כנראה...
נתקלתי כבר בכל מיני סוגים של כתיבה על עדיפויות ואיך לסדר אותן. מה יהיה בראש הרשימה? או - איזה רשימות בכלל נעשה זו לצד זו?
מה שחשוב
מה שדחוף
מה שמתחשק
ועוד ועוד...
והרבה פעמים אין תאימות גדולה בין מה שדחוף וחשוב, ולכאורה צריך להיות בראש הרשימה, לבין מה שמעניין ובא לי וכיף לי.
איך את מתמודדת עם זה בדרך שמביאה לך תועלת?
אני משתדלת לעשות את מה שבא לי וכיף לי. ולמדתי שבאורח פלאי לגמרי, על אף שאת החשובים והדחופים אני דוחה ודוחה, בסוף אני תמיד עושה אותם בזמן איכשהו והכל בסדר.
נכון שיש לזה כל מיני מחירים, אבל לטעמי הם קטנים יותר מאשר בחלופה, שבה את מרבית הדאגה והזמן מקצים למה שחשוב ודחוף.
אפשר פשוט לקבל את זה, שזה בסדר לעשות אותם ברגע האחרון. שזה בסדר לעשות אותם קצת בלחץ. שזה בסדר אם הם לא יוצאים טיפ טופ בגלל זה, וכו'... במקום להלקות את עצמי על כל אלה. אני מושכת בכתפיים כשזה קורה והולכת הלאה, שמחה שהתעסקתי בזה כמה שפחות במקום, נגיד, מייד על הבוקר או מייד כשקיבלתי את זה.
עוד דבר שאני עושה - לשחרר תיוגים מבאסים מהמשימות שלי, ולא להגדיר אותן כמשימות. כך, למשל, כל מה שנוגע לבית והילדים הוא בכלל לא משימה שנכנסת לסדר העדיפויות. אז פשוט... מכינים אוכל ומסדרים כאשר מגיע הזמן לזה, לא משנה מה. ואלו לא עוד משימות שמתעדפים אלה משהו שעושים וזהו. לא במסגרת החשבונות והמחשבות. זה משאיר רשימה יותר קטנה של משימות שבכלל צריך לחשוב עליהן ונשאב לתוך האוטומט שלי.