לידת בית בחו''ל

שירום*
הצטרפות: 13 נובמבר 2005, 08:07

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי שירום* »

שלום לכל האנשים היקרים,
פתחתי דף חדש כי אני מחפשת כל מידע אפשרי על לידה בארה"ב או כל איש קשר אפשרי שאוכל לפנות אליו מעכשיו להתכונן ללידה.
אני בשבוע 20להריוני הראשון, ואני ובעלי מתכוונים לעבור לחיות בסאן דייגו בקליפורניה בעוד חודש וחצי.
אנחנו מאוד רוצים ללדת בבית ואין לי שום ספקות לגבי זה, אני מאוד בטוחה בעצמי וברוך השם ההריון שלי תקין ובריא.
האם למישהו יכול לנדב לנו מידע על מיילדות בסאן דייגו או בכלל על הלידה בארה"ב?
גם לגבי הביטוח הייתי רוצה לדעת(האם הביטוח בארץ יחול גם בחו"ל?
מה עם הקהילה היהודית בסאן דייגו, האם מישהו מכיר ?
ואם יש מישהי שילדה בארה"ב ובספציפי בסאן דייגו ויכולה לספר לי על החוויה?
או מישהו מכיר ארגון בארץ שיש לו מידע על כל השאלות לעיל...?
תודה על תשומת הלב!
אילת*
הצטרפות: 15 אוגוסט 2003, 17:08

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי אילת* »

שירום, סליחה שאני נדחפת לך לדף. פתחת אותו בדיוק כשהוא רלוונטי גם לי. אותן שאלות בנוגע להודו.
יעלי_לה
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי יעלי_לה »

אני מבינה שהכוונה ללידה בבית? או גם בבי"ח?
אילת*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי אילת* »

תלוי מה האלטרנטיבה המוצלחת, אם יש בכלל
שירום*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי שירום* »

אני רוצה ללדת בבית.
אני מחפשת מיילדת בסאן דייגו.
יום טוב!
שונמי_ת*
הצטרפות: 17 אפריל 2005, 20:52

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי שונמי_ת* »

הי אילת,
אנחנו בילינו את ההריון בהודו ושקלנו ללדת שם אבל בסוף חזרנו,
שמעתי דברים טובים על מרכז לידה ליד גואה שמנהלת אותו מיילדת גרמניה שנמצאת שם לפרקים. התכתבנו איתה, ואני אחפש את המייל שלה אם זה מעניין אותך. אשמח לחלוק איתך מניסיוני , אם ישלך שאלות נוספות, כמובן.
בהצלחה
@}
מחשבות*
הצטרפות: 08 דצמבר 2004, 13:49

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי מחשבות* »

אני ילדתי בארה"ב, בפאתי הצד המזרחי, בבית חולים קטנטן וסימפטי. באזורי היה בית חולים קטן עוד יותר שהיתה בו מיילדת אחת, שיילדה רק טבעי. היא היתה אישה מדהימה, אינדיאנית. במחלקה-ממלכה שלה לא היה ציוד רפואי בכלל.
הביטוח בחו"ל הוא מורכב, ומשתנה מחברה לחברה. אם אחד מכם יהיה מועסק במקום מסוים, ודאי תוכלי לברר מעכשיו אם ואיזה ביטוח העבודה תציע לכם (נהוג שמקום העבודה משתתף בחלק ניכר מההוצאה). כשתדעי איזה ביטוח מוצע תגלגלי אותו באינטרנט, ותוכלי ללמוד על התנאים. הביטוח שלנו היה לא כיסה לידות בית, והתשלום למיילדת עבור לידת בית היה גבוה בהרבה מאשר עבור לידה בבית חולים, למרות שמדובר באותה מיילדת. אגב לקראת הלידה בבית חולים, לפי השיטה שם, היה עלי לבחור מראש אם אני רוצה שתיילד אותי מיילדת או רופא/ה.
עוד דבר, נהוג היה שם להכין תכנית לידה. כדאי לך לעשות זאת גם אם את מתכננת לידת בית, במקרה שחלילה משהו ישתבש, שידעו מי את ומה את רוצה. הם דוגלים בהרבה התערבות רפואית בכלל וכירורגית בפרט, אבל מכבדים מאד מי שמראש מבקשת שלא. עם הזמן למדתי בתדהמה להבין, שהרבה נשים אמריקאיות מעדיפות ללדת בקיסרי. חשוב היה לי שידעו מראש שאני - לא.
שיהיה בהצלחה.
אילת*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי אילת* »

תודה רבה שונמי ת.
בינתיים קבלתי מחזור אז כרגע אני לא בהריון, אבל אנחנו בהחלט מקווים לנסות בחודשים הקרובים. אני בהחלט אשמח לכל סוג של אינפורמציה, כולל המייל של המיילדת הגרמניה.
אורית*
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי אורית* »

שירום ,
אני ילדתי בארה"ב לידה שנייה בבית חולים .
גרתי תקופה מסויימת בסן דייגו .
אשמח לעזור .

מס' הטלפון : 1-949-6511606.

אוסיף שחווית הלידה בארה"ב שונה בתכלית השינוי מהלידה בארץ .
שונה לטובה .
אורית*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי אורית* »

המשך הדברים :

חווית הלידה בארה"ב מאד שונה מהארץ .בארה"ב הרופא מיילד לעומת הארץ בה האחות מיילדת .

מיד עם ההגעה לבית החולים נכנסים לחדר פרטי בו ממתינים עד הזמן להכנס לחדר לידה . את היולדת מכינים מיד ללידה גם אם עליה להמתין זמן ממושך . בארץ ההמתנה הינה בחדר המתנה עם בנות רבות אחרות באותו הלבוש שאיתו הגיעה היולדת מהבית . רק במצב של לידה מתקדמת מכניסים את היולדת לחדר לידה . בקפלן כמעט וילדתי בחדר ההמתנה .

השוני המהותי הוא ביחס בו מקבלת היולדת ומקבל התינוק לאחר הלידה .

קיבלתי חדר פרטי עם חדר אמבטיה פרטי . התינוק היה איתי כל הזמן למעט שעתיים בהם לקחו אותו לבדיקות . מיד הגיעה יועצת הנקה להדריך את התינוק כיצד לינוק ( היא ממש פערה את הפה שלו "והכריחה" אותו לינוק) . בארץ נאלצתי להמתין שעות ארוכות לקבל את התינוק להנקה , וכאשר סוף סוף קיבלתי אותו נאלצתי להתחנן לאחת האחיות שתדריך אותי כיצד להניק .

שוני נוסף הוא שקיימת אחות שאחראית לתינוק , ואחות שאחראית לבריאות היולדת . אחות זו שאחראית ליולדת נותנת טיפול מסור ועיקרה לדאוג לרווחת היולדת .

בארץ מהרגע שהיולדת ילדה , היא זוכה להתעלמות מכפירה .

היתה תקופה שהתעניינתי בלידה מהבית , אך העלות היתה גבוהה מאד .
קיים החזר מחברת הביטוח .אך ההחזר הינו בדיעבד לפיכך יש להצטייד בסכום כסף זמין לתשלום מיידי למיילדת .

רשימה של מיילדות בית ניתן להשיג דרך האינטרנט .
שירום*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי שירום* »

אורית!
תודה רבה על העזרה, ואני אתקשר אליך בקרוב מאוד להתיעץ עמך(הבדלי שעות).
את יודעת אם יש קהילה יהודית בסאן דייגו שיש להם מיילדות בית?
אני כרגע ממש חזקה בבחירה שלי ללדת בבית, ובי"ח זה הברירה האחרונה.
יש לי חששות ופחדים אבל אני ממש מנסה להתחזק בביטחון באמונה שזה הדבר הנכון עבורי, עבור התינוק שיבוא ולבעלי היקר.
אורית*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי אורית* »

בהצלחה .
כפי שציינתי ההיבט הכספי הוא זה שהכריע לכיוון לידה בבית חולים .
לידה מהבית במקרה הזול יכולה לנוע סביב 3000 דולר , עם החזר של 70 אחוז מביטוח לאחר הלידה .
אך למיילדת יש לשלם מייד .

בכל מקרה , קיימת קהילה יהודית בסן דייגו .
הקהילה הדרום אפריקאית היהודית בסן דייגו מאורגנת בחוברת המפרטת תחום עיסוקם .
אולי שם תוכלי למצוא מיילדת בית מהקהילה .
שם הקבוצה SAJAC.
בעלי יחפש עבורך .

כמו כן , קיימים מרכזים ללידה טבעית במתכונת נופש של בית מלון , בחדרים מרווחים ונעימים .
שוב , את המידע תוכלי למצוא דרך האינטרנט .
אורית*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי אורית* »

אתרים קשורים:
http://www.socalbirth.org/providers/ - אתר המפרט רשימת דולות/מיילדות מהתקופה שאני חיפשתי .

http://www.birthpartners.com/

http://www.alace.org/referrals.asp?state=CA&Submit=GO
ורדי_תיק*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 14:59
דף אישי: הדף האישי של ורדי_תיק*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי ורדי_תיק* »

אני שמעתי על מיילדת מהארץ שהתכוונה לנסוע להודו ליילד מישהי, בין התאריכים המשוערים.שתיהן ציפו לכך מאד, אך הלידה היתה מוקדמת מהמשוער והמיילדת נשארה בארץ לטובת יולדת אחרת שציפתה בדיוק באותם ימים.
שונמי_ת*
הצטרפות: 17 אפריל 2005, 20:52

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי שונמי_ת* »

הי אילת,
www.birth-center.com
יש חדש?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לגבי לידה בארה"ב- את צריכה לברר אם הביטוח בכלל יכסה את הלידה שלך, כי את מגיעה איתו כ"מצב קיים". אם אתם תקבלו ביטוח משפחתי מטעם העבודה אז קרוב לודאי שהביטוח יכסה. אם לא ותצטרכי לעשות ביטוח באופן פרטי אז קרוב לודאי שלא יכסה. בכל אופן כדאי לברר מה שם חברת הביטוח (אם מקבלים מטעם העבודה) ולהתקשר אליהם לוודא. כי הוצאות לידה יכולות להיות עשרות אלפי דולרים, אם חלילה יש איזה סיבוך או בכל זאת צורך בהתערבות רפואית. את צריכה גם לוודא שהמיילדת שאת מעוניינת בה עובדת עם חברת הביטוח שלך. יש כאן בעקרון אפשרות לעבור את כל ההריון והלידה עם מיילדת, וללא שום רופא, כמובן בהנחה שהכל תקין. הלידה עם מיילדת יכולה להתבצע בבי"ח אבל גם במרכזי לידה למיניהם, וזה עדיין מכוסה ע"י הביטוח. לגבי כיסוי של לידת בית אני לא יודעת, אבל אם תשאלי את המיילדת היא תוכל להגיד לך בדיוק. אני מאוד ממליצה לעשות טלפונים למיילדות ולברר אצלהן כל מיני פרטים.
שוב, מבחינה כספית, אם אין לכם ביטוח (אמריקאי!) שיכסה הוצאות, אני ממש ממליצה ללדת בארץ, רק כי ההוצאות יכולות להצטבר להמון כסף.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

שירום, איך היתה הלידה? (מקווה שלא כמו ב איך היתה הלידה ... )
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

וו וואו דף ממש מעניין.
אז רציתי להבין אם יולדים בעזרת מיילדת בבית החולים העלויות עדין יקרות? יש אפשרות ללדת טבעי בלי מיילדת פרטית בבית החולים? כמה זה עולה ואיך זה עובד? גם ללידה בבית החולים צריך ביטוח בלי קשר??
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

פלונית אלמונית, איפה? (ואם בארה״ב, באיזו מדינה?)
שמנדובה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2014, 18:24

לידת בית בחו''ל

שליחה על ידי שמנדובה* »

פלוני אלמונית - אם מדובר בארה״ב, לידה יכולה להיות סיפור יקר גם אם זה בבית חולים וגם אם יש לך ביטוח, זה תלוי בסוג הביטוח שלך ומה הוא מכסה וזה משהו שצריך לברר ישירות מול חברת הביטוח. עכשיו כשיש את רפורמת הבריאות של אובאמה (אוברמה קייר) אני חושבת שיש דברים שחברת הביטוח מחוייבת לכסות, אבל עדיין...

העלויות והפרטים משתנים בהתאם לאיזור המגורים ולסוג הביטוח שיש לך. יש ביטוחים שיכסו אפילו לידת בית (באופן מלא או חלקי).

נכון ללפני שנה וחצי בקליפורניה, לידת בית עלתה כ 5000 דולר. בבית חולים היה עולה לי לפחות אותו הדבר אם לא יותר, בגלל סוג הביטוח שהיה לנו והשתתפות עצמית גבוהה.
שליחת תגובה

חזור אל “סיפורי לידה”