? גם לכך יש עלות מבחינתם. בסוף, כמו אצלך, בדקה ה-99 הפרשה הגיע לסיומה הטוב.
לכן, לאחר שלב הפניקה הבלתי נמנע,
תמיד רצוי לנסות ולהתדבר עם המוכרים (ולדעתי, במצב של היום אפילו קבלנים יסכימו להיות גמישים).
אולי תוכלי להשתמש בעצה שלי בפעם הבאה שתצטרכי לקנות... נגיד...בית...