מתנות יום הולדת לבן חמש

שלום_לכולם*
הצטרפות: 10 דצמבר 2001, 20:52

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי שלום_לכולם* »

אני צריכה רעיונות באופן דחוף ליום ההולדת הקרב ובא לבני היקר בן החמש. קיים לחץ מצדו ומצד הורי לקנות לו ג'יפ ממונע שהוא ממש מפנטז עליו כבר זמן רב. אני ואישי ממש נגד הפאסיביות המגעילה הזו של ילד שיושב כמו מלך, לוחץ על כפתור ויכול לכבוש את השכונה. אבל אני גם חייבת לציין שזה יהיה מפך נפש גדול עבורו כאשר אני עומדת להודיע לו שאנחנו לא מסכימים לקנות לו את הג'יפ הזה. ואני לא אסתכן ואומר שהוא ממש יכול לזכור זאת כל חייו את המתנה הנכספת הזו שהוא כל כך רצה ולא קיבל, והוא בצד של הילדים שיוצאות להם העיניים. בחברה שאנחנו מסתובבים בה אין לילדים את הג'יפ הזה אבל הוא פוגש בו בשכונה אצל כל מני שכנים שהוא רואה ברחוב, מכיר בפנים, אך לא בקשר חברי. אז אני מבקשת שתי עצות: האחת את דעתכם בנושא האם להסכים על אף האינטואיציה שלנו שאומרת לא, רק כדי לא ליצור איזו טראומה של לא קיבלתי את שחשקה נפשי. השנייה מתנות שוות אחרות. שזה מזכיר לי שהבן המקסים הזה הוא ילד שמשחק מלא במקלות ואבנים, משחקי דמיון של שעות בפליי מוביל, קוביות, לגו, ובכלל הוא פשוט יכול למצוא עניין ועיסוק בכל חור שהוא ימצא בו, הוא יוצר את העניין והמשחק. אני חשבתי שצריך שכל בעל מתנה שזה דודים וסבים\תות יקח אותו לאיזה יום כייף משמעותי כי רבק (סליחה על המילה) לא חסרים לנו שום משחקים בבית וזה גם ממילא לא המשחק העיקרי בדר"כ אנחנו משחקים בחוץ, אבל בעלי חושב שצריך מתנות רצניות ומשמעותיות. אנא עזרו לנו עם דעתכם ונסיונכם - תודה מראש
הרגע_שלפני*
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

יש לו אופניים?

אין לי ילדים אבל במושב שלי יש ילדים שנוסעים במכוניות האלה, זה עושה רעש נוראי (וכמובן שהם נוסעים בהן על הכביש ללא השגחה, אמנם לא עוברות הרבה מכוניות אבל עדין...)
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

זה ממש עניין של לחץ חברתי...
אולי תקחו אותו ליום ספורט אתגרי עם קיר טיפוס ואומגה וכאלו, ותתעדו גם בתמונות, ואז תעשו מהתמונות אלבום ספר שיוכל להסתכל ולהזכר ולהראות לחברים איזה גיבור על הוא? ככה זו גם מתנת החוויה וגם השוויץ של אחרי זה?
קארטינג*
הצטרפות: 09 יוני 2010, 08:15

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי קארטינג* »

תקנו לו קרטינג פדאלים
כל הילדים יקנאו בו/
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

לא קארטינג פדלים.
אבל במושב של הורי יש להמון ילדים טרקטורים עם פדלים.
כאשר יש כאלה שמחוברת להם עגלה
ואז רואים אותם דוהרים, מגיעים לגן שעשועים, מחנים ומוציאים מהעגלה בקבוק מים או לחילופין מניחים את כול המקלות שהם מצאו..
יש כאלה שרוכבים על זה לגן בבוקר.
שלי ממש פינטז על כזה, אבל אנחנו גרים בעיר..
ההורים שלי חושבים לקנות כדי שיהיה אצלם לשימוש הנכדים
באלמוניות*
הצטרפות: 03 נובמבר 2005, 21:01

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי באלמוניות* »

אני קוראת ומתקשה להאמין למה שאני קוראת.
לא יודעת אם להתגאות בפשטות מרצון שלנו, או לקנא שיש אנשים שמתנות בסדר גודל כזה בכלל יכולות לעמוד על הפרק אצלם (בין אם במימון עצמי או במימון הסבים).
לא שהייתי קונה דברים כאלה אילו יכולתי. אבל אני מגלה שהיכולת להתלבט בשאלה כזאת מעוררת את קנאתי.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אני מאד מזדהה עם השאלה.
לא שאצלי היא ביקשה כזה דבר אבל גם אצלי היא עסוקה המון במה יש לאחרים ורוצה כל מיני דברים שאני לא מרשה או לא יכולה. ביום הולדת האחרון
(5) נתתי להתפרע עם המתנות, אבל לא עד כדי כך.
מבחינתי להתפרע זה לאפשר שיקנו לה טרמפולינה, נכון שחוץ מהימים הראשונים רק אני קופצת עליה, אבל היא נורא רצתה.
אם היה עולה על הפרק ג'יפ כזה אני אישית לא הייתי מאפשרת, כי זה לגמי לא מתאים לערכים שלי . אצלי היא יודעת שאני לא מסכימה משחקים עם בטריות ככה שמראש זה מוריד אפשרויות מהסוג הזה, ואני מאד נחרצת לגבי זה.
אני שואלת את עצמי הרבה לגבי הטראומה של דברים כאלה. מהניסיון שלי בתקופות שניסיתי לשחרר (נניח לא להגביל ממתקים וחטיפים) זה רק החמיר את הכמיהה למה שיש לאחר ולי אין באותו רגע. לשיטתי אני מלמדת אותה או לפחות מנסה, להיות מרוצה ממה שיש לה ולהבין שיש דברים שאמא מחליטה גם אם היא לא רואה באותו רגע למה. מתוך ניסיון החיים שלה, נדמה לי שהיא מתחילה להבין שזה לא בהכרח נגדה או שיש שיקולים שהיא לא תמיד רואה באותו רגע.
להיות ילד זה גם לאפשר להורים להחליט עבורך, כי יש מישהו שהשיקולים שלו לוקחים בחשבון דברים נוספים (התפתחות מוטורית במקרה הזה, זיהום סביבתי ועוד).
גם זה שהוא חושק בזה לא אומר שהוא באמת ישחק בזה. כאמור אצלנו היא מאד רצתה טרמפולינה וסבים קנו בהסכמתי. הימים הראשונים כמובן היו מאד אטרקטיביים אבל זה עבר לגמרי והיא בכלל לא משתמשת בה. לעומת זה אני החלטתי לבנות לה מטבח (נכון, זה היה יכול להיות עוד יותר טוב כבר לפני שנתיים ויותר) והיא התלהבה מהעשיה ומלעזור לי אבל בימים הראשונים שהוא נכנס הביתה היא לא הסתכלה בו ובכלל כל הרעיון היה שלי ולא הרגשתי שהיא מתלהבת (מלבד לעזור לי לצבוע ולשייף וכאלה) אבל עבר שבוע ואז היא התחילה לשחק בו וכמובן שהוא הרבה יותר בשימוש מהטרמפולינה.
אני גם חושבת שאי אפשר לרפד את הילד מפני אכזבות, עם כל הקושי, השאלה איך מעבירים לילד את העניין.
לי דווקא יש טראומות מכל מיני התנהגויות של ההורים שלי בהקשרים האלה, אבל אני חושבת שהקושי הוא לא בגלל מה שהם בחרו לתת לי או לא אלא בגלל הדרך שהדברים הועברו אליי.
שלום_לכולם*
הצטרפות: 10 דצמבר 2001, 20:52

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי שלום_לכולם* »

וואו קודם כל תודה רבה על היחס מכולכם פתחתי היום את המחשב וחשבתי שאף אחד לא יפתח את הדף הזה בגלל הכותרת הלא מעניינת, אז תודה תודה. אני שמחה שיש לי פה תמיכה בסיסית בעניין וכן יש לו אופניים אבל זה לא שיא ההתלהבות בשבילו אולי כיוון שהוא צריך קצת להתאמץ. תודה על הרעיונות הנוספים ומזה קארטינג פדאלים?
ענת_קדם*
הצטרפות: 17 דצמבר 2004, 23:36
דף אישי: הדף האישי של ענת_קדם*

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי ענת_קדם* »

מודה שיש איזה פסיביות בג'יפים אבל אני רואה גם דברים מפתחים אחרים- אני לא מומחית אבל כל עניין השליטה בכלי הרכב וכיוונו בזמן תנועה ידוע לי שזה מפתח חלקים במוח. אני אישית לא הייתי באה באנטי אלא מוצאת מה הילד יכול להעשיר את עצמו בקניית מתנה כזו שהוא רוצה. וזה כולל גם כייף, פשוט כייף כי זה מה שילדים אמורים לעשות ביום ההולדת שלהם ולא בהכרח משהו חינוכי ומלמד.
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

_אבל במושב של הורי יש להמון ילדים טרקטורים עם פדלים.
כאשר יש כאלה שמחוברת להם עגלה_
גם לבן שלי יש כזה.
להיט גדול אצל גדולים וקטנים.

מה עוד?
מנוי לעיתון [כרגע הוא מנוי לצבצב - האח הקטן של אצבעוני]...
יום כיף זה אצל הילדים שלי בראש רשימת הבקשות למתנה מהדודים [לגדולה זו המתנה הקבועה כבר שנתיים או שלוש].
ליומולדת הקרובה [5] יש ברשימת הבקשות שלו: טלסקופ
" ערכת מגלי עולם" [לשאלתי הוא הסביר לי שזו ערכה שכוללת משקפת, מצפן, דפים ועיפרון ומקל שישמש כמקל הליכה]
פליימוביל
וכל מיני [בובות, תחפושת ושאר אביזרים] של הדמות האהובה עליו [כרגע באז מ"צעצוע של סיפור"].
שולחן כלי עבודה וכלי עבודה [זה אבא מארגן איתו - מקום ועבודה בכלים אמיתיים]
מנוי לאתרים [כל שנה אנחנו משנים את האתרים]

ורשימת הבקשות ליום כיף כוללת:
ביקור חוזר בתחנת משטרה [עשינו את זה ביומולדת הקודם] ופארק הטרקטורים בכפר תבור [גם שם היינו כבר והייתה הנאה גדולה]
מנחת מסוקים [אין לנו מושג אם ואיפה יש דבר כזה - א ולי נחפש איפה מטיסים מטוסים עם שלט וניקח אותו לשם] וכמובן שדה התעופה [אולי ניקח אותו למוזיאון ח"א].

זה מה שאני זוכרת כרגע..
בטח יש כמה דברים ששכחתי...
קארטינג*
הצטרפות: 09 יוני 2010, 08:15

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי קארטינג* »

ומזה קארטינג פדאלים?
תכנסי ללינק בהודעה הקודמת שלי ותראי.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הקארטינג נראה מדהים. אפשר לדעת טווח מחירים?
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

מהדף הזה אני מתחילה לחשוב שאני חייזרית.
תודה לאל שאצלנו הכל עוד הרבה יותר רגוע. הדברים שאתם מתארים נראים לי מתאימים לבת מיצוה ומעלה בערך. שיהיה.
עפרה_שחר*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*

מתנות יום הולדת לבן חמש

שליחה על ידי עפרה_שחר* »

מתנה טובה באה מהלב- וממלאת את הלב- של מי שנותן ומי שמקבל. לא חייבים לקנות!
יום כייף, מחברת עם ציורי הפתעה, סיפור אהוב מוקלט- שאפשר לשמוע באוטו או כשמשעמם, זרעים לאדנית/ לחצר, חיה שיטפח והמון הפתעות קטנות ששולפים אחת כל בוקר מקופסא עטופה ויפה עם סרט יומולדת סביבה. תהנו!
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”