יצירה בצבע והרהורים על זוגיות

חני_בונה*
הצטרפות: 05 פברואר 2005, 19:09
דף אישי: הדף האישי של חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

רקע לדף

סוף השבוע האחרון היה פורה עבורי. יצרתי 5 ציורים. שמתי לב להשפעה של הרקע על התוצר הסופי, לאיך אני מסיימת ציור ויודעת שהוא שלם,
וגם לכך שלפעמים כשאני משנה את הפרספקטיבה שלי על הציור אני שמה לב לכך שיש כמה דברים חסרים או מיותרים בציור ומוצאת דרך יצירתית להשלים את החסר או למחוק את המיותר.

התהליך הזה לקח אותי להקבלה ליצירת תמונה זוגית. להשפעה של מה שנמצא ברקע על התיקשורת הזוגית, לקשר בין דברים שנשארים פתוחים או כאלה שנסגרים על האווירה הזוגית ועל שינוי פרספקטיבה ומה שהוא עושה בהקשר הזוגי.
בדף הזה אתאר שלבים שאני עוברת ביצירה שלי ואוסיף את התובנות שמגיעות הקשורות לזוגיות.
{@
רותם_סנדק*
הצטרפות: 27 יולי 2010, 15:17
דף אישי: הדף האישי של רותם_סנדק*

שליחה על ידי רותם_סנדק* »

שלום חני, איזה כיף שאוכל לקרוא אותך גם בדף הזה:)
ממתינה בסבלנות (פרח)
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

רקע ביצירה ובזוגיות

אחת מהיצירות שיצרתי בסוף השבוע היא עבור בתי הצעירה שעברה לדירה שכורה וביקשה ציור לחדרה.
היצירה היא ציור שמורכב מ3 ציורים קטנים יותר שכ"א מהם הוא ציור בפני עצמו.
תוך כדי העבודה שמתי לב לכך שכאשר אני צובעת באותו גוון בדיוק (טורקיז) על גבי רקע סגול כהה זה מתקבל אחרת לגמרי על גבי רקע סגול בהיר, זה נראה כאילו השתמשתי ב2 גוונים של טורקיז. (לא למדתי ציור ואני עובדת אינטואיטיבית עם אקריליק על קנווס)

את נושא הרקע בזוגיות אפשר לקחת להרבה מאד כיוונים.
{@
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

(-: איזה יופי. עוד!
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

איזה יופי.
גם אני ממתינה לעוד :-)
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

רגע לפני הרקע

כשחזרתי היום מקניות וחשבתי על הדף הזה עלתה בי התובנה שגם זוגיות היא מעשה יצירה. כיוצרת בכל פעם שאני מציירת נוצר משהו חדש:
לא תמיד הציור הוא על קנבס חדש. לפעמים אני מציירת על גבי ציורים קודמים שלי ונוצרת יצירה שונה וחדשה לגמרי ולפעמים אני לוקחת ציורים "ותיקים" ומוסיפה להם את הפן הצבעוני יצירתי שלי. הציור במהותו לא השתנה אבל הוא מחודש וחי.
הזוגיות בעיני היא מעשה יצירה. כ"א מבני הזוג מתחדש, מחכים ומשתנה בקצב שלו, כן? ומה שנוצר ביניהם זה משהו מיוחד שמקבל בכל פעם רובד עמוק יותר בדיוק כמו הציורים שמקבלים רבדים נוספים...

{@
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

הזוגיות בעיני היא מעשה יצירה. כ"א מבני הזוג מתחדש, מחכים ומשתנה
או לא.
קחי בחשבון, שלפעמים לא כל אחד מבני הזוג מתחדש או מחכים או באמת משתנה. לא תמיד מה שמתרחש בזוגיות אכן מתאים.
לפעמים הזוגיות היא ניסיון לעשות מעשה יצירה, שלא עולה יפה.

למשל, כאשר יש זוגיות אלימה או מרעילה, לא תמיד הצמיחה מובילה לזוגיות טובה יותר. לפעמים הצמיחה היא רק של הצד שהיה הקורבן, והיא מובילה את הקורבן-לשעבר להיחלץ מזוגיות שנבחרה בעבר רק בגלל הפן הקורבני.
(או, בניסוח קצת פחות מעורפל ויותר פרקטי: נגיד שגבר עם נטיות קורבניות מתאהב באשה מרעילה. נגיד שהוא סובל מהרעל ומבין עם הזמן את התרומה שלו למערכת הזוגית הקשה: הוא מבין שהוא מתנהג בקורבניות, הוא מתחיל לצמוח ולשנות את הדפוסים הקורבניים שלו, נגיד אפילו שהוא נעזר ב-עירית לוי או ב-חני בונה בדפי אתר זה (-:
עכשיו, מה יכול לקרות?
בזוגיות שהיא באמת מעשה יצירה, שבה בני הזוג מתאימים זה לזה במהותם, והאהבה שלהם זה לזה יש לה גם צד אמיתי, עמוק - כל אחד מבני הזוג אכן יתחדש, יחכים וישתנה, גם אם רק אחד מהם יזם את התהליך. למשל, האשה המרעילה מהדוגמא שלי תשתנה גם היא, תפסיק להתנהג בדפוסים מרעילים, תכיר בהתנהגותה בעבר, תתחרט, תתחיל להשתנות ולבטא אהבה. זו זוגיות שיש לה סיכוי.

בזוגיות שבה בני הזוג אינם מתאימים זה לזה באמת, מה שיקרה כאשר הגבר שלנו יפסיק להתנהג כקורבן - הוא יגלה שרעייתו איננה משתנה. היא ממשיכה בדפוסים מרעילים ללא שינוי מהותי. והוא מבין, שעכשיו כשהוא איננו "קורבני" יותר, אין לו צורך במישהו שמתייחס אליו בצורה מרעילה. זה לא נעים לו, והוא לא רוצה להיות שם יותר. כיוון שהאשה איננה מעוניינת ואיננה מסוגלת להשתנות, במערכת הזאת, אם הוא רוצה לבחור לעצמו חיים ללא התעללות ורעל, הוא לא יכול לשנות אותה, הוא חייב לעזוב. כי זו אהבה שאין לה סיכוי.

ד"ר איירין טוענת שהרוב המכריע של המתעללים abusers פגועים עד כדי כך, שלמעשה אינם יכולים להירפא. קורבן שנרפא מקורבנותו, יעזוב (בעיקרון, הקורבן תמיד בריא יותר נפשית מהמתעלל).

חשוב לי כאן להגיד לך, שאת מתארת פה אידיאל של זוגיות, זוגיות בריאה, זוגיות שגם אם עולה על שרטון, בבסיס היא בריאה ונכונה. אבל לא כל זוגיות היא כזאת.
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

בשמת, תודה על דברייך.
אתייחס לכך כשאכתוב על הרמוניה וצרימה ביצירה ובזוגיות.
או שיכול להיות שההתיחסות תהיה בספק/פחד ואהבה ביצירה ובזוגיות.
{@
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

הרקע בזוגיות

דוגמה לרקע בזוגיות: בן הזוג שלי יושב ורואה טלוויזיה בסלון. אני נימצאת בחדר אחר בבית עסוקה בענייני. אני ניזכרת שיש דבר מה חשוב שאני צריכה להתייעץ איתו ואני מגיעה אליו לסלון. בדיעבד אני מבינה שלא הייתי מספיק ערה להשפעה של גורמי הרקע שהיו: 1. המרחב: הסלון, שפועלת בו הטלוויזיה, 2. הזמן זה היה די מאוחר 3. הזמינות שלו שמוגבלת בגלל שהוא ממוקד בטלוויזיה וגם עייף. לזכותו יאמר שהוא ניסה להיות איתי כפי שיכול היה. אני בכל מקרה לא קיבלתי את הדעה שקיוויתי שאקבל ממנו. אולי אם תנאי הרקע היו שונים זה היה אחרת.

חשוב לקחת בחשבון את הרקע.
הכי טוב ליצור רקע (את השיחות הכי טובות שלי איתו עשיתי מחוץ לבית בדרך כלל בטבע)
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

עוד על יצירת ושינוי רקע
לפעמים הרקע נוצר כתוצאה מהערה טעונה שפגשה כאב בצד השני. ואז ממש אפשר להרגיש את האווירה הכבדה בבית או במרחב הזוגי. גם זה סוג של רקע.
אפשר להפיג את הכבדות הזו באמצעות "התחלה מחדש" הערה כמו בוא/י נתחיל מחדש משנה את האווירה. הרק(י)ע מתבהר.

{@
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

עוד על רקע

חשוב שהאווירה במרחב הזוגי תהיה אווירה נעימה. אם היא לא כזאת זמן ממושך ניתן לשפר אותה (בלי קשר לעבודה תהליכית אישית.)
בראייה שלי, בין בני הזוג לאישה יש יותר יכולת להשפיע על הרקע. (סליחה על ההכללה) אם קשה לה ליצור אווירה חדשה היא יכולה לומר לבן הזוג: הרקע, האווירה בבית צריכים להשתנות. שנינו תורמים לאווירה כפי שהיא כיום. אני מבקשת ממך לקחת על עצמך את "פרויקט שינוי האווירה בבית" . חשוב לעשות זאת בגובה עיניים ובענייניות. לא מובטח שינוי אווירה ברגע, כן תתחיל תנועה בכיוון הרצוי.
{@
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

וגם: אם יש חילופי דברים לא נעימים בין בני הזוג הרקע -המקום והזמן שהם מתרחשים יכולים להשפיע על התוצאות שלהם. הטוב ביותר הוא שהמקום יהיה כמה שיותר "פתוח" ותהיינה בו אפשרויות "יציאה" . ומבחינת הזמן: כשנמצאים בלחץ זמן זה הופך את חילופי הדברים לעוד יותר "לחוצים".
{@
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

בנימה אישית: חיים ברקע של פחד מול חים כשאהבה היא זו שנמצאת ברקע.
רוב שנות חיי (כולל השנים לפני הזוגיות התנהלו מתוך רקע של פחד. היו שמחות, היו חיוכים היתה הרבה עשייה פוריה אבל הכל היה על הרקע של פחד.
בעקבות משבר שעברתי ותהליך של ריפוי שהמשיך להתפתחות והעלאת תדרים משרידה להשראה אני פועלת היום מתוך רקע של אהבה. יש פחדים יש חששות יש תיסכולים אבל מי שנמצא ברקע היא האהבה.
ואיך הזוגיות שלי הרוויחה מזה?
בשנות הזוגיות כשהפחד היה הרקע שלי (כ- 20 שנים) מה שהייתי ממוקדת בו היה מה הוא לא בסדר. מה בו דורש תיקון. וגם הייתי עסוקה בהאשמה עצמית. ואז התחילה דרך מרתקת שבה גיליתי את עצמי.
לא יודעת איך אבל רק אחרי שגיליתי שהוא השתנה הבנתי ששכבר לא העסיק אותי שהוא צריך להשתנות כדי שלי יהיה יותר טוב. זה כאילו קרה מעצמו. ועל הרקע הזה של החיים מתוך אהבה הצדדים הלא טובים שלו נראים אבל כאילו מטושטשים.(כמו שמטשטשים בצביעה).

{@
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

הרמוניה וצרימה ביצירה ובזוגיות
הרמוניה וצרימה ביצירה:
כיוצרת בצבע בזמן היצירה מה שלא הרמוני בעיני צורם לי. זה בולט במיוחד כשאני מנסה שילוב של צבעים בפעם ראשונה. טוב שאפשר "למחוק" באמצעות צביעה של שיכבה נוספת.
אני מאד אוהבת כמו שכתבתי למעלה שילוב של טורקיז וגוונים שונים של סגול.
צורם לי כשכהה מאד נמצא באופן חד ליד בהיר מאד. אני משתדלת מהכהה להבהיר יותר ויותר ומהבהיר להכהות כך שהמיפגש בינהם יהיה "רך" יחסית.

גם כשאני תולה יצירה חשובה לי הסביבה שלה. לעיתים אתלה ציורים בודדים על הקירות (כמו בבית למשל) ולעיתים אתלה כמה ציורים יחד (כמו בקליניקה למשל)
הקשרבין הציורים יוצר הרמוניה והמשכיות.
בבית אני מרגישה את ההשפעה הטובה של הציורים על האוירה בעיקר כאשר הוא מסודר ונקי.
בקליניקה הציורים תורמים לאנרגיה אחרת מיוחדת.
{@
חני_בונה*

שליחה על ידי חני_בונה* »

על ההרמוניה בזוגיות אני מתבוננת דרך נקודת המבט לא מובן מאליו
כשדברים זורמים בזוגיות, כשיש משפט אינטימי שנאמר בין השניים חשוב לא להעביר הלאה. אלא למצוא רגע להכיר בכך. לתת נוכחות לרגעים "הרמוניים" בזוגיות
התרומה של רגעים כאלה על האווירה במרחב הזוגי היא משמעותית.

במה שקשור לצרימה, הדבר החשוב ביותר לשים לב אליו אחרי שמזהים צרימה אצל בן /בת הזוג הוא לבדוק איך אני מביע את תגובתי על צרימה זו או אחרת.
לפעמים התגובה שלנו לצרימה שלו/ שלה היא הרבה יותר צורמת....
{@
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים/ויכוחים על עריכות והתנהלות באתר”