ידיד שלי ואני מתגוררים כרגע באוהל.
מאוד מעוניינים להמשיך בחיי טבע גם בחורף.
המקום שאנחנו בו עכשיו - בחורף הוא קר מדי וגשום, ואנחנו לא מצוידים היטב.
האפשרויות שעומדות לפנינו - מגורים באוהל, מגורים במערה, מגורים באיזשהו מבנה ארעי מבוֹדֵד שנקים (אנחנו לא יותר מדי טובים בבנייה), מגורים במבנה נטוש, וכד'.
היינו רוצים לדעת:
- היכן בארץ אזורים מומלצים יותר לחורף? (אנחנו פחות רוצים בדרום, כדי שנוכל ללקט מזון בטבע. בכל אופן, נשמח לשמוע על כל אפשרות - בצפון או גם בדרום)
- אם אתם מכירים מערות, מבנים נטושים או מקומות ספציפיים שאפשר להתמקם בהם? (עדיף כמובן עם קרבה למי שתייה, ולמקום יישוב)
- איך מסדרים מבנה מתאים לשהייה בו בחורף. אם מדובר באוהל, או באיזשהו מבנה, או מערה וכו'....
בנוסף, יש לנו אוהל מותאם לחורף - שאטום נגד מים ורוח, אך הוא אוהל ליחיד, ומאוד צפוף בו לשניים (שלא לדבר על התרמילים והחפצים).
ויש גם אוהל גדול יותר מהזוגי, שגם הוא לא אטים.
כך שיש לנו סה"כ 3 אוהלים: בינוני וגדול רגילים ולא אטומים, וקטן חורפי אטום.
חשבנו אם יש דרך לאטום ולבודד את האוהל הזוגי או הגדול.
חשבנו גם על אפשרות להכניס את האוהל הקטן החורפי לתוך האוהל הגדול. אבל בכל מקרה, קשה לישון שניים בתוך הקטן.
אם לאטום ולבודד - אז באיזה חומרים, ואיך?
בכל מקרה, זה צריך להיות חומרים זולים, ושימוש פשוט להדיוטות.
דבר נוסף, לא נראה שנוכל להבעיר אש.
בתוך אוהל כזה בטח שאי אפשר.
הידיד שלי גם לא מעוניין להבעיר אש ולא שום הסקה. הוא טוען שזה לא טבעי, ושהחימום הכי טוב הוא חימום פנימי של הגוף. שחימום חיצוני רק מקלקל את המנגנון של הגוף.
בבסיס הוא בטח צודק, אבל זה לא עובד עליי. בחורף אני מאוד סובלת, אפילו בבית בעיר. במיוחד בזמן השינה כשחום הגוף יורד.
על כל פנים, לא נראה שזה יהיה פרקטי להדליק איזשהו חימום - כך שבכל מקרה חייבים למצוא מקום מבוֹדֵד מספיק.
(הדבר היחיד שאולי יהיה אפשרי לי - לחמם מים עבור בקבוק-חם שאפשר לישון איתו.)
אשמח לשמוע כל רעיון, בכל אחת מהשאלות שהעליתי.