לידה בדממה ע''פ הסיינטולוגיה

ורדי_תיק*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 14:59
דף אישי: הדף האישי של ורדי_תיק*

שליחה על ידי ורדי_תיק* »

לאחרונה פורסם שטום קרוז (סליחה על הרדידות...) וחברתו קייטי הולמס בהריון ומצפים ללידה בשבועות הקרובים, ומתכוונים ללדת ע"פ דת הסיינטולוגיה- בדממה גמורה!!!
התפלאתי מאד, חשבתי שלא הבנתי טוב אז עשיתי חיפוש בגוגל על silent birth כדי להבין יותר טוב. ובכן
האמא ומלוויה בלידה אמורים להיות בשקט מוחלט (גם האבא, המיילדת, הרופא וכו') כדי לא להבהיל את התינוק 0-:
וכדי לשמור על שפיותה של האם0-: , אלה הסיבות בגדול.
נוסף על כך צריכים לשמור על שקט בקרבת התינוק במשך שבוע ימים לפחות.
הרכילות אומרת שטום קרוז וניקול קידמן (אשתו הקודמת) אימצו את ילדיהם הראשונים כשהתנאי לאימוץ ילדים אלו היה שאימותיהן ילדו אותם בדממה ברוח הסיינטולוגיה.
מישהו מכיר את התיאוריה/דת המוזרה הזו ויכול להאיר את עיני?
ו ...what the fu....??? (לא יכולתי להתאפק...)
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לא מכירה את הנושא הספציפי הזה, אבל גם בספר לידה פעילה מדברים על זה שדיבור מפריע לשחרור הורמונים שמקדמים את הלידה (מפעיל את הקורטקס ומשחרר אדרנלין).
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

שליחה על ידי בת_ההרים* »

מדברים על זה שדיבור מפריע לשחרור הורמונים שמקדמים את הלידה
דיבור או.קיי. אבל נהימות למיניהן..דווקא יכולות לקדם.
לי דווקא נראה שהעובר רגיל לשמוע את קולה של אימו. אז למה בלידה לא?
פלצני.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

ורדי, אם היא מצליחה לעבור לידה בלי לנהום, היא יכולה להפוך לגורו (סיינטולוגי?) בעצמה :-P
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אני לא מחזיקה מסיינטולוגיה, נקודה.
וזה אחרי שבדקתי אותה מכמה וכמה כיוונים.
יש שם יותר מדי דברים לא טובים.

אז הם הפליצו עוד אמירה שבנאדם שפוי לא יכול לעמוד בה, כדי לגרום לאנשים להרגיש שהסיינטולוגיה יכולה לקדם אותם למקומות נכספים, וילכו לעשות את אחד הקורסים שלהם, ואז עוד קורס ועוד קורס ועוד קורס.
נו שוין.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

כת מסוכנת. הם בכלל מתנגדים לכניסה להריון ולידה.
לא הצלחתי להפסיק לקרוא באתר המקיף הבא
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא, לא. טום מכחיש:
Tom also says that the media got it all wrong when it comes to the Scientology practice of a "silent birth" and that Katie can make all of the noise she wants to make during the delivery of their baby.

"It's basically just respecting the mother, you know, and helping to be quiet. (But) not the mother," Tom says, " The mother makes as much noise ... you know, she's going through it. She does what she's gotta do, OK?"

He also says that Katie has the option of using drugs, during delivery, contrary to popular belief (especially following Tom's comments about Brooke Shield's usage of anti-depressants to deal with post partum depression).

"We're there, you know, with doctors. ... Whatever the woman wants. ... If she needs an epidural, she's gonna get her epidural."

הציטוט מאתר סלבריטי בייביז
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

שליחה על ידי בר_עדש* »

מזכיר לי סיפור ששמעתי מקרובה מבוגרת של אישתי.

בזמנו היא היתה אחות בבית-חולים, והיא סיפרה שהאחיות נהגו לצחוק ולרכל על הנשים שהיו קולניות ו"לא תרבותיות" בלידה שלהן. היא ילדה באותו מקום, וכיוון שחששה ממלשון הרע של האחיות האחרות, היא לא הוציאה ציוץ במשך כל הלידה (בלי שום משכך כאבים. האפידורל עוד לא הומצא אז).
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

הסיפור הזה נשמע לי נורא מוכר...האשה ההיא כתבה איזה מכתב נורא יפה לבעלה או משהו,לא? <לא זוכרת איפה קראתי את זה...>
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

שליחה על ידי אם_פי_3* »

גם אמא שלי סיפרה לי שהיתה ציפיה ברורה מהנשים להיות בשקט. וכן, גם עם סממנים גזעניים כלפי מי שלא.
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

האשה ההיא כתבה איזה מכתב נורא יפה לבעלה או משהו,לא? <לא זוכרת איפה קראתי את זה...>

את בטח מתכוונת למכתב שהופיע בדף פנטזיה ומציאות בלידה (הודעה שלי מה- 06.01.2005).

הנה קטע רלוונטי מתוך המכתב, שנכתב ב-1942:
"...אני מרגישה שפני המכוסים זיעה מתעוותים להעוויות איומות, ושוב משמיע גרוני את הקולות הלא אנושיים – ואני לוחצת ולוחצת.
ועם זה – מתהלכת לעתים אחות בחדר, אחות מיילדת, לדעתי – בתולה זקנה ומרוגזת, הצועקת על כולם, וכשהיא רואה את כל ההתכווצויות האלה, היא צועקת: אל תעשי טובה לכל העולם בלידה שלך! שכבי כמו בן אדם, ואל תעשי קונצים!
וזה מעליב עד לאימה, כי – עד אלוהים – שאני עשיתי את כל המאמצים כדי לא להשמיע צעקה ולא להטריד ולא להרגיז אותן, את האחיות האומללות האלה, שגורל איום להן: לסבול מראות כאלה משך שנים.
אבל – הלחיצה היתה גם לשביעות-רצונה של המרשעת הזו. עכ"פ – בסוף הלידה אמרה לי הרופאה, שהיתה גם היא "שותפת" ללידה: עשית את זה יפה! וזה היה בשבילי קומפלימנט גדול מאד. איזה מלה מעודדת אחת בתוך הים של הגערות והבזיונות ששופכים שם הרופאים והאחיות על כל הנשים המתהפכות בחבליהן האיומים."
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

שליחה על ידי בר_עדש* »

האשה ההיא כתבה איזה מכתב נורא יפה לבעלה או משהו
זו לא אותה אישה. אבל היא לא היתה היחידה, מן הסתם.

גם עם סממנים גזעניים כלפי מי שלא.
אכן.
ההולכת_בדרכים*

כן,בדיוק למכתב הזה התכוונתי! |Y|
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

_גם עם סממנים גזעניים כלפי מי שלא.
אכן._

או כמו שאמרה מורתי ליוגה, שהיא גם מיילדת:
"תלדו כמו פאטמה. אל תתביישו לצעוק"
עינת_טל*
הצטרפות: 31 ינואר 2005, 15:12
דף אישי: הדף האישי של עינת_טל*

שליחה על ידי עינת_טל* »

מי המציא את הסיינטולוגיה ?
גבר ?!
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אז באופן כללי דף למחיקה ?
תום*
הצטרפות: 29 מאי 2005, 02:53

שליחה על ידי תום* »

_מי המציא את הסיינטולוגיה ?
גבר ?!_

המציא את הסיינטולוגיה גבר, שהיה לפני זה סופר חצי-כושל של ספרי מדע בדיוני.
חמש שנים לפני שהמציא את הסיינטולוגיה הוא אמר, בראיון עיתונאי, שהדרך הטובה ביותר למכור המון ספרים היא לייסד דת.
חמש שנים אחרי זה, הוא שמע לעצתו-שלו, ובאמת הרוויח מאז המון כסף.

זו כת בעייתית מאוד, עם סחיטת כספים איומה וכוחות מזויינים משלהם.
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

כת, דת... ברר
כמה נסחפתם שלא לדבר על הוצאת דיבה על ארגון שלם שמורכב מהרבה מאוד כוונות טובות והגיון בריא.
איך זה שלידה בדממה נשמעת יותר הזויה מלידה בצרחות בבית? או בבריכה? גם לי זו פעם ראשונה ששמעתי על זה, ואני לא בטוחה שזה נטו מהסיינטולוגיה כי אני מכירה לא מעט אנשים החברים בארגון הסיינטולוגי בארץ ולא שמעתי מהם על זה. אבל לי נשמע דווקא מאוד הגיוני שהתינוק לא ייצא לשאון מטורף של מוזיקה, מוניטורים, קולות רמים, וקריאות שמחה שמחוץ לרחם - בטוח נשמעים הרבה יותר חזק מאשר מבפנים. בדיוק כמו שהאור החזק לא מתאים לילד בניגוד לחושך ברחם.
תחשבו כמה פעמים הקטנים האלה נבהלים מסתם רעש בחודשים הראשונים לחייהם - כמו סתם צלילים רגילים, כלב נובח, שואב אבק, דלת נטרקת, ועוד צלילים רבים שלנו נשמעים טבעיים.

אני עשיתי קורס אחד שם, וחברותיי מספר קורסים. יש לי גם קרובת משפחה שמהווה אחת מאושיות הארגון בארץ. זה אחד הארגונים הכי הומניים שקיימים, ויש הרבה מאוד הגיון בתכנים שלהם.

הכל נטורל, לא סמים, לא מנטרות, לא גורואים ולא בטיח. להיפך, הם יוצאים כנגד הפסיכיאטריה בגאון, נלחמים עד חורמה(בעיקר דרך קידום הצעות חקיקה) נגד הריטלין והשימוש הנפוץ בו. הם מזיזים דברים. אל רק מדברים או מקדמים את חייהם בדלת אמותיהם. הקמת בית הספר הפרטי שלהם בחולון הביאה לאמירה מאוד יפה של שופט (שלפי דעתי צוטטה פה באחד הדפים על חינוך) על כך שאדם אחראי על החינוך של ילדיו ואין למדינה זכות להפקיע זאת מאחריותו. הם בזיעה רבה, והרבה השקעה כספית נפשית ופיזית הקימו את הבית הספר שרק גדל וצומח ומתרחב.

הילדים שם פשוט פורחים, הכל מלא ירק, הלימודים הם בקבוצות קטנות, מאוד בסגנון החינוך הביתי - עד כמה שאפשר לומר על בית ספר. למשל המורים קשובים לקצב ולסקרנות ש ל כל ילד. יש שם ילדים שאני מכירה אישית, שסבלו כהגדרת מומחים מ"הפרעות קשב וריכוז" "היפראקטיביות" ו"בעיות התנהגות" ושם הם מצאו צוות תומך וקושב שהצליח לכוון את הייחוד שלהם - לכיוונים טובים. (סתם דוגמא, ילד היפראקטיבי יכול לפעמים פשוט לקום מהכסא לרוץ סביב בית הספר ולחזור יותר רגוע לכיתה :-) כך גם הרבה חיזוקים חיוביים ועוד שיטות שלא התעמקתי בהם אך הן עובדות).

הלימודים בארגון עצמו - מתקיימים בצורת קורסים שזה נהדר. כמו אוניברסיטה. בלי שטיפות מח או נאומים. אתה בא למקום מסויים, נרשם ומתחיל ללמוד. כל אחד יכול לקחת מה שבא לו (בהתאם למשלבים מסוימים ), להתחיל מתחום מסויים (תקשורת בינאישית, זוגיות וכו') ולצמוח משם. המחירים סבירים. אם כי כמו בכל דבר שמציע אפשרות מתודית להיפטר מבעיות - היית שמח שזה יהיה יותר זול.
ביקור אצל פסיכולוג עולה כמו קורס אחד שלהם.
בקיצור, לא מצאתי שום דבר רע שם, בטח לא שום דבר שקשור לשטיפות מח האופייניות לכתות, או למאפיינים כלשהם של דת. הרבה אנשים ויטליים, ורצון להיטיב את החים שלהם ושל קהילתם.קיימים שם שיטות מתודיות להיפטר מגמילות ושאר צרות.
הוגה השיטה, כנראה בורך ביכולת העמקה בתת מודע, ובשאר מאפיינים של המין האנושי - וזה מה שיצא. גם פיתחו את זה אחר כך, כך שהרבה דינמיות מאפיינת את החומר הנלמד. הכל שנמע מאוד מאוד הגיוני ומתחבר למה שאנחנו מכירים מהיום יום (בדיוק כמו תכנים של באופן שנחשבים מוזרים להרבה אנשים, אבל מתחברים לנו יופי).

מדובר בארגון מאוד פעיל כקהילה, מקדמים חקיקות (בחו"ל בעיקר, אך גם בארץ) בתי ספר אלטרנטיביים, ירידים המוניים למען נזקקים ועוד. יש הרבה כוחות שיש להם אינטרסים להפיץ על הסיינטולוגיה שהם ארגון דתי או כת. למשל ארגון הפסיכיאטריה העולמי שהסיינטולוגיה בעולם נלחמת בו בחורמה (נגד ריטלין, מכות חשמל , תרופות פסיכיאטריות, אשפוזים בכפייה ושאר צרות). בעולם ישנם מאבקים של ממש, כולל חקיקות והגבלות שמתווספות כל הזמן המצרות את צעדיהם של פסיכיאטריים. יש כוחות שוק, כמו חברות התרופות הללו שרוצות להילחם בסיינטולוגיה ממניעים כלכליים, יש בתי ספר שקשה להם להתמודד עם ילדים "בעייתיים" ולכן גם למוסדות חינוך רבי,ם בעיקר החינוך המיוחד, יש אינטרס לצאת כנגד הסיינטולוגיה. (בסיינטולוגיה אין דבר כזה ילד בעייתי, כל ילד הוא עולם ומלואו המבקש התייחסות מיוחדת למי שהוא על כל השונות שבו) . בעיקר בחו"ל כאמור, כי שם הם מאוד פעילים. בקיצור יש די והותר גורמים שקשה להם עם הארגון, ומבלי להתייחס לתכנים שלו, רק בעקבות מלחמתו בכל נושא הפסיכיאטריה וכו' - הארגון הזה מקבל בתקשורת ל אמעט התייחסויות של דת או כת או מה שזה לא יהיה.

אגב, כל שני וחמישי נעשים ארועי התרמה גדולים בעבור אוכלוסיות במצוקה, בארץ ובעולם. מדובר בקבוצה שבאמת מאמינה במשפט "אני ואתה נשנה את העולם". בין החברים בה גם ג'ון טרבולטה (חבר הדוק ותורם גדול), כריסטי אלי, טום קרוז, ניקול קידמן, ועוד .

אני כאמור, לא ממש שייכת לארגון, ולקחתי קורס אחד. מאוד התרשמתי לטובה. הקורס הוא למידה יחידנית עם מנחה, התכנים מאוד דיברו אליי וזה מה שרציתי והתאים לי אז. מה שכן, כאמור אני מקורבת להרבה אנשים שילדיהם לומדים במוסד החינוכי של הסייניטולוגיה ואת רואה - באמת חבורה מיוחדת וויטלית, והילדים - מדהימים.

בכלל, יש הרבה נקודות השקה לבאופן. מתן המקום לאינדיבידואל, הקשבה לגוף, לנפש, לייחודיות של הפרט. הימנעות ככל האפשר משימוש בחומרים סינתטיים ובתרופות , קידום כל מה קשור לחיים בריאים, לעזרה לקהילה, לנתינה, לכבוד, להתייחסות לילד כאדון לגופו , לחייו, ועוד.

אני מציעה לא להיסחף אחרי אימרות פופוליסטיות או מאמרים שטחיים, ולנסות או להתנסות במשהו משם, או לקרוא מה הם מנסים לקדם ואיך הארגון עובד. למשל, נכתב פה על ידי אלתמן, שהם מתנגדים להריון וללידה, אז איך בדיוק הם מקימים בתי ספר לילדים שלהם? שלא לדבר על הלידה בדממה... למה להמציא לידה בדממה אם אן כוונה להביא ילדים. בקיצור, קריאה ביקורתית יכולה להועיל במקרה זה. ולו בשל האפשרות להציץ לארגון שמאוד מזכיר בתכנים הביקורתיים שבו כלפי התרבות המערבית - את באופן. אפשר לא להסכים עם התכנים או לא להתחבר, אבל מפה ועד הפיכת הארגון לדת וכו' - מטורף לגמרי.
ג'ינ_ג'ית*

טרה לא חושבת שדף למחיקה. כדאי להשאיר.
טליה_אלמתן*

טובי, ניסית לקרוא קצת באתר? קראת על החיסולים של המתנגדים מבפנים, לדוגמא?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

רק בעקבות מלחמתו בכל נושא הפסיכיאטריה וכו' - הארגון הזה מקבל בתקשורת ל אמעט התייחסויות של דת או כת או מה שזה לא יהיה
האיזכורים שזכורים לי מהתקשורת נוגעים לנושא אחר לגמרי: הפצת חוברות עם תוכן סיינטולוגי בבתי הספר, בדרכים מדרכים שונות, ללא יידוע המורים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

בינתיים התינוקת כבר נולדה (לא ידוע אם בשקט או ברעש :-) )
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=0
טליה_אלמתן*

בבתי הספר של הסיינטולוגיה ילדים נדרשים לכתוב "דו"ח ידע" על חבריהם לכיתה, בו הם צריכים לפרט כל מה שידוע להם על מעשים "רעים" שחבריהם עשו (להלשין עליהם).
הכת משתמשת בתיקים אישיים של אנשים שעזבו את הכת, כולל ילדים שנולדו וגדלו בכת.
הומוסקסואליות נחשבת לאיסור חמור בסיינטולוגיה, ורון הברד, שנבוך מאוד מהעובדה שבנו היה הומוסקסואל שהתאבד, טען כלפי הכת שבנו נרצח.

scientology]הסיפור illustrated[/po]/index.htm שעבדי הכת זוכים לשמוע בהגיעם לשלב גבוה של הארה: כיצד זנו, השליט החייזרי, הביא לפני 75 מליון שנה בליוני אנשים לכדור הארץ ופוצץ אותם מתוך הרי געש. הנשמות נכנסו לגופם של האנשים החיים בכדור הארץ, והכת משחררת אותם (אחרי שהאנשים נותנים לה הרבה כסף).

ליסה מקפרסון סיינטולוגית מגיל 18 נמצאה מתה במצב של תת תזונה, התייבשות וחבלות במלון דירות שבבעלות כת הסיינטולוגיה.
עוד אנשים נמצאו מתים בבית המלון שבבעלות הכת.

ג'רמי פרקינס מוחזק בבית חולים פסיכיאטרי לאחר שדקר את אימו 77 פעם,, למוות.
(מצטערת על התמציתיות, קצת טעימות לפתיחת הטעימות)
טליה_אלמתן*

(פתיחת התיאבון, כמובן)
יעל_נוי*
הצטרפות: 05 מרץ 2002, 09:16
דף אישי: הדף האישי של יעל_נוי*

שליחה על ידי יעל_נוי* »

לילדה קוראים סולי. הדובר של טום אמר שמשמעות השם הוא נסיכה בעיברית.
אז עיברית הוא לא יודע. כנראה שגם לדברר.
ולגבי השקט בלידה לי זה נשמע אלמנטרי. כל- כך ברור לי שצריך להיות שקט שאני לא מצליחה להבין על מה הרעש.
טליה_אלמתן*

כל- כך ברור לי שצריך להיות שקט שאני לא מצליחה להבין על מה הרעש.
הדף כבר תפס כיוון אחר, לפחות מבחינתי :-D
אולי נשנה את שם הדף?
סיינטולוגיה האמנם ?
ההולכת_בדרכים*

לא יודעת כת או לא כת...בו אחותי לומד בביה"ס עתיד במקווה ישראל ואותו זה ממש הציל מתווית של ילד בעייתי בדיוק כפי שתיארה ג'ינ ג'ית.
והוריו בכלל לא סיינטולוגים ולא כלום,סתם חיפשו בי"ס ידידותי לילד באיזור מגוריהם.
ובעניין הלידה בדממה-הרי גם טום קרוז אמר <באנגלית> שהיולדת יכולה לעשות רעש עד כמה שהיא צריכה <והיא צריכה! :-) >
אז ככה שהרעיון ששאר הנוכחים ישמרו על שקט סביבה נשמע לי לא רע בכלל,כמו שכתבו ג'ינ ג'ית ו נעמי בן שיטרית.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

עשית את זה יפה! וזה היה בשבילי קומפלימנט גדול מאד
עכשיו אני מבינה את הציפיה של אמא שלי לציון שתחלק לי המילדת :-)
נעמי_בן_שיטרית*
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

כתבתי כאן קודם אך מחקתי כי נראה היה לי שהדיון כבר לא היה קשור ללידה בדממה אלא לסיינטולוגיה בכלל.
מכיוון שהנושא עלה שוב אני מחזירה את מה שכתבתי.

אני לא מכירה את הסיינטולוגיה, אך התחברתי לרעיון של הלידה בשקט.
בלידה הראשונה שלי שהיתה לידת בית חולים טראומתית, היה רעש כל הזמן (ואני צרחתי כמו משוגעת.)
בלידה השנייה שהייתה בבית נכחו בן זוגי, חברה טובה ומיילדת. היה הרבה יותר שקט אך עדיין היו קולות שהפריעו לי.
רק בלידה האחרונה שלי הייתי סוף סוף לבד בבית עם בן זוגי. בשלב הלחיצות הרגשתי צורך להיות ממש לבד ונכנסתי למקלחת וכשהראש כבר יצא קראתי לו שיתפוס את התינוקת. השלב האחרון ארך כרבע שעה של דממה מוחלטת ונשמע בו רק קול ציוץ הציפורים של שעת בוקר מוקדמת מהחלון. (לפני כן נהמתי ודיברתי לעצמי בשקט).
החוויה של הלידה בשקט הרגישה לי מאוד נכונה. יכולתי להתחבר לעצמי באמת ולשמוע את הקול הפנימי שלי מדריך אותי כיצד ללדת. בן זוגי הרגיש בעצמו מה אני צריכה ושמר על שקט.
אחרי שלושת הלידות שלי היה שקט מאוד בבית מספר שבועות לאחר הלידה.
עבורי הלידה בשקט הרגישה הכי נכון ונראה לי גם שטוב לתינוק להתרגל בהדרגתיות לעוצמות הקול של מחוץ לבטן.
ג'ינ_ג'ית*

טליה, רבים מחבריי הטובים מהווים חלק מחברי הארגון . אני אל צריכה לקרוא באתר - אני מסתכלת על החיים שלהם. כבר מס' עשורים - שום תזכורת ואפילו בעקיפין של כל הדברים שכתבת כאן. שום כלום. ומדובר בקרובת משפחה מאוד קרובה לי ובשאר חברים טובים שאני אוכלת, ישנה, יוצאת לטיולים איתם וכדומה.
כל מה שאת כותבת כאן נשמע לי הזוי בדיוק מכו לך - רק שאני יודעת שאין קשר לשום אג'נדה סיינטולוגית - ממקור ראשון!

אתכ ותבת שהילדים צריכים לכתוב דוחות ידע - מאיפה את יודעת את זה?
הפצת חוברות - שוב, מי יודע על זה משהו ממקור ראשון?
כפי שציינתי יש הרבה ארגונים שקשה להם עם הסינטולוגיה ולכן הם יוצאים כנגד.
טליה, גם אני יכולה להיכנס ברגעים אלה ל7 אתרים שיכולים לכתוב דברי נאצה ולהציג את באופן על כל התכנים המייצגים אותו - כדת, כת, ואג'נדה מטורפת.
נראה שאת בעיקר מצטטת דברים שכתובים במקורות לא ברורים - מבלי להיסמך על ראייה ביקרותית כפי שציינתי.

שנית, לגבי המקרים שציינת, של הבחורה עם התת תזונה והבחור החולה... בכל ארגון, קהילה, קבוצה, ישנם אנשים שלוקחים מסרים והופכים אותם על פיהם או לוקחים זאת לקיצוניות כזו או אחרת. בכלל אנשים עצמם סובלים מבעיות אישיות שלא תמיד מצליחות להיפרת בזמן או שיוצאות משום מקום.
מה, בחברה הישראלית אין אנשים שסובלים מתת תזונה, מבעיות פסיכוטיות? סביר שבמכון גמילה למשל, יהיו יותר נסיונות התאבדות מאשר בבית דירות טיפוסי. מאחר והארגון הזה בין היתר, רואה לנכון לעזור גם לאוכלוסיות בעייתיות מלכתחיה - כמו נרקומנים, סובלים מהתמכרויות וכו' - סביר שיהיו שם גם ביטויים של התנהגויות "לא נורמטיוויות" בלי קשר לארגון. לא ברור לי מה הקשר, ולמה קושרים זאת לתכנים של הארגון.
נוסף לכך, כמו כל ארגון גדול שמורכב מאנשים - יש בו מן הסתם קיצוניים, או אנשים שמפרשים רע את התכנים שלו, או קבוצות קצה שלו - שייתכן ומוסיפים שמן למדורה שארגוני הפסיכיאטריה העולמיים , אנשי חינוך מיוחד וחברות התרופות - יוצרים ובגאון. בארץ, כאמרו זה אל קיים. מדובר בחבורה קטנה יחסית לעולם - שאנימכירה כאמור רבים אושיותיה, והיא מאוד חנונית ונקייה, במובן הטוב. שום פתלוגיות וקיצוניות כאל הואחרות.

לגבי החלוקה של העלונים, לא ידוע לי משהו כזה. אבל שוב בכל ארגון יש קיצוניים, מתלהבים. מספיק שנער ששייך לארגון הסיינטולוגי מצא לנכון להפיץ עלונים בקרב חברי בית הספר שלו - והנה כבר כל הארגון הוא כת מתלהמת... כמו שאומרים נו_ באמת... אפילו אם באמת מישהו בארגון ראה לנכון לעשות זאת, אולי מדובר בחוצפה, אבל אין פה שום אקט לא חוקי או מטורף. חילקו עלונים. בעלונים אין שטיפות מוח, בעיקר הסברים על הארגון, על בית הספר שלו וכדומה.
אהה! ואכן, ההולכת בדרכים - התכוונתי לבית ספר "עתיד" בחולון!
רוב התלמידים בו ממש לא שייכים לארגון הסיינטולוגיה וכך הוריהם. פשוט מדובר על בית ספר יוצא מן הכלל. למרות שהוא הוקם ומושתת על יסודות ושיטות סיינטולוגיות - הוא מושך אליו אנשים שאינם שייכים לארגון.
שום כת בעולם לא היתה פותחת שעריה לאנשים שאינם שייכים לארגון, יותר מכך, אנשים לא היו יכולים לשלוח את ילדם למקום שמאופיין בכפייה או באג'נדה דתית שהיא - כאשר הם לא מאמינים בכך.

בקשר להומואים וכדומה. אכן קראתי משהו על ממציא השיטה וההתנגדות שלו להומוסקסואליות. להזכירך, גם פרויד התנגד לכך, פרויד אף הוקיע נשים במקרה הטוב ובמקרה הרע התייחס אליהן כחסרות הפין הגברי, ומשם בנה שלל תסביכים שמאפיינים רק נשים כמו היסטריה וכדומה...
בכלל, לפי פרויד אישה= דמות שמתקנא בגבר משחר ילדותה וכל החיים מנסה לפצות על כך. ובכל זאת - לקחו מפרויד את הדברים הטובים, וסננו את הפחות טובים.
כל הפסיכולוגיה בנויה על הגילויים של פרויד בנוגע לתת מודע ואחיו... ויחד עם זאת יש פסילה מוחלטת של דעותיו בנוגע להומוסקסואליים ולגבי הנשיות, שבערך מהווים יחד כ- 70 אחוזים מהאוכלוסייה בהערכה גסה...
אני אומרת שסך הכל, האברד - הוגה השיטה הסייניטולוגית היה מוכשר דיו להפיק משהו שונה ו משאר המתודות הפסיכולוגיות או הפסיכיאטריות שכנראה גם עובד אם מסתכלים על ביתה ספר שלהם או ארגוני הגמילה ושאר "פתלוגיות" שהם מצליחים לפתור בדרכים לא קונבנציונאליות ונטולות תרופות מסממות וכדומה.. מאז הגותו פותחה ושוכללה. והיא כל הזמן משתנה - בדיוק כמו האנושות. אין דבר טוב בלי רע. אם ההגות שלו היתה מושלמת - אז כבר הייית מתחילה לחשוד. בדיוק כמו שבבאופן שום דבר לא באמת "מתיישב בול" לכל אחד. אלא את לוקחת דברים לפי תספיסתך. כן ברית לא ברית, כן חינוך ביתי או לא, כן אורגני או לא... וכו'...

הדברים שכתבת טליה, הזויים, כאמור מהכרות שלי את הנפשות הפועלות. מצחיק שאת קוראת להם דת וכת...
את יודעת מהההגדרות הסוציולוגיות של דתות וכתות?! זה כל כך רחוק מהם... דת כוללת גורואים, אסור ומותר, קודש וחול ועוד מיני מאפיינים שממש לא קיימים שם. מה כן? הם באמת מאמינים בדרך שלהם, ורוצים לשנות ולהשפיע. לכן הם מנסים לקדם את חייהם באופן בו הם מאמינים שהואנכון, להגיע ליותר אנשים, לעסזור לשכבות שונות ועוד.התרגשות ונחישות לא אמורים להפוך אמונה בדרך מסויימת - לדת. להיפך, דת בעיקרה אינה מאפשרת בחירה, והארגון והאג'נדה שלו סובבים סביב בחירה יומיומית בדרך המתץימה לך.
אני מכירה כמה מאושיות הארגון בארץ - אנשים מיוחדים במינם, רובם משכילים מאוד (לא שזה משנה ובכל זאת) שנותנים מנפשם וכספם לארגון ולפעילויות השונות וביניהם - ההומניטריות שהוא מקדם. בעיקר אנשים ויטליים, שרוצים לשנות ומצאו דרך שמבחינתם עושה זאת. ואם את שואלת אותי אחרי שהתנסיתי וראיתי כמה שיטות - יש להם במה להתגאות.
אני לוקחת מכל דבר מה שמתאים לי, כמו מבאופן, כמו משם, כמו מהחיים... לקחתי כאמור, קורס אחד, שפתח לי את המחשבה מאוד. לא המשכתי כי זה המ שהספיק לי.
אין לי ספר שכשיהיו לי ילדים - בית הספר שלהם הוא כרגע האופצייה הכי קורצת אחרי החינוך הביתי, ואני אשקול זאת ברצינות. מעבר לכך, אני מאוד שמחה לראות דברים שלהם מקודמים, כמו הגבלת השימוש בריטלין, הגבלות ידיהם של פסיכיאטרים ביחס לעבר, ארגוני גמילה של מכורים מסמים, ללא שימוש בסמים חליפיים ועוד.
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

מי שמעמיק ידע שהסיינטולוגים מאמינים ש
לפני בערך 75 מיליון שנה, השליט הגלקטי XENU, לכד אנשים מכל הגלקסיה במעבורות חלל.
הוא זרק אותם מהמעבורות להרי געש בכדור הארץ (אז כדור הארץ נקרא טיגיאק), הרי הגעש באזור הוואי והאיים הקנריים ליתר דיוק.
מעט אנשים שרדו את הרי הגעש.
את הנשמות של המתים (שאז נקראו תתנז) XENU שאב, ואז הכריח אותם לראות סרט במשך 36 ימים.
בסרט הוא הראה להם מידע לא נכון כמו, קיום אלוהים, קיום ישו, קיום מוחמד, קיום בודהה... וכו'
לא יאמן שאנשים מאמינים לזה!
האברד היה סופר מדע בידיוני, שבראיון אישי אמר שהדרך הטובה ביותר לעשות כסף היא להקים דת.
שלא נדבר שהוא היה חבר טוב של Aliester Crowley The Beast 666
ההולכת_בדרכים*

תודה נעמי שהחזרת את מה שכתבת @}
טליה_אלמתן*

טובי, יש לי בעיה גדולה עם כל מי שאומר "תן לי כך וכך כסף, ואני אגלה לך את סוד האושר (ויהיה זה סיינטולוג או קבליסט או וואטאבר). יש לי בעיה עם כל ארגון שבראשו אנשים שמתגוררים בטירות, ובתחתית הפירמידה שלו אנשים שממשכנים את אחותם (ונוטשים את ילדיהם) כדי להישאר חלק ממנו.

נסכים שלא להסכים... @}
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

לגבי החלוקה של העלונים, לא ידוע לי משהו כזה. אבל שוב בכל ארגון יש קיצוניים, מתלהבים. מספיק שנער ששייך לארגון הסיינטולוגי מצא לנכון להפיץ עלונים בקרב חברי בית הספר שלו - והנה כבר כל הארגון הוא כת מתלהמת...
מדובר בחוברת שמשרד החינוך הפיץ בלי לדעת שמקורה בארגון הסיינטולוגיה, ולא בנער מתלהב שחילק עלונים.
פרטים
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

מצחיק שאת קוראת להם דת וכת
הסיינטולוגיה מגדירה את עצמה כדת בעצמה.
ציטוט מהדף הראשי ב אתר הסיינטולוגיה
The Scientology religion comprises a body of knowledge extending from certain fundamental truths.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שליחה על ידי ורד_לב* »

איך פתאום צצה לי הסיינטולוגיה בעוד דברים שאני קוראת ככה סתם. מעניין, לא?
page]הנה id[/po]=5 קטע שכתב אברהם דרעין על ספר שהוא כתב, בו הוא מתאר כמה אפיזודות (מעניינות והזויות) מחייו. לקראת הסוף הוא גם "נתקל" בסיינטולוגיה. דיי מתחבר למה שטליה הביאה :-(
מיצי_החתולה*
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מי שמעמיק ידע שהסיינטולוגים מאמינים ש
אין לי שום נגיעה לסיינטולוגיה או בקיאות בתחום, אבל אם הבארד היה סופר מדע בדיוני, אולי זה פשוט מעין משל, לא משהו שאמורים להאמין שבאמת קרה, לא? הרי אף אדם אינטליגנט לט יאמין בזה.
פשוט_אלון*
הצטרפות: 07 פברואר 2005, 20:38
דף אישי: הדף האישי של פשוט_אלון*

שליחה על ידי פשוט_אלון* »

לא זה איננו משל, הם אפילו הלכו להרי הגעש ועשו באזורים הללו ניסוים עם E-METERS (מעין מכונות אמת) ועוד
האנשים בתחתית הסולם אינם אמורים להכיר את הסיפור על XENU, אך ככל שהם עולים בדרגות (כן לאנשים יש דרגות) הם מגיעים לשלבי ה OPERATING THETANS
שם הם כבר מגלים את "סודות הקיום" "מקור הבעיות של בני האדם" וכו'. (וזה עולה להם המון כסף)
אם אתם רוצים לקבל מבט מתוך סיינטולוגיה, מאישה שהייתה במשך שנים חברה בסיינטולוגיה
ישנו ספר מצוין שיכיר לכם ממבט ראשון את סיינטולוגיה מבפנים.
מרתק.

The Road to Xenu by Margery Wakefield
http://www.cs.cmu.edu/~dst/Library/Shelf/xenu/
סבתא_לשמונה*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*

שליחה על ידי סבתא_לשמונה* »

קראתי את מה שנכתב על הסיינטולוגיה וחייכתי. בכל דת או כת יש חיוב ושלילה.
אני אישית אינני יכולה לקבל שום דת מכל סוג שהוא, אבל למי שזה עושה טוב שיהיה לו/לה טוב - לבריאות, בתנאי שלא ינסו לשכנע אחרים וזה יש להגיד קודם כל ל"מחזירים בתשובה" שלנו. מסיונריות מכל סוג פסולה למרות שמסיונרים בארצות שונות גם עשו פעולות חיוביות.
בחוברת שמשרד החינוך הפיץ בלי לדעת שמקורה בארגון הסיינטולוגיה, ולא בנער מתלהב שחילק עלונים.
זה סיפור באמת משעשע ומתאים מאוד ללימור לבנת ורונית תירוש שהתעניינו באמת מעט מאוד ממה שמתרחש באמת במוסדות החינוך, אז לפחות "ברוך שפטרנו מעונשה של זו".
לילה טוב ZZZ
סבתא_לשמונה*

שיטות "גיוס המאמינים" דומות בכל הכתות - ההבדל הוא ברמת התיחכום וההצלחה. יתר על כן, גם "המחזירים בתשובה" שלנו משתמשים בשיטות דומות. אמנם הם אינם מאיימים ואינם פוגעים, אבל הם מצליחים אצל אותו סוג של אנשים. כאשר הם מקיימים סמינר למאות ומצליחים ל"גייס" שני משתתפים הם מרוצים.
באתר www.hofesh.irg.il תמצאו סיפורים של "חוזרים בתשובה" שאח"כ "יצאו בשאלה".
אינני מתכוונת לאנשים שנולדו בבתים דתיים וגדלו במסגרות האלה, אלא רק לחוזרים בתשובה. אבל ידוע שגם חרדים מלידה כאשר הם עוזבים מוחרמים ומנודים במקרים רבים.
נעה*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

שליחה על ידי נעה* »

מה שלי נראה הכי מוזר בכל הסיפור הוא שטום קרוז יושב ומתראיין, מספר מה אשתו תעשה או לא תעשה בזמן הלידה, איך היא תצעק או לא תצעק, אם היא תיקח אפידרול או לא, אבל היא- איפה היא בכל הסיפור הזה? לי זה נראה ממש מוזר שהגברת לא אומרת כלום, בעוד שבן זוגה מדבר בפתיחות על הפרטים האינטימיים ביותר בחייה. עולה לי פה איזו תחושת "מה היא חשובה בכלל בכל הסיפור הזה, היא בסך הכל יולדת".
סבתא_לשמונה*

מה שלי נראה הכי מוזר בכל הסיפור הוא שטום קרוז יושב ומתראיין, מספר מה אשתו תעשה או לא תעשה בזמן הלידה, איך היא תצעק או לא תצעק, אם היא תיקח אפידרול או לא, אבל היא- איפה היא בכל הסיפור הזה? לי זה נראה ממש מוזר שהגברת לא אומרת כלום, בעוד שבן זוגה מדבר בפתיחות על הפרטים האינטימיים ביותר בחייה. עולה לי פה איזו תחושת "מה היא חשובה בכלל בכל הסיפור הזה, היא בסך הכל יולדת".
אופייני לרוב הדתות. אישה היא יצור ממדרגה שנייה - בעצם מדגרה אנושית. אפילו כאשר עוטפים במילים יפות זו האמת. למרבה המזל חלק מהנשים היום כבר אינן סובלות בשתיקה, אפילו בציבור החרדי,אבל הדרך ארוכה. במקרה של טום קרוז קשה לדעת, אולי שניהם שטופי מוח. הם בכלל לא חשובים, החשיבות היחידה בסיפורם ששוב יש הזדמנות לחזור ולהזהיר את הציבור מפני הסכנות בהיסחפות לכל מיני דברים כאלה.
קיימת עוד קבוצה שאולי אינה מחפשת לעשות נפשות אבל מסכנת את חבריה וילדיה CHRISTIAN SCEINTISTS המאמינים בריפוי רק בדרך התפילה ולא מעט מילדיהם נפטרו בגלל סרוב לקבל טיפול. עד היום תביעות של המדינה בארה"ב נגדם בגין הזנחה רפואית של הילדים לא הצליחו בגלל הסעיף בחוקה על חופש הדת.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

איפה היא בכל הסיפור הזה?

אופייני לרוב הדתות. אישה היא יצור ממדרגה שנייה - בעצם מדגרה אנושית

...אני לא הייתי הולכת כל כך רחוק, אלא בוחרת בהסבר הפשוט ביותר: היא הרבה פחות מפורסמת (=מעניינת את התקשורת) מטום קרוז, ולכן מראיינים אותו ולא אותה.
סבתא_לשמונה*

אני לא הייתי הולכת כל כך רחוק, אלא בוחרת בהסבר הפשוט ביותר: היא הרבה פחות מפורסמת (=מעניינת את התקשורת) מטום קרוז, ולכן מראיינים אותו ולא אותה.
אבל הוא היה יכול לאפשר לה להביע את יחסה ולא עשה זאת, כלומר, היא אינה חשובה.
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

אבל הוא היה יכול לאפשר לה להביע את יחסה ולא עשה זאת, כלומר, היא אינה חשובה.
אני לא חושבת שטום קרוז בכלל חושב כל כך הרבה... הוא אושיה ציבורית, שחיה ונהנית מהפרסום ומהתקשורת.
וחוץ מזה, הדיון כבר התפתח למקומות הרבה יותר מעניינים מטום קרוז או קייטי הולמס, לא?...
סבתא_לשמונה*

_אני לא חושבת שטום קרוז בכלל חושב כל כך הרבה... הוא אושיה ציבורית, שחיה ונהנית מהפרסום ומהתקשורת.
וחוץ מזה, הדיון כבר התפתח למקומות הרבה יותר מעניינים מטום קרוז או קייטי הולמס, לא?..._
נכון מאוד, אבל התנהגותו היא סימפטומטית לתפישה גברית והעיסוק בסינטולוגיה ודומיה חשוב בכדי לחשוף את הגופים המסוכנים האלה.
קראתי דברים שכתבת בדפים אחרים ולמיטב זכרוני את אדם סקולרי (חילוני) לגמרי. גם אני. אבל קיימת העובדה שאנשים מחפשים דתות מדתות שונות. בכל אי נידח על פני כדור הארץ יש דת כלשהי. להרבה אנשים קשה לחיות עם הספק, עם הבלתתי נודע ואם הידיעה שאולי אף פעם לא נדע ולכן מחפשים קרש הצלה.
הבעייה היא כאשר אותו קרש הצלה גורם נזק, משתק כל מחשבה עצמית וגורם לתלות ברב, או בכומר או בקאדי או בגורו. משום כך המסיונריות לסוגיה וגווניה השונים מסוכנת וטום קרוז, בגלל פרסומו, לא בגלל חוכמתו, יכול להשפיע בכיוונים בלתי רצויים, בלשון המעטה.
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

אם כך, נראה לי שמקור הבעייה שפתחה את הדף הזה, היא בכלל לא דת (או לא דת) הסינטולוגיה, אלא ההתיחסות של החברה לסלברטיזיה בתור מעין אלים, אולי הדת שצריכה לעמוד כאן בראש הדיון זאת הדת המודרנית, הדת של כוכבי קולנוע וזמרים ודוגמנים, או כאלו שהם כלם ביחד, שתופסים מקום שרוב האוכלוסיה מחקה?
מקווה שהצלחתי להתנסח בצורה ברורה, ושלא סטיטי יותר מדיי מנושא הדף...
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

שליחה על ידי יונת_שרון* »

הסיינטולוגיה מגדירה את עצמה כדת בעצמה
לצורכי מס.
מורינגה_רותמית*
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

הפצת חוברות - שוב, מי יודע על זה משהו ממקור ראשון?
אני. אני עובדת בבי"ס, וגוף שקשור לארגון הסינטולוגי שולח ללא לאות כל כמה חודשים פרסום עם הצעה לשלוח לביה"ס בחינם כמה עותקים שנבקש מהחוברת של הבארד "הדרך אל האושר", לחלוקה לתלמידים.
משרד החינוך מודע לנושא והוציא הנחיות שאסור לחלק את החוברת בבתי"ס (מאד בצדק לדעתי. זה סוג של תעמולה, והחוברת עצמה די דבילית). אבל הם ממשיכים לנסות מדי פעם.
לארגון שעוסק בהפצת החוברת קוראים משהו כמו העמותה לשלום ושגשוג במזרח התיכון.
סבתא_לשמונה*

_אם כך, נראה לי שמקור הבעייה שפתחה את הדף הזה, היא בכלל לא דת (או לא דת) הסינטולוגיה, אלא ההתיחסות של החברה לסלברטיזיה בתור מעין אלים, אולי הדת שצריכה לעמוד כאן בראש הדיון זאת הדת המודרנית, הדת של כוכבי קולנוע וזמרים ודוגמנים, או כאלו שהם כלם ביחד, שתופסים מקום שרוב האוכלוסיה מחקה?
מקווה שהצלחתי להתנסח בצורה ברורה, ושלא סטיטי יותר מדיי מנושא הדף..._
תמיד היתה התייחסות והערצה לסבלריטיס - פעם היו המלכים והאצילים וכמובן, כוכבי הדתות למיניהם. הנערות המטורפות שרצות אחרי הכוכבים או האוהדים המשוגעים של קבוצות הספורט - לכולם אפשר להתייחס כאל דתות במובן שלהגיון אין בהם שום תפקיד. מרקס אמר ש"הדת היא אופיום להמונים" וזה נכון עד היום, רק להגדרת הדת כפי שהוא הכיר אותה נוספו וריאציות שונות ומשונות.
_הסיינטולוגיה מגדירה את עצמה כדת בעצמה
לצורכי מס._
ההגדרה היא לצורכי מס אבל השעבוד המוחלט של המאמינים הוא בהחלט כמו של כל מאמינים בדת אחרת.
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

שליחה על ידי בת_ההרים* »

לילדה קוראים סולי
לילדה קוראים SURI
סבתא_לשמונה*

_לילדה קוראים סולי
לילדה קוראים SURI_
לא משנה - אין לשם משמעות בעברית.
טל_המשוטטת*
הצטרפות: 01 ינואר 2007, 20:45

שליחה על ידי טל_המשוטטת* »

שוטטתי באינטרנט וראיתי שיש איזה גן-בית ספר שנקרא "פפה". בפרסומת שלו (דף במטמון ב"גוגל") הוא לא מצהיר שהוא סיינטולוגי, אבל ב"גוגל" מופנים לכתבות עליו, באשר לשיטה הסיינטולוגית (לא ממש באופן טבעי, בלשון המעטה...), אפילו ארועים סיינטולוגים נעשים שם. איזה מין דבר זה שבית ספר אנטרפוסופי\דמוקרטי\דתי\לאומנויות\לטבע מצהיר על עצמו ככזה, ו"פפה" (מעניין מה מקור השם? חוצן כלשהו?) לא? מה זה אומר על עצמנו כמדינת חוק? ואיך מתאפשר דבר כזה לאורך שנים? יש מצב שאנשים נשאבים שם לכת על ידי הילדים מבלי להיות ערים לכך?
שיריק*
הצטרפות: 09 יוני 2006, 17:19

שליחה על ידי שיריק* »

סורי= שמש בסנסקריט. עם שורוק ולא חולם.
(ראו ערך "סורי נמסקר"-"ברכת השמש" ביוגה?) דווקא שם יפה בעיניי
אנה_בי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 21:24
דף אישי: הדף האישי של אנה_בי*

שליחה על ידי אנה_בי* »

_"...אני מרגישה שפני המכוסים זיעה מתעוותים להעוויות איומות, ושוב משמיע גרוני את הקולות הלא אנושיים – ואני לוחצת ולוחצת.
ועם זה – מתהלכת לעתים אחות בחדר, אחות מיילדת, לדעתי – בתולה זקנה ומרוגזת, הצועקת על כולם, וכשהיא רואה את כל ההתכווצויות האלה, היא צועקת: אל תעשי טובה לכל העולם בלידה שלך! שכבי כמו בן אדם, ואל תעשי קונצים!_

בלידה שלי היה איזה רופא, זקן מגעיל שאמר לי: " מה את צועקת? זה לא כואב כמו שאת צועקת!". אם יכולתי להקליט אותו היתי תובעת אותו על עוגמת נפש.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”