לעזור לבטן אחרי לידה

לימו_נית*
הצטרפות: 06 מאי 2011, 15:28
דף אישי: הדף האישי של לימו_נית*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי לימו_נית* »

5 חודשים אחרי לידה ועדיין שואלים אותי אם אני בהריון...
הבטן אמנם יורדת לאט לאט, אבל עדין נראית כמו עוגה שנפלה )-:

אני בהחלט לומדת לאהוב את עצמי כמו שאני, ומקבלת את סימני המתיחה ועודף העור (תופעות חדשות אחרי הלידה השניה).
ניתוח לא בא בחשבון, אבל בכל זאת - בטח יש מה לעשות כדי לעזור לה קצת, לבטן.
עד עכשיו מרחתי בעיקר חמאת שיאה אורגנית, ותכשיר על בסיס שעוות דבורים ושמנים טבעיים.
מתרגלת פילאטיס לחיזוק רצפת אגן, נמנעת מלהעמיס על שרירי הבטן...

עוד הצעות?
לא מצאתי דף באתר עם המידע הזה, אם יש כבר כזה, אשמח לקישור. {@
לימו_נית*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי לימו_נית* »

מצאתי משהו:
דימוי עצמי אחרי לידה

עדיין אשמח לתגובות נוספות, פחות בנושא הדימוי העצמי, יותר בטיפים מעשיים לטיפול...
מישהי*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי מישהי* »

נמנעת מלהעמיס על שרירי הבטן
זה טוב ולא טוב,
טוב - כי ברור שהם סופר-חלשים כרגע, וכל מה שתעמיסי עליהם ייפול על רצפת האגן.
לא טוב - כי חולשת השרירים היא בדיוק הסיבה שהבטן לא חוזרת לעצמה.

בקיצור, את צריכה לחזק את שרירי הבטן. חשוב לעשות את זה בהדרכה מתאימה (לא עובדים על זה בפילאטיס?)
חשוב גם לבדוק קודם שאין לך היפרדות בשרירים האורכיים, כי אם כן, יהיו כמה סוגי תרגילים שלא תוכלי לעשות.
לימו_נית*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי לימו_נית* »

חשוב גם לבדוק קודם שאין לך היפרדות בשרירים האורכיים, כי אם כן, יהיו כמה סוגי תרגילים שלא תוכלי לעשות.

אכן, מעל הטבור נמצאה אצלי הפרדות של 3 אצבעות (מעל ומתחת זה בסדר) לכן אני בהמתנה בכל הקשור לעבודה על השרירים האורכיים.

(לא עובדים על זה בפילאטיס?)
לצערי זו לא קבוצה המיועדת לנשים אחרי לידה (אין באזור), כך שאני פשוט מבצעת רק את התרגילים שמתאימים (צד, שש, שיווי משקל ורצפת אגן).

תודה על ההתייחסות {@
מישהי*
הצטרפות: 11 ספטמבר 2001, 07:42

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי מישהי* »

לכן אני בהמתנה בכל הקשור לעבודה על השרירים האורכיים.
אבל מה עם הרוחביים והאלכסוניים? יש הרבה תרגילים שאפשר לעשות שיכולים לעזור מאוד למצב...
שירי_ג*
הצטרפות: 08 ינואר 2009, 09:26
דף אישי: הדף האישי של שירי_ג*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי שירי_ג* »

המורה שלי לשיטת פאולה המליצה מאוד ללבוש חגורת בטן מאחרי הלידה ועד שמסתדר. טוענת שזה עוזר לגוף לזכור לאסוף את הכל פנימה....לא יודעת אם זה עוזר 5 חודשים אחרי.
אום_שלום*
הצטרפות: 15 ינואר 2006, 19:11
דף אישי: הדף האישי של אום_שלום*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי אום_שלום* »

אגב המורה שלי לשיטת פאולה (שתינו למדנו אצל אותה מורה מהוללת אם אנילא טועה)
שיטת פאולה יכולה להיות מאוד מועילה במצבים כאלה וכמובן יוגה נשית, עדיף בשיעורים פרטיים או בקבוצה יעודית לאחר לידה.
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אולי קשור קצת גם דימוי הגוף בהריון.
יש גם ספורט אחרי לידה (המלצות מה מותר ומה לא).
והכי קרוב לדף הזה - לשחרר את הבטן. נראה לי שאפילו יש טעם לאחד איתו את הדף הנוכחי.
ההולכת_באתרים*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי ההולכת_באתרים* »

המורה שלי לשיטת פאולה המליצה מאוד ללבוש חגורת בטן מאחרי הלידה ועד שמסתדר. טוענת שזה עוזר לגוף לזכור לאסוף את הכל פנימה....לא יודעת אם זה עוזר 5 חודשים אחרי.
כל פיזיוטרפיסטית תגיד לך שחגורת בטן תגמור לך על רצפת האגן.
לימו_נית*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי לימו_נית* »

תודה לכולכן,

מישהי: אבל מה עם הרוחביים והאלכסוניים? יש הרבה תרגילים שאפשר לעשות שיכולים לעזור מאוד למצב...
אני קצת בורה בכל הקשור למיפוי השרירים, אני מניחה שהמדריכה שלי מודעת לכך ומתרגלת איתי, אבל כדאי שאברר איתה שוב. תודה.

שירי ג: המורה שלי לשיטת פאולה המליצה מאוד ללבוש חגורת בטן מאחרי הלידה ועד שמסתדר. טוענת שזה עוזר לגוף לזכור לאסוף את הכל פנימה....לא יודעת אם זה עוזר 5 חודשים אחרי
האם מישהי יודעת אם זה יעיל גם 5 חודשים אחרי? מוכנה לנסות (למרות שהקיץ כבר כאן וחם....).

אום שלום:
שיטת פאולה יכולה להיות מאוד מועילה במצבים כאלה וכמובן יוגה נשית, עדיף בשיעורים פרטיים או בקבוצה יעודית לאחר לידה.
אשמח להמלצות באזור קרית-גת/אשקלון.

אהבת עולם, תודה על הקישורים (במיוחד על ספורט אחרי לידה), אולם אני חוששת שלא הסברתי את עצמי נכון. אני לא מתכוונת לעודף משקל.
אחרי הלידה הראשונה הייתה לי בטן מכובדת (של עודף משקל), ואחרי תשעה חודשים (מהלידה) היא החליטה בוקר אחד להצטמק לה ולשוב לעצמה ולעצמי.
הפעם המקרה קצת שונה. מעבר לעודף משקל (יש לי סבלנות) הבטן קיבלה לה צורה חדשה, חיים משל עצמה: מקומטת ומחורטטת,
כשאני שוכבת על הגב/הצד מתעוותת בהפגנתיות. הדימוי הידידותי ביותר שאני מצליחה למצוא לה (חוץ מעוגה שנפלה) זה שוקולד מקופלת.
היא די זרה לי (הבטן), אבל היא שלי. ואני רוצה לעזור לה... (סליחה אם זה נשמע קצת מפחיד).

קראתי איפשהו שטיפול בעור הבטן וסימני המתיחה יעיל רק בשנה הראשונה לאחר הלידה.
האם מישהי מכירה איזו משחה? רקיחה ביתית? קסם? (קוסמים?) לעזור לעור להשתקם?

בכל חיפושיי באינטרנט על עודף עור וסימני מתיחה אני מגיעה לאתרים המדברים על ניתוחים למתיחת בטן )-:

חייבת לסיים את ההודעה עם חיוך (-:
לימו_נית*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי לימו_נית* »

ההולכת באתרים, תודה על הטיפ! אין ספק שאברר!
נור_ג'יהאן*
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:41
דף אישי: הדף האישי של נור_ג'יהאן*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי נור_ג'יהאן* »

מזדהה איתך לחלוטין... גם אני נדפקתי עם היפרדות של 3 אצבעות, ואחרי שחקרתי את נושא לאורך ולרוחב, הרי העצות שלי:
  1. לעבוד חזק מאוד על השרירים הרוחביים והאלכסונים. תרגיל מעולה - לשכב על הגב עם ברכיים כפופות וכפות רגליים על הרצפה/מזרון. להתחיל לאסוף את רצפת האגן ולהמשיך לבטן. אפשר לשים כרית על הירכיים ולדחוק אותה עם הידיים - זה עוזר לאיסוף. ויש עוד הרבה תרגילים שאפשר לעשות: תשאלי מורה לפילאטיס שמאמנת נשים אחרי לידה ו/או פיזיותרפיסטית.
  2. להכניס את הבטן בכל מצב - בהליכה, בנהיגה, בישיבה, וואטאבר. חשוב! לאסוף את רצפת האגן לפני.
  3. פיזיותרפיסטים פחות ממליצים על חגורת בטן, כי היא עושה את העבודה במקומך. מצד שני, היא יכולה להחזיק לך את הבטן אם את רוצה להשתחל לבגדים מחמיאים.
  4. יש אופציה של ניתוח שבה מחברים את שרירי הבטן שנפרדו, אבל בלידה הבאה הם יפרדו מחדש... מה גם שפתיחה של שלוש אצבעות לא נחשבת סיבה לניתוח.
אני שבעה חודשים אחרי לידה, והבטן ממש לא חזרה לעצמה - אבל המצב משתפר לאט: ההיפרדות הכי רחבה שיש לי כרגע היא של שתי אצבעות (באזור הטבור) ואילו למעלה ההיפרדות נסגרה לגמרי. אני יודעת, זה מבאס נורא (ולי היתה בטן שטוחה לפני ההריון...) אבל חייבים להתאזר בסבלנות.

מחזיקה לך אצבעות (לא של היפרדות :-)).
לימו_נית*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי לימו_נית* »

הי נור, מעודד לשמוע שהפרדות של 3 אצבעות יכולה להצטמצם (חשבתי שמעל 2 אצבעות זה מקרה אבוד). תודה על הסדר שעשית בדברים.
איכשהו, מתוך החשיפה והעצות, פתאום נראה לי שיש איזשהו שיפור, גם אם קטנטן.

תרגיל מעולה - לשכב על הגב עם ברכיים כפופות וכפות רגליים על הרצפה/מזרון. להתחיל לאסוף את רצפת האגן ולהמשיך לבטן.
האם הגב התחתון נשאר על הרצפה או שיש הרמה של האגן?

אני עדיין מוטרדת ממראה עור הבטן.
בכל אופן כמו שכתבת, נראה לי שהעבודה על רצפת האגן והבטן ביומיום היא החשובה, תוך כדי הפעילות היומית השוטפת. אנסה להטמיע.

היי ברוכה ובהצלחה לך ולבטן |Y| .
חבקנית_עצים*
הצטרפות: 13 מאי 2011, 08:51
דף אישי: הדף האישי של חבקנית_עצים*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי חבקנית_עצים* »

אני לא יודעת אם יש בזה מהאמת אבל אומרים של חברת מאמי קאר יש קרם לעור של אחרי לידה. אני באופן אישי ממש סקפטית לגבי קרמים ממצקים וכאלה אבל אולי יבואו פה כאלה שיאמרו שזה עובד מדהים וכו' מה שכן, שווה לנסות אם מתחשק, הם אורגניים וטבעיים כך שזה לא העמסה של תוצרי לואי של תעשית הנפט על הגוף וגם זה חיובי.
נור_ג'יהאן*
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 12:41
דף אישי: הדף האישי של נור_ג'יהאן*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי נור_ג'יהאן* »

האם הגב התחתון נשאר על הרצפה או שיש הרמה של האגן?
יש הרמה של האגן (אבל הטוסיק נשאר על הרצפה). תחשבי כאילו את סוגרת ריצ'רץ' מהמפשעה עד לחזה.

גם העור שלי נראה לא משהו, אבל זה מה שקורה כשמעלים הרבה במשקל ואז מורידים את הכל. זה אמור להשתפר, אבל הגוף כנראה לעולם לא יחזור למצבו הטרום-הריוני...
והפרדות של 3 אצבעות היא ממש לא מקרה אבוד. הבנתי שההחלמה יכולה לקחת שנים, אבל זה מחלים. יש נשים עם הפרדות של 7 אצבעות ואף יותר.
איילת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 13:15

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי איילת* »

והפרדות של 3 אצבעות היא ממש לא מקרה אבוד. הבנתי שההחלמה יכולה לקחת שנים, אבל זה מחלים. יש נשים עם הפרדות של 7 אצבעות ואף יותר.
סליחה על הבורות.
אבל הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן לחשה הפרדות?
מסקרן מאוד במיוחד שיש לי בטן באורך הגלות,יש לכבוד רב אליה, היא שירתה אותי נאמנה בשבעת ההריונות שלי.
ועכשיו אני מעונינת לדעת האם זה גזרת גורל בטן שכזאת?
לימו_נית*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי לימו_נית* »

תודות על העצות. חבקנית עצים, קרם טבעי נשמע לי טוב, אעבור ואראה מה הוא מכיל. בינתיים אני מזינה את העור בחמאת שיאה.
אני לא מבינה גדולה בקרמים, אבל בהחלט נצמדת למה שטבעי. אני חושבת שיש ויטמינים (אולי E) שמסייע לחידוש תאים. אני צריכה ללמוד את הנושא,
ואם למישהי יש טיפים או עצות יותר מאשמח.

נור ג'יהאן, שוב תודה, אני מתרגלת על בסיס יום יומי עכשיו. מדריכת הפילטיס המליצה לי לעשות את אותו הדבר עם הרמה קלה של הישבן.
ממתינה בסבלנות לשיפור.

איילת - הפרדות ניתן לבדוק אצל רופא כירורג או פיזיותרפיסטית המוסמכת לכך. יש לא מעט מדריכות כושר להריון ולידה שעברו התמחות ויודעות
לבצע את הבדיקה. קשה לבצע לבד למרות שאפשרי.
מבוצע כאשר את שוכבת על גבך ברגליים כפופות כששתי ידייך תחת הראש. לאט את מתרוממת ומי שבודק אותך לוחץ את אצבעותיו
לאורך הבטן: ממספר ס"מ מתחת לטבור עד מס' ס"מ מעליו. מרגישים את הרווח (אם יש) בין השרירים האורכיים, מודדים מרחק לפי אצבעות
ובמקרים מסוימים גם עומק. בחיפוש באינטרנט אני מאמינה שתגיעי גם לסרטוני הדגמה.
אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק*
הצטרפות: 20 אפריל 2012, 10:05

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי אמא_של_נושקי_וטלהצ'וק* »

אחרי הלידה השנייה שלי היתה לי היפרדות קלה (שתי אצבעות) של השרירים האורכיים.
(נדמה לי שתמיד כשמדברים על היפרדות שרירי בטן לאחר לידה - זה השרירים האורכיים. נכון?)
בנוסף, היתה חולשה רצינית בשאר שרירי הבטן (האלכסוניים ובעיקר הרוחבי).
הלכתי לפיזיותרפיסטית של שרירי רצפת האגן והבטן, שאבחנה את ההיפרדות, נתנה לי תרגילים והזהירה אותי באזהרה חמורה:
  • לקום רק דרך הצד
  • כמובן לא לעשות שום כפיפות בטן
  • לא להרים שום דבר כבד (מעל 3 קילו נגיד)
  • לאסוף היטב היטב את רצפת האגן לפני כל מאמץ של שרירי הבטן (עיטוש שיעול צחוק דיבור הרמת חפצים קלים)
זה נכון תמיד כמובן.
חוץ מזה היא כאמור נתנה לי תרגילים. בהתחלה רק להכניס את הבטן (כמו בשביל לסגור את הכפתור בג'ינס) בישיבה, עשר פעמים, לעשר נשימות כל פעם, כמה פעמים ביום (כשרצפת האגן אסופה כמובן).
בהמשך כשהתחזקתי הונחיתי להוסיף על זה תרגילים בעמידת שש. הכנסת הבטן עשר פעמים, לעשר נשימות כל פעם כנ"ל. אחרי שזה קל לי - לעשות את זה עם יד אחת באוויר עשר פעמים, לעשר נשימות כל פעם, ולהחליף יד. אחרי שזה קל לי - להוסיף על זה גם רגל אחת באוויר, עשר פעמים, לעשר נשימות כל פעם, ולהחליף רגל. אחרי שזה קל לי - להוסיף על זה גם יד אחת ורגל נגדית באוויר עשר פעמים, לעשר נשימות כל פעם, ולהחליף יד ורגל.
התמדתי במשך כמה חודשים (3 או 4, לא יותר).
אחרי הלידה השלישית שלי, שנתיים אחר כך, חזרתי אליה. היא בדקה את רצפת האגן והבטן, קבעה שהם במצב מצוין (אין שום היפרדות!) וביקשה ממני לא לבזבז לה יותר תורים :-)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

בא לי לבכות
יש לי היפרדות ענקית לא נראה לי 2-3 אצבעות
אולי יותר כמו כף יד....
ענבל_נתן_בר*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:00
דף אישי: הדף האישי של ענבל_נתן_בר*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי ענבל_נתן_בר* »

תבכי יקירה, זה בסדר (-: זה מה שעושים אחרי לידה. אבל תדעי שזה יסגר. יש גם תרגילים בספר 'לידה פעילה' שעוזרים לזה להיסגר.
יוליקו*
הצטרפות: 01 מרץ 2008, 20:37

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי יוליקו* »

יש גם מידע באינטרנט. כולל הסברים ותרגילים.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עברו שנים. אני יודעת. אבל אני סופר סקרנית לדעת מה קרה להיפרדויות של כולכן והאם נפטרתן מהן.
אספר את הסיפור שלי: אחרי הלידה הראשונה הייתה לי היפרדות של 4.5 אצבעות והלכתי למישהי שמומחית למקרים האלה (היא מדריכה של יוגה ופילאטיס כבר שנים) ואני ממליצה עליה בחום ובלב כזה שלם שאפילו אם אתן גרות בפתח תקוה תעשו את המאמץ ובואו אליה לירושלים. היא אלופה.
עשיתי תרגילים שהיא נתנה לי. כל יום כ10 דקות וההיפרדות נעלמה וחזרה להיות של 2 אצבעות (שזה לא נחשב כהיפרדות). כיום אני 9 חודשים אחרי לידה שניה ושוב מטפלת אצלה בהיפרדות (כי אין מה לעשות. זה חוזר כל הריון) ולאט לאט הרווח נסגר אבל כמובן שיותר קשה לטפל הפעם כי כבר יש שני ילדים בבית ואין זמן לתרגילים וכו..
פלוני_אלמונית_מתוקית*
הצטרפות: 17 אפריל 2016, 21:57

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_מתוקית* »

אני גם 9 וחצי חודשים אחרי לידה ורק עכשיו הבנתי שעליי לקבל עזרה...קניתי חגורת בטן ואני מקווה שהיא תעזור לי כי אני לא מצליחה להתמיד בספורט
אוליב*
הצטרפות: 14 פברואר 2005, 10:41

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי אוליב* »

אלמונית, אשמח לפרטים על המורה הכה מומלצת. תודה!
הולכת_והרוח_בפניי*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2014, 21:23
דף אישי: הדף האישי של הולכת_והרוח_בפניי*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי הולכת_והרוח_בפניי* »

אלמונית - גם אני אשמח להמלצה על המטפלת שהזכרת. אני לא בטוחה שזו היפרדות, ועברו כבר כמעט 4 שנים, אבל יש כאב שלא עובר מעל הטבור, בלחיצה מרגיש שיש שם שקע. אם אני מרימה ראש בכיוון שכיבות בטן, הבטן עולה כמו פירמידה, והיא עדיין נראית רפויה...היות והתחלתי לתרגל שוב יוגה, וחלק מהתרגילים לא מומלצים במקרה של היפרדות, אשמח לשמוע מנסיונן של אחרות על ההתמודדות עם העניין
ניקי_ניים*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2008, 23:04
דף אישי: הדף האישי של ניקי_ניים*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי ניקי_ניים* »

לכי להיוועץ בכירורג. יש הבדל בין בקע לבין היפרדות.
היפרדות זה בעיקר אסטתי -אם כי לא רק
בקע - עלול להיות מסוכן .בעיקר אם את בעלת משקל עודף.
נכון שזה לא הכי באופן אבל מה לעשות....
הולכת_והרוח_בפניי*
הצטרפות: 11 אוקטובר 2014, 21:23
דף אישי: הדף האישי של הולכת_והרוח_בפניי*

לעזור לבטן אחרי לידה

שליחה על ידי הולכת_והרוח_בפניי* »

אני לא בעלת משקל עודף ואני לא בטוחה שזה בקע, כרגע על סמך זה שחברה אמרה שהיו לה בדיוק את אותם התסמינים (והיא בתת משקל)- נקודה כואבת ו"גושית" ברום הבטן, שלא יוצרת בליטה בדופן. דווקא כירורג?
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”