בתקופה כל כך רגישה של אחרי לידה, לצפות מנשים שקשה להן להתיידד בקלות עם נשים זרות, להסכים לקבל ככה עזרה זה לא פשוט.
אז אני אומרת שאפשר עוד קודם להכיר. לנסות להתחבר. אם היית מאוד מודעת לכך שאת
תזדקקי לעזרה, לאחר הלידה, כמו שאת יודעת שאת צריכה עזרה ללדת, אז היית דואגת להתיידד, היית מחפשת, היית אקטיבית ולא היית מחכה שתיפול עלייך מישהי נחמדה משמיים.
אולי יהיו כאלו תומכות מבוקשות, כמו מיילדות או דולות, ששמן ילך לפניהן ואז בכלל יהיה מאמץ להשיג אותן ולא מאמץ להתיידד איתן

ואם אני מבינה שלא רק אני כאן במרכז, אלא התינוק החדש שזקוק לטיפול וזקוק לאימא שפויה, אולי הייתי חושבת אחרת? אולי כן הייתי דואגת לקצת עזרה? הרי לא מדובר על מישהי שתעבור לגור עם האימא החדשה, אלא תהיה לה לעזרה כשהיא זקוקה, כשהיא מגלה קושי מסויים. בעצם זה מין תחליף אימא - לאימא. מי שאין לה אימא תומכת דואגת לעצמה לתחליף. או שהזוג מתגייס, אבל גם כאן נדרשת הכנה מוקדמת, ולא לכל דבר אפשר להתכונן
לתומכות בכל זאת יש כבר נסיון שהן צברו.
אין הכנה לאחרי הלידה כמו שאין ל"אחרי החתונה" כמו שאין אחרי ה"ברמיצווה" שלא נדבר על אחרי ולפני המחזור כמו שאין לאחרי הגירושין ואחרי המוות ואחרי ואחרי..
הלידה כמו המוות הם המהפכים הגדולים ביותר שישנם בחיים.
השאר, לא שאני מזלזלת בהם כארועים גדולים, חשובים ומשמעותיים, עדיין הם משתלבים בחיים יותר
באופן טבעי
הלידה, כמה שהיא חלק טבעי מהחיים, מובן וברור לנו שלא נעבור אותה לבד, והלידה היא
ארוע שיש לו התחלה, אמצע וסוף.
אחרי הלידה יכול להיות החל מכמה שבועות ועד כמה שנים. ולהיות הורים זה אחד התפקידים הראשיים בהצגה של החיים.
יועצות הנקה זה כבר מוסכם שחייבים, למה לא תומכות לאימא חדשה?
משפחה וחברות זה כאילו בסדר, אבל לא תמיד יש, ולא תמיד נעים לבקש. בקיצור, אני חוזרת על עצמי קצת...
תומכת היא מישהי יותר מנוסה, אולי יותר מוסמכת אפילו, שהעזרה שלה היא לא כמו של חברה.
מדובר מבחינתי על התגייסות מאוד ספציפית לתמיכה, שהיא הסכם בין השתיים, מלא בכוונות ורצינות. עם חברה זה לא תמיד יוצא נוח, מתאים ואפשרי. כנ"ל עם אימא. כאן יש נשים שמתנדבות לתמוך, והן באות ממקום כ"כ לא שיפוטי, אז מאיפה התחושה הזו של ה"אי נוחות", מדוע כ"כ קשה לקבל עזרה?
אולי כאן זה המקום למילה על "קשר השתיקה".
לדעתי מרוב שזה צריך לבוא לנו בטבעיות - האימהות, אנחנו כ"כ מתביישות בכל הרגשות הקשים שעולים בנו.
ועל זה לא רוצים לדבר. מה פתאום שאגיד שאני יושבת ובוכה כל היום?
זו בושה, כמו שזו בושה שלא הסתרקתי או יש ערמת כביסה שמחכה לי. למה?
כי הכל כ"כ טבעי לנו, שאנחנו נולדות להיות אימהות, ובטח מוצלחות!
לדעתי המקור של קשר השתיקה הוא בחוסר יכולת שלנו להיות לא מושלמות, והקושי האמיתי לקבל עזרה, להיתמך, ובעיקר
להודות שלא יודעים - חוסר אונים שמקורו בחוסר ידע ונסיון. זה פחד מוות.
אז מעלימים. לא קיים. "הכל בסדר"! מסתדרים, נו את יודעת, כמו כולם.