נזקי משקה קולה

אנונימי

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי אנונימי »

מדהים! בדיוק ציינתי בדף אחר, בתשובה לדברי בשמת ("הקיצוניים") על זה שקולה זה זבל, שפעם קיבלתי אימייל העוסק במה אפשר לעשות בקולה.
והיום, קיבלתי אימייל דומה מאד, שנראה לי שיהיה לכם מענין לקרוא, והריהו לפניכם:
מידע בנושא מים או קולה?

כולנו יודעים שמים חשובים אבל אף פעם לא שמו את הדברים בצורה כזו מול עינינו:

מים:
  1. 75% מכל האמריקאים סובלים מהתייבשות כרונית.
  2. אצל 37% מהאמריקאים מנגנון הצימאון כל כך חלש עד שהם טועים וחושבים שמדובר ברעב.
  3. אפילו התייבשות קלה יכולה להוריד את המטבוליזם של האדם עד 3%.
  4. כוס אחת של מים תעצור את תחושת הרעב הלילי של כמעט 100% מעושי הדיאטות.
  5. מחסור במים הוא הגורם מס' 1 לעייפות במשך היום.
  6. מחקרים מראים ש 10-8 כוסות מים ביום יכולות להקל באופן משמעותי על כאבי פרקים וגב עד ל- 80% מהסובלים.
  7. ירידה של 2% בכמות המים בגוף יכולה לגרום לבלבול בזיכרון לטווח הקצר, בעיות עם חשבון פשוט וקושי ביצירת מיקוד על מסך המחשב או דף מודפס.
  8. שתיית 5 כוסות מים בכל יום מורידה את הסיכון של סרטן המעי ב- 45% ויכולה להוריד את הסיכון בסרטן חזה עד 79% וכן 50% פחות סיכוי לקבל סרטן בשלפוחית.
ועכשיו ל"סגולות" של הקולה:
  1. במדינות רבות בארה"ב סיירת הכבישים מחזיקה שני גלונים של קולה במשאית כדי לשטוף את הכביש מסימני דם אחרי תאונות דרכים (לא עלינו).
  2. ניתן לשים סטייק T בתוך קערית עם קולה והסטייק יעלם תוך יומיים.
  3. כדי לנקות שירותים: שפכו פחית קולה לתוך השירותים ותנו לו לעמוד שעה אחת. אחרי שעה הורידו את המים. החומצה בקולה מסירה את כל הכתמים מהשירותים.
  4. כדי לנקות חלודה מבטריה של מכונית: שפכו פחית קולה על הטרמינלים של הבטריות כדי להמס את כל החלודה.
  5. כדי לשחרר מנעול חלוד: ניגוב המנעול במטלית ספוגה בקולה ישחרר את החלודה.
  6. כדי להסיר שמן (וגריז) מבגדים: רוקנו פחית של קולה לתוך ערימת בגדים מוכתמים בשמן, הכניסו למכונת כביסה וכבסו כרגיל. הקולה תעזור לשחרר את השמן.
  7. קולה עוזרת לנקות את שמשת המכונית מערפל כבישים.
לידיעתכם:
  1. החומר הפעיל בקולה הוא חומצה פוספורית. ה- pH שלו הוא 2.8. שימו מסמר בתוך קולה והוא יתמוסס תוך 4 ימים.
  2. חומצה פוספורית שואבת סידן מתוך העצמות דבר הגורם לאוסטיאופורוזיס.
  3. כדי להסיע סירופ קולה (החומר המרוכז) המשאית צריכה לנסוע עם שלט של חומרים מסוכנים.
  4. המפיצים של קולה משתמשים במשקה כדי לנקות את מנועי המשאיות שלהם כבר 20 שנה!
עכשיו - השאלה הנשאלת היא: האם את/ה רוצה כוס מים או כוס קולה???!!!
רוני_בלוני*
הצטרפות: 10 מאי 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רוני_בלוני*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי רוני_בלוני* »

האמת אני מכורה לבמבה וקולה (ביחד).
רוני_בלוני*

נזקי משקה קולה

למי שיש לחץ דם נמוך מדי, קולה מכילה קפאין וזה מעורר. אולי זה טוב? מעלה את לחץ הדם?
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי עוף_החול* »

בכדי להבין מה ההשפעה של קולה אנ מציעה ניסוי קטן.
קחו ילד צעיר (עד גיל 10) שאכל ושתה ביומיים שלפני הניסוי רק אוכל מאוזן ומים. ולא צרך ממתקים.
תנו לו לשתות כוס אחת 250 cc של קוקה קולה.
עכשיו שבו והתבוננו בו.

תוך דקות הילד יתחיל להשתולל, להיות חסר מנוחה, עליז מדי עד כדי עצבני. בטווח של חצי שעה הוא גם יתחיל לבקש שתיה נוספת ודברי מאכל מתוקים או מלוחים במיוחד. ההשפעה תארך מס' שעות. בסיומן הילד יהיה עייף ועצוב מעט או כעוס.

לא מאמינים לי? תנסו בעצמכם.

<בקי נגד אקסטזי לילדים - אפילו אם הוא חוקי ובאישור משרד הבריאות>
שני_שני*
הצטרפות: 07 מאי 2004, 22:19

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי שני_שני* »

סקרנית- מישהי(ו) יודעת מהו המקור של הנתונים האלה (מעניינים אותי בעיקר הנתונים שקשורים לשתיית מים והקלה בכאבים...)?
הייתי שמחה לקרוא עוד....
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי יערת_דבש* »

תודה, סקיפית! גדול.
לא למחוק את הדף הזה בחיים, גם אם זו הודעתו האחרונה http://www.signprint.com.br/clientes/img/logos/[po]coca cola[/po].gif
הדף_של_מיכלי*
הצטרפות: 14 יוני 2004, 23:11
דף אישי: הדף האישי של הדף_של_מיכלי*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי הדף_של_מיכלי* »

אני ממש לא סובלת טעם של קולה (ובמבה)...
לגבי לשתות כוס מים לפני השינה נגד רעב בלילה - עדיף לקום כל שניה לשרותים?!?!
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי רועי_שרון* »

אני נוטה לא להאמין למיילים מהסגנון הזה, כי זה תמיד נשמע לי יותר מדי יפה בשביל להיות נכון. אבל אני חושב שזה שווה התייחסות פרטנית:
  • במדינות רבות בארה"ב סיירת הכבישים מחזיקה שני גלונים של קולה במשאית כדי לשטוף את הכביש מסימני דם אחרי תאונות דרכים (לא עלינו). -- טוב, כמובן שאי-אפשר לוודא את הדבר הזה.
  • ניתן לשים סטייק T בתוך קערית עם קולה והסטייק יעלם תוך יומיים. -- עשינו את הניסיון הבא: לקחנו שן שנפלה לאחד מילדינו, ושמנו אותה בקולה למשך ארבעה ימים. לשן לא קרה דבר, למעט זה שהיא קצת השחירה. השן לא אוכלה, לא נעלמה, לא ניבעו בה חורים, וייתכן שאת הצבע אפשר היה לנקות עם משחת שיניים. לא ניסינו.
  • כדי לנקות שירותים: שפכו פחית קולה לתוך השירותים ותנו לו לעמוד שעה אחת. אחרי שעה הורידו את המים. החומצה בקולה מסירה את כל הכתמים מהשירותים. -- הקולה חומצית, אז ברור שהיא יותר יעילה בניקוי מאשר סתם מים. אז מה? גם מיץ תפוזים יעזור.
  • כדי לנקות חלודה מבטריה של מכונית: שפכו פחית קולה על הטרמינלים של הבטריות כדי להמס את כל החלודה. -- טוב, הבנתי כבר שאפשר לנקות עם הקולה כל מיני דברים. אפשר להוסיף עוד לרשימה: פחים של בתי חולים, החלק הפנימי של כורים אטומיים, ביוב -- כמה שזה יותר ממאיר זה יותר טוב.
  • כדי לשחרר מנעול חלוד: ניגוב המנעול במטלית ספוגה בקולה ישחרר את החלודה. -- טוב, הבנתי, הקולה טובה לניקוי. אבל דווקא כאן נראה לי שזה לא יעבוד: חלודה היא תחמוצת, וממש לא ברור לי איך חומצה מנקה תחמוצת. אפילו עם מים סתם זה נראה לי דבילי לנקות חלודה, אז עם קולה?
  • כדי להסיר שמן (וגריז) מבגדים: רוקנו פחית של קולה לתוך ערימת בגדים מוכתמים בשמן, הכניסו למכונת כביסה וכבסו כרגיל. הקולה תעזור לשחרר את השמן. -- הקולה מנקה דברים ממאירים. הבנתי. Move on...
  • קולה עוזרת לנקות את שמשת המכונית מערפל כבישים. -- מה זה ערפל כבישים? ערפל אני מכיר. נראה לי דבילי לנקות ערפל עם קולה, כי כל השמשה תהפוך להיות דביקה וטונות של אבק וחרקים ידבקו אליה. אבל אם זה מה שעושה לכם את היום אז נקו אותה עם קולה.
  • החומר הפעיל בקולה הוא חומצה פוספורית. ה- pH שלו הוא 2.8. שימו מסמר בתוך קולה והוא יתמוסס תוך 4 ימים. -- החומר הפעיל במיץ תפוזים הוא חומצה ציטרית, וה-pH שלו הוא 3.2, ואילו במיץ לימון ה-pH הוא 2.2. לגבי התמוססות המסמר -- לא ביצעתי את הניסוי הזה, אבל אני משוכנע שבדיוק כמו בניסוי עם השיניים, אם אני אעשה את הניסוי הזה יתברר שהוא עוד אגדה אורבנית.
  • חומצה פוספורית שואבת סידן מתוך העצמות דבר הגורם לאוסטיאופורוזיס. -- יש מלא דברים שגורמים לאוסטיאופורוזיס. למי שיש בעיה עם זה, שייזהר.
  • כדי להסיע סירופ קולה (החומר המרוכז) המשאית צריכה לנסוע עם שלט של חומרים מסוכנים. -- החומר המרוכז אינו מדולל, ולכן הריכוז שלו גבוה יותר. בדיוק כמו שכשמובילים תרכיז תפוזים או תרכיז לימון.
  • המפיצים של קולה משתמשים במשקה כדי לנקות את מנועי המשאיות שלהם כבר 20 שנה! -- איזו דמגוגיה זולה. תמונה נהדרת: המפיצים שיודעים כמה שהקולה רעה, שוטפים איתה את המכוניות וצוחקים על הלקוחות המטומטמים שצורכים את המשקה. נו באמת. מישהו מוכן להתערב איתי על כסף שהמפיצים לא שוטפים את מנועי המשאיות בזה?
בעצם, הטענה המרכזית שיש כאן היא שקולה היא חומצית. זה נכון, אבל גם מיצי פירות שונים חומציים באותה המידה. אני לא חושב שקולה זה דבר בריא כמו מים או כמו מיץ תפוזים, ובטוח שעדיף לשתות מים. אבל אם הבעיה עם קולה נעוצה בחומציות שלה, אז אותי זה לא משכנע.
בקי, בדיוק בגלל התכונות שתיארת אני נוהג לשתות קולה תוך כדי נסיעה -- זה שומר אותי עירני.
כובע_נזיר*
הצטרפות: 19 יוני 2004, 10:43

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי כובע_נזיר* »

יש אתר של חנן כהן, בודק כל מיני מכתבים ואזהרות שמסתובבים ברשת, כולל תרומות מח עצם או העברת מכתב לרשימות תפוצה כדי לקבל תמיכה לחולים שלא נדע,
הנה על קולה:
http://info.org.il/irrelevant/found.php ... 7%E5%EC%E4
הד_בר_ניסן*
הצטרפות: 07 ספטמבר 2001, 00:43
דף אישי: הדף האישי של הד_בר_ניסן*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי הד_בר_ניסן* »

רועי אני אגיש עליך תלונה ל לשמור על רוח האתר.
זה לא באופן טבעי הרציונליות שאתה מפעיל פה.
;-)
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

בדיוק בגלל התכונות שתיארת אני נוהג לשתות קולה תוך כדי נסיעה – זה שומר אותי עירני.
וגם למקרה שהאוטו יתקע ותצטרך לנקות את המנוע או המצבר! ;-)
> מתכופפת <
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

ואגב, הבעיה בקולה היא לא החומציות (או לא רק החומציות) אלא הרעלים, שחלקם מצטברים בכבד בצורה מסודרת (אבל לא בריאה) וחלקם מתפזרים בשאר הגוף. שלא לדבר על זה שקפאין ממכר.
אנונימי

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי אנונימי »

להזכירכם, אני רק ציטטתי אימייל שהגיע ללא מקורות שיקחו אחריות על התוכן.
בסתר ליבי, קיויתי שרועי (או יונת) יעשו את הניסויים וישתפו אותי בתוצאות...
אז לפחות בזה הצליח לי;-) - תודה רבה :-)

בכל מקרה, השילוב של דברי רועי:
יש מלא דברים שגורמים לאוסטיאופורוזיס. למי שיש בעיה עם זה, שייזהר.
עם דברי בקי:
תוך דקות הילד יתחיל להשתולל, להיות חסר מנוחה, עליז מדי
יכולים להועיל, כי הדרך הטובה ביותר להילחם באוסטיאופורוזיס, למיטב הבנתי, היא על ידי פעילות גופנית.

ועכשיו אני תוהה, האם קולה יותר זול או יותר יקר מחומרי ניקוי סטנדרטיים, והאם לא עדיף להשתמש בקולה בעצם, כי היא נראית לי הרבה פחות מזיקה לסביבה מדטרגנטים רגילים.

כובע נזיר,
תודה על הקישור של חנן כהן |Y|
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ועכשיו אני תוהה, האם קולה יותר זול או יותר יקר מחומרי ניקוי סטנדרטיים, והאם לא עדיף להשתמש בקולה בעצם, כי היא נראית לי הרבה פחות מזיקה לסביבה מדטרגנטים רגילים.
בכל זאת היא מאוד מזיקה לסביבה, החל מתהליך הייצור שלה.
לעומת זאת, יש ויש חומרי ניקוי שאינם מזיקים לסביבה, טבעיים. אפילו חלקם מוזכרים פה באתר (אני עם מוח המסננת שלי, שוב לא זוכרת איך לחפש את הדפים האלה. משהו על חומרים ידידותיים לסביבה? נקיון ידידותי לסביבה?). נדמה לי שמלח בישול עם קליפת הלימון שגמרת לסחוט, סודה לשתייה וחומץ פשוט נמנים עמם.

אגב, כשקראתי את שם הדף חשבתי שאת הולכת לדון בפסק ההלכה של הרב עובדיה יוסף (נדמה לי, תקנו אותי אם טעיתי) שהורה שאם אין מים אפשר ליטול ידיים בקוקה קולה. (הרס אותי פסק ההלכה הזה).
יערת_דבש*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי יערת_דבש* »

רועי שרון,
בדיוק כמו שכשמובילים תרכיז תפוזים או תרכיז לימון.
גם במקרה כזה יש שלט |!| אזהרה?
רועי_שרון*

נזקי משקה קולה

כל חומצה בריכוז מספיק גבוה חייבת להיות מובלת עם שלטי אזהרה מתאימים.
יערת_דבש*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי יערת_דבש* »

ומה לגבי החומצה הפוספורית?
רועי_שרון*

נזקי משקה קולה

מה השאלה לגביה?
יערת_דבש*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי יערת_דבש* »

הבנתי לגבי החומציות.
מה הקטע של ה "פוספורית"? זה רעל?
רועי_שרון*

נזקי משקה קולה

פוספורי זה בעברית זרחני, כלומר, חומצה שנוצרת מזרחן.

לפי מיטב ידיעתי זרחן הוא אכן רעיל (אני לא יודע לגבי חומצה זרחנית), אבל כך גם חומצה כלורית (שאם אני זוכר נכון משיעורי הכימיה לפני 20 שנה, נוצרת בכמויות קטנות באופן ספונטני ממלח בישול ומים), וכן גם רכיבים רבים אחרים במאכלים שונים. בכל מקרה, בקולה החומצה הפוספורית נמצאת בריכוז של 0.2%~0.3% -- כנראה נמוך מדי בשביל להוות סכנה אמיתית. אולי כשזה מצטבר בכבד לאחר הרבה מאד בקבוקי קולה, זה עלול להיות מסוכן. לא יודע.
אנונימי

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי אנונימי »

אז לפארק הירדן אפשר להביא קולה בתור חומר ניקוי (ובתור תחליף למים לנטילת ידים), אם נצטרך?

< ליאת משתאה לנוכח יכולתו של כל דף, אוילי ככל שלא יהיה, לא להישכח עד שימוצו כל הדברים שאפשר להגיד עליו :-) >
מאמא_מאוהבת*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2003, 01:27
דף אישי: הדף האישי של מאמא_מאוהבת*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי מאמא_מאוהבת* »

אני פעם עשיתי ניסוי עם קולה: שמתי חתיכת חזה עוף בקולה. ליומיים. בכלי פתוח. אחרי יומיים זה נראה דוחה ביותר: נוזל בצבע שלא קיים בטבע ומשהו בלי צורה מוגדרת צף בפנים.
להיעלם העוף לא נעלם. חומרי גלם (קולה ועוף) שינו צבעם ומרקמם המקוריים. לדעתי, גם אם הייתי שמה את העוף בכוס מים ליומיים זה לא היה נראה מעורר תאבון.
ובלי כל קשר, אני לא צריכה לחפש סיבות לא לשתות קולה. אנחנו לא שותים את זה כבר שנים. וגם לא מחזיקים בשביל האורחים.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

ליאת משתאה לנוכח יכולתו של כל דף, אוילי ככל שלא יהיה, לא להישכח עד שימוצו כל הדברים שאפשר להגיד עליו
אם כן, אני חיבת להוסיף עוד פרט מידע חשוב:
קולה זה לא טעים.
רועי_שרון*

נזקי משקה קולה

דה גוּסטיבּוּס את קוֹלוֹריבּוּס נוֹן אסט דיספּוּטנדוּם.

<בניסיון (נואש משהו, אני מודה) לא לאכזב את ליאת>
אנונימי

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי אנונימי »

גילה,
בתור מישהי שלא שותה קולה בכלל, חולקת על טעמך. לטעמי זה נחמד. קצת מתוק מדי לרוב, אבל עם לימון זה די נחמד.
< ליאת סובלת מהגאזים של משקאות מוגזים, למעט בירה שחורה מאלט, ולכן לא שותה מהם >

רועי,
לטינית? אלְלָי! אפשר תרגום?
< נסיונות נואשים נשמע כל כך דרמטי. עושה הרגשה נעימה משהו, כאילו אני חלק מאיזו אופרת סבון ;-) >
חיפושית*
הצטרפות: 16 מרץ 2004, 18:29

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי חיפושית* »

קולה זה רעל טעים .... למי שאוהב כמובן ......
ובדיוק כמו סיגריות גם קולה מסוכנת (כמובן שהכל תלוי במינון) .... ההבדל הוא שהיא כן מאושרת לשתייה כמו עוד המון פרטי מאכל/שתיה שלא ראויים למאכל אדם...אז מה אומרים שגם פולמולה לא מזיקה.... :-)
וחוץ מזה הבחנתי שברגע שאדם X ניזון מאוכל ,שכן ראוי כמו אורגני,על כל צורותיו האכילים ראו הפלא ופלא מגלה כי הוא ניגעל מכל המאכלים האחרים המעובדים והמיוצרים בתהליך עיבוד ללא שום קשר בינם לבין מזון אמיתי או שתייה.
פשוט החייך מסוגל שוב להבחין ביןמזון ושתיה ראויים ולבין אלה שלא.

<זו דעתי כמובן @} >
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי שרה_ק* »

מצאתי קישור על קוקה קולה
הרבה מהדברים שכתוב על זה הם לא נכונים. למשל אי אפשר להמיס שן או מסמר... אם זה היה נכון הפחיות שמכילות את הקולה לא היו נמסות מעצמן?
אבל בכל אופן כל העסק לא נראה לי בריא, ולא אשתה את הרעל הזה!
רועי_שרון*

נזקי משקה קולה

לטינית? אלְלָי! אפשר תרגום? -- זה מושאר כאתגר (לא ממש חשוב) לצופים בבית.

בדיוק כמו סיגריות גם קולה מסוכנת -- זה ממש לא דומה. לא ההשפעות, לא הסיכון, ולא המידה בה זה ממכר. זה לא עניין של מינון, אלא של החומרים שבמוצר.
אמבט_ים*
הצטרפות: 18 מרץ 2003, 00:27
דף אישי: הדף האישי של אמבט_ים*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי אמבט_ים* »

ראיתי את הדף ולא נכנסתי כי אמרתי לעצמי נו זה ברור, קולה זה רעל. אבל המידע על המים ממש חיוני עבורי, לא ידעתי.
וגם תהיתי אם האינפורמציה על הקולה לא מדוייקת, למי יש אינטרסט להביא לידעתנו את המידע השגוי הזה? שמעתי שקולה דווקא התחילה כתרופה (אין לי כח לקרא את הקישור) יש בזה שמשהו?
עשב_בשדך*
הצטרפות: 01 יולי 2004, 17:56
דף אישי: הדף האישי של עשב_בשדך*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי עשב_בשדך* »

וחוץ מזה הבחנתי שברגע שאדם X ניזון מאוכל ,שכן ראוי כמו אורגני,על כל צורותיו האכילים ראו הפלא ופלא מגלה כי הוא ניגעל מכל המאכלים האחרים המעובדים והמיוצרים בתהליך עיבוד ללא שום קשר בינם לבין מזון אמיתי או שתייה.
פעם הייתי אוכל כמו כולם, ושותה (גם קולה ל"א) כמו כולם, אבל מאז שהתחלתי לדאוג לאוכל בריא, (לא שאני אוכל רק אוכל אורגני (לצערי), אבל משתדל לאוכל אוכל בריא יחסית), אפילו מראה הקולה מזעזע אותי, ולחשוב שיש כאלה ששותים את הדבר הזה... ומיץ פטל... וקרטיב (כחול)...:-S ובנזין (בעצם אנשים לא שותים בנזין... עדיין...)
מצד שני יכול להיות שזה נובע משיכנוע עצמי.

שמעתי שקולה דווקא התחילה כתרופה (אין לי כח לקרא את הקישור) יש בזה משהו?
גם אני שמעתי את זה, כתרופה נגד שיעול, ושמעתי גם שזה עובד. לא יודע...
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי שרון_ג* »

דה גוּסטיבּוּס את קוֹלוֹריבּוּס נוֹן אסט דיספּוּטנדוּם.
משהו בסגנון "על טעם וריח אין להתווכח"?
שרון_ג*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי שרון_ג* »

gustus=טעם
color= צבע
disputare= להתווכח
בלשנית_אנונימית*
הצטרפות: 13 יולי 2004, 10:32

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי בלשנית_אנונימית* »

קולה אני שונאת, אבל כמו שאמרו החכמים ורועי שרון

De gustibus non est disputatum . (לאחר בדיקה מצאתי רק גרסה כזאת של הפתגם).

<רועי, כבר ב 2001 אמרת את זה...., ראה בדף הטריוויה>
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי פלוני* »

ובנזין (בעצם אנשים לא שותים בנזין... עדיין...)

כדברי השיר הידוע:

"הם לא אוכלים חצץ ולא שותים בנזין"
יעל_צ*
הצטרפות: 04 מאי 2004, 21:31
דף אישי: הדף האישי של יעל_צ*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי יעל_צ* »

different cokes for different folks

<אתמול בלילה נפלה לבן שלי שן. אולי הזדמנות לנסות את ניסוי הקולה המפורסם. רק שאין לי קולה בבית>
שרון_ג*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי שרון_ג* »

מצאתי רק גרסה כזאת של הפתגם
כן, יש לציין שבאהבלותי אני קודם ניסיתי להבין מה כתוב, ורק אחרי שקלטתי על מה מדובר, וכתבתי לעיל (קודם כותבת אח"כ חושבת...לא טוב!), עלה במוחי הקודח הרעיון החדשני לגגל חלק מהמילים (כי לא הייתי בטוחה שצדקתי בפירוש שלי). וגם אני מצאתי רק את הגירסה הזאת, שלא כוללת את הקולוריבוס.
ואז חשבתי - האם קולוריבוס זה אכן צבע?
שהרי קצת קשה לומר "על טעם וצבע אין להתווכח"
אולי יותר "טעם הוא לא כמו צבע - עליו אין להתווכח" :-)
רועי_שרון*

נזקי משקה קולה

בדקתי בספר פתגמים בלטינית, והפתגם מופיע שם כולל הקולוריבוס. אבל אני מניח שהוא בסדר גם בלי.
חנן_כהן*
הצטרפות: 15 יולי 2004, 22:29
דף אישי: הדף האישי של חנן_כהן*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי חנן_כהן* »

איזה יופי שאני יכול לדעת מאיפה מגיעים אלי. רועי, אפשר לקשר מהאתר שלי לניסויים שלך? חוצמזה, ההיום התקנתי צ'יק צ'אק לצרכי הפרטיים.
תבשיל_קדרה*

נזקי משקה קולה

חלודה היא תחמוצת, וממש לא ברור לי איך חומצה מנקה תחמוצת.
ככה (ראו הסתיגות.למטה, שרירי הכימיה שלי חלודים לגמרי):
בתחמוצת, החמצן נקשר למתכת.
חומצה (למשל H+) תקשר לחמצן (יהפכו יחד למים), ותשחרר את המתכת של התחמוצת.

> זה בהנחה שאיני הופכת את הסימנים. יש כימאי בקהל? <
רועי_שרון*

נזקי משקה קולה

חנן כהן, לגבי הקישורים תרגיש חופשי. וחוץ מזה תהנה מהצ'יק צ'ק, ואתה מוזמן "לכתוב אלי" mailto:roysharon@hotmail.com אם יש לך בעיות.

גילה, סחתיין על הזכרון. זה מיד הזכיר לי שיש משהו שקשור לעוצמה של הקשרים שיוצרת החומצה עם החמצן שבתחמוצת בהשוואה לקשרים הקיימים בין החמצן למתכת... לא זוכר איך קוראים לזה. איפה הספר העבה השחור ששמרתי כל השנים למקרה שכל המחשבים ימותו בהתקפת EPM במלחמת העולם הבאה? בטח יונת זרקה. שום חשיבה לטווח רחוק אין לה. המממ.
תבשיל_קדרה*

נזקי משקה קולה

:-D
(על הספר השחור)
שרון_ג*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי שרון_ג* »

שיש משהו שקשור לעוצמה של הקשרים שיוצרת החומצה עם החמצן שבתחמוצת בהשוואה לקשרים הקיימים בין החמצן למתכת... לא זוכר איך קוראים לזה.
דרגת חימצון או משהו כזה.
אמא_אינקובטור*
הצטרפות: 19 יוני 2003, 13:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_אינקובטור*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי אמא_אינקובטור* »

בטח יונת זרקה. שום חשיבה לטווח רחוק אין לה. המממ.

אז זו הסיבה שבביתנו נמצאים כל כתבי סירס זימנסקי לדורותיהם?
רועי_שרון*

נזקי משקה קולה

אמא אינקובטור, זה בשביל שתוכלו לספר לילדים על איש פלאי. :-)
תבשיל_קדרה*

נזקי משקה קולה

סילחו לי, אבל אני לא יכולה שלא לתרגם את המונח הנ"ל :-P
תמונה
אנונימי

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי אנונימי »

אז זו הסיבה שבביתנו נמצאים כל כתבי סירס זימנסקי לדורותיהם?
את מעוניינת להעביר-אותם-הלאה? נשמח בהם מאד :-)

גילה,
סבבא על התמונה, אבל מה הקשר?

< ליאת הכי אוהבת ארטיק כחול, שצובע את כל הפה והשפתיים בכחול. למה למה למה הפסיקו לעשות ארטיק ענבים בכחול??? >
< ומאד אהבה את הסרט סופרמן בצעירותה... >
שמיכת_טלאים*
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 14:42

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי שמיכת_טלאים* »

במדינות רבות בארה"ב סיירת הכבישים מחזיקה שני גלונים של קולה במשאית כדי לשטוף את הכביש מסימני דם אחרי תאונות דרכים (לא עלינו).
המפיצים של קולה משתמשים במשקה כדי לנקות את מנועי המשאיות שלהם כבר 20 שנה!
רק עכשיו ראיתי את הדף המצוין הזה. מהיכרות רבת שנים עם אמריקאים למיניהם, אומה שמסוגלת להתווכח שעתיים על טעות של חמישה סנט בחשבון, ושכשהיא אוכלת ארוחת צהריים משותפת מתחשבנת עד הגרוש האחרון מי אכל מה, במקום לחלק הכול לארבעה - מישהו באמת קונה את שני הסעיפים דלעיל?
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

סבבא על התמונה, אבל מה הקשר?

איש פלאי קופץ מגג בנין....

(סירס-זימנסקי, פיזיקה לכתות י' או י"א ?)
שרון_ג*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי שרון_ג* »

איש פלאי קופץ מגג בנין
בבחינה בפיזיקה לרפואנים מוגבלים מבחינה שכלית היתה שאלה שנפתחה בערך כאן: שני ילדים שמשתעממים בשדה התעופה מטפסים על מוט מעל מסוע של מזוודות. לשניהם יש מסטיק בפה והם יורקים אותו לכיוון המסוע...
חלי_ש*
הצטרפות: 24 נובמבר 2003, 01:32

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי חלי_ש* »

גילה :-D
על התמונה ו"יש כבוד" על השנינות הקבועה!
תבשיל_קדרה*

נזקי משקה קולה

[-: חלי. זה רועי התחיל, אני רק תרגמתי.
סקיפי, המונח "איש פלאי" מסירס-זימנסקי בעברית הוא תרגום של "סופרמן".
אמא_נוגי*
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי אמא_נוגי* »

אחרי קריאה מעמיקה, אני הולכת לשתות כוס קולה... תסלחו לי.
אנונימי

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי אנונימי »

אמנם מניקה, אבל אחרי התרגום של מיכל והאמת כבר הבנתי...
רוני_בלוני*

נזקי משקה קולה

אני שמחה לבשר, שלכבוד השנה החדשה נגמלתי מקוקה קולה ובמבה.
מדובר בגמילה משפחתית, הילדים נגמלו ועברו למים וויטמינצ'יק, בעלי (שמאוד קשה לו בגמילה) ואני.
ובעקבות כך נגמלתי גם מבמבה (כי זה לא טעים עם מים או ויטמינצ'יק).
מוזר שאנשים כבר מעירים לי שרזיתי (ודווקא הפסקתי ללכת ברגל כמו שעשיתי בכל ערב).
אז לכולם שנה טובה ומוצלחת, וגמולה מכל רעל מיותר!
יערת_דבש*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי יערת_דבש* »

מזלטוב!
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

בהצלחה!
הד_בר_ניסן*
הצטרפות: 07 ספטמבר 2001, 00:43
דף אישי: הדף האישי של הד_בר_ניסן*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי הד_בר_ניסן* »

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/[po]south asia[/po]/3977351.stm
השמוש בקולה כמדביר חרקים ע"י חקלאים הודים.
(האותיות הקטנות פחות מרגשות. הנמלים באות לאכול את הסוכר ואוכלות בדרך גם את החרקים)
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

נזקי משקה קולה

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

"מחקר מדעי: צבע המאכל קרמל המוכר במפעלי קוקה קולה ופפסי עלול לגרום להתפתחות תאים סרטניים...
מדענים מתריעים כי הכמות המקסימאלית אשר בטוחה לבריאות האדם לעיכול ביממה היא עד 16 מיקרוגרמים של 4-MI , כאשר בכל בקבוק חצי ליטר ישנם עד 200 מיקרוגרמים של החומר - פי 12 גבוהה מהכמות המותרת...."

המאמר המלא בערוץ 7
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”