למצוא עבודה אחרי חיפוש ארוך

עבודה*
הצטרפות: 04 מאי 2009, 19:40

שליחה על ידי עבודה* »

היי,

מה לדעתכם כדאי לעשות על מנת למצוא עבודה אחרי שלא עובדים מספר שנים בעבודה רצינית ? לא מצאתי עבודה, וכך נוצר מצב שכבר מספר שנים אני לא עובדת בעבודה רצינית אלא בעבודות מזדמנות בלבד. ככל שהזמן עובר הרווח בקו"ח גדל, ועם זה גם כמות הראיונות קטנה.

אעריך מאוד כל המלצה/עצה שלדעתכם יכולה להועיל במציאת עבודה אחרי כמה שנים של חיפוש עבודה ללא תוצאות.

תודה רבה
_אלמונית*
הצטרפות: 30 מאי 2009, 16:34

שליחה על ידי _אלמונית* »

היית רוצה לכתוב מה את מגדירה כעבודה רצינית ? מה הכיוון מבחינתך?

בנתיים חשבתי להציע לראות האם אפשר לשנות את ניסוח קורות החיים. בנןסף האם רלוונטי עבורך לידע את סובביך באשר לחיפושים ?
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

שליחה על ידי אחת* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הרבה זה באופן ההצגה של הדברים בקורות חיים.
אפשר גם לחפש עבודות שעל הנייר נשמעות לך רלוונטיות והן בתקן להחלפה לחופשת לידה/משרה חלקית - לפעמים שם התנאים פחות נוקשים בהשוואה לבדרך כלל. גם הרבה פעמים אחרי שאתה כבר בתוך ארגון אפשר לנסות להתגלגל שמה למשהו קצת אחר וגם אם לא אז השגת שורה שנשמעת יותר טוב בקורות חיים.
אם יש לך ניסיון התנדבותי רלוונטי להכניס אותו לקורות חיים (אם את מחפשת משהו טיפולי ויש לך התנדבות בתור מדריכה בקייטנה לילדים מעוטי יכולת או אם את מחפשת משהו ארגוני/מנהלי ויש לך ניסיון בארגון פעילויות ל... וכך הלאה)
כמו שאמרו - לפנות לאנשים שמכירים אותך ויודעים להמליץ, גם אם הם לא בעלי כוח ושררה לפעמים שומעים על מישהו שמחפש. אם לא מביך אותך אפילו לפרסם בפייס שאמנם אין לך הרבה ניסיון אבל המון מוטיבציה שאת יודעת כך וכך ואוהבת כך וכך ומחפשת עבודות כאלה וכאלה.

עוד דבר שכדאי שקצת תחשבי עליו - למה בעצם לא מצאת עבודה?? האם את נלחצת מראיונות? האם את מציגה את עצמך בצורה טובה? האם את מתכוננת לראיונות?
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

שליחה על ידי יער_ה* »

מצטרפת למה שאחת כותבת - הרבה זה באופן ההצגה של הדברים בקורות חיים. ומה באמת קורה בראיונות?
עבודה*

שליחה על ידי עבודה* »

תודה רבה על התגובות.
אנסה לענות על השאלות שנשאלו.
בעבודות מזדמנות וזמניות התכוונתי לעבודות הנמשכות זמן לא רב (מספר שבועות ) או עבודות קידום מכירות שונות (טלמרקטינג למשל), עבודות שרוב העובדים בהן מאוד צעירים.

זמן רב ניסיתי להעזר במכרים, אך כעת כבר לא. אני מרגישה כל כך לא נעים עם זה שאני לא עובדת, ומעדיפה לא לדבר על זה עם אנשים. אני אפילו נמנעת מהרבה מפגשים חברתיים מסיבה זו.

אחת, תודה על ההמלצה לחפש משרות כמחליפה. בהחלט יתכן שקל יותר להתקבל למשרה המוגדרת כזמנית, ומשם לנסות להמשיך למשרה אחרת בארגון. איישם גם את המלצתך להוסיף נסיון התנדבותי.

מדוע לא מצאתי עבודה ? אני לא מוזמנת לראיונות. אני מניחה שבגלל הרווחים הגדולים בקו"ח.

שוב תודה על ההמלצות, אשמח לקרוא המלצות נוספות.
_אלמונית*
הצטרפות: 30 מאי 2009, 16:34

שליחה על ידי _אלמונית* »

נזכרתי בארגון ושמו סטרייב. אפשר למצוא בגוגל. אולי רלוונטי עבורך
אחת*

שליחה על ידי אחת* »

עוד אפשרות אם זה נשמע לך רלוונטי היא לעשות קורס מקצועי כלשהו ואז לנסות למצוא נשאה התחלתית בתחום הזה. יכולה לחשוב על הנהלת חשבונות, חשבות שכר בודקת תוכנה ובטח יש עוד.
לא ממש מכירה את אפשרויות ההעסקה אחר כך ועד כמה זה מעניין אותך אבל מניחה שאפשר לחשוב על קורסים כאלה בהרבה תחומים.
גם אם נניח יש לך כבר תואר אז לעשות איזושהי העמקה נגיד יש לך תואר בספרות אז אולי קורס עריכה לשונית ואז לשים דגש על הצד הזה בקורות חיים
ממש לא יודעת מה למדת ובמה עבדת ומה מעניין אותך אבל אולי יעזור.
על כל מקרה, שיהיה המון בהצלחה!
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אעריך מאוד כל המלצה/עצה שלדעתכם יכולה להועיל במציאת עבודה אחרי כמה שנים של חיפוש עבודה ללא תוצאות.
אני במצב קצת דומה - נמצאת מחוץ לשוק העבודה כמעט ארבע שנים, ומנסה כיוון עבודה אחר שלא קל לי להתקבל אליו עקב מחסור בניסיון ספציפי.
ואני חושבת שיש המון מה לעשות בעניין.
אבל הפרטים שנתת מועטים מדי.
אם את מוכנה לתת יותר רקע - איזה השכלה יש לך, איזה ניסיון, באיזה תחום היית רוצה למצוא עבודה, מה מעבידים בתחום הזה מחפשים, מה עשית בשנים האחרונות חוץ מאשר עבודות זמניות, אילו עבודות זמניות שעשית יכולות להיות בעלות ערך (למרות התקופה הקצרה) לחיפושי העבודה, מה נקודות החוזק והחולשה שלך כעובדת וכמחפשת-עבודה, ואיך נראה לך שוק העבודה הנוכחי (האם הוא רווי? האם יש הרבה משרות שמתאימות לך? הרבה משרות שלא מתאימות לך מסיבות מסוימות? וכו') -
כנראה נוכל לעזור לך יותר.

יש הרבה דרכים להציג ניסיון תעסוקתי, תוך הבלטת הדברים שחשובים למעבידים שונים.
(הרבה פעמים אני מכינה גרסאות שונות של קורות החיים שלי תוך כדי הגשת בקשה לעבודות מסוימות, כדי להראות את ההתאמה שלי לעבודה הספציפית הזאת. כל מקום עבודה דורש דגשים אחרים ברזומה, או במכתב הבקשה)

לחילופין, את יכולה לנסות ולמצוא יועצ/ת תעסוקתית שמכירה את התחום התעסוקתי שאת שואפת אליו (יחד עם עוד כמה תחומים), שיש לה ניסיון בהכנת וקריאת קורות חיים ובראיונות עבודה, ושיכולה לכוון אותך ביעילות. שירות כזה של אשת מקצוע טובה, גם אם הוא עולה כסף, אמור להיות משתלם ביותר.
שווה גם לבדוק אם משרד העבודה והרווחה, העיריה שלך או איזשהו ארגון ללא כוונות רווח יכול לספק לך ייעוץ דומה בעלות מופחתת.
@}
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

לא מצאתי עבודה... ככל שהזמן עובר הרווח בקו"ח גדל, ועם זה גם כמות הראיונות קטנה.
מהמשפט הזה אני מבינה שחיפשת עבודה "רצינית" בתחום "שלך", והיית במספר רב של ראיונות, אבל לא התקבלת, ולכן פנית לעבודות זמניות.
אם זה המצב, אני הייתי מתרכזת בשאלה למה לא הצלחת להתקבל לעבודות שרואיינת אליהן, ואז לעבוד על הסיבות באופן ספציפי כדי לשפר את סיכויי הקבלה שלך.

ועוד הערה: אני קצת מהמרת פה, אבל איכשהו נראה לי שאת מנסה, או ניסית, לירות לכל הכיוונים. לעתור להרבה עבודות במקביל.
אם זה נכון, אז אולי משהו שיעזור לך זה להתמקד יותר:
להשקיע יותר תשומת לב במספר קטן יותר של משרות פוטנציאליות, לסנן בתבונה את המשרות שאת פונה אליהן (לא לבזבז זמן על משרות כמעט חסרות סיכוי), ללמוד היטב כל מה שאפשר על מקום העבודה שאת פונה אליו ועל המשרה הפוטנציאלית, לתפור את קורות החיים שלך באופן אינדיווידואלי לכל משרה, להתכונן באופן יסודי יותר לכל ראיון וראיון, וכך להעלות באופן ניכר את סיכויי הקבלה שלך.
עבודה*

שליחה על ידי עבודה* »

תודה רבה על התגובות ועל ההמלצות. התחלתי ליישם חלק מהדברים

אשמח לקרוא על ארגונים נוספים המציעים יעוץ מקצועי למחפשי עבודה, בדומה לסטרייב למשל

שוב תודה
טלי_ב*
הצטרפות: 12 נובמבר 2012, 12:07
דף אישי: הדף האישי של טלי_ב*

שליחה על ידי טלי_ב* »

ועוד עניין קטן - את יכולה לכתוב מכתב פניה בנוסף לקורות חיים (בהנחה שאת בתחום שבו זה לא ממש ממש חריג לעשות את זה), ושם לספר קצת על עצמך (נקודות חזקות), למה המשרה מעניינת אותך ומתאימה לך וגם להסביר את הרווחים בקורות החיים באופן שיניח את דעתו של המעסיק (=לא צפוי להשפיע על תפקודך היום). אם ממש אין לך שום הסבר שנשמע טוב, את יכולה לכתוב בראייה קדימה - אחרי מספר שנים מחוץ לתחום..., היום אני שואפת להשתלב ב... לטווח ארוך וכו'. כדאי לחשוב על איזו דרך טובה להציג את זה, כי גם אם תצלחי את שלב קו"ח ישאלו אותך על זה כנראה בראיון.
ותני לעוד מישהו אחד לפחות לקרוא ולהגיה.
בהצלחה @}
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אשמח לקרוא על ארגונים נוספים
בשביל זה יש גוגל, לא באופן.
הנה דוגמה:
https://www.google.com.au/webhp?sourcei ... 7%AA%D7%99
קרן_שמש_צהובה*
הצטרפות: 15 מאי 2016, 13:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_צהובה*

שליחה על ידי קרן_שמש_צהובה* »

הרבה פעמים אני מכינה גרסאות שונות של קורות החיים שלי תוך כדי הגשת בקשה לעבודות מסוימות, כדי להראות את ההתאמה שלי לעבודה הספציפית הזאת. כל מקום עבודה דורש דגשים אחרים ברזומה, או במכתב הבקשה
לדעתי זה מאסט.
לפני כל שליחה של הקורות חיים אני מתעמקת בנסיון להבין מה המעסיק מחפש ולמצוא את הדרך להבליט את זה בקורות חיים.
המשמך הגנרי משמש בעיקר בנושא של השלד - תאריכים וכדומה. את הדגשים והניסוח של מהות הניסיון צריך לעדכן כל פעם מחדש...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני במצב דומה.
אשמח לעזרה, הכוונה
אחת*

שליחה על ידי אחת* »

אז העצות שהועלו כאן והשאלות שנשאלו עדיין רלוונטיות.
אם לא חוזרים לקורות חיים בכלל או כמעט בכלל אז שווה לבחון אם פנית למשרה שלא לגמרי רלוונטית? אם קורות החיים נראים טוב וקלים לקריאה? ועוד
אם לא הולך בראיונות שווה לתהות אם את נלחצת מהמצב ומציגה את עצמך בצורה לא טובה? אם את מתכוננת (קוראת על החברה, מחפשת באינטרנט שאלות שעולות בראיונות האלו וכו')?
אישית כשסיימתי את התואר השני והתחלתי לחפש הלכתי לכמה ראיונות ולא התקבלתי. עשיתי קצת חושבים והבנתי שיש בי חלק שמתנגד לרעיון של עבודה של "גדולים" (עד אז הייתי בעיקר בעבודות פקידות ועבדתי בתור עוזרת מחקר באוניברסיטה) וזה גם מה שהצגתי, למשל בראיון אחד שאלו אותי על חולשות ואמרתי שאני לא מתעוררת בבוקר. ת'כלס זה די היה מטומטם מצידי :-)
בסוף, כשהזמינו אותי לראיון במקום שבו ידעתי שמישהו שלומד איתי היה שם בעבר תחקרתי אותו טוב טוב על המקום ועל אילו שאלות הם שואלים. זה באמת המקום שבסוף אליו התקבלתי ואני עדיין שם חמש שנים אחר כך.
כמובן שהתשובה למה עושים גם תלויה בתחום שבו את מחפשת
בתכנות למשל אפשר לעשות קורסים שיש בהם פרויקטים (אפשר גם דרך udemy או code academy וכו') ו/או להצטרף לפרויקטים של קוד פתוח ואז ניתן להפנות מעסיקים לפרויקטים האלו
בתחומים טיפוליים בדרך כלל יהיה יותר קל לנסות ולמצוא מקומות שמחפשים מתנדבים ו/או במשרה חלקית ואז משם לנסות ולפתח את זה.
בתחומי כלכלה/פיננסים אפשר כמעט תמיד לפנות לבנקים, יש להם כל מיני משרות ויש להם גם תוכניות של עתודה לניהול או משהו כזה. מכירה מישהי שלמדה ביולוגיה וכשהחליטה לשנות כיוון התקבלה לאחת מהתוכניות האלו.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”