איזה כייף. שומעים את הרוגע שמאחורי המילים
היסטורית הפשפושים שלנו
כשדריה היתה בת קצת פחות משנה נהגה לינוק בבוקר כשהתעוררה ואז לעשות קקי, בחיתול שלה.
חשבתי לתומי הממממ... אולי אנסה להושיב אותה על ישבנון בשירותים בבוקר אחרי ההנקה.
בפעם הראשונה והשניה זה לא כל כך עבד כי היא לא היתה מוכנה להישאר יותר מ-7 שניות על האסלה רק שאז קיבלתי עצה מבת משפחה להקריא לה סיפור תוך כדי וכך יצא שהגברת ישבה כל בוקר לעשות קקי ולשמוע סיפור בשירותים.
עם הזמן גם התחלתי לתפוס קקי במהלך היום ובגיל שנה וחצי כבר עשתה קקי רק בשירותים. היא גם התחילה להעביר לילות יבשים אז ראינו בזה זמן מתאים הורדנו את החיתול.
עם יותם המדהים החלטתי לקחת צעד קדימה. לא גידלתי אותו לגמרי בלי חיתולים (וגם אף פעם לא טענתי כך) אלא פשפשתי אותו לפי הצורך, מגיל 3 שבועות.
גרתי בלונדון בבית שכור של האמא המנוחה של בעלי הבית שלי עם רוב הריהוט האנגלי-עתיק-עץ-יוקרתי שלה ועם שטיחים מקיר לקיר רכים (וסופגים

) שהרגשתי מחויבות לשמור עליהם יותר משהייתי מרגישה אם היו שלי.
חוץ מזה בלונדון קר (למי שלא ידע) ומסודר בצורה כזאת שאי אפשר (ומאד לא מנומס) לפשפש בכל מקום, העיריה מחזירה כסף על חיתולים רב פעמיים (יש שפע של מבחר במחירים סבירים ) וחיתולים חד פעמיים מתכלים אפשר לקנות במחיר נורמלי לגמרי בסופר.
אז הגברבר פושפש כל הזמן אבל חלק מהזמן, בעיקר מחוץ לבית, היה מחותל במשהו.
עדין היתה איתו תקשורת מדהימה ועדין את רוב היציאות שלו הוא עשה בסיר או שירותים (או אדמה).
כשהגענו להודו (הטיול המשפחתי לפני החזרה לארץ) הורדנו את החיתול סופית, אחרי שהסתגל למקום וגם היה קצת חולה, בגיל שנה ו-4 .
שחר חסר החיתול
עכשיו שחר זה סיפור אחר לגמרי. שחר חסר חיתול לגמרי מה שמאוד מקל עלי כי לפשפש עם חיתול זה להוריד ולהלביש חיתול ומכנסים יורדים יותר בקלות (שלא לדבר על זה שבחורף מורידים מכנסים וחיתול כל פעם).
חוץ מזה שפחות אכפת לי מפספוסים (וזה פחות בעיתי מבלונדון) ישנו הענין ששחר
מתלונן הרבה לפני שהוא עושה .
הוא לא יסכים לינוק אם יש לו פיפי או קקי, הוא יתעורר יבש משינה ויצעק, הוא יתפתל ויתלונן או יבכה כשהוא ער, הילד דורש פשפושים!
הוא פשוט יודע שיקחו אותו לעשות וששווה לו לצעוק. הוא לא מוכן לעשות על עצמו בשום פנים ואופן.
זה ענק!
אז לפני זמן לא רב הצבתי לעצמי מטרה להגיע למצב שהוא חסר חיתול. לאט לאט יותר ביציאות מחוץ לבית וגם בלילה.
כרגע הגעתי למצב ששחר כל היום בלי חיתול למרות שיתכן שאם ישמרו עליו בלעדי הוא כן ילבש. נראה.
שחר לא צריך להתרגל, אני זו שמתרגלת ומגלה שזה ממש לא נורא. שאין הרבה פספוסים וכשיש זה לא גרוע כמו שזה נשמע.
השבוע למשל הוא התלונן כשניכנסתי לרופא שלי (מצב ביש בו לא יכולתי לפשפש אותו מיד) ואז עשה קקי במכנסים.
ישבתי שם בשיחה חשובה כשהוא עלי, מסכן וקצת מלוכלך (ולא מלכלך אותי כי החזקתי אותו עם פריפול סביב המכנסים) וכשיצאנו מהרופא ומיהרתי לשירותים לשטוף אותו גיליתי שרק ברח לו קצת. הוא פושפש והוציא עוד הרבה קקי ופיפי ששמר (גאון!) . זה כאילו תסריט גרוע שיכולתי לחשוב שיהיה לי וזה בכלל לא היה כזה גרוע.
אז אלו החדשות הטובות הראשונות

.
חדשות טובות נוספות הן ששחר התחיל לזחול אחורה שזה שלב לפני הזחילה קדימה.
החדשות הפחות טובות הן ששחר עושה פיפי בזחילה על הבטן כי כנראה זה לוחץ לו.
אשמח לקבל עצות ותמיכה למצב הנוכחי כי עם יותם בזמנו ממש נואשתי בשלב הזה.