מגורי ארעי בטבע בחורף היכן וכיצד

סוסת_פרא*
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

שלום.
ידיד שלי ואני מתגוררים כרגע באוהל.
מאוד מעוניינים להמשיך בחיי טבע גם בחורף.

המקום שאנחנו בו עכשיו - בחורף הוא קר מדי וגשום, ואנחנו לא מצוידים היטב.

האפשרויות שעומדות לפנינו - מגורים באוהל, מגורים במערה, מגורים באיזשהו מבנה ארעי מבוֹדֵד שנקים (אנחנו לא יותר מדי טובים בבנייה), מגורים במבנה נטוש, וכד'.

היינו רוצים לדעת:
  1. היכן בארץ אזורים מומלצים יותר לחורף? (אנחנו פחות רוצים בדרום, כדי שנוכל ללקט מזון בטבע. בכל אופן, נשמח לשמוע על כל אפשרות - בצפון או גם בדרום)
  2. אם אתם מכירים מערות, מבנים נטושים או מקומות ספציפיים שאפשר להתמקם בהם? (עדיף כמובן עם קרבה למי שתייה, ולמקום יישוב)
  3. איך מסדרים מבנה מתאים לשהייה בו בחורף. אם מדובר באוהל, או באיזשהו מבנה, או מערה וכו'....
אני רוצה להבהיר שהאוהל שיש לנו כרגע הוא אוהל טיילים זוגי סטנדרטי, שאינו מותאם לחורף, לא מבחינת אטימות לקור, ולא מבחינת אטימות למים.
בנוסף, יש לנו אוהל מותאם לחורף - שאטום נגד מים ורוח, אך הוא אוהל ליחיד, ומאוד צפוף בו לשניים (שלא לדבר על התרמילים והחפצים).
ויש גם אוהל גדול יותר מהזוגי, שגם הוא לא אטים.

כך שיש לנו סה"כ 3 אוהלים: בינוני וגדול רגילים ולא אטומים, וקטן חורפי אטום.

חשבנו אם יש דרך לאטום ולבודד את האוהל הזוגי או הגדול.
חשבנו גם על אפשרות להכניס את האוהל הקטן החורפי לתוך האוהל הגדול. אבל בכל מקרה, קשה לישון שניים בתוך הקטן.

אם לאטום ולבודד - אז באיזה חומרים, ואיך?
בכל מקרה, זה צריך להיות חומרים זולים, ושימוש פשוט להדיוטות.

דבר נוסף, לא נראה שנוכל להבעיר אש.
בתוך אוהל כזה בטח שאי אפשר.
הידיד שלי גם לא מעוניין להבעיר אש ולא שום הסקה. הוא טוען שזה לא טבעי, ושהחימום הכי טוב הוא חימום פנימי של הגוף. שחימום חיצוני רק מקלקל את המנגנון של הגוף.
בבסיס הוא בטח צודק, אבל זה לא עובד עליי. בחורף אני מאוד סובלת, אפילו בבית בעיר. במיוחד בזמן השינה כשחום הגוף יורד.
על כל פנים, לא נראה שזה יהיה פרקטי להדליק איזשהו חימום - כך שבכל מקרה חייבים למצוא מקום מבוֹדֵד מספיק.

(הדבר היחיד שאולי יהיה אפשרי לי - לחמם מים עבור בקבוק-חם שאפשר לישון איתו.)

אשמח לשמוע כל רעיון, בכל אחת מהשאלות שהעליתי.
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

האם יש דרך לחמם אוהל קטן שלא ע"י הסקה רגילה וכשאין חשמל?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

להקים אותו מעל אורווה או דיר.
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

או מעל ערימת זבל. ראיתי פעם שבאנגליה הויקטוריאנית גידלו אננס מעל למין בריכה מלאה בזבל פרות. זה כל הזמן חם.
צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

שליחה על ידי צל_הימים* »

יש עוד בחור נווד, עם זוגתו וילד [השמות שמורים במערכת] שמתכנן להתנדב בחווה בחורף ושם להקים Dome מקני סוף וציפוי של יריעת ניילון. אולי שווה לידיד שלך לדבר איתו, הוא ממש יודע להסתדר. אם מעניין אותך, מייל בדף בית שלי, ותרשמי שם ששלחת.
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ז'ראר, אין שום בעיה לגור באוהל או בדום מצופה ניילון ולחמם עם תנור עצים, גם ללא בידוד. הבעיה הוא שהם רוצים לא להסיק את האוהל.

<האינדיאנים הם לא טבעיים? >
ענת_גיגר*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2001, 01:47
דף אישי: הדף האישי של ענת_גיגר*

שליחה על ידי ענת_גיגר* »

אמרת מערה - אז יש באזור לכיש המון מערות פעמון ומחילות מסתור. הייתי לא מזמן במערות סמך, זה לא רחוק מקריית גת. מערכת של כמה מערות פעמון מפויחות ולא הכי מרשימות שראיתי בחיים, משמשות רועים בדואים. יש באזור הרבה מטעים וצמחי בר.זה די רחוק ממקום ישוב. בכל אופן, יש עוד המון מקומות באזור, נסו להשיג מפת סימון שבילים.
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

ז'ראר, נדמה לי שאני יודעת מי אלה. אני אבדוק את זה.

הבעיה היא שהם רוצים לא להסיק את האוהל
כפי שאמרתי, האוהל שברשותנו הוא אוהל טיילים סטנדרטי, לא טיפי או יורט. כך שזה לא כ"כ משנה אם אנחנו רוצים להסיק או לא רוצים, לא נראה לי שאפשר.
(אם היה אפשר, יש לשער שלא הייתי מתנגדת).

תודה לכולם על הטיפים. משהו בסוף בטח יתגבש לו מתוך כל זה.
אשמח לעוד....
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אולי להיות טיפה יותר יצירתיים ולבנות אוהל? להשיג יריעות שמשונית ושמיכות צמר או משהו, לבנות גבוה מהקרקע (נגד רטיבות) או אולי לא גבוה... אני לא ממש מבינה אבל בטוח יש מידע בנט' ואפשר לעשות את זה בסגנון "דן חסכן" כמו שנוודים אמיתיים עושים...
ומצטרפת לשאלה: האינדיאנים והאדם הקדמון לא היו טבעיים? חושבת שאפילו האנואיט הדליקו מדורות בתוך האיגלואים שלהם או משהו כזה...
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

ומצטרפת לשאלה: האינדיאנים והאדם הקדמון לא היו טבעיים?
זהו דיון שאפשר להיכנס אליו לעומק, ולא בטוח שבא לי לפתוח כאן דיון על זה (אלא אם כן ממש מתעקשים ;-)).
אם חושבים על אבותינו שחיו עוד לפני גילוי האש. אז כן, מהבחינה הזו זה יותר טבעי. (כמו שאנשים מסוימים רואים את המהפכה החקלאית כדבר לא טבעי).
אף בעל חיים לא מדליק אש. יש להם מנגנונים מפותחים להתמודדויות כאלו. אני אוהבת לקבל השראה מבעלי החיים. בעיניי, כך אפשר לראות מה באמת הכי טבעי. בהמון נושאים.
הגוף שלנו לדעתי נועד להיות מסוגל להתמודד עם קור בדיוק כמו בעלי החיים. זה שהוא לא מסוגל, זה בגלל שפינקנו אותו עם כל מיני עזרים חיצוניים.
השאלה אם זה בכלל אפשרי לנו לחזור לזה אחרי כל השנים ש'התקלקלנו'.
(אני יודעת שדעות כאלו עשויות לגרור ויכוח ארוך, רק מה, לא בא לי שזה ישתלט על הדף... אולי אפשר לפתוח דף האם שימוש באש הוא טבעי).

הבעיה הנוספת שיש לי עם חימום היא אקולוגית.
מפריע לי להשתמש בחשמל, או בעצים, או בגז וכדומה.
(כשגרתי בבית, אז הייתי רק מחממת מים לבקבוק חם ללילה, וכך חסכתי את כל שאר אפשרויות החימום).

בעניין החימום, כל הבעיה היא, שגם הגוף שלי כמובן כבר מפונק ומורגל בדברים אחרים, ולכן לא תמיד מסכים עם הרעיונות שלי. :-P
מהסיבה הזו, אני כן הייתי רוצה חימום. לא בא לי לסבול.

אבל, כפי שכבר אמרתי, גם לו נניח שהאינדיאנים כן היו טבעיים עד הסוף, ושיש ללמוד מהם ולהדליק אש בתוך האוהל - איך אפשר לעשות זאת באוהל בד זוגי? בקושי יש מקום לשנינו, איפה בדיוק נשים את העצים? את ההסקה? איך לא נשרוף את האוהל?
האם יש דרך פרקטית לעשות זאת שלא ידועה לי?

אולי להיות טיפה יותר יצירתיים ולבנות אוהל?
אני מרגישה כזאת מגושמת בקטע הזה. נדמה לי שבחיים שלי לא בניתי כלום, ואין לי מושג בכלל מאיפה להתחיל.
החורף מתקרב. האם זה זמן טוב להתחיל בניסויים?

שמעתי שנגד רטיבות חופרים תעלה מסביב לאוהל. האם נכון?
(אני בקושי יודעת לחפור. אבל מאמינה שזה משהו שאני כן יכולה להצליח לעשות...)

איך בונים גבוה מהקרקע?
(או שחפירת התעלה היא התשובה?)
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

במה הכי טוב לכסות את האוהל? (גם נגד גשם, וגם כבידוד לקור)
מיכלול_ה*
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

סוסה יקרה יש לי כמה כיוונים בשבילך, תשובה בדף בית שלך.
אומ_איליי*
הצטרפות: 24 פברואר 2008, 22:20
דף אישי: הדף האישי של אומ_איליי*

שליחה על ידי אומ_איליי* »

הזכרת לי את הימים בהם גרתי/ טיילתי עם אוהל באנגליה... כמה טיפים ממה שאני זוכרת...

אנחנו היינו מניחים בידוד טוב על הרצפה (קרטון גלי הוא מצויין אם אין מזרן טרמי)
ובימים הקשים ישנים בשני שקשים כל אחד...או שמיכה נוספת וכל הבגדים האפשריים...
לאוהל כמובן היתה רצפה אטומה למים והוספנו יריעה נוספת מתחת
בכל מקרה תמיד אחרי כמה ימים עברנו מקום (גם כדי לא לייבש את הדשא מתחת לאוהל)
חשוב לשמור על סט בגדים יבש שתמיד תמיד יהיה לך להחליף רטוב ליבש . בתיק/שק אטום למים (כמו כאלו שמשתמשים בטיולי מים)
תהנו
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

שמעתי שנגד רטיבות חופרים תעלה מסביב לאוהל. האם נכון?
כן.

זה שטח נורא קטן. מה, תשבו בתוך האוהל הקטן הזה כל זמן שיורד גשם? נראה לי קלסטרופובי.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הגוף שלנו לדעתי נועד להיות מסוגל להתמודד עם קור בדיוק כמו בעלי החיים
האמת, שלא.
לכל בעל חיים יש בית גידול טבעי, וגם האדם אינו יוצא מכלל זה.
כמו שפילים אינם נמצאים באיזור הקוטב, והדוב הלבן לא מותאם לחיות באפריקה המשוונית.
איזור הגידול הטבעי שלנו הוא האיזור הטרופי, איזור קו המשווה. זה האקלים שהגוף נטול הפרווה שלנו מותאם אליו.
מה שאיפשר את התפשטות האדם אל מעבר לבית הגידול הטבעי שלו הוא היכולת שלו להתכסות בבגדים ("פרווה מלאכותית").
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מה שאיפשר את התפשטות האדם אל מעבר לבית הגידול הטבעי שלו הוא היכולת שלו להתכסות בבגדים ("פרווה מלאכותית").
ואש?
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

מנסיון, לגוף יש אפשרות ליצור חום מספיק. החום הזה הוא נעים בהרבה מחום של תנור. שמפעילים תנור החום הפנימי הזה נהרס. תמיד שאני נכנס לבתים מחוממים אני מרגיש קר ונורא, אפילו בבתים עם אח (למרות שזה יחסית חימום די נעים). חוץ מזה יש את המעבר מהחום לקור בפתאומיות שזה הדבר הכי גרוע. אני גם שונא שהחום מגיע רק מכיוון אחד. תחילת החורף היא מסוכנת מהבחינה הזו ויש להתלבש בה טוב טוב. אחרי זה הגוף כבר מתרגל והקור הופך להיות אפילו נעים. אני גם משוכנע שזה בריא. הדבר היחיד שנפסד פה הוא מראה האש... :-)
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

ואש?
גם, אבל האש הגנה רק בתוך מחסה, לא כשיוצאים ממנו החוצה. לכן לצורך הרחבת בית הגידול נדרש קודם כיסוי לגוף.
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

או.קי.
אז כשהאדם יצא מאפריקה והצפין, הוא כבר ידע להשתמש באש?
הניאנדרטלים ידעו להדליק אש, נכון? (הם לא אבותינו, לפחות לא באופן ישיר, אבל כן חיו באירופה).
<מנסה לזכור מה למדתי בקורס "אבולוציה של האדם" :-P>
טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

חפירות מאתר גשר בנות יעקב מעלות את האפשרות שבני אדם השתמשו באש כבר לפני כמעט 800,000 שנים. בשבילי זה מספיק טבעי כדי להדליק את האח ולבשל :-D
צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

שליחה על ידי צל_הימים* »

לפי קריאותי האחרונות, מקורו של האדם באפריקה והוא הצפין עם התחממות מזג האוויר, ועם שכלול האמצעים הטכנולוגיים שלו, כגון בגדים, אש, יכולת לצוד וכך להעשיר את מזונו.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

http://en.wikipedia.org/wiki/Tarpaulin
http://en.wikipedia.org/wiki/Fly_(tent)
הרבה פעמים שמים אחד מהשניים מעל אוהל לא עמיד כדי להפוך אותו לעמיד במים.
יש פתרונות מאד זולים.
עולם_קטן*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2005, 21:56
דף אישי: הדף האישי של עולם_קטן*

שליחה על ידי עולם_קטן* »

לגבי הבידוד ממעל, ברינבו שהיה בגולן לפני כמה שנים כיסינו את האוהל ביריעת ניילון רחבה (פסולת ממרכז המזון לפרות בישובינו),
אולי אפשר להוסיף מתחת לניילון ומעל לאוהל איזו שמיכה ישנה, לא בטוחה אם זה ישנה משהו...
וגם למקם אותו באזור מוגן, אך לא במרכזו של ערוץ נחל יבש... אולי בין עצים, שעם עליהם/ביניהם אפשר לפרוס ניילונים להגן על סביבת האוהל.
לגבי הרטיבות מלמטה - אולי אפשר להניח את האוהל על גבי משטחי עץ תעשייתיים (כאלו של מלגזות...)
ולחימום - אני יודעת שפעם היו משתמשים בגפת (פסולת זיתים אחרי שסוחטים מהם את השמן) לחימום,
אתם יכולים אולי לקחת כמה שקי גפת (כל בית בד יתן לכם בשמחה), או לחלופין - אפשר להשתמש בחומר אורגני אחר שבהתפרקותו לקומפוסט הוא פולט חום.
לחפור בור רדוד ושטוח ברוחב האוהל ולמלא אותו בפסולת צימחית זו או אחרת,
וכאן אני מנסה לחשוב על פתרון איך להשאיר לה מספיק אוויר ע"מ שתתפרק ותפלוט חום,
אולי פשוט להניח על גבי זה את משטחי העץ, והם ישמרו שהפסולת הצמחית תישאר מאווררת וגם שהאוהל יהיה מוגבה מהשלוליות...
וגם נראה לי שריפוד האוהל מבפנים (הרצפה) בשמיכה, תיתן אווירה חמימה וצמרירית.
והמרגיעון שיצא לי: הכלי יכול להכיל ולשמור את תוכנו, ובכל זאת מתחדש מרגע לרגע, במיוחד באביב ...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני הייתי הולכת על מערה ומדורה. כך יהיה לכם מקום לזוז ואש לבהות בה
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

כשגרתי בבית, אז הייתי רק מחממת מים לבקבוק חם ללילה
הנה לך פתרון- לחימום פנימי של אוהל - להרתיח מים ולשים במיכלים / בקבוקים חמים בתוך השק שינה ללילה.
וכל מה ש עולם קטן כתבה |Y| במיוחד הבור עם הקקי של הסוסים/פרות ומכל זה משטחים ומעל זה מחצלת ומעל זה אוהל ועל רצפתו שמיכה/שטיח. ואם את האוהל אתם מכסים בשמיכות צמר ישנות אז אתם מגדילים משמעותית את הבידוד שלו ומקבלים אחלה בית לחורף. בית חם (וקצת מסריח מהחרא של החיות מתחת לאוהל.)
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אני בעד מערה.
אפשר לבודד אוהל, אבל זה באמת קטן וצפוף וכל הציוד שלכם עשוי להירטב.
יצא לי להיות עם אוהל בחוץ בגשם, ולמצוא את הגרביים שלי שוחות במים בבוקר ועוד כל מיניכאלה. יש כיסויים לאוהלים שאמורים להיות נגד גשם. עם זאת, האוהלים שנמכרים בארץ מיועדים בעיקר לקיץ וגם אם יש להם איזה כיסוי נגד גשם הוא לא תמיד מספיק.
עוד דבר- על השק שינה שלי כתוב שהוא טוב עד מינוס 7 צלזיוס. תמיד אני נופלת בפח הזה. הייתי איתו לפני כמה ימים בעיר מדברית שכוחת אל והיה לילה קר במיוחד יחסית לעונה, אבל בכל זאת ספטמבר, לא ינואר. היה לי מזרון די עבה והיה שם סוג של אוהל ענק מהסוג שמיועד להרבה אנשים, שהיה פתוח מהרבה צדדים ולא ממש הגן, אולי רק מלמעלה, וקפאתי חצי לילה. זו לא פעם ראשונה שקר לי עם השקש הזה שאמור להיות טוב, ותמיד אני איתו בעונות מעבר, לא בשיא החורף כי אני לא מעיזה.
אז אני ממליצה על שני שקשים (או שמיכות, זה מצויין) ואם יש מים חמים אז מצוין ובהחלט בהחלט מערה. יכולה לשתף שבחורף שעבר יצא לי לישון בבית בוץ בינואר (חנכנו אותו, בבוקר גילינו שנזלו מים מהצדדים, היה מבול בלילה, אבל לא הגיעו עד לאיפה שישנו) והיה חמים ונעים לגמרי, בלי אש, רק עם שמיכות.
אוהל זה פשוט לא מספיק אלא אם כן אנחנו מדברים על אוהלים שלכם אין כרגע.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

הגידו, כמה גשם כבר יש בארץ? כמה כבר נהיה קר?

בחורף הישראלי צריכים רק מחסה בסיסי. אפילו לא צריך חימום של ממש (דמיינו למשל סופת שלגים ומינוס עשרים מעלות צלסיוס, במקומות שבעצם לא נועדו למגורי אדם.)

בעיניי אם מרימים כיסוי ניילון (אפשר מחממות קרועות) מעל האוהלים ויוצרים חוץ ממנו משולש כמו בקישור שהבאתי למעלה לציוד, ודואגים ללבוש מתאים (שכבות שכבות שכבות) אז לא צריך שום דבר מיוחד בנוסף. אני לא בטוחה שמערות אמיתיות הן כמו מערות בפנטזיות. לא שהייתי מתנגדת למערה פנטזיונרית כזאת... המערות שאני הכרתי היו או נורא קטנות וחשופות, או במרכז של משהו תיירותי ואז מצחינות משתן, או באיזורים בארץ שאני בוחרת לא להכנס אליהם.

פראית, בהנתן הציוד שיש לכם, אפשר באמצעות כמה יריעות ניילון או קנבס צפוף ושמיכות צמר לארגן מגורים מאד מהודרים. שלושה-ארבעה חדרים וארבעה כיווני אויר. :-) מה צריך עוד? (חבלים. שכחתי חבלים. זה מה שצריך עוד. ;-))

לענייני קפאון עם שק"ש שאמור לעמוד בטמפרטורות נמוכות יותר, בד"כ הבעיה היחידה היא בידוד מהרצפה. אפשר לעשות את זה עם עוד יריעה אטומה (טארפ כמו מהקישור למעלה), ועליה שמיכות צמר או מזרון ספוג הכי פשוט. (במיוחד אם מכוונים למגורי קבע) ושוב - להתלבש היטב ולדאוג לגרבי צמר (אפשר למצוא סוודרים בויצ"ו לפרום ולסרוג מהם. מחמם לאללה.)

(וכמובן שמאחלת לכם שנה מרובת משקעים, אפילו אם פראית תרטב קצת. זה מחיר פעוט לשלם ;-))
יעל_חזון*
הצטרפות: 03 ספטמבר 2008, 10:20
דף אישי: הדף האישי של יעל_חזון*

שליחה על ידי יעל_חזון* »

גרתי חורף שלם באוהל עם עוד חברים , אומנם הדלקנו אש , אך יותר בערב לחברה ,או לבשל(אתם אוכלים רק טרי?) . באמת לא נורא קר.
ישבנו על שפת נחל וטבילות במים קפואים מאד מחממות את הגוף ומחזקות אותו.
האוהל נבנה הכי פרימיטיבי שיש ניילונים ויריעות בד, פתוח בצדדים ומקדימה , ארבע קורות +אחת באמצע, אפשר מתחתיו לשים אוהל סיירים, כך את יוצרת מיקרו אקלים, ושומרת על אדמה יבשה. אפשר להביא משטחי עץ ועליהם מזרון ישן או שמיכה . מה שנחמד בארץ שהגשם תמיד בא עם הפוגות , ואז יוצאת השמש ומיבשים הכל.
גם באירופה הגשומה ישנתי רבות באוהל סיירים בחורף ואף פעם לא היה קר. אוהלים קטנים עם שני אנשים שנושמים בתוך שמיכות מתחממים מהר, ונעימים לשינה, הבעיה איתם זה דווקא ביום כי אין מרחב מחיה מוגן ופתוח להיות בו .
בשלג צריך להיזהר: מאד חם, וישנים טוב, אך פעם במעבר האלפים הפירנאים ,התעוררנו משינה מתוקה באוהל הסירים שלנו ומצאנו את הגג ממש מעל הראש , מפאת השלג הכבד... זחלנו החוצה ...
לחימום מושלם צריך הרבה חברים שיבואו לבקר עם כלי נגינה וסיפורים מעניינים, ולא לשכוח להתחבק: מזה בוודאי יש לכם הרבה.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

נכון אמרת לא בדרום. אבל ים המלח מקום מצויין בחורף..כמעט לא מרגישים שחורף. מצד שני לא תמצאו שם מה ללקט..
ילדת_טבע*

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

כמעט לא מרגישים שחורף. מצד שני לא תמצאו שם מה ללקט
בקרבת נחל דוד או בצפון ים המלח? עין פאשחה? בטח שם יש לא מעט מקומות. רק לא לטעת את אוהלכם על איזה בולען...
מיכלול_ה*

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

עוד נושא חשוב זה ביגוד מתאים
רצוי ללבוש בגדים תחתונים לחימום כמו גופיחה וגטקס וגרביים טובות.
מומלץ מאוד ללבוש בגדים מחומר סיטננטי או מצמר באיכות טובה שמכיל בעיקר צמר - ורצוי שבצמר לא יהיו הרבה חורים כלומר שהסריגה תהיה צפופה כמה שיותר.
בגדים מכותנא בעייתיים כי הם סופגים את הזיעה מהגוף ואז הם מתקררים.
לכן חשוב במיוחד גרביים שמנדפות את הזיעה ולא סופגות אותה. שווה שווה ביותר למצוא גרבי צמר טובות (אני בארץ לא מצאתי) וגטקס ממשי או מחומר סיטטי שאפשר לקנות בחנויות ציוד לסקי. זה עושה לגמרי את ההבדל בין קפיאה מקור להנאה מהשהייה בחוץ.
בערך_מוחלט*

מלא עצות טובות ומעודדות!
אוסיף שאלה משלי- מה לגבי התעבות על פלגי האוהל בצידם הפנימי? האם יש משהו לעשות עם זה? קראתי שהמקור הוא בעיקר הנשימות, וכאשר אויר חם פוגש פלג אוהל קר, חלה התעבות. השאלה, עד כמה חמורה ההתעבות. עוד מקור התעבות הוא בגדים רטובים שמכניסים פנימה.
הערות משלי:
  • לפריטי הלבוש כדאי להוסיף כובע טוב.
  • בקשר למערות, אני גם בדעה שרובן לא מתאימות למגורים, הן גם דולפות, ויש לזכור שאם עושים מדורה במערה, זו צריכה להיות מערה עם פתחים דרכם יכול העשן לברוח, אחרת זו סכנה רצינית מאוד. חוץ מזה מערה מאפשרת לך פחות חופש להחליף יעד, שלא כמו אוהל שאפשר להקים בהמון מקומות.
  • יש לאוורר את תחתית האוהל מדי פעם, למניעת הצטברות עובש, ביחוד אם שמים תחתיו קומפוסט או משהו דומה.
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ביגוד תרמי זה דבר מעולה. כשטילנו בחורף בארץ יותר קרה משלנו, היו לנו גטקס וגופיה תרמית, חולצות טריקו ארוכות וז'קט פליס. זה הספיק (לזמנים בהם שהינו בחוץ).
אלה_לי_לה*
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

אני נגד להדליק אש במערות, זה משאיר סימנים אלפי שנים אחריכם. בקבוק חם זה נפלא, וכך גם שקש טוב ושמיכות, מזרון מתנפח מצוין לחורף, אוויר הוא מבודד אידיאלי, מצתרפת להמלצת השכבות. וכמובן, אין כמו חיבוק ;-) אם תרצי יש לי ספר להשאיל לך "ספר התרמילאים" נכתב בשביל אירופה, מתאים גם לנו. כולל הסברים חובבנים וחמודים למי שרוצה לטעום הכנת מדורה, ניווט, בחירת ציוד או לימוד הליכה מספר :-)
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

השאלה, עד כמה חמורה ההתעבות. עוד מקור התעבות הוא בגדים רטובים שמכניסים פנימה.
אצלנו ההתעבות נאספת לבקבוקי שתיה. לא קרה לי מבפנים, רק מבחוץ (איכות האוהל?)
ילדת_טבע*

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

מזרון מתנפח מצוין לחורף
תגידי, ניסית? כי אני כן וזה היה מזעזע!
אצל הורי יש מזרון מתנפח לאורחים וכל שנה בחורף כשאני מגיעה לבקר מנפחים לי ואין דרך להתחמם עם הדבר הזה! כמות האויר לא מתחממת כמו מזרון סנטטי וזה מרגיש כמו לישון עם גופה (סליחה על התיאור למי שזה עושה לו סיוטי לילה). לפני חצי שנה בערך או אפילו מעט יותר ישנתי עם שני הפצפונים אצל הורי בחורף, השבלולון היה ממש זערורי ועדיין מחותל בלילות. באמצע הלילה התעוררתי לקול בכי של שני ילדים קפואים, השבלולון גם הרטיב בחיתול וזה התקרר בעצמו מחמת הקור המטורף שהיה שם מהמזרון. הפתרון המיידי שנקטתי בו מבלי לראות דבר בלילה היה להפשיט את שני הילדים ואת עצמי להצמיד אותם אלי עור לעור ולעטוף את כולנו בשתי שמיכות פליז ומעל זה כמה שמיכות פוך שמצאתי בחשכה, אחרי זה היה לכולנו חם ונעים... מאז אני לא ישנה שם עם המתנפח רק עם שמיכות על הרצפה.
ממש לא ממליצה.
אולי מבודד אבל לא לישון על זה בחורף (בקיץ יש לזה יופי של יתרונות בדיוק בגלל החסרונות שלח החורף כמובן).
בערך_מוחלט*

אני נגד להדליק אש במערות, זה משאיר סימנים אלפי שנים אחריכם.
|Y|
בקשר למזרון מתנפח ילדת טבע הוציאה לי את המילים מהפה. זה יכול להיות מאוד נח וטוב ביחוד לפני שטח מגובששים, אבל אכן אין לזה שום מסה תרמית. אפשר עם זאת לשים כמה שק"שים מעל. המזרנים הנמכרים בארץ נוטים להתפוצץ בקלות ואז אתה נשאר די תקוע.
אצלנו ההתעבות נאספת לבקבוקי שתיה. לא קרה לי מבפנים, רק מבחוץ (איכות האוהל?)
טוב לשמוע. האם מדובר גם על החורף? בקשר לאיכות האוהל- מדובר באוהל בן 20 ומשהו להערכתי, של חברת "חגור", נדמה לי שעשוי מברזנט (לצערי בצבע כתום- צבע יפה אבל בולט מאוד) הרצפה עשויה מחומר אף יותר עבה. בניסויים שערכתי הוא אטים למים, אבל לא בדקתי כל מקום ומקום. אני חושב שכדאי לקנות שמן פשתן ליתר בטחון אבל לא יודע איפה קונים כזה בזול, או אם יש חומר אחר יותר מתאים למשימה.
ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מה עם מזרוני פלציב? זה לא מבודד יופי? (למישהו יש ניסיון?)
בערך_מוחלט*

כן פלציב זה יופי (מנסיון).
אלה_לי_לה*

במזרן מתנפח אני לא מתכוונת לעבים בהם זקוקים למשאבה, אלא לדקיקים שמתנפחים כמעט מעצמם. בתור סרבנית מזרונים ותיקה (סתם סוחבים אותם ובלילה הם כל כך דקים שכמעט ולא מרגישים אותם) ניסיתי אותו ללילה אחד אצל חברה והתאהבתי. אבל את זה אומרת בחורה שרגילה לישון בלי מזרון בכלל.

שמיכות פליז או שק"ש כשכבה נוספת מחתח לשק ומעל למזרן נשמעים שיגעון.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

לענייני מזרנים מתנפחים.
ה"סטנדרטיים" אכן מזעזעים. יש בהם "בורות" הם קרים ולא נוחים. בקיצור סיוט.
המודרניים הדקים והמתקפלים, מאד יקרים. (משו כמו 70$ למזרון הכי כבד, רחב וארוך. 50$ למזרון כבד קצר וצר. הקלים עולים הרבה יותר.)
מה שכן הם תענוג צרוף. שינה נוחה ומפנקת, בידוד מצויין, קלות ארגון, קיפול ונשיאה. יש נטייה גם להם להתפוצץ, אבל קל מאד לתקן אותם עם ערכה פשוטה מתאימה.

בקשר לאוהל הכתום - קל לפתור עם יריעה חומה, כחולה או ירוקה מעל... :-)
דוגמאות
בערך_מוחלט*

איפה אפשר להשיג את המזרנים הללו? יש קישור או חנות מסוימת?
אגב למישהו יש נסיון עם מטען ידני לנייד (מן מנואלה כזו)? ראיתי גם סולרי וגם אחד על בטריה אבל האחרון לא מענין ויעילות הסולרי מוטלת בספק, ביחוד בחורף.
מיכלול_ה*

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

האוהל ערסל הזה נראה לי מעולה בימי גשם חמימים או במזג אוויר טרופי אבל ממש לא יעזרו בימים קרים.
לגבי מזרון נראה לי הכי טוב זה לקבל מזרון רגיל יד שנייה ממישהו ולסחוב אותו לתוך האוהל.
מזרון מתנפח זה די סיוט (המקרה היוצא מהכלל הוא לנשים שישנות בחוץ בסוף הריון, כי אפשר לישון על הבטן).

ולגבי מערות, יש עוד עניין שצריך לקחת בחשבון. במערות יכולים להיות עטלפי חרקים. בחוף העטלפים ישנים את שנת החורף שלהם ואם מאירים עלייהם הם מתעוררים ואז כבר לא יחזרו לישון ובהם עלולים למות מרעב. לכן אם בוחרים לגור במערה זה דבר שיש להתחשב בו ולבחור מערות שאין בהם עטלפים.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

האוהל ערסל הזה נראה לי מעולה בימי גשם חמימים או במזג אוויר טרופי אבל ממש לא יעזרו בימים קרים.
??
אני חולקת על הקביעה הזאת.
קודם כל, בבידוד מתאים (שק"ש סביב לערסל) הוא עמיד גם בשלגים וברוחות, ושנית "ימים קרים"? בישראל? מה זה בדיוק? :-)
במילים אחרות - יש לו חולשה מסויימת בקור עז שאפשר גם עליה להתגבר (מתואר בקישורים שנתתי שם) וישראל זה כמעט מזג אויר טרופי לכל דבר...
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

אני מודה מאוד על כל ההארות. בטוח נוכל להשתמש במידע המפורט הזה.
תודה גדולה.

ביגוד תרמי זה דבר מעולה.
מה זה ביגוד תרמי?

דבר נוסף, מצאתי בית נטוש, שמבחינתי הוא גם אופציה. לפחות לחלק מהזמן.
בתוך הבית נראה לי יותר קל מבחינת החורף. למרות שגם שם ודאי יש צורך להיערך, כי גם בבית רגיל קר לי בחורף.

יש לי שאלה שלא קשורה במיוחד לחורף, (למרות הבית זו אופציה טובה להשתמש בה בחורף דווקא:
ראיתי שבבית ההוא יש אמבטיה ושירותים ואין מים זורמים.
נראה שכן יש צנרת של ביוב.

העניין הוא, שאין אפשרות לעשות שם בחצר. אין כמעט אדמה חשופה, וגם יכולים לראות מהבתים מסביב.

אז האם אפשר להשתמש בשירותים כרגיל - ולהוריד את זה עם מים בדלי נניח?
זה ימשיך הלאה עם המים, או יישאר להסריח בתוך האסלה?
ואם זה ימשיך לצינור - האם זה לא יישאר תקוע בצינור ויסתום אותו? (בכלל, אחרי כמה דרך הוא נפגש עם הביוב הזורם?)

והאם יש לחשוש מבעלי חיים שנכנסים דרך הצינורות?
ואם כן, האם בקומה שנייה החשש יותר קטן?

אשמח לתשובות בהקדם, כי כבר מחר אני רוצה לבדוק את הבית הזה, ונושא השירותים מדאיג אותי.

שוב תודה.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אז האם אפשר להשתמש בשירותים כרגיל - ולהוריד את זה עם מים בדלי נניח?
רק אם יש באמת ביוב ולא רק תשתית. זה בית שמחובר לתשתיות רק לא מקבל חשמל ומים בגלל אי תשלום? גם ביוב הוא בתשלום, אלא שבדרך כלל אין מדים על ניציאות אלא על הכניסה (כלומר, על כל מים שיוצאים מן הברז את משלמת גם מים וגם ביוב כי ההנחה היא שבסוף זה יגיע לשם.

זה ימשיך הלאה עם המים, או יישאר להסריח בתוך האסלה?
אם בית נטוש שאפשר בעקרון להחזיר לו מים ע"י תשלום לרשויות, לא אמור להתקעץ אנחנו מורידים מים ככה כבר לפחות שנה ומשו..

ואם זה ימשיך לצינור - האם זה לא יישאר תקוע בצינור ויסתום אותו? (בכלל, אחרי כמה דרך הוא נפגש עם הביוב הזורם?)
ראי לעיל. הורדת מים באסלה באמצעות מיכל ההדחה לא שונה בהרבה בריקון קערת מים לתוך האסלה.

והאם יש לחשוש מבעלי חיים שנכנסים דרך הצינורות?
לא נראה לי. חוששת ממשהו ספציפי? אילו צינורות?

ואם כן, האם בקומה שנייה החשש יותר קטן?
החשש הוא שלך, הגודל שלו בשליטתך ;-) את יכולה מאד לחשוש גם בקומה השנייה, ולא לחשוש כשחולדה מחייכת אלייך חיוך בוקר :-)
ילדת_טבע*

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

אצלנו בחיפה בזמנו ביקרו חולדות גם בקומה שלישית (על עמודים) ובכלל לא מהצנרת, גם ג'וקים היו מתעופפים אלינו ישירות מהחלונות. אני חושבת שקודם כל את צריכה לעשות "שולם" עם כל החיות והחרקים ואחר כך הכל יהיה הרבה יותר סבבה.
לגבי הביוב, כל מה שאת צריכה לעשות זה לנסות. תשפכי דלי מים לתוך האסלה ותראי מה קורה. אם יש סתימה אז זה לא ירד ואם אין אז ירד. משם את יכולה לבדוק אם מתחשק לך לנסות ולפתוח את הסתימה (פומפה? קפיץ? בא לך בכלל להתעסק בזה?).
בית נטוש זה יכול להיות אחלה.
מאיפה יהיו לכם מים זורמים להדחת אסלה בכלל?
<ופתאום עולה לי השאלה, פראית, אם לא יהיו לך שירותים איך תעשי את כל הספירות האלו שלך? מה יהיה עליך? :-) >
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שליחה על ידי יעלי_לה »

לא קראתי את כל הדף.
ממליצה על דום מכוסה בניילון ומחומם בתנור עצים.
גם טיפי זה אוהל נהדר לחורף.
תרימי טלפון אם את רוצה.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

גם אני ממליצה על דום בלי לנסות בעצמי (חולמת אבל)
בקשר לכך שאי אפשר לחרבן בחוץ, אני חושבת שאפשר לבדוק את זה יותר ברצינות. נגיד לשים יריעה (מה יהיה איתי עם היריעות האלה???) מסתירה וללכת על זה.
ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אני חושבת שאפשר לפתור את בעית השירותים בעזרת שירותי דלי.
אם את משיגה דלי אובאלי (לכי למטבחים מוסדיים, הטחינה מגיעה לשם בכאלה דליים) אז קרש של שירותים מתלבש עליו בול.
כל מה שנשאר לך זה לאסוף חומר יבש ולארגן איזשהו "מתקן" על תקן קומפוסטר.
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

אני חושבת שאפשר לפתור את בעית השירותים בעזרת שירותי דלי.

גם אני חשבתי על זה, ואני בדיוק קוראת על שירותי קומפוסט.
אבל, אני לא יודעת מהיכן להשיג חומר יבש.
נדמה לי שעלים זה טוב, אבל זה באמצע העיר, לא ראיתי ערימות של עלים בסביבה. (האם עלים זה בכלל מתאים?)
נסורת - היכן משיגים? הבנתי שזו בעיה למצוא נסורת נקייה מכימיקלים.

כמו כן, חשוב לא פחות - היכן מרוקנים?
שוב, זה באמצע העיר. לא זכור לי איזה מגרש ריק בסביבה או חורשה.
אז מה אעשה עם זה בסופו של דבר?

בקשר לכך שאי אפשר לחרבן בחוץ, אני חושבת שאפשר לבדוק את זה יותר ברצינות. נגיד לשים יריעה
ניצן, יש שם בקושי חתיכת אדמה פצפונת.
בטבע אני חופרת כל פעם בור קטן במקום אחר ומכסה. פה, אין מקום להתפרשֹ, ולא בטוח שיש מקום אפילו לחפור בור אחד עמוק. (אם בכלל הייתי יודעת איך חופרים בור עמוק :-P)
זה ממש מעברים צרים בין הבית לבין הגדר המשותפת עם הבית הסמוך. איפה אחפור, על המעבר? וגם לו אשים יריעה מלמעלה - אפשר לראות דרך הגדר.

אז בכל זאת, מה עושים?
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

שאלה שבאה פשוט מהטיפוס שאני, תגידי, בכלל לא מדגדג לך באצבעות ללמוד לחפור בור עמוק? או ללמוד להקים אוהל משמיכה? או לא לגור בעיר? :-)
אני מפנטזת על הדברים האלה :-) (טוב, אני טכנית גרה בעיר, אבל אנחנו באמצע יער ועל שני דונם, אז זה לא ממש נחשב :-))

בקשר ליריעה, התכוונתי סביב. כמו שירותים חיצוניים. תוקעים 4 עמודים, ומקיפים אותם ביריעה. את שני הקצוות של היריעה מהדקים בסיכות למקלות ארוכים. אחד מחברים למוט הראשון, מהדקים סביב את היריעה, ואת הקצה האחרון לא סוגרים (שישאר כמו דלת.) זה הכל.

אפשר לשים דלי בפנים ולהשתמש באדמה בתור חומר יבש אם לא רוצים בור. היתרון בלחרבן בבור (לא צריך להיות עמוק, בערך בגודל של דלי) זה שהנוזלים מחלחלים לאדמה והנפח שיש לך להתמודד איתו זה רק הקקי אחרי שהתייבש. אחרי תקופה (כשמתמלא) מכסים את הבור, מסמנים אותו, ומעבירים את המתקנון הזה לבור הבא. אם אני זוכרת נכון מהספר של ג'נקינס (שמעולם לא סיימתי) זה אמור לקחת בערך שנה עד שאפשר להשתמש בזה לדישון (תלוי גם בדיאטה שלך אם אני לא טועה) אם אני זוכרת נכון מנסיונם של אחרים, רצוי להפריד בין השתן ובין הצואה (שני בורות מחוברים בצורת שמונה לקידמי עף הפיפי, באחורי נופל הקקי. יציאה בכריעה, כן? :-)) כי הרטיבות עושה סרחון.

אגב, אם זה בעיר, ואין סתימה, לא צריכה להיות בעיה להוריד מים. מצטרפת לשאלה של ילדת, מאיפה יבואו המים? אני הייתי הולכת על עיבוי לשתייה ומנסה לצמצם את כל השימושים האחרים.
ואפשר לשאול באיזו עיר? (סתם סקרנות מציצנית, את לא חייבת לספר)

עוגיה, את לא עושה שירותי קומפוסט? בחייך, תקני אותי אם אני טועה.
ה_עוגיה*

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

ניצן, אני עושה בדלי, כמו שהצעתי לפראית.
ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

עוגיה בואי רגע לדף שירותי קומפוסט יש לי שאלה או שתיים :-)
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

תגידי, בכלל לא מדגדג לך באצבעות ללמוד לחפור בור עמוק?
מאוד מדגדג לי. אבל כרגע נראה לי מפחיד, כי אין לי מושג איך וזה נראה לי קשה גם פיזית.
בכל מקרה, לא נראה לי שאחפור שם ולא נראה לי שאשים שם יריעה - קודם כל מהסיבה שזה עלול למשוך תשומת לב, מה שאני לא רוצה.

אבל כן אשמח לשמוע ממך (ואולי ליישם בהזדמנות): איך חופרים בור עמוק?

אפשר לשים דלי בפנים ולהשתמש באדמה בתור חומר יבש
אם אפשר להשתמש באדמה, למה לא ראיתי שאף אחד מזכיר את זה? לא בדף שירותי קומפוסט ולא עד לנקודה שהגעתי בדף בלוג שירותיי קומפוסט.
ואם אדמה זה טוב - אז למה הולכים רחוק לחפש נסורת?
אז, האם אדמה זה באמת טוב?

חוזרת גם על שאלה ששאלתי קודם:
לאן לשפוך את זה כשנמצאים בתוך העיר בלי חצר?
והאם אפשר לשפוך את זה לא בתוך בור, אלא כערימה בפינת החצר (אם אמצא פינה מתאימה), שתהיה מכוסה היטב באדמה? כמו מין גבעונת כזו?

מאיפה יבואו המים?
ברזים בסביבה.
אבל כמובן שיהיה לי קשה לסחוב כמויות גדולות של מים. גם זו סיבה למצוא דרך שלא דורשת מים.

ניצן, אני בכוונה לא כותבת פרטים יותר מדי מזהים.
ולשאלך הנוספת אם לא בא לי לא לגור בעיר? בטח שבא לי. אבל זו אחת האופציות שמצאתי לחורף כרגע. וגם סתם, בא לי להתנסות בסוג כזה של דבר, לראות איך חיים ככה, איך אני מסתדרת.
כמובן שיש גם את האופציה של האוהל שהוזכרה בתחילת הדף. אולי אשלב בין שתי האופציות (או יותר). צריך להתחיל כדי לדעת.... :-)

בעניין השירותים - אשמח כמובן לתשובות הנוספות בהקדם, כי כבר מחר אני רוצה ללכת לשם, ועדיין לא מצאתי פתרון מניח את הדעת.

תודה לכולם על העזרה !
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

לראות איך חיים ככה, איך אני מסתדרת. מה תאכלי?
אמא_של_מישקין*
הצטרפות: 10 אוגוסט 2008, 00:22

שליחה על ידי אמא_של_מישקין* »

בא לי להתנסות בסוג כזה של דבר
נשמע קצת שאין לך ברירה בגלל הקושי שלך בבית ההורים. זוהי בחירה קצת קשה וגם בעייתית כי אם יתפסו אותך את יכולה להידרש לתשלום של סכומים גדולים של קנסות לעיריה. אני מקווה שאת לוקחת את זה בחשבון.
פלונית*

שליחה על ידי פלונית* »

מאחלת לך בהצלחה ומציעה נקודה למחשבה בתור מישהי שמטפלת/טיפלה בהומלסים ובנוער במצוקה ,כשמתחיל החורף הם מתחילים להתאגד בבתים נטושים, בתור אנשים שחיים הרבה שנים ברחוב, הם מומחים בתחומם והם מכירים היטב כל פינה נטושה בעיר ויש מעין "מאפיות" שמשתלטות על מבנים שנחשבים כביכול "שלהם"....בקיצור...זה עלול (הלוואי בשבילך שלא!) להיות פיתרון מפוקפק ואף מסוכן עבורך.זה עלול (הלוואי שלא!) להיות מקום רווי באלימות,אלכוהול ,סמים ומחלות גוף ונפש.
אם כבר את "מתפשרת" על מבנה בטון באמצע עיר ,אולי עדיף לך לפני זה לשקול העזר באחת מאותן חוות או באייזה חאן (אולי האנגר אדמה במצפה רמון) תמורת עזרה כלשהיא ?
יש אתר שנקרא "חווה", אולי תציצי בו?
אני יודעת שחשוב לך לא לעבוד אבל יכול להיות שמה שיתבקש ממך שם יהיה פשוט יותר מלכסות את הצרכים שלך בדליי קומפוסט ומים שתצטרכי לחפש ולסחוב ממבנה אחר...? .
לדעתי לקחת את עצמך למקום מסודר ומוגן לימי החורף הקרים זה הדבר הכי טיבעי שאת יכולה לעשות למען עצמך, גם הבדואיים הנודדים, נודדים באופן עונתי, לפעמים הרועה צאן "עובד" כל הקיץ באוהל קייצי בשטח אך בחורף הוא חוזר לצריף /בית של קרובי משפחה שיש להם מבנה מסודר יותר לתקופת החורף,זה לא נראה לי כמו חוסר התמודדות עם הטבע או בריחה מהטבע .

אם לא מתאים לך שזה יהיה פה, את כמובן מוזמנת למחוק,ושוב בהצלחה.
סוסת_פרא*

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

אם לא מתאים לך שזה יהיה פה, את כמובן מוזמנת למחוק
פלונית, לא, זה בסדר גמור. יש הרבה בדברייך. אני לוקחת לתשומת לבי.
בכל זאת בא לי לבדוק את המבנה הזה, ולראות מה יילד יום.

ועדיין, בכל מקרה יכול להיות שאחזור לרעיון של האוהל, או אשלב עם האוהל, אז גם העצות דלעיל יהיו משמעותיות.

מה תאכלי?
עדיין לא יודעת. נראה.
אלה_לי_לה*

איזה חשק את עושה לי :-)

אני ממשיכה לעודד על שמיכות בשכבות ובקבוק חם
הביצה_או_התרנגולת*
הצטרפות: 13 מאי 2013, 00:33

שליחה על ידי הביצה_או_התרנגולת* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ציפורים נודדות אלפי קילומטרים לדוגמא, א״י מהחרמון עד אילת אפילו לא אלף, אז מה הפיתרון עם החימום הנחוץ ? חשבתם להפליג על רפסודה לטנזניה לחורף ?
שליחת תגובה

חזור אל “אלימות והתעללות בזוגיות”