נסיעה בטוחה עם ילדים
-
אמא_נוגי*
- הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*
נסיעה בטוחה עם ילדים
אבל יונת, אף אחד לא עושה את זה!
הרי לכולנו ברור שאם אני נכנסת למכונית אחרי שתי בירות ועוד כמה קוקטיילים אז מה עשיתי בכך שחגרתי חגורת בטיחות? (רוב הסיכויים שאני גם לא קושרת את החגורה כמנו שצריך...).
אף אחד כאן לא מנסה לטעון שכסא הבטיחות צריך להיות אמצעי הזהירות היחיד. אבל גם בתנאים האידיאליים, כשאת ערנית לחלוטין, אכולה ושתויה כמו שצריך וגם עשית פיפי לפני שיצאת, בכל זאת את לא לבד על הכביש! יש נהגים מסביב שנוהגים כמו משוגעים, חותכים מסלולים, לא שומרים מרחק, נצמדים מאחור, לא מצייתים להוראות התנועה. אין לך יכולת להימנע ממפגש עם משוגעים על הכביש.
מה שאני טוענת הוא שצריך לנסות ולמזער נזקים, למקרה ומישהו יחליט להעיף אותי מהכביש (וזה כבר קרה לי בעבר לצערי). ואם מישהו יחליט לעשות זאת אז לפחות הילדים שלי חגורים, ואני מקוה שהנזק שיגרם יהיה מינימלי.
הרי לכולנו ברור שאם אני נכנסת למכונית אחרי שתי בירות ועוד כמה קוקטיילים אז מה עשיתי בכך שחגרתי חגורת בטיחות? (רוב הסיכויים שאני גם לא קושרת את החגורה כמנו שצריך...).
אף אחד כאן לא מנסה לטעון שכסא הבטיחות צריך להיות אמצעי הזהירות היחיד. אבל גם בתנאים האידיאליים, כשאת ערנית לחלוטין, אכולה ושתויה כמו שצריך וגם עשית פיפי לפני שיצאת, בכל זאת את לא לבד על הכביש! יש נהגים מסביב שנוהגים כמו משוגעים, חותכים מסלולים, לא שומרים מרחק, נצמדים מאחור, לא מצייתים להוראות התנועה. אין לך יכולת להימנע ממפגש עם משוגעים על הכביש.
מה שאני טוענת הוא שצריך לנסות ולמזער נזקים, למקרה ומישהו יחליט להעיף אותי מהכביש (וזה כבר קרה לי בעבר לצערי). ואם מישהו יחליט לעשות זאת אז לפחות הילדים שלי חגורים, ואני מקוה שהנזק שיגרם יהיה מינימלי.
-
יונת_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
נסיעה בטוחה עם ילדים
- למזער נזקים יכול להיות גם לקחת תינוק על הידיים במקרים מסויימים. לא תמיד בטוח יותר לעצור בצד, ותינוק צורח די מפריע לריכוז של הנהג.
- כפי שכתבתי כבר קודם, בטיחות היא לא השיקול היחיד. עובדה שאנחנו נוסעים לחופשות, למשל, למרות שזה מעלה את הסיכון לתאונות ושזה לא הכרחי. לכן בעיני זה צבוע לומר "בטיחות מעל הכל" בשביל להצדיק צרחות של תינוק בכסא בטיחות.
-
מיכל_שץ*
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
נסיעה בטוחה עם ילדים
למזער נזקים יכול להיות גם לקחת תינוק על הידיים במקרים מסויימים. לא תמיד בטוח יותר לעצור בצד, ותינוק צורח די מפריע לריכוז של הנהג.
יונת גם אני חוזרת על עצמי, אבל ההצהרה הזאת, היא פשוט לא נכונה. ניסיתי להבהיר שהמחקרים שעושים בתחום הם לא רק סטיסטיים, אבל לא נראה לי שמישהו מעוניין להקשיב וחבל.
התאונה הזאת היא הוכחה לכך שבטיחות בנסיעה ברכב מורכבת ממספר גורמים, הראשון שבהם הוא אחריות הנהג. הנהג אחראי להיות ערני ומרוכז, והוא גם אחראי למצוא מקום בטוח לעצור בצד במידה והוא זקוק להתרעננות ואשתו רוצה להניק. ומוטב רגע אחד קודם. בין השאר הוא אחראי לשים לב לשינויים האלה מספיק בזמן ולתכנן עצירה במקום בטוח.
תמיד, אבל תמיד יותר בטוח להיות בתוך רכב שעומד, במידה ואחד הנוסעים אינו מרוסן, מאשר נוסע לא מרוסן ברכב שנוסע על הכביש.
גם אם עוצרים במקום שנראה פחות בטוח (לא באמצע הכביש כמובן). כי מה לעשות, רכב ב-0 קמ"ש פחות מסוכן מרכב ב-50 (או 90) קמ"ש.
זה באמת די קטנוני מצדך לנסות להסיט את העובדה שבתאונה הזאת ריסון נאות היה מונע פגיעה בתינוקת, לעובדה שיש עוד אמצעי בטיחות. נכון יש עוד אמצאים מעבר לחגורה (או כיסא) זה אומר שלא צריך להשתמש בכולם?
יונת גם אני חוזרת על עצמי, אבל ההצהרה הזאת, היא פשוט לא נכונה. ניסיתי להבהיר שהמחקרים שעושים בתחום הם לא רק סטיסטיים, אבל לא נראה לי שמישהו מעוניין להקשיב וחבל.
התאונה הזאת היא הוכחה לכך שבטיחות בנסיעה ברכב מורכבת ממספר גורמים, הראשון שבהם הוא אחריות הנהג. הנהג אחראי להיות ערני ומרוכז, והוא גם אחראי למצוא מקום בטוח לעצור בצד במידה והוא זקוק להתרעננות ואשתו רוצה להניק. ומוטב רגע אחד קודם. בין השאר הוא אחראי לשים לב לשינויים האלה מספיק בזמן ולתכנן עצירה במקום בטוח.
תמיד, אבל תמיד יותר בטוח להיות בתוך רכב שעומד, במידה ואחד הנוסעים אינו מרוסן, מאשר נוסע לא מרוסן ברכב שנוסע על הכביש.
גם אם עוצרים במקום שנראה פחות בטוח (לא באמצע הכביש כמובן). כי מה לעשות, רכב ב-0 קמ"ש פחות מסוכן מרכב ב-50 (או 90) קמ"ש.
זה באמת די קטנוני מצדך לנסות להסיט את העובדה שבתאונה הזאת ריסון נאות היה מונע פגיעה בתינוקת, לעובדה שיש עוד אמצעי בטיחות. נכון יש עוד אמצאים מעבר לחגורה (או כיסא) זה אומר שלא צריך להשתמש בכולם?
-
אמא_נוגי*
נסיעה בטוחה עם ילדים
מיכל. כל מילה!
-
מיכל_שץ*
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
נסיעה בטוחה עם ילדים
ריפרפתי קצת בדף וחיפשתי האם קוטלג כ-דף וכחני וגילתי שטרם, אז הנה.
נתקלתי בזה
ועכשיו נשאלת השאלה הבאה: למה מישהו גר בתל-אביב אבל מקפיד באופן קיצוני לחגור את ילדיו בכל נסיעה לא-משנה-מה?
ואני חושבת שיש לי תשובה - להשקיט (או להשתיק) את המצפון. הורים פוגעים בילדיהם כ"כ הרבה (במודע או שלא במודע) ואם יש אמצעי שקל להשתמש בו ולהגיד "הנה, אני בסדר" אז מיד משתמשים בו.
ולידיעתכם, אני חייבת לחלוק אתכם משהו, אני שמעתי את הידעה על התינוקת ממצפה רמון ברדיו, והקריינית (המעצבנת) אומרת, אני מקווה שאחרי שתשמעו את הסיפור הזה תאטו את נסיעתכם. מה הקשר בין המהירות לתאונה הזאת (לכל הרוחות!). זאת היתה תאונה במהירות נמוכה (למיטב ידיעתי).
נכון שמהירות משפיעה על התוצאות של תאונה ואם חו"ח התאונה היתה במהירות גבוהה סביר להניח שהתינוקת לא היתה שורדת.
אבל יש שני דברים ללמוד מהתאונה הזאת: לעצור להתרעננות!!! גם אם אתם שני מטר מהבית. להוציא ילדים מהתקן ריסון רק כשהאוטו עומד.
למה חייבים לדחוף את המהירות לכל מקום? היא הרי רלוונטית רק לתוצאות של התאונה, היא לא גורמת תאונות!
נתקלתי בזה
ועכשיו נשאלת השאלה הבאה: למה מישהו גר בתל-אביב אבל מקפיד באופן קיצוני לחגור את ילדיו בכל נסיעה לא-משנה-מה?
ואני חושבת שיש לי תשובה - להשקיט (או להשתיק) את המצפון. הורים פוגעים בילדיהם כ"כ הרבה (במודע או שלא במודע) ואם יש אמצעי שקל להשתמש בו ולהגיד "הנה, אני בסדר" אז מיד משתמשים בו.
ולידיעתכם, אני חייבת לחלוק אתכם משהו, אני שמעתי את הידעה על התינוקת ממצפה רמון ברדיו, והקריינית (המעצבנת) אומרת, אני מקווה שאחרי שתשמעו את הסיפור הזה תאטו את נסיעתכם. מה הקשר בין המהירות לתאונה הזאת (לכל הרוחות!). זאת היתה תאונה במהירות נמוכה (למיטב ידיעתי).
נכון שמהירות משפיעה על התוצאות של תאונה ואם חו"ח התאונה היתה במהירות גבוהה סביר להניח שהתינוקת לא היתה שורדת.
אבל יש שני דברים ללמוד מהתאונה הזאת: לעצור להתרעננות!!! גם אם אתם שני מטר מהבית. להוציא ילדים מהתקן ריסון רק כשהאוטו עומד.
למה חייבים לדחוף את המהירות לכל מקום? היא הרי רלוונטית רק לתוצאות של התאונה, היא לא גורמת תאונות!
-
יונת_שרון*
נסיעה בטוחה עם ילדים
זה באמת די קטנוני מצדך לנסות להסיט את העובדה שבתאונה הזאת ריסון נאות היה מונע פגיעה בתינוקת, לעובדה שיש עוד אמצעי בטיחות.
את זה אפשר לומר באותה מידה על העייפות של הנהג, שהיא גורם יותר משמעותי לתאונות קשות.
מיכל, אנא האמיני לי: אני לא טפשה, ולא עד כדי כך מפוזרת. קראתי את מה שכתבת בעבר, הבנתי, ואני אפילו זוכרת. ובכל זאת אני עומדת על דעתי שאין להתייחס לחגורת בטיחות כאלה חפץ פולחני, ושיש עוד דברים לשקול, כולל דברים שאינם רק שיקולי בטיחות. אם תחזרי שוב על אותם נתונים ואותם טיעונים זה לא יהפוך אותם ליותר משכנעים, אלא רק ליותר מייגעים. אנא, הדף הזה מספיק ארוך גם בלי שנחזור על עצמנו.
את זה אפשר לומר באותה מידה על העייפות של הנהג, שהיא גורם יותר משמעותי לתאונות קשות.
מיכל, אנא האמיני לי: אני לא טפשה, ולא עד כדי כך מפוזרת. קראתי את מה שכתבת בעבר, הבנתי, ואני אפילו זוכרת. ובכל זאת אני עומדת על דעתי שאין להתייחס לחגורת בטיחות כאלה חפץ פולחני, ושיש עוד דברים לשקול, כולל דברים שאינם רק שיקולי בטיחות. אם תחזרי שוב על אותם נתונים ואותם טיעונים זה לא יהפוך אותם ליותר משכנעים, אלא רק ליותר מייגעים. אנא, הדף הזה מספיק ארוך גם בלי שנחזור על עצמנו.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
נסיעה בטוחה עם ילדים
איזה תשדיר מקסים. אהבתי.
-
מודי_תאני*
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
- דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*
נסיעה בטוחה עם ילדים
ניסיתי לקרוא את כל הדף בחיפושים אחרי עצה. כלומר - איך מצליחים לשכנע את סקויה (בת שנה וחצי) לשבת בכסא שלה, חגורה, בלי לצרוח, בלי להשתחל מתוכו... הילדה היסטרית. היא אוהבת לשבת בכסא, ומטפסת אליו בעצמה כל פעם שנכנסים למכונית, עד שקושרים. ברגע זה יתחילו הייסורים. אז מה? לא נבקר את ההורים? מה עושים?
>מודי ואלה מיואשים<
>מודי ואלה מיואשים<
-
עדי_יותם*
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
נסיעה בטוחה עם ילדים
טוב, לקח כמעט שלושה חודשים, אבל קיבלתי מ'בטרם' הפניות למחקרים (הייתי בטוחה שהעתקתי לכאן כבר לפני שבוע 0-: ) על הסכנה שבנוסעים לא-חגורים לנוסעים החגורים:
מאמר מתוך JAMA
מאמר מה-Lancet
list]ועוד אחד uids[/po]=15094416, לא הבנתי מאיפה.
מאמר מתוך JAMA
מאמר מה-Lancet
list]ועוד אחד uids[/po]=15094416, לא הבנתי מאיפה.
נסיעה בטוחה עם ילדים
לא הבנתי מאיפה.
Accid Anal Prev. 2004 Jul;36(4):627-9
אני מניחה שזה קיצור של accident analysis and prevention או משהו כזה (יש רשימה של קיצורי עיתונים ופירושם. לספרנית אצלנו בספריה היתה רשימה כזאת)
Accid Anal Prev. 2004 Jul;36(4):627-9
אני מניחה שזה קיצור של accident analysis and prevention או משהו כזה (יש רשימה של קיצורי עיתונים ופירושם. לספרנית אצלנו בספריה היתה רשימה כזאת)
-
יונת_שרון*
נסיעה בטוחה עם ילדים
מודי, כנראה משהו ברצועות מפריע לה. יכול להיות שזה משהו פיסי -- לוחץ מדי, חם מדי, לא נעים על הגוף. אפשר עולי לשים מגבת בינה לבין הרצועות, או לנסות משהו אחר כדי שיהיה לה נוח יותר. אפשרות אחרת היא שמשהו בקשירה מפחיד אותה. אם זה כך, אפשר לנסות לעשות משחקי קשירה ושחרור, כדי שהיא תראה לאט-לאט שזה לא נורא: לשים את הרצועות ומיד להסיר; אחר כך לחזור על זה שוב אבל הפעם לחכות שניה לפני שמסירים, אחר כך קצת יותר לאט; אחר כך ממש לקשור ומיד לשחרר; ... הבנת את הרעיון.
נסיעה בטוחה עם ילדים
אולי קצת טריוויאלי, אבל מה עם לשים אותה בכסא איך שהיא נרדמת (ואז יש לכם נסיעה שקטה כשהילדה ישנה)? גם אגם צורח כשמכניסים אותו לכסא, אבל אם יש איזה מאכל שהוא אוהב או צעצוע שווה (שמשאירים רק לרכב כדי שלא ימצה אותו מהר מדי) אז הוא נרגע. בכלל, אוכל יכול להעסיק אותו זמן מה, בעיקר אם הוא אוכל לבד.
נסיעה בטוחה עם ילדים
והרעיון ההפוך - הוציאו את כסא הבטיחות מהרכב ותנו לה לשחק בו בבית. כך יהיה מוכר יותר ואולי פחות מפחיד כשיבוא יחד איתו לאוטו.
(אני מודעת לזה שזה סיפור להרכיב כל פעם, אבל אולי רק לטווח קצר)
(אני מודעת לזה שזה סיפור להרכיב כל פעם, אבל אולי רק לטווח קצר)
-
רועי_שרון*
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
- דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*
נסיעה בטוחה עם ילדים
המאמר מ-JAMA מסכם שוב את המחקר מארה"ב שכבר התייחסתי אליו כאן בעבר, שבו בין השאר החוקרים מצאו גם שכאשר שני הנוסעים היו לא חגורים מאחור, אז הסיכון למוות ירד ב-15%, ולשני נוסעים לא-חגורים מקדימה היתה עליה של 4% בסיכון בלבד. כפי שכבר אמרתי, התוצאות האלה לא ממש חותכות... הכתב כרגיל לקח רק את מה שאפשר היה לפרסם.
המאמר מ-Lancet מסכם מחקר שונה שנערך ביפן. קראתי את תמצית המחקר, ונראה שהוא סובל מליקויים רבים בבסיס הנתונים שלו: מסתבר שהמשטרה היפנית (להבדיל מזו בארה"ב, שנתוניה שימשו את המחקר שהמאמר הקודם מתבסס אליו) אינה רושמת האם השתמשו בחגורות ישיבה או לא למעט אם בתאונה היו נפגעים, אינה רושמת את כמות הנוסעים ברכב, ואינה רושמת את מיקומי הישיבה של הנוסעים מאחור. בהעדר הנתונים האלה החוקרים נאלצו לנחש אותם. הם אמנם ניסו לעשות זאת בצורה מושכלת (סטטיסטית), אבל אלו הם חורים גדולים בבסיס הנתונים.
ועל אף חורים אלו, תוצאות המחקר מצביעות על עליה בסיכויי המוות רק במקרים מסויימים בלבד (לדוגמא, בתאונות חזיתיות כשהנהג חגור ומאחוריו יש נוסע לא חגור), ואילו במקרים אחרים אין עליה ברורה בסיכויים אלו (לדוגמא, כאשר גם הנהג וגם הנוסע שמאחוריו אינם חגורים, או כאשר התאונה אינה חזיתית).
במאמר האחרון מוזכר באורח קצר מאד מחקר שבוצע בבריטניה (שרון ג, הקישור שנתת אליו לא עובד), ששימש לבחינה משווה של המחקר היפני. לפי המאמר הזה הנתונים הבריטיים מפריכים את תוצאות היפנים, וקרובים בהרבה לתוצאות של המחקר שבוצע בארה"ב.
אז מה אפשר להסיק מכל זה? לא יודע. זה נראה כאילו אין תוצאות חותכות לזכות הטענה שנוסעים לא-חגורים מסכנים נוסעים חגורים.
המאמר מ-Lancet מסכם מחקר שונה שנערך ביפן. קראתי את תמצית המחקר, ונראה שהוא סובל מליקויים רבים בבסיס הנתונים שלו: מסתבר שהמשטרה היפנית (להבדיל מזו בארה"ב, שנתוניה שימשו את המחקר שהמאמר הקודם מתבסס אליו) אינה רושמת האם השתמשו בחגורות ישיבה או לא למעט אם בתאונה היו נפגעים, אינה רושמת את כמות הנוסעים ברכב, ואינה רושמת את מיקומי הישיבה של הנוסעים מאחור. בהעדר הנתונים האלה החוקרים נאלצו לנחש אותם. הם אמנם ניסו לעשות זאת בצורה מושכלת (סטטיסטית), אבל אלו הם חורים גדולים בבסיס הנתונים.
ועל אף חורים אלו, תוצאות המחקר מצביעות על עליה בסיכויי המוות רק במקרים מסויימים בלבד (לדוגמא, בתאונות חזיתיות כשהנהג חגור ומאחוריו יש נוסע לא חגור), ואילו במקרים אחרים אין עליה ברורה בסיכויים אלו (לדוגמא, כאשר גם הנהג וגם הנוסע שמאחוריו אינם חגורים, או כאשר התאונה אינה חזיתית).
במאמר האחרון מוזכר באורח קצר מאד מחקר שבוצע בבריטניה (שרון ג, הקישור שנתת אליו לא עובד), ששימש לבחינה משווה של המחקר היפני. לפי המאמר הזה הנתונים הבריטיים מפריכים את תוצאות היפנים, וקרובים בהרבה לתוצאות של המחקר שבוצע בארה"ב.
אז מה אפשר להסיק מכל זה? לא יודע. זה נראה כאילו אין תוצאות חותכות לזכות הטענה שנוסעים לא-חגורים מסכנים נוסעים חגורים.
-
אמא_נוגי*
נסיעה בטוחה עם ילדים
עכשיו זה מעוגן בחוק. חובה להסיע ילדים עד גיל 8 במושב מיוחד על פי גילם. אני שמחה שבנוסף לחוקים מטומטמים ומיותרים יש מישהו בכנסת שחושב גם על בטיחות ילדים.
נסיעה בטוחה עם ילדים
אז שיחייבו אנשים לעשות ביטוח או לחגור.
רועי - רעיון מעניין מאד.
אם כי אני תוהה על גובה הביטוח. הפרמיה תייצג פיצוי על טיפול חירום, אישפוז, שיקום, אובדן הכנסה ומי יודע מה עוד... או, במקרה הרע יותר, הבטחת הכנסה למשפחה שאיבדה מפרנס/ת? תחשוב על עלות הפרמיה לביטוח נגד גניבה - למי שלא רוצה לנעול את האוטו..?
בכ"א נשמע שזה פתרון לעשירים.
ובכלל, מישהו התנסה בדיעה חלוקה בנושא זה בין בני הזוג?
יש רעיונות איך משיגים מספרים של תאונות ונפגעים, חגורים/לא חגורים, לגבי מקום ישוב ספציפי?
הולך לקרוא את בטיחות בלי גבולות...
<צוויליך זומם להכליא בין נסיעה בטוחה עם ילדים ובין כלבים בפארק הירדן : כלבים בטוחים בנסיעה עם ילדים לפארק הירדן >
רועי - רעיון מעניין מאד.
אם כי אני תוהה על גובה הביטוח. הפרמיה תייצג פיצוי על טיפול חירום, אישפוז, שיקום, אובדן הכנסה ומי יודע מה עוד... או, במקרה הרע יותר, הבטחת הכנסה למשפחה שאיבדה מפרנס/ת? תחשוב על עלות הפרמיה לביטוח נגד גניבה - למי שלא רוצה לנעול את האוטו..?
בכ"א נשמע שזה פתרון לעשירים.
ובכלל, מישהו התנסה בדיעה חלוקה בנושא זה בין בני הזוג?
יש רעיונות איך משיגים מספרים של תאונות ונפגעים, חגורים/לא חגורים, לגבי מקום ישוב ספציפי?
הולך לקרוא את בטיחות בלי גבולות...
<צוויליך זומם להכליא בין נסיעה בטוחה עם ילדים ובין כלבים בפארק הירדן : כלבים בטוחים בנסיעה עם ילדים לפארק הירדן >
נסיעה בטוחה עם ילדים
מה עושה אמא שאין לה רכב או לא נוהגת. וצריכה להגיע עם הילד/ה במונית? סל קל זה עד גיל שנה. ואחרי זה איך תסתובב עם כסא בטיחות? וביכלל אם ראלי לנייד את כסא הבטיחות מרכב לרכב? (לא שואלת בציניות.)
-
אליה_דור_כהן*
- הצטרפות: 22 נובמבר 2004, 16:39
- דף אישי: הדף האישי של אליה_דור_כהן*
נסיעה בטוחה עם ילדים
אנחנו מתוכננים לטוס לקוסטה ריקה בנובממבר ל-3 שבועות.
לא כ"כ הצלחתי להבין (אולי בגלל שבוקר, אחרי עוד לילה לבנבן....
)
איך טסים בטוח עם תינוקת שתהיה בת שנה וחודש וגם איך עושים את הנסיעות באוטואים ואוטבוסים שם?
היום הקטנה יושבת כבר בכסא הגדול ולא בסלקל שנהיה קצת קטן ולא נראה לי פרקטי לקחת את המפלצת הזו לחו"ל.
לא כ"כ הצלחתי להבין (אולי בגלל שבוקר, אחרי עוד לילה לבנבן....
איך טסים בטוח עם תינוקת שתהיה בת שנה וחודש וגם איך עושים את הנסיעות באוטואים ואוטבוסים שם?
היום הקטנה יושבת כבר בכסא הגדול ולא בסלקל שנהיה קצת קטן ולא נראה לי פרקטי לקחת את המפלצת הזו לחו"ל.
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
נסיעה בטוחה עם ילדים
מה עושה אמא שאין לה רכב או לא נוהגת. וצריכה להגיע עם הילד/ה במונית?
לא יודעת, אבל אם תגלי, תגידי גם לי...
עד עכשיו התניידנו בסל-קל במוניות והיה בסדר גמור. אבל עם בוסטר, לא יודעת מה אעשה.
שמעתי בינתיים על כמה פתרונות חלקיים, תלוי אם את נוהגת או לא.
אם את נוהגת (אבל אין לך רכב), ואם מדובר בנסיעה של כמה ימים אפשר לשכור רכב ואז להחזיק בו את הכיסא כל אותו זמן. שכירת רכב היא רעיון טוב אם לא משתלם לך להחזיק אוטו ביומיום, אבל את צריכה אותו לנסיעות ארוכות מדי פעם.
אם מדובר בנסיעה חד-פעמית למקום "ידידותי" (נאמר בית של חברים) אפשר להשאיר את הכיסא אצלם עד לשימוש הבא או עד החזרה הביתה.
אם את לא נוהגת בכלל, אפשר לעשות עבודת הכנה ולחפש בין תחנות המוניות אחת שיש לה מונית שמותקן בה כיסא בטיחות, ולראות אם ריאלי "לשריין" אותה לנסיעה המתוכננת.
אלה הרעיונות שלי עד עכשיו, ואשמח להחכים (כי אחרת, גם לנו תהיה בעיה החל מגיל שנה, או שניאלץ לקנות אוטו).
לא יודעת, אבל אם תגלי, תגידי גם לי...
עד עכשיו התניידנו בסל-קל במוניות והיה בסדר גמור. אבל עם בוסטר, לא יודעת מה אעשה.
שמעתי בינתיים על כמה פתרונות חלקיים, תלוי אם את נוהגת או לא.
אם את נוהגת (אבל אין לך רכב), ואם מדובר בנסיעה של כמה ימים אפשר לשכור רכב ואז להחזיק בו את הכיסא כל אותו זמן. שכירת רכב היא רעיון טוב אם לא משתלם לך להחזיק אוטו ביומיום, אבל את צריכה אותו לנסיעות ארוכות מדי פעם.
אם מדובר בנסיעה חד-פעמית למקום "ידידותי" (נאמר בית של חברים) אפשר להשאיר את הכיסא אצלם עד לשימוש הבא או עד החזרה הביתה.
אם את לא נוהגת בכלל, אפשר לעשות עבודת הכנה ולחפש בין תחנות המוניות אחת שיש לה מונית שמותקן בה כיסא בטיחות, ולראות אם ריאלי "לשריין" אותה לנסיעה המתוכננת.
אלה הרעיונות שלי עד עכשיו, ואשמח להחכים (כי אחרת, גם לנו תהיה בעיה החל מגיל שנה, או שניאלץ לקנות אוטו).
-
רוקדת_לאור_ירח*
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
נסיעה בטוחה עם ילדים
בעניין מוניות ותחבורה ציבורית, שאלתי בעבר באיזה פורום והיו שם כמה הצעות. מה שאני זוכרת זה:
- לקשור את התינוק/ילד במנשא עלייך ואת עצמך ביחד איתו בחגורת בטיחות. לא אידיאלי, אבל אם הוא קשור איתך הוא לא יכול לעוף לשומקום.
- להקפיד לנסוע באוטובוסים כשיש התלבטות בין מונית שירות ואוטובוס. הטענה שלי היתה שבמוניות שירות אפשר להיקשר, הטענה של מי שענתה לי היתה שבאוטובוס פחות סיכוי להינזק מתאונה. אני, אגב, לא בטוחה שהשתכנעתי, כי א מדובר סתם בבלימת פתע או תאונה קלה, הסיכוי פשוט לעוף הוא גדול כשאין חגורה, כלומר באוטובוס, מאשר במונית שירות.
-
תבשיל_קדרה*
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
נסיעה בטוחה עם ילדים
ואת עצמך ביחד איתו בחגורת בטיחות
אבל החגורת צריכה להיות מתחת לילד, כלומר - להחזיק רק אותך, ולא את הילד. עוד כלומר: לעבור בינך ובין הילד.
אבל החגורת צריכה להיות מתחת לילד, כלומר - להחזיק רק אותך, ולא את הילד. עוד כלומר: לעבור בינך ובין הילד.
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
נסיעה בטוחה עם ילדים
אבל החגורת צריכה להיות מתחת לילד
אז זה בטיחותי או לא בטיחותי? (יש מומחה בליסטיקה בקהל?)
אז זה בטיחותי או לא בטיחותי? (יש מומחה בליסטיקה בקהל?)
-
תבשיל_קדרה*
נסיעה בטוחה עם ילדים
זה תלוי במנשא, ובאופן קשירתו. אני מעריכה שמנשא נוסח 6-מטר-בד (ש-לך תדחוף שם את החגורת בטיחות בפנים) כן בטיחותי.
לדברי בעלי (מהנדס מכונות), הוא לא רואה איך מצליחים להגדיר תקן לדבר כזה.
הכי סביר שה לפתח מנשא שמיועד לזה באופן מיוחד - למשל צריכה להיות דרך יחידה לסגור אותו (כך שהבטיחות אינה תלויה במשתמש), צריך לעשות בדיקות חוזק (לך תבדוק "קשר") וכיו"ב.
(שימי לב שהוא מתיחס לתקן, ולא לבטיחות-נטו).
אם החגורה מקיפה את האמא והתינוק יחד, זה ממש ממש מסוכן לילד: במקרה של תאונה, הוא בגופו מגן על האמא.
לדברי בעלי (מהנדס מכונות), הוא לא רואה איך מצליחים להגדיר תקן לדבר כזה.
הכי סביר שה לפתח מנשא שמיועד לזה באופן מיוחד - למשל צריכה להיות דרך יחידה לסגור אותו (כך שהבטיחות אינה תלויה במשתמש), צריך לעשות בדיקות חוזק (לך תבדוק "קשר") וכיו"ב.
(שימי לב שהוא מתיחס לתקן, ולא לבטיחות-נטו).
אם החגורה מקיפה את האמא והתינוק יחד, זה ממש ממש מסוכן לילד: במקרה של תאונה, הוא בגופו מגן על האמא.
-
מונו_נוקי*
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
נסיעה בטוחה עם ילדים
הבעיה העיקרית שבעצירת פתע האינסטינקט לפשוט את הידיים ואז הילד עלול ליפול.
בזמנו קנינו כסא בטיחות שהוא גם עגלה כשנסענו לחו"ל. ההגיון היה שקשה להחזיק על הידיים גם כיסא וגם ילד ולא רציתי לנסוע ללא כסא בטיחות ולא יכולנו לשכור רכב. בפועל זה היה כסא גרוע ועגלה מחורבנת, אבל אולי יש היום מוצרים יותר טובים(קנינו בסקאל קוראים לזה סיט אנד סקרול )
אם נוסעים אל חברים במונית או בטרמפ, אין בעיה כי ממילא חוזרים הביתה וצריך את הכסא לשני הכיוונים. הבעיה זה כשנוסעים נניח לבלות בפארק צריך למצוא מקום להשאיר את הכסא. לגבי מונית - לא קל למצוא מונית שיש בה גם כסא.
אוטובוס זה ממש בעיה. בזמנו שאלתי על זה באתר של בטרם יש להם גם פורום ושם אמרו שהרע במיעוטו זה לקחת סלקל לאוטובוס אם אינני טועה(אפשר להציץ בפורום)
אני מנסה לקשר לשאלה דומה http://community.walla.co.il/?w=/305/1275/10298002
אפשר להתחלק חצי חצי באוטו. יש לי חברה שמתחלקת עם אחותה כיוון שמכונית בארץ זה דבר יקר כל כך.
בזמנו קנינו כסא בטיחות שהוא גם עגלה כשנסענו לחו"ל. ההגיון היה שקשה להחזיק על הידיים גם כיסא וגם ילד ולא רציתי לנסוע ללא כסא בטיחות ולא יכולנו לשכור רכב. בפועל זה היה כסא גרוע ועגלה מחורבנת, אבל אולי יש היום מוצרים יותר טובים(קנינו בסקאל קוראים לזה סיט אנד סקרול )
אם נוסעים אל חברים במונית או בטרמפ, אין בעיה כי ממילא חוזרים הביתה וצריך את הכסא לשני הכיוונים. הבעיה זה כשנוסעים נניח לבלות בפארק צריך למצוא מקום להשאיר את הכסא. לגבי מונית - לא קל למצוא מונית שיש בה גם כסא.
אוטובוס זה ממש בעיה. בזמנו שאלתי על זה באתר של בטרם יש להם גם פורום ושם אמרו שהרע במיעוטו זה לקחת סלקל לאוטובוס אם אינני טועה(אפשר להציץ בפורום)
אני מנסה לקשר לשאלה דומה http://community.walla.co.il/?w=/305/1275/10298002
אפשר להתחלק חצי חצי באוטו. יש לי חברה שמתחלקת עם אחותה כיוון שמכונית בארץ זה דבר יקר כל כך.
-
תבשיל_קדרה*
נסיעה בטוחה עם ילדים
הבעיה זה כשנוסעים נניח לבלות בפארק צריך למצוא מקום להשאיר את הכסא. לגבי מונית - לא קל למצוא מונית שיש בה גם כסא.
אולי אפשר להזמין מונית, להשאיר אצלו את הכסא בתא-מטען, ולהזמין אותו אחד בחזור.
זה יכול לעבוד טוב אם מוצאים נהג שהוא "הקבוע שלך".
אולי אפשר להזמין מונית, להשאיר אצלו את הכסא בתא-מטען, ולהזמין אותו אחד בחזור.
זה יכול לעבוד טוב אם מוצאים נהג שהוא "הקבוע שלך".
-
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
נסיעה בטוחה עם ילדים
כן, שמעתי על זה.
http://www.tripleplayproducts.com/
לא נראה לי שיש מוצרים אחרים
אני לא ממש מבינה את ההיגיון מאחורי ההמלצות של "בטרם" - למשל, למה לשבת מאחורי מושב רגיל (אינסטינקטיבית העדפתי עד עכשיו לשבת מאחורי אחת המחיצות, הרגשה "מוגנת" יותר), או באיזה מקום ניתן להציב סלקל באוטובוס כך שיהיה בטוח. אבל אנסה ליישם מה שאפשר (ועדיין לא נראה לי הרעיון של לקחת סלקל לאוטובוס).
בכל אופן, מצחיק שהוא אומר "ילד בגיל מושב בטיחות ומעלה - שיישב על מושב האוטובוס/רכבת ונותר רק לקוות לטוב". וההורים של הילד מה? ושאר הנוסעים? באוטובוס הרי אף אחד לא חגור...
- עם כל מפתחות המנשאים שמסתובבות ב"באופן", אולי מישהי תרים את הכפפה?

- קליקים כמו של בייבי ביורן, סלגוזל או ארגו נראים לי די בטיחותיים לעניין זה, לא? הבעיה היא יותר עם הבד והתפרים שלו.
כן, שמעתי על זה.
http://www.tripleplayproducts.com/
לא נראה לי שיש מוצרים אחרים
אני לא ממש מבינה את ההיגיון מאחורי ההמלצות של "בטרם" - למשל, למה לשבת מאחורי מושב רגיל (אינסטינקטיבית העדפתי עד עכשיו לשבת מאחורי אחת המחיצות, הרגשה "מוגנת" יותר), או באיזה מקום ניתן להציב סלקל באוטובוס כך שיהיה בטוח. אבל אנסה ליישם מה שאפשר (ועדיין לא נראה לי הרעיון של לקחת סלקל לאוטובוס).
בכל אופן, מצחיק שהוא אומר "ילד בגיל מושב בטיחות ומעלה - שיישב על מושב האוטובוס/רכבת ונותר רק לקוות לטוב". וההורים של הילד מה? ושאר הנוסעים? באוטובוס הרי אף אחד לא חגור...
-
מונו_נוקי*
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
נסיעה בטוחה עם ילדים
גם שאר הנוסעים מקווים לטוב.........
את יכולה להתקשר לשאול שאלות או בפורום.הם נורא נחמדים.
חוצמיזה אולי תנסי בעצמך את הכסא. אולי אני סתם ביקורתית מדי:-P . הוא היה בסדר בשדה תעופה אבל עם מדרכות רעועות זה ממש לא.
אגב אם שוכרים רכב בחו"ל אפשר לשכור עם כסא.
את יכולה להתקשר לשאול שאלות או בפורום.הם נורא נחמדים.
חוצמיזה אולי תנסי בעצמך את הכסא. אולי אני סתם ביקורתית מדי:-P . הוא היה בסדר בשדה תעופה אבל עם מדרכות רעועות זה ממש לא.
אגב אם שוכרים רכב בחו"ל אפשר לשכור עם כסא.
נסיעה בטוחה עם ילדים
יש לי כמה שאלות:
ברוב המכוניות הלא חדשות מאד, יש בספסל האחורי שתי חגורות שמגיעות מלמעלה ("בהצלב") במושבים הקיצוניים. במושב האמצעי יש חגורה למותן בלבד.
וכשאני חושב בהקשר הזה על הבת שלי, אני פשוט מפסיק לחשוב תיכף ומיד....
לכן, לדעתי- 3 ילדים מאחור, ברכב כזה אינה בטיחותית.
מה דעתכם?
ברוב המכוניות הלא חדשות מאד, יש בספסל האחורי שתי חגורות שמגיעות מלמעלה ("בהצלב") במושבים הקיצוניים. במושב האמצעי יש חגורה למותן בלבד.
- האם בטיחותי מספיק בעינכם לחגור שם ילד מעל גיל 8? (האם בטיחותי למבוגר...?)
- האם חוקי?
- האם בטיחותי/חוקי מספיק בעינכם לחגור שם כסא בטיחות?
וכשאני חושב בהקשר הזה על הבת שלי, אני פשוט מפסיק לחשוב תיכף ומיד....
לכן, לדעתי- 3 ילדים מאחור, ברכב כזה אינה בטיחותית.
מה דעתכם?
-
יונת_שרון*
נסיעה בטוחה עם ילדים
האם בטיחותי/חוקי מספיק בעינכם לחגור שם כסא בטיחות?
זה תלוי בכסא -- קרא את הוראות היצרן.
זה תלוי בכסא -- קרא את הוראות היצרן.
נסיעה בטוחה עם ילדים
הייתי רוצה להתייחס אני מעדיפה לא לנהוג כשהקטנציק לידי בסל קל זה נראה לי לא בטיחותי במידה והוא מסיח את דעתי מהכביש כי משהו מפריע לו.
-
פלוני_אלמונית*
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
נסיעה בטוחה עם ילדים
ראו מה קרה כשאבא לא הקפיד על קסדה לילד שלו בסקי. הילד נפגע ומת! אילו היתה לו קסדה (מחוייב שם על פי חוק) הוא היה ניצל. אז כן, שבוע שלם לא קרה כלום אבל ביום האחרון הוא איבד את הבן שלו.
-
עולם_ומלואו*
- הצטרפות: 20 פברואר 2005, 20:31
- דף אישי: הדף האישי של עולם_ומלואו*
נסיעה בטוחה עם ילדים
מחפשת תשובה דחופה
מחר אני צריכה לנסוע עם הקטנטן במונית
האם חייבים לקחת סלקל או שאפשר גם במנשא ואני חגורה ביחד איתו
באתר של בטרם והכלל ברחבי הרשת לא מצאתי תשובות ברורות
אשמח למידע בדפבית שלי
תודה!
האם חייבים לקחת סלקל או שאפשר גם במנשא ואני חגורה ביחד איתו
באתר של בטרם והכלל ברחבי הרשת לא מצאתי תשובות ברורות
אשמח למידע בדפבית שלי
תודה!
-
שלולית_י*
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
נסיעה בטוחה עם ילדים
ניסית להתקשר ללצחברת המוניות ולשאול אותם?
ניסית להתקשר ללצחברת המוניות ולשאול אותם?
-
ה_עוגיה*
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
נסיעה בטוחה עם ילדים
עולם ומלואו: לא יודעת מה האספקט החוקי של העניין רק רוצה להזהיר שאם את מתכוונת להיחגר איתו כשהוא במנשא, עדיף שהחגורה תעבור בינך ובין המנשא ולא מעל שניכם כי במקרה של עצירת פתע, חגורה מעל שניכם עלולה להסתיים בתינוק מחוץ.
אם הייתי צריכה לבחור בעצמי מה לעשות הייתי הולכת על סלקל, לא משנה מה אומר החוק.
אם הייתי צריכה לבחור בעצמי מה לעשות הייתי הולכת על סלקל, לא משנה מה אומר החוק.
-
אפרת_מ*
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2003, 22:08
- דף אישי: הדף האישי של אפרת_מ*
נסיעה בטוחה עם ילדים
אם את שמה אותו עליך במנשא עדיף לך לשים את החגורה רק בחלק התחתון שלה
הכי טוב לשים את החגורה בינך לבין התינוק. כך שההורה חגור, החגורה תעצור אותו במקרה הצורך,
התינוק יחד עם המנשא, "לבושים" אחרי שההורה חגר את עצמו. כך שהחגורה לא מוחצת את הילד, אך כן שומרת על פלג גופו העליון של ההורה.
הכי טוב לשים את החגורה בינך לבין התינוק. כך שההורה חגור, החגורה תעצור אותו במקרה הצורך,
התינוק יחד עם המנשא, "לבושים" אחרי שההורה חגר את עצמו. כך שהחגורה לא מוחצת את הילד, אך כן שומרת על פלג גופו העליון של ההורה.